Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 14:29   #3391
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Słoneczko to leż i sie oszczędzaj kolejna wizyta ma być z dobrymi wieściami :->
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:31   #3392
Rosalie01
Raczkowanie

sloneczkokurcze no!Ciebie tez problemy nie opuszczajatrzymaj sie i wiem, ze latwo pisac, ale oszczedzaj sie jak mozesz
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:38   #3393
manieczka1
Zakorzenienie

Sloneczko to leż ile wlezie...pamiętaj, że wszystko dla dziecka oby już się dalej nie skracała...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:45   #3394
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]o kurcze a mocno co sie skrocila??
mi tez lekarz kazal sie oszczedzac i za duzo nie chodzic bo tez mam skrocona, ciekawa jestem co powie na nastepnej wizycie
w 1 ciazy tez mi sie szyjka skracala a donosilam do 39tc
Dluga nigdy nie była bo na wypisie z IP mam wpisane 3 cm, ale to ponoć było ok teraz niestety mam 2,6 cm i zobaczymy za 2 tyg czy skraca się nadal. tragedi nie ma najwieksze zmartwienie jest jak jest mniej niz 1,6.

Narazie musze to przetrawić, bo przytłoczyło mnie to trochę. Dzieki dziewczyny za wsparcie.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:07   #3395
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja ide na wesele do kuzynki 23 sierpnia i mam pytanko. Ile teraz sie daje kaski w koperte.
Ja ostatnio na weselu bylam 3 lata temu i nie mam pojecia ile dac teraz zeby nie przesadzic w jedna i w druga strone... Wiecie o co chodzi teraz wyprawka i dzidzius pochlania wiekszosc kasy...

A kuzynka jest taka dalsza- widujemy sie z okazji wlasnie takich uroczystosci rodzinnych- wesela, pogrzeby ewentualnie na Wszystkich Swietych

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
My dajemy tyle, ile ktoś nam dał na nasze wesele ale zawsze około 400-500zł

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to nie wymiesz filtra?? przeciez tam gromadza sie bakterie
ty a wiesz ze u nas tez tylko ja odciagam

ja dlatego kupilan ten Oilian do kapieli bo nawilza i nie trzeba splukiwac, przy starszej corce mialam plyn z Hippa , ale zmienilam na Oilatum(pozniej oilian bo tanszy) bo miala suche placki i tak chyba do roczku uzywalam, pozniej zwykle mydelko nivea czy bambino i krem nivea ten dzieciowy, no a teraz corka lubi w wannie wiec plyny musza byc i duzo piany
A napisz jaki dokładnie Oillan kupiłaś, bo ja miałam przy Tosi emulsję natluszczającą do kąpieli i balsam natłuszczający a teraz patrzyłam, ze tam jet napisane, że po 6m czy coś takiego ( zależy co) a nie pamiętam jakie miałam dokładnie przy straszej, czy to to samo, czy cos innego

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
WczorajszySen - głupota jak dla mnie. Kto mając noworodka w domu/szpitalu będzie latał szukać wyprawki??? Jak ktoś ma worek kasy i asystentki to może i tak.. ale nie wyobrażam sobie inaczej tego. Raz, że na szybko to się kupuje za przeproszeniem shit, a dwa - zawsze wtedy też więcej asy się wyda, bo nie ma czasu na szukanie tańszych rzeczy. No i która kobieta po porodzie nawet naturalnym będzie taka żwawa zaraz żeby robić sobie martony po sklepach?
Daj spokój. nie przejmuj się teściową. Co ona w ogóle ma do gadania? To Wasze maleństwo i Wy macie się cieszyć z takich zakupów, szczególnie że one przyszłej mamie naprawdę sprawiają radość
Otóż to

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Moja miala kolki przez 3 mieziace po 6h dziwnnie. Przepraszam, ale o ja ☠☠☠☠☠☠☠e na samo wspomnienie. Dostawala espumisan, esputikon, sab simplex, biogaie, byla na mleku dla alergikow, odpowietrzalam jej zadek, robilam cieple oklady na brzuszek i nosilam na leniwca... i nic nie pomagalo. NIC. Jezusie. Po 3 miesiacach przeszlo jak reka odjal. Wrecz z dnia na dzien, tak jak sie zaczelo...
Właśnie czytałam parę razy i pediatra mi mówił, że kolki mijają po 3-4 miesiącach same ale nie wiedziałam, czy wierzyć w to. Moja na szczęście nie miała kolek, w ogóle była i jest bezproblemowa, mam nadzieję, że z drugą będzie tak samo łatwo

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Czesc kobiety.
Powiedzcie, czy wy wykonujecie jakies cwiczenia dla ciezarnych? Wiem, ze niektóre chodzą na basen, ale czy moze jakies cwiczenia z youtuba któras robi?
jestem zbyt leniwa

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:22   #3396
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

A napisz jaki dokładnie Oillan kupiłaś, bo ja miałam przy Tosi emulsję natluszczającą do kąpieli i balsam natłuszczający a teraz patrzyłam, ze tam jet napisane, że po 6m czy coś takiego ( zależy co) a nie pamiętam jakie miałam dokładnie przy straszej, czy to to samo, czy cos innego

http://www.aptekagemini.pl/oillan-ba...2w1-400ml.html

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:28   #3397
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę co sądzicie o tym foteliki, głownie chodzi mi o kolor, jest w fajnej cenie w jednym ze sklepów internetowych ale zastanawiam sie oczywiście w promocji jest tylko ten kolor
Lola,fotelik super a ma on daszek?maxi c sa jedne z najlepszychpasuja na wiekszosc wozkow

Cytat:
Czesc kobiety.
Powiedzcie, czy wy wykonujecie jakies cwiczenia dla ciezarnych? Wiem, ze niektóre chodzą na basen, ale czy moze jakies cwiczenia z youtuba któras robi?
anuszka ja mam pilke i czasem na niej cwicze.od czasu jak mnie takie bole dopadly i skurcze to dalam sobie na wstrzymanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Polecam kanał fitappy2: https://www.youtube.com/user/fitappy2/ - akurat dobrze się złożyło, że w odpowiednim czasie pojawiły się ćwiczenia dla ciężarnych - baaardzo je lubię!

Tutaj wybór jest spory, ale rzadko korzystam: https://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL

Moja kochana Tiffany również nagrała coś dla ciężarnych: https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts - zapamiętajcie dobrze ten kanał, przyda nam się po ciąży
W dwa tygodnie mój bebech zmienił się tak [oczywiście to zamierzchła przeszłość]:
Futbolowa duza roznica,dwa tygodnie a taki efekt

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie, czy któraś z Was miała kołyskę? Zastanawiam się nad kupnem do nas do sypialni i nie wiem, do kiedy mniej więcej dziecko się w niej mieści?
sweet moja koleznka miala kolyske a w kilka dni przed porodem zamowila lozeczko.nie dosc,ze przyszlo po 2 tygodniach to pokiereszowane..jaka ona byla szczesliwa,ze miala ta kolyske.. ja mysle o koszu mojzesza,azeby malucha miec np.w kuchni albo salonie albo u mamy na dole

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści. Niestety szyjka mi się skraca i mam nakaz bezwzględnego leżenia z wyjściem tylko do łazięki. Narazie przez 2 tygodnie i zobaczymy co dalej jak się nie będzie skracała to może uda mi się jeszcze wyjść z tego łóżka. Aspargin mam brać 6 tabletek więc chyba szybko dostanę zniżke w aptece.

Poza tym serduszko ok, a mierzyć i oceniać wagę będziemy za 2 tyg w razie wcześniejszego porodu.
ojej sun ty tez masz przebojestosuj sie do zalecen a bedzie dobrze ta moja kolezanko-polozna mowi,ze teraz wysyp maja na oddziale takich mam ok 26-30 tc i wszystkie przychodza ze skierowaniem``zagrazajacy przedwczesny porod``...w wiekszosci tylko``biali`` strasza ale zawsze trzeba to sprawdzac..

umowilam sie z nia na przyszly tydzien bo chce popytac o pare spraw ,tak wiec czekoladko jak ci sie cos nasunie to pisz

u mnie dzis od rana ukrop straszny..teraz wywiesilam pranie na dworze a zaczyna grzmiec pozbieralam maliny na deser..tz dzis zajal sie obiadem..zupa meksykanska ..mmm..zjadlam 2 miski..ale jak weszlam po nim do kuchni to sie za glowe zlapalam..w dodatku tluszcz mu wywalilo na sciane i pol kuchni do malowania...:mu r:

dzis znow mam slaby dzien,zalamuje sie powoli bo kiedys sprzatanie zajelo mi pare godzin a teraz czesc sprzatam w pt a czesc w sobote i wysiadam..
Stary 2014-08-02, 15:52   #3398
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści. Niestety szyjka mi się skraca i mam nakaz bezwzględnego leżenia z wyjściem tylko do łazięki. Narazie przez 2 tygodnie i zobaczymy co dalej jak się nie będzie skracała to może uda mi się jeszcze wyjść z tego łóżka. .
Trzymaj sie napewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Kostka, aleskami tez wizualnie sie podobaja, ale myslama, ze maja tez jakies inne zalety wyrozniajace je od innych kocykow niz wyglad
.
Chyba tylko tyle, ze sa milutkie i przyjemne w dotyku..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:53   #3399
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Fiorella podobno daje się tyle by zapłacić za siebie, więc dałabym max 300zł.
300 zł za parę to jest minimum, a nie max, niestety... Nie wiem, gdzie będzie weselicho (jakie miasto, jaki lokal, jakie menu) ale w moim niezbyt dużym mieście stawki za osobę oscylują w okolicach 200 zł, i to bez jakichś wodotrysków. Ja wyznaję zasadę, że daję tyle, na ile mnie stać.

Cytat:
Czesc kobiety.
Nie. Żadnych ćwiczeń. Dostaję czasem świra, bo ja raczej aktywna istota jestem, ale zakaz to zakaz. Już czuję, jakie będę miała zakwasy po pierwszym tygodniu z Maluchem u boku

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
u mnie tez upchane, ale się to nie rozwiaze, bo u nas tylko jeden pokoj i zero możliwości dostawienia jeszcze jednej szafki
Rodzicow mam blisko i poki co jeszcze skladuje rzeczy w swoim dawnym pokoju, ale tez im burdel zrobiłam niestety, a przecież jak cos będzie potrzebne, to nie będę latala w dwie strony, żeby to przytargać, choć zajeloby mi to z 15 minut max....
A nie dacie rady czegoś wykombinować? Np. zamiast komody czy regału (które można odstawić do rodziców ) kupić pojemną szafę? Albo komody zostawić i dokupić do nich takie półkowe nadstawki? Albo jakieś wiszące półki/regały?
A poza tym polecam sezonowy przegląd garderoby - to, co aktualnie nie nadaje się do noszenia (zimówki latem i odwrotnie) pakować w pudła (nawet te najtańsze, kartonowe, ozdobne) i ustawiać na szafach, segmentach czy w piwnicy. To zwalnia mnóstwo miejsca, a i przed zakurzeniem nadmiernym chroni

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które leczą jakieś infekcje -czy bierzecie jakiś probiotyk ?? Mi po tej nystatynie mam wrażenie, że się pogorszyło wręcz :/
Ja na infekcję dostałam dopochwowo Pimafucin, zadziałał błyskawicznie. Teraz profilaktycznie łykam jakiś probiotyk, piję min. pół litra kefiru dziennie i pół szklanki siemienia.

Cytat:
Narazie musze to przetrawić, bo przytłoczyło mnie to trochę. Dzieki dziewczyny za wsparcie.
Postaraj się czymkolwiek innym zająć myśli i nie nastawiaj się negatywnie. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić - wiem, ale stres nie służy ani Tobie, ani Maleństwu. Ja jak mam kryzys czarnomyślicielstwa to włączam mp3 i idę spać. Zazwyczaj pomaga. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze!
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:59   #3400
LolaMontez
Wtajemniczenie

Esti tak ma daszek i to tak fajnie chowany
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:17   #3401
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Esti tak ma daszek i to tak fajnie chowany
no wlasnie na zdj nie bylo widac i sie tak zastanawialam..mnie sie bardzo podoba..nawet uzywki sa jeszcze w cenie wiec jak za calkiem nowy to cena tez rozsadnazdecydowana juz?

bylam na dworze i dopadla mnie babka,dalsza sasiadka ktora jest w grupie rekrutujacych( jak jeszcze nie bylam w ciazy to dalam podanie do domu dziecka,ktore ma sie otworzyc od wrzesnia w mojej wiosce..250 m ode mnie)i pyta od kiedy ma mnie liczyc bo jestem juz wpisana na liste przyjetych.ona myslala,ze jak urodze w pazdzierniku-listopadzie to od nowego roku bd chciala zaczac...i zaznaczyla,ze w wiekszosci 2 zmiany od 14-22 i nocki..tak wiec podziekowalam..powiedzial am,ze ide na rok macierzynskiego i raczej bd wracala do swojej starej pracy..nie byla zbytnio zadowolona
Stary 2014-08-02, 16:26   #3402
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Dluga nigdy nie była bo na wypisie z IP mam wpisane 3 cm, ale to ponoć było ok teraz niestety mam 2,6 cm i zobaczymy za 2 tyg czy skraca się nadal. tragedi nie ma najwieksze zmartwienie jest jak jest mniej niz 1,6.

Trzymaj sie cieplutko i badz dobrej mysli ja od dwoch miesiecy mam poniżej 2cm i tez wstaje tylko do lazienki. 2 tygodnie temu zalozyli mi pessar ale mimo to nadal mam lezec tylko. Zapytaj sie lekarza o niego.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:47   #3403
tiera
Raczkowanie

unheeded masz rację 300 zł to minimum. Ale trzeba też patrzeć realnie i to w sumie do kogo się idzie i ile się samemu dostało.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:04   #3404
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści. Niestety szyjka mi się skraca i mam nakaz bezwzględnego leżenia z wyjściem tylko do łazięki. Narazie przez 2 tygodnie i zobaczymy co dalej jak się nie będzie skracała to może uda mi się jeszcze wyjść z tego łóżka.
słoneczko oszczędzaj się ile wlezie ...
Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

u mnie dzis od rana ukrop straszny..teraz wywiesilam pranie na dworze a zaczyna grzmiec pozbieralam maliny na deser..tz dzis zajal sie obiadem..zupa meksykanska ..mmm..zjadlam 2 miski..ale jak weszlam po nim do kuchni to sie za glowe zlapalam..w dodatku tluszcz mu wywalilo na sciane i pol kuchni do malowania...:mu r:

dzis znow mam slaby dzien,zalamuje sie powoli bo kiedys sprzatanie zajelo mi pare godzin a teraz czesc sprzatam w pt a czesc w sobote i wysiadam..
Tak to jest jak się chłopa wpuści do kuchni ... mój mi czasem jakieś kanapeczki zrobi, a tak to ja gotuje bo on siedzi w pracy ciągle
Chociaż już mi co raz ciężej stać przy tych garach... A co do sprzątania to tez już rozkładam na raty... ciekawe co będzie później najwyżej będziemy tylko leżeć i pachnieć

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:42   #3405
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja planuję myć w mydełku marsylskim i smarować olejem kokosowym
Olej kokosowy jest najlepszy bo w 100% naturalny
Czyli umyc mydelkiem a pozniej cale cialko nasmarowac tym olejem?
A co do pupy?
Juz sie gubie w tych wszystkich kosmetykach...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

aleskamoge sie zapytac, z ktorej dzielnicy Wroclawia jestes?ja sie urodzialm i ponad 20 lat mieszkalam we Wroclawiu, uwielbiam to miasto
Ze sie wtrace moj TZ tez z Wroclawia pochodzi. Ja nie znam zbytnio tego miasta ale cos o Psim Polu mowil

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:56   #3406
WczorajszySen
Raczkowanie

sloneczko_1201 nie załamuj się będzie dobrze, pamiętaj że nerwy nie służą ani Tobie ani dziecku. Zrelaksuj się to Ci na pewno pomoże..

Kobiety mam do was pytanie ... Czy wszystkie z was kupują wózki głębokie na zimę, bo ja mam dylemat za niedługo przeprowadzamy sie od rodziców TŻ (tylko na 2 strone drogi) i będziemy mieli pokój z kuchnią razem plus łazienka, trochę musimy przeznaczyć na remont do tego wyprawka. Pokój który będzie służył za pokój i kuchnie nie będzie taki wielki i nie wiem czy na zime jest sens kupowac wózek, myślałam dopiero o kupnie spacerówki na wiosne co myslicie??

W poniedziałek na 17.00 wizyta nie widziałam Kruszynki 3 tyg ciekawe ile urosła Daje mamusi popalic dziś
Moja teściowa także uważa że chodzenie prywatnie do ginekologa to strata pieniędzy i po co co mies chodzić... ehhh czasem to bym jej wygarnęła co mysle na jej temat... za bardzo się wtrąca...

Już nie możemy doczekać się kiedy Cię zobaczymy
Serduszko <3

22.08.2015 - ?

WczorajszySen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:59   #3407
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

bylam na dworze i dopadla mnie babka,dalsza sasiadka ktora jest w grupie rekrutujacych( jak jeszcze nie bylam w ciazy to dalam podanie do domu dziecka,ktore ma sie otworzyc od wrzesnia w mojej wiosce..250 m ode mnie)i pyta od kiedy ma mnie liczyc bo jestem juz wpisana na liste przyjetych.ona myslala,ze jak urodze w pazdzierniku-listopadzie to od nowego roku bd chciala zaczac...i zaznaczyla,ze w wiekszosci 2 zmiany od 14-22 i nocki..tak wiec podziekowalam..powiedzial am,ze ide na rok macierzynskiego i raczej bd wracala do swojej starej pracy..nie byla zbytnio zadowolona
Fajnie, ze o Tobie pamietala. W przedszkolu pracujesz jako pomoc? A tutaj w domu dziecka jako wychowawca bys byla? Niestety ale w DD praca to 24h/7dni w tygodniu. W swieta, niedziele, wakacje etc. W przedszkolu lepiej.
Chodzilam kiedys do DD 2x w tyg. jako wolontariuszka- logopeda. Mialam taka potrzebe serca i to zaraz po studiach bylo
Fajnie bylo ale tez specyficznie.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:27   #3408
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WczorajszySen Pokaż wiadomość
Kobiety mam do was pytanie ... Czy wszystkie z was kupują wózki głębokie na zimę, bo ja mam dylemat za niedługo przeprowadzamy sie od rodziców TŻ (tylko na 2 strone drogi) i będziemy mieli pokój z kuchnią razem plus łazienka, trochę musimy przeznaczyć na remont do tego wyprawka. Pokój który będzie służył za pokój i kuchnie nie będzie taki wielki i nie wiem czy na zime jest sens kupowac wózek, myślałam dopiero o kupnie spacerówki na wiosne co myslicie??...
Wiosna na spacerowke to chyba bedzie troszke za wczesnie...zalezy kiedy urodzisz zreszta, pytanie tylko jak w zimie wyjdziesz na spacer z maluchem?
A moze ktos Wam moze pozyczyc, ew. kupic uzywana? Sa rozne opcje a wydaje mi sie ze ciezko bez wozka pare mieciecy...
Moze dziewczyny cos wiecej podpowiedza bo maja wieksze doswiadczenie.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:38   #3409
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
sloneczko_1201 nie załamuj się będzie dobrze, pamiętaj że nerwy nie służą ani Tobie ani dziecku. Zrelaksuj się to Ci na pewno pomoże..

Kobiety mam do was pytanie ... Czy wszystkie z was kupują wózki głębokie na zimę, bo ja mam dylemat za niedługo przeprowadzamy sie od rodziców TŻ (tylko na 2 strone drogi) i będziemy mieli pokój z kuchnią razem plus łazienka, trochę musimy przeznaczyć na remont do tego wyprawka. Pokój który będzie służył za pokój i kuchnie nie będzie taki wielki i nie wiem czy na zime jest sens kupowac wózek, myślałam dopiero o kupnie spacerówki na wiosne co myslicie??

W poniedziałek na 17.00 wizyta nie widziałam Kruszynki 3 tyg ciekawe ile urosła Daje mamusi popalic dziś
Moja teściowa także uważa że chodzenie prywatnie do ginekologa to strata pieniędzy i po co co mies chodzić... ehhh czasem to bym jej wygarnęła co mysle na jej temat... za bardzo się wtrąca...
Wiesz to też zależy jak szybko wiosną zrobi się pogoda na spacerówkę, bo tego nikt nie przewidzi.
Zresztą nie będziesz chciała zimą z maluszkiem wyjść na spacer, albo chociaż na drobne zakupy lub nie wiem do przychodni na szczepienia?
Może faktycznie pomyślcie o używanym wózku, lub jeśli macie sposobność pożyczcie od kogoś
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:42   #3410
aleska
Raczkowanie

Słoneczko trzymaj się!

Cytat:

aleskamoge sie zapytac, z ktorej dzielnicy Wroclawia jestes?ja sie urodzialm i ponad 20 lat mieszkalam we Wroclawiu, uwielbiam to miasto
Aktualnie mieszkam na Stabłowicach (teraz robi się tu sypialnia Wrocławia), wcześniej - na Nowym Dworze

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Wiosna na spacerowke to chyba bedzie troszke za wczesnie...zalezy kiedy urodzisz zreszta, pytanie tylko jak w zimie wyjdziesz na spacer z maluchem?
A moze ktos Wam moze pozyczyc, ew. kupic uzywana? Sa rozne opcje a wydaje mi sie ze ciezko bez wozka pare mieciecy...
Moze dziewczyny cos wiecej podpowiedza bo maja wieksze doswiadczenie.
Może warto kupić samą gondolę, nawet używaną, żeby przez te kilka miesięcy można było spacerować z maluchem, a później właśnie porządną spacerówkę?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:42   #3411
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

Kup byle jaki uzywany, najtanszy, głęboki, to jest zakup tylko na pół roku, no ale cokolwiek musisz miec bo na jakis spacer trzeba isc, a na rekach nosic nie bedziesz, do spacerówki na lezaco tez nie polozysz zabardzo ;p

Dzisiaj liczyłam od rana dokładnie wszystkie kalorie, bo byłam ciekawa ile zjadam w ciągu dnia. I kurde sporo tego bo aż 2300 wyszło!! A wcale nie jestem jakos super najedzona i co sie tu dziwic, ze sie tyle tyje ;/

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-02 o 18:45
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:46   #3412
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści. Niestety szyjka mi się skraca i mam nakaz bezwzględnego leżenia z wyjściem tylko do łazięki. Narazie przez 2 tygodnie i zobaczymy co dalej jak się nie będzie skracała to może uda mi się jeszcze wyjść z tego łóżka. Aspargin mam brać 6 tabletek więc chyba szybko dostanę zniżke w aptece.

Poza tym serduszko ok, a mierzyć i oceniać wagę będziemy za 2 tyg w razie wcześniejszego porodu.
no to leżymy kochana...
Asparginu mam tyle samo - hehe może razem złożymy zamówienie na wykupienie całego zapasu apteki

WczorajszySen - nie no koniecznie musisz miec gondolę też... ja uzywany zestawz gondolą, spacerówką i fotelikiem z adapterem (+ gratisami) odkupiłam za 400zł... to nie jest duży wydatek jak na wózek.

A mnie dziś calutki dzień boli podbrzusze po bokach, tak przy jajnikach jakby jak na @ Nawet sobie no spe łyknęłam, bo już nie mogłam wyrobić, ale nie pomogła

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-02 o 18:54
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:48   #3413
paulina119a
Zadomowienie

Hej ho

Właśnie Was doczytałam i musze powiedzieć że jak zwykle produkujecie nieźle

Kostka ja obecnie używam olejku zw słodkich migdałów i jest boski !
Poprzednio miałam kokosowy... tak pięknie pachniał mmmm
I dla maluszka też kupię kokosowy. Jestem zdania, że chcę unikać nadmiaru chemii na tyle na ile się da.
Tym samym emolientów póki co żadnych NIE KUPUJĘ ! Wychodzę z założenia, ze jeśli nie ma takiej potrzeby to po co przyzwyczajać skórę.

Słoneczko odpoczywaj ile się da. Teraz to Twój priorytet !!!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka bardzo ladny kocyk
Zanet my tez jutro jedziemy na wesele mam nadzieje, ze wytrzymam do oczepin z tym moim brzuchem
Esti no to piękne niespodzianki od rodzinki
Paulina już pierzesz ciuszki?
Czekoladka nie zalamuj mnie z ta wyprawka, bo poki co to ja mam tylko ciuszki haha tez mnie zaczyna przeraza to, ze juz sierpien
Ela udanego wypoczynku

Tak kochana, wyprałam już ciuszki ale w takim "naszym"proszku... No nie mogłam się powstrzymać Bliżej porodu wypiorę jeszcze raz... a co :P

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Co do fridy to mojej kolezanki mąż nie wiedział jak jej się używa i zamiast ciągnąć te glutki to on z całej siły wdmuchał je do noska małej! :/ co za facet! Ona byla swięcie przekonana, ze on wie o co chodzi, a pozniej taki zdziwiony byl jak mu tlumaczyla wspolczuje temu dziecku, bo podobno oczy jej jak 5 zł sie zrobiły ...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Jak sie bedziesz udzielac to Cie wpisze na liste, bo od groma mam sie raz odezwalo, a pozniej cisza w eterze i trzeba wyrzucac z listy.. wiesz o co biega

O Chryste ! Juz sobie wyobrażam reakcję dzieciaczka

Cytat:
On nie jest szary, tylko taki fiolet ale chyba wpada w szary, nie widziałam na żywo normalnie w necie najtańsze sa po 599 w sklepach zaczynaja sie od 699, ten kolor jest za 399zl a ten pebble jest naprawdę fajnym modelem (najlepszym w maxi cosi w tym zakresie kg) ma sporo fajnych udogodnień) tylko ten kolor sama nie wiem. http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451
Spoko kolor. Cena Czyni Cuda !!!!

Cytat:
Czesc kobiety.
Ja chodzę w miarę regularnie na basen odkąd kręgosłup mnie aż tak nie boli. Ale Ćwiczen nie wykonuję... choć przymierza się do jakichś...
Sweet które ćwiczenia szczególnie poleczasz na początek ????

Cytat:
Dziewczyny, które leczą jakieś infekcje -czy bierzecie jakiś probiotyk ?? Mi po tej nystatynie mam wrażenie, że się pogorszyło wręcz :/
Ja zawsze przed każdą wizytą na basenie, na godzinę przed pływaniem, biorę Lactovaginal. Do tej pory zawsze byłam podatna na wszelkie infekcje "pobasenowe" a teraz muszę przyznać że póki co odpukać w niemalowane.... tfu tfu aby nie zapeszyć !

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja się trochę obawiam przez internet zamawiać, ale pocieszam się tym, że w razie czego sklep stacjonarny nie jest jakoś daleko i mogę zwrócić.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ja do fotelika będę zapinać w kombinezonie i ewentualnie kocyk na to Okrycie to kolejne 100zł, więc wolę już śpiworek do wózka za to
Melleczka a Ty mówisz, że masz blisko do sklepu stacjonarnego Tosia?
Bo ja mam całkiem blisko

Cytat:

My zdecydowanie kupujemy gondolę na zimę. Podejrzewam, że najwcześniej do spacerówki przesiądziemy się koło czerwca, gdy maluszek będzie miał ponad pół roku... ekspertem nie jestem ale wcześniej to chyba nie ma szans... No właśnie - pytanie to dziewczyn, które są juz mamusiami - jak Wam się wydaje, kiedy potencjalnie będziemy jeździć spacerówkami?
Dobrze myśle, że dopiero na lato będziemy korzystać z naszych spacerówek???
Stary 2014-08-02, 18:51   #3414
Keithlyn
Zadomowienie

anuszka - ja to nie liczę kalorii bo bym się przeraziła 2300 to nie jest źle! nie zaprzątaj sobie tym głowy, ciąża rządzi się swoimi prawami

kiara- na prawdę jest mi przykro, że tak cierpisz ... leżysz cały czas?

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 19:04   #3415
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
mój mi czasem jakieś kanapeczki zrobi, a tak to ja gotuje bo on siedzi w pracy ciągle
pociesze cie bo moj tez ciagle w pracy

Cytat:

Dzisiaj liczyłam od rana dokładnie wszystkie kalorie, bo byłam ciekawa ile zjadam w ciągu dnia. I kurde sporo tego bo aż 2300 wyszło!! A wcale nie jestem jakos super najedzona i co sie tu dziwic, ze sie tyle tyje ;/
ja nie licze , jem na co mam ochote, a waga ostatnio stoi w miejscu albo rosnie niewiele od 3 tyg. przybylo mi 1kg
a na poczatku to rosla jak szalona

u nas przeszla burza , ale zbiera sie na druga

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 19:05   #3416
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
A mnie dziś calutki dzień boli podbrzusze po bokach, tak przy jajnikach jakby jak na @ Nawet sobie no spe łyknęłam, bo już nie mogłam wyrobić, ale nie pomogła
Biedulko... wiem, że to Cię nie pocieszy ale mnie baaardzo często dopadaja takie bóle w okolicach jajników jak na @.

Cytat:

Kochana Ty sobie daj spokój z liczeniem kcal !!! W ciąży nie ma to najmniejszego sensu bo tylko się zestresujesz. Jedz racjonalnie i sie nie przejadaj.

Muszę się Wam wyżalić, przepraszam ale nie mam komu
dziś się pokłóciłam z mężem...
Moja druga połówka twierdzi, ze mamy jeszcze tyyyyyle czasu na wszystko... na wyprawkę, na wózek, na kosmetyki, pieluszki itp.
Jego szanownym zdaniem spokojnie do końca października (tp mam na 26.11) !!!!!!! Nie dotarł do niego mój argument - CO JESLI URODZĘ WCZEŚNIEJ ???? Zrobił zdumione oczy... Jak juz zaczynałam odpuszczać aby się nie denerwować bardziej to na koniec tylko mu powiedziałam, ze w takim razie ok, możemy się wstrzymywać... tylko jesli COŚ nas zaskoczy (wcześniejszy poród, nieplanowany mój pobyt w szpitalu itp sytuacja bo przeciez wszystko jest mozliwe, prawda???) to wszystko spadnie na niego i to on się wzystkim będzie zajmował... nawet kupnem podkładów poporodowych....
No szlag mnie jasny trafia jak zaczyna tak ze mną rozmawiać !
Skąd on ma takie przemyślenia ?????
dziewczyny rcce mi opadaja bo nie wiem jak do niego trafić.... w życiu bym nie pomyślała, ze będę miała z nim takie problemy w tym temacie bo nigdy tak nie było...
Przepraszam, że Wam marudzę. Wiem, że wiele z Was ma poważniejsze problemy zdrowotne.... ale musiałam to z siebie wywalić.
Stary 2014-08-02, 19:05   #3417
anuszka21
Zakorzenienie

Ja emolientow w ogóle nie stosowałam płyn do mycia Nivea od urodzenia i po kapaniu oliwką. Potem płyn do mycia z babydream. Nic nigdy się nie działo.

Z facetami same problemy. Mój się akurat niczym nie interesuje ją wszystko sama kupie co uważam go to nie interesuje. Później tylko wszystko poskłada. Ja na razie nic nie kupuje ale za kilka tygodni zacznę mimo że urodze pewnie dopiero w grudniu. Ale w listopadzie na początku chce mieć już wszystko i zająć się tylko praniem prasowaniem i układaniem. No i oczekiwaniem

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-02 o 19:11
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 19:17   #3418
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Ja emolientow w ogóle nie stosowałam płyn do mycia Nivea od urodzenia i po kapaniu oliwką. Potem płyn do mycia z babydream. Nic nigdy się nie działo.

Z facetami same problemy. Mój się akurat niczym nie interesuje ją wszystko sama kupie co uważam go to nie interesuje. Później tylko wszystko poskłada. Ja na razie nic nie kupuje ale za kilka tygodni zacznę mimo że urodze pewnie dopiero w grudniu. Ale w listopadzie na początku chce mieć już wszystko i zająć się tylko praniem prasowaniem i układaniem. No i oczekiwaniem
Ja też liczę się się z tym, że mogę urodzić dopiero w grudniu. Lecz trzeba brać każdą ewentualność pod uwagę! Bo równie dobrze juz na poczatku listopada ciąża będzie donoszona. Poza tym nie uśmiecha mi się z brzuchem na taczce biegać po sklepach i wybierać na ostatnia chwilę i się stresować. Ja lubię mieć zaplanowane...
Wiesz co wolała bym aby mój maż się nie wtrącał tak jak Twój. Miałabym kłopot z głowy. Wtedy już bym pomału wszystko kompletowała i wiła gniazdko !
Stary 2014-08-02, 19:22   #3419
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Biedulko... wiem, że to Cię nie pocieszy ale mnie baaardzo często dopadaja takie bóle w okolicach jajników jak na @.

Kochana Ty sobie daj spokój z liczeniem kcal !!! W ciąży nie ma to najmniejszego sensu bo tylko się zestresujesz. Jedz racjonalnie i sie nie przejadaj.

Muszę się Wam wyżalić, przepraszam ale nie mam komu
dziś się pokłóciłam z mężem...
Moja druga połówka twierdzi, ze mamy jeszcze tyyyyyle czasu na wszystko... na wyprawkę, na wózek, na kosmetyki, pieluszki itp.
Jego szanownym zdaniem spokojnie do końca października (tp mam na 26.11) !!!!!!! Nie dotarł do niego mój argument - CO JESLI URODZĘ WCZEŚNIEJ ???? Zrobił zdumione oczy... Jak juz zaczynałam odpuszczać aby się nie denerwować bardziej to na koniec tylko mu powiedziałam, ze w takim razie ok, możemy się wstrzymywać... tylko jesli COŚ nas zaskoczy (wcześniejszy poród, nieplanowany mój pobyt w szpitalu itp sytuacja bo przeciez wszystko jest mozliwe, prawda???) to wszystko spadnie na niego i to on się wzystkim będzie zajmował... nawet kupnem podkładów poporodowych....
No szlag mnie jasny trafia jak zaczyna tak ze mną rozmawiać !
Skąd on ma takie przemyślenia ?????
dziewczyny rcce mi opadaja bo nie wiem jak do niego trafić.... w życiu bym nie pomyślała, ze będę miała z nim takie problemy w tym temacie bo nigdy tak nie było...
Przepraszam, że Wam marudzę. Wiem, że wiele z Was ma poważniejsze problemy zdrowotne.... ale musiałam to z siebie wywalić.
Mężczyźni... na wszystko zawsze mają czas, a jak przyjdzie co do czego to nic nie zrobione i tyle z nich pożytku :/ Głowa do góry, wiem, to żadne pocieszenie, ale większość spośród nich (tak myślę) taka jest.

Wczoraj miałam wizytę i okazało się, że szyjka mi zmiękła. Muszę się bardziej oszczędzać i dołączam do grona łykających Aspargin (3x2 tab.) ehhh
Na wadze w sumie +4kg, ale pani dr nic nie mówiła, że za mało, więc czuję się uspokojona, bo już się martwiłam.

Miłego wieczoru życzę wszystkim pięknym paniom

Aaa zapomniałabym, jutro przypada mi 100-dniówka!

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-08-02 o 19:26
mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 19:24   #3420
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Keithlyn - kochana leżę, leżę. Będę musiałą wyjśc w pon po południu tylko, bo musimy z TŻ obejrzeć mieszkanie (kupujemy), a to ważna sprawa, on nie może być sam przy tym. Ale żadnych spacerków dodatkowych.
Mój tez strasznie dużo pracuje. Od pon do pt nie ma go od rana do 18+ jak wróci z roboty, to zje, wykąpie się i siada dalej do roboty, a 2x w tyg. jest jeszcze w delegacji w inhym mieście i wtedy to wpraca po północy.W weeendy też czasami musi gdzieś jechać, coś załatwić.

anuszka
- a widzisz, mówiłam Ci, że to tak na oko nie da się podliczyć ile się jadło i przez to je się zawsze więcej
Po ciąży zgubimy. Zresztą Ty szczupła jesteś

paulina - ja się akurat tymi bólami nie mmartwię, bo wiem, że mogą być, tylko sama wiesz, że to nieprzyjemne :/ Jeszcze młody mi w nocy skopał nerki, szczególnie jedną i cały dzień się z nimi męcze. Coś kiepski dzień mam... nie mogę znaleźć bezbolesnej pozycji.
Co do wyprawki - mój tez tak twierdzi E tam, chłopy. A jakby przysiedli do listy i zobaczyli ile tego jest to by im mina zrzedła! Mój jak mi kiedyś sie rzucał, że za wcześnie kupuję to go zapytałam czy chociaż odróżnia body od śpioszków albo wie co to nakładki na sutki? Na laktator w ogóle był zdziwiony i pytał czy to tak działa jak maszyna co krowy doi
Ja się nauczyłam, że lym iej być przygotowana wcześniej. Całe szczęście, że jak miałam możliwość to latałam po sh i mamy ciuszki, bo inaczej to nie wiem czym by to się skończyło. Teraz mam leżeć, nie wiadomo jak będzie we wrześniu, a jak urodzę wcześniej to co w takiej sytuacji bez wyprawki?? On kupi?! A no nie! On to się załamie a nie kupi.. połowy rzeczy potrzebnych by mi nie przyniósł! Jak ja mu pisałam będąc w szpitalu co ma przynieść, to często przynosił nie tę bluzkę albo coś takiego.
Zamawiaj, kupuj i nie patrz na faceta A jak się będzie pluł to zapytaj go które rzeczy z listy on załatwi, bo Ty nie będziesz się na końcówce denerwowac, że wyprawka niegotowa.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości