Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 09:46   #1111
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Paulina no u mnie jak pradu nie ma to tak samo lipa...
A co do zapachow to my kupilismy te torebeczki takie wczoraj. Na razie pieknie pachnie. Tylko do komody z czterema szufladami wzielam dwie, myslalam, ze sie rozejdzie, a nie, woec albo bede musiala porzekladac, albo dokupic. Ale w szafie pieknie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:51   #1112
esti87
Rozeznanie

hej howitam sie w ten deszczowy poranek..ale se pospalam..
czekoladko,mnie sie podoba ta 2 wizualizacja..nawet nie wiedzialam,ze jest tansza..eh..ja tez bd miala taka lazienke..ale dopiero za 2 lata
Rosalie 3 maj sie kochana,z mama napewno bd lepiej
Ela dla synka..oj nalezy mu sie nagroda
SloneczkoTy juz jestes tak daleko..

Zanet dobrze,ze wkleilas jeszcze raz ten link od Justany..oj ja gapa bym przeoczyla ten post..tak to ja pytalam o propozycje..

Justana,wielkie dzieki /napewno cos z tego wzbiore

magdula ekstra kombinezony..ja mam tylko 2..a na 3/4 msc siostra przywiozla z DE kurteczki wiec potem mlodego bede w nie ubierala

zapomnialam wczoraj Wam powiedziec..bylam we wtorek u tej kosmetzczki jak wczesniej wspominalam.babeczka robila mi peducire i zele na stopy..poczatkowo byla strasznie milczaca..ale po 20 min takiej ciszy podniosla glowe i zapytala na kiedz tp mam i co bd..odpowiedyialam i znow cisza..po chwili podniosla glowe i z tekstem||jak ja Pani zazdroszcze||..nie jestem pewna ale chyba miala lzy w oczach..nawiazala sie rozmowa..okazalo sie,ze dziewczyna 28lat jest juz po 3 zabiegach in vitro i raz sie udalo ale w 8tc poronila..jesssu jak mi sie jej przykro zrobilo..widac bylo,ze zalamana a moj widok podejrzewam jeszcze ja dobijal..jakos ciagle o niej mysle..
Stary 2014-08-21, 09:52   #1113
sloneczko_1201
Zadomowienie

Rosalie pewnie, że trzymam kciuki, musi być dobrze

Ela brawa dla Jasia oby tak dalej

Frau Gizela ale bym narobiła rabanu, dożyć, że płacisz za badanie ze swoich pieniędzy to jeszcze powinni zapłacić za swój błąd, bo przecież to badanie mogło Ci być bardzo potrzebne.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:07   #1114
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
czekoladko,mnie sie podoba ta 2 wizualizacja..nawet nie wiedzialam,ze jest tansza..eh..ja tez bd miala taka lazienke..ale dopiero za 2 lata

zapomnialam wczoraj Wam powiedziec..bylam we wtorek u tej kosmetzczki jak wczesniej wspominalam.babeczka robila mi peducire i zele na stopy..poczatkowo byla strasznie milczaca..ale po 20 min takiej ciszy podniosla glowe i zapytala na kiedz tp mam i co bd..odpowiedyialam i znow cisza..po chwili podniosla glowe i z tekstem||jak ja Pani zazdroszcze||..nie jestem pewna ale chyba miala lzy w oczach..nawiazala sie rozmowa..okazalo sie,ze dziewczyna 28lat jest juz po 3 zabiegach in vitro i raz sie udalo ale w 8tc poronila..jesssu jak mi sie jej przykro zrobilo..widac bylo,ze zalamana a moj widok podejrzewam jeszcze ja dobijal..jakos ciagle o niej mysle..
szybko zleci i tez bedziesz sie glowic ktore plytki wybrac

niestety ale coraz wiecej par ma takie problemy jak byla na urodzinach w sobote u znajomej to lacznie z nia jej 2 kolezanki tez nie moga zajsc w ciaze....co prawda kazda z innej przyczyny ale zwyczajnie bylo mi glupio jak zaczely temat....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:07   #1115
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Super sa te fotki
Ja co raz bardziej mam ochotę na taka sesję.... tylko nie mam namiarow na jakiegoś sprawdzonego fotografa z masą pomysłów....
hmmm mam koleżankę w łodzi co robi zdjęcia ale szczerze nie wiem ile bierze i czy się sprawdza, wiem tyle co po fb

https://www.facebook.com/Marta.Kucharska.Fotografia

Cytat:
My na szczęście ten problem mamy z głowy bo Buba nie chodzi po stołach/blatach itp.
Od małego ją uczyliśmy i na szczęście się udało
a nam kiedys nie przeszkadzało więc chadzał swoimi scieżkami

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
U rodziców z kolei mam buldożkę i filę brasileiro. Tę drugą to już w ogóle pewnie powinno się separować od rodziny, a ona jest największym obrońcą dzieci, jakiego znam. W załączniku jej zdjęcie z moim bratankiem, gdy był młodszy
o jaki boski!!!
ja uwielbiam duże piesiory, im większy tym fajniejszy)

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
my kupujemy autko we wrześniu i mój mąż też już nie raz przebąkiwał, by tego obecnego nie sprzedawać, bo jak na tylu latka jest w całkiem niezłym stanie... tylko po co nam dwa auta, jak ja nie mam nawet prawka w końcu go sprzedajemy....ale te pomysły facetów...
hehe no pomysły mają boskie u ans dwa sie przydadzą bo ja autem od święta jeżdzę ale przyda sie w razie czego

Cytat:
Manieczko oszaleć można bez prądu przez caaaały dzień.
A najgorsze jest to że nic nie ugotuję bo mamy płytę indukcyjną, nie wezme prysznica bo hydrofor bez prądu nie działa, nawet wody na herbatkę/kawusię nie zagotuję. Jestem w czarnej
przyznam Ci sie że sie usmiałam z Twojego posta, szkoda że prądu nie ma ale napisałaś to tak fajnie że sie aż usmiałam najlepsza końcówka

Cytat:
fajne produktu są z tej Pachnącej szafy, pomyślę nad tym, po remoncie, z którym nareszcie na dniach ruszamy
a my juz prawie prawie kończymy, własnie się zastanawiam nad zamówieniem już łóżeczka
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:09   #1116
paulina119a
Zadomowienie

Żanet dziękuję za zaproszenie jak będę wyjezdżać to dam Ci znać abyś wodę wstawila

Manieczko porażka bez prądu

Esti to okropne ! Nie zazdroszczę Ci tej sytuacji...Domyslam się jak czuła się ta dziewczyna... my sie bardzo długo staraliśmy....więc wiem jak boli kada porażka

Dziewczyny zmykam sie czymś zająć... Nie wiem jeszcze czym ale muszę oszczędzać baterię w lapku.
Postaram się zaglądnąć do Was później....
Milego dnia

Justana dziękuję za linka
Kochana to z bezsilności

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-21 o 10:13
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:12   #1117
szybkawolna
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Nie wiem czy ja już mam jakies paranoje czy urojenia ale zadam wam pytanie, byc moze głupie ale nurtuje mnie to...

Od 2 dni ruchów dziecka odczuwam o wiele mniej i sa bardzo slabe /delikatne/ , czy moze to dziecko miec za malo miejsca tam w srodku i dlatego mam sie nie pokoic, w sumie juz to robie, wizyte mam jutro o 8.40, poczekac do jutra czy jechac na IP czy co bo glupieje ...
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 10:13   #1118
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
o jaki boski!!!
ja uwielbiam duże piesiory, im większy tym fajniejszy)

hehe no pomysły mają boskie u ans dwa sie przydadzą bo ja autem od święta jeżdzę ale przyda sie w razie czego

a my juz prawie prawie kończymy, własnie się zastanawiam nad zamówieniem już łóżeczka
1. Co do piesków też wielbię duże polecam berneńskie psy pasterskie...dla dzieci idealne. Moja ciotka ma hodowlę i już drugie dziecko chowie się przy 5 czy 6 takich olbrzymach mała cuda z nimi wyprawia, a one sobie nic z tego nie robią

2. Jak masz prawko to pewnie, że się przyda u nas mijałoby się to z celem.

3. Ja miałam upatrzone łóżeczko w całkiej dobrej cenie z materacem GPK, ale jak wczoraj odkryłam, że z wielu tych materacy pokrowiec zdejmuje się z gryką i mogą być problemy z praniem to ..... szukałam innego. I znalazłam materac, co niby zdejmuje się sam pokrowiec (gryka jest osobno), no i łóżeczko osobno musiałabym kupić... ale już sama nie wiem jaki ten materac GPK czy pianka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:18   #1119
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
szybko zleci i tez bedziesz sie glowic ktore plytki wybrac

niestety ale coraz wiecej par ma takie problemy jak byla na urodzinach w sobote u znajomej to lacznie z nia jej 2 kolezanki tez nie moga zajsc w ciaze....co prawda kazda z innej przyczyny ale zwyczajnie bylo mi glupio jak zaczely temat....
moja koleżanka też się starała w sumie tyle samo czasu co ja z moim Tomkiem, ostatnio się okazało że jest w ciąży i śmieję się że mam magiczny brzuszek bo co która mnie wymaca to zaraz w ciąży jest juz 2 mam na swoim koncie druga koleżanka z pracy, tej mi było szkoda strasznie bo juz 3 razy poroniła;( a wczoraj zadzwoniła do mnie i powiedziała że macanie brzuszka mojego przyniosło jej szczęście i że udało im się znów zajść. Trzymam ogromnie za nią kciuki bo bidula jak się mnie wypytywała to tez było widać że ewidentnie z jednej strony się cieszyła z drugiej było jej tak cholernie przykro;/ tyle razy stracić dzieciątko;(
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-21, 10:21   #1120
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu!!! O rety, jak pomyślę, że mała już praktycznie za 8 tygodni może być z nami, to aż nie wierzę, że to tak szybko zleciało...
Teraz to już faktycznie bliżej niż dalej.

Moje koleżanki też twierdziły, że białe pampersy są dużo lepsze od zielonych.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Makabra jakas jak mozna tak dzielic dzieci, chociaz i tak nie rozumiem dlaczego dzieci corki sa gorsze niz synowe, wydawalo by mi sie ze na odwrot jak juz...
Pisałam na szybko i przejęzyczyłam się. Chodziło o to, że dzieci synowej czyli obcej baby są gorsze.

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj witam w 31 tc

Rosalie trzymam kciuki za twoją mamę i życzę Ci dużo sił

Cytat:
FrauGizela niezłe jaja z tymi wynikami, po prostu polska służba zdrowia;/ jeszcze gdyby człowiek za to nie płacił ale idziesz prywatnie a tu taka heca;/

odnosnie aut to opowiem Wam historię, mój mąż ostatnio wymyślił z autem taki numer, bo mamy jedno wysłużone trochę poobijane ale sprawne w 100% godne zaufania autko. Niestety jest 3 drzwiowe więc nie unikniemy kupna większego. Oki. To wiedziałam od samego początku! Naszego sprzedawać nie będziemy, bo w razie wu jest zawsze pod ręką drugie auto, poza tym szkoda by go było sprzedać, bo jest (odpukać) na prawdę niezawodne i praktycznie nieawaryjne!
Na co moj mąż ostatnio wymyślił że kupi jeszcze jedno auto bo znalazł gdzieś Matiza za 1,5 tys z gazem i że taka OKAZJA! No to mu tłumaczę po co nam trzy auta? Za każde płacić ubezpieczenie, benzyna itd to bezcelowe koszta, argument? no to się go sprzeda jak kupimy to "większe" auto. Na co ja że przecież będziemy kupować w przeciągu dwóch meisięcy to jaki w ogóle jest sens kupowania tego nieszczęsnego matiza na 2 miesiące, to mój mąż się wygadał co mu na sercu leży, BO ON NIE WIE ILE pójdzie na WYPRAWKĘ;/ ależ mnie podku...wił mamy odłożone jakieś 12 tysi plus bieżące wypłaty więc mniej więcej można zaplanować co i jak ale tu wypomniany wózek za 2 tysie i cała reszta, ech bez sensu;/ na urodzinowy prezent tez wydał lekko tysiaka ale jak mu mówiłam że przegina z kwotą to nie widział problemu a teraz jak nie zgodziłam się na kupno "zabawki" to sa "wypominki" ach Ci mężczyźni;/kopnąć w zadek to mało
Nas też czeka zmiana auta bo jest 3 drzwiowe i z malutkim bagażnikiem. I tylko naszą hondzię staruszkę żal sprzedawać bo mimo wszystko dobrze nam służy.
A twój chłop jakieś dziwne ma pomysły z tym trzecim samochodem.

Byłam w poniedziałek na wizycie i nie zauważyłam, że lekarz się pomylił i źle wypisał mi L4. Zamiast do 10.09 to mam 10.08 Zaniosłam do pracy to mi zadzwonili żebym zabrała i teraz muszę go ścigać żeby poprawił.

Za oknem jesień. Zimno już. W nocy ledwo dajemy radę spać przy otwartym oknie a zamknąć nie ma jak bo nadal po malowaniu trochę czuć farbą. No i zaczynam się zastanawiać co ja będę nosić jak będzie zimno. Przecież w żadną kurtkę z brzuchem się nie zmieszczę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:25   #1121
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
moja koleżanka też się starała w sumie tyle samo czasu co ja z moim Tomkiem, ostatnio się okazało że jest w ciąży i śmieję się że mam magiczny brzuszek bo co która mnie wymaca to zaraz w ciąży jest juz 2 mam na swoim koncie druga koleżanka z pracy, tej mi było szkoda strasznie bo juz 3 razy poroniła;( a wczoraj zadzwoniła do mnie i powiedziała że macanie brzuszka mojego przyniosło jej szczęście i że udało im się znów zajść. Trzymam ogromnie za nią kciuki bo bidula jak się mnie wypytywała to tez było widać że ewidentnie z jednej strony się cieszyła z drugiej było jej tak cholernie przykro;/ tyle razy stracić dzieciątko;(
To trzymam kciuki za koleżankę ! oby się udało

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Za oknem jesień. Zimno już. W nocy ledwo dajemy radę spać przy otwartym oknie a zamknąć nie ma jak bo nadal po malowaniu trochę czuć farbą. No i zaczynam się zastanawiać co ja będę nosić jak będzie zimno. Przecież w żadną kurtkę z brzuchem się nie zmieszczę.

Ja ostatnio założyłam płaszczyk przeciwdeszczowy ocieplany lekko....i ledwo się zasunęłam...też nie wiem w czym będę chodzić, bo tak wszystko miałam dopasowane, więc teraz nie ma mowy o dopięciu się
założyłam też ostatnio skórzaną kurteczką, brak mi jakieś 10 cm (jak nie więcej) żeby dociągnąć dwie strony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 10:26   #1122
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie wiem czy ja już mam jakies paranoje czy urojenia ale zadam wam pytanie, byc moze głupie ale nurtuje mnie to...

Od 2 dni ruchów dziecka odczuwam o wiele mniej i sa bardzo slabe /delikatne/ , czy moze to dziecko miec za malo miejsca tam w srodku i dlatego mam sie nie pokoic, w sumie juz to robie, wizyte mam jutro o 8.40, poczekac do jutra czy jechac na IP czy co bo glupieje ...
A czy nie odnotowalas przed tym spadkiem aktywnosci wczesniejszej wzmlzonej aktywnosci? Bo to juz powoli ten czas, ze dziecko przekreca sie glowa w dol i tak zostaje - nie robi juz koziolkow w gore i w dol. I roznica w odczuwaniu ruchow jest ogromna. Ja tak ze 2 tygodnie mialam w brzuchu tryb "wirowanie 1200obrotow" i nagle z dnia na dzien sie mlody uspokoil. Mialam ogromnego stresa bo naprawde slabo te ruchy od zeszlego czwartku czulam - no i jedna rzecz, wczesniej jak szukalam serduszka detektorem to bylo zawsze w innym miejscu a od czwartku jest zawsze na dole po prawej stronie. Ewidentnie chlop sie ustatkowal i teraz czuje glownie nak kreci tylkiem albo wsadza mi piete w żołądek. Takze mozliwe ze i Twoje malenstwo sie ustatkowalo i dlatego odczywasz taka roznice.
Ale mysle, ze pojedz sobie spokojnie na IP i powiedz, ze slabo czujesz ruchy. Zrobia Ci ktg, powiedza ze wszyatko w porzadku i bedziesz miala te pewnosc ze jest ok
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:26   #1123
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Po pewnym czasie ruchy już nie sa taki gwałtowne tylko takie przesuwania, tu rączka tu nóżka albo dupka, może Twoja dzidzia sie obróciło i kobie w kierunku kręgosłupa wtedy będziesz czuła dużo słabiej, mnie sie tez zdarzają takie "słabsze dni" i wtedy ruchow dużo mniej ale po 2-3 dniach wszystko wraca do normy a pózniej znowu słabiej i tak w kółko. Nie ma co sie denerwować ale dla świętego spokoju możesz podjechać na IP i sprawdzić czy wszystko ok , mnie sie czasem zdarzało tak ze nic nie czułam a jak przylozylam rękę to pod ręka czułam ruchy a na brzuchu nic

Cytat:
1. Co do piesków też wielbię duże polecam berneńskie psy pasterskie...dla dzieci idealne. Moja ciotka ma hodowlę i już drugie dziecko chowie się przy 5 czy 6 takich olbrzymach mała cuda z nimi wyprawia, a one sobie nic z tego nie robią

3. Ja miałam upatrzone łóżeczko w całkiej dobrej cenie z materacem GPK, ale jak wczoraj odkryłam, że z wielu tych materacy pokrowiec zdejmuje się z gryką i mogą być problemy z praniem to ..... szukałam innego. I znalazłam materac, co niby zdejmuje się sam pokrowiec (gryka jest osobno), no i łóżeczko osobno musiałabym kupić... ale już sama nie wiem jaki ten materac GPK czy pianka
Ja już postanowiłam, ze kupuje materacyk tylko piankowy 9-10cm

Dzis pierwsze zajęcia w szkole rodzenia , mam nadzieje, ze nie bedą tam tylko kobity z mężami bo ja idę sama nie chce swojego męża ze sobą targać
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:30   #1124
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ja ostatnio założyłam płaszczyk przeciwdeszczowy ocieplany lekko....i ledwo się zasunęłam...też nie wiem w czym będę chodzić, bo tak wszystko miałam dopasowane, więc teraz nie ma mowy o dopięciu się
założyłam też ostatnio skórzaną kurteczką, brak mi jakieś 10 cm (jak nie więcej) żeby dociągnąć dwie strony
Ja już mężowi zapowiedziałem, ze bede chodzić w jego kurtce , przecież nie bede ekstra kupowała na jeden miesiąc , bluzy czy swetry mam takie szersze, wiec jego kurtkę taka jakaś sportowa założę na bluzę i będzie ok , i tak mało bede w październiku wychodziła bo to wstyd taki słonik

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-08-21 o 10:31
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:31   #1125
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:

ja będę mieć KGP, materac tez się pierze ogólnie rzecz biorąc? Bo wydawało mi sie że nie matko jedyna jaka je nieogarnięta jestem;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-21, 10:33   #1126
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Po pewnym czasie ruchy już nie sa taki gwałtowne tylko takie przesuwania, tu rączka tu nóżka albo dupka, może Twoja dzidzia sie obróciło i kobie w kierunku kręgosłupa wtedy będziesz czuła dużo słabiej, mnie sie tez zdarzają takie "słabsze dni" i wtedy ruchow dużo mniej ale po 2-3 dniach wszystko wraca do normy a pózniej znowu słabiej i tak w kółko. Nie ma co sie denerwować ale dla świętego spokoju możesz podjechać na IP i sprawdzić czy wszystko ok , mnie sie czasem zdarzało tak ze nic nie czułam a jak przylozylam rękę to pod ręka czułam ruchy a na brzuchu nic

Ja już postanowiłam, ze kupuje materacyk tylko piankowy 9-10cm
mnie się często zdarza, że patrzę na brzuch i lekko drga, unosi się, a wcale tego nie czuję no a czasami mnie bombarduje heh i wypinanie nie jest juz takie przyjemne jak kiedyś...

a ten materacyk kupujesz w necie ? masz już upatrzony konkretny egzemplarz?
Stary 2014-08-21, 10:38   #1127
tiera
Raczkowanie

Niektórzy oddają zwierzęta jak pojawi się dziecko, albo jadąc na wakacje itd. My od miesiąca mamy w domu szczeniaka i jest jeden wielki sajgon :P bo szczeniak i 6 latek to na prawdę wybuchowe połączenie. Teraz jeszcze pojawi się drugie dziecko- malutkie i w ogóle będzie wielkie zamieszanie Mamy jeszcze kota który w zasadzie jest spokojny czasem ma tylko jakąś głupawkę i biega za psem- całe szczęście po ogrodzie. Nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt.

Nie nadrobię tego wszystkiego co napisałyście bo musiałabym tu spędzić pół dnia a w sumie muszę jeszcze popracować no a potem w końcu przejrzeć ciuszki dla małej. Zobaczyć czego ile mam.

Ja też zamówiłam worki próżniowe na all. Muszę ogarnąć trochę garderoby bo jest tam jeden wielki bałagan i nic się nie mieści. Mam nadzieję, ze spełnią swoje zadanie.

Mój mąż rozpalił w kominku bo tak mi z rana zimno było, czuć już jesień

Mi też zgubili badanie w labolatorium, zorientowałam się dopiero u lekarza że nie mam wyników na toxo a niestety rachunku już nie miałam.

Kombinezony mam na 52 na 62 i 68. Przy synu musiałam dokupywać ubranka na 52 bo miałam wszystko na 62 i we wszystkim się topił ale te na 52 starczyły na bardzo krótko- może 2/3 tygodnie. Tak więc pamiętam że dokupywałam tylko takie wyjściowe ubranko ze szpitala, do lekarza itd. Kombinezon miałam wtedy na 62 i był lekko przyduży ale to nie miało jakiegoś wielkiego znaczenia przy kombinezonie. W sumie to był kwiecień więc za wiele razy go nie użyliśmy.

Jeśli chodzi o łazienkę- wzięłabym tańszą wersję. Jest bardzo ładna więc w sumie nie ma sensu przepłacać, tym bardziej że pewnie za parę miesięcy nie będziecie na nią zwracać uwagi. Ważne by płytki sie dobrze czyściły, nie było widać brudu itd. My też mamy dużą łazienkę- nas kafle wyszły jakoś 6 tysięcy, ale zrezygnowaliśmy praktycznie z decorów za to mamy mozaikę która chyba wyszła tyle co płytki. Ale z płytek jestem bardzo zadowolona, świetnie się czyszczą i ogólnie nie widać zacieków na podłodze itp. W poprzednim mieszkaniu miałam tragedie- żółte płytki na których było widać wszystko. Zostały nam jeszcze meble na zamówienie do łazienki ale czekam na razie do września, może mi się jeszcze koncepcja zmieni.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:39   #1128
sloneczko_1201
Zadomowienie

Moje dzieciątko jest już główką w dół, po mojej lewej stronie ma kręgosłupek a po prawej kopie nóżkami i wkłada je mamie pod żebra Teraz to częściej czuję takie rozciąganie brzucha i falowanie, a takie "kopniaczki" to jak łapkami sobie jeszcze boksuje.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-21, 10:39   #1129
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

ale mi smaka zrobiłaś..... chyba zrobię jutro
jakbym była sama to nie robiłabym, a że TŻ w domu to zetrze ziemniaczki od paru dni za mną chodziły te placki...

Lola - ja zawsze ze sobą targam TŻ oczywiscie jak jest w domu , niech chłop posłucha co go czeka

szybkawolna - ja ostatnio też przez 2 dni prawie wcale nie czułam małej! ale miałam niedługo potem wizytę, okazało się że się obróciła a teraz znowu daje czadu, najbardziej w nocy zawsze możesz jechac na ip..

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:41   #1130
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
mnie się często zdarza, że patrzę na brzuch i lekko drga, unosi się, a wcale tego nie czuję no a czasami mnie bombarduje heh i wypinanie nie jest juz takie przyjemne jak kiedyś...

tak, zamawiam w necie razem z łóżeczkiem od jednego sprzedawcy, dokładnie to

http://allegro.pl/lozeczka-safari-ol...tml#tabsAnchor
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-21, 10:42   #1131
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Rosalie : kciuki za Twoją mamę

Paulina119a : niestety masz rację, my też już trochę kasy wpakowaliśmy w to pudło :/
Ale do końca roku musi mi jeździć a po nowym roku może kupimy coś lepszego

Ja również mam małą obawę jak zareaguje nasz piesio na dzidziusia. Co prawda kontakt z dziećmi ma i do wszystkich dzieci lgnie. Jednak może być zazdrosny, ja też mam go od maleńkości miał 3 tygodnie jak do nas trafił, bo suczka miała problemy zdrowotne bo za dużo szczeniaków urodziła.

Na koniec moje łowy z poniedziałku, czyli 3 kombinezony z sh :

Granatowy jest super! Pasowałby do mojego wózka :P

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ela ja wlasnie pachnaca szafe kupilam do tych moich nowych smierdzacych mebli i poki co jest ok

Z tej firmy miałam zapach do odkurzacza i sie nie sprawdził, ale ten do szafy hmm jak polecacie to warto wypróbowac Miałam okazję wypróbować patyczki zapachowe z Loccitane i były ok, ale drogie...

Cytat:
Rosalie 3 maj sie kochana,z mama napewno bd lepiej
Ela dla synka..oj nalezy mu sie nagroda
SloneczkoTy juz jestes tak daleko..

Zanet dobrze,ze wkleilas jeszcze raz ten link od Justany..oj ja gapa bym przeoczyla ten post..tak to ja pytalam o propozycje..

Justana,wielkie dzieki /napewno cos z tego wzbiore

magdula ekstra kombinezony..ja mam tylko 2..a na 3/4 msc siostra przywiozla z DE kurteczki wiec potem mlodego bede w nie ubierala

Jejku, współczuję jej bardzo... Na pewno bylo jej trudno ehh

Cytat:

Ja bede mamy kurtki nosić troche wieksze niż moje, a całkiem podobne hehe

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:49   #1132
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ładne no ale ja chcę całe białe a materacyk jest ten co był w zestawie, o którym ja myślałam, ale jakoś przeraziło mnie to że gryka jest zszyta z pokrowcem...
Stary 2014-08-21, 10:51   #1133
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Byłam w poniedziałek na wizycie i nie zauważyłam, że lekarz się pomylił i źle wypisał mi L4. Zamiast do 10.09 to mam 10.08 Zaniosłam do pracy to mi zadzwonili żebym zabrała i teraz muszę go ścigać żeby poprawił.
to pewnie przekresli i poprawi tylko niech w tym miejscu pieczatke i parafke zrobi bo mi doktorek pokreslil i potem mieli pretensje w zusie -odeslali mi l4 i musialam jechac podbic
Cytat:

dlatego chce kupic swter zamiast kurtki, chcialam go dzis zamowic bo znowu wystawili na aukcji ale pisze ze maksymalna szerokosc w pasie 105cm, no to nie wiem czy sie zmieszcze jak juz mam tyle

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o łazienkę- wzięłabym tańszą wersję. Jest bardzo ładna więc w sumie nie ma sensu przepłacać, tym bardziej że pewnie za parę miesięcy nie będziecie na nią zwracać uwagi. Ważne by płytki sie dobrze czyściły, nie było widać brudu itd. My też mamy dużą łazienkę- nas kafle wyszły jakoś 6 tysięcy, ale zrezygnowaliśmy praktycznie z decorów za to mamy mozaikę która chyba wyszła tyle co płytki. Ale z płytek jestem bardzo zadowolona, świetnie się czyszczą i ogólnie nie widać zacieków na podłodze itp. W poprzednim mieszkaniu miałam tragedie- żółte płytki na których było widać wszystko. Zostały nam jeszcze meble na zamówienie do łazienki ale czekam na razie do września, może mi się jeszcze koncepcja zmieni.
my tez poczatkowo mieslimy mozaike wlasnie na wannie i zrezygnowalismyu bo kosztowala 299zł/m2

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Moje dzieciątko jest już główką w dół, po mojej lewej stronie ma kręgosłupek a po prawej kopie nóżkami i wkłada je mamie pod żebra Teraz to częściej czuję takie rozciąganie brzucha i falowanie, a takie "kopniaczki" to jak łapkami sobie jeszcze boksuje.
to tak jak u mnie, moja bardzo sie rozpycha i nozki wklada pod zebra az boli

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:55   #1134
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
ładne no ale ja chcę całe białe a materacyk jest ten co był w zestawie, o którym ja myślałam, ale jakoś przeraziło mnie to że gryka jest zszyta z pokrowcem...
no a ja własnie olchę bo mamy wszystkie meble olchę więc białe by było takie ni w pipę ni w jeża
z tego co jest napisane to poszewka się ściąga normalnie do prania, na zdjęciu to co jest przekrój materaca to jest tylko obicie materaca a nie jego pokrowiec, no chyba że dopytywałaś u sprzedawcy, na zdjęciu na górze masz przekrój a na dole masz w poszewce, raczej jest to co innego tak mi się widzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3123108308.jpg (47,1 KB, 5 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-21, 10:56   #1135
benetta
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze straszne :-( podziwiam kobitki po takich przejściach, ja nie miałabym siły :-( po pierwszej stracie już się tak "nie staraliśmy" bo nie mieliśmy siły wyczekiwać, stwierdziliśmy że jak będzie to będzie. i Bóg się zlitował i drugi dzidziuch wyszedł praktycznie w 1cs.

Cytat:
Hej dziewczyny,

już dziewczyny pisały się mogło inaczej ustawić, jak ja nie lubie jak moje tak robi i tak się zawsze martwie

Cytat:
Teraz to już faktycznie bliżej niż dalej.

Moje koleżanki też twierdziły, że białe pampersy są dużo lepsze od zielonych.

Pisałam na szybko i przejęzyczyłam się. Chodziło o to, że dzieci synowej czyli obcej baby są gorsze.

Rosalie trzymam kciuki za twoją mamę i życzę Ci dużo sił

Nas też czeka zmiana auta bo jest 3 drzwiowe i z malutkim bagażnikiem. I tylko naszą hondzię staruszkę żal sprzedawać bo mimo wszystko dobrze nam służy.
A twój chłop jakieś dziwne ma pomysły z tym trzecim samochodem.

ehhh, nie cierpi takeiego latania dwa razy za czyimś błędem no ale każdemu może się zdażyć..
mi koleżanka pożyczy płaszcz ciążowy, będzie sporo za duży bo jest większa ale potem go wykorzystam żeby opatulić mnie i dziecko w chuście mężowska kurtka mi nie pomoże bo on jest niewiele większy ode mnie

Cytat:

też wezme piankowy ale nie mam pojęcia jaki konkretnie

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:58   #1136
manieczka1
Zakorzenienie

Esti przykra sytuacja...tyle par dlugo stara sie o dziecko i ma problemy...
Aleksandretta jak to na wszystko trzeba zwracac uwage...teraz musisz jezdzic i zalatwiac.
Szybkawolna nie wiem czy kojarzysz ja tez mialam tak, ze dwa dni maly ruszal sie, ale w porownaniu z tym co bylo o wiele mniej i slabiej...przyspieszylam wizyte i bylo wszystko ok. Babeczka mowila mi, ze mam liczyc rano i wieczorem w okresie najwiekszej aktywnosci czyli raczej po posilku - ma byc min.5, najlepiej 10 ruchow w ciagu godziny i niewazne czy slabiutkie czy bardzo mocne...i tyle to sie ruszal bez problemu. Jakby nie bylo tyle ruchow to liczyc kolejna godzine, a jak nie bedzie to na ktg do szpitala jechac. Od tamtej pory ruchy sa juz wlasnie innego rodzaju - bardziej wypychanie takie. Ma dni szalenstw, ale sa tez dni spokojniejsze. Zawsze mozesz jechac na ip.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:00   #1137
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne to łóżeczko mam upatrzone bardzo podobne tylko ciemniejsze też z białą wstawką, bo będzie mi pasowało do mebli. Też zdecydowałam się w końcu na szufladę. Z materacykiem i przesyłką wyjdzie mi ok 300 zł. Linka nie wkleję, bo akurat siedzę na laptopie męża.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-21, 11:02   #1138
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja od męża nie pożyczę bo on nie ma sportowych kurtek tylko płaszcze. No i utopiłabym się w nich. O tym, że rękawy by mi zwisały do ziemi nawet nie wspominając
No i po porodzie trzeba będzie szybko brzuch zrzucić bo mam dopasowany płaszcz i nie dopnę się póki nie wrócę do figury sprzed ciąży.

Stary 2014-08-21, 11:04   #1139
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
no a ja własnie olchę bo mamy wszystkie meble olchę więc białe by było takie ni w pipę ni w jeża
z tego co jest napisane to poszewka się ściąga normalnie do prania, na zdjęciu to co jest przekrój materaca to jest tylko obicie materaca a nie jego pokrowiec, no chyba że dopytywałaś u sprzedawcy, na zdjęciu na górze masz przekrój a na dole masz w poszewce, raczej jest to co innego tak mi się widzi
też tak myślałam, ale wczoraj mówię poczytam opinie na temat materacy tej firmy i czytam jedna, druga, trzecia opinia, że gryka jest z pokrowcem....weszłam na stronę producenta i mają dwa rodzaje materacy....jeden, który często jest właśnie w komplecie z łożeczkami, ma ściągany pokrowiec ale razem z warstwą gryki (a tu już z praniem gorzej)....i drugi który ma dodatkowy pokrowiec. Ten pierwszy kosztuje nieco powyżej 60 zł, a ten drugi już 100 zł i więcej.
Ja myślałam o tym łóżeczku http://allegro.pl/show_item.php?item=4531314948 ale napisałam do nich pytanie i potwierdzili mi, że pokrowiec zdejmuje się razem z gryką....

Ja bym dla pewności napisała do sprzedającego pytanie no chyba, że nie robi Ci to różnicy. Ja wolę taki osobny pokrowiec by móc go wrzucić do pralki i wyprać
Stary 2014-08-21, 11:08   #1140
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja też chcę całe białe łóżeczko. Do tego białą komodę córka dostanie. Myślę o takim klasycznym łóżeczku bez pełnych boków tylko szczebelki na całości.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
też tak myślałam, ale wczoraj mówię poczytam opinie na temat materacy tej firmy i czytam jedna, druga, trzecia opinia, że gryka jest z pokrowcem....weszłam na stronę producenta i mają dwa rodzaje materacy....jeden, który często jest właśnie w komplecie z łożeczkami, ma ściągany pokrowiec ale razem z warstwą gryki (a tu już z praniem gorzej)....i drugi który ma dodatkowy pokrowiec. Ten pierwszy kosztuje nieco powyżej 60 zł, a ten drugi już 100 zł i więcej.
Ja myślałam o tym łóżeczku http://allegro.pl/show_item.php?item=4531314948 ale napisałam do nich pytanie i potwierdzili mi, że pokrowiec zdejmuje się razem z gryką....

Ja bym dla pewności napisała do sprzedającego pytanie no chyba, że nie robi Ci to różnicy. Ja wolę taki osobny pokrowiec by móc go wrzucić do pralki i wyprać
A nie można dodatkowego pokrowca na materac dokupić? Bo może to byłoby rozwiązaniem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości