|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-11 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47648655]Ja używam zwykłego plastikowego za 4 zł.
Spam kotowy: Wyjeżdżam sobie z domu, patrzycie jak kotek ze mną się żegnał: klik Wsiadałam do samochodu, i zobaczyłam jak macha łapkami po szybie. Nie zwracajcie uwagi na tło- podwórko sąsiada.[/QUOTE] Przepiękny! ![]() A co do grzebienia - też używam plastikowego, ma chyba z pińcet lat. Cytat:
"Opaliłabyś się, taka bladość nie wygląda zdrowo ani ładnie" "Wyglądasz jak trup" "Nigdzie nie wyjeżdżałaś ani nie wychodziłaś, że po wakacjach taka biała jesteś?" "Trochę słońca by ci nie zaszkodziło, byś jak anemiczka chociaż nie wyglądała, przecież nie musisz się smażyć na czekoladkę" Ugh. Ciężko ludziom zrozumieć, że 1) blada cera pasuje mi miliard razy bardziej niż choć trochę opalona 2) od słońca robią mi się przebarwienia 3) i tak moja twarz nie chce się opalać - słońce ją łapie na różowo/czerwono, wyskakują kolejne piegi (lubię piegi, są ładne, ale jakbym się rok w rok opalała, to by było więcej piegów niż mojej własnej twarzy...), schodzi mi skóra, a po 2-3 tygodniach to schodzi i nie na lekki brąz, jak u większości, ale do bladości niemal takiej jak przed opalaniem ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-08-11 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
DZIEWCZYNY, odpisalam na ot
![]() ![]()
![]() |
#3814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeczytaj pigułkę i FAQ z pierwszego posta przede wszystkim Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to ze skrętem przy słabszych skrętach jest naturalne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a! czytałam właśnie o tym w kontekście oczyszczania, że lepiej oczyszczają szampony klarowne ![]() Cytat:
![]() ![]() i po co mu to takie udowadnianie na siłę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
No.. mówię Wam! Palant, chodźcie na ot, pogledzimy
![]()
![]() |
#3819 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba się ludzie naoglądali za dużo latynoskich telenowel i chcą się upodabniać do Consueli czy innej Marii. ![]() ![]() A przecież np. Azjatki sobie specjalnie na twarz nakładają jakieś kosmetyki, żeby mieć taką super jasną cerę. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wolę się nad tym nie zastanawiać. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-11 o 13:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz kusi mnie, żeby spróbować umyć miodem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Nie słyszałam jeszcze o myciu miodem. ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładne masz włoski. ![]()
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zadomowienie
|
Używam batiste (do rudych) i za każdym razem sławie go pod niebiosa.
To jedyny suchy szampon który mi się sprawdził. Jaka to wygoda!!! Ratunek Last minute. Wrzuciłam na kwc cała recenzję: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=67126 Jest jeszcze wersja do blondow, brązow i taka xxl volume, i te są wg mnie najlepsze bo ten proszek autentycznie usuwa nadmiar sebum. Ja natomiast go nie wyczesuje, bo nie czesze włosów, więc tylko wycieram delikatnie ręcznikiem żeby nie zostawało na rękach jak dotkne ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-11 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Moderator
|
Miałam jednego batiste xxl, też fajny był. Przy króciakach odświeżenie zajmuje chwilę przy normalnym myciu, ale jak będę mieć nieco dłuższe to kupię batiste bo się przydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam dziś w ciemno dwie odżywki, bo już nic kompletnie mi się nie sprawdza... Jakąś taniznę - maskę z Leclercowej marki - zwie się Vitanove. Skład chyba taki jak na tym zdjęciu, ale nie chce mi się iść do łazienki, żeby porównać: ![]() I drugą kupiłam z Timotei, o tę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ne-olejki.html Zobaczymy, czy cokolwiek z nich będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Stosowała może któraś z Was Bed Head? Zaczynam dopiero z pielęgnacją moich włosów (bo jest już coraz gorzej) i czytam pigułki ale już sama nie wiem za co się zabrać. BH ma dobre opinie, myslałam o odżywce i szamponie od nich, ale szampony są odradzane więc sama odżywka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Raczkowanie
|
Dziękuję.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Dobra, FAQ i pigułka przeczytane! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Tez jestem blada, a mam mocno krecone wlosy. Czesto jestem nazywana egzotyczna mieszanka. xD
Cytat:
Mnie wszyscy pytaja, czy mam naturalne wlosy. Nowo poznani ludzie, sasiedzi, czasami przechodnie. xD A grzebien lamie gdzies raz na miesiac-2 miesiace. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Raczkowanie
|
Hej zakręcone!
Jestem tu całkiem-nie całkiem nowa ![]() ![]() Po pierwsze chylę czoła przed wszystkimi dziewczynami, które się tu udzielają. Żeby poprawnie pielęgnowac włosy to trzeba miec niesamowitą wiedzę ;o Ja jak już wspominałam czytałam wątki/pigułki itp. , a także blogi anwen i innych niemożliwych dziewczyn ![]() Stosuję polecaną przez was pielęgnację (a raczej staram się) od jakiegoś tygodnia, zakupiłam pełno najbardziej polecanych na początek kosmetyków i próbuję rozszyfrowac co moje włosy lubią. Generalnie nie były jakoś bardzo zniszczone, bo nigdy nie farbowałam, ani nie suszyłam, a prostowałam dokładnie raz na rok na jakąś ogromną okazję ![]() ![]() Skręt jakoś 2c-3a, jako dziecko miałam niesamowitą burzę loków, ale z czasem się trochę rozprostowały (szkoda mi było bardzo). Teraz kręciły się w miarę, ale po tej zmianie pielęgnacji widzę, że mają w sobie potencjał, już dziś zauważyłam, że są krótsze,bardziej skręcone niż zazwyczaj. W sumie z mycia na mycie coś się zmienia. Mam nadzieję, że pisząc tutaj to się jakoś w to bardziej wdrożę ![]() Pozdrawiam serdecznie, odwalacie kupe dobrej roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z odżywek b/s często poleca się Joanny Naturie, tylko dość ciężko je dostać, raczej w małych drogeriach bądź sklepach osiedlowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już jestem ![]() Cytat:
![]() Ale ja lubię już swoją bladość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47649315]Do mnie kolega po dwóch latach widzenia mnie w kręconych włosach wygłosił opinię, że codziennie kręcę ![]() A drugi jeszcze w liceum pociągnął mnie za nie i ze zdziwieniem "o to nie peruka". Albo: "Po co ci kolczyki skoro ich za włosami nie widać" ![]() ![]() Do głowy tego nawet nie biorę.[/QUOTE] Wiele razy spotykały mnie takie sytuacje. Jedna z lepszych: mieszkałam w anglii w jednym domu z dziewczyną i po roku zapytała czy mi się kręcić tak włosy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy ścięłam drastycznie. Zdjęcie postaram się wrzucić później - teraz z komórki piszę. Fryzura wygląda jako tako. Zobaczę po myciu ale wiadomo będę wytrwale czekała aż podrosną. Może tym razem obędzie się bez kryzysu z wypadaniem- szkoda mi trochę bo już dosyć długie były. Myszko toż to ślub już już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie - chyba trochę głupie ale zastanawiam się jak Wy robicie.. Otóż chodzi mi o temperature wody - ciepła łuski rozchyla i odżywka się może łatwiej dostać, zimna zamyka i sprawia że włos jest mniej podatny na uszkodzenia i bardziej lśniący, tak?
Kiedy np. mój plan wygląda tak: *zmoczenie włosów* - OMO *spłukanie włosów* - Planeta organica + Garnier Karite To przy spłukaniu włosów powinnam dać ciepłą wodę, żeby te odżywki się dostały, czy zimną, żeby zamknąć łuski włosa? Wiem, że bzdura ale jakoś mnie to nurtuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
estrów i kwasów wysokotłuszczowych pozwoli więc utrzymać równowagę, zmiękczając włosy i dodjąc im elastyczności." "Emolienty alkohole tłuszczowe (w nazwie alcohol np. cetearyl alcohol, denat alc. do tej grupy nie należy) oleje silikony parafina polimery: polyquaternium lanolina" https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...88&postcount=2 - tu masz w ogóle fajny tekst Eloe o odżywkach, nie wiem czy on jest z pigułki czy faq aczkolwiek mam go w zakładkach. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-11 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
Wiesz co, ja myje zawsze po calonocnym olejowaniu,
Więc na to tłuste włosie nakładam jakiś szampon (olej jako pierwsze o) a potem rzeczywiście płucze to cieplejszą wodą, żeby łuski się rozchyliły, rzucam na to odżywkę, czepek niech przez te 10 minut trzymania na głowie coś więcej sobie wyniknęło, a co! Dopiero ostatnie płukanie robię wodą chłodną, żeby domknąć łuski włosa. ![]() Judyta pokaaa! <3 Myszko, mam nadzieje, że będzie najpiękniejszą i bardzo magicznie!
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle powróciłam do odżywki d/s. Jednak są lepsze efekty niż bez niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.