Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 12:05   #4201
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
kurde fajny bardzo! tylko jednak ciut za ciężki dla mnie. ja bym chciała coś do 8kg :/ a koła ma amortyzowane? bo tak po fotach wyglądają, ale nie mogę znaleźć w opisach...

ja chyba rozwiązałam problem koszul do szpitala.
któraś z Was (chyba Ela, ale głowy nie dam?) zasygerowała sukienkę na ramiączkach no na ramiączkach to nie za bardzo ale sobie dodałam dwa do dwóch i kupię sobie ze 2 sukienki kopertowe, mam takich już kilka, tylko z rękawem dłuższym wszystkie. http://allegro.pl/sliczna-sukienka-k...417178098.html
są mięciutkie, wygodne, z kolorami sobie poszaleję (taaaa, szary będzie jak mnie znam :P ale druga może czerwona? ) nie kosztują majątku, a jak się nie zniszczą to będą super do łażenia po domu. bosko!

straaaaaaaasznie mi się podoba taka koszula: http://allegro.pl/koszula-kratka-kr-...485743828.html (granatowa!) ale kurcze, no 6dych na koszulę którą nie wiem czy później założę częściej, niż raz na rok, sama nie wiem...
Te sukienki są super! Dzięki, kupię sobie ze dwie do karmienia po porodzie, czerwoną i czarną, o! A to nie będzie przeszkadzać że to nie bawełna?
Stary 2014-08-07, 12:06   #4202
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
O ile mi i dziecku będzie wygodnie to dla mnie najlepiej by było jak najdłużej używać 2w1

To ta promocja Wzięłam dwie paczki dwójek, białe i zielone, bo jedynki już są niedostępne Wychodzi po 0,50zł sztuka, więc chyba ok cena

Dziewczyny myślala któraś może o tym wózku:
http://allegro.pl/bebetto-wozek-silv...467473267.html
ja myslalam ale wciąż niezdecydowana jestem

a pieluszki tanie!

a my dziś wizytujemy na 15 jeszcze mamy chwilke na nic nierobienie

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 12:11   #4203
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
kurde fajny bardzo! tylko jednak ciut za ciężki dla mnie. ja bym chciała coś do 8kg :/ a koła ma amortyzowane? bo tak po fotach wyglądają, ale nie mogę znaleźć w opisach...

któraś z Was (chyba Ela, ale głowy nie dam?) zasygerowała sukienkę na ramiączkach no na ramiączkach to nie za bardzo ale sobie dodałam dwa do dwóch i kupię sobie ze 2 sukienki kopertowe, mam takich już kilka, tylko z rękawem dłuższym wszystkie. http://allegro.pl/sliczna-sukienka-k...417178098.html
są mięciutkie, wygodne, z kolorami sobie poszaleję (taaaa, szary będzie jak mnie znam :P ale druga może czerwona? ) nie kosztują majątku, a jak się nie zniszczą to będą super do łażenia po domu. bosko!

straaaaaaaasznie mi się podoba taka koszula: http://allegro.pl/koszula-kratka-kr-...485743828.html (granatowa!) ale kurcze, no 6dych na koszulę którą nie wiem czy później założę częściej, niż raz na rok, sama nie wiem...

tez wczorajj patrzyłam na ten model
spodobał mi się jeszcze ten:
http://allegro.pl/esotiq-koszula-do-...482523539.html

z misiem pandą... no ale krój fajny.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 12:12   #4204
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja myslalam ale wciąż niezdecydowana jestem

a pieluszki tanie!

a my dziś wizytujemy na 15 jeszcze mamy chwilke na nic nierobienie
Ja byłam zdecydowana na wózek Maxi Cosi, ale jest ciężki, dość drogi (2000zł) i nie ma nic w zestawie, wszystko musiałabym dokupić, a akcesoria są drogie.
Ten wydaje się fajny, kosztuje 1500zł i ma wszystko w zestawie prócz parasolki, ma fajny design, jest lżejszy...
Chciałabym go zobaczyć na żywo Chociaż prowadziłam Bebetto Luca i fajny był

za wizytę
Stary 2014-08-07, 12:21   #4205
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Te sukienki są super! Dzięki, kupię sobie ze dwie do karmienia po porodzie, czerwoną i czarną, o! A to nie będzie przeszkadzać że to nie bawełna?
wiskoza też jest w sumie włóknem poch. naturalnego (z drzew się ją robi? jakoś tak) w każdym razie ona przepuszcza powietrze, te kiecki są raczej oddychające - mnie nie przeszkadza w nich nic

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
tez wczorajj patrzyłam na ten model
spodobał mi się jeszcze ten:
http://allegro.pl/esotiq-koszula-do-...482523539.html

z misiem pandą... no ale krój fajny.

oo tyż fajna, nawet ta panda przejdzie!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 12:30   #4206
Keithlyn
Zadomowienie

czekoladka - ale śliczności kochane !!

Złożyłam zamówienie w gemini, wyszło 314 zł, a nie brałam nic super drogiego ale ciesze się że już mam te pierdółki z głowy...
Jeszcze pare rzeczy zostało, no i nieszczęsne koszule do karmienia i porodu

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 12:55   #4207
Zanet84
Zakorzenienie

uciekam, jakoś nie mam głowy by pisać.... może wieczorkiem będzie lepiej heh
miłego popołudnia
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 13:08   #4208
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

wierzę, że będzie wszystko ok, a serduszko małej jak dzwon

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu kiedyś przyszła do porodu bliźniaków kobieta, jednego urodziła sn, a przy drugim zrobili cc. Z dwóch stron była rozgrzebana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Masakra

Cytat:
Cytat:
właśnie się dowiedziałam, że koleżanka ta co była w szpitalu i w ogóle nie miała już szyjki...urodziła
dziś zaczynał się jej 33 tc
mały to kruszynka, nieco ponad 1700 gram, ale jestem dobrej myśli. mam nadzieję, że wyrośnie na dużego i silnego chłopca
Ale maleństwo...
Niech zdrowo rośnie

Trzymam kciuki za wizytujące dziewczyny

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 13:12   #4209
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Co do Play'a - ja jestem niezadowolona z zasięgu. Mieszkam blisko nadajnika, więc teoretycznie powinno być wszystko dobrze, a nie jest. Wiecznie zrywa mi połączenia - to samo mają moi rodzice i przyjaciółka z mężem. Ci to się w ogóle wkurzyli i rozwiązują umowę z powodu tych problemów z zasięgiem, bo jak tu z kontrahentami rozmawiać, jak co chwile przerywa lub urywa całkowicie połączenie
to ja mam w domu rodzinnym to samo a też właśnie nadajnik bardzo blisko

słoneczko - wow, gratulacje, jak to szybko leci!

Olaya - TT albo Avent Ja mam zestaw TT i jest suuuper z tego co kojarzę, to Anuszka też chwaliła TT, bo jej dziecko Aventowych nie chciało.

Zanet - ja polecam jeszcze podpaski Naturelli - też świetnie chłoną zapachy.

Kostka - jak to 10 paczek na cholerę tyle? Chyba, że dla dziecka na później, bo można je na tym też przewijać.
Ja zamówiłam 2 paczki podkładów poporodowych czyli inaczej higienicznych Seni 60x60, tak mi rodziły dziewczyny które rodziły. Je się kładzie na łóżko żeby był większy komfort żeby nie zapaćkać białej szpitalnej pościeli na czerwono no i przed tp można 1 podkład włożyć w domu pod prześcieradło - podobno to dobre wyjście, bo jak wody płodowe odejdą np. w nocy albo w dzień w trakcie leżenia to nie trzeba myć materaca całego tylko samo prześcieradło do prania idzie.
Natomiast wkładów poporodowych mam 2 op. czyli 20 szt., ale na później zamówiłam 2 op. maxi podpasek super chłonnych + będę miała też zwykłe podpaski.

Sweet kciuki za wizytę

Kasia, Lola, silesianna - no właśnie trochę się dziwię co do tej teorii że po cc nie ma połogu nasza koleżanka abra z wątku pco na wizażu urodziła tydzień temu 4-raczki w jak dobrze pamiętam w 31 tc przez cc i właśnie to, że jak się ocuciła i nie krwawiła to ją zaniepokoiło, okazało się, że pessara jej nie wyjęli (cesarka z powodu komplikacji robiona w biegu), dopiero jak wyjęli (zapomnieli wcześniej), to chlusnęła ostro krwią. Także z tego wynika, że musi być jakiś połóg!

silesianna - spoczko

anuszka - jak to z rozstępów krew Ci leci? powiem Ci, że ja mam rozstępy np. na udach, piersiach i choć piersi mi się w ciąży zwiększyły o 2 rozmiary to żadna krew z rozstępów nie leci... tak powinno być?? Pierwszy raz słyszę o tym

manieczka - mi polecono mocno seni

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-07 o 13:15
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 13:17   #4210
mgds
Raczkowanie

Cytat:

ta droższa bardzo fajna!
z sukienkami też dobry pomysł, jeśli są przewiewne i dobrze się układają, no i wyglądają sexy

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:06   #4211
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wczoraj rozpisalam pełną listę wyprawkową, więc zaczynam sie brać za zakupy. Przede mna jeszcze remont w 8-9 msc ciąży... więc wolę chociaż te zakupy mieć już z głowy.

kto mi podpowie....?
jakie butelki mam kupić? jakie są polecane? nie mam na ten temat zielonego pojęcia...
to samo tyczy się smoczków.
pochwal sie listą, uwielbiam je czytać i uzupełniać swoją
ja kupuje butelki TT te z Aventu sa podobno tez swietne ale wizualnie podobaja mi sie TT
Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Kostka - jak to 10 paczek na cholerę tyle? Chyba, że dla dziecka na później, bo można je na tym też przewijać.
Ja zamówiłam 2 paczki podkładów poporodowych czyli inaczej higienicznych Seni 60x60, tak mi rodziły dziewczyny które rodziły. Je się kładzie na łóżko żeby był większy komfort żeby nie zapaćkać białej szpitalnej pościeli na czerwono no i przed tp można 1 podkład włożyć w domu pod prześcieradło - podobno to dobre wyjście, bo jak wody płodowe odejdą np. w nocy albo w dzień w trakcie leżenia to nie trzeba myć materaca całego tylko samo prześcieradło do prania idzie.
Natomiast wkładów poporodowych mam 2 op. czyli 20 szt., ale na później zamówiłam 2 op. maxi podpasek super chłonnych + będę miała też zwykłe podpaski.
:
chodziło o podkłady poporodowe np. takie
http://www.pierwsza-wyprawka.pl/poka...ma_10_szt.html nie te płachty...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

kupiłam w końcu jedne Belli jedne Baby Ono i jedna paczke Teny normal - tych urologicznych

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

fajne te sukienki ale czy sie w nich brzuch zmieści??chyba , że z myślą juz na po porodzie??
mam podobną z wiskozy, musze ja wygrzebać z szafy, tylko to przewężenie w pasie mnie martwi...

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

wiem, że juz było o rozkach...ale jakie kupiłyście w końcu/zamierzacie kupic te z usztywnieniem czy takie kocykowe?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:10   #4212
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

wiem, że juz było o rozkach...ale jakie kupiłyście w końcu/zamierzacie kupic te z usztywnieniem czy takie kocykowe?
kocykowy

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:19   #4213
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, ze Lovi strasznie się zasysają... młody ssał, ssał i za chwilę był tak zassany smok, że musiał puszczać, aż on się porozkleja i na nowo ssał... takie wkurzające...
te z Aventu są grubsze i nie da rady, żeby się zassały...
No to zamowie butelki z aventu z ich smoczkami

Cytat:
ja też mam Aventu, co prawda jedną ze szkoły rodzenia, drugą dokupiłam bo czytałam o nich dobre opinie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

właśnie się dowiedziałam, że koleżanka ta co była w szpitalu i w ogóle nie miała już szyjki...urodziła
dziś zaczynał się jej 33 tc
mały to kruszynka, nieco ponad 1700 gram, ale jestem dobrej myśli. mam nadzieję, że wyrośnie na dużego i silnego chłopca
Jeeeeny, ale malenstwo...i to 33 tc...co to oznacza? Ze musze na serio zabrac sie za wyprawke...

Martha kciuki za wizyte

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:50   #4214
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Jeeeeny, ale malenstwo...i to 33 tc...co to oznacza? Ze musze na serio zabrac sie za wyprawke...

no maleństwo, tylko ona miała problemy, miała założony szew, wdała jej się infekcja, szew musieli zdjąć i szyjka była = 0. I tak dali radę przetrzymać sporo. W szpitalu była od 26 tc, a decyzja o porodzie mogła być podjęta z dnia na dzień. Miała mieć cesarkę....

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

też się zastanawiam nad tym, wiem że dziewczyny tu pisały że i tak z tych sztywnych wyciągały to usztywnienie, bo lepiej było bez.....

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

kupiłam w końcu jedne Belli jedne Baby Ono i jedna paczke Teny normal - tych urologicznych

fajne te sukienki ale czy sie w nich brzuch zmieści??chyba , że z myślą juz na po porodzie??
mam podobną z wiskozy, musze ja wygrzebać z szafy, tylko to przewężenie w pasie mnie martwi...

ja mam też Bellę, a potem kupię urologiczne lub zwykłe, zależy jak poleci

właśnie też zastanawiam się co na sam poród ubrać. koszulka to chyba jakaś niedługa musi być ?
Stary 2014-08-07, 15:00   #4215
sloneczko_1201
Zadomowienie

Zanet ale maleństwo, ale są duże szanse, że będzie całkiem zdrowe. Dlatego ja ze swoją szyjką grzecznie leże, bo choć tragedii nie ma to chce mieś synka jak najdłużej w brzuchu.

Kiara 4 raczki w 31tc? i jak dzieci pewnie malutkie były?

Beige trzymam kciuki za serduszko może ta plamka to nic takiego i taka miejmy nadzieję

Dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści.

Ja na butelki zdecyduję się z Aventu, ale o TT też słyszałam same dobre rzeczy. Podkładów też chcę 2 paczki. Tam gdzie chcę rodzić podobno wszystko dają dla mamy i dziecka, ale nigdy nie wiadomo co to będzie, więc podkłady chyba zabiorę swoje. Potem chce jakieś podpaski, bo w domu to wolę częściej zmienić niż taką wielką pieluchę. Ciuszków nie będę brała, bo się boję, że poginą tylko na wyjście.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:04   #4216
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, tych wielkich podpasek poporodowych to ja tez chcę 2 paczki po 10, jakby się lało strasznie, to kupię w aptece normalnie, a te do przewijania podkłady są bardzo praktyczne, na przewijak, do torby i jak się wybrudzi to do śmieci, ja kupowałam te duże dla dorosłych jak nie bylo małych i cięłam nożyczkami.

U mnie do porodu dostałam koszulę jednorazową i potem się przebrałam, ale polecałabym nie za długą, ale też taką, zeby jednak tyłek zasłaniała, bo czasem trzeba jednak pochodzić, wstać, gdzieś podejść, a szlafrok zostanie w pokoju.
Stary 2014-08-07, 15:04   #4217
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Zanet ale maleństwo, ale są duże szanse, że będzie całkiem zdrowe. Dlatego ja ze swoją szyjką grzecznie leże, bo choć tragedii nie ma to chce mieś synka jak najdłużej w brzuchu.
wiem, jestem dobrej myśli

Tymczasem wszystkie musimy wytrwać do końca i wierzę, że tak będzie
Stary 2014-08-07, 15:07   #4218
Indra83
Wtajemniczenie

I do domu i do szpitala polecam mieć ręcznik papierowy, bo ręcznik zwykły zaraz brudny będzie, a trzeba często w pierwszych dniach się myć i odświeżać i wytrzeć takim ręcznikiem papierowym jest bardziej higienicznie i mniej kłopotliwe.
Stary 2014-08-07, 15:11   #4219
sloneczko_1201
Zadomowienie

Niby dwa dni w szpitalu a ja z wielką walizką pojadę tyle tego trzeba mieć

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-07, 15:24   #4220
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję szpital gdzie nic nie dają i nawet ciuszki dla dziecka trzeba mieć więc wjadę na porodówkę jak cygan z toborem

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:25   #4221
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie...
ja narazie zamówiłam tylko witaminy i podklady poporodowe zeby miec na wszelki wypadek...a resztę czyli łóżeczko, lekarstwa i akcesoria maluszkowe zamówię we wrześniu..narazie tylko zapisuję
więc poza ciuszkami (nie wiem czy wszystkimi) mam tylko wózek i fotelik...chociaz zamierzam w razie czego wyrobić się ze wszystkim do końca września i potem juz tylko przeprac ciuszki jeszcze raz, tp. mam na 2 listopada... chyba zdąże..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:28   #4222
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
a to nie, my mieliśmy 8.08

też miałam zgagę, teraz znów mam, ale nie zauważyłam, żeby M. miała jakąś bujniejszą czuprynę, poza tym, co te włosy miałyby smyrać mój przełyk i stąd zgaga? o niebiosa

aha, wkładki laktacyjne próbowałam chyba wszystkie i jednak te z dżonsona były najlepsze. Nie przeciekały ani nie kleiły się do piersi. to dość istotne
ooo to jutro rocznica
ja nie wiem sakd sie takie glupoty ludziom biora
tez polecam jonsona

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dzisiaj wizytuję... Martwię się bo ostatnio nie mogę skontrolować cukrów i skaczą mi w kosmos i chyba się upomnę o USG żeby sprawdzić czy mała za szybko nie rośnie.

Wczoraj też byłam u diabetologa i muszę robić zastrzyki z insuliny już 2 razy dziennie i oczywiście gówno one dają przynajmniej po dzisiejszych pomiarach... Nie mam już siły do tej cukrzycy, wszystko robię dla swojego dziecka a to wstrętne choróbsko śmieje mi się w twarz

Aż ryczeć mi się chce, biorę się zaraz za prasowanie zawsze sprzątanie mnie uspokajało ale nie wiem czy przy tym nie wk**wię się jeszcze bardziej
trzymaj sie

Cytat:

A Weronika sie urodzila w 2010, dobrze pamietam?

2009

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wszystkie planujecie zmieniać wózek na lekką parasolkę? Bo zastanawiam się jaki jest sens kupować wózek 2w1 jak po pół roku trzeba kupić inny.

Dziewczyny jak którejś żal tego wybierania wózka to może wybrać za mnie
ja teraz zamierzam na spacery "po wsi" wozic w spacerowce tez z zestawu wozka bo naprawde duzo lepszy komfort niz zwykla spacerowka, wiec bede uzytkowac maksymalnie
a lekka(no niby bo to nie typowa parasolka) specerowke mam Chicoo multiway-kupilam tylko z tego wzgledu ze do auta bez problemu wchodzila, ogolnie polecam, jest wygodna , duza, szerokie siedzisko ma , rozklada sie na plasko ,uzwyalam do prawie 4 lat!! i ciagle jest w uzyciu bo chrzesniaczka sie w niej wozi, za rok bede ja miala spowrotem a naprawde nic nie trzeszczy ,kolka w stanie dobrym nadal sa

Cytat:
jaki kochany Dziubek [COLOR="Silver"]

Cytat:

kto mi podpowie....?
jakie butelki mam kupić? jakie są polecane? nie mam na ten temat zielonego pojęcia...
to samo tyczy się smoczków.
ja polecam avent

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

śliczny maluch

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
To ta promocja Wzięłam dwie paczki dwójek, białe i zielone, bo jedynki już są niedostępne Wychodzi po 0,50zł sztuka, więc chyba ok cena

ale gdzie w smyku??

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
czekoladka - ale śliczności kochane !!

Rożek mam jeden uszytywniany ale ta wkladke mozna wyjac,na poczatku w taki pakowalam mala bo wiadomo w odwiedziny kazdy chce dziecko potrzymac wiec mialam pewnosc ze plecki sa dobrze trzymane, a zwykly mialam 1 , teraz jeszcze bratowa dala mi 2 tez zwykle-przydadza sie jako mata

ufff zalatwione wszystko kase z pzu dostane zo 4 dni takze bedzie na wozek projekt lazienki dopracowany , moze jeszcze dzisiaj babka dosle nam szczegoly z wycena, farbe na sypialnie tez kupilismy, malz ma wolny poniedzialek to pomaluje
najbardziej mnie przeraza remont w lazience.....wszystko od podstaw trzeba robic- prad, wode, podlogowke , sufit z oswietleniem , dopiero potem plytki klasc takze nie wiem czy zdazymy do listopada, wykonawca bedzie moj brat i juz mu zapowiedzialam zeby chociaz podloge polozyl to bedzie dobrze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-07, 15:29   #4223
sloneczko_1201
Zadomowienie

To się już teraz powinno nazywać walizki do szpitala a nie pakowanie torby

Ja po informacjach o mojej szyjce i rozważaniach lekarza chce kupić już teraz większość. Jak tylko pieniążki wpłyną na konto to będę szalała.

Razem możemy więcej...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 15:31   #4224
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ale gdzie w smyku??
W smyku internetowym
Stary 2014-08-07, 15:31   #4225
Indra83
Wtajemniczenie

Ja zamierzam się zmieścic w jedną torbę
(tylko u mnie ubranie dla dziecka tylko na wyjście, moze jakieś skarpetki wezmę i kocyk, ubranie na wyjście tŻ przywiezie)
Stary 2014-08-07, 15:36   #4226
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam się zmieścic w jedną torbę
(tylko u mnie ubranie dla dziecka tylko na wyjście, moze jakieś skarpetki wezmę i kocyk, ubranie na wyjście tŻ przywiezie)
Ja będę musiała mieć 2 torby, jedną ze szpitalnymi rzeczami, a druga z ciuchami na wyjście pewnie będzie jeździć w samochodzie i też mi mąż przyniesie dopiero przed wyjściem Bo nie ma mowy żebym się ze wszystkim spakowała w jedną
Stary 2014-08-07, 15:38   #4227
Indra83
Wtajemniczenie

Silesianna, moja spacerówka ma amorki, choć juz jej z dwa lata nie widziałam, stoi przykryta w piwnicy, jak Staś miał niecałe 3 lata w lato, już z niej nie korzystaliśmy, wszędzie chodził pieszo.

Ja się jeszce zastanawiam nad wkładkami laktacyjnymi wielorazowymi, jak już mi się laktacja ustabilizuje.
Stary 2014-08-07, 15:41   #4228
alekaz1
Zakorzenienie

Hej mialam wizyte u endo z tarczyca ok wyniki w miare w normie ale leki i tak wieksza dawka.
A powieccie mi cy 9 kg w 6 miesiecy to duzoczy malo bo moja pani endokrynolog stwierdzila ze za duzo i zebym jedzenie ograniczyla a ja tak duzo nie jem znowu. Fakt ze duza wage wyjsciowa mialam .
Stary 2014-08-07, 15:46   #4229
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja planuję szpital gdzie nic nie dają i nawet ciuszki dla dziecka trzeba mieć więc wjadę na porodówkę jak cygan z toborem
a mają tam tragaża ? :P

rany julek.....Wy wszystkie już macie wybrane szpitale, a ja nie umiem się zdecydować.....jakoś nie mam głowy do tego, przeraża mnie to. chciałabym jechać obejrzeć, ale o co pytać znając mnie, pozapominam wszystko i trema mnie zje.....
Stary 2014-08-07, 15:48   #4230
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej mialam wizyte u endo z tarczyca ok wyniki w miare w normie ale leki i tak wieksza dawka.
A powieccie mi cy 9 kg w 6 miesiecy to duzoczy malo bo moja pani endokrynolog stwierdzila ze za duzo i zebym jedzenie ograniczyla a ja tak duzo nie jem znowu. Fakt ze duza wage wyjsciowa mialam .
Ja jak w niecałe 5 miesięcy przytyłam 7 kg, to dostałam od endo opiernicz i pogadankę gratis, o zdrowym odżywianiu i ograniczaniu słodyczy.
Teraz jak poszłam po 2 miesiącach to dostałam opiernicz i pogadankę za to, ze nic nie przytyłam.
Nie dogodzisz.
A tak szczerze, to zależy właśnie jak dalej pójdzie waga. 9kg w 6 miesięcy to może być sporo, ale potem waga może zwolnić i w sumie nie przekroczysz 12kg czyli tyle ile się zaleca. Skoro piszesz, że nie jesz dużo, ale tak na prawdę, bez podżerania, to może to woda się zbiera. Kontroluj wagę co jakiś czas i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości