Scent Bar LIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 09:28   #2611
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
dałam się zrobić w konia z umową z netem. M mnie właśnie uświadomił, że płacimy 5 dych za połowę tego, co teraz dają za 3 dychy jutro idę negocjować albo zrywać starą i brać nową. chyba bardziej się opłaca nowa umowa zwłaszcza, że nie ma szans żebyśmy przejedli 30 giga limitu miesięcznie
jak masz umowe terminową na ten internet, to za jej zerwanie obciąża Cię Opłata Wyrównawczą

Jesień
Ziimno

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-08-21 o 09:42
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:32   #2612
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Jesień
Ziimno
Jesień
Ziimno

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:34   #2613
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Jesień
Ziimno
Paskudnie obrzydliwie pochmurno i w ogóle, jak to Wy mówicie - fuble
Spodnie musiałam założyć
Stary 2014-08-21, 09:40   #2614
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Paskudnie obrzydliwie pochmurno i w ogóle, jak to Wy mówicie - fuble
Spodnie musiałam założyć
ja spodnie, sweter, ciepłe skarpetki i tenisówki
aby patrzeć, jak trzeba będzie wypełzać rankiem po ciemku z domu w kurtkach, czapkach i szalikach i z odmrożonym nosem, fubleeeee

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
ale ceny zdecydowanie nie dla mnie i bez żadnego ocieplenia.
15 minut spacerkiem ode mnie jest fashion House outlet ze sklepem Venezii Tylko nie wiem, jak tam z dostepnościa nowych kolekcji i cenami

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-08-21 o 09:42
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:56   #2615
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
aby patrzeć, jak trzeba będzie wypełzać rankiem po ciemku z domu w kurtkach, czapkach i szalikach i z odmrożonym nosem, fubleeeee
Skarpetki na razie jeszcze zakładam tylko do spania...

A co gorsza, na jutro delikatnie planuje spotkanie z pewnym miłym osobnikiem pci przeciwnej - i zdaje się, ze nie ma siły, zamiast mu zaprezentować piękna opaleniznę, będę zmuszona wystąpić w pończochach, pelnych butach i niedajborze płaszczu
Stary 2014-08-21, 10:02   #2616
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
jak dla mnie może byc nawet zielone Boże Narodzenie

zawsze się znajdą jakieś argumenty na nie
Ja byłam w wielkiej panice jak zaczęliśmy się starac bo wydawało mi się że to bedzie juz zaraz i mimo ze byłam niby gotowa to jednak psychika mi sidała No ale życie sobie weryfikuje różne rzeczy, okazało się że to ani szybkie, ani proste, ani przyjemne, ani żadne
Jak się chce to trzeba podjąć decyzję i tyle, bo od samego podjęcia decyzji też się jeszcze didy nie rodzą
Ja bym anwet chciaął z palmami BN i Sylwek wśród palm nad basenem, w Kaliforni

Ale taki English też mi styknie.

No wiem właśnie, wiem to wszystko. Dlatego chociaż, robię badania przed.
Cały dramat rozgrywa mi się pod kopułą.

Cytat:
1. ani jedno, ani drugie. Umiem co najwyżej przeprosić że żyje i sobie iść
2. serio? Ja jako jedynaczka jestem cała hepi i nie widzę żadnych plusów z posiadania rodzeństwa. Widzę za to mnóstwo minusów i moge od ręki wymienić:
- dzielenie się zabawkami, przestrzenią pokojową i takie tam, wiadomo
- dzielenie się kasą mamusi, hłe hłe
- babcia byłaby rozerwana pomiędzy wnuczęta i nie miałabym tak dobrze
- musiałabym brać udział w spędach rodzinnych, weselach, chrzcinach, komuniach, zajmować się siostrzeńcami itp.
- istnieje ryzyko władowania się takiego rodzeństwa znienacka na chatę i trucia d... o nocleg, wspólne wakacje, wspólne coś tam - żegnaj spokoju!
Teraz jest idealnie, nikt mi się nie wtrynia, nikim nie muszę się dodatkowo martwić
1. Też tak kiedyś miałam,a le skończyło sie Eldorad, korporacje drżyjcie

2. No jak wszystko, zależy od preferencji. Twój life i Twoja jego wizja, jak to mawiają jesteś kowalem swojego losu Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji, i doradzać każdy doradza sugerując się własnym punktem widzenia tudzież doświadczeniem. A Ty masz swój, i dlatego zrób co Ci podpowiada intuicja.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

A co gorsza, na jutro delikatnie planuje spotkanie z pewnym miłym osobnikiem pci przeciwnej - i zdaje się, ze nie ma siły, zamiast mu zaprezentować piękna opaleniznę, będę zmuszona wystąpić w pończochach, pelnych butach i niedajborze płaszczu
Sprawdź pogodę na Twoje miasto, u mnie wynika że ma być cieplej i że suchą stopą. 21 stopni i prawie bezchmurnie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:09   #2617
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

jutro może cieplej będzie

Ja mam buty takie ło
http://allani.pl/zdjecie/trampki-deichmann/1019887
i się dziwnie czuję, jakbym na jakiś wf szła, ostatnio buty, które nie sa czarne i z czarnymi sznurówkami, to chyba w podstawówce nosiłam
Stary 2014-08-21, 10:25   #2618
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
takie są konsekwencje spontanów, zdarzy się jakieś niedopatrzenie Oby nie było tak źle z ustawianiem

na samą myśl że zostało mi jeszcze 12 godzin postu jestem głodna
1. ano, tak bywa dzięki

2. się nie dziwię

Cytat:
Kameno, no to musisz jedną kolubrynę wystawić na ogródek
.
ciekawe którą, biurko razem z kompikiem, kanapę czy biblioteczkę

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
może żeby did nie kichał ? w końcu matka się na ogół myje i jakimś mydłem pachnie i nic się nie dzieje
to może to jakiś mit

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Gratuluję urlopu, pewnie za niedługo wyjazd na Wschód?

2. Taki rynek teraz - nałapać nowych klientów a potem bam bam bam po cenie im! bo a nuż się komus nie będzie chciało latać, załatwiać, zmieniać, rezygnować, zaczynać od nowa etc etc. Liczą na lenistwo klienta, wygodę. Wiem, bo kurcze belans właśnie dziś miałam starcie nr 1 w tej sprawie a wcześniej starcie z ubezpieczeniami OC. Kiedyś było się w jednej firmie kilka lat i ok, ciut droższe co roku przychodziły, no ale po prostu inflacyjnie droższe. Natomiast od 3 lat prowadzimy krucjaty i zmeiniamy ubezpieczyciela bo drugą polisę OC, czyli po roku, śpiewają sobie ponad 100 drożej I tak sie bujamy. A Auto nietypowy model, z Francji sprowadzony Extreme (żeby nie było Clio lat już chyba 13 więc złom) nie ma takiego silnika w tabelkach więc niestety nie możemy wygodnie nic załatwić przez telefon Przykro mi nie możemy Pani pomóc (sami dzownią by łowic) nie mam tego w tabelce. No po prostu ostatnio nic nie robię tylko załatwiam przeniesienia gdzieś bo taniej No nie chce mi sie, nie chce, ale muszę. Jako nowa mam zawsze najtaniej pierwszą polisę, taka zanęta na klienta. Taki rynek.
1. nom, jutro trochę jestem zła na siebie bo miałam całe lato i się nawet nie zabrałam za ruski więc znowu wystąpię jako półgłów bo nic a nic nie rozumiem co się do mnie mówi

2. o kurde, nie cierpię takich walk, użerania się.... że też trzeba zawsze wybierać, dlaczego tak musi być że święty spokój kosztuje realną kasę tak jak i wszystko inne, bo jak jesteś na starej umowie to płacisz więcej ale nie musisz szukać, zmieniać, latać, załatwiać...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:26   #2619
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Sprawdź pogodę na Twoje miasto, u mnie wynika że ma być cieplej i że suchą stopą. 21 stopni i prawie bezchmurnie.
Niby da Warszawy pokazują +20 ale czy im się to sprawdzi?

Czy mogę sobie nieparlamentarnie bluznąć? kurna, postępowanie sądowe mi się ciągnie od marca i nic mi sensownego nie raczą odpowiedzieć, tylko przysyłają wezwania do uzupełnienia braków formalnych przez podanie adresu, daty urodzenia, PESEL i numeru kołnierzyka jeden plus, ze mam kochanego prawnika, który mi pomaga, ale i tak mnie to wykańcza psychicznie
Stary 2014-08-21, 10:36   #2620
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1. ani jedno, ani drugie. Umiem co najwyżej przeprosić że żyje i sobie iść
2. serio? Ja jako jedynaczka jestem cała hepi i nie widzę żadnych plusów z posiadania rodzeństwa.

Mnie najwyraźniej w szpitalu okradli bo spadło tylko 3 kg Strasznie mnie to wówczas rozczarowało bo tyle się "obiecuje", że sam did, że łożysko, że wody... A tu d...a. No ale potem w kilka tygodni zeszło poniżej wagi wyjściowej
1. ale się staram

2. z plusów w wieku dorosłym widzę to, że rodzeństwo może być wparciem, pomocą itp. znajomych, przyjaciół trochę się krępuję prosić o pomoc, brata a i owszem.

3. faktycznie mało

Cytat:
]
15 minut spacerkiem ode mnie jest fashion House outlet ze sklepem Venezii Tylko nie wiem, jak tam z dostepnościa nowych kolekcji i cenami
w outletach chyba za zasady są poprzednie kolekcje

Cytat:
ja bym tam wolała wystąpić w pończochach niż w opaleniźnie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Czy mogę sobie nieparlamentarnie bluznąć? kurna, postępowanie sądowe mi się ciągnie od marca i nic mi sensownego nie raczą odpowiedzieć, tylko przysyłają wezwania do uzupełnienia braków formalnych przez podanie adresu, daty urodzenia, PESEL i numeru kołnierzyka jeden plus, ze mam kochanego prawnika, który mi pomaga, ale i tak mnie to wykańcza psychicznie
się dziwisz, przecież prościej się czepnąć braków formalnych niż rozpoznać sprawę merytorycznie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-21, 10:40   #2621
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
2. z plusów w wieku dorosłym widzę to, że rodzeństwo może być wparciem, pomocą itp. znajomych, przyjaciół trochę się krępuję prosić o pomoc, brata a i owszem.
...???!

Mam dokładnie odwrotne doświadczenia. W wielu sytuacjach kryzysowych zawsze znalazł się ktoś bliski, na czyja pomoc mogłam liczyć i na pewno nie był to niedobitek mojej rodziny.....

Cytat:
ja bym tam wolała wystąpić w pończochach niż w opaleniźnie

No cóż... dla mnie sezon noszenia pończoch = jesień w pełni

Cytat:
się dziwisz, przecież prościej się czepnąć braków formalnych niż rozpoznać sprawę merytorycznie
Się nie dziwię. Się w wkur.wiam. Dotąd żyłam w mylnym błędzie, że w instytucji typu sąd jednym z wymogów zatrudnienia jest umiejętność czytania ze zrozumieniem
Stary 2014-08-21, 10:43   #2622
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak byś tam kiedyś była to zerknij proszę na ceny i czy mają różne botki/kozaki z tym skórzanym dzyndzlem z przodu.

Cytat:
ciekawe którą, biurko razem z kompikiem, kanapę czy biblioteczkę
Kanapę i biblioteczkę, będziesz sobie czytać pod jabłonią
Taaa, wiem, i w deszczu, śniegu, pełnym słońcu.

Stary 2014-08-21, 11:25   #2623
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
1. Otóż to!

2.

3. Ooo, tego jeszcze nie robiłam.

Zawsze będzie trochę wbrew. Jak pisałam, nie ma nic darmo. Coś za coś. Myślę że, z takim charakterem jak ja, musze isc pod prąd i niech sie dzieje wola nieba. Powaga, bo inaczej zawsze znajdę argument na NIE. Pomijając oczywisty fakt, że istnieją w sumie prawie wyłącznie argumenty na nie. Poza tym, jak juz sobie zwizualizowałam, wczoraj notabene, że I'm doin it, to spanikowałam co do rozwiązania. Że ja po prostu albo tego nei przeżyje albo tego nie zrobie. Że przeze mnie to nie przejdzie. Wersja, że nie przeżyje jest bardzo realna. Więc po co tyle zachodu jak i tak pewnie wyzionę ducha. Zagrożenia to ciśnienie - jego brak, kręgosłup, moja koleżanka, z tymi parametrami została reanimowana przy cc, no cufło jej się i ją przywrócili, jak spojrzała potem w kartę to o mało co nei zeszła drugi raz, co się z nią działo. Nie no pesymizm to moje drugie imię, ale jasne radujmy się, reprodukujmy

To musi an mnie spaść jak grom z jasnego nieba bo inaczej moje rozumowanie wszystko zniweczy.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

No super pięknie fajnie, pozazdrościć. Powiedz to 95 % rodzącym to Cię zlinczują. Geny, geny, geny. Jak nie masz dobrego, chudego gena, to se możesz dietować, ciwczyć, itp itd i te sre, a i tak nic SIĘ nie straci. Przez nic mam na myśli sporo.

Noooo, bez ketchupu to lipa, musisz nauczyć się cieszyć tym co masz.

Zrobiłbyś se sos czosnkowy ale ni mosz majo.

tosty z serem i szynkom. Chyba z rok nie jadłam.

Dobra, lecę. Jutro rano biedny kurier przyjedzie na darmo Żal mi gościa, bo jest tak samo ruchany przez Orange i inne firmy jak ja. Eeeeech.

z tematem nieprzezycia to przesadzasz, nie takie rzeczy ludzie prezywają, grunt to miec swiadomosc problemow i wybrac szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci-cos na ten temat napisze jesczze w wiadomym miejscu

a z tą decyzja to mi nie chodzilo zeby sie koniecznie rozmnazac, tylko zeby przestac rozkminiac i podjac decyzje na tak albo na nie, a nie rozkminiac do 50 tki

Cytat:

coś mi się kojarzy ze był taki wątek gdzie było to rozkminiane

oo,musze poszukac

Cytat:

Ja próbuję ale że nic z tego nie wychodzi a od października intensywność prób spadnie (plus zaczyna mnie wkurzać profilaktyczne unikanie % i gorących kąpieli, jak ja przetrwam zimę?) i pewnie już nie zajdę to zaczynam wynajdywać plusy posiadania tylko jednego dida.

redzia weź nie przesadzaj, raptem pare miesiecy i juz nie zajde ,
to idź to lekarza niech ci da cos na wspomozenie, chłopu jakis suplement zapodaj i nie przesadzaj
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:32   #2624
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
...???!

Mam dokładnie odwrotne doświadczenia. W wielu sytuacjach kryzysowych zawsze znalazł się ktoś bliski, na czyja pomoc mogłam liczyć i na pewno nie był to niedobitek mojej rodziny.....

No cóż... dla mnie sezon noszenia pończoch = jesień w pełni

Się nie dziwię. Się w wkur.wiam. Dotąd żyłam w mylnym błędzie, że w instytucji typu sąd jednym z wymogów zatrudnienia jest umiejętność czytania ze zrozumieniem
1. faktycznie, zależy od doświadczeń, trochę przykre to co piszesz... z tym, że ja nie mówię o jakichś tam mega sytuacjach kryzysowych, normalne "pomóż przestawić meble" albo "pomóż przytachać farbę do domu" czy "zajmij się kotą jak mnie nie będzie" kogo mam prosić jak nie rodzinę - w drugą stronę też działa, jak brat wyjeżdża to jeżdżę do jego kotów, robię mu mydło a jak potrzebował na zaraz gdzie mieszkać to go przygarnęłam itp. dla mnie tak jest normalnie.

2. a ja się cieszę, że w końcu można nosić zakryte buty, sandały/klapki dla mnie = poobcierane stopy

3. czytanie ze zrozumieniem to jedno, zapewne taką umiejętność posiadają, ale o wydanie merytorycznej decyzji w sądach czy urzędach jakoś często trudno, nie wiem, nie chcą brać odpowiedzialności czy co? nie rozumiem dlaczego często wszystko przeciągają i czepiają się głupich kwestii?

Cytat:
Kanapę i biblioteczkę, będziesz sobie czytać pod jabłonią
.
jeszcze trzeba mieć tę jabłoń ale fakt, czytanie latem na tarasiku w cieniu o ile będzie wystarczająco cicho (tzn. brak odgłosów dziecięco-ludzkich), na razie się na to nie nastawiam

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-21, 11:48   #2625
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
z tematem nieprzezycia to przesadzasz, nie takie rzeczy ludzie prezywają, grunt to miec swiadomosc problemow i wybrac szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci-cos na ten temat napisze jesczze w wiadomym miejscu

a z tą decyzja to mi nie chodzilo zeby sie koniecznie rozmnazac, tylko zeby przestac rozkminiac i podjac decyzje na tak albo na nie, a nie rozkminiac do 50 tki
1. Jak się okazuje niekoniecznie przesadzam. Własnie znam przypadki które cudem przezyły - zapaść, zatrzymanie krążenia, przez parametry organizmu takie a nie inne. Wszystko się zdarza, niestety. Znam też przypadki którym się nie udało, tzn już ich nie ma. Wiem, że większość jest ok, ale kto powiedział że będę w większosci? Zazwyczaj myśli się tak, inni choruja, innym się coś przytrafia, a potem nagle bęc! Trafić mozę na każdego. Mam powody natury zdrowotnej do obaw, uwierz mi. No ale albo wóz albo przewóz.

Fajnie, że napiszesz. Moja przyjaciółka, ta co ma najświeższego wśród mojego grona dida - 4 mieszki, właśnie robiła z mężem casting na szpital. Wynajęli sobie też położną, żeby przychodziła do nich na ososbiste konsultacje a nie grupowe zajęcia ze szkoły rodzenia. Takie wsparcie baaaaardzo im pomogło. W sumie zawdzięczają zycie dziecka tej grupie lekarzy, położnej z danego szpitala. Ja i ona mamy identyczne podejście do tematu - chcemy wcześniej wiedzieć maksymalnie ile się da, przygotować się na wszytsko co się da, czuć że ejsteśmy w dobrych rękach, mieć zaufanie do tych ludzi, że w razie W będą wiedzieli co robić, podejmą decyzję, nie zlekceważą poprzez rutynę nawet najdelikatniejszych, niepokojących symptomów etc etc. Nie bez znaczenia są też warunki, komfort, w sensie intymności. Nie chodzi o jedwabne poszewki ale o zapewnienie intymności, a nie stado rodzących i latanie z gołym dupskiem do łazienek na korytarzu - bo takie warunki wciąż występują. No ale to tak z grubsza.

2. Tak właśnie chcę uczynić. Bo jak pisałam czas ucieka. Nic se ne wrati. Piszę ogólnikami, bo jednak szczegóły są osobiste bardzo, no i przynudnawe

Cytat:
1. faktycznie, zależy od doświadczeń, trochę przykre to co piszesz... z tym, że ja nie mówię o jakichś tam mega sytuacjach kryzysowych, normalne "pomóż przestawić meble" albo "pomóż przytachać farbę do domu" czy "zajmij się kotą jak mnie nie będzie" kogo mam prosić jak nie rodzinę - w drugą stronę też działa, jak brat wyjeżdża to jeżdżę do jego kotów, robię mu mydło a jak potrzebował na zaraz gdzie mieszkać to go przygarnęłam itp. dla mnie tak jest normalnie.
To jest jakby "Twój człowiek" Taka więź z automatu. Wiem, że ludzie są różni, i bywa gorzko, ale no to już świadczy o nich samych. Nikt się nie rodzi zły.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:50
Stary 2014-08-21, 11:52   #2626
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
To jest jakby "Twój człowiek" Taka więź z automatu. Wiem, że ludzie są różni, i bywa gorzko, ale no to już świadczy o nich samych. Nikt się nie rodzi zły.
oddałaś to co miałam na myśli nie musimy się widywać ale jest poczucie że rodzeństwo gdzieś tam jest, więź jest i będzie, a z przyjaciółmi bywa różnie.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-21, 11:58   #2627
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ja niestety mówię o obydwu rodzajach sytuacji. W lutym się przeprowadzałam. Sama przeprowadzka OK, zamówiłam ekipę, wszystko gładko przewieźli (bardzo profesjonalnie zresztą, nie chciało mi się opróżniać barku i ani jednego kieliszka w transporcie nie stłukli ) ale już np. w kwestii wieszania szafek kuchennych dobrze, ze trafiłam na życzliwego sąsiada. Już widzę minę mojego tzw. brata jakbym go poprosiła, żeby przyjechał z Warszawy pomóc mi wieszać szafki A dwóch kolegów z pracy mnie dopytywało, czy nie potrzebuję pomocy przy tego typu cięższych pracach!

Jak w zeszłym roku okazało się, ze muszę się zgłosić do szpitala, zadzwoniłam do niego z pytaniem, od której strony wchodzi się na SOR w Szpitalu Bielańskim (a parę miesięcy temu była tam bratowa, więc wiedziałam, ze znają teren) usłyszałam "poszukaj sobie w internecie, na stronie szpitala na pewno podają". I nie, nie spytał, po co się do szpitala wybieram.

Akurat jeśli chodzi o rodzinę, trafiłam dość kiepsko

Cytat:
2. a ja się cieszę, że w końcu można nosić zakryte buty, sandały/klapki dla mnie = poobcierane stopy
Ja mam to samo, jak przychodzi sezon pończoszniczy pewnie m.in.dlatego tak lubię lato, ze mi stopy odpoczywają

Cytat:
3. czytanie ze zrozumieniem to jedno, zapewne taką umiejętność posiadają, ale o wydanie merytorycznej decyzji w sądach czy urzędach jakoś często trudno, nie wiem, nie chcą brać odpowiedzialności czy co? nie rozumiem dlaczego często wszystko przeciągają i czepiają się głupich kwestii?
Też tego nie rozumiem, tym bardziej, ze od marca im średnio co 2-3 tygodnie piszę dokładnie to samo i doprawdy trzeba być analfabetą, żeby do tej pory nie podjąć żadnej decyzji.

W umiejętność czytania ze zrozumieniem mocno wątpię. Przykład: w KAŻDYM kierowanym do sądu piśmie podaję adres do doręczeń, inny niż adres zameldowania. W dzisiejszym piśmie z sądu napisali "w aktach sprawy brak jest pisma, w którym wskazywałaby swój adres do doręczeń" (dosłownie tak sformułowane, nez żadnego "wskazywałaby pani" czy "wskazywałaby powódka"). Dla mnie to znaczy, ze albo ktoś jest analfabetą albo po prostu nikt nie czyta tych moich pism i odpowiada z automatu, aby cokolwiek odpisać.
Stary 2014-08-21, 12:11   #2628
rachell111
Zakorzenienie

No więc tak, dziś po wyjściu z Orange mam w planie zastosować moją ulubioną technikę łagodzącą stres, czyli udać, że problemy nie istnieją i pójść do perfumerii

Co niuchnąć? Nie mogę i tak kupić, ale jakiś odlewik bym przygarnęła jak sie nadarzy okazja.

Wczoraj niuchnęłam nową DKNY bleeeeeeeeeeh

I Eternity Night - bleeeeeeh
Półka z nowościami Bo nie miałam pomysłu.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-08-21 o 12:18
Stary 2014-08-21, 12:41   #2629
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ja niestety mówię o obydwu rodzajach sytuacji. W lutym się przeprowadzałam. Sama przeprowadzka OK, zamówiłam ekipę, wszystko gładko przewieźli (bardzo profesjonalnie zresztą, nie chciało mi się opróżniać barku i ani jednego kieliszka w transporcie nie stłukli ) ale już np. w kwestii wieszania szafek kuchennych dobrze, ze trafiłam na życzliwego sąsiada. Już widzę minę mojego tzw. brata jakbym go poprosiła, żeby przyjechał z Warszawy pomóc mi wieszać szafki A dwóch kolegów z pracy mnie dopytywało, czy nie potrzebuję pomocy przy tego typu cięższych pracach!

Jak w zeszłym roku okazało się, ze muszę się zgłosić do szpitala, zadzwoniłam do niego z pytaniem, od której strony wchodzi się na SOR w Szpitalu Bielańskim (a parę miesięcy temu była tam bratowa, więc wiedziałam, ze znają teren) usłyszałam "poszukaj sobie w internecie, na stronie szpitala na pewno podają". I nie, nie spytał, po co się do szpitala wybieram.

Akurat jeśli chodzi o rodzinę, trafiłam dość kiepsko
z wieszaniem szafek to różnie bywa, gdybym miała brata w innym mieście to raczej bym nie ciągała go do Wwy - chociaż by pewnie przyjechał, gdyby mógł.
Co do szpitala i braku zapytania Twojego brata o co chodzi - to prawie nie wierzę....

Cytat:
Też tego nie rozumiem, tym bardziej, ze od marca im średnio co 2-3 tygodnie piszę dokładnie to samo i doprawdy trzeba być analfabetą, żeby do tej pory nie podjąć żadnej decyzji.

W umiejętność czytania ze zrozumieniem mocno wątpię. Przykład: w KAŻDYM kierowanym do sądu piśmie podaję adres do doręczeń, inny niż adres zameldowania. W dzisiejszym piśmie z sądu napisali "w aktach sprawy brak jest pisma, w którym wskazywałaby swój adres do doręczeń" (dosłownie tak sformułowane, nez żadnego "wskazywałaby pani" czy "wskazywałaby powódka"). Dla mnie to znaczy, ze albo ktoś jest analfabetą albo po prostu nikt nie czyta tych moich pism i odpowiada z automatu, aby cokolwiek odpisać.
acha no to faktycznie, z czytaniem (i nie tylko) u nich kiepsko

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-08-21, 12:57   #2630
tricolor
Wtajemniczenie

Tylko pożyczę Baru miłego dnia, nie dam rady nadrobić

Jak pachnie Bandit? Albo Azuree EL? Bardzo dryndusowato?

Rejcz
Stary 2014-08-21, 13:02   #2631
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
to idź to lekarza niech ci da cos na wspomozenie, chłopu jakis suplement zapodaj i nie przesadzaj
Może źle napisałam. Nie to, że tak strasznie chcę drugiego dida i się w rozpaczy pocieszam tylko chodzi o moje lenistwo. Czy chce mi się latać po lekarzach, sprawdzać co rusz czy są pęcherzyki, zrywać się w soboty skoro świt na badania krwi a wieczorami niedosypiać bo trzeba trzaskać potomstwo, w kółko mieć jakieś badania, zabiegi, jeździć gdzieś po pracy etc. No nie chce mi się.
Ale chyba kontrolnie pójdę bo może mam coś z tarczycą albo inny blokujący duperel i bez sensu czekać rok żeby podręcznikowo zgłosić się do lekarza po stosownym okresie bezowocnych prób. Zwłaszcza, że we wrześniu jeszcze będę mieć czas na badania a potem niekoniecznie.

Cytat:
Nie chodzi o jedwabne poszewki ale o zapewnienie intymności, a nie stado rodzących i latanie z gołym dupskiem do łazienek na korytarzu - bo takie warunki wciąż występują.
Aż tak źle u mnie nie było, niczyjego tyłka nie widziałam ale faktycznie - pięć bab i pięć didów na sali, nie dało rady się zdrzemnąć i te dni po porodzie wspominam duuużo gorzej niż sam poród. Ciągła nieprzytomność z niewyspania a trzeba być ogarniętym do dida, pocenie się bo kaloryfery na full a tu woda z człowieka schodzi (prysznicowałam się pięć razy dziennie), ciągły harmider (baby, didy, goście, obchody), nie ma gdzie się schować i trochę odsapnąć, na korytarzu były raptem ze trzy krzesełka wiecznie zajęte.
Także chciałabym wydać tym razem grube piniondze na osobny pokój ale niestety nie zawsze jest dostępny, argh.

Stary 2014-08-21, 13:07   #2632
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
nooołłlłłł
Cytat:
Ja bym anwet chciaął z palmami BN i Sylwek wśród palm nad basenem, w Kaliforni

Ale taki English też mi styknie.

Cytat:
No wiem właśnie, wiem to wszystko. Dlatego chociaż, robię badania przed.
Cały dramat rozgrywa mi się pod kopułą.
no to oby dramat pod kopułką się skończył i była decyzja
Cytat:

Cytat:
u mnie jest tak samo z moją siostrą i ogólnie rodzinie bliższej i dalszej mam raczej same przykłady tego ze rodzeństwo może na siebie liczyć

dlatego ja się bardzo ciesze ze mam siostrę, nie chciałabym być jedynaczką

no ale zawsze punkt widzenia zależy od tego jak się trafi
Cytat:

Przestało padać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:09   #2633
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Przestało, bo do mnie przyszło
Stary 2014-08-21, 13:11   #2634
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba kontrolnie pójdę bo może mam coś z tarczycą albo inny blokujący duperel i bez sensu czekać rok żeby podręcznikowo zgłosić się do lekarza po stosownym okresie bezowocnych prób. Zwłaszcza, że we wrześniu jeszcze będę mieć czas na badania a potem niekoniecznie.
no i dobrze, tak zrób

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:11   #2635
aileenn
Mother of Cats

Spod kota na kolanach, ciepłej herbaty i Cohena w głośnikach Oraz literek

Baru zafejsowany, mam prośbę: czy mogłybyście udostępnić moją wiadomość na FB o poszukiwaniu domu dla kotów?

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:54   #2636
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Aż tak źle u mnie nie było, niczyjego tyłka nie widziałam ale faktycznie - pięć bab i pięć didów na sali, nie dało rady się zdrzemnąć i te dni po porodzie wspominam duuużo gorzej niż sam poród. Ciągła nieprzytomność z niewyspania a trzeba być ogarniętym do dida, pocenie się bo kaloryfery na full a tu woda z człowieka schodzi (prysznicowałam się pięć razy dziennie), ciągły harmider (baby, didy, goście, obchody), nie ma gdzie się schować i trochę odsapnąć, na korytarzu były raptem ze trzy krzesełka wiecznie zajęte.
Także chciałabym wydać tym razem grube piniondze na osobny pokój ale niestety nie zawsze jest dostępny, argh.
No no, fiu fiu, aż tak długo to trzaskanie? Co za werwa

A ryli, to dwuosobowka w tym szpit co moja przyjaciółka wybrała jest normą. For free. Po prostu taki mają standard.
Cytat:

Przestało padać
Dzięki

U mnie też, już ponad h temu, i jest słońce, i jest dobrze, tylko czapka napierdziela, a o lecących włosach garściami daruję wszystkim tyradę. Coroczny smuteczek, coroczna trauma, w sumie to 2x w roku No nic, uszy do góry, nic się z tym nie da zrobić i heja nach der Stadt.

Aileenn - kota na kolanach zazdroszczę, herbaty gorące wypiłam już dziś 3, teraz łyknę pomidorówkę i zbieram się.

Lepiej sie czujesz?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

No no, fiu fiu, aż tak długo to trzaskanie? Co za werwa

A ryli, to dwuosobowka w tym szpit co moja przyjaciółka wybrała jest normą. For free. Po prostu taki mają standard.
Cytat:

Przestało padać
Dzięki

U mnie też, już ponad h temu, i jest słońce, i jest dobrze, tylko czapka napierdziela, a o lecących włosach garściami daruję wszystkim tyradę. Coroczny smuteczek, coroczna trauma, w sumie to 2x w roku No nic, uszy do góry, nic się z tym nie da zrobić i heja nach der Stadt.

Aileenn - kota na kolanach zazdroszczę, herbaty gorące wypiłam już dziś 3, teraz łyknę pomidorówkę i zbieram się.

Lepiej sie czujesz? Czy lepiej nie pytać?
Stary 2014-08-21, 13:55   #2637
gryx82
BAN stały

Znad śniadania
Cytat:
A, no i znów się sprawdziło, zimno przyszło z północy Nocą, Od Flo, Win i Gryxa

U mnie dzisiaj dość ładnie jezd, 20 stopni i słonko Ale w nocy...
Cytat:
No i ślepnę - Wyczytałąm, że Gryx ma "budę z żarciem nad zlewem"

Lubimy aranżować wnętrza z rozmachem i pełną awangardą
Cytat:
ja najdłużej byłam na czczo jak miałam mieć operację koło południa a miałam jednak wieczorem i nie jadłam wtedy do następnego dnia rano czyli ponad 20 godzin grubo
To mi przypomniało piękne czasy, gdy trzydniowa głodówka nie była dla mnie problemem
Cytat:
jak dla mnie może byc nawet zielone Boże Narodzenie
Nieee!
Cytat:
Ja jako jedynaczka jestem cała hepi i nie widzę żadnych plusów z posiadania rodzeństwa. Widzę za to mnóstwo minusów i moge od ręki wymienić ...
Ja Bogu dziękuję, że mam siostrę (i to minutę drogi ode mnie)
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Tylko pożyczę Baru miłego dnia
A musimy oddawać?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:26   #2638
Betty83
Zakorzenienie

znad kawy i brzucha pełnego spaghetti z sosem sojowo-warzywnym z kiełkami rzodkiewki (które prawie wyrzuciłam, bo wzięłam korzenie boczne za pleśń )
Didka większa je jak opętana, a chuda i drobna jest
nie ma sprawiedliwości

Cytat:
w obu z jakich korzystałam, było tak samo
na gin i patologii ciąży więcej osób na sali.
Stary 2014-08-21, 14:31   #2639
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
w obu z jakich korzystałam, było tak samo
na gin i patologii ciąży więcej osób na sali.
To zazdroszczę, najwyraźniej kijowo trafiłam. Przerażało mnie, że może mnie przetrzymają dłużej bo np. żółtaczka wyniknie albo coś i tydzień nie będę spać, brr.

Stary 2014-08-21, 14:46   #2640
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
To zazdroszczę, najwyraźniej kijowo trafiłam. Przerażało mnie, że może mnie przetrzymają dłużej bo np. żółtaczka wyniknie albo coś i tydzień nie będę spać, brr.
może szpital lepszy i musieli łóżek dostawić

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości