Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 19:41   #4351
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
jak czytam ile tego nakladasz to jestem pod wrazeniem ze cie nie obciaza wlosy i skret przepiekne!
dziękuję
to prawda,dużo nakładam ale bez tego są lekkie jak puch i niedociążone.Myślałam,że jak po jedwiabiu dam jeszcze olej to będą tłuste a one chłoną wszystko jak gąbka.Muszą być wysokoporowate.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:16   #4352
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ja mam żel revlonu też jest super jak dla mnie ale drogi...ostatnio kupiłam sobie żel tigi ale jest taki sobie,jak na taka cenę to żadna rewelacja.Nie polecam.A zamiast joanny mrożącej kupiłam taką joannę :
http://allegro.pl/joanna-professiona...417714913.html
fajna jest.
Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Ja używałam Joanna Flexible Curls, słyszałam też, że krem definiujący loki z orzechów brazylijskich TBS jest niezły. Imp chwaliła sobie męski żel z lidla.

http://www.anwen.pl/2014/02/najlepsz...onowosych.html masz tu zdjęcia produktów - na żółto są stylizatory do loków. Może coś wpadnie Ci w oko.

Cytat:
zel meski zielony z lidla!
Dzięki za wszystkie propozycje! Pomyślę, poczytam i dokonam wyboru.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-21 o 20:19
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 21:07   #4353
jakisnick
Raczkowanie

Curly81, mam wrażenie, że mogłabyś nałożyć cokolwiek, a Twoje włosy i tak będą wyglądały co najmniej dobrze Są piękne!

Też potrafię nakładać bardzo wiele produktów, a moje włosy reagują "nie stać cię na nic więcej?".
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 21:24   #4354
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Curly81, mam wrażenie, że mogłabyś nałożyć cokolwiek, a Twoje włosy i tak będą wyglądały co najmniej dobrze Są piękne!

Też potrafię nakładać bardzo wiele produktów, a moje włosy reagują "nie stać cię na nic więcej?".
dziękuję

Myłam dzisiaj włosy 3 razy szamponem po tym rokitniku ale czuję go na włosach cały czas.

Stary 2014-08-21, 21:38   #4355
Immoral
Rozeznanie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Dziewczyny, isana do loków nie została zlikwidowana, zmienili szafę graficzna tylko (chyba, ze w pl juz sa te opakowania 'Ala John frieda)

Używała któraś z was rosyjskich kosmetyków czy konsekwentnie uważacie, ze nie sa warte zachodu??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 21:46   #4356
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość

Używała któraś z was rosyjskich kosmetyków czy konsekwentnie uważacie, ze nie sa warte zachodu??
Sporo dziewczyn używa tu rosyjskich kosmetyków, ja używam tureckiej odżywki Planeta Organica i czarnej marokańskiej maski z tej samej firmy. Widziałam, że na KWC bardzo polecany był również marokański, tybetański i fiński balsam z tej firmy. Ja sobie chwalę. Niezłe składy i oceny ma też seria Przepisy babci Agafii ale (jeszcze) nie próbowałam.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-21 o 21:51
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 22:12   #4357
Klaudenc
Moderator

Cytat:
dziękuję
to prawda,dużo nakładam ale bez tego są lekkie jak puch i niedociążone.Myślałam,że jak po jedwiabiu dam jeszcze olej to będą tłuste a one chłoną wszystko jak gąbka.Muszą być wysokoporowate.
U Ciebie pewnie by się sprawdziły te dr organic odżywy b/s i d/s. Dziś sobie śmignęłam arganową na długo bo jakieś 2 godziny (raz na jakiś czas zdarza mi sie trzymać tak długo) i przeproteinowanie ostatnie zniknęło już całkiem. Teraz muszę nawilżać tylko bo suchary. Arganową muszę wypłukiwać, a miodowa wsiąka się całkowicie we włosy.
Trochę kosztują bo jest to cena 5-6 funtów za 265 ml ale uważam że warte swojej ceny i wydajne, a dla włosów bardzo wymagajacych spokojnie mogą zastąpić maski
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 22:57   #4358
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam w końcu odzywki w YR.
Suszyłam dzisiaj włosy dyfuzorem.Muszę przyznać,że coraz lepiej mi idzie z nim.Zaczęłam kumać o co w tym chodzi.Dzisiaj myłam waxem do wypadających,odżywka Loreala repair zółta bo chce ją zmęczyć,potem b/s na ociekające joanna len,nastęnie krem do loków nivea i suszenie dyfozorem na zimnym nawiewie.Na koniec kilka pompek serum waxu niebieskiego do końcówek i łyzeczka oleju ze słodkich migdałów.Efekt jest taki jak na zdjęciu.Myślę,że po tej odzywce z baobabu bardziej się kręcą ,wrzucę za kilka dni porównanie jak jej użyję.
Jak laleczka. Ślicznie.

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie po nocy, jeszcze przed reanimacją. Cieszę się bo jest coraz lepiej i udało mi się nie obudzić z gniazdem na głowie. Wydaje mi się, że jest nieźle ale wciąż mam opory żeby wyjść tak do ludzi bo jestem przyzwyczajona, że codziennie od nowa układam.
Dołączam się do zachwytów. Nie wierzę, że spałaś. Przecież one wyglądają idealnie. xD Ze mnie się zawsze TŻ śmieje, bo jak mam loki, to przez cały dzień się nie kładę ani nie opieram o żaden fotel czy poduszkę, żeby nie mieć siana albo sflaczałych strąków. xD
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 00:01   #4359
Joanku
Zadomowienie

CurlyMówiłam, że sobie opracujesz metodę. Moje poczatki były żałosne a teraz śmigam jak tralala
Piekny avatar, Na prawdę są baaardzo ładne te włosiska Twoje, jak mówię, można farbować i mieć!
Plus ten mocny skręt, Taki porządny jak u Doe oj zazdraszczam. (I zawsze się nad Wami rozpływam)

Cytat:
jak czytam ile tego nakladasz to jestem pod wrazeniem ze cie nie obciaza wlosy i skret przepiekne!
Kochana ale ja też kłade od groma, żeby nie fruwały i skręt był poprządnie zdefiniowany; najpierw d/s potem glut, potem Joanna b/s, potem krem do loków, potem trochę pianki i serum na końce.
Inaczej nie da rady ;P

Doe Jak tam Shaumowe eksperymenty? Ja to mieszam, bo ostatnio samą zieloną przeproteinowałam a z tą fioletową wydaje się być optymalnie

Dziewczyny Uwielbiam jak tu tyle włosów nawrzucane.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 07:08   #4360
Milena_ 798
Raczkowanie

curly włosy idealne zakochałam się

dziewczyny pomożecie?
hennuje obecnie włosy indygo i ciemny braz 1:1 wiadomo, ze wychodzi ciemny zimny odcien i chcę go ocieplić. Jakiej henny dodać?
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 07:36   #4361
Sandwichh
Raczkowanie

Jakie maski do włosów możecie polecić? Używałam z Biovaxa do suchych i zniszczonych, do wypadających, z proteinami mlecznymi, Bingo Shea, Bingo mleczna I chciałabym wypróbować jakieś inne
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 08:06   #4362
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Wróciłam do stylizacji i dyfuzora i b/s i nawet ciut żelu.
Tył tragedia, ale z przodu... Mrrru.
Pokaże Wam jak dotrę do biura, musze zdecydowanie poprawić stylizacje tyłu, ale mimo kilku zwatpien.. No falowane mam te kudly.

Dostałam wczoraj Dersonval - miała któraś? Stosowała? Na skalp czy skórę?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:10   #4363
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
Jakie maski do włosów możecie polecić? Używałam z Biovaxa do suchych i zniszczonych, do wypadających, z proteinami mlecznymi, Bingo Shea, Bingo mleczna I chciałabym wypróbować jakieś inne
Dużo osób poleca maskę nawilżającą NaturVital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...er-zimbro.html
i maski Kallosa z proteinami https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html

Pierwsza na moich włosach szału nie robi, ale wiem, że to ulubieniec niektórych dziewczyn.

Kolejny hit to podobno ta maska z Rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Podobno, bo jeszcze jej nie miałam, ale planuję kupić.

Moje włosy lubią biovaxa z keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-22 o 08:11
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:27   #4364
Curly81
Wtajemniczenie

Ależ miło mi się zrobiło z rana czytając takie miłe komentarze.
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
curly włosy idealne zakochałam się
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
CurlyMówiłam, że sobie opracujesz metodę. Moje poczatki były żałosne a teraz śmigam jak tralala
Piekny avatar, Na prawdę są baaardzo ładne te włosiska Twoje, jak mówię, można farbować i mieć!
Plus ten mocny skręt, Taki porządny jak u Doe oj zazdraszczam. (I zawsze się nad Wami rozpływam)

Kochana ale ja też kłade od groma, żeby nie fruwały i skręt był poprządnie zdefiniowany; najpierw d/s potem glut, potem Joanna b/s, potem krem do loków, potem trochę pianki i serum na końce.
Inaczej nie da rady ;P

Dziewczyny Uwielbiam jak tu tyle włosów nawrzucane.
Dzięki!Można,można jak się chce i poświęci trochę czasu.

Moja mama ostatnio wyskoczyła do mnie z takim tekstem jak nakładałam olej u niej w domu...,,Czy Ty się tak codziennie męczysz tak z tymi włosami"?No oburzyłam się bo dla mnie to przyjemność.Nie codziennie nakładam olej i myję co 2 lub 3 ci dzień...ale jak już to robię to szybko mi to idzie,jak się nabierze wprawy to się śmiga.Lubię dbać o włosy,to dla mnie przyjemność.Dla kogoś kto używa tyko szamponu wygląda to na męczarnie ale tak nie jest.

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Jak laleczka. Ślicznie.

Ze mnie się zawsze TŻ śmieje, bo jak mam loki, to przez cały dzień się nie kładę ani nie opieram o żaden fotel czy poduszkę, żeby nie mieć siana albo sflaczałych strąków. xD
Dziękuję.
Mój TZ nie może dotykać moich włosówWiem,jestem okropna ale mam taki odruch,,nie dotykaj''a to dlatego,że często obejmował mnie i włosy mi ,,przycinał''na karku co ciągnęło,przyjemne nie było.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
U Ciebie pewnie by się sprawdziły te dr organic odżywy b/s i d/s. Dziś sobie śmignęłam arganową na długo bo jakieś 2 godziny (raz na jakiś czas zdarza mi sie trzymać tak długo) i przeproteinowanie ostatnie zniknęło już całkiem. Teraz muszę nawilżać tylko bo suchary. Arganową muszę wypłukiwać, a miodowa wsiąka się całkowicie we włosy.
Trochę kosztują bo jest to cena 5-6 funtów za 265 ml ale uważam że warte swojej ceny i wydajne, a dla włosów bardzo wymagajacych spokojnie mogą zastąpić maski
Na pewno przetestuję.Dzięki.

Stary 2014-08-22, 08:37   #4365
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

dotarłam.

no może ten tył inie robi tragedii (zdjęcie tez ciut nie teges, nie mam jak zrobić w innym świetle)
i chyba jednak je wystopniuję trochę.

a co do masek - moje wlosy kochają NaturVital od pierwszego użycia, maskę alterry (aloes i granat), wszystkie biowaxy, najbardziej chyba ten z keratyną.
Skalp za to kocha drożdzowa Agafii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140822_093340.jpg (80,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140822_091927.jpg (71,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140822_092155.jpg (81,0 KB, 46 załadowań)

5, 10, 21.975, 42.135

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 09:55   #4366
jakisnick
Raczkowanie

Jessenia, przód jak ta lala!
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:03   #4367
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
dotarłam.

no może ten tył inie robi tragedii (zdjęcie tez ciut nie teges, nie mam jak zrobić w innym świetle)
i chyba jednak je wystopniuję trochę.

a co do masek - moje wlosy kochają NaturVital od pierwszego użycia, maskę alterry (aloes i granat), wszystkie biowaxy, najbardziej chyba ten z keratyną.
Skalp za to kocha drożdzowa Agafii.
Jakie piękne włosy! Teraz jak podrosły są super. Marzy mi się taki ciemny kolor
Stary 2014-08-22, 10:08   #4368
Sandwichh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Dużo osób poleca maskę nawilżającą NaturVital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...er-zimbro.html
i maski Kallosa z proteinami https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html

Pierwsza na moich włosach szału nie robi, ale wiem, że to ulubieniec niektórych dziewczyn.

Kolejny hit to podobno ta maska z Rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html Podobno, bo jeszcze jej nie miałam, ale planuję kupić.

Moje włosy lubią biovaxa z keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html
O właśnie! NaturVital miałam kupić ostatnio na te upały. Ciekawa jestem jakby się sprawdzała u mnie. Jest ona mocno nawilżająca? Na jaką pogodę najlepiej? Wiesz może?

O masce z Rossmanna słyszałam, używam podobnej do niej odżywki Alterra z granatem i aloesem. Może maska byłaby równie dobra? Bo z odżywki jestem bardzo zadowolona

Kallosa nigdy w rękach nie miałam Jest ona proteinowa, tak?

O widzisz, a ja zamówiłam właśnie kilka dni temu Biovaxa z keratyną Mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzi. Do tej pory używałam z proteinami mlecznymi.
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:11   #4369
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Jakie piękne włosy! Teraz jak podrosły są super. Marzy mi się taki ciemny kolor
Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Jessenia, przód jak ta lala!
musze wreszcie znależć sposob na ten tył - no ale skoro mi wróciła faza na stylizację też - to moze się uda tylko czasu mam coraz mniej rano, porowatość mam coraz niższa i suszenie trwa wiEKI...
co do koloru - widac już mocno siwy odrost, niestety moje naturalne włosy są praktycznie całe siwe - to jakby WIELE utrudnia..
kolor jest bliski mojemu, może ciut cieplejszy, ale bardzo jestem zadowolona z tych farb.

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2014-08-22, 10:17   #4370
Klaudenc
Moderator

Cytat:
musze wreszcie znależć sposob na ten tył - no ale skoro mi wróciła faza na stylizację też - to moze się uda tylko czasu mam coraz mniej rano, porowatość mam coraz niższa i suszenie trwa wiEKI...
co do koloru - widac już mocno siwy odrost, niestety moje naturalne włosy są praktycznie całe siwe - to jakby WIELE utrudnia..
kolor jest bliski mojemu, może ciut cieplejszy, ale bardzo jestem zadowolona z tych farb.
Ja mam śmiesznie na głowie bo odrost ciemny i zimny, pełno blond włosków (nie wiem skąd, w życiu nie miałam blond tylko czarne), końce rudo-brązowe po hennie i tylko tył mam swój naturalny kolor bo wczoraj cięłam. Do tego są suche i wygląda to paskudnie a farbować szkoda.
Stary 2014-08-22, 10:21   #4371
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Ja mam śmiesznie na głowie bo odrost ciemny i zimny, pełno blond włosków (nie wiem skąd, w życiu nie miałam blond tylko czarne), końce rudo-brązowe po hennie i tylko tył mam swój naturalny kolor bo wczoraj cięłam. Do tego są suche i wygląda to paskudnie a farbować szkoda.
ja musze forbowac - za duzo siwych - henna w wielu wariantch jest raz za mocno upierdliwa (mimo, ze naprawde ją lubię), dwa - za szybko mi rosna wlosy, jakbym miala cała procedurę henna -> indygo powtarzac co 3 tygodnie to juz w ogole bym osiwiała.
Pisałam już, że uzywalam farb BIOkap - co szalu nie robia , głownie dlatego, że się spierają strasznie i są drogie.
Te co mam Delii sa ekstra. tanie, bez PPD i w miarę się kolor trzyma

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2014-08-22, 10:23   #4372
Klaudenc
Moderator

Cytat:
ja musze forbowac - za duzo siwych - henna w wielu wariantch jest raz za mocno upierdliwa (mimo, ze naprawde ją lubię), dwa - za szybko mi rosna wlosy, jakbym miala cała procedurę henna -> indygo powtarzac co 3 tygodnie to juz w ogole bym osiwiała.
Pisałam już, że uzywalam farb BIOkap - co szalu nie robia , głownie dlatego, że się spierają strasznie i są drogie.
Te co mam Delii sa ekstra. tanie, bez PPD i w miarę się kolor trzyma
Dałabyś mi link do kwc? Może będą w tym sklepie polskim online to bym kupiła. Szczególnie że głowy myć często nie potrzebuje i kolor by się trzymał.

Na tej stronie jest delia henna cameleo i delia pro-green, któraś z tych?

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-22 o 10:35
Stary 2014-08-22, 10:35   #4373
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...pro-green.html (to nowa wersja)
ja mam jeszcze te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
kupowałam w Jasmin.

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2014-08-22, 10:42   #4374
Klaudenc
Moderator

Cytat:
O super dzięki, mam to szczęście że są delie w tym sklepie ;D z nowej wersji tylko blondy mają ale jakaś czerń jest i średni brąz. Fajnie, zamówię i pofarbuję przed szkołą. Zawsze trochę estetyczniej takie wyrównane niż 5 kolorów o innej tonacji
Stary 2014-08-22, 11:46   #4375
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Doe Jak tam Shaumowe eksperymenty? Ja to mieszam, bo ostatnio samą zieloną przeproteinowałam a z tą fioletową wydaje się być optymalnie
- Jest ok, ale nie jest to mojej optimum.

Dziołchy, skoro tam wam się sprawdza ten krem, to przetestujcie sobie płukankę owsianą. 2 łyżki płatków owsianych moczy się w 0.5l wody, przelewa przez sitko i na głowę .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:09   #4376
Klaudenc
Moderator

Tęsknię za schaumami, ale teraz są za słabe nawilżeniowo. I łatwo mi się nimi przeproteinować, jak raz zrobiłam sobie zieloną to był płacz bo mi potem koleżanka robiła prostownicą i myślałam, że mi spaliła xD fioletowa cudownie pachnie, mogłabym mieć takie perfumy
Stary 2014-08-22, 13:05   #4377
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

Inaczej nie da rady ;P
ja jedynie maska, pozniej troche b/s jak mam, zel i suszenie O.O czasami pozwalam sobie na 2-3 krople olejku dla zabezpieczenia ale to juz maximum, inaczej mam praktycznie proste wlosy i tluste do tego
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:21   #4378
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
ja jedynie maska, pozniej troche b/s jak mam, zel i suszenie O.O czasami pozwalam sobie na 2-3 krople olejku dla zabezpieczenia ale to juz maximum, inaczej mam praktycznie proste wlosy i tluste do tego
Tak jak ja, olej/maska/ds potem b/s i zel/balsam. Potem co rano odrobina wody i b/s.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:22   #4379
Joanku
Zadomowienie

No widać moje jak gąbka
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:08   #4380
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Siedzę właśnie z Biovaxem żółtym na łbie. Mam nadzieję, że pod wpływem ciepła ładnie wszystko się wchłonie. Po wrzuceniu pół tony węgla czuje się jak nowo narodzona.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości