|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Terha czy ja planuje to sie okaże. Cos pewnie wyślę ale $ za bardzo niema to za wiele nie nakupuje. Zawsze mozna cos wymyślec co pochłania mniej $ ale jeszcze nad tym nie myśle . Zależy od wielu rzeczy ale napewno nie bede szaleć jakoś z prezentami bo zwyczajnie niema za co i tz to doskonale wie i rozumie. Jedynie on teraz pracuje ( i to tez ... Jak z agencji zadzwonią wiec niema jakiejś rewelacji a ja z racji braku języka i kilku innych urzędowych kwiatków
niestety ale narazie bez pracy ale tak zdecydowaliśmy kiedy podjęliśmy decyzje o zmianie kraju). Nam szybciej raczej będzie zależało na powiększeniu rodziny niż na ślubie ale i do tego trzeba czasu.
|
|
|
|
#4292 |
|
Konto usunięte
|
spakowałam się
czekam na Tż z obiadokolacją, później ogarnę jeszcze kuchnię i muszę sie wcześniej dziś położyć bo jutro 4.30 pobudka
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O seryjnych mordercach najlepsza jest moim zdaniem seria 'Born to kill' - opowiedziane historie sa bez kiczowatych rekonstrukcji, bez nadmiernej ekscytacji (amerykanskie produkcje brzmia czasem jak relacja z ekscytujacego meczu Lubie tez 'Town and country murders' - seria z UK, wlasnie o zbrodni w malych miejscowosciach. Terha - tez widizalam kiedy 'gastronomia ekonomia' Molise - udanego wypoczynku |
|
|
|
|
#4296 |
|
only smart shopping
|
A propos książek - "Zrób sobie raj" Szczygła - fantastyczne; świetny zmysł obserwacyjny + umiejętność interesującego sprzedania owych obserwacji. Muszę jeszcze przeczytać coś napisanego przez Mariusza.
"Gastronomia-ekonomia" - fajna większość przepisów można zrealizować na polskim gruncie (brak np. niektórych gatunków ryb, ale myślę, że można je zastąpić dostępnymi u nas). Udanego weekendu wszystkim! |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Heej,
Nie mogłam już zasnć dzisiaj jk mnie ta burza zbudził Ale się przestraszyłam![]() A dzisiaj po pracy poszłam na szybkie zakupy i położyłam się na chwilę ![]() Foty buyów http://img01.allegroimg.pl/photos/40.../59/4449115945 10 zł http://img01.allegroimg.pl/photos/40.../50/4457245059 3,01 zł http://img01.allegroimg.pl/photos/40.../04/4443000452 8,01 zł http://img01.allegroimg.pl/photos/40.../79/4442967940 5 zł i z aukcji wzięłam http://allegro.pl/sd-black-krotkie-k...493644771.html http://allegro.pl/c35-hit-baleriny-m...494909852.html kolor nude Kupiłam dzisiaj w Lildu dwa ręczniki. Mam nadzieję, że będa dobre
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
ParoleParole niezle zakupy. U nas dzis tez burza byla. Tez dzis reczniki kupowalam. Niestety przy przeprowadzce z wysp bilismy jakby zmuszeni do zostawienia/ sprzedania czesci rzeczy bo wysylka sporo wychodzila takze wszelkie sprzety z inna wtyczka czy wiele innych rzeczy trzeba bedzie kupic od nowa z czasem. Posciel np tu ma inne wymiary to nie wysylalismy, czy wszelkie miksery itp , drukarka czy kuchenne typu garnki czy reczniki. Teraz po trochu kupowanie od nowa.
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wyjazd do Rodziców
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też lubię i jeszcze Comedy Central.
U nas TV jak jest włączony to robi za tło. Nie pamiętam kiedy ostatnio siadłam i obejrzałać coś od A do Z. Często ustawiam też kanał z muzyką i robi za radio. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wczoraj mieliśmy intensywny dzień. Dużo podziałaliśmy w domu, jeszcze po pierwszej w nocy gipsowaliśmy narożniki przy podłodze w kuchni i przedpokoju. :mdleję: Ja dodatkowo wieczorem byłam na badaniach - usg piersi i tarczycy. Podczas urlopu wyczułam coś w prawej piersi. Oczywiście strach w oczach. Później jakby przeszło, ale strach pozostał. Na szczęście to fałszywy alarm i piersi są czyściutkie. Dodatkowo Pani doktor powiedziała mi, że przy mojej budowie piersi (są gęste, mają mało tkanki tłuszczowej) często może mi się wydawać, że coś tam mam, bo po prostu jest to taka struktura. Dzisiaj od rana pobudka (po 5h snu ). Śniadanie zjedliśmy, właśnie przybyli przyjaciele TŻ, co oznacza, że ja będę za chwile bezdomna. ![]() Będą robić wylewkę w kuchni i przedpokoju, a że to pomieszczenie przejściowe to ja nie wyjdę to utknę w pokoju do wieczora bo podłoga będzie schła 8h. Jadę więc do koleżanki na ploty i kawę, a później się zobaczy. Będziemy się pewnie z TŻ cały dzień gdzieś szlajać, bo wejść będzie można dopiero wieczorem. ![]() Miłego dnia dziewczyny.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-08-15 o 09:55 |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Piszesz o książce, czy programie? Bo o książce czytałam niepochlebne opinie.
|
#4303 |
|
only smart shopping
|
Terha, moja wypowiedź dotyczyła dwóch książek, jak napisałam na wstępie.
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja jeszcze kiedyś jako nastolatka sobie coś wymacałam, ale na usg wszystko wyszło ok. Wiem, że to głupie, ale od tamtego czasu przestałam się badać i jakoś nie mogę się z powrotem do tego zabrać ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
. A czy dużo jest przepisów z owocami morza albo jakimiś wymyślnymi produktami (dla mnie to np. ciecierzyca itp.), za którymi trzeba się nabiegać, żeby je znaleźć? Bo to, że coś jest dostępne to nie oznacza, ze w pierwszym lepszym warzywniaku . Ja lubię nowości, ale raczej w kuchni wykorzystuję podstawowe składniki typu kasza, ziemniaki, makaron, ryż, kurczak, czasem wołowinę i mielone + do tego raczej nieskomplikowane warzywa do sosów i surówek, ale za to w ciekawym połączeniu. Nie powiem, bo lubię czasem poeksperymentować. Kiedyś nie przyszłoby mi do głowy,żeby kupić rukolę, czy szpinak, a teraz sama sięgam po tego typu dodatki. Zdecydowanie nie lubię natomiast owoców morza i to chyba jeszcze długo się nie zmieni.Ichnie przepisy na tej stronie: http://www.kuchniaplus.pl/program/pr...tronomii_32711 w większości przypadków wydają mi się zbyt nowatorskie. Jagnięcina? Królik? Quesadilla na ostro? To
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-08-15 o 11:00 |
||
|
|
|
#4305 |
|
only smart shopping
|
Terha, Ekonomia Gastronomia to spora cegła, ponad 300 stron i 100 przepisów oraz wiele praktycznych porad kulinarnych. Jest trochę przepisów z jagnięciną i owocami morza, ale sporo bardziej typowych. Mnie do tej książki przekonał patent przygotowania kilku dań z bazowego produktu, który ugotujemy/usmażymy.
Najlepiej przejrzyj ją sobie np. w Empiku i sprawdź czy Ci odpowiada. Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2014-08-15 o 11:18 |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Terha zalezy gdzie mieszkasz bo ciecierzyce to akurat kupisz w kazdym markecie ( puszka lub sucha jeszcze nie ugotowana w 0,5kg woreczkach najczesciej czy na wage tez czesto.
W warzywniaku moze rzadziej. Ija super ze badania wyszly jak trzeba. U mnie czekanie na wyniki i dodatkowe badania brata . Oby nieproszony gosc poszedl sobie na dobre. ( nowotwor po czesci przepedzony ale cos tam ostatnio wyszlo i nie sa pewni co do pewnych wynikow i trzeba dodatkowe). |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
kjd3 - pójście do EMPIKU to dobry pomysł
![]() irenkaaa - mieszkam we Wrocławiu, więc podejrzewam ze to nie problem kupić tego typu produkty w markecie, ale dla mnie to chyba zbyt nowatorskie podejście do kuchni.
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
E tam cieciorki uzywam od conajmniej 16 lat. pewnie jak ktos nie gotuje w ten sposob to nowatorskie. Sproboj. Juz w wielu wersjach jadlam. Kiedys kupowalam sucha, moczylam, gotowalam teraz w puszcze raczej. Czas oszczedzony.
Szkoda ze empiku u mnie niema przyjrzalabym sie tej ksiazce.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Może kiedyś spróbuję
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- A w kwestii gotowania.... Mam problem z lasagne. Robiłam wiele razy, ale dolny makaron ciągle jest twardy. Wydawało mi się, że może jest za mało sosu i makaron nie ma jak nasiąknąć, ale nic nie pomaga. Macie na to jakieś sposoby? Chcę zrobić dzisiaj na obiad i zastanawiam się, jak podejść do tematu,żeby tym razem wyszło pysznie .
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
dzien doobry
ale zimno ! chcialam nad morze dzis a tu zimno u nas to nad morzem pewnie z 5 stopni mniej jeszcze
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam już na wycinaniu, okazało się że nowotwór to niegroźny i niezłośliwy włókniak |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4314 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Jeśli chodzi o lazanię, ja robię na głębokiej patelni i makaron jest miękki, ale trzeba z kolei uważac, żeby się nie przypalił. |
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez polecam ciecierzyce, bardzo fajny produkt
I soczewice tez!Dziewczyny Nie pamietam czy pisalam tutaj, ale mialam w tym tyg urodziny a moj tz dal troche ciala (nie jest zbyt dobry w kupowaniu prezentow itp) Dostal OPR, bo jednak urodziny to urodziny inie ma to tamto, prezent ma byc, nawet minimalny, nawet kartka bedzie ok - byle cos przemyslanego i nie na odwal sie.No i dzis znienacka wrocil z pracy z wielkim koszykiem pelnym dobroci Idealny prezent - bede miala co robic podczas lotu do Pl |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tych wynalazków jedzonkowych na pewno kiedyś spróbuję .
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
lucyohlucy superooowo!
|
#4318 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny pozdrowienia ze Świnoujścia!
poleżeliśmy trochę na plaży i umarłam niemal ze śmiechu gdy o 17 podali komunikat, że ratownicy kończą pracę i puścili piosenkę ze Słonecznego Patrolu i mój Tż zaczął w zwolnionym tempie biec po plaży niczym David Hasselhoff Lucy piękne prezenty dostałaś, najważniejsze że Tż się zreflektował i że się upomniałaś, facetów trzeba czasem naprostować ![]() Ijaa super, że badania pokazały że wszystko ok Terha żeby makaron w lazanii był mięciutki najlepiej go chwilkę podgotować udanego weekendu Wam życzę Kochane |
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ktoś inny mi doradził, żeby makaron podgotować 3 minuty. Co prawda mi się skleił, ale lasagne wyszło pyszne
|
|
#4320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Konieczni wróć do badań. ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wyniki brata. ![]() Cytat:
Aaaa i możesz iść wcześniej na samo USG (ja tak poszłam, bo specjalistki właśnie od USG, bo moje gin nie ma) - właśnie wczoraj pytałam kiedy najlepiej, to otrzymałam odpowiedź, że z punku widzenia badania pod kątem guzków to cykl nie ma znaczenia. Cytat:
Cytat:
U nas sukces - mamy w kuchni i przedpokoju piękną, równiutką podłogę. Chłopcy szybko się uwinęli, więc już na 12 było po. Wróciliśmy z TŻ po 18 i.. działa jak ta lala. Jest twarda jak skała. ![]() Nagadałam się dzisiaj z koleżanką, aż miło. Wpadliśmy też do rodziców na trochę, a później wybraliśmy się na pyszny obiad do naleśnikarni. ![]() Po powrocie do domu padliśmy jak muchy - przez tą lekko zarwana noc zapewne. Postanowiliśmy też zrobić sobie też leniwy wieczór i zaraz.. otwieramy winko. ![]() A jutro kierunek IKEA i.. kupujemy meble do kuchni.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

niestety ale narazie bez pracy ale tak zdecydowaliśmy kiedy podjęliśmy decyzje o zmianie kraju). Nam szybciej raczej będzie zależało na powiększeniu rodziny niż na ślubie ale i do tego trzeba czasu.

czekam na Tż z obiadokolacją, później ogarnę jeszcze kuchnię i muszę sie wcześniej dziś położyć bo jutro 4.30 pobudka

Ale się przestraszyłam

13.03.2008
a znam też taką co właśnie znali się pół roku przed ślubem i są udanym małżeństwem z kilkuletnim już stażem
). Śniadanie zjedliśmy, właśnie przybyli przyjaciele TŻ, co oznacza, że ja będę za chwile bezdomna. 

. A czy dużo jest przepisów z owocami morza albo jakimiś wymyślnymi produktami (dla mnie to np. ciecierzyca itp.), za którymi trzeba się nabiegać, żeby je znaleźć? Bo to, że coś jest dostępne to nie oznacza, ze w pierwszym lepszym warzywniaku