|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Słoneczko to leż i sie oszczędzaj
kolejna wizyta ma być z dobrymi wieściami :->
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
sloneczkokurcze no!Ciebie tez problemy nie opuszczaja
trzymaj sie i wiem, ze latwo pisac, ale oszczedzaj sie jak mozesz |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko to leż ile wlezie...pamiętaj, że wszystko dla dziecka
oby już się dalej nie skracała...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie musze to przetrawić, bo przytłoczyło mnie to trochę. Dzieki dziewczyny za wsparcie.
|
|
#3395 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zawsze około 400-500złCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3397 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maxi c sa jedne z najlepszych pasuja na wiekszosc wozkow![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
stosuj sie do zalecen a bedzie dobrzeumowilam sie z nia na przyszly tydzien bo chce popytac o pare spraw ,tak wiec czekoladko jak ci sie cos nasunie to pisz ![]() u mnie dzis od rana ukrop straszny..teraz wywiesilam pranie na dworze a zaczyna grzmiec dzis znow mam slaby dzien,zalamuje sie powoli bo kiedys sprzatanie zajelo mi pare godzin a teraz czesc sprzatam w pt a czesc w sobote i wysiadam..
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) kupić pojemną szafę? Albo komody zostawić i dokupić do nich takie półkowe nadstawki? Albo jakieś wiszące półki/regały? A poza tym polecam sezonowy przegląd garderoby - to, co aktualnie nie nadaje się do noszenia (zimówki latem i odwrotnie) pakować w pudła (nawet te najtańsze, kartonowe, ozdobne) i ustawiać na szafach, segmentach czy w piwnicy. To zwalnia mnóstwo miejsca, a i przed zakurzeniem nadmiernym chroni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti tak ma daszek i to tak fajnie chowany
|
|
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie na zdj nie bylo widac i sie tak zastanawialam..mnie sie bardzo podoba..nawet uzywki sa jeszcze w cenie wiec jak za calkiem nowy to cena tez rozsadna
zdecydowana juz?bylam na dworze i dopadla mnie babka,dalsza sasiadka ktora jest w grupie rekrutujacych( jak jeszcze nie bylam w ciazy to dalam podanie do domu dziecka,ktore ma sie otworzyc od wrzesnia w mojej wiosce..250 m ode mnie)i pyta od kiedy ma mnie liczyc bo jestem juz wpisana na liste przyjetych.ona myslala,ze jak urodze w pazdzierniku-listopadzie to od nowego roku bd chciala zaczac...i zaznaczyla,ze w wiekszosci 2 zmiany od 14-22 i nocki..tak wiec podziekowalam..powiedzial am,ze ide na rok macierzynskiego i raczej bd wracala do swojej starej pracy..nie byla zbytnio zadowolona
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj sie cieplutko i badz dobrej mysli ja od dwoch miesiecy mam poniżej 2cm i tez wstaje tylko do lazienki. 2 tygodnie temu zalozyli mi pessar ale mimo to nadal mam lezec tylko. Zapytaj sie lekarza o niego.
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
unheeded masz rację 300 zł to minimum. Ale trzeba też patrzeć realnie i to w sumie do kogo się idzie i ile się samemu dostało.
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
... mój mi czasem jakieś kanapeczki zrobi, a tak to ja gotuje bo on siedzi w pracy ciągle ![]() Chociaż już mi co raz ciężej stać przy tych garach... A co do sprzątania to tez już rozkładam na raty... ciekawe co będzie później najwyżej będziemy tylko leżeć i pachnieć
|
|
#3405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pupy? Juz sie gubie w tych wszystkich kosmetykach... ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
moj TZ tez z Wroclawia pochodzi. Ja nie znam zbytnio tego miasta ale cos o Psim Polu mowil
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
sloneczko_1201 nie załamuj się będzie dobrze, pamiętaj że nerwy nie służą ani Tobie ani dziecku. Zrelaksuj się to Ci na pewno pomoże..
![]() Kobiety mam do was pytanie ... Czy wszystkie z was kupują wózki głębokie na zimę, bo ja mam dylemat za niedługo przeprowadzamy sie od rodziców TŻ (tylko na 2 strone drogi) i będziemy mieli pokój z kuchnią razem plus łazienka, trochę musimy przeznaczyć na remont do tego wyprawka. Pokój który będzie służył za pokój i kuchnie nie będzie taki wielki i nie wiem czy na zime jest sens kupowac wózek, myślałam dopiero o kupnie spacerówki na wiosne co myslicie?? W poniedziałek na 17.00 wizyta nie widziałam Kruszynki 3 tyg ciekawe ile urosła Daje mamusi popalic dziś ![]() Moja teściowa także uważa że chodzenie prywatnie do ginekologa to strata pieniędzy i po co co mies chodzić... ehhh czasem to bym jej wygarnęła co mysle na jej temat... za bardzo się wtrąca... |
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilam kiedys do DD 2x w tyg. jako wolontariuszka- logopeda. Mialam taka potrzebe serca i to zaraz po studiach bylo ![]() Fajnie bylo ale tez specyficznie.
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze ktos Wam moze pozyczyc, ew. kupic uzywana? Sa rozne opcje a wydaje mi sie ze ciezko bez wozka pare mieciecy... ![]() Moze dziewczyny cos wiecej podpowiedza bo maja wieksze doswiadczenie. |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą nie będziesz chciała zimą z maluszkiem wyjść na spacer, albo chociaż na drobne zakupy lub nie wiem do przychodni na szczepienia? Może faktycznie pomyślcie o używanym wózku, lub jeśli macie sposobność pożyczcie od kogoś
|
|
|
#3410 | ||
|
Raczkowanie
|
Słoneczko trzymaj się!
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj liczyłam od rana dokładnie wszystkie kalorie, bo byłam ciekawa ile zjadam w ciągu dnia. I kurde sporo tego bo aż 2300 wyszło!! A wcale nie jestem jakos super najedzona Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-02 o 18:45 |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asparginu mam tyle samo - hehe może razem złożymy zamówienie na wykupienie całego zapasu apteki ![]() WczorajszySen - nie no koniecznie musisz miec gondolę też... ja uzywany zestawz gondolą, spacerówką i fotelikiem z adapterem (+ gratisami) odkupiłam za 400zł... to nie jest duży wydatek jak na wózek. A mnie dziś calutki dzień boli podbrzusze po bokach, tak przy jajnikach jakby jak na @ Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-02 o 18:54 |
|
|
|
|
#3413 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej ho
![]() Właśnie Was doczytałam i musze powiedzieć że jak zwykle produkujecie nieźle ![]() Kostka ja obecnie używam olejku zw słodkich migdałów i jest boski ! Poprzednio miałam kokosowy... tak pięknie pachniał mmmm I dla maluszka też kupię kokosowy. Jestem zdania, że chcę unikać nadmiaru chemii na tyle na ile się da. Tym samym emolientów póki co żadnych NIE KUPUJĘ ! Wychodzę z założenia, ze jeśli nie ma takiej potrzeby to po co przyzwyczajać skórę. Słoneczko odpoczywaj ile się da. Teraz to Twój priorytet !!! Cytat:
Bliżej porodu wypiorę jeszcze raz... a co :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Sweet które ćwiczenia szczególnie poleczasz na początek ???? Cytat:
Cytat:
Bo ja mam całkiem blisko ![]() Cytat:
Dobrze myśle, że dopiero na lato będziemy korzystać z naszych spacerówek???
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
anuszka - ja to nie liczę kalorii bo bym się przeraziła
2300 to nie jest źle! nie zaprzątaj sobie tym głowy, ciąża rządzi się swoimi prawami kiara- na prawdę jest mi przykro, że tak cierpisz ... leżysz cały czas?
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na poczatku to rosla jak szalona ![]() u nas przeszla burza , ale zbiera sie na druga
|
|
#3416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana Ty sobie daj spokój z liczeniem kcal !!! W ciąży nie ma to najmniejszego sensu bo tylko się zestresujesz. Jedz racjonalnie i sie nie przejadaj. Muszę się Wam wyżalić, przepraszam ale nie mam komu ![]() dziś się pokłóciłam z mężem... Moja druga połówka twierdzi, ze mamy jeszcze tyyyyyle czasu na wszystko... na wyprawkę, na wózek, na kosmetyki, pieluszki itp. Jego szanownym zdaniem spokojnie do końca października (tp mam na 26.11) !!!!!!! Nie dotarł do niego mój argument - CO JESLI URODZĘ WCZEŚNIEJ ???? Zrobił zdumione oczy... Jak juz zaczynałam odpuszczać aby się nie denerwować bardziej to na koniec tylko mu powiedziałam, ze w takim razie ok, możemy się wstrzymywać... tylko jesli COŚ nas zaskoczy (wcześniejszy poród, nieplanowany mój pobyt w szpitalu itp sytuacja bo przeciez wszystko jest mozliwe, prawda???) to wszystko spadnie na niego i to on się wzystkim będzie zajmował... nawet kupnem podkładów poporodowych.... No szlag mnie jasny trafia jak zaczyna tak ze mną rozmawiać ! Skąd on ma takie przemyślenia ????? dziewczyny rcce mi opadaja bo nie wiem jak do niego trafić.... w życiu bym nie pomyślała, ze będę miała z nim takie problemy w tym temacie Przepraszam, że Wam marudzę. Wiem, że wiele z Was ma poważniejsze problemy zdrowotne.... ale musiałam to z siebie wywalić.
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja emolientow w ogóle nie stosowałam
płyn do mycia Nivea od urodzenia i po kapaniu oliwką. Potem płyn do mycia z babydream. Nic nigdy się nie działo.Z facetami same problemy. Mój się akurat niczym nie interesuje ją wszystko sama kupie co uważam go to nie interesuje. Później tylko wszystko poskłada. Ja na razie nic nie kupuje ale za kilka tygodni zacznę mimo że urodze pewnie dopiero w grudniu. Ale w listopadzie na początku chce mieć już wszystko i zająć się tylko praniem prasowaniem i układaniem. No i oczekiwaniem
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-02 o 19:11 |
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co wolała bym aby mój maż się nie wtrącał tak jak Twój. Miałabym kłopot z głowy. Wtedy już bym pomału wszystko kompletowała i wiła gniazdko !
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj miałam wizytę i okazało się, że szyjka mi zmiękła. Muszę się bardziej oszczędzać i dołączam do grona łykających Aspargin (3x2 tab.) ehhh Na wadze w sumie +4kg, ale pani dr nic nie mówiła, że za mało, więc czuję się uspokojona, bo już się martwiłam. Miłego wieczoru życzę wszystkim pięknym paniom Aaa zapomniałabym, jutro przypada mi 100-dniówka! Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-08-02 o 19:26 |
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Keithlyn - kochana leżę, leżę. Będę musiałą wyjśc w pon po południu tylko, bo musimy z TŻ obejrzeć mieszkanie (kupujemy), a to ważna sprawa, on nie może być sam przy tym. Ale żadnych spacerków dodatkowych.
Mój tez strasznie dużo pracuje. Od pon do pt nie ma go od rana do 18+ jak wróci z roboty, to zje, wykąpie się i siada dalej do roboty, a 2x w tyg. jest jeszcze w delegacji w inhym mieście i wtedy to wpraca po północy.W weeendy też czasami musi gdzieś jechać, coś załatwić. anuszka - a widzisz, mówiłam Ci, że to tak na oko nie da się podliczyć ile się jadło i przez to je się zawsze więcej ![]() Po ciąży zgubimy. Zresztą Ty szczupła jesteś ![]() paulina - ja się akurat tymi bólami nie mmartwię, bo wiem, że mogą być, tylko sama wiesz, że to nieprzyjemne :/ Jeszcze młody mi w nocy skopał nerki, szczególnie jedną i cały dzień się z nimi męcze. Coś kiepski dzień mam... nie mogę znaleźć bezbolesnej pozycji. Co do wyprawki - mój tez tak twierdzi E tam, chłopy. A jakby przysiedli do listy i zobaczyli ile tego jest to by im mina zrzedła! Mój jak mi kiedyś sie rzucał, że za wcześnie kupuję to go zapytałam czy chociaż odróżnia body od śpioszków albo wie co to nakładki na sutki? Na laktator w ogóle był zdziwiony i pytał czy to tak działa jak maszyna co krowy doi ![]() Ja się nauczyłam, że lym iej być przygotowana wcześniej. Całe szczęście, że jak miałam możliwość to latałam po sh i mamy ciuszki, bo inaczej to nie wiem czym by to się skończyło. Teraz mam leżeć, nie wiadomo jak będzie we wrześniu, a jak urodzę wcześniej to co w takiej sytuacji bez wyprawki?? On kupi?! A no nie! On to się załamie a nie kupi.. połowy rzeczy potrzebnych by mi nie przyniósł! Jak ja mu pisałam będąc w szpitalu co ma przynieść, to często przynosił nie tę bluzkę albo coś takiego. Zamawiaj, kupuj i nie patrz na faceta A jak się będzie pluł to zapytaj go które rzeczy z listy on załatwi, bo Ty nie będziesz się na końcówce denerwowac, że wyprawka niegotowa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

kolejna wizyta ma być z dobrymi wieściami :->

trzymaj sie i wiem, ze latwo pisac, ale oszczedzaj sie jak mozesz
oby już się dalej nie skracała...
23.06.2011
01.06.2013

teraz wyprawka i dzidzius pochlania wiekszosc kasy...

najwyżej będziemy tylko leżeć i pachnieć 

normalnie w necie najtańsze sa po 599 w sklepach zaczynaja sie od 699, ten kolor jest za 399zl a ten pebble jest naprawdę fajnym modelem (najlepszym w maxi cosi w tym zakresie kg) ma sporo fajnych udogodnień) tylko ten kolor sama nie wiem.
Ja się trochę obawiam przez internet zamawiać, ale pocieszam się tym, że w razie czego sklep stacjonarny nie jest jakoś daleko i mogę zwrócić.