Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 09:08   #4621
201604250957
Konto usunięte

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Gdzie jest weekend ? Kiedy minął ?

Dzień dobry w ten mroźny poranek
weekendy mają to do siebie że uciekają migiem

faktycznie zimno już, koleżanka urlopowiczka przyszła dziś w sukience z rękawem 3/4 i gołych nogach i dobrze, że jeździ autem bo by na bank zmarzła

ale jest opalona na heban, widać od razu że z ciepłych krajów wróciła
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:15   #4622
Blondi2989
Blond forever!

Kash - korzystam z propozycji kawy
U nas weekend porządkowy, bo na dobre wyprowadziła się, tzn zabrała wszystkie swoje rzeczy moja kuzynka z mieszkania, które nam wynajmuje i musieliśmy się poukładać na nowo Przywieźliśmy też więcej naszych rzeczy od rodziców TŻ i teraz trochę jesteśmy bardziej u siebie
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Kupiłam. Do bibliotek sie zrazilam dawno temu Z tym, ze w koncu nie kupuje hurtem na zapas, tylko jak cos kupie(kupuje pojedynczo) od razu czytam . A zapas i tak mam jeszcze.
Ja biblioteki lubię i korzystam Jeszcze niedawno miałam najbliżej do nowej biblioteki w Centrum Handlowym, otwartej jak CH do 21, z mega wyborem, nowoczesnym klimatem Teraz mam po drodze Wojewódzką, więc korzystam z tamtej, ale podobnie jak Dotka - najczęściej zamawiam przez Internet i po mailu, że książka na mnie czeka odbieram
Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Na beletrystykę w ogóle szkoda mi kasy. Wolę książki, które czegoś uczą.
A ja uwielbiam beletrystykę, literaturę faktu, kryminały - lubię się pławić w "cudzych" książkowych życiach, to mnie relaksuje Ogólnie staram się dużo czytać.
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oj tam zaraz głupia. Mam podobnie.
Teoretycznie wszystko cacy, praca jest (całkiem, całkiem.. lubię to co robię i na finanse nie narzekam), chata jest, kochający facet jest, a jednak gdzież z tyłu głowy coś krzyczy.. MAŁO, MAŁO!
Też mam takie wrażenie, że jak się zadzieje jedno, to ja wynajduję następne, a ten etap który jest teraz to taki jakby na chwilę.
Nie spędza mi to snu z powiek, nie myślę o tym non-stop, ale nawet się nad tym mocniej nie skupiając, wiem, że gdzieś siedzi to, że chciałabym zrealizować (w niedalekiej przyszłości) to czy tamto.
No to mam podobnie - bardzo dużo od siebie wymagam (ofc na miarę realiów, bo poza tym jestem okrutną realistką), ale dzięki temu aktualnie jestem zadowolona z tego co mam
Poza tym ostatnio przeczytałam, że kobieta jest najszczęśliwsza w wieku 25 lat, także nie mogę ominąć pławienia się w tym szczęściu
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja nie kupuję dla siebie prawie w ogóle książek, szkoda mi kasy na książkę, którą przeczytam raz i ogólnie nie lubię gromadzić rzeczy, wyjątkiem są ulubione książki do których wracam nie raz, te muszę mieć na własność ale nie ma ich aż tak wiele
Ja też Ogólnie jestem spaczona po mojej mamie, która jest okropnym chomikiem i dzięki temu ja jestem na maksa minimalistką
Stary 2014-08-25, 09:26   #4623
_agg_
Zakorzenienie

idziemy na wesele za 2 lata koleżanka się zaręczyła co prawda jej chłopa niezyt lubię, ale to na szczęście nie ja się z nim hajtam

wczoraj zrobiłam 3 bita, ale z przepisu z "moich wypieków" i nie jest mega słodki, bo masy nie słodziłam dużo no i bita śmietana też tylko delikatnie ale wiadomo,kajmak to ogień
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:30   #4624
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
ja jak robię tortille z gyrosem to podsmażam mięso z przyprawą i cebulę a na świeżo dodaję pomidora i ogórka pokrojonego w kostkę oraz kukurydzę, jak lubicie to możesz dodać trochę poszatkowanej kapusty pekińskiej i do tego sos czosnkowy więc nic nie jest suche
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dagunia, ja kurczaka robię na parze w przyprawie gyros, jest wtedy soczysty
No i do środka daję sos czosnkowo ziołowy: jogurt/serek Bieluch + ząbek czosnku, zioła prowansalskie

Daję poza tym kukurydzę, paprykę, ogórka konserwowego, ogórka świeżego, pomidora
Ja uwielbiam kurczaka "parowanego" ale Tż niestety nawet nie spojrzy na niego

Cytat:
dzień dobry w tym tygodniu chodzę do pracy na 7 więc pozwolę sobie otworzyć poranną zmianę

koleżanka wróciła z 2 tygodniowego urlopu na Kos, wypoczęta, opalona i przerażona temperaturami jakie teraz są w Pl oczywiście nie mogłyśmy się nagadać w drodze do pracy

Ilsa cieszę się, że panieński się udał

Dotka ja mam tak samo jeśli chodzi o karmę i w sumie nie znam nikogo o kim mogłabym powiedzieć, że go nienawidzę czy źle mu życzę

kawa dla wszystkich
Byłam na Kosie - fajne miasteczko

Ja witam z herbatką owocową

Wczoraj byłam z Tżtem na grzybach - całe wiaderko nazbieraliśmy i dzisiaj robię sosik
Stary 2014-08-25, 09:40   #4625
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość

wczoraj zrobiłam 3 bita, ale z przepisu z "moich wypieków" i nie jest mega słodki, bo masy nie słodziłam dużo no i bita śmietana też tylko delikatnie ale wiadomo,kajmak to ogień
Będę robić za tydzień i już mam smaka

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam z Tżtem na grzybach - całe wiaderko nazbieraliśmy i dzisiaj robię sosik
Ja dzisiaj robię próbę bigosu cygańskiego Właśnie, kash, z tego przepisu, który podałaś ile wychodzi porcji ? Tak mniej więcej.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:24   #4626
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka ja mam tak samo jeśli chodzi o karmę i w sumie nie znam nikogo o kim mogłabym powiedzieć, że go nienawidzę czy źle mu życzę
Ja mam chyba w sumie tylko 1 taką osobę. Ale i tak licze, że karma do niej wróci, a w zasadzie po części już wróciła

Blondi, podobne gatunki lubimy :czytam:

Dagunia, kurczaka oczywiście można też usmażyć

Dziewczyny, mam dzisiaj przymiarkę sukni ślubnej - na samą myśl aż mi się przewraca w żołądku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:26   #4627
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
moja tez pika, ale faceci mieli wlaczone tv i zagluszali pralke
Uwielbiam tą funkcjonalność - tylko trzeba od razu wstać i powiesić, bo później łatwo zapomnieć

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Kupiłam. Do bibliotek sie zrazilam dawno temu Z tym, ze w koncu nie kupuje hurtem na zapas, tylko jak cos kupie(kupuje pojedynczo) od razu czytam . A zapas i tak mam jeszcze.

Ogolnie musze kiedys sprzedac czesc ksiazek, ja wiem ze sie sprzedaje sporo taniej, ale jak znam ludzi to pewnie powiedza, ze jak kupione za 40 zl to oni wezma za 5 zl i jeszcze najlepiej im dowiezc W wymiany mi sie bawic nie chce, chcialabym sprzedac.
A ja jako podwójny filolog który dźwigał po 1o grubych książek na raz na studiach zraziłam się do papieru. Teraz 99% kupujemy na kindla i uważam, że nie ma lepszej opcji! Mało waży, nie zajmuje miejsca...

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oj tam zaraz głupia. Mam podobnie.
Teoretycznie wszystko cacy, praca jest (całkiem, całkiem.. lubię to co robię i na finanse nie narzekam), chata jest, kochający facet jest, a jednak gdzież z tyłu głowy coś krzyczy.. MAŁO, MAŁO!
Też mam takie wrażenie, że jak się zadzieje jedno, to ja wynajduję następne, a ten etap który jest teraz to taki jakby na chwilę.
Nie spędza mi to snu z powiek, nie myślę o tym non-stop, ale nawet się nad tym mocniej nie skupiając, wiem, że gdzieś siedzi to, że chciałabym zrealizować (w niedalekiej przyszłości) to czy tamto.
Ja tak miałam kiedyś, bardzo cisnęłam, ale teraz mam taki stan, że pomijając brak pracy przed 2 dni jestem super szczęśliwa z tym jak wygląda moje życie. Z TŻtem układa się świetnie, jesteśmy oboje zdrowi, mamy swój kąt i oby nie było gorzej, to będzie świetnie. No i zastanawiam się, jak tyle lat mogłam być takim ospałym leniwym kluskiem... teraz jak widzę moje ciało które się zmienia i jak szybuje mi w górę siła i wytrzymałość jestem zachwycona! Staram się znaleźć jakiś balans w moim życiu i chyba powoli mi to wychodzi...o ile znowu nie trafię do jakiegoś masakrycznego korpo w następnej pracy

Cytat:
Ja wyznaję zasadę karmy Jeśli ktoś postępuje źle wobec mnie, to nigdy mu nie życzę żeby mu się coś stało. Spokojnie czekam, bo wiem, że kiedyś to do niego wróci.
Ja staram sie być w porządku wobec ludzi, którzy mnie otaczają
A ja tam wierzę w karmę, ale czasami chciałabym, żeby działała szybciej

Cytat:
Gdzie jest weekend ? Kiedy minął ?

Dzień dobry w ten mroźny poranek
U nas piękne słoneczko!

Cytat:
Dziękuję

Ja witam z herbatką owocową
Kos spoko, ale druga, nieimprezowa część wyspy - Kefalos, Kamari Beach etc. dużo lepsza, ładniejsze plaże i mniej ludzi

Dzień dobry, ja zakończyłam poranne wysyłanie CV i pucuję mieszkanie, z telefonem pod ręką popijam sobie yerba mate... znacie? dobra opcja zamiast kawy,
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:29   #4628
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

U nas piękne słoneczko!

Dzień dobry, ja zakończyłam poranne wysyłanie CV i pucuję mieszkanie, z telefonem pod ręką popijam sobie yerba mate... znacie? dobra opcja zamiast kawy,
U nas też słoneczko Ale rano było 6 stopni

Nie zazdroszczę braku pracy, ale zazdroszczę takiego leniwego poranka

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:32   #4629
Dotka90
Zakorzenienie

Rise, niestety karma ma to do siebie, że wraca, ale trwa to straaaasznie długo

A co do yerby, to ja znam, piję praktycznie codziennie ok. 1l -1.5l
Stary 2014-08-25, 10:40   #4630
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Będę robić za tydzień i już mam smaka

Ja dzisiaj robię próbę bigosu cygańskiego Właśnie, kash, z tego przepisu, który podałaś ile wychodzi porcji ? Tak mniej więcej.
Dużo Mi cały spory garnek wyszedł
Cytat:
Ja mam chyba w sumie tylko 1 taką osobę. Ale i tak licze, że karma do niej wróci, a w zasadzie po części już wróciła

Blondi, podobne gatunki lubimy :czytam:

Dagunia, kurczaka oczywiście można też usmażyć

Dziewczyny, mam dzisiaj przymiarkę sukni ślubnej - na samą myśl aż mi się przewraca w żołądku
Daj znać jak wrażenia po
Stary 2014-08-25, 10:59   #4631
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Poza tym ostatnio przeczytałam, że kobieta jest najszczęśliwsza w wieku 25 lat, także nie mogę ominąć pławienia się w tym szczęściu
To już teraz będzie tylko gorzej ?

A tak na poważnie... Dzisiaj witam się w bardzo dobrym, aczkolwiek jeszcze trochę śpiącym nastroju. Położyłam się wczoraj spać przed północą i w ciągu pół godziny już mnie nie było... HURRRRA! Obudził mnie dzisiaj telefon przed 9.00, więc po 8,5 godzinach snu czuję się tak jakoś bardziej rześko, choć przyda mi się jeszcze tydzień, żeby odespać te ostatnie zarwane noce . Tia.....Zwłaszcza, że obiecałam być jutro w pracy koło 7.30, a dla mnie taka godzina to środek nocy

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 11:01   #4632
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
U nas też słoneczko Ale rano było 6 stopni

Nie zazdroszczę braku pracy, ale zazdroszczę takiego leniwego poranka
Bo nie ma czego zazdrościć!
Chociaż jak tak chodzę po zakupy czy coś w środku dnia czuję się dziwnie - same matki z wózkami i i emeryci i ja... mąż jak na razie ma raj - prasuję mu (czego nigdy nie robiłam z braku czasu i chęci), jedzenie zrobione, żyć nie umierać

Cytat:
Rise, niestety karma ma to do siebie, że wraca, ale trwa to straaaasznie długo

A co do yerby, to ja znam, piję praktycznie codziennie ok. 1l -1.5l
Kupiłam sobie teraz w torebkach żeby się nie babrać i sączę ze swojego słoiczka
Stary 2014-08-25, 11:02   #4633
Terha
Zakorzenienie

Cytat:

idziemy na wesele za 2 lata koleżanka się zaręczyła co prawda jej chłopa niezyt lubię, ale to na szczęście nie ja się z nim hajtam
Mi już w rodzinie wesela się pokończyły. Teraz wszyscy czekają tylko na mnie . A nie przypuszczam,żebym została zaproszona na wesele do jakiejś koleżanki. Zresztą ja też raczej nie planuję zapraszać znajomych na wesele, a przyjaciół nie mam.

Stary 2014-08-25, 11:04   #4634
_agg_
Zakorzenienie

ja ostatnio jak się kładę, to nie ma mnie w ciągu 5 minut jestem tak przytyrana, że kładę się i od razu mnie nie ma ostatnio się położyłam, tż miał też się kłaść za 10 min. i jak przyszedł, to ja już dawno spałam

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Mi już w rodzinie wesela się pokończyły. Teraz wszyscy czekają tylko na mnie . A nie przypuszczam,żebym została zaproszona na wesele do jakiejś koleżanki. Zresztą ja też raczej nie planuję zapraszać znajomych na wesele, a przyjaciół nie mam.
to taka bliska koleżanka nie przyjaciółka, ale ktoś więcej niż zwykła koleżanka u mnie jeszcze za rok wesele, kuzynka ze szkotem będą panowie w spódnicach aahaha no i jestem świadkową
Stary 2014-08-25, 11:07   #4635
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

hehe 2 lata to jeszcze kupa czasu my idziemy do przyjaciela Tż w czerwcu przyszłego roku, bardzo się cieszę bo jego znajomi to fajna imprezowa ekipa

Cytat:
ja też w zeszłym roku samo miasteczko takie bardzo europejskie i imprezowe, kompletnie odmienne od wiejskiej części wyspy, my natomiast mieszkaliśmy w mniejszej miejscowości Tigaki i tam było spokojnie, sielsko anielsko i piaszczysta plaża co nam bardzo odpowiadało

Cytat:
sporo, cały gar duży, ile osób nie wiem, 8 solidnych porcji na pewno

Cytat:
keep calm na pewno będzie super leżeć, trzymam kciuki

Cytat:
Kos spoko, ale druga, nieimprezowa część wyspy - Kefalos, Kamari Beach etc. dużo lepsza, ładniejsze plaże i mniej ludzi
zgadzam się choć my mieszkaliśmy 12 km od miasta KOS a było tak samo jak piszesz o południu

a yerba mate nie znoszę, obrzydliwy smak- jak dla mnie ofkors

kurde dyrektor mi wymyślił robotę (głupiego ) na cały poranek, pora na drugą kawę i drugie śniadanie
Stary 2014-08-25, 11:08   #4636
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Nie wiem jak smakuje, bo takiego mięsa nie jadłam, ale jak lubisz dietetyczne jedzenie to ja Ci polecam gorąco mięso z grilla. Dawno temu kupiliśmy z rodzicami mojemu Tżtowi taki domowy sprzęt i teraz bardzo często robimy mięso i ryby właśnie w ten sposób. Pychotka . Zwłaszcza łosoś .

Stary 2014-08-25, 11:09   #4637
_agg_
Zakorzenienie

jeja, nie gadajcie o żadnych wyspach, i wakacjach nie miałam urlopu od 3 lat, a nie byłam nigdzie jeszcze dłużej
Stary 2014-08-25, 11:11   #4638
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
ju mnie jeszcze za rok wesele, kuzynka ze szkotem będą panowie w spódnicach aahaha no i jestem świadkową
czaaad zawsze chciałam iść na takie wesele gdzie jedna strona jest z "zagramanicy" a faceci w kiltach
Stary 2014-08-25, 11:16   #4639
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
czaaad zawsze chciałam iść na takie wesele gdzie jedna strona jest z "zagramanicy" a faceci w kiltach
jak byliśmy ze 3 albo 4 lata temu na weselu u kuzyna, to Simon też był i był największą atrakcją tego wesela
Stary 2014-08-25, 11:17   #4640
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie teraz w torebkach żeby się nie babrać i sączę ze swojego słoiczka
O nieee, profanacja!
Stary 2014-08-25, 11:31   #4641
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
U mnie niestety u TŻta wysyp będzie i tłumaczenie za każdym razem że nie idziemy jest męczące w mojej rodzinie podejrzewam najwcześniej za jakieś 5-10 lat dopiero

Cytat:
hehe 2 lata to jeszcze kupa czasu my idziemy do przyjaciela Tż w czerwcu przyszłego roku, bardzo się cieszę bo jego znajomi to fajna imprezowa ekipa

ja też w zeszłym roku samo miasteczko takie bardzo europejskie i imprezowe, kompletnie odmienne od wiejskiej części wyspy, my natomiast mieszkaliśmy w mniejszej miejscowości Tigaki i tam było spokojnie, sielsko anielsko i piaszczysta plaża co nam bardzo odpowiadało

sporo, cały gar duży, ile osób nie wiem, 8 solidnych porcji na pewno

keep calm na pewno będzie super leżeć, trzymam kciuki

zgadzam się choć my mieszkaliśmy 12 km od miasta KOS a było tak samo jak piszesz o południu

a yerba mate nie znoszę, obrzydliwy smak- jak dla mnie ofkors

kurde dyrektor mi wymyślił robotę (głupiego ) na cały poranek, pora na drugą kawę i drugie śniadanie
Tigaki - ależ tam mieli piękną plażę, byłam, potwierdzam My całą wyspę quadem zjeździliśmy w jeden dzień, bardzo fajna sprawa.

Cytat:
Nie wiem jak smakuje, bo takiego mięsa nie jadłam, ale jak lubisz dietetyczne jedzenie to ja Ci polecam gorąco mięso z grilla. Dawno temu kupiliśmy z rodzicami mojemu Tżtowi taki domowy sprzęt i teraz bardzo często robimy mięso i ryby właśnie w ten sposób. Pychotka . Zwłaszcza łosoś .
Nie rób smaka

Cytat:
Ja też, możnaby sobie po angielsku pogadać (anglistka z wykształcenia się kłania)

Cytat:
O nieee, profanacja!
Kiedyś nam tykwy spleśniały i mam uraz :P

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-08-25 o 11:33
Stary 2014-08-25, 11:37   #4642
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
U mnie niestety u TŻta wysyp będzie i tłumaczenie za każdym razem że nie idziemy jest męczące w mojej rodzinie podejrzewam najwcześniej za jakieś 5-10 lat dopiero

Tigaki - ależ tam mieli piękną plażę, byłam, potwierdzam My całą wyspę quadem zjeździliśmy w jeden dzień, bardzo fajna sprawa.

Ja też, możnaby sobie po angielsku pogadać (anglistka z wykształcenia się kłania)
a czemu nie chodzicie na wesela, nie lubicie?

my jeździliśmy rowerami, prawdziwa frajda, szczególnie że główna droga prowadzi wzdłuż morza

to możesz sobie przybić piątkę z moim Tż
Stary 2014-08-25, 12:22   #4643
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Przypomnialyscie mi, ze ide jeszcze na inne wesele, w grudniu tutaj w Australii. Zaproszenia jeszcze nie mamy w sumie, ale dostalismy magnes na lodowke z 'save the date' I z grupa wspolnych znajomych zarezerwowalismy tez juz sobie hotel na miejscu (wesele ma byc 250 km od Sydney), bo to mala miejscowos i pozniej mielibysmy problem.

Tylko zastanawiam sie jak to bedzie... Znam Pana Mlodego, jego przyszlej zony nie. Obydwoje sa weganami, bardzo zagorzalymi. Tzn chlopak jest w porzadku, nie terroryzuje nikogo, kto nie podziela jego przekonan, natomiast dziewczyna jest... lekko mowiac bardzo zasadnicza w tym wzgledzie. Dlatego tez w ogole nie zjawia sie na spotkaniach ze znajomymi swojego narzeczonego. Moj tz widzial ja RAZ.

Zeby przyszla na jakiekolwiek spotkanie u kogos w domu, absolutnie nie moze byc w domu miesa. Nawet w lodowce. Nawet jezeli sa zapewnione dania weganskie. Troche paranoja...

Ciekawi mnie wiec jak bedzie wygadalo weganskie wesele Bylyscie kiedys na takim?
Stary 2014-08-25, 12:29   #4644
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Zeby przyszla na jakiekolwiek spotkanie u kogos w domu, absolutnie nie moze byc w domu miesa. Nawet w lodowce. Nawet jezeli sa zapewnione dania weganskie. Troche paranoja...

Ciekawi mnie wiec jak bedzie wygadalo weganskie wesele Bylyscie kiedys na takim?
laska jest hardcorem w takim razie nie byłam na takim weselu nigdy, nigdy o takim nie słyszałam i uważam, że to dość kontrowersyjny pomysł, że skoro oni nie jedzą mięsa i produktów pochodzących od zwierząt to wszyscy goście na weselu też jeść nie będą nie wątpię, że da się przygotować pyszne dania wegańskie, jednak nie każdy takie lubi, prawdziwi mięsożercy mogą się czuć zawiedzeni i wyjść z wesela głodnymi
Stary 2014-08-25, 13:30   #4645
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:

Moja koleżanka w te wakacje też się zaręczyła. Wesele planują za rok. Mówiła, że już mamy się czuć zaproszeni. Dobrze takie rzeczy wiedzieć wcześniej.
We wrześniu idziemy na wesele, zaproszenie późno dostaliśmy. Próbowaliśmy wcześniej wyczaić, czy będą nas zapraszać, ale nie powiedzieli nic. Mąż nie ma urlopu zaplanowanego, a teraz odrabia. Ma 3 dni do odrobienia. W piątek kawalerski ma nockę, chciałby iść, ale nie wiadomo, czy będzie mógł odrobić.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Przypomnialyscie mi, ze ide jeszcze na inne wesele, w grudniu tutaj w Australii. Zaproszenia jeszcze nie mamy w sumie, ale dostalismy magnes na lodowke z 'save the date' I z grupa wspolnych znajomych zarezerwowalismy tez juz sobie hotel na miejscu (wesele ma byc 250 km od Sydney), bo to mala miejscowos i pozniej mielibysmy problem.

Tylko zastanawiam sie jak to bedzie... Znam Pana Mlodego, jego przyszlej zony nie. Obydwoje sa weganami, bardzo zagorzalymi. Tzn chlopak jest w porzadku, nie terroryzuje nikogo, kto nie podziela jego przekonan, natomiast dziewczyna jest... lekko mowiac bardzo zasadnicza w tym wzgledzie. Dlatego tez w ogole nie zjawia sie na spotkaniach ze znajomymi swojego narzeczonego. Moj tz widzial ja RAZ.

Ja nie byłam na takim weselu. Z tym mięsem przegina, nie powinna nakazywać innym nie jedzenia mięsa.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Z kim idziesz?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 13:34   #4646
Terha
Zakorzenienie

Nawet mięsa w lodówce nie można mieć? Ale hardcore .

Stary 2014-08-25, 13:40   #4647
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mięsa w lodówce nie można mieć? Ale hardcore .
jakaś
Stary 2014-08-25, 13:51   #4648
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś nam tykwy spleśniały i mam uraz :P
Ja mam matero ceramiczne, bo w pracy nie dam rady mieć innego, żeby je utrzymać w czystości i właśnie żeby nie zapleśniało
Ale herbaty torebkowe to najgorszy sort.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Z kim idziesz?
Z mamą i przyjaciółką (świadkową)
Stary 2014-08-25, 14:21   #4649
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
nie wątpię, że da się przygotować pyszne dania wegańskie, jednak nie każdy takie lubi, prawdziwi mięsożercy mogą się czuć zawiedzeni i wyjść z wesela głodnymi
Nie wiem jak wyglądają wesela w Australii, ale w Polsce przy wódce nie wyobrażam sobie wesela bez porządnej mięsnej zagrychy

A nie chwaliłam się - kupiliśmy z TŻ bilety na dobę do Szwecji i jedziemy w połowie września na weekend do Sztokholmu Uwielbiam Szwecję!
Stary 2014-08-25, 15:59   #4650
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wyglądają wesela w Australii, ale w Polsce przy wódce nie wyobrażam sobie wesela bez porządnej mięsnej zagrychy

A nie chwaliłam się - kupiliśmy z TŻ bilety na dobę do Szwecji i jedziemy w połowie września na weekend do Sztokholmu Uwielbiam Szwecję!
Oooooo.....ale fajnie . Ja też coś szukam takiego fajnego weekendowego na jednej ze stron, ale nic mi nie wpadło w oko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości