![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Florek ma już 12 zębów
![]()
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Paweł 10.. i 2 chyba się przebijają ![]() Dużo.. uzębienie mają już hihi, a gryzie Twój Ciebie??
![]() |
#783 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak na początek (mam nadzieję, że White się nie obrazi)- ale z ciekawości zajrzałam na wątek mamuś sierpniowych no i.... White urodziła wczoraj o 17:28 Mikołaja
![]() ![]() ![]() White gratulacje!!! ![]() ![]()
![]() |
#784 | |||||||||
Rozeznanie
|
no i wreszcie Wam poodpisuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Wam mija ranek? mnie nudno w piżamie i w łóżku z psem ![]()
![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie sobie czytam i widzę, że dziewczyna się namęczyła i zrobili jej cc, kurka też się tego boję, że tak się skończy :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia, to zgadzam się, że ma duży wpływ na płodność. Ja teraz zdecydowanie zdrowiej jem niż zanim zaszłam w ciążę z synkiem, ale jak na razie nie widać efektów... Najgorsze jest, że cykle ładne, owulacja jest, nawet teraz już tych brudzeń w II fazie cyklu nie było, chyba pozostaje czekać. Do roku starania są normalne nawet jak jest wszystko w porządku, mamy widocznie po prostu pecha. Jeszcze się zastanawiam czy ta wit. D3 nie zaburza, ja codziennie po 1-2 godziny jestem na słońcu, a tu taki poziom - jak z synkiem zaszłam to był styczeń i w ogóle słońca nie było, więc... Jednym słowem loteria... A zioła brałam i zaszłam z nimi w pierwszym cyklu stosowania w tą ciążę z października, którą straciłam w grudniu, a potem w biochemiczną w pierwszym cyklu jak było zielone światło w marcu... Synek był bez ziół. Piję znowu, bo na pewno nie zaszkodzą, tylko lekarka mówiła, żeby się w zioła nie bawić. Nie wiem czemu, tak negatywnie do tego podeszła, bo przecież krzywdy raczej nie robią, nie? A ona była zdecydowanie na nie, nawet nie na zasadzie nie zaszkodzi, ani nie pomoże. Nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A patrzyłyście do klubu? Bo tam też pisałam ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To mam nadzieję, że ta biegunka Cię w końcu przestanie nawiedzać ![]() My zaraz s synkiem do sklepu jedziemy, bo leje to i tak spacerować nie będziemy... Cytat:
I nie myśl o tym - i tak nie mamy wpływu na takie rzeczy. Ja wierzę, że będzie dobrze ![]() ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-08-21 o 09:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |||
Zakorzenienie
|
gryzie czasem sygnalizując że jest głodny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czekamy na foty ale ci dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a widzisz u mnie cykle coś się zepsuły ![]()
![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Patusia, takie dramaty to powoduje nawet niedoleczona zwykła grypa więc naprawdę nie ma co męczyć siębie takim myśleniem
![]() Ewelinka, no teraz to jż wyjścia nie mam, muszę poddać się swojemu ciału i Malutkiej przede wszystkim. Będę w dobrych rękach więc krzywdy nam tam nie zrobią ![]() O to link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354&page=129 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też już powoli zaczynam trząść portkami przed porodem. Słyszałyście może albo macie jakieś doświadczenia z uśmierzaniem porodowego bólu? Jest teraz trochę wynalazków, jak żel do porodu http://natalispolska.pl/produktynatalis.php czy elektrody ![]() Mam wielki dylemat z tym związany, chciałąbym rodzić naturalnie ale tak się boję bólu że chyba powiem dziecku żeby zostało w środku ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
Mamy z Tż bardzo dobrą koleżankę, która jest Doulą. Jak tylko dowiedziała się, że jestem w ciąży to zaproponowała swoją pomoc przez okres ciąży no i przy porodzie. I ona ma możliwość wypożyczyć dla rodzącej znieczulenie Teens nie wiem jeszcze jak jest z jego skutecznością ale liczę na to, że będzie skutkowało
![]()
![]() |
#791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
AAA Tens to to urządzonko ![]()
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#793 | |||
Rozeznanie
|
A to co się dzieje? Myślałam, że coraz lepiej jest.
A nam w końcu musi się udać ![]() Cytat:
![]() ![]() A wątek jakoś wcześniej znalazłam, myślałam, że tam coś już White pisała. Oby o nas nie zapomniała ![]() Cytat:
![]() ![]() O tym urządzeniu co Patusia pisze, to słyszałam od koleżanki, która w Anglii rodziła i podobno super. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wiem czy była owu już drugi cykl czy nie ![]()
![]() |
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
No to rzeczywiście dziwne... Ale póki karmisz, to bym się tym nie przejmowała, bo wiadomo, że przy podwyższonej prolaktynie przy kp możesz mieć cykle bezowulacyjne. Choć wcześniej już były z owu... Hmmm... No ciężko, bo u Ciebie mierzenie temperatury się średnio sprawdzało, a chyba w domowych warunkach najłatwiej po tym stwierdzić, czy "prawdopodobnie" była...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
mierzenie temp i tam bez sensu bo ja raz wstaje o 6 raz o 9. w nocy kilka razy wstaje do Florka wiec do du... mierzenie. no nic, trzeba go odstawić wrzesień się zbliża a tu dalej lipa
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak jest z suplementacją diety w ciąży? O kwasie foliowym wiem
![]() ![]()
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A o to my w 38tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuszek i mamusia śliczni ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Już pisałam, że u nas miesiąc to trwało. Po kolei kolejne karmienia ucinałam. I pisałaś, że chcesz kp innym posiłkiem zastąpić, ale jak zobaczysz, że ciężko idzie, to bym mu w porach kp dawała modyfikowane (bo na takie przechodzisz?). MM jest bardziej sycące, w końcu będzie pił mniej, a łatwiej będzie odstawić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brałam i to i to. Pharmaton okropny ![]() Femibion fajny ![]() piękni jesteście ![]() Cytat:
poza tym przed następną ciążą chcę min. 3 miesiące oddechu, regeneracji no i egoistycznie pare piw smakowych spróbować ![]() właśnie nie wiem które karmienie oddciać mam 2 w poludnie na drzemkę i do snu wieczorem. MM mam chcę mu dawać wieczorem kubek ale tylko chyba aż puszkę zużyję potem już przejdę na krowie, które i tak już pije.
![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Do końca nie wiem ale wydaje mi się, że z wchłanianiem nie jest tak kolorowo jak się wydaje...w każdym bądź razie odstawiłam, wyluzowałam, piłam ziółka o. Sroki i zaszłam w ciążę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W nocy już nic nie je? Ja bym zaczęła od tych na drzemce, a to wieczorne na końcu. A nie chcesz koziego spróbować? Podobno krowie za bardzo obciąża układ pokarmowy, a kozie najbardziej w składzie do maminego podobne. Ale skoro Florek nie ma problemów po nim, to może nie ma się co z kozim kombinować. No z kwasem to dziwie się Prymaza, że przed ciążą Ci mówił, żeby nie brać, bo już od momentu zapłodnienia wspomaga organogenezę i podobno te wady rozwojowe, którym kwas foliowy zapobiega powstają w 3-4 tygodniu ciąży. A mój lekarz kazał całą ciążę, bo jakieś badania prowadzili i że cały czas jest niby ważny. Ale nie wgłębiałam się w temat. Ale w sumie każdy lekarz co innego mówi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w nocy jeszcze pije. dlatego wolalabym najpierw nocne odstawic. ale skoro bedzie wiedzial ze jeszcze mleko w cycku jest bo w dzien by pil to moze jednak to dzienne. tylko teraz nie mam kiedy, bo bedziemy jechac do berlina za mieszkaniem wiec cycek sie przyda bo wygodnie odrazu mleko gotowe.
![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Aaa - to ja zrozumiałam, że tylko wieczorem je. Jak je w nocy, to najpierw odstaw wieczorne przed tym w nocy. A jeszcze wcześniej to w dzień. Jak się naje, to nie będzie tak chciał w nocy jeść. Nam synek na początku na wieczorne zjadał pół porcji, bo jak na piersi, to na pewno mniej mieścił, potem zaczął więcej i nocne potem było tylko raz.
A jak krowiego można 200 ml, to co poza tym? U nas wypija 240 ml rano i wieczorem koziego, w dzień jeszcze najczęściej jogurt/bieluch, ale nie zawsze. No na spokojnie - jak będzie dla Was odpowiedni moment to odstawiaj. Jak już wrócicie z oglądania mieszkania ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-08-22 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
White gratulacje!!
czekamy na sprawozdanie i foteczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
hej. Dzięki za gratulacje i kciuki
![]() ![]() najslodszym cukierkiem pod słońcem! Nie mogę jakoś dodać zdjecia, więc musicie jeszcze chwilke wytrzymać. Albo zerknąć na watek mamuskowy, bo tam wysylam zaraz dziewczynie mmsem. buziaki ![]()
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.