Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 09:05   #4951
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze mozna w ciazy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nam położna w SR mówiła, że można manti, gastril, gastrinal, rennie pewnie też...
ja na szczęście nie miałam i nie mam tego problemu... współczuję tym co się borykają z nim, aczkolwiek nie wiem nawet co znaczy zgaga
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:06   #4952
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
tak jak i ja
I ja !

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:06   #4953
GoniaaaS
Rozeznanie

paulina119a moja siostra kupila na piankowych kolkach a ze mieszkamy w malej miejscowości to tu jest duuuzo wyboistych i piaszczystych terenow i on niestety sie zakopuje, moze az takich ekstremalnych warunków u siebie nie masz ja sie juz zdecydowalam na camarele bo jest lekki i spelnia wiekszosc moich wymagan tylko z kolorem mam problem. A ze do mnie z każdej strony pod gorke to nie wyobrażam sobie ciezszego wozka taszczyc
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:07   #4954
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
nie wiem czy macałaś na żywo Lupo ale on jest ciężki, może to kg czy 2 róznicy ale jest cięższy od innych kilku modeli jakie oglądałam. Wzięłam się na sposób i każdy wózek podnoszę z gondolą czy w ogóle jestem w stanie go podnieść, tym sposobem wyeliminowałam tako city move bo był za cięzki, Lupo tak samo, był lżejszy od Tako ale i tak za dużo ważył.

a podnosilas moze camarelo?

Cytat:
Justana jak kobieta ma minus to tz nie musi robic badania krwi

jesli ma plus to nie musi tz robic badania krwi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:08   #4955
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a podnosilas moze camarelo?

jesli ma plus to nie musi tz robic badania krwi
Tak dokladnie haha nie obudzilam sie jeszcze

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:08   #4956
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

hihi tez masz AB Rh+? a Twój chop sprawdzał sobie też krew? bo mojego coś nie mogę na badanie zaciągnąć ciągle nie po drodze;p
Tak, też mam a mąż już kiedyś miał sprawdzaną grupę krwi, jeszcze jak się chyba nie znaliśmy. On ma 0 rh+ więc jest ok

Ja powiem Ci, że do ciąży nie znałam swojej grupy, przez tyle lat żyłam w nieświadomości i też jakoś mi było nie po drodze heh
Stary 2014-08-13, 09:10   #4957
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
no piankowe rzeczywiscie lzejsze ale czy lepsze nie wiem
faktycznie masz ciezki wybor

w zyciu bym nie dala tyle kasy za wozek dla mnie 2 tys. to juz duzo jest....a to ze wozek za 4 tys.wcale nie znaczy najlepszy
Piankowe koła sprawdzają się w mieście, na równych chodnikach. Pompowane sprawdzą się w każdym terenie, dają o niebo lepszą amortyzację, ale są cięższe.

Wiesz... Gdyby to było jeszcze tak, że wydasz te 4tys. i masz gwarancję, że masz najcudowniejszy wózek, który spełnia Twoje wszystkie wymagania i będziesz go ubóstwiać, to jeszcze bym się zastanowiła, ale takiej gwarancji nie ma

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziękuję już zerkam!
Takie właśnie odnoszę wrażenie po każdej wizycie w sklepie... niestety sprzedawcy mówią jak im wygodniej. Jeszcze nie trafiłam na sprzedawcę, który by mnie uspokoił i coś polecił. Każdy chwali swoje i zaprzecza poprzednim wypowiedziom. Jestem bezsilna bo wybór jest ogromny a ja nie mam doświadczenia
Jedno jest pewne - wszystkiego się mieć nie da Nie ma idealnych wózków, dlatego trzeba określić swoje wymagania i dopiero brać się za szukanie
Dla mnie ważne jest:
- pompowane koła
- spora gondola
- łatwy system składania
- dobra amortyzacja
- wysokie siedzisko spacerówki, które starczy na dłużej niż 1-1,5 roku
- cena do 2tys.
- lekkość prowadzenia
- zwrotność
- przednie koła skrętne
- oparcie spacerówki rozkładane na płasko
- regulowana rączka
- duża buda w spacerówce i gondoli
- wygląd
Chyba wszystko wymieniłam, to na co najbardziej zwracam uwagę
Ja mieszkam w niedużej miejscowości, więc teren mamy różny, wózka wnosić nie będę, najwyżej do i z bagażnika, bo mieszkam w domu. Za to chcę coś z czym bez problemu sama sobie poradzę na zakupach z fotelikiem.
Stary 2014-08-13, 09:10   #4958
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
To zatem powodzenia ! na pewno niebawem znajdziesz coś odpowiedniego dla Was i będziesz spokojniejsza ja przyjęłam taktykę, że jeśli już mi się coś spodobało to nie patrzę za innym, chcę też tylko jechać (może dzisiaj) obejrzeć na żywo i upewnić się w decyzji
Tylko, że to co mi sie podoba nie nadaje się na te piachy co mam za oknami i tu jest problem. No nie sądziłam, że będę miała taki problem...
Oj kochana faktycznie wysokie ciśnienie....

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Pompowane koła i lekki wózek to już się wyklucza Wózek na pompowanych kołach musi być ciężki Nie wierzę w takie cuda, gdzie podają, że cały wózek z siedziskiem i pompowanymi kołami waży 9kg. Jak dla mnie jest ok kiedy stelaż waży 10kg. Nad cięższym bym się zastanawiała.
No widzisz, a sprzedawcy mówią tak jak im pasuje. Rozumiem, że tak jest w biznesie ale jest to przykre bo takie podejście wcale nie pomaga klientowi.
Stary 2014-08-13, 09:11   #4959
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Tak dokladnie haha nie obudzilam sie jeszcze

to moze kawki??

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-13, 09:11   #4960
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
My sweet ja znam takich co za 4 kola wozek kupili. No wszystko ladne i fajne,ale nas na to nie stac, poza tym szkoda nam kasy uwazam, ze spokojnie do 2 tys mozna znalezc cos ladnego i dobrego
Cieszylam sie, ze zgagi nie mam...od wczoraj mnie meczy. Poki co w srednim nasileniu, ale nie jest to przyjemne. Co poradzicie?

Migdały! Kup sobie płatki i żuj, naprawdę pomaga

Cytat:
Sweet dokładnie. Mówisz, że widziałas mnóstwo.... kojarzysz jakieś nazwy, modele??? Jesli tak, to podrzuć plissss
Kurde ja odwiedzając warszawskie sklepy nie widziałam praktycznie nic. Niestety 95% wózków w sklepach warszawskich to wózeczki śliczne ale typowo miejskie a te odpadają. Poza Emmaljunga, która kosztuje 4-6tyś (za 6tysi byłby z fotelikiem, spiworem na nóżki w spacerówce, parasolką)
Na tak drogi wózek/komplet jest nas zwyczajnie nie stać, nie będe ukrywać.
Chcę wszystko co najlepsze dla dzidziusia ale na miarę naszych możliwości !
Wczoraj spać nie mogłam więc wisiałam w necie. Wyszukałam ESPIRO Modena... Chcę go zobaczyć na żywo bo na fotkach producenta wyglada tak sobie ale juz na tych co np.wrzucają ludzie prezentuje się nawet nieźle. No i ma 4 duuuze koła !!!!
Nie pamiętam żadnej nazwy Ale dzisiaj poszperam, obiecuję

Cytat:
nie stresuj się tak tym cukrem, to niczego nie zmieni a tylko niepotrzebnie się denerwujesz;(
ja bym nie dała tyle za wózek, przyjęłam 2 tysie i nie chce przekroczyć tej kwoty.

będzie dobrze na wizycie, na pewno!
ja wczoraj w pepco ogladałam koszule ale zwykłe, nie do karmienia sa za 19,99 i takie dosyć dosyć zastanawiałam się czy sobie nie sprawić takiej tylko chociażby do porodu

hihi tez masz AB Rh+? a Twój chop sprawdzał sobie też krew? bo mojego coś nie mogę na badanie zaciągnąć ciągle nie po drodze;p
Cytat:
Ja Wam powiem, że mnie oglądanie na żywo niewiele daje, poza tym, że jestem w stanie ocenić wózek pod kątem wizualnym, estetycznym, mogę sprawdzić jak się go prowadzi (a tutaj naprawdę potrafi być różnie). Mnie dużo dają opinie w sieci, ale też nie wszystkie... Bo część z nich mnie rozwala, dziewczyna daje wózkowi jedną gwiazdkę i ocenia go jako najgorszy z możliwych, bo jest bardzo ciężki i zajmuje jej cały bagażnik No to przecież jak kupowała to chyba wiedziała, że jest ciężki i chyba wiedziała jaki duży ma bagażnik w aucie To nie powinna go wcale kupować Ale można też trafić na pomocne opinie i takimi się sugeruję, wybierając z tego to, co dla mnie jest istotne.
Dla mnie wózek to jest żadna inwestycja, bo akurat w wózkach 2w1 jest zazwyczaj tak, że gondola jest super i wózek zbiera pochwały od mam, które użytkują go 2-3 miesiące, bo gondola jest świetna, ale jak dochodzi do spacerówki to się zaczyna jazda, bo się okazuje, że tutaj jest już troszkę gorzej... A nie będę wiedziała jak się sprawuje spacerówka, dopóki sama nie zacznę jej używać, czyli jeszcze na to muszę poczekać. Bo akurat gondola to prawie każda jest dobra i super. Więc stwierdziłam, że nie będę inwestować w wózek, bo może się okazać, że po roku będę miała ochotę go wyrzucić przez okno, bo spacerówka będzie do bani. Ale wiadomo, że chciałabym kupić coś w miarę dobrego jakościowo, bo planujemy drugie dziecko i chciałabym żeby wózek drugiemu też posłużył. Zobaczymy jak to będzie... Ja z marszu odrzuciłam Tako i Tutka, bo na wspomnianym wyżej forum te firmy są bardzo źle oceniane, głównie przez jakość wykonania.
Też uważam że 4 tysie to przesada... dlatego jestem skłonna kupić Tako bo bardzo mi się podoba, zmartwiła mnie końcówka Twojej wypowiedzi, będę musiała więcej poczytać... A inne dziewczyny - macie jakieś doświadczenia z Tako?
Stary 2014-08-13, 09:12   #4961
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co wiem to problem jest wtedy kobieta ma minus.

I u nas jest ten problem ! Ja mam minus a mąż plus....
Stary 2014-08-13, 09:13   #4962
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Piankowe koła sprawdzają się w mieście, na równych chodnikach. Pompowane sprawdzą się w każdym terenie, dają o niebo lepszą amortyzację, ale są cięższe.

Wiesz... Gdyby to było jeszcze tak, że wydasz te 4tys. i masz gwarancję, że masz najcudowniejszy wózek, który spełnia Twoje wszystkie wymagania i będziesz go ubóstwiać, to jeszcze bym się zastanowiła, ale takiej gwarancji nie ma

Jedno jest pewne - wszystkiego się mieć nie da Nie ma idealnych wózków, dlatego trzeba określić swoje wymagania i dopiero brać się za szukanie
Dla mnie ważne jest:
- pompowane koła
- spora gondola
- łatwy system składania
- dobra amortyzacja
- cena do 2tys.
- lekkość prowadzenia
- zwrotność
- przednie koła skrętne
- regulowana rączka
- wygląd
Ja mieszkam w niedużej miejscowości, więc teren mamy różny, wózka wnosić nie będę, najwyżej do i z bagażnika, bo mieszkam w domu. Za to chcę coś z czym bez problemu sama sobie poradzę na zakupach z fotelikiem.
Ja jeszcze bym dodala do tego
- mozliwosc blokowania kol
- mozliwosc montazu przodem lub tylem do kierunku jazdy

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
I u nas jest ten problem ! Ja mam minus a mąż plus....
No to tak

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-13, 09:13   #4963
melleczka
Zakorzenienie

I ja bym jeszcze zwróciła uwagę na ramę - czy nie będzie się rysować. Tzn wiem, że to raczej nie jest do sprawdzenia przy zakupie Ale zazwyczaj można znaleźć opinie na ten temat w sieci
Stary 2014-08-13, 09:14   #4964
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie ważne jest:
- pompowane koła
- spora gondola
- łatwy system składania
- dobra amortyzacja
- cena do 2tys.
- lekkość prowadzenia
- zwrotność
- przednie koła skrętne
- regulowana rączka
- wygląd
Może zadam głupie pytanie....to spacerówki mają różną wysokość i może okazać się, że będzie szybko z mała dla dziecka ?
Stary 2014-08-13, 09:15   #4965
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dla mnie ważne jest:
- pompowane koła
- spora gondola
- łatwy system składania
- dobra amortyzacja
- cena do 2tys.
- lekkość prowadzenia
- zwrotność
- przednie koła skrętne
- regulowana rączka
- wygląd
AMEN te same kryteria bralam pod uwage i tak samo jak ty nie musze wozka dzwigac, ja od domu na ulice mam drozke wysypana kamieniami wiec wyboista, pamietam ze ta drozka jak prowadzilam wozek to trzeslo ale akurat mala to lubila bo spala jak susel

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-13, 09:18   #4966
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Też uważam że 4 tysie to przesada... dlatego jestem skłonna kupić Tako bo bardzo mi się podoba, zmartwiła mnie końcówka Twojej wypowiedzi, będę musiała więcej poczytać... A inne dziewczyny - macie jakieś doświadczenia z Tako?
Wiesz, ja porównania nie mam, bo nie miałam do czynienia z wózkami, a to co piszę, to na podstawie tego co wyczytałam lub widziałam w sklepie. Sama się długo męczyłam z wyborem wózka, teraz mam upatrzony jeden model, chcę go zobaczyć i mam nadzieję, że na żywo okaże się równie świetny jak wypada w sieci.

Cytat:
Ja jeszcze bym dodala do tego
- mozliwosc blokowania kol
- mozliwosc montazu przodem lub tylem do kierunku jazdy

O tak! Koniecznie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Może zadam głupie pytanie....to spacerówki mają różną wysokość i może okazać się, że będzie szybko z mała dla dziecka ?
Niestety tak Spotkałam się z wieloma opiniami, gdzie okazało się, że siedzisko spacerówki wystarczyło do 1,5 roku, bo potem po prostu było już za małe i dziecku główka wystawała. Ja nie chciałabym wozić w wózku do 3 lat, ale jednak to jest ważne kryterium, dlatego przy każdym wózku sprawdzam wysokość oparcia w spacerówce i z mojego rekonesansu wynika, że dobrze jest gdy ma ok. 50cm.
Tak było np. w starej wersji wózka Maxi Cosi Mura 4, siedzisko spacerówki było malutkie i starczało na bardzo krótko, a wózek był drogi, teraz zrobili nową wersję Plus z większym siedziskiem
Stary 2014-08-13, 09:18   #4967
Keithlyn
Zadomowienie

melleczka - może podasz swoje typy wózków ??

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:19   #4968
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry w ten piękny dzień

Wczoraj przez cukry miałam niesamowitego doła, ale stwierdziłam, że jak nic nie mogę na to poradzić to po prostu muszę przestać się stresować. Więc powracam w dobrym humorze

paulina, wózki na klasycznych kółkach są dobre na błoto przede wszystkim, bo się nie zakopiesz, tak nam mówił facet w sklepie. I widziałam mnóstwo przepięknych! Sama teraz szukam wiec jak coś mi wpadnie w oko to Ci podrzucę.

Swoją drogą mam dylemat też, warto inwestować 4 koła w wózek? Auto można za to kupić Miał ktoś z Was albo znajomych Teutonię?
Te cukry sa nieobliczalne, najgorsze ze jednego dnia po tym samym posilku masz super a nastepnego leca w kosmos. Staraj sie nie stresowac ja jak cos przekraczam to sie pocieszam ze nie zawsze tak jest. Bardziej martwia mnie ketony ;/

Czy 4k mnie zna wydac hmm wiesz Wasza decyzja ale zastanow sie dobrze czy on faktycznie będzie idealny, bo moja kumpela taki kupila gondola super przejezdzila a jak przeszla do spacerowki to sie okazało ze nie był juz taki super i kupowala spacerowke zwykłą. Ja wozek biore tanszy ale mam problem jaki fotelik dobrac moze cos polecacie? Bo po xzytaniu opinii jak to dzieci sie nawet w zime poca mam spory dylemat :/
Stary 2014-08-13, 09:19   #4969
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

hmm wiec tak , ja tako chwalilam sobie(jumper x) , ciezki, solidny , na pompowanych kolach ale komfort prowadzenia bajka i w kazdym terenie
teraz tez chcialam ten tako wziac(baby heaven) ale poczytalam w necie opinie i duzo narzekan bylo na rame wozka ze puszcza spac na ramie
wiec szukalam opini o camarelo i tu jednya wada na jaka narzekaja to ciezki dostep do kosza jak spacerowka jest zamontowana, pod wzgeldem uzytkowania i trwalosci wozka nikt nie narzeka
tak samo o lupo- wszedzie pisza o skrzypiacych kolach

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-13, 09:24   #4970
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem czy macałaś na żywo Lupo ale on jest ciężki, może to kg czy 2 róznicy ale jest cięższy od innych kilku modeli jakie oglądałam. Wzięłam się na sposób i każdy wózek podnoszę z gondolą czy w ogóle jestem w stanie go podnieść, tym sposobem wyeliminowałam tako city move bo był za cięzki, Lupo tak samo, był lżejszy od Tako ale i tak za dużo ważył.

nie stresuj się tak tym cukrem, to niczego nie zmieni a tylko niepotrzebnie się denerwujesz;(
ja bym nie dała tyle za wózek, przyjęłam 2 tysie i nie chce przekroczyć tej kwoty.

będzie dobrze na wizycie, na pewno!
ja wczoraj w pepco ogladałam koszule ale zwykłe, nie do karmienia sa za 19,99 i takie dosyć dosyć zastanawiałam się czy sobie nie sprawić takiej tylko chociażby do porodu

Lupo odpada! Widziałam na żywo, topornie się prezentował pod każdym względem i wykonanie też takie sobie...

Dziewczyny ja ma dokładnie te same wymagania co i Wy. I Mowicie, ze jak wózek ma przednie koła mniejsze to mi sie nie zakopie??? ja też nie mam potrzeby taszczenia go po schodach w bloku bo mieszkamy w domku.
czyli jednomyślnie polecacie mi pompowane koła !!!! To już coś mam
A jak z tymi kołami przednimi? Wiem że moge je zablokować... ale czy ich mniejsza średnica nie sprawi że się będziemy zakopywać??? jak myślicie???

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Wiesz, ja porównania nie mam, bo nie miałam do czynienia z wózkami, a to co piszę, to na podstawie tego co wyczytałam lub widziałam w sklepie. Sama się długo męczyłam z wyborem wózka, teraz mam upatrzony jeden model, chcę go zobaczyć i mam nadzieję, że na żywo okaże się równie świetny jak wypada w sieci.

)
Melleczka czyli jaki model masz upatrzony ?????????????????

Sweet będę wdzięczna za wszelką podpowiedź
Stary 2014-08-13, 09:26   #4971
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety tak Spotkałam się z wieloma opiniami, gdzie okazało się, że siedzisko spacerówki wystarczyło do 1,5 roku, bo potem po prostu było już za małe i dziecku główka wystawała. Ja nie chciałabym wozić w wózku do 3 lat, ale jednak to jest ważne kryterium, dlatego przy każdym wózku sprawdzam wysokość oparcia w spacerówce i z mojego rekonesansu wynika, że dobrze jest gdy ma ok. 50cm.
Tak było np. w starej wersji wózka Maxi Cosi Mura 4, siedzisko spacerówki było malutkie i starczało na bardzo krótko, a wózek był drogi, teraz zrobili nową wersję Plus z większym siedziskiem
Ok, dzięki, wezmę pod uwagę to kryterium
50 cm to wysokość samego oparcia, rozumiem ?
Stary 2014-08-13, 09:26   #4972
GoniaaaS
Rozeznanie

No wlasnie daja rade ja podpatruje kolezanki i te z pompowanymi mniejszymi daja rade no chyba ze masz 3 kolka i przednie mniejsze tez sie zakopuja
Stary 2014-08-13, 09:30   #4973
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
hmm wiec tak , ja tako chwalilam sobie(jumper x) , ciezki, solidny , na pompowanych kolach ale komfort prowadzenia bajka i w kazdym terenie
teraz tez chcialam ten tako wziac(baby heaven) ale poczytalam w necie opinie i duzo narzekan bylo na rame wozka ze puszcza spac na ramie
wiec szukalam opini o camarelo i tu jednya wada na jaka narzekaja to ciezki dostep do kosza jak spacerowka jest zamontowana, pod wzgeldem uzytkowania i trwalosci wozka nikt nie narzeka
tak samo o lupo- wszedzie pisza o skrzypiacych kolach
No a jak ten spaw sobie pęknie to nie można go zespawać po prostu znowu?
Właśnie widzę, że co wózek, to są plusy, ale żadnego bez minusów nie spotkałam. I tak chyba będzie ze wszystkimi, trzeba się na coś zdecydować Spiszę sobię tę listę na co zwrócić uwagę i pojadę z tym do bobolandu jeszcze raz
Stary 2014-08-13, 09:30   #4974
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
No wlasnie daja rade ja podpatruje kolezanki i te z pompowanymi mniejszymi daja rade no chyba ze masz 3 kolka i przednie mniejsze tez sie zakopuja
Nie nie, 3 koła odpadają... mówię o 4 kołach z czego przednie są mniejsze...
Stary 2014-08-13, 09:33   #4975
manieczka1
Zakorzenienie

Ja dzwigac do siebie do mieszkania nie bede. Bede zanosila do piwnicy, ale to pare schodkow wiec mam nadzieje, ze dam rade zawsze mgoe najpierw stelaz, potem gondola

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-13, 09:34   #4976
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
No a jak ten spaw sobie pęknie to nie można go zespawać po prostu znowu?
Właśnie widzę, że co wózek, to są plusy, ale żadnego bez minusów nie spotkałam. I tak chyba będzie ze wszystkimi, trzeba się na coś zdecydować Spiszę sobię tę listę na co zwrócić uwagę i pojadę z tym do bobolandu jeszcze raz
Jasne, że zawsze będa jakieś plusy i minusy... ale fajnie by było aby tych drugich było jak najmniej Zresztą każdemu pasuje co innego... Ehh mówię Wam, już mam momentami dość tylko nie wiem czego... czy tego, że za duży mam wybór, czy braku komkretnych informacji ze zstriony sprzedawców czy samej siebie bo się zdecydowac nie mogę...
Stary 2014-08-13, 09:35   #4977
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
melleczka - może podasz swoje typy wózków ??
Teraz nr 1 jest Bebetto Silvia Wcześniej chciałam Maxi Cosi Mura 4 Plus, ale stwierdziłam, że jest za ciężki. Mam nadzieję, że ten Bebetto okaże się fajny na żywo i nie będę musiała szukać czegoś innego, bo chyba wylecę w kosmos wtedy
To jest nowy model z tego roku i nie ma o nim jeszcze opinii, ale kieruję się tym jak ogólnie oceniana jest marka Bebetto.

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Czy 4k mnie zna wydac hmm wiesz Wasza decyzja ale zastanow sie dobrze czy on faktycznie będzie idealny, bo moja kumpela taki kupila gondola super przejezdzila a jak przeszla do spacerowki to sie okazało ze nie był juz taki super i kupowala spacerowke zwykłą. Ja wozek biore tanszy ale mam problem jaki fotelik dobrac moze cos polecacie? Bo po xzytaniu opinii jak to dzieci sie nawet w zime poca mam spory dylemat :/
Dokładnie... Zazwyczaj właśnie tak wychodzi, że i tak trzeba dokupić lżejszą spacerówkę
Stary 2014-08-13, 09:38   #4978
paulina119a
Zadomowienie

A czy słyszałyście coś o wózkach ESPIRO? Może macie jakieś doświadczenia????

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Teraz nr 1 jest Bebetto Silvia Wcześniej chciałam Maxi Cosi Mura 4 Plus, ale stwierdziłam, że jest za ciężki. Mam nadzieję, że ten Bebetto okaże się fajny na żywo i nie będę musiała szukać czegoś innego, bo chyba wylecę w kosmos wtedy
To jest nowy model z tego roku i nie ma o nim jeszcze opinii, ale kieruję się tym jak ogólnie oceniana jest marka Bebetto.
Bardzo ładny i super, że ma torbę zamykaną na suwak !
Stary 2014-08-13, 09:39   #4979
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Lupo odpada! Widziałam na żywo, topornie się prezentował pod każdym względem i wykonanie też takie sobie...

Dziewczyny ja ma dokładnie te same wymagania co i Wy. I Mowicie, ze jak wózek ma przednie koła mniejsze to mi sie nie zakopie??? ja też nie mam potrzeby taszczenia go po schodach w bloku bo mieszkamy w domku.
czyli jednomyślnie polecacie mi pompowane koła !!!! To już coś mam
A jak z tymi kołami przednimi? Wiem że moge je zablokować... ale czy ich mniejsza średnica nie sprawi że się będziemy zakopywać??? jak myślicie???

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Melleczka czyli jaki model masz upatrzony ?????????????????

Sweet będę wdzięczna za wszelką podpowiedź
Pompowane koła jak najbardziej I mniejsze przednie również Ale wg mnie te przednie nie powinny mieć mniejszej średnicy niż 20cm. Bo na rynku jest mnóstwo wózków z takimi malutkimi przednimi np. Bugaboo Cameleon, czy właśnie Teutonia, tylko one wszystkie mają chyba piankowe koła.
Jak zablokujesz przednie koła to spokojnie dasz radę w zaspach

Mam upatrzony Bebetto Silvia

Cytat:
Ok, dzięki, wezmę pod uwagę to kryterium
50 cm to wysokość samego oparcia, rozumiem ?

Moje typy mają akurat 47 albo 49cm, już nie pamiętam
Stary 2014-08-13, 09:41   #4980
GoniaaaS
Rozeznanie

Kolezanka miala bebetto luce i jesli chodzi o prowadzenie po piachu byl super, fajnie zwrotny jedynie na co narzekala to w spacerowce wkladka sie obsuwala ale potem to naprawilii w nowszych modelach podobno. Druga wade miala taka ze na dole spacerowki byla taka jakby skora i czarna w lato sie strasznie nagrzewalo musiala pieluszki podkladac aby nozek nie poparzyc i jak maluch podrosl to na dole jakos spadaly mo nozki z podnozka. Popatrz na to w silvie ona bardzo fajnie wyglada i fajnie sie prowadzi tak moj maz stwierdzil tylko niepopatrzyl na dol spacerowki i nie zwrocil uwagi czy tez ma te wady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości