|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
![]() Co do butelki - jak sie nie jest sportowcem wyczynowcem to na 2 miesiace styka na luzie, takze przez pierwsze 2 miechy w ogole nie bede kombinowac. A potem trzeba ostroznie smakowac i liczyc, ile czasu jeszcze woda smakujw ok (przy kazdym tego typu filtrze pierwszym objawem ze cos jjz jest nie halo kest posmak kamienia). No i zamierzam sobie zrobic symulacje, zliczyc, ile razy napelnie butelke przez tydzien, a potem przeliczyc to na 150l - to da usredniolny wynik, na ile czasu ten filtr powinien wystarczyc; potem wyciagne srednia z tego czasu i sugerowanych dwoch miesiecy i pewnie co tyle bede wymieniac
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zakupiłam
Ponoć jest zbawieniem![]() Cytat:
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja kupuje fuul opcje czyli potrzebuje 4 butelek zeby sie nie zajezdzic z wyparzaniem itd. Przy malwie na poczatku mialam 2 butelki i to bylo meczace je ciurkiem myc, wygotowywac, suszyc, wiec szybko dokupilqm jeszcze dwie, a potem 4 po 260ml. Moim zdaniem te malenkie butelki byly b.przdatne na poczatek; dziecku karmionemu mm się podaje piczatkowo takie mikro ilosci typu 20ml na posilek, te duze nawet nie mialy takiej podzialki, dopiero od 60ml. Ale jesli ktos chce karmic tylko piersia a butle miec na wszelki wypadk to wystarczy pewnie jedna duza. Matko, przepraszam, zobaczylam ze zqmiast edytowac posta to zacytowalam sama siebie :sciana: To chybq przez glukoze we krwi, strasznie mi sie w glowie kreci :/ Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-05 o 08:26 |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się tylko trafiła jakaś wadliwa butelka i szybko przestała być przezroczysta, a stała się jakaś mętna i nieestetyczna (ale za to egzemplarze koleżanki i chłopaka d tej pory- już ponad rok- wyglądają jak nowe). Mimo wszystko warto kupić Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-08-05 o 08:29 |
||
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(napar z kopru chocby). Dwie sa spoko.
|
|
|
|
|
#3576 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za III trymestrCytat:
choć nigdy takie nie były... ciążę przechodziłam zimą w kozakach ale całe szczęście miałam trochę szersze cholewy w kozakach a jak już naprawdę mnie cisnęły to przyszła wiosna i jakieś botki nosiłam ale rozmiar większe, no i niestety rozmiar buta mam teraz większy...A na kiedy masz tp? Może w takich szerszych krótkich kozakach będziesz chodzić Cytat:
Cytat:
Co do tego fotela to jedna koleżanka kupiła i chwaliła sobie ![]() Cytat:
ja też miałam raz nad ranem skurcz łydki, kurde jak to bolało, nie wiedziałam co robić a nogi nie mogłam rozprostować do końca praktycznie przez cały dzień bo czułam ból.Cytat:
![]() Ja poprzednio miałam na początek tylko jedną butelkę z aventu 125ml , później dokupiłam 260 ml i te dwie butelki nam wystarczyły. Cytat:
![]()
|
||||||||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dwie te "najmniejsze" dla noworodków? Czy może wziąć jedną o większym przepływie?
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() problem jest taki, że np. ja mam miękka wodę i posmaku żadnego więc to nic nie daje, a liczenie litrów tej wody wydaje mi sie absurdalne...tzn. wiem, że nie bedzie mi sie chciało tego robic i efekt będzie taki, że nie bede wiedziała i tak co pije
|
||
|
|
|
#3579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dwie jedna 125ml , druga 260ml, na poczatek styka ta mala, pozniej wieksza a mala sie i tak przydaje na wode czy herbatki Cytat:
chodzi mi po glowie ten tako, wciaz mysle nad x-landerem tez... haha jak tak dalej bedzie to wcale nie kupie wozka, byle fotelik bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez przez oslonki pewnie bede karmic jak poprzednio, tym razem wezme je do szpitala zeby problemow nie bylo z karmieniem.... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ja mam 4 smoczki do butelek, przy malej najpierw mialam ten od urodzenia z jedna dziurka ale mala stekala bo za slabo lecialo wiec zalozylam ten z dwiema dziurkami, a ten z jedna byl dobry do wody-bo bardziej leci niz mleko
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, a jakby co to zawsze mozna zmienic smoczek na luzniejszy - to nie problem wiec raczej bym kupila dwie o wolnym przeplywie a pozniej ew.dokupila luzniejszy smoczek
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-05 o 09:01 |
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie stosowalam nakladek na sutki, dostałam od koleżanki, która też je dostała nie używane i ani razu się nie przydały . Myślałam, że one są dla kobiet, które mają płaskie sutki, bo dziecku łatwiej chwycić sutek niż ten plastik.
Butle chcę kupić dwie z najmniejszym przepływem, małą i dużą, ale tak na wszelki wypadek, bo nastawiam się na karmienie piersią, jak dobrze pójdzie, to nie będą przez pierwsze miesiące potrzebne, a jakby był problem, to jeszcze dokupie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
u mnie też kurier przed chwilą był, wreszcie wybrałam wczoraj tapetę i już mam ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ja mam jedną małą i chyba dokupię jedną większą |
|||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ginka przyjmie mnie dzis. Wiec lece. Dam znac po. Trzymajcie kciuki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez komentarza....
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-qbar...445671595.html
Ja kupuje ten, czarny i chyba kupie go jeszcze w tym tygodniu i do grudnia poużywam spacerówke przy małej
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
a co ze smoczkami uspokajaczami??
wszystkie zamierzacie używać? ja chyba kupie ze dwa żeby mieć ale jak sie okaże, że nie są konieczne to z wielka chęcią sobie odpuszczę ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- powiedzcie mi jeszcze do czego sa te termoopakowania na butelki? ja sie bierze np. ciepła herbatkę..? czy co? bo przecież mleko to trzeba na świeżo zrobić, wodę ew. to i tak w termosie...to po co? |
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to jasne, ze jesli juz sie ktos decyduje na podawanie kaszki butelka to sie trzeba zaopatrzyc w smoczek do kaszki, bo to nie ma szans przejsc przez otwor wielkisci czubka szpilki
|
|
|
|
|
#3590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupię tylko wtedy smoczek o większym przepływie...ale więcej butelek na początek nie zamierzam kupować liczę na moje piersi choć one w ogóle na razie nie dają oznak przygotowywania się do karmienia, nie rosną, nie bolą ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
no ale, ileż to w sypialni się świeci ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Powodzenia !---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
it taki paradoks przy starszej uzywalam w momentach skrajnego wyczerpania emocjonalnego, tzn w skokwch rozojowych. Miedzy skokami ona glownie plula smokiem na odleglosc. Po 9 tygodniu zycia stwierdzilam ze mam disyc i smoki schowalam. Nie upominala sie ani razu Terqz mam nadzieje bedzie podobnie, kupie 2 szt na poczatek na wszelki wypadek a potem postqram sie dosc szybko odstawic. Zobwczymy jak wyjdzie tym rqzem Termoopakowanie: ogolnie to wlewasz ciepla wode do butelki, zabierasz na droge i potem tylko wsypujesz do tego mleko. Ale dla mnie one byly slabe, bardzo krotko trzymaly cieplo. Dawaly rade jak zabieralam mlodej tylko wode do picia na spacer, ale po godzinie woda juz byla zimna. Takze jak mowisz - na dluzsze wyjscia bralam wrzatek w termos, butelke z zimna woda zeby wymieszac "do odpowiedniej temperatury", pudeleczka z mlekiem i puste butelki. Przygotowanie mleka w razie potrzeby trwalo jakas minute, wiec na luzie. Tylko wozenia bylo sporo
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu moja mala duzo ulewala i wsypywalam tylko odrobine do butelki zeby zagescic mleczko , bylo gesciejsze i mala tak nie ulewala potem a ze bylo gesciejsze to latwiej jej sie pilo z trojprzeplywowegoManieczka trzymam kciuki
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupię smoczki, ale może nie będą potrzebne, na siłę nie podam. Niech w domu będą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko tez jest dobre przez godzine. Ja smoczki jakies kupie, bo pamietam jak mala w koncu zatkala sie smoczkiem to byla wieeeeelka ulga ;p no ale drugi problem, ze teraz nie chce sie z nim rozstac ;/ wiec moze i lepiej przebiedzic sie bez albo zabrac odpowiednio szybko...
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Też kupię smoczki, ale jeśli nie będą konieczne to nie chciałabym używać
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeden smoczek, przy corce tez mialam i uratowal nas juz w szpitalu , bo ja nie mialam pokarmu(o czym nie wiedzialam) a mala non stop plakala wiec smoczek ja uspokajal, dopiero na ostatni dzien pielegniarka sprawdzila moje cycki pod laktatorem bo sie dziwili czemu mala non stop placze...
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

miałam tyle czasu w pracy na pracę, że szok
jak zamierzasz to rozwiązac?
zobaczymy.

za III trymestr

do tego nie moge polozyc sie na lewym boku bo czuje jakis dyskomfort pod zebrem, nie wiem czy dziec mi tam cos wepchnal czy jakas kolka bo w sumie boli mnie tam
23.06.2011
01.06.2013