Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 08:17   #3571
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Witajcie,
wczoraj wizaz dał czadu miałam tyle czasu w pracy na pracę, że szok
silesianna - jak to nie problem to wrzuć swoja listę, nie wiem jak dla innych ale dla ja sobie pisząc swoja zerkam na różne inne i patrzę o czym ewentualnie nie miałam pojęcia, że trzeba albo można mieć dla dziecia

butelka boobble tez mnie urzekła, daj znac jak sie sprawuje, jedyne co mnie stopuje przed zakupem to jak sprawdzić kiedy ten filtr jest do wymiany...rekomendują zmiane po 2 miesiącach albo 150 litrach wody, a przecież nie będę zapisywała każdego napełnienia butelki... jak zamierzasz to rozwiązac?

czekoladka - ja tych wózków nie rozróżniam, tamte mi sie bardziej podobały ale ten ma świetna torbę na dole, szczególnie na jesień, zimę będzie super
co do zgagi ja mam właściwie po wszystkim co zjem...i cały czas ratuje sie rennie a ostatnio tez migdałami..

kiara - narobiłas smaka i ja wczoraj zrobiłam sernik na zimno, a dzisiaj popełniam gołabki

futbolowa - jak tam ząb? byłas u dentysty? masz jakieś informację?

rosalie - jeszcze 70 dni do pracy? to chyba bedziesz na wątku przodowniczką ja chyba pochodzę do pracy do końca września i od października juz na l4 bo strasznie mnie denerwuje siedzenie tyle godzin przy komputerze i jak wstaje gdziekolwiek to wszystko mnie boli taka jestem "zastana" i kręgosłup też daje znac o sobie więc chyba zajmę się ćwiczeniami przed porodem zobaczymy.

zanet - fajne te lampki

manieczka - super ciuszki, a body w paseczki z długim rękawem

wczoraj po południu ogarnęłam z tzetem mieszkanie, potem zaliczyliśmy 2 odcinki House of Cards i spac i w końcu się wyspałam bo temperatura była nareszcie nadajaca sie do spania
a dzisiaj robię po południu gołabki...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Wiem, że niektóre z Was chciały kupic butelki TT znalazłam fajnego sprzedawcę ma bardzo dobre ceny, jak któras jest zainteresowana to wstawiam link http://allegro.pl/tommee-tippee-term...450289459.html

a polecacie kupić na początek tylko małe butelki np. 150 ml?? czy jedna małą jedną dużą?
Wrzuce, postarwm się jeszcze dzis, jak bede miala dostep do kompa! Wczorqj mi wylecialo z glowy

Co do butelki - jak sie nie jest sportowcem wyczynowcem to na 2 miesiace styka na luzie, takze przez pierwsze 2 miechy w ogole nie bede kombinowac. A potem trzeba ostroznie smakowac i liczyc, ile czasu jeszcze woda smakujw ok (przy kazdym tego typu filtrze pierwszym objawem ze cos jjz jest nie halo kest posmak kamienia).
No i zamierzam sobie zrobic symulacje, zliczyc, ile razy napelnie butelke przez tydzien, a potem przeliczyc to na 150l - to da usredniolny wynik, na ile czasu ten filtr powinien wystarczyc; potem wyciagne srednia z tego czasu i sugerowanych dwoch miesiecy i pewnie co tyle bede wymieniac
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 08:19   #3572
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a poduszki do karmienia kupujecie?
Ja już zakupiłam Ponoć jest zbawieniem

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dot. butelek. Wiem, że niektóre z Was kupują zestawy startowe. I właśnie się zastanawiam, czy inwestować od razu w cały zestaw czy poczekać. Mam jedną butelkę Avent Natural 125 ml dla noworodków. Więc chyba zestawu nie chciałabym tak od razu kupować (może uda mi się karmić piersią....).

