![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Nie, dlaczego?
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Moja pereleczka spi juz prawie godzine
![]() dzwonilam do orendża o ten moj internet. ogolnie bylam nastawiona bojowo ![]() ![]() ![]() nieeeeeeeeeeee, zamkneli do nastepnych wakacji nasz basen ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Wam w k. elaborat zostawiłam, który poniekąd nakreśli sytauację, czemu mnie mniej.
Nie odpuszczam Was, teraz troszkę nadrobię i postaram się codziennie pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
ooo, to ciezki kaliber!
![]() moj kombajny ![]() to mowisz ze niezle zarabia? szybko chyba sie wybil, co? u mojego nie ma takiego typowego awansu, co najyzej moga mu dac w nagrode inna czesc do spawania ![]() ale jak opowiada ile maja "starzy" to glowa puchnie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ania - nie podczytuj z ukrycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
ania,
![]()
#1956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem stale od 14 lipca codziennie tutaj i czytam tylko, mam nadzieje, ze nikomu to nie przeszkadza? lubie wiedziec co u Was, a Lady i Ewulko moja też chodzi do przedszkola od 4 sierpnia jako jedyna nie płacze i chętnie zostaje, Pani Ja chwali, bo przecież Ona dopiero osłuchuje się z j. niemeickim wszystko zależy od tego jakie dziecko jest, inne płaczą, serce pęka jak słyszę, ale już jest lepiej i dzieciatka coraz mniej płaczą, chwilkę tylko i przestają. Czesto jest tak ze jak jedno się rozpłacze, to wtedy cała reszta zaczyna. Tutaj było tak ze pierwsze 2 tygodnie ja bylam z Nia, najpier po 1,5 godziny po 2 i w sumie u nas juz pierwszego dnia zostala sama z pania godzinkę. I tak z dnia na dzien coraz dłużej. Trzymam kciuki zeby Wasze dzieci również chetnie i bez płakusiania zostawały. Tak jak pisałam moja chętnie zostawała, ale np. dziś prawie wszystkie dzieci płakałay i Ona tez nie chciała puscic Mamusi, Pani Ją wzięła i Ona sie rozpłakała, Pani kazała mi wyjść, myslalam ze serducho mi pęknie zamknełam drzwi i mysle sobie zaraz wrócę po Nią i co chwila i już nie płakała. Pisałyście także że dzieci ida do starszaków, ja wiem, ze to wszystko zalezy od dziecia, ale ja no bym wolała, bo ja wychodzimy i Nati widzi starsze dzeci to ciągnie bardzo do nich. U Niej w grupie sa dzieci zblizone wiekowo, ale takie bardzo spokojne, a moja to szogunek mały i cały czas ciągnie Ją do starszych. Będzie dobrze, trzymam kciuki, i wiem jak się stresujecie, ja miałam to samo. ![]() Są kamerki w Waszych złobkach? bo wtedy jest fajniej można zajrzec i zobaczyc co dziecię robi i czy nie płakusia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
sarah - fajnie ze sie odezwalas? brawa dla dzielnej coruni!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() mówiłam Wam już, że ma urlooooooop ![]() ![]() ![]() trochę z Wami, trochę z TŻ, bo nie wiem kiedy i na jak długo przyjedzie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() własnie chcę dzisiaj zamówić trampolinę i takie pytanie mam: ma któraś z Was taką, co u góry ta siatka jest przyczepiona jeszcze do obręczy? o taką http://allegro.pl/trampolina-z-ringi...512820585.html ; piękny Pietraszko; tak się wkręcisz, że będziesz biegać z aparatem wszędzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja miałam to samo w ciąży, mogłam spać wszędzie i o każdej porze; szwagierka mi przez to synka wróżyła ![]() uważaj na siebie i buziaki dla Pitera ![]()
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Wtajemniczenie
|
Lady - na odwrót, Ania idzie do MŁODSZEJ grupy. Teoretycznie powinny być dzieci od 9 do 18 miesiąca. Już wiem, że za 15 dzieci w wieku Ani będzie jeszcze 4, a reszta to maluszki.
Co do adaptacji - u nas nie można z dzieckiem być na sali ![]() Ja planuję w poniedziałek zaprowadzić Anię po śniadaniu (na bank na powitanie nic nie zje, więc dam jej śniadanie w domu) i odebrać właśnie nie wiem - albo przed obiadem (u nas 11 15) albo po obiedzie. W drugi dzień zaprowadzę już na śniadanie, i też na obiedzie już zostanie. I zależności od tego jak będzie reagować albo już zacznę zostawiać na drzemkę i odbierać bezpośrednio po, albo dopiero w drugim tygodniu to wprowadzę. Taki mam plan, ale też zobaczymy jak Ania będzie reagować. Tłumaczę jej, nie wiem na ile to rozumie i przyjmuje do wiadomości, ale już bawimy się w żłobek, sprawdzamy obecność ![]() Też się boję, ale wiem, że muszę zaufać opiekunkom, bo jak ja będę się bać to tym bardziej ona. Wiem, że muszę jje mówć kiedy ją odbiorę i dotrzymać słowa, wiem że musze ją wpierać i żegnać z uśmiechem. No i to naarazie tyle mojego planu, zobaczymy. Ale staram się nie dołować i pozytywnie nastrajać - Ania w w domu jest małym szogunem, ale w obecności innych dzieci staje się n"niewidzialana" ![]() Z innej strony - myślę o sobie troszeczkę, że ja sama przez te 2 lata bardzo się zmieniłąm, jak spotykam się ze znajmomymi to jakaś taka nieśmiała, wycofana jestem ![]() Więc muszę wyjśc do ludzi po prostu, rozpocząć pracę żebym czuła, że na coś "zasługuję" itd. Uważam, że to poniesie za sobą obupólne korzyści, choć bardzo się boję raz o anię, dwa o to że nikt mnie nie chce do pracy ![]()
![]() |
#1961 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mało Ci jeszcze ![]() ![]() Cytat:
super wiadomość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
no to trochę nadrobiłam.
Dzieciaczki cudowne ![]() Black fajnie ze Wam się wiedzie dobrze ![]() Lady kciukaski za pietraszka, jak tam kanapa? Ja mam okazję rozwazyc czy od stycznia dać Dawida na 2-3 godziny do przedszkola prywatnego.,, Sarah, przecież fajnie, że jesteś ![]() Sylwietta ja gorąco Ci kibicuje cokolwiek postanowisz ![]() Jak tam ciężaróweczki? ![]() mam do Was prośbę.. możecie (której się chce) szacunkowe koszty Waszych wesel mi podać (sale, ork, kam itp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
a mało
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
odnosnie trampolin, to skąd dziewczyny macie? jakie koszta? ja ostatnio słyszałam że w tesco były z 500na 250?
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn? a nie lepiej isc za ciosem, odchwac dwojke (trojke ![]() ![]() ![]() bo wiesz jak to jest potem, im czlowiek starszy tym wiecznie "cos" :/ Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-08-26 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy. NIe wiem dokłądnie co się dzieje z Blanka-chyba zęby idą ale nie wiem czy tylko to. Takie histeryje kilkugodzinne urządza w nocy że masakra, czasem wygląda jakby jakaś opętana była. Strasznie mi jej szkoda, nie wiem jak jej pomóc. Kopie też nogami i wije się jak wąż, możliwe że w tym wieku jeszcze kolki ma ? Black- bardzo miło się czyta, że młodym ludziom się udaje godnie żyć , bardzo się cieszę ![]() Sarah- witaj . Brawa dla dzielnej Natki ![]() Hope- u nas wesele wyniosło ok 25 tys. 1000 zl ksiądz, 1500 dj z wodzirejem, 2 tys kamerzysta z foto(po znajmości) reszta na sale. Wiem , że płaciliśmy 135 zł za os. No ale to było 3 lata temu w lubelskim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
wiem, dlatego też nie chce Bóg wie ile zwlekać. Ale teraz mam nerwowy czas, Dawid jest OKROPNY chyba lęki nocne doszły bo piszczy w nocy i woła mnie albo TZta. Na pewno nie chce takie różnicy jak między mną a siostrą bo to duża
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
czyli co, szykuje sie kolejne watkowa impreza?
![]() kiedy? masz juz wybrana suknie? ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
no i w ogole ![]() ![]() ![]() GRATULEJSZYN!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Staram sie codziennie podczytywac co tam u Was ale zawsze jak zabieram sie do odpisania to cos staje na przeszkodzie ![]() Przede wszystkim chcialam z calego serca pogratulowac Insolito kolejnego szczescia!!! ![]() ![]() ![]() A Jakiej dwoch kobietek ![]() U nas wszystko ok, Lili sie strasznie rozgadala, liczy do 10 (po angielsku ![]() ![]() Kupilam im niedawno zjezdzalnie, taka mala, do salonu i od ponad tygodnia jest ogromny szal. Najlepszy zakup ever ![]() To chyba tyle z nowosci ![]() Silver jeszcze mala prywata do Ciebie - alez Ty sobie teraz wygladasz ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia, wow, nie ukrywam, ze jestem w w szoku ale strasznie mocno trzymam kciuki, zeby tym razem sie udalo i z calego serca zycze Wam jak najlepiej ![]() Black brawa za decyzje i kciuki, zeby wszystko poszlo po Waszej mysli ![]() Wszystkie zdjecia dzieciaczkow piekne ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
To zes teraz palnela jak lysy grzywka o kant stolu
![]() hej hej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu, na razie wczoraj padło a moze byśmy się w końcu hajtnęli i zbieram informacje pogladowe
![]() niestety ale data nas 3ma, dlatego że TZ uzależnia ją od brata aż wyjdzie ... ja tylko liczę że nie będzie to później niz 2 lata, a poza tym jest coś takiego jak przepustka ![]() suknia, no tu mówcie na mnie co chcecie, ale ja od zawsze myślałam i dalej myślę, że nie będę sukniz salonu brać, bo często widzę na olx czy fb jak dziewczyny wystawiają piękne za niewielkie pieniadze, byle w szafie nie siedziały.. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Sylwia - bardzo bardzo kibicuję Ci żeby wszystko się ułożyło ![]() silver - ale Daria śmieszka, cudna, razem z nią się usmiechałam jak glądałam ![]() hope - ja nie pomoge chyba bo ślub brałam 5 lat temu, a zresztą koszty chyba zależą tez od wielkości miejscowości przynajmniej jeśli chodzi o salę. Black - super że sie układa tak fajnie i zamieszkacie osobno insolito - ![]() ![]() Jeszcze co do niemówienia Piotrusia to on wcale nic (oprócz tego co po swojemu) czy jakies 2-3 słowa mówi? Igor tez malutko, wypisywałam niedawno. Doszło do tego koko na kurczaka i kaka na kaszkę. On jak nowe słowa zaczyna mówić to tak szeptem przez pewien czas jakby sie wstydził. No i nadal nie mówi mam i tata. Jak pytam gdzie jest tata to pokazuje w kierunku męża palcem i uśmiech od ucha do ucha a jak pytam gdzie mama to podchodzi usmiechnięty z wystawionym palcem i wbija mi go w nogę ![]() sarah - ![]() I trzymam kciuki za wszystkie żłobkowe dzieciaczki!
#1973 |
Zakorzenienie
|
illusion dlatego zaznaczyłam poglądowe
![]() dziewczyny Sylwietta napisała na fb kilkanaście minut temu: Help me! Wynajmę mysią dziurę. Cena nie gra roli. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() hope a co niby mialybysmy myslec ![]() Brawa za decyzje ![]() ![]()
#1975 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w koncu zaczelam zyc po malu, dzieki przedszkolu, bo jade Natusie zaprowadzic odebrac, wiec zaczelam gadac, no i to co z ksiazek rozni sie od tego jak rozmawaiaja w realu, na zakupy jade, i poznalam dziewczyne polkę, która jest tutaj 2 miesiące więc mam koleżankę Nataszka moja kochana, zywa dziewczyna, szogunek malutki, ale jednoczesnie przytulasna strasznie, z mowa kiepska, ale to normalne u dzieci, ktore maja do opanowania dwa jezyki marteie sie o Jej przyszlosc, mimo, ze malutka jest, musi znać język polski z gramatyka, z literaturą, naszą historię, itd... Ona musi byc polką Siostra ok, skonczyła szkołę podstawową z czerwonym paskiem, jestem z Niej dumna, Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze ![]()
![]() |
#1977 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam w "Kwiecie Lotosu" w Wielogłowach http://www.kwiat-lotosu.pl/ ; podam Ci wszystko, bo mam spisane, tylko muszę poszukać tego zeszytu ![]() mi też by w sumie było ![]() Cytat:
właśnie jestem na kupnie, dziś muszę zamówić i próbuję się coś dowiedzieć Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawa dla Lili ![]() Cytat:
Cytat:
co do pogrubionego, to identycznie miałam ![]() a co do wesela, to to zdjęcie na FB własnie tam robione? ![]()
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
tak jak kiedys wspominałam, jestem caly czas odkad mam net,
czasami chce o cos zapytac, bo nie mam kogo ale głupio tak jakoś, wiec czytam, czasami zdarza sie, ze akurat "same" odpowiadacie na nurtujące mnie pytania a korzystajac z okazji , jesli ktora mialaby ochote zerknac, co jest lepsze dla szoguna mojego, może kóraś z Was i mogłaby się wypowiedzieć, ten konik fajny w sumie ma 35cm do siedziska, ale boje sie, ze mimo wszystko gibnie sie na nim do tyłu, http://allegro.pl/bujany-konik-na-bi...543278016.html i dlatego zastanawiam się czy nie lepiej takie cuśśś, tutaj moze szalec, bo te zwierzaczki leżą, wiec krzywdy sobie nie zrobi http://allegro.pl/pluszak-maskotka-n...547369248.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sukni, sama miałam używkę, wcale tego przeciez nie widac po sukni. Teraz i tak wisi w garderobie i sie kurzