|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
ja od czasu do czasu sprawdzam sobie na haczewskim ile mi zostalo do porodu i wczoraj mi wyswietlilo,ze zaczynam 3 trym..a dzis dopiero 26t5d..hmmm..
nie rodzilam i nie wiem jak bd z puff/puff po porodzie..a wy teraz jeszcze uprawiacie ten sport? anuszka wspolczuje przezyc.. aleska..brawo za wiadomosci
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-12 o 19:43 |
|
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam masę przypadków, jak to mama lub babcia dziecka psioczyły na jakąś ciotkę jaka to ona zła (skąpa), że nawet "czekolady" dziecku nie da. ja sama zawsze coś słodkiego mam dla dziecka kuzynostwa czy koleżanek
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po drugim tym bardziej Ale burza u nas przeszła !
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
Silesianna bałam sie wziąć druga dawkę aby nie przyzwyczaić jelit, ale masz rację na opakowaniu jest aby początkowo brać 2xdziennie a potem raz. W związku z tym wzięłam dziś 2 dawki. Czekam na reakcję...
![]() Czekoladko niestety nic mi nie przysłali. Nawet nie odpisali na maile ktore im wysłałam wczoraj i dzis z pytaniem o status mojej przesyłki Zaczyna mnie to martwić i przestaje mi się to podobać ![]() Zanet śliczne ciuszki Manieczka gratuluje ostatniego trymestru kiedy to zleciało???![]() a sweter z Next jest obłędny... mały inteligent
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aleska no to super, że z szyjką lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zle i tak niedobrze. Nie dogodzisz.
|
|
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
esti - fajny wózek
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
ten wozio to tylko spacerowka..podroba modelu stokke..trafilam na babeczke ktora je sciaga z usa i za niewielkie pieniazki..i tak sie z tz zastanawiamy bo tez mi sie strasznie podoba..moyna wozic dzieciaczka do 14 kg..babka mowila,ze moze tez takie z gondola sprowadzic..o np takie..bo wyslala mi przykladowe zdj
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Haj z wieczora mamuśki...strasznie dziękuję za miłe słowa bardzo mnie one podniosły na duchu...trza się czasami "wyrzygać" za przeproszeniem
dzisiaj szukałam ciuszków dla tego maleństwa tego chłopaka bo bieda tam że aż piszczy :/ ale koniec już smętów ![]() A jutro idę na glukozę....miałam iść w piątek ale sobie przypomniałam że jest święto...więc jutro siedzone w szpitalu trza się w książkę i gazetki jakieś zaopatrzyć chyba i naładować baterie w kom...dziewczyny ile to może kosztować bo sama musze zapłacić za to badanie... a nie wiem na ile mam się szykować
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani psycholog tylko powtarzała żeby nie zmuszać jej do jedzenia bo może to się skończyć jadlowstretem.
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-08-12 o 21:30 |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta spacerówka bardzo mnie zainteresowała wygląda na solidną... a ta babeczka prowadzi sprzedaż internetową? możesz podać linka ?stokke powala ceną
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-08-12 o 21:24 |
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy po farbę w obi. W weekend malowanie a potem będzie można jechać do ikei po brakujące meble w tym komodę dla małej. |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - miedzy 20-30 zl. max.
Cytat:
![]() ale chyba racjonalnie wytlumaczyc sie tego nie da, ze "jest lepiej"?? Moja kolezanka to miala fobie na tym punkcie, tak nie owladnela ze zdecydowala sie na dwie cesarki poniekad "na zadanie" bo jakies tam wskazania miala ale ogolnie nie wyobrazala sobie porodu sn bo ucierpi na tym jej zycie sexualne... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cudne ciuszki dziewczyny
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak a propo jedzenia to ja ostatnio widziałam takiego 8-9 miesięcznego maluszka w wózku co wkrzaniał Lays`y.....masakra!!!!
|
|
#4905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zamawialam 31.07 a odpisali mi 05.08 ze wyslali i mam czekac na kuriera Cytat:
|
|
#4906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze większy kosmos to dla mnie dzieci na prawdziwej diecie - dzieci mega otyłe, które chodzą do dietetyków bo już nie ma szans na to żeby "same schudły"; bo mają po 6 czy 8 lat a im już stawy niedomagają i tak dalej... to jest straszne, zbliżamy się do hameryki wielkimi krokami. Cytat:
ja znajomym dzieciakom zazwyczaj kupuję kolorowanki albo ksiażeczki z naklejkami Cytat:
![]() jak już mówiłam, początki były bolesne i stresujące, ja tam ewidentnie drugi raz traciłam dziewictwo w sumie to w pochwie w środku miałam kilkadziesiąt szwów, więc... :P trzeba było czasu, żeby się rozkręcić, ale jak już to... no przed porodem nie miałam TAKICH orgazmów, a po porodzie one stały się normą dla mnie rewelacja
|
|||
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż mam nadzieję, że sex po porodzie nie okaże się równie przereklamowany co sex w ciąży. Czytałam o wielokrotnych orgazmach i mega popędzie a rzeczywistość okazała się zupełnie inna
Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-08-12 o 21:54 |
|
|
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleksandretta, to fakt, może nie za każdym razem, ale jednak wielokrotne orgazmy się zdarzają
![]() Widziałam dokument o diecie dzieci w uk, pewnie wszędzie się tak zdarza, ale był tam miedzy innymi chłopiec 5lat, który nigdy w życiu nie jadł domowego obiadu, w zasadzie to z matką, kobietą niepracującą jadł tylko fastfoody, chinszczyzne i inne dania na zamówienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malwiśka jakby w ogóle nie zauważała, że dzieci jedzą inaczej, tzn widzi to oczywiście, i np. opowiada że dzieci w przedszkolu piją kompot a ona pije wodę, albo dzieci jadły kotleta i ziemniaki, a ona jadła kanapkę, ale nie podchodzi do tego emocjonalnie, dla niej to naturalne, nie wiem? najbardziej się stresuje jak ma na talerzu coś czego nie lubi; dawniej była histeria i np. zamawialiśmy jej "zestaw dla dzieci tylko bez surówki, bez sosu, bez dekoracji", bo była histeria. teraz jest coraz lepiej, tzn akceptuje ze na talerzu jest coś czego ona nie chce i nawet może to sobie czasami tam leżeć; gorzej, jeśli to coś dotyka tego, co ona lubi, to wtedy prosi, żeby jej to zabrać, ale jest bez awantur. ogólnbie samo jedzenie ją straszliwie stresuje i ewidentnie boi się jedzenia, zwłaszcza "nieznanego", czyli w nowych miejscach itd. a co do tego macdonaldsa itd... właśnie tak samo uważam, że jak się komuś to zdarza raz na jakiś czas, to nie ma problemu, no jasne że w roczniaka bym czizburgera nie pchała, ale jak trzylatek czy czterolatek zje raz na miesiąc czy dwa, to bez przesady. ale są dzieci, które jedzą co9dziennie, tak samo jak codziennie zjadają kilogramy słodyczy i traktują to jako normalne jedzenie - i to juz nie jest fajne :/ Cytat:
tak naprawdę od kiedy sama przestałam się tym bardzo stresować i zaakceptowałam sytuację, to i ona się mniej stresuje przez co zaczyna się otwierać. bardzo powoli i baaaaardzo ostrożnie, ale coś się ruszyło jednak jak patrzę na ostatni rok, także jestem dobrej myśli. do pełnoletniości powinna znormalnieć ![]() Cytat:
![]() w moim szpitalu na pierwsze KTG każą przyjechać na kilka dni przed TP, potem co 2 dzień kontrolnie. a po terminie chyba codziennie. do niedawna nie mieliśmy innej opcji, każde słodycze które młoda dostała, sprawiedliwie dzieliła między wszystkich domowników, oprócz siebie ![]() teraz też dzieli, sprawiedliwie ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() a to my do marek. mimo rozkopanej trasy toruńskiej jednak wychodzi szybciej
|
||||
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna w takim razie 3mam kciuki za Malwe zeby to otwieranie sie na nowe smaki postepowalo
![]() A ja już w lozku, Johny spi obok, dzis mial dzien na przytulanie ![]() Swoja droga nad morzem spal z nami, tutaj ze mną spi. Jak ja sie w domu odzwyczaje? bo on to chyba nie bedzie mial z tym problemu....
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka chodzi co tydzień do szpitala, ale ma problemy z ciśnieniem i dlatego ( a jest w 32tc)
mnie moja babeczka nie wspominala nic o ktg, wiec nie wiem... może jeśli nie ma problemów to nie trzeba jeszcze? Cytat:
![]() i cos czuje ze wyniki będę do d... ![]() ![]() dostałam maila ze jutro dostane i fotelik padam z nog. dobranoc
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
bede jezdzic na to ktg, skoro mam taka mozliwosc, bede spokojniejsza
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po każdym USG, które jest nieco bolesne, wyrzucam sobie durne ideologiczne czekanie do ślubu - bo gdybym zaczęła życie intymne, jak moje koleżanki, po pierwszej randce - miałabym za sobą 8 lat doświadczenia i mniej bólu ![]() Jutro badanie, trochę się stresuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja problemow nie mam, mam nadzieje. Jedynie infekcja wracajaca. Moze dlatego...
|
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny czyli nastawiam się na 30...
jak w necie sprawdałam to w zależności od 30 do 70!!!Futbolwa to przybij 5 mam nadzieję ze będzie ok...ostatnio jak się bawiłam glukometrem to na czczo miałam 75...ale to chyba ważniejsze jest to drugie jak mój organizm sobie radzi z cukrem...niby się nie martwię ale lekko poddenerwowana jestem
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Bierze ktoras z Was albo brala ten Gyno Femidazol na infekcje? Jakie "wrażenia"?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4919 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja coś tam wypatrzyć nie mogłam za wiele;/ i droższe byly od 4,99. wzięłam parę czapeczek, bodziaka i niedrapki;P Cytat:
Silesianna już mi tłumaczyła co i jak, wic w sumie dziwne, że muszę je robić no ale kazala to zrobię ![]() Silesianna dziękuję za szczególowe wyjaśnienie z tymi przeciwciałami ![]() Cytat:
idę lulu, moje dwa koty już chrapią więc czas i na mnie bo rano do pracy
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie siedzę i przegladam wózki... Juz mi mózg paruje ! Chyba oszaleję, zanim coś wybiorę
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Silesianna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

musiałam też ostro niektórym krewnym wytłumaczyć, zwlaszcza jednej cioci, że jak tylko sie spotykamy na grillu, to nie moze małemu dawać słodkiej przekąski, a potem dziwić się, że obiadu nie je, jak zje obiad i będzie jeszcze chciał to proszę.

Zaczyna mnie to martwić i przestaje mi się to podobać 
kiedy to zleciało???
23.06.2011
01.06.2013

wygląda na solidną... a ta babeczka prowadzi sprzedaż internetową? możesz podać linka ?

bo on to chyba nie bedzie mial z tym problemu....