Czy uważacie, że powinnam dokupić jakąś butelkę jeszcze i jaką ?
Też mam ten dylemat... Wrzuciłam do koszyka zwykłą butelkę Aventu 0+ i drugą antykolkową Tomme Tippee i nie wiem sama... Planuję karmić piersią. Przydadzą mi się w ogóle dwie?
Stary 2014-08-05, 08:23   #3573
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Wrzuce, postarwm się jeszcze dzis, jak bede miala dostep do kompa! Wczorqj mi wylecialo z glowy

Co do butelki - jak sie nie jest sportowcem wyczynowcem to na 2 miesiace styka na luzie, takze przez pierwsze 2 miechy w ogole nie bede kombinowac. A potem trzeba ostroznie smakowac i liczyc, ile czasu jeszcze woda smakujw ok (przy kazdym tego typu filtrze pierwszym objawem ze cos jjz jest nie halo kest posmak kamienia).
No i zamierzam sobie zrobic symulacje, zliczyc, ile razy napelnie butelke przez tydzien, a potem przeliczyc to na 150l - to da usredniolny wynik, na ile czasu ten filtr powinien wystarczyc; potem wyciagne srednia z tego czasu i sugerowanych dwoch miesiecy i pewnie co tyle bede wymieniac
Jeszcze widze ze dopisalas o butelkqch TT - ja korzystalam przy malwince tylko z nich i teraz tez zamierzam tylko ja kupuje fuul opcje czyli potrzebuje 4 butelek zeby sie nie zajezdzic z wyparzaniem itd. Przy malwie na poczatku mialam 2 butelki i to bylo meczace je ciurkiem myc, wygotowywac, suszyc, wiec szybko dokupilqm jeszcze dwie, a potem 4 po 260ml.
Moim zdaniem te malenkie butelki byly b.przdatne na poczatek; dziecku karmionemu mm się podaje piczatkowo takie mikro ilosci typu 20ml na posilek, te duze nawet nie mialy takiej podzialki, dopiero od 60ml. Ale jesli ktos chce karmic tylko piersia a butle miec na wszelki wypadk to wystarczy pewnie jedna duza.

Matko, przepraszam, zobaczylam ze zqmiast edytowac posta to zacytowalam sama siebie :sciana:
To chybq przez glukoze we krwi, strasznie mi sie w glowie kreci :/

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-08-05 o 08:26
Stary 2014-08-05, 08:27   #3574
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
coś jeszcze chyba do końca dobrze wizaż nie działa
no dziewczyny czas leci
a ja pochwalę się Wam moimi ostatnimi zakupami w pepco
Gustowne ciuszki i pomyśleć, że to "tylko" Pepco

Cytat:
nareszcie forum działa!

u mnie dziś studniówka. ja też w sumie niewiele mam i to zaczyna mnie przerażać ;D mam łóżeczko, wózek, pare kocyków (dobra - spooooro kocyków ) ze dwie butelki po Malwie się znajdą, pełną szufladę ciuszków i tyle... czekam aż małżon dostanie pensję

zamówiłam dziś bobble bottle, czekam aż przyjdzie z niecierpliwością
Bobble wg mnie jest świetne, używałam w zeszłym roku latem i sprawdzała się idealnie ta butelka! Jest stworzona dla osób, które dużo piją i często kończy im się ten zapas wody, który mają ze sobą. Początkowo trudno było się przestawić na smak wody niegazowanej zamiast lekko gazowanej, ale później to już przyjemność
Mi się tylko trafiła jakaś wadliwa butelka i szybko przestała być przezroczysta, a stała się jakaś mętna i nieestetyczna (ale za to egzemplarze koleżanki i chłopaka d tej pory- już ponad rok- wyglądają jak nowe).
Mimo wszystko warto kupić

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-08-05 o 08:29
mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 08:28   #3575
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość

Też mam ten dylemat... Wrzuciłam do koszyka zwykłą butelkę Aventu 0+ i drugą antykolkową Tomme Tippee i nie wiem sama... Planuję karmić piersią. Przydadzą mi się w ogóle dwie?
Jakas Ci sie na pewwno przyda, a to zby wode dac czy inne ziolka w momentach zwatpienia (napar z kopru chocby). Dwie sa spoko.
Stary 2014-08-05, 08:32   #3576
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny może jest tu jakiś spec od usuwania plam wczoraj na weselu koleżanka oblała nas winem - moją beżową sukienkę z delikatnego materiału i męża białą koszulę. Dziś wyprałam w 30 st.z dodatkiem vanisha, ale jeszcze czesc plam jest...zamoczylam teraz w vanishu...jak to nie pomoże to czy pralnia sobie z tym poradzi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja używam na plamy vanish oxy action, córa miała na 2 bluzkach plamy z owoców i zawsze polewałam te plamy pocierałam i do pralki ale te plamy akurat nie chciały zejść po paru praniach, więc zrobiłam ostatnią próbę- rozłożyłam te bluzki na blacie w kuchni na słońcu polałam vanishem i leżały tak prawie cały dzień i dopiero wtedy się odeprały, więc polecam ten vanish

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam w III trymestrze

Powiem Wam ze moj maz to jednak gamoń jest...
Pokazałam mu wczoraj ten fotelik a on oczywiście do mnie z tekstem "jak chcesz to kup ja sie nie znam" (jak zwykle wszystkie decyzje podejmuje ja) wiec tłumacze jak krowie na rowie za i przeciw żeby pomógł wybrać.
Dziś poszłam pokazuje mu zdjęcie i mowię ze w sumie to i do mojego i do jego auta ładnie kolorystycznie pasował a on do mnie:
"To jest do auta? I tyle sie zastanawiasz?!" - kazał zamawiać
On myślał ze to sie wpina do wózka zamiast spacerowego siedziska

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Tak wiec już sie zarejestrowałam i klikam
chłopy to są

za III trymestr

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam pytanie do tych spuchniętych w ciąży:
Czy po porodzie od razu Wam schodziły te obrzęki czy tak stopniowo przez kilka tygodni?
Pytam z tego względu, iż rodzę w tym prawie zimowym okresie i martwię się trochę o buty. W tej chwili jedyne buty, jakie mieszczą mi się na stopach to luźne sandały Trampki 2 rozmiary większe już są ciasne Ogólna załamka. I tak się zastanawiam jak do cholery kupię buty na zimę (kozaki) z tymi nogami?
Ja byłam bardzo spuchnięta i przeszło jak ręką odjął zaraz po porodzie, jak zobaczyłam swoje nogi to pomyślałam- ale szczupłe choć nigdy takie nie były... ciążę przechodziłam zimą w kozakach ale całe szczęście miałam trochę szersze cholewy w kozakach a jak już naprawdę mnie cisnęły to przyszła wiosna i jakieś botki nosiłam ale rozmiar większe, no i niestety rozmiar buta mam teraz większy...
A na kiedy masz tp?
Może w takich szerszych krótkich kozakach będziesz chodzić

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Dziewczyny!
Robię zakupy na gemini, bo moje leki mi się kończą, wiec jednak od razu dla dziecia kupię.. i mam pytanie
jak z tymi proszkami?
Chciałabym Jelp/Dziudziuś/Biały Jeleń. Loveli nie chcę.
Dziudziś chyba wychodzi najtaniej i dlatego myślałam głównie nad nim. Ale jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? Dziudziuś jest ok czy brac Jelp?
Dzidziuś jest w porządku ja zamówię na gemini właśnie

Cytat:
kupujecie poduszke do karmienia??
ja sie zastanawiam czy kupic poduszke czy lepiej taki fotel zeby wygodnie usiasc i karmic(na lozku nie mam sie o co oprzec), w razie czego jakbym nie karmila piersia to fotel i tak sie przyda
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...358531776.html
Ja kupiłam poduszkę do karmienia, starszą córkę karmiłam tylko na leżąco, jakoś nie potrafiłam na siedząco bo jeszcze te osłonki na piersi trzeba było nakładać no i w ogóle było super-wygodnie na leżąco bo karmienie trwało bardzo długo ale nie wiem czy teraz starsza "pozwoli" mi tak się wylegiwać.
Co do tego fotela to jedna koleżanka kupiła i chwaliła sobie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Działa
Wczoraj tyle napisałam, a juz wstawić mi nie chciało.

Byłam dziś u ginekolog, mała rośnie, ma 895g
Siedzi głową w dół póki co.
Moja szyjka się spłaszczyła, choć nadal długa. Mi sprawdza tylko dowcipnie, powiedziała, że ok, ale jednak mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Luteinę mam brać dalej i oszczędzać się na wyjeździe.

Miałam dziś w nocy pierwszy raz taki skurcz łydki, że aż TŻ skopałam, tak bolało.
Dobrze, że z małą wszystko ok ja też miałam raz nad ranem skurcz łydki, kurde jak to bolało, nie wiedziałam co robić a nogi nie mogłam rozprostować do końca praktycznie przez cały dzień bo czułam ból.

Cytat:

Witam sie w 27 tc . Zaczął mi się w sobotę
Wesele udane, ale myślałam że więcej się pobawię..... Zatańczyłam kilka kawałków i to dość wolno, potem brzuch mi się napinał i już siedzieliśmy, ale byliśmy aż do 3 rano heh dałam radę

[/COLOR]Mam pytanie dot. butelek. Wiem, że niektóre z Was kupują zestawy startowe. I właśnie się zastanawiam, czy inwestować od razu w cały zestaw czy poczekać. Mam jedną butelkę Avent Natural 125 ml dla noworodków. Więc chyba zestawu nie chciałabym tak od razu kupować (może uda mi się karmić piersią....).

Czy uważacie, że powinnam dokupić jakąś butelkę jeszcze i jaką ?
Super, że wesele się udało
Ja poprzednio miałam na początek tylko jedną butelkę z aventu 125ml , później dokupiłam 260 ml i te dwie butelki nam wystarczyły.

Cytat:
patrzcie jaki w ogole patent na mapkę nocną z Ikei http://allegro.pl/lampka-nocna-dla-d...471120533.html

lampka z tego co się orientuję 9,99 zł w Ikei kosztuje. chyba sama coś takiego do pokoiku małej zrobię
Miałam kiedyś tę lampkę i klosz ciągle spadał, nie chciał się trzymać więc pożegnałam się z nią

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 08:48   #3577
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakas Ci sie na pewwno przyda, a to zby wode dac czy inne ziolka w momentach zwatpienia (napar z kopru chocby). Dwie sa spoko.
Ale dwie te "najmniejsze" dla noworodków? Czy może wziąć jedną o większym przepływie?
Stary 2014-08-05, 08:54   #3578
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Kostka09, właściwie to zapomniałam o zębie Prawdopodobnie to jednak bolało od ucha, bo to samo przerabiałam już kilka razy. Coś dzieje się w uchu, a od tego boli mnie potem pół twarzy. Odzwyczajam się od stoperów, nie chcę sobie szkodzić, a poza tym, po porodzie i tak będę musiała z nich całkiem zrezygnować. Do dentysty swoją drogą też pójść powinnam, ale oczywiście wypieram to z umysłu
dobrze, że przeszło
Cytat:
(przy kazdym tego typu filtrze pierwszym objawem ze cos jjz jest nie halo kest posmak kamienia).
dzieki
problem jest taki, że np. ja mam miękka wodę i posmaku żadnego więc to nic nie daje, a liczenie litrów tej wody wydaje mi sie absurdalne...tzn. wiem, że nie bedzie mi sie chciało tego robic i efekt będzie taki, że nie bede wiedziała i tak co pije
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 08:57   #3579
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czekoladka - ja tych wózków nie rozróżniam, tamte mi sie bardziej podobały ale ten ma świetna torbę na dole, szczególnie na jesień, zimę będzie super
co do zgagi ja mam właściwie po wszystkim co zjem...i cały czas ratuje sie rennie a ostatnio tez migdałami..

a polecacie kupić na początek tylko małe butelki np. 150 ml?? czy jedna małą jedną dużą?
ja tez biore rennie bo inaczej bym nie wytrzymala

ja mam dwie jedna 125ml , druga 260ml, na poczatek styka ta mala, pozniej wieksza a mala sie i tak przydaje na wode czy herbatki
Cytat:

Czekoladka masz problem z tymi wózkami, ja sie nad jednym fotelikiem zastanawiam chyba 3 dni a był jeden
hehe no niezla zagwozdke mam a im wiecej ogladam tym mniej wiem.......juz teraz zaluje ze zaczelam ogladac inne wozki bo zdecydowana na lupo comfort a teraz dupa
chodzi mi po glowie ten tako, wciaz mysle nad x-landerem tez...

haha jak tak dalej bedzie to wcale nie kupie wozka, byle fotelik bedzie

Cytat:

na poczatek starczy jedna, ale dwie moga sie przydac w razie jakbys odciagala pokarm
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam poduszkę do karmienia, starszą córkę karmiłam tylko na leżąco, jakoś nie potrafiłam na siedząco bo jeszcze te osłonki na piersi trzeba było nakładać no i w ogóle było super-wygodnie na leżąco bo karmienie trwało bardzo długo ale nie wiem czy teraz starsza "pozwoli" mi tak się wylegiwać.
Co do tego fotela to jedna koleżanka kupiła i chwaliła sobie

a jaka masz?
ja tez przez oslonki pewnie bede karmic jak poprzednio, tym razem wezme je do szpitala zeby problemow nie bylo z karmieniem....

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Ale dwie te "najmniejsze" dla noworodków? Czy może wziąć jedną o większym przepływie?
ja mam 4 smoczki do butelek, przy malej najpierw mialam ten od urodzenia z jedna dziurka ale mala stekala bo za slabo lecialo wiec zalozylam ten z dwiema dziurkami, a ten z jedna byl dobry do wody-bo bardziej leci niz mleko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 08:57   #3580
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogole nje uzywalam smoczkow o srednim i duzym przeplywie; tylko o nakmniejszym do samego konca; mnie na studiach uczyli ze dziecko musi sie napracowac zeby paszcze miec sprawna. Wiec jesli juz w ogole uzywac tego diabla wcielonego, jakim jest smoczek, to uzywac tych o najmniejszym przeplywie. Ja sie do tego zastosowalam, malwa jadla przez caly okres butelkowy (czyli do 8 miesiaca zycia, potem juz tylko lyzka i kubeczek) wylacznie z wolnoprzeplywowych smoczkow. Wiec ja w ogole nie uznaje tych bardziej lajtowych, nieobiektywna jestem

Aha, a jakby co to zawsze mozna zmienic smoczek na luzniejszy - to nie problem wiec raczej bym kupila dwie o wolnym przeplywie a pozniej ew.dokupila luzniejszy smoczek

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-08-05 o 09:01
Stary 2014-08-05, 08:59   #3581
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja juz nie wiem na ktory wozek sie zdecydowac a im wiecej ogladam tym wiekszy metlik w glowie mam
Dlatego ja juz się na pewien Zdecydowałam i juz nic nie oglądam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Ja w ogole nje uzywalam smoczkow o srednim i duzym przeplywie; tylko o nakmniejszym do samego konca; mnie na studiach uczyli ze dziecko musi sie napracowac zeby paszcze miec sprawna. Wiec jesli juz w ogole uzywac tego diabla wcielonego, jakim jest smoczek, to uzywac tych o najmniejszym przeplywie. Ja sie do tego zastosowalam, malwa jadla przez caly okres butelkowy (czyli do 8 miesiaca zycia, potem juz tylko lyzka i kubeczek) wylacznie z wolnoprzeplywowych smoczkow. Wiec ja w ogole nie uznaje tych bardziej lajtowych, nieobiektywna jestem
Dobrze wiedzieć
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 09:05   #3582
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Aha, a jakby co to zawsze mozna zmienic smoczek na luzniejszy - to nie problem wiec raczej bym kupila dwie o wolnym przeplywie a pozniej ew.dokupila luzniejszy smoczek
to moja od 4 mca pila z trojprzeplywowego bo sypalam jej kleik do mleczka, z e zwyklego nie chcialo leciec

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-05, 09:07   #3583
Indra83
Wtajemniczenie

Ja nie stosowalam nakladek na sutki, dostałam od koleżanki, która też je dostała nie używane i ani razu się nie przydały . Myślałam, że one są dla kobiet, które mają płaskie sutki, bo dziecku łatwiej chwycić sutek niż ten plastik.

Butle chcę kupić dwie z najmniejszym przepływem, małą i dużą, ale tak na wszelki wypadek, bo nastawiam się na karmienie piersią, jak dobrze pójdzie, to nie będą przez pierwsze miesiące potrzebne, a jakby był problem, to jeszcze dokupie.

Stary 2014-08-05, 09:16   #3584
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie znowu zgaga meczy do tego nie moge polozyc sie na lewym boku bo czuje jakis dyskomfort pod zebrem, nie wiem czy dziec mi tam cos wepchnal czy jakas kolka bo w sumie boli mnie tam
ja wczoraj miałam kolkę jelitową z prawej strony (jak zawsze). i dziś tez już coś mnie pobolewa, ale dziś tak jak bym czuła że to mała mnie uciska.... oj nie jest to przyjemne zbytnio.... w nocy też musiałam cały czas na lewym boku, bo na prawym nie mogłam.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
No i juz po spaniu,dzwonił mi telefon wiec odebrałam,a to kurier o dokładny adres prosił bo miał zły kod podany.ale przeprosił ze tak rano dzwoni
ale dobrze, że zadzwonił nić pod zły adres dostarczył :P
u mnie też kurier przed chwilą był, wreszcie wybrałam wczoraj tapetę i już mam

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
A ja wczoraj złapałam doła...mały się rzadziej i słabiej rusza niż do tej pory...dziś od rana niby się rusza, ale to nie jest tak jak kiedyś. Nie wiem czy ma kolejny taki dzień czy co...czytałam też, że nagłe osłabienie ruchów może być niepokojące...nie wiem czy nie iść szybciej do gina...ale czy znajdzie czas? Ehh

Poobserwuj ruchy jeszcze, jeśli faktycznie mniej się rusza niż wcześniej, powiedz to lekarzowi. Ale wiem, że mogą być takie dni, że dziecko słabiej się rusza

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:

ja mam jedną małą i chyba dokupię jedną większą
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 09:17   #3585
manieczka1
Zakorzenienie

Ginka przyjmie mnie dzis. Wiec lece. Dam znac po. Trzymajcie kciuki

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 09:17   #3586
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Wam ze wg mnie niektórzy ludzie to maja nagrane we łbach... Weszłam wczoraj na Pudla (czasem z nudów przeglądam ) i widziałam ze jedna para z Ameryki chciała uczcić narodziny dziecka sesją zdjęciową sęk w tym, ze dziecko było martwe :-/ do czego ten świat zmierza... Linka nie daje bo to nie fajne
bez komentarza....
Stary 2014-08-05, 09:18   #3587
anuszka21
Zakorzenienie

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-qbar...445671595.html
Ja kupuje ten, czarny i chyba kupie go jeszcze w tym tygodniu i do grudnia poużywam spacerówke przy małej
Stary 2014-08-05, 09:20   #3588
Kostka09
Zakorzenienie

a co ze smoczkami uspokajaczami??
wszystkie zamierzacie używać?
ja chyba kupie ze dwa żeby mieć ale jak sie okaże, że nie są konieczne to z wielka chęcią sobie odpuszczę

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

powiedzcie mi jeszcze do czego sa te termoopakowania na butelki? ja sie bierze np. ciepła herbatkę..? czy co? bo przecież mleko to trzeba na świeżo zrobić, wodę ew. to i tak w termosie...to po co?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 09:22   #3589
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
to moja od 4 mca pila z trojprzeplywowego bo sypalam jej kleik do mleczka, z e zwyklego nie chcialo leciec
Kaszke (znaczy mleko z kleikiem i inne) je sie lyzka , nie smoczkiem
A tak serio to jasne, ze jesli juz sie ktos decyduje na podawanie kaszki butelka to sie trzeba zaopatrzyc w smoczek do kaszki, bo to nie ma szans przejsc przez otwor wielkisci czubka szpilki
Stary 2014-08-05, 09:32   #3590
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja chyba będę mieć dwie, tylko drugą kupię większą. pierwsza mała mam ze szkoły rodzenia. większa myślę, że i tak się potem przyda jak dziecko będzie większe a ja wrócę do pracy, no to opiekun będzie musiał czymś karmić kupię tylko wtedy smoczek o większym przepływie...
ale więcej butelek na początek nie zamierzam kupować liczę na moje piersi choć one w ogóle na razie nie dają oznak przygotowywania się do karmienia, nie rosną, nie bolą

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Matko, przepraszam, zobaczylam ze zqmiast edytowac posta to zacytowalam sama siebie :sciana:
To chybq przez glukoze we krwi, strasznie mi sie w glowie kreci :/
a ja nawet nie zwróciłam uwagi na to

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Miałam kiedyś tę lampkę i klosz ciągle spadał, nie chciał się trzymać więc pożegnałam się z nią
ja mam w sypialni od roku chyba i póki co są ok no ale, ileż to w sypialni się świeci

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Ginka przyjmie mnie dzis. Wiec lece. Dam znac po. Trzymajcie kciuki

Trzymam Powodzenia !

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
ja chyba kupie ze dwa żeby mieć ale jak sie okaże, że nie są konieczne to z wielka chęcią sobie odpuszczę

ja też zamierzam kupić przynajmniej jeden na początek, potem jak coś dokupię.....ale liczę że nie będą potrzebne
Stary 2014-08-05, 09:32   #3591
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

powiedzcie mi jeszcze do czego sa te termoopakowania na butelki? ja sie bierze np. ciepła herbatkę..? czy co? bo przecież mleko to trzeba na świeżo zrobić, wodę ew. to i tak w termosie...to po co?
Smoczki uspokajajace zamierzam kupic ale nie zamierzam ich uzywac it taki paradoks przy starszej uzywalam w momentach skrajnego wyczerpania emocjonalnego, tzn w skokwch rozojowych. Miedzy skokami ona glownie plula smokiem na odleglosc. Po 9 tygodniu zycia stwierdzilam ze mam disyc i smoki schowalam. Nie upominala sie ani razu
Terqz mam nadzieje bedzie podobnie, kupie 2 szt na poczatek na wszelki wypadek a potem postqram sie dosc szybko odstawic. Zobwczymy jak wyjdzie tym rqzem

Termoopakowanie: ogolnie to wlewasz ciepla wode do butelki, zabierasz na droge i potem tylko wsypujesz do tego mleko. Ale dla mnie one byly slabe, bardzo krotko trzymaly cieplo. Dawaly rade jak zabieralam mlodej tylko wode do picia na spacer, ale po godzinie woda juz byla zimna.
Takze jak mowisz - na dluzsze wyjscia bralam wrzatek w termos, butelke z zimna woda zeby wymieszac "do odpowiedniej temperatury", pudeleczka z mlekiem i puste butelki. Przygotowanie mleka w razie potrzeby trwalo jakas minute, wiec na luzie. Tylko wozenia bylo sporo
Stary 2014-08-05, 09:33   #3592
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Kaszke (znaczy mleko z kleikiem i inne) je sie lyzka , nie smoczkiem
A tak serio to jasne, ze jesli juz sie ktos decyduje na podawanie kaszki butelka to sie trzeba zaopatrzyc w smoczek do kaszki, bo to nie ma szans przejsc przez otwor wielkisci czubka szpilki
to chyba oczywiste i moje dziecko tez jadlo kaszki i kleiki lyzeczka
poprostu moja mala duzo ulewala i wsypywalam tylko odrobine do butelki zeby zagescic mleczko , bylo gesciejsze i mala tak nie ulewala potem a ze bylo gesciejsze to latwiej jej sie pilo z trojprzeplywowego

Manieczka trzymam kciuki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-05, 09:33   #3593
Indra83
Wtajemniczenie

Kupię smoczki, ale może nie będą potrzebne, na siłę nie podam. Niech w domu będą.

Stary 2014-08-05, 09:35   #3594
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

No na przyklad herbatke Mleko tez jest dobre przez godzine. Ja smoczki jakies kupie, bo pamietam jak mala w koncu zatkala sie smoczkiem to byla wieeeeelka ulga ;p no ale drugi problem, ze teraz nie chce sie z nim rozstac ;/ wiec moze i lepiej przebiedzic sie bez albo zabrac odpowiednio szybko...
Stary 2014-08-05, 09:36   #3595
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba oczywiste i moje dziecko tez jadlo kaszki i kleiki lyzeczka
poprostu moja mala duzo ulewala i wsypywalam tylko odrobine do butelki zeby zagescic mleczko , bylo gesciejsze i mala tak nie ulewala potem

Manieczka trzymam kciuki
Tak sie smieje, jak jezdze na wizyty do malych dzieci to czesto sie pytam czy dziecko (np.dwuletnie) jest karmione przez smoczek to rodzice mowia ze mnieee, absolutnie, a potem w dalszej rozmowie sie okazuje ze "tylko kaszke" "tylko soczek" i tak dalej, ale absolutnie nie jest karmione przez smoczek
Stary 2014-08-05, 09:36   #3596
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Termoopakowanie: ogolnie to wlewasz ciepla wode do butelki, zabierasz na droge i potem tylko wsypujesz do tego mleko. Ale dla mnie one byly slabe, bardzo krotko trzymaly cieplo. Dawaly rade jak zabieralam mlodej tylko wode do picia na spacer, ale po godzinie woda juz byla zimna.
Takze jak mowisz - na dluzsze wyjscia bralam wrzatek w termos, butelke z zimna woda zeby wymieszac "do odpowiedniej temperatury", pudeleczka z mlekiem i puste butelki. Przygotowanie mleka w razie potrzeby trwalo jakas minute, wiec na luzie. Tylko wozenia bylo sporo
hmmm...to torba ta wózkowa chyba na to wszystko nie starcza
Stary 2014-08-05, 09:36   #3597
melleczka
Zakorzenienie

Też kupię smoczki, ale jeśli nie będą konieczne to nie chciałabym używać
Stary 2014-08-05, 09:37   #3598
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja mam jeden smoczek, przy corce tez mialam i uratowal nas juz w szpitalu , bo ja nie mialam pokarmu(o czym nie wiedzialam) a mala non stop plakala wiec smoczek ja uspokajal, dopiero na ostatni dzien pielegniarka sprawdzila moje cycki pod laktatorem bo sie dziwili czemu mala non stop placze...

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-05, 09:38   #3599
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm...to torba ta wózkowa chyba na to wszystko nie starcza
Ja mialam dwi, jedna ta wozkowa a drugw wozilqm w koszu pod wozkiem; ale moja byla upierdliwa, duzo rzygala i musialam zawsze miec jeszcze 10tetr, 2 ubranka na zmiane, jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y, wiadomo
Stary 2014-08-05, 09:40   #3600
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jeden smoczek, przy corce tez mialam i uratowal nas juz w szpitalu , bo ja nie mialam pokarmu(o czym nie wiedzialam) a mala non stop plakala wiec smoczek ja uspokajal, dopiero na ostatni dzien pielegniarka sprawdzila moje cycki pod laktatorem bo sie dziwili czemu mala non stop placze...
Pozwolili Ci w szpitalu dac smoczek? ;p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości