|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Wiecie co, a ja 05.08 złozyłam zamówienie w aptece wystrzałowej i nadal przesyłka nie dotarła
![]() Napisałam do nich wczoraj aby mi podali nr listu przewozowego i cisza... też tak miałyście???? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
No ok, to poczekam cierpliwie Masz rację, że to nie jest środek przeczyszczający więc i działanie inne... Ale już sie reakcji doczekac nie mogę
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-12 o 12:01 |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ma wiekszy repertuar niz rok temu czy dwa, ale nadal jest b.ograniczony. z nowych rzeczy w ciagu ostqtniego roku doszly ser zolty, klopsiki, parowki, czekolada i ryz. Makaron z sosem pomidorowym.Chyba tyle. Za radami psychologa probowalam ja uczyc jedzenia warzyw (tablica motywacji i te sprawy). Lipa. Jedzenie rzeczy ktorych nie akceptuje to ewidentny dla niej bol, plus wymioty (nie prowokuje ich sama) i inne objawy. Kazdy posilek to ogromny stres. Jest ciezko, zwlaszcza na wakacjach, gdzie nie mam mozliwosci dania jej tego co lubi, bo nie w kazdej knajpie sa np.frytki i klopsiki, to nie ikea Powiem Ci ze ciezko to znosilam przez pierwszy i drugi rok, potem juz latwiej. Po prostu przywyklam ze mam takie dziecko. Badania krwi ma dobre (zapewne dlatego ze nadal dostaje mm). W przedszkolu tez nie je, potrafi nie tknac niczego z obiadu, wtedy panie daja jej chleb z serem. Takze ludzkie "jak pojdzie do przedszkola i zobaczy jak inne dzieci jedza to sama zacznie jesc" sie nie sprawdzily. Ludzkie "odstaw jej slodycze to zacznie jesc" tez mnie zawsze wprawialy w smiech, i odpowiadalam ze jakby moje dziecko chcialo jesc slodycze to bym byla najszczesliwsza matka na swiecie bo bym wiedziala ze jest normalne, tqkie jak inne dzieci ze slodyczy jadla chrupki kukurydziane, paluszki i herbatniki pelnoziarniste. wcale nie w duzych ilosciach. Czekolady odwazyla ske sprobowac pierwszy raz w zyciu w lutym tego roku, jak miala prawie 4 lata... wczesniej nie brala do ust. Pierwszy raz w zyciu polizala lody w maju tego roku, lizaka polizala niewiele wczesniej. Kupuje jej teraz slodycze czy inne produkty z czekolada, zeby sie otworzyla na rozne smaki, na rozne ich rodzaje. I dla mnie to wielki postep ze moje dziecko chce polizac lizaka czy ugryzc delicje... Emocjonalnie pierwsze dwa lata byly b.trudne. potem, jakoz z niecaly rok temu zdalam sobie sprawe / dowiedzialam sie, ze to nie jest qni moja wina, ani jej, ze po proatu mam dziecko, ktore nie je. To jest pewnego rodzaju zaburzenie, ktorego wystąpienie nie bylo zalezne od nikogo (Malwi ma najprawdopodobniej neofobie zywieniowa; zwburzenie z rodziny zaburzeń odżywiania, niestety w pl nadal b.malo jest specjalistow ktorzy sie zajmuja zab.odzywiania u dzieci, wiec nie do konca wiadomo jak sprawe ugryzc). Jak juz sobie to uswiqdomilam to zrobilo mi sie lepiej. Probowalam rad psychologa i dietetyka, nie pomogly nic. Szukam troche poomacku, czasem trafiam, czasem nie. Na razie chce ja uczyc tych smakow i produktow, ktore dzieci lubia "znatury" oraz tych, ktore dostaja jako pierwsze. I ona nie byla taka od poczatku. Jak juz mowilam, do 18mies zycia jadla WSZYSTKO, na co jej pozwalala alergia, ze smakiem i apetytem. |
|
|
|
|
#4833 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musiałam kupić glukozę. Cytat:
Cytat:
Ja chodzę do do ginki na NFZ i mam usg na każdej wizycie + 3 usg w każdym z trymestrze pewnie nie ma takiej potrzeby, żeby usg było na każdej wizycie ale ja tam się cieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ewentualnie czasem wodęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wkurzyłam się- rozpakowałam dzisiaj 2 paczki z allegro, 3 biustonosze do karmienia okazały się za małe w miseczce pomimo, że sprawdzałam wymiary w aukcji i się zgadzało a druga rzecz- przewijak na łóżeczko, ktory powinien mieć kołki zapobiegające przesuwaniu się tak naprawdę ich nie ma, a co innego bylo napisane w aukcji |
||||||||
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Keithlyn ja sie w taka torbe bym nie zmiescila
![]() Happywoman mam nadzieje, ze mala dietka i bedzie ok Esti piekne prezenty maz sprawil ![]() Ja dzis bylam dostarczyc L4 do pracy. Wczoraj zahaczylam o pepco i wydalam 58 zlotych i mowie do meza, ze mamy juz wszystkie ciuszki oprocz czapki na zime no, ale dzis zrobilam rundke po sh i wrocilam z siata ubranek - oczywiscie bez czapki, zeby nie bylo ![]() Mialam dzis prasowac, ale wrocilam wykonczona. Juuuuutro ![]() Trzymam kciuki za wizyty i za wyniki glukozy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie żeby moje dziecko jadło hiper zdrowo bo nie je taki lajf. ale staram się, żeby mimo bardzo ograniczonych produktów jej posiłki były jakoś tam zbilanoswane a przede wszystkim żeby nie przekraczać dziennego zapotrzebowania na węgle i cukier... co też niejest łatwe bo ona żywi się głównie węglami, ale jednak. staram się. sama kiedys mówiłam że moje dziecko do 7rż nie zje nic z McD (choć my sami od czasu do czasu zjadamy - ona bywała z nami, nigdy nie chciała nic spróbować, jak to ona, jakiś czas temu zaczęła nam podjadać frytki. kupowaliśmy jej tez (TAK! mimo wcześniejszych zarzekań) happy meala dla zabawki i że "może coś spróbuje" - no próbowała, wodę i od jakiegoś czasu właśnie frytki. szczerze? byłam wniebowzięta, ale czy to oznacza, że je tam codziennie? absolutnie nie. natomiast jeden ze szczęśliwszych dni w moim życiu to ten, kiedy (chyba w czerwcu?) przechodziłyśmy obok mcd i Malwa do mnie powiedziała: "mamo, chciałabym SPRÓBOWAĆ hamburgera". przepraszam, ale o kur**. najpierw mnie wryło w ziemię, a potem oczywiście weszłam i jej kupiłam tego hamburgera. i wcale nie miałam wyrzutów sumienia. zła ze mnie matka ![]() Cytat:
możesz spokojnie zjadać 2 porcje dziennie, dopóki się nie wyregulujesz jako tako. potem po jednej. chyba nawet na opakowaniu tak piszą? wchłaniania niczego on nie zaburzy, bo błonnik nie przyspiesza metabolizmu, a jedynie (w połączeniu z wodą) "zmiękcza" i rozluźnia masy w jelitach, oraz motywuje do pracy jelita. a jak wcinasz między posiłkami to tym lepiej ja dziś wieczorem mam wizytę u nowego hematologa, zobaczymy co mi powie... |
||
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
btw jak nie masz to moge ci wyslac moje kolki bo mi niepotrzebne w sumie i tak przewijak na polko-przewijak dalam
|
|
#4837 | |||||||
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki, witam się dzisiaj!
wiadomość pisze już którąś godzinę, bo jakieś takie urwanie głowy dzisiaj w pracy, strasznie dużo osób się kręci;p wczoraj chciałam Wam napisać ale jak zaczęłam czytać to usnęłam przy laptopie NA SIEDZĄCO! Ginka potwierdziła nam płeć i dostałam zrypy że kilogram za dużo przytyłam buuu;p a i dostałam receptę na jakieś globulki clo.... coś tam nie pamiętam nazwy;p ale któraś pisała o nich parę dni temu;p i powiedziała mi że jedną tabletkę na noc ale nie wiem czy jednorazowo czy przez jakis czas. Jezu czemu ja jestem taka zakręcona ![]() Cytat:
Cytat:
wózka jeszcze nie mam ale jestem praktycznie zdecydowana, jeszcze nie widziałam na zywo tego babyheaven z tako ale chyba jest cięższy od Jedo. moja kruszynka ma dopiero 741 g więc połowa Twojej, gin nie mówiła żeby cos było nie tak więc chyba z dzidzią i z cała resztą oki. Trochę mnie martwi, że nie przeprowadza ze mną jakiegoś porządniejszego wywiadu, być moze dzieje się cos na co uwagi nie zwracam i jej o tym nie mowię? A ona się tylko pyta jak się czuję? Potem przechodzi do badania;/ wczoraj wymacała, że jest ułożenie główkowe, że szyjką wsio oki więc chociaż tyle dobrego A i potwierdziła kolejny raz że dziewczyna więc już mam pewność ziarenko kawy jak to nazwała widać![]() a i mam zrobić przeciwciała jeśli chodzi o grupę krwi, spotkałyście się z czymś takim? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żaneta jak tam na wizycie? Wsio dobrze????? Cytat:
dobrze że Wam w starciu z sarną się nic nie stało!! A jak auto? mocno skasowane? My jak ustrzelilismy jakieś 5 lat temu sarnę to do dziś auto nie zrobione ale jeździ normalnie bo tylko przód maski ma wgnieciony, zreszta nie tylko bo mój małż poobijał go juz z każdej strony, tylko tył został;p ale za to serce zdrowe:P
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
mam prośbe, mogłybyście mi podesłać sprzedawców z allegro u których kupowałyście rzeczy dla siebie i maluszka? najlepiej na prv, albo tu
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz grupę krwi RH-? jeśli tak to badanie na przeciwciała antyD jest rutynowe, wielu ginów zaleca je raz na trymestr. przy pierwszej ciaży ryzyko wystąpienia przeciwciał jest b.niewielkie. po porodzie dostaniesz zastrzyk z immunoglobuliną anty-D, po to, żeby zapobiec wytworzeniu przeciwciał w kolejnej ciaży (wytwarzają się jeśli dziecko ma RH+ po ojcu, wtedy - w dużym uogólnieniu, przeciwciała matki zwalczają krwinki dziecka, jako "obce" tego nie chcemy, dlatego w ciąży u kobiet z RH- bada się te przeciwciała i w razie co podaje immunoglobulinę. ryzyka tego nie ma u kobiet, które mają grupy krwi rH+, niezależnie od grupy krwi męża). ps ja dostałam immunoglobulinę po poronieniu, potem w ciąży z Malwi miałam trzykrotnie badany poziom przeciwciał, po porodzie znów dostałam immunoglobulinę, teraz miałam już przeciwciała badane chyba 2 razy i w III trymestrze czeka mnie to jesczeraz. a po porodzie znów immunoglobulina, bo ja jestem rh- a mój małżon rh+, dodatkowo malwa ma grupę po nim, więc u mnie ryzyko wystąpienia przeciwciał byłoby duże. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-12 o 14:05 |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Benetta
Dzis mi przyszla rogal do karmienia http://allegro.pl/show_item.php?item=4494031075 Wszystko ok, wiec moge polecic. I zrobilam mega zamowienie u Health World, jak sporo dziewczyn tu, ale dzis ma przyjsc kurier, wiec co i jak to nie powiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Podobno ... wzięłam jeszcze z babyOno, najwyżej tamte wyrzucę ![]() Silesianna - abstrahując od przypadku twojej córeczki. Kiedyś mi się obiło o uszy na zajęciach że mniej wiecej dziecko w wieku 2-3 lat przechodzi okres tzw "anoreksji" czyli je bardzo malutko i tylko wybrane rzeczy... że to całkiem normalne a rodzice się stresują i wpychają dziecku na siłe jedzenie co może prowadzić do większych problemów, podobno mija z czasem Pamiętam mój brat tak miał , i mama też się nieźle nastresowała, jadł tylko i wyłącznie owoce, i soczki owocowe, mięsa ani nic konkretniejszego nie chciał Właśnie przyszła do mnie paka z gemini. Wszystko fajnie popakowane w folie bąbelkową, super ![]() A no i w czwartek zrobiłam zamówienie i popłaciłam i dziś już jest więc szybko ![]() Dziś Tż robi pizze na obiad
|
#4842 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczekam jeszcze co mi odpowiedzą a jak nie to zwrócę się do Ciebie, dziękuję |
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje dziecko też ma epizody z McD, my czasem tam coś zjemy, najczęściej jak jesteśmy w drodze, wtedy biorę mu frytki bez soli i sobie pogryza. Nie zjada tego codziennie, więc luz, nie czuję się najgorszą matką świata. Grunt to zdrowy rozsądek. Hamburgera nie zjadł jeszcze nigdy, ja mu nie proponuję, czasem sam zawoła trochę bułki z mojego, bo przecież suche bułki to jego miłość ale nawet jak kiedyś zawoła to też mu dam, pod warunkiem, że to będzie raz na jakiś czas.a co do oceny innych.... no dobra, jak 7latek waży 50 kg i wiemy, że zajada się codziennie w McD, pije hektolitry coli, a rodzice nic z tym nie robią, to ok, ale jak widzimy sytuację wyrwaną z kontekstu, typu kogos z dzieckiem w McD kto zjada frytkę, ta np jak ja z Jasiem to nie posądzajmy ich o to, że na pewno jadają tak codziennie i w ogóle taka matka jest niepoważna ![]() zjadłabym cheeseburgera.....
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może im wypadły gdzieś....ja reklamowałam opakowanie takie na smoczki....kosztowało chyba 6 zł, i napisali że wysłali mi nowe pocztą (nie wspomnieli że mam to odesłać, chyba by im się to nie opłacało). Na pewno Ci przyślą, są na prawdę w porządku tylko mi na reklamację odpisali chyba po 2 dniach...---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
sieć Biga Styl, całe piętro o pow. ok. 200m2 może i więcej jest z ciuszkami dziecięcymi i jest już kolekcja zimowa, masę takich pajacyków zimowych, kombinezonów, bluz itp., trzeba troszkę uważać czy nie ma plamek, ale da się coś upolować Parę rzeczy kupiliśmy, wrzucę potem fotki ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
rozumiem, że ten sprzedawca Helth coś tam, mam najdogodniejsze ceny i jest w porządku?
![]() trochę mam wyrzut sumienia, ale chyba nie będę już szukała tylko będę polegać na Waszej opinii
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
ceny ma w miarę konkurencyjnę, koszt przesyłki jeden (18 zł), szybka wysyłka.ja zamawiałam u nich: pieluchy tetrowe, białe i kolorowe, pieluchy flanelowe, butelkę avent + zapasowy smoczek, przewijak, zabezpieczenia do kontaktu i parę jeszcze jakichś rzeczy drobniejszych ![]() szukałam długo jakiegoś sprzedawcy co ma dobre ceny a i dużo rzeczy, które i tak musiałabym kupić ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dobra a teraz relacja z mojej wizyty... okazało się, że mój lekarz dzisiaj ma jakieś wolne, a w zamian za niego przyjmuje jego żona, u której raz kiedyś byłam i stwierdziłam, że wolę jego heh wizyta nie wiem czy trwała więcej niż 5 minut (na nfz), ogólnie z dzidzią ok - dla mnie to najważniejsze ![]() dostałam nowy lek na infekcję, zobaczymy czy pomoże.... z tego wszystkiego nie zapytałam o rzeczy które chciałam zapytać.... chciałam między innymi pogadać o szpitalu jaki poleca, ale to chciałam z moim lekarze, wiem że mogę mu zaufać i być szczera.... pozostaje mi czekać do kolejnej wizyty... aha od przyszłego tygodnia tj. 29 tc mam już regularnie chodzić na ktg (1 x w tygodniu). a najlepsze zapisałam się na wizytę nfz najbliższy wolny termin......no cóż może zdążę przed TP....21.10 |
||
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo weszłam na swoje allegro i przypomniałam sobie, że zapisałam sobie sprzedawcę, u któreg kupowałam wyprawkę dla Jasia
byłam zadowolona i ceny też miał okwasal83 porównam sobie z Health
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ....
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie wlasnie przyszla paka od Health. Wszystko gra. Jeden minus to, ze z 5 pieluch flanelowych jedna flanela nie jest, a jakas zwykla scierka haha
ale przyda sie i tak polecam.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
manieczka, dziękuje
![]() na tego od Ciebie ela też zerknę
|
#4853 |
|
Wtajemniczenie
|
popatrzyłam tak pobieżnie na tych sprzedawców i chyba ten Wasz fajniejszy, ładniejsze trochę te rzeczy chyba
jeszcze na spokojnie popatrzę, bo teraz co siądę to zaraz mnie głowa boli od tego wszystkiego
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet juz? Nieeee u mnie to chyba na koncowce dopiero
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- jakos bardzo szybko by to było... |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze to nie wiem czemu tak
![]() muszę poczytać o tym, bo wcześniej jakoś nie interesowałam się tym póki co ... wiem, że to jest bezpłatnie więc jak coś mogę chodzić... też się zdziwiłam, bo czytałam że później się chodzi, ale z tego zamieszania że to nie mój lekarz... nie dopytałam o to, czemu itp. Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-12 o 15:10 |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucam moje łowy
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet bardzo ladne
ja swoich nie wrzucam, bo za duzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

pooooowooooli sie zabieram za temat....
Wczoraj byliśmy w zoo, pozniej władowałam małą do samochodu i miała auto pilota w ręku, którego zapomniałam ze wczesniej wcisnęła. No i zatrzasnełam drzwi i idę do przodu, no i mała zatrzasneła sie w samochodzie razem z kluczami. Musielismy wybic szybe wiec beda fajne koszta ;/ wyjechałam juz na droge i jeszcze pieprznełam sarne bo mi wyleciała ;/
23.06.2011
01.06.2013
taki lajf. ale staram się, żeby mimo bardzo ograniczonych produktów jej posiłki były jakoś tam zbilanoswane a przede wszystkim żeby nie przekraczać dziennego zapotrzebowania na węgle i cukier... co też niejest łatwe bo ona żywi się głównie węglami, ale jednak. staram się.