|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
ja na szczęście nie miałam i nie mam tego problemu... współczuję tym co się borykają z nim, aczkolwiek nie wiem nawet co znaczy zgaga |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
|
#4953 |
|
Rozeznanie
|
paulina119a moja siostra kupila na piankowych kolkach a ze mieszkamy w malej miejscowości to tu jest duuuzo wyboistych i piaszczystych terenow i on niestety sie zakopuje, moze az takich ekstremalnych warunków u siebie nie masz
ja sie juz zdecydowalam na camarele bo jest lekki i spelnia wiekszosc moich wymagan tylko z kolorem mam problem. A ze do mnie z każdej strony pod gorke to nie wyobrażam sobie ciezszego wozka taszczyc
|
|
|
|
#4954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha nie obudzilam sie jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż już kiedyś miał sprawdzaną grupę krwi, jeszcze jak się chyba nie znaliśmy. On ma 0 rh+ więc jest ok ![]() Ja powiem Ci, że do ciąży nie znałam swojej grupy, przez tyle lat żyłam w nieświadomości i też jakoś mi było nie po drodze heh |
|
|
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz... Gdyby to było jeszcze tak, że wydasz te 4tys. i masz gwarancję, że masz najcudowniejszy wózek, który spełnia Twoje wszystkie wymagania i będziesz go ubóstwiać, to jeszcze bym się zastanowiła, ale takiej gwarancji nie ma ![]() Cytat:
Nie ma idealnych wózków, dlatego trzeba określić swoje wymagania i dopiero brać się za szukanie![]() Dla mnie ważne jest: - pompowane koła - spora gondola - łatwy system składania - dobra amortyzacja - wysokie siedzisko spacerówki, które starczy na dłużej niż 1-1,5 roku - cena do 2tys. - lekkość prowadzenia - zwrotność - przednie koła skrętne - oparcie spacerówki rozkładane na płasko - regulowana rączka - duża buda w spacerówce i gondoli - wygląd Chyba wszystko wymieniłam, to na co najbardziej zwracam uwagę ![]() Ja mieszkam w niedużej miejscowości, więc teren mamy różny, wózka wnosić nie będę, najwyżej do i z bagażnika, bo mieszkam w domu. Za to chcę coś z czym bez problemu sama sobie poradzę na zakupach z fotelikiem.
|
|
#4958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj kochana faktycznie wysokie ciśnienie.... Cytat:
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzisiaj poszperam, obiecuję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
I u nas jest ten problem ! Ja mam minus a mąż plus....
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mozliwosc blokowania kol - mozliwosc montazu przodem lub tylem do kierunku jazdy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- No to tak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
I ja bym jeszcze zwróciła uwagę na ramę - czy nie będzie się rysować. Tzn wiem, że to raczej nie jest do sprawdzenia przy zakupie
Ale zazwyczaj można znaleźć opinie na ten temat w sieci
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te same kryteria bralam pod uwage i tak samo jak ty nie musze wozka dzwigac, ja od domu na ulice mam drozke wysypana kamieniami wiec wyboista, pamietam ze ta drozka jak prowadzilam wozek to trzeslo ale akurat mala to lubila bo spala jak susel
|
|
#4966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Tak było np. w starej wersji wózka Maxi Cosi Mura 4, siedzisko spacerówki było malutkie i starczało na bardzo krótko, a wózek był drogi, teraz zrobili nową wersję Plus z większym siedziskiem
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
melleczka - może podasz swoje typy wózków ??
|
#4968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy 4k mnie zna wydac hmm wiesz Wasza decyzja ale zastanow sie dobrze czy on faktycznie będzie idealny, bo moja kumpela taki kupila gondola super przejezdzila a jak przeszla do spacerowki to sie okazało ze nie był juz taki super i kupowala spacerowke zwykłą. Ja wozek biore tanszy ale mam problem jaki fotelik dobrac moze cos polecacie? Bo po xzytaniu opinii jak to dzieci sie nawet w zime poca mam spory dylemat :/ |
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez chcialam ten tako wziac(baby heaven) ale poczytalam w necie opinie i duzo narzekan bylo na rame wozka ze puszcza spac na ramie ![]() wiec szukalam opini o camarelo i tu jednya wada na jaka narzekaja to ciezki dostep do kosza jak spacerowka jest zamontowana, pod wzgeldem uzytkowania i trwalosci wozka nikt nie narzeka tak samo o lupo- wszedzie pisza o skrzypiacych kolach
|
|
#4970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja ma dokładnie te same wymagania co i Wy. I Mowicie, ze jak wózek ma przednie koła mniejsze to mi sie nie zakopie??? ja też nie mam potrzeby taszczenia go po schodach w bloku bo mieszkamy w domku. czyli jednomyślnie polecacie mi pompowane koła !!!! To już coś mam A jak z tymi kołami przednimi? Wiem że moge je zablokować... ale czy ich mniejsza średnica nie sprawi że się będziemy zakopywać??? jak myślicie??? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Sweet będę wdzięczna za wszelką podpowiedź
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 50 cm to wysokość samego oparcia, rozumiem ? |
|
|
|
|
#4972 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie daja rade ja podpatruje kolezanki i te z pompowanymi mniejszymi daja rade no chyba ze masz 3 kolka i przednie mniejsze tez sie zakopuja
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie widzę, że co wózek, to są plusy, ale żadnego bez minusów nie spotkałam. I tak chyba będzie ze wszystkimi, trzeba się na coś zdecydować Spiszę sobię tę listę na co zwrócić uwagę i pojadę z tym do bobolandu jeszcze raz
|
|
#4974 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie, 3 koła odpadają... mówię o 4 kołach z czego przednie są mniejsze...
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzwigac do siebie do mieszkania nie bede. Bede zanosila do piwnicy, ale to pare schodkow wiec mam nadzieje, ze dam rade
zawsze mgoe najpierw stelaz, potem gondola ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą każdemu pasuje co innego... Ehh mówię Wam, już mam momentami dość tylko nie wiem czego... czy tego, że za duży mam wybór, czy braku komkretnych informacji ze zstriony sprzedawców czy samej siebie bo się zdecydowac nie mogę...
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nr 1 jest Bebetto Silvia
Wcześniej chciałam Maxi Cosi Mura 4 Plus, ale stwierdziłam, że jest za ciężki. Mam nadzieję, że ten Bebetto okaże się fajny na żywo i nie będę musiała szukać czegoś innego, bo chyba wylecę w kosmos wtedy![]() To jest nowy model z tego roku i nie ma o nim jeszcze opinii, ale kieruję się tym jak ogólnie oceniana jest marka Bebetto. Cytat:
|
|
#4978 | |
|
Zadomowienie
|
A czy słyszałyście coś o wózkach ESPIRO? Może macie jakieś doświadczenia????
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
i super, że ma torbę zamykaną na suwak !
|
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mniejsze przednie również Ale wg mnie te przednie nie powinny mieć mniejszej średnicy niż 20cm. Bo na rynku jest mnóstwo wózków z takimi malutkimi przednimi np. Bugaboo Cameleon, czy właśnie Teutonia, tylko one wszystkie mają chyba piankowe koła. Jak zablokujesz przednie koła to spokojnie dasz radę w zaspach ![]() Mam upatrzony Bebetto Silvia ![]() Cytat:
Moje typy mają akurat 47 albo 49cm, już nie pamiętam
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Kolezanka miala bebetto luce i jesli chodzi o prowadzenie po piachu byl super, fajnie zwrotny jedynie na co narzekala to w spacerowce wkladka sie obsuwala ale potem to naprawilii w nowszych modelach podobno. Druga wade miala taka ze na dole spacerowki byla taka jakby skora i czarna w lato sie strasznie nagrzewalo musiala pieluszki podkladac aby nozek nie poparzyc i jak maluch podrosl to na dole jakos spadaly mo nozki z podnozka. Popatrz na to w silvie
ona bardzo fajnie wyglada i fajnie sie prowadzi tak moj maz stwierdzil tylko niepopatrzyl na dol spacerowki i nie zwrocil uwagi czy tez ma te wady
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

23.06.2011
01.06.2013
ciągle nie po drodze;p

Ale dzisiaj poszperam, obiecuję
No to przecież jak kupowała to chyba wiedziała, że jest ciężki i chyba wiedziała jaki duży ma bagażnik w aucie