|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Ale kusicie z tymi tostami, a ja leżę, jem i tyję. Wogóle moje trawienie przez to leżenie od wczoraj się zatrzymało.
Ja z wkładek laktacyjnych mam zamiar też wypróbować babydream z rossmana.
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wczoraj nie wchodzilam juz na wizaz, doła złapałam bo moja kumpela dopiero co sie dowiedziala o ciazy i wczoraj poronila, czekam na info od niej bo miala zabieg przed chwilą... I jeszcze sie rozmawialam z matką dziewczyny ktora w 6 miesiacu ciazy urodzila martwe dziecko.. jakis zator sie zrobil w pepowinie i koniec.. najgorsze jest to ze ta ciaze prowadzila moja lekarka :/ a ta kobieta z lzami w oczach mi opowiadala ze najchetniej to by ja do sadu podala, bo 2 tyg wczesniej byla na wizycie i dziecko bylo mniejsze niz poprzednio to zmienila date porodu na pozniej.. a to juz cos sie musialo dziac wtedy... Masakra... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Mam juz dosc sluchania tych negatywnych opini na szpital i lekarzy tutaj i chyba sie zdecyduje na Koszalin... bo to wykonczyc sie nerwowo mozna.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to dopiero będę wyrodna matka...
Nie zamierzam spać z dzieckiem, nie zamierzam karmić za wszelką cenę, nie zamierzam trzymać diety podczas karmienia piersią, nie zamierzam używać proszku dla dzieci non stop, nie zamierzam prasować ubranek po każdym praniu, zamierzam mieć też czas dla siebie i męża czyt. podrzucać dziecko mężowi/rodzicom A jak wyjdzie to zobaczymy, bo czuję, że po urodzeniu dziecka mi się to może mocno odmienić
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-08-05 o 13:19 |
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka - masakra!
i takie baby w szpitalach pracują Zanet- dokładnie... Nasz mały to nie była wpadka nastolatków, tylko efekt długich i niełatwych starań. Kasiu - strasznie mi przykro z powodu Twojej koleżanki i tamtej dziewczyny też...Tragedia ![]() Ale my musimy być dobrej mysli! Napisałam maila do gemini i sprawa Dziudziusia się wyjaśniła - jak ja pakowałam rzeczy to koszyka to akurat mieli dziurę i go nie było Dopiero później domówili. Ale babka powiedziała, że jak chcę, to anuluje mi zamówienie, zwrócą pieniądze i jeszcze jedno zamówienie złożę.Już to zrobiłam, bo płacić 2x za wysyłkę to ja dziękuję. W takim wypadku na razie zrezygnowałam z tego Białego Jelenia. W ogóle to zamówienie wyszło na 430zł
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() hmmm to może i mnie by poszli na rękę choć nie wiem czy chce mi się znów to wszystkie wybierać i zaznaczać....leń jestem ![]() tylko u Ciebie była inna sytuacja, bo nie mieli na stanie... |
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, moje wyszło 2 razy tyle Ale nawkładałam tam pieluch, termometr bezdotykowy, środki przeciwbólowe dla rodziny, suplementy dla mnie, kilka przydatnych rzeczy, które i tak co jakiś czas kupuję w aptece, ręcznik dla malucha itd No i w sumie z takich rzeczy zostanie mi kupić szczoteczkę do włosów i smoczek, bo w Gemini dają losowe kolory, a ja nie chciałam różowych dla synka
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
A ile zamierzacie siedziec z dzieckiem w domu? Po jakim czasie powrót do pracy? Ja bym chciała po pół roku, ale nie wiem czy to takie proste bedzie, bo z małą siedze prawie 2 lata;/
Moze uda sie znaleźć coś na pół etatu... |
|
|
|
#3702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mnie wkurza terror laktacyjny. Owszem, fajnie że są poradnie i fora, gdzie można zasięgnąć porady, jak karmić, jak pobudzić laktację itd. Super, że jak ktoś bardzo chce karmić, to stanie na rzęsach i da radę. Ale jak ktoś nie może, nie daje rady, wyje z bezsilności (i bólu) razem z głodnym dzieckiem, albo po prostu nie chce i już, bo taką ma kurna filozofię, to po coś w końcu wymyślono mleko modyfikowane. Moje piersi, moja sprawa. Ja bym chciała karmić piersią, tak długo jak się da, ale się nie spinam. Jak nie dam rady, to trudno. Będę kupować mm i wyparzać butelki. W usg piersi mi wyszło, że mam za mały przyrost tkanki gruczołowej i mogę mieć mało pokarmu, więc opcja z mm wydaje się być u mnie dosyć realna. Ale jeszcze muszę z położną pogadać. W rodzinie na szczęście nie mam terrorystów. Wszyscy prezentują zdrowe podejście: jak nie da rady, to jest mm. Za tydzień mam wizytę u gina i jak zwykle pojawił się u mnie stres "przedwizytowy". Czy z małym wszystko ok i jak tam łożysko. Niestety miałam je na dwóch ostatnich badaniach nisko ułożone, blisko szyjki - dwa miesiące temu centralnie nad ujściem, miesiąc temu na szczęście już trochę dalej od ujścia. Mam nadzieję, że się jeszcze bardziej podniosło. |
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka21 ja chce po pol roku wrocic do pracy, mam nadzieje ze sie uda..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę na roczny macierzyński. Potem chciałabym pójść do pracy ale czas pokaże jak będzie. Umowa mi wygasa podczas macierzyńskiego więc nie wiem ile będę nowej roboty szukać.
|
|
|
|
#3705 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szary i fiolet to mój faworyt ![]() a slyszalas jakies opinie o tych wózkach? bo ja nie spotkałam się z ta firma wcześniej ... Cytat:
Cytat:
daj znac, co CI gin powiedział, ja podobny dylemat miałam w ubiegłym tygodniu, ale wydaje mi się, ze Dzieciom dokucza goraco.. ja chyba mniej tez czuje ruchy jak jestem przejedzona. Mala najmocniej kopie w nocy i nad ranem, w ciągu dnia, to jeden z dwa razy i już jak było chłodniej to się uaktywnia szybciej i częściej.Cytat:
Cytat:
ja dostałam wkładki z rossmanna, otworzyłam i smieszne takie, nie wiem, jak się utrzymają w staniku ![]() 1). a wlasnie, ktoras zamawiala staniki do karmienia - przyszly już? jak z jakoscia? warto? jak rozmiarowo? 2). co do butelek - to ja tez chciałabym zacząć kp, ale jeśli nie dam rady, to trudno. mam jednak koleżanki, które twardo stoja na stanowisku, ze kazda może karmic piersią i jak nie karmi, to jest zla ... ble ble ble. mam dwie butelki 125ml i wieksza i poki co nie kupiec więcej, chyba ze będzie potrzeba to tak 3). chciałam się pochwalić ![]() ![]() wygrałam w konkursie rossmanna z ta wyprawka - nagrodę I stopnia, czyli laktator manualny avent ze smoczkiem, butelka i smoczkiem uspokajającym do 6 m-c ! ale niespodzianka! 4). o pościelach... macie sprawdzonych sprzedawcow lub sklepy? żeby bawelna była dobra? bo chciałam poprosić Mame, żeby uszyla, ale nie wiem jak stoja ceny za material... Cytat:
w czwartek wizyta i się doczekać nie mogę, a w następnym tygodniu na ostatnia chwile ide na glukozę, bo tak czekam jakos i czekam i zebrac się mogę, bo mi się nie chce.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a kwota zamówienia - wow, ale jeśli CIe pociesze , u mnie było początkowo 303zl, ale wciąż dokładam cos do koszyka, bo zamówienia jeszcze nie wyslalam... i kwota rosnie i rosnie
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-08-05 o 13:58 |
|||||||||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
martha wow super wygrana
a co to był za konkurs?![]() melleczka - u mnie też tego dużo wyszło poza listę wyprawkową, bo niektóre rzeczy mi sie pokończyły/popsuły ![]() wiem właśnie z tymi korami, dlatego nie zamawiałam np. smoczków Mam już kupione gdzie indziej. Moja lista
Także ja w sierpniu już chyba dziękuję za zakupy ![]() Tylko jeszcze chcę kupić taką zabawkę z pozytywką dla malucha, żeby do brzucha puszczać: o taką. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 14:02 |
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja chciałam po 6 miesiącach wrócić do pracy...ale tak myślę, że jak u mnie w pracy zmian po wyborach nie będzie to wezmę jeszcze z 3 miesiące rodzicielskiego i resztę urlopu i będe chciała max. od września wrócić do pracy no i muszę jeszcze znaleźć sensowny żłobek albo opiekunkę... |
||
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka no chyba żłobek,
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Ja pracuje od pon do pt od 8.00-15.30 wiec jesli by maz zalatwil sobie tak sluzby zeby miec nocek wiecej i popoludniowek to jakos do roku moze bysmy sie zamieniali opieką.. no zobaczymy.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Wtedy by mała poszła później do żłobka.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
martha gratuluję wygranej
![]() Ja się z zamawianiem rzeczy z apteki chyba wstrzymam. Może jak pochodzę do szkoły rodzenia to będę mądrzejsza i lepiej skompletuję zamówienie. Choć z drugiej strony zaczynamy zajęcia dopiero 3 września więc czekanie do października na koniec kursu to trochę późno. Powiedzcie mi kupujecie już koszule do szpitala czy czekacie na ostatnią chwilę? Ja myślałam nad kupnem jakiejś awaryjnie już teraz (wstyd się przyznać ale ma jedną piżamę już za małą raczej bo ja w gaciach samych sypiam). No tylko nie wiem w jaki rozmiar celować tak, żeby po porodzie się zmieścić ale też nie topić w za dużej o 2 rozmiary ![]() Tak w ogóle to czekam na pensję (a w zasadzie kasę z zusu) bo na koncie pustka a poszalałabym z zakupami dla córy. Mam nadzieję, że skoro pracuję w wielkiej firmie to w piątek będzie normalnie przelew od pracodawcy. |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Małą! mam umowę na czas nieokreślony, ale myślę, co by zrobić, aby tam nie wracać do pracy, bo mielibyśmy problem, kto się zajmie Hanią, bo na zmiany byśmy pracowali, które się na siebie nakładają . poza tym chciałabym pracować nie zmianowo- choć wiem, że ciężko takie cos znaleźć i marzą mi się jeszcze studia podyplomowe albo kurs jakiś może zrobiłybyśmy listę, która jaki wózek będzie miała? plusy itp.?
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=martha330;47578752
3). chciałam się pochwalić ![]() ![]() wygrałam w konkursie rossmanna z ta wyprawka - nagrodę I stopnia, czyli laktator manualny avent ze smoczkiem, butelka i smoczkiem uspokajającym do 6 m-c ! ale niespodzianka! [/QUOTE] to super, gratuluję ![]() my kiedyś na warsztatach wygraliśmy torbę taką do wózka, zawsze się przyda główną nagrodą był fotelik maxi cosi i na to "polowaliśmy", no ale dobra i torba ![]() a laktator super jedna rzecz, jak ważna, z głowy \
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wystarcza. ale kupuje szlafrok, bo nie mam ![]() ja tez czekam na wyplate, u mnie normalnie przekazują mi ja pracodawca, wiec mam wszystko na czas, tj do 10go każdego miesiąca.
|
|
|
#3714 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zrobić chcę tiulowe pompony, przy okazji pokuszę się też może o takie słodkie tiulowe spódniczki, zrobię jeszcze lampkę taką też ozdobioną tiulem z 20 ledowych lampek choinkowych, nie pokażę Wam teraz jaką bo nie ma nigdzie w necie takich No i najważniejsze, taką literkę chcę: http://www.pinterest.com/pin/356065914262867198/ tylko jeszcze nie wiem jaka to będzie literka i jak ją zrobię, ale zrobię ![]() i jeszcze podobają mi się takie obrazki: http://www.pinterest.com/pin/356065914262867703/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.magdam.com.pl Edytowane przez My Sweet Little Precious Czas edycji: 2014-08-05 o 14:17 |
||||||
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
aleksandretta - też miałam taki plan, ale jak zobaczyłam ile rzeczy potrzebuję dla siebie na teraz z gemini, to stwierdziłam, że nie będę czekać, tylko zamówię wszystko na raz żeby nie płacić za wysyłkę później. Dużo poczytałam najpierw o tym wszystkim i sądzę, że będzie ok
Co do koszul - jak mi pozwolą chodzić, to we wrześniu kupię. Tym bardziej, że ja teraz cały czas chodzę w jakichś koszulach, także jakbym do szpitala z jakiegoś powodu trafiła, to takie porodowe też się przydadzą. Co do rozmiaru - ja chce kupić taką jak teraz noszę ale żeby była luźniejsza od góry + żeby w miejscu brzucha była duża. Też czekam na kasę z ZUS-u... chyba mają jeszcze z max tydzień na przesłanie mi tej wypłaty. Pracodawca mówił, że przysłali do niego jakiś list, że ma umowę naszą im podesłać (ksero oczywiście), już to zrobił. Sweet - ee płacisz 150zł za wizytę i masz bez usg? Ja mam co miesiąc wizytę prywatną i za każdym razem usg.
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 14:17 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszule mam już dwie, te z Biedronki, ostatnio udalo mi się kupić na wyprzedaży za 15 zł/szt. - kupiłam M, bo wychodzą spore ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- mi tez przekazuje pracodawca na konto, ale normalne wypłaty są do 10 dnia każdego miesiąca. jakieś było teraz moje zaskoczenie, jak kasa wpłynęła mi 1-go ;D |
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na liście rzeczy dla siebie i dziecka mam:
Pieluchy tetrowe x 10szt (kolejne 10szt. dokupię w Smyku) Pieluchy flanelowe x 10szt Alantan Plus maść Katarek aspirator do nosa Octenisept 50ml Canpol nożyczki, cążki, pilniczek Bobotic Forte krople doustne Holle herbatka dla niemowląt od 2 tygodnia życia Chusteczki Huggies Natural Care 64szt Baby Ono klips do smoczka Sól fizjologiczna Natrium Chloratum 100 ampułek Wata bawełniano opatrunkowa Bella Termometr Microlife 150NC bezdotykowy Podkłady ginekologiczne Absorgyn 10 szt x 2 Podkłady higieniczne Bella Mama 10szt Tantum Rosa 10 saszetek x 2 Rumianek 30 saszetek Avent muszle laktacyjne 6szt Baby Ono majtki wielorazowe siateczkowe 2szt x 4 Canpol patyczki higieniczne z ogranicznikiem x 3 Baby Ono płatki kosmetyczne dla niemowląt 60szt Canpol ceratka higieniczna x 2 Wkładki higieniczne Tena Lady Super 30szt Efferalgan 80mg 10 czopków Sopelek Baby podkłady higieniczne jednorazowe 20szt Medela herbatka Bocianek Woda morska dla dzieci 25ml Canpol gruszka do nosa silikonowa Maltan maść 40g Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy Dzidziuś proszek do prania do kolorów 1,5kg Dzidziuś proszek do prania do białego 1,5kg Dzidziuś płyn do płukania 750ml Tommee Tippee wkładki laktacyjne 50szt Lovi krążki laktacyjne 40szt Kompresy jałowe Medicomp 5x5cm 50szt Baby Ono okrycie kąpielowe 76x76 cm z kapturem Suma: 723,54 zł ![]() Z rzeczy wyprawkowych zostanie mi do kupienia: laktator koszula do karmienia x 2 stanik do karmienia x 2 mydło marsylskie olej kokosowy mąka ziemniaczana szczoteczka z miękkim włosiem smoczek pampersy krem ochronny na zimę woreczki na pampersy (w awaryjnych sytuacjach kiedy nie ma kosza) No i oczywiście: wózek łóżeczko materac prześcieradło x 2 fotelik samochodowy ręcznik z kapturkiem x 2 (mam upatrzone taniutkie na all) komody przewijak wanienka pieluchy tetrowe ze Smyka śpiworek do wózka koszyki na akcesoria do przewijaka ewentualnie jak starczy kasy to karuzela na łóżeczko i mata ![]() No to się podsumowałam
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż tyle ze on ma umowe z nfz wiec czasem uda mi sie zapisac na nfz no i kiedys zrobil mi tez usg na nfz |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie mam żadnego ładnego zdjęcia małej, ostatnie które nadaje się do pokazania komukolwiek i coś na nim widać jest z 12 tc jak miała 5 cm :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

i takie baby w szpitalach pracują
i tamtej dziewczyny też...
Dopiero później domówili. Ale babka powiedziała, że jak chcę, to anuluje mi zamówienie, zwrócą pieniądze i jeszcze jedno zamówienie złożę.
choć nie wiem czy chce mi się znów to wszystkie wybierać i zaznaczać....leń jestem 

Ale nawkładałam tam pieluch, termometr bezdotykowy, środki przeciwbólowe dla rodziny, suplementy dla mnie, kilka przydatnych rzeczy, które i tak co jakiś czas kupuję w aptece, ręcznik dla malucha itd
a co to był za konkurs?