|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]()
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
A to nie wiem, ale pamiętam że dziewczyny tak wcześniej pisały..
#3243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam sobie balerinki, bluzkę , koszule, chustkę i naszyjnik ![]()
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj przechodze mala zalamke... Nie mieszcze sie w ZADNE spodnie sprzed ciazy!!! Nie mam co na siebie wlozyc, chodze w tym co chodzilam w ciazy
![]() I tez mi rozstepow tylko na czole brakuje chyba ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||
Rozeznanie
|
Gosia, zdjęcia fantastyczne. Mogłabyś reklamowac ciążę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dalej w dwupaku. Nic nie pisze bo raz ze nie mam co pisac, a dwa ze co chwila dostaje smsy z pyraniamia: jak tam jak tam, których mam juz dosc. Jedynym objawem swiadczacym onzblizajacym się porodzie bylo dzis to ze miałam biegunkę. Ale jak powiedzialam o tym lekarzowi, to zaproponowam mi wegiel ![]() ![]()
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj swojemu ciału czas na regeneracje po tych trudnych 9 miesiącach ![]() wszędzie czytam, że jeszcze jakiś czas po porodzie zostaje brzuszek, nawet u szczupłych dziewczyn, także może jeszcze musisz trochę poczekać ![]() Cytat:
Mam praktycznie to samo, tylko, że u mnie do tp zostało jeszcze trochę czasu, a co chwilę ktoś mnie pyta, kiedy w końcu rodzę i tym podobne pytania ![]() samej już mi się to trochę dłuży, ale jak wszyscy tak o to pytają, łącznie z własną siostrą lub sąsiadkami spotkanymi na klatce schodowej, to zaczyna mnie już to trochę irytować.
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale spodnie juz w udach sa ciasne... Nie mowiac o tym zeby je wciagnac na tylek
![]() ![]() Jestem zla bo nie mam w czym chodzic, tyle wydatkow teraz nas czeka, glownie na szczepionki dla malej i chrzciny a ja musze kupic sobie kilka rzeczy bo w czym mam chodzic ![]() Masakra... Mi zostalo wiecej kg teraz po ciazy niz wiekszosc z Was tutaj wogole przytyla ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
Mam chwilkę to opiszę wam mój poród...Od razu mówię czytacie to na własne ryzyko
![]() A więc zacznę od tego, że to w niedzielę miał być mój dzień i z tą myślą poszłam na porodówkę, podłączono mi oksytocynę i sobie leżałam i czekałam na skurcze(wcześniej 2 dni temu miałam założony cewnik, który miał mi rozszerzyć rozwarcie, którego w ogóle nie miałam, a szyjka miała1,5 cm..na drugi dzień mi go zdjęli ) Zeszłó mi zaledwie pół kroplówki jak słyszę "Pani z 5 cm rozwarciem i skurczami do porodu", wiec mnie wyeksmitowali z sali porodowej i powędrowałam do przedporodowej...(w której też sie rodzi :P)Jednak minęło 10 minut, jak przyjechały jeszcze 2 kobitki(a na porody są trzy sale ) wiec zostałam poinformowana , żę niestety musze wrócić na ginekologię) Więc wróciłam. Ok 23 zaczął boleć mnie dziwnie brzuch, jednak mimo zmian pozycji ból nie przechodził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w załączniku dzisiejsze zdjatko Kacperka |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Patrycja gratulacje!!!fajnie ze wszystko poszło zgodnie z planem i miło wspominasz porod
![]() Moni ten twój opis wcale nie jest straszny miło sie go czytało i a najbardziej wzruszająca jest końcówka ![]() Mamamarta2010 infakol na kolki podaje tyle co pisze na ulotce chociaz położna mówiła ze mozna wiecej bo to nie szkodzi dziecku bo sie nie wchłania wcale Jeśli chodzi o karmienie piersią to moja Natalka bardzo mi to ułatwiła bo zaczynając od karmienia przez rurke w szpitalu myslalam ze bedzie cieżko nauczyć ją ssac pierś ale ona jest kochana i bardzo łakoma jak sie przyssie do cyca to nie puści ![]() Zuzia nie chorowała ani razu jeszcze nie miała antybiotyku a ma juz 2.5 roku....sama nie wiem co zrobic bede starała sie karmic jak narazie ale z dnia na dzien jest coraz gorzej brzuch ją boli a ja glopieje czy to kolki czy to ta alergia ![]() Byłam na usg dzisiaj lekarze mówią ze jest bez zmian ale musza jeszcze porównać wszystkie badania i jakby cos było nie tak to sie odezwa obraz z usg wyglada podobnie jak w zeszłym tygodniu....za dwa tygodnie znowu usg w klinice w centrum Londynu - zasugerowałem im ze wole do nich na usg przyjeżdżać niz do niego szpitala i sie zgodzili ![]() Miałam tez konsultacje z lekarka od wodogłowia i dała mi do zrozumienia ze to ja muszę zauważyć jak cos bedzie sie pogarszalo bo ja jestem matka i jak mała bedzie za duzo spała albo za duzo płakała albo wymiotowała to mam sie zgłosić do niej.... Łatwo powiedziec przeciez to noworodek ona albo spi albo płacze i zdarza sie ze czasami całodziennej spi ciagle a czasami płacze non strop i jak tu byc mądrym i nie wpaść w panikę ![]() Martwi mnie tez siniak na skroni i brwi co ma niby od kleszczy ale zaczynam w to wątpić bo wogole nie schodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Gosia niestety twoich zdjeć nie widzę na telefonie ![]() ![]() Natalka to moje trzecie dziecko a ja czasami czuje sie bezradnie i nie wiem co robić ![]() ![]() Wogole mam ostatnio zabawnie w domu bo Zuzie odpieluchowuje i wszytko w domu obsikane mam a do tego kiedy Natalka płacze bo boli ja brzuszek to Zuzie akurat noga zaczyna bolec zawsze :p a do tego dwa zazdrosne psy sie plączą pod nogami i Tż marudzi...dobrze ze Weronika jeszcze w Polsce na wakacjach bo jak wróci to jeszcze ona bedzie zazdrosna i juz wogole bede miała ciekawie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-08-14 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze dobrze się czujesz mam nadzieje ze tak również będzie dzisiaj ![]() My też się cieszymy ze jesteś w gronie szczęśliwych mamusiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Ja jak na razie przystawiam małego jak potrzebuje,mam go ewentualnie budzić co 4h jak się nie upomni. Przespalam godzinę tylko,jestem mega zmęczona. Jak tylko mały zaczyna ciągnąć to mi oczy same się zamykają. Po śniadaniu mnie odłącza od tych kabli i będę mogła się nim zająć bo teraz muszę za każdym razem dzwonić po położna. W nocy spadł mi pilot i ponad godzinę trzymałam małego na ręku bo nie mial mi kto go odłożyć.
---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Cytat:
Ty też tak sobie pomysl,nie oczekuj cudów,robilas zdjęcia co miesiąc jak brzuszek rósł,teraz rób co miesiąc i obserwuj jak chudniesz. Pomalu i będziesz laska jak przed porodem ![]()
![]() |
#3254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, nie wiem. Trzymajcie kciuki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy ![]()
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do opisu to chyba nie było aż tak źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zadomowienie
|
Patrycja Malutka Aisog gratulacje!
![]() Gosia szkoda ze nie widze zdjec na telefonie Dzis nie wyjdziemy bo maly spadl na wadze i sa problemy z karmieniem Mam pokarm.caly dzien jest cacy a w nocy ryk Jak usna to ja chlipalam godzine. Chce ssac palec a przy piersi sie denerwuje wierzga drapie i w koncu zeby byla cisza polozna go zabrala i butelka...ech Pytalam ile zjadl ale uslyszalam tylko ze sporo ech a ja mam nawal pokarmu Uratowal mnie przywieziony o godz 22 laktator bo o 3 w nocy obudzil mnie bol piersi a Natek spal najedzony butla.Odciagnelam tylko troszke-60ml- by na rano mu zostalo. Znow jest spokoj i ladnie je.hm Na sale wstawili w nocy 3 dziewczyny po cc Jeczaly cala noc... |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
Po pierwsze Gosia zdjecia mavie cudne! Super wygladasz w ciazy, zazdroszcze figury! Moje ulubione zdjecia to 1 w krotkiej sukience, najpiekniejsze to samej z serduszkiem na brzuchu i to w niebieskiej-stroje obledne!!! Piekna pamiatka! Moja sesja to taka skromniutka w porownaniu z Twoja! A moge zapytacv ile placilas? Dziewczyny czy moge nieskromnie wprosic sie do klubu?widzialam ze piszecie o jakis zdjeciach tam dodanych i bardzo mnie to ciekawi ![]() a teraz co u nas: jednym slowem MASAKRA! wczorajszy wieczor byl tak fatalny ze nawet mi sie nie snilo cos takiego"! To chyba musiala byc kolka , Szymek plakal tak strasznie, a ja kompletnie nie mnoglam mu pomoc! Probiowalam suszarki, tancow, bujania, spiewania, rozbierania, ubierania a on sie darl jakby go ze skory obdzierali! Dobrze sie siostra jest to wziela go ode mnie, ja bylam juz tak zestresowana ze chyba mu sie udzielalo, plakalam razem z nim a ona wziela go i zaczela skakac na pilce i jakos go to uspokajalo. Jak sie zaczeko to pomagala tylko piers wiec mu dalam 3 razy ale to tylko pogorszylo sprawe bo znow byl przejedzony i to potegowalo jego bol ![]() Czuje sie strasznie, mam wyrzuty sumienia ze go dokarmilam, w ogole czuje ze sobie nie radze a to niby 2 dziecko i wszytsko powinno isc gladko a tu takie cos ![]() ![]() sab simolex nie pom0gl, w koncu odstawilam wszystkie te kropelki i poczekam co powie dzisiaj polozna-oby udalo jej sie przyjsc! ja odstawilam tydzien przed porodem, ale musialam sie sama zapytac lekarki bo zapomnialaby mi o tym powiedziec zebym odstawila
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz miałam mniej do zrzucenia i wczoraj założyłam normalne spodnie i o dziwo są dobre, ale u mnie już 3 tyg minęło. Cytat:
mały słodziak ![]() Cytat:
współczuję kolki, może jednak coś zjadłaś i małemu zaszkodziło?
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyjęli mnie na oddział i będą zakładać cewnik...
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
To powodzenia! Trzymam kciuki, żeby szybko i bezboleśnie poszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Rozeznanie
|
że to za wcześnie i może to zrobić więcej złego niż dobrego.
#3264 |
Zakorzenienie
|
Mi czop odszedł około 3 tygodni przed porodem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
#3266 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w wannie?
![]() |
#3267 | |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() mój Tż chyba ma syndrom wicia gniazda, bo od rana sprząta, krząta się po domu, a ja umyłam sobie włosy, nałożyłam maseczkę i siedzę przed Wizażem ![]() nie no, zaraz się zbieram i też lecę z nim ogarniać mieszkanko ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem niestety, Paulownia napisała jedynie to co wyżej wkleiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
cześć babeczki
![]() ![]() u nas czas leci jak szalony, Iga ma już 11dni. Troche marudzi i popłakuje ale na razie nie ma kolek co niezmiernie mnie cieszy ![]() wszyscy zakochani w niej normalnie ciągle mamy gości ![]() znajomi już prawie wszyscy byli, rodzina tez sie schodzi co jakis czas. ja się czuje super. jaki szybki poród taki szybki powrót do normalności. nawet brzucha juz prawie nie mam ![]() ![]() waga nadal na + ale jakoś tego nie odczuwam, chyba mi jeszcze 4kg zostały o ile dobrze liczę. powiem Wam, że mogłabym dalej byc w ciąży...fajne było ![]() Gosia - trzymam kciuki za Ciebie H4linka - już wiem czemu miałam takie przeczucia dziwne wobec Ciebie ![]() ![]() ![]() ślę buziaki i postaram się czasem odzywać, choć powiem Wam, że Mała zajmuje mi praktycznie cały czas a jeszcze dom i praca i tak jakoś na nic nie ma czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Kolo 11 założyli mi cewnik, na dwa razy bo nie bardzo szło. Co dwie godziny mam mieć ktg. Trochę boli tu i ówdzie i wszyscy się z tego cieszą :-P z tą rurką między nogami ciężko się nawet wysikać porządnie ;-) ale czuję, że coś się zaczyna dziać.
#3270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny opis Monia! ![]() ![]() Dzięki wielkie ![]() Kacperek słodziutki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.