|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-08-04 o 21:37 |
|
|
|
|
#1712 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47568045]A ja dzisiaj po wizycie. Mały wazy ok. 4,2kg więc niech lepiej już nie rośnie... Mam już 3cm rozwarcia i lekarz mi przepowiedzial, że jak się zaczną skurcze to powinno pójść szybko. Oby się nie mylił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] słuszna waga, ciekawe czy się sprawdzi, bo z tymi pomiarami usg to też różnie bywa ![]() Cytat:
Cytat:
Tymek długi ![]() Cytat:
Cytat:
Malutka, a Ty temat wyprawki masz już zamknięty?
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli w Twoim szpitalu nie można rodzić w swojej koszuli, tylko w tej ich? ![]() kurcze rzeczywiście co szpital to inne zalecania i bądź tu człowieku mądry
|
|
|
#1714 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale w koncu musisz urodzic...
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
Hej. My dzisiaj po wizycie...
I sie podłamałam lekko. Od kilku dni mam bolesne skurcze. Na ktg wykazywały koło 60. Myślałam, że przynajmniej coś ruszy. I co? Rozwarcie ana 0,5 cm a lekarz: takie rozwarcie to nie rozwarcie?to ja sie pytam jak to dalej bedzie wygladało
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciągle mam "prawie wszystko", czyli uczciwie się przyznając- temat wyprawki nie jest do końca zamknięty A u Ciebie kochana jak tam? jak napiszesz że masz wszystko to autentycznie będę się wstydzić ![]() mi niby brakuje drobiazgów, ale cały czas się zastanawiam, czemu jeszcze ich nie mam?!!
|
|
|
#1717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kilka osób i tak już było...ale takich najbliższych. z resztą się wstrzymujemy, na pewno. Z resztą i moi rodzice są często, jako że razem mieszkamy...ale mam nadzieję, ze to kwestia tylko pierwszych dni... Na szczęście mama wyszkoliła tatę, ze jak jest karmienie, to on sobie idzie ![]() A i ja nie czuję sie komfortowo z odwiedzinami, bo moja kondycja jest średnia.. raz fizycznie, a dwa psychicznie też mi średnio...ciężko mi zaakceptowac siebie, swoj wyglad i dolegliwosci po porodzie... A Ty jak sie czujesz? Cytat:
Chociaz wczoraj mieli przyjsc tesciowie i tesc powiedzial, ze przyjda w 4, jeszcze z siostra M i jej chlopakiem. Nie zgodzilam sie, przyszli sami, ale tesc ciagle gadal 'no to teraz kolej na odwiedziny cioci, bo bardzo chce' i powtorzyl to chyba z 5 razy wiec w koncu powiedzialam, ze jak przyjdzie jej kolej, to ja zaprosimy!I tak lepsza taka opcja, niz ich pierwotny pomysl, ze jak maz pojedzie po mnie do szpitala, to da im znac i oni beda czekac na nas pod domem ![]() Ja też jestem płaczkiem...strasznym. Eh. Trzymam kciuki za noc i żeby Hania w końcu postanowiła się ruszyć ![]() Cytat:
Ja się bałam ją kąpać sama pierwszy raz, a on sie nie bał i był zły, że został odcięty Musimy pogadać chyba o swoich oczekiwaniach, bo na razie są pewne takie tarcia a mi przykro z tego powodu!Ale Hania lubi kąpiel! Miło jej było, nie płakała, zakwilila tylko przy włożeniu do wody. Ładnie zniosła wieczorną toaletę. ![]() Cytat:
Jak go pielęgnowałaś? Octeniseptem? Nam w szpitalu mówiły pielęgniarki, że najpierw popsikać, wytrzeć do sucha ze środka, a potem psiknąć raz jeszcze i zostawić. Ale zastanawiam się czy dobrze to zostawiać mokre? Hmmm... Ale Mała tej czynności akurat nie lubi ... Dziękujemy
|
|||||
|
|
|
#1718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaklepane na czwartekCytat:
trzymam aby udało się 6.08 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że poród ruszy jak najszybciej Cytat:
![]() Pokażesz nam później efekty sesji? Cytat:
![]() U nas piękna burza i leje. Cudownie. Cytat:
|
|
#1719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje dla dziewczyn |
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się zaczęłam zastanawiać jak to jest czekać jak się już zna termin cesarki... Ja bym chyba zwariowała i nie wiedziała co ze sobą zrobić wolę akcję z zaskoczenia ![]() Cytat:
Też nie mam wszystkiego, brakuje kosmetyków, kilku artykułów higienicznych, a poza tym to rzeczy, które nie są potrzebne od razu, ale które planowałam mimo wszystko kupić przed porodem. Mam na myśli leżaczek-bujaczek, karuzelę nad łóżeczko, nianię. Chyba już sobie dam z tym spokój, ostatnio nie mam siły siedzieć w necie i szukać czegokolwiek. Mam jeszcze stertę ciuszków do wyprasowania Czuję, że ktoś mi powinien dać kopa na zapęd, bo mimo świadomości, że zegar tyka nie potrafię się zmobilizować do działania. Jutro mam wizytę, może gin mnie popędzi
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musicie koniecznie porozmawiać z mężem o swoich oczekiwaniach Ja pielęgnowałam pępek tak jak mówiły Ci pielęgniarki, z tym, że kończyłam na etapie wytarcia do sucha. Skurcze robią się okropnie bolesne i były już 2 co 9,5 minuty. Jak tak dalej będzie to zbieramy się do szpitala. Mój Tż dzielnie masuje mi krzyż podczas skurczy i powiem Wam, że przynosi to ogromną ulgę.
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Twin maid - trzymam kciuki. Oby poszlo szybko. Dziewczyny slicZne Wasze maluchy. Zaczarowana Oliwka wykapany tata
bedzie miala powodzenie.
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Dziewczyny,które miały wuywoływane porody, mam pytanie jak to jest bo mój wcześniejszy poród zaczął się sam, i nie wiem czego teraz mam się spodziewać? Jutro z rana mam się stawić na oddział, i chcą mi wywolywac, z tegoco wiem zaczynaja najpierw od smarowania zelem z hormonem i aplikuja go dwukrtonie w odstepstwie paru godzin, potem jak nie ma efektu juz kroplowka z oxy. Czy te skurcze sa faktycznie takie ciezkie do zniesienia?? Butter, nie dziwie sie ze maz poczul sie odsuniety i urazony, pewnei sam chcial uczestniczyc w kapieli jako dumny swiezo upieczony tatus, a tu Tesciowa mu wchodzi w parade i pozbawia tak wazniej funkcji Lepiej jak piszesz,porozmawiajcie o swoich potrzebach i oczekiwanaich, na pewno bedzie wszystko dobrze ![]() Zaczarowana, ja się po porodzie chyba przez 2 tyg budziłam w nocy cała zlana potem, ale tylkow gornej czesci ciala, wyczytalam ze to winne sa hormony plus woda ktora sie odkladala, i to samo minelo, ale bylo meczace. U ciebie dochodzi jeszcze stres o mala, tak czesto jest w poczatkach maciezynstwa ![]() Tez jestem ciekawa, jaka akcje miala zVenus i gratulacje wszystkim nowym mamusiom! Idzie pelnia wiec pewnie znowu posypiasie nam porody hehe Musze dopakowac torbe do szpitala, tzn pieluszki tetrowe, rozek i takie tam pierodlki, bo az wstyd ze jeszcze tego nie zrobilam
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypuszczam, że jakby któraś się uparła i chciała w swojej to by nie było przeciwwskazań ale nie wiadomo jakby to było odebrane![]() Ja byłam wcześniej zdecydowana na jedną torbę i w sumie mam jedną bo tak jak pisałam te rzeczy do porodu to taka mała torebka No i cały czas mówiłam, że po co osobno je pakować jak praktycznie nic nie potrzebuję do porodu a jednak wyszło tak, że 2 butelki wody z dziubkiem, klapki dla mnie i tż , skarpetki, ręczniki jednorazowe, mały ręcznik, pieluszka tetrowa, chusteczki higieniczne, pomadka ochronna do ust bo niby wysychają , aparat i telefon![]() No i w sumie jakbym miała to nieść w rękach to byłoby ciekawie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odliczać juz dni kiedy będę mogła zacząć ćwiczyć bo nogi mam takie obwisle ![]() Ja się czuję dobrze. brzuch mniej boli, krwawienie jest juz znacznie mniejsze. Krycha trochę pobolewa bo jest jeszcze obolala i to czuję za to krocze chyba się już zagoilo bo juz nie boli ![]() Powiem Ci ze u mnie z pepkiem wyglądało tak ze dopóki się nie ruszał to nic z nim nie robiliśmy. Nie mógł być mokry. Jak położna zauważyła ze się rusza to kazała dawać kilka kropel soli fizjologicznej do środka tak 3 razy dziennie a jak odpadł to pospywalismy pudrem z weledy i pięknie się zagoil ![]() Teraz tz go zamoczyl w wódce i się suszy będzie na pamiątkę
|
|
|
|
|
#1728 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że w domu już jesteście . A nie kazali Ci małej kłaść przy oknie na słoneczku? Franio też był trochę żółty, poleżał kilka razy i pomogło.a powiedz jak Ty się czujesz? ciągną Ci jeszcze szwy? dajesz radę usiąść? Cytat:
Jak się czujesz? ciągną Cię jeszcze szwy? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
hejka!! Widze ze mamy kolejne szczesliwe Mamusie!
H4linka i zVenus GRATULACJE!!!!!!!!! Nie mam czasu czytac niestety i troche mi brakuje slodkiego lenistwa przed komputerem..no ale Synus mi to wynagradza a i starszy sie powoli klimatyzuje... Dzisiaj byk kapany 3 raz i chyba to lubi bo najpierw zaczyna marudzic a jak sie go zanurzy to sie uspokaja ![]() Byla u nas polozna 3 dni temu i generalnie zalecila podawac smoczek i dicoflor w kropelkach a ja mam odciagac poczatkowe mleko zeby nie zjadal tyle laktozy bo ma problemy z jej trawieniem (robi strzelajace kupy), wciaz domagal sie cyca i jest przejedzony... I w sumie 2 ostatnie nocki byly duzo lepsze (2 razy w nocy jadl)... Przepraszam ze nie cytuje i tylko o sobie ale moze komus sie przydadza takie informacje bo ja sama na to bym nie wpadla ![]() Caluje Was mocno i zapomnialam Lilka podziekowac za przekaz informacji ode mnie! A wiec dziekuje slicznie ide sie myc i spac, dobranoc! P.S. czy Mamuska sie odzywala?
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
ja też rodziłam w koszuli szpitalnej, ale założyli mi ją jak zaczęły się parte i po urodzeniu od razu zmieniłam na swoją.
Franek też uwielbia się kąpać
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło że pytasz ![]() Czuje się dobrze A Ty jak u Ciebie ? Tak siadam normalnie czasem coś mnie zaboli. Krycha boli bardziej tam się gorzej goi, zwłaszcza podczas siku |
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymamy kciukasy za sprawna akcjeCytat:
lekarze mowia ze wydarzyl sie cud. Natalka ma caly mozg. Cos drobnego tam chyba się tylko dzieje ale generalnie wszystko jest superOdpoczywajcie, ściskam mocno
|
|
#1733 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny dopadł mnie baby blues dzieci śpią a ja siedzę w łóżku i płakać mi się chcę.. Tż mnie nie rozumie a ja nawet nie mam się komu wygadać Siedzi na dole i tv ogląda..
|
|||||
|
|
|
#1734 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))))))))Cytat:
Mam nadzieje ze CI minie 88natka!!!! Wyplacz sie, postaraj sie zasnac a jutro bedzie nowy dzien
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Kiedy planujesz jechac do szpitala?? Tu masz linka do technik masazu polecanych w czasie porodu,moj Tz masuje mnie tak wieczorami i tez odczuwam ulge! http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/M...ie-porodu.html ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Natka88, bardzo Ci współczuję złego samopoczucia. Niestety, wiem jak to jest bo dopadł mnie baby blues przy Matyldzie, ryczałam czasem jak bóbr i co gorsze często bez powodu, chodziłam też nabuzowana jak chmura burzowa. Myslę., że trzeba dać sobie czas żeby emocje i hormony opadły, na pewno stopniowo będzie coraz lepiej ale też warto wspomnieć o tym podczas wizyty pielegniarki czy u GP moze zaleca jakieś zilowe tabletki czy cos? |
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli i tak mam mieć wywoływany to po co mam tyle czekać. Zobaczę co powie mi w środę i mam nadzieję że poprze mój plan bo jestem już bardzo zmęczona, źle sypiam, mam opuchnięte nogi i jestem jakaś niespokojna Cytat:
Nie oszczędzam się choć mam już wszystkiego dość a i tak nic się nie dzieje. Bardzo męczą mnie też ruchy które są już naprawdę bolesne, czuję że ona chce już wyjść tyle że nie może |
||
|
|
|
#1737 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze te 2 dni wytrzymam spoko, nie mam czasu na myślenie przy jednym małym dziecku , ale w czwartek to już na pewno umrę ze stresu, szczególnie, że będę musiała tam czekać pod salą operacyjną na wyniki badań i na wolną salę ![]() Cytat:
!!!!!! Cytat:
Nie doczytałam wcześniej tego info ![]() Cytat:
![]() Dzięki wszystkim za kciukasy!
|
|
#1738 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
czuje sie róznie , raz lepiej raz gorzej ,na szczescie przestalam juz beczec wieczorami o niewiadomoco ,teraz w sumiemam nocne kryzysy, bo mała w dzien spi a w nocy urzadza harce ![]() Cytat:
, w dodatku dziecko zobaczyłam dopiero po 20 godzinach, ktore były dla mnie męką...Cytat:
dziwne, to w szpitalu tez nie kąpią dzieci?u mnie położna mowila ze pepek mozna moczyc, a pielegnacja pepka na sucho-tzn tylko czystym suchym gazikiem-co a koleji mi sie wydało dziwne
|
|
|
#1739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Twoją daj jutro znać Cytat:
na pewno jesteś już bardzo zmęczona i chciałabyś mieć córeczkę już przy sobie mam nadzieje że będzie ci to dane już niedługo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Tymek długi
no i mamy mocno cisnąć na jedzenie! Więc muszę ją wybudzać na jedzenie. Najpierw karmię z piersi, potem jeszcze dopajam z butli odciągniętym, więc cały dzień praktycznie spędzam z wywalonymi cycami 

ale w koncu musisz urodzic...
a lekarz: takie rozwarcie to nie rozwarcie?

wiec w koncu powiedzialam, ze jak przyjdzie jej kolej, to ja zaprosimy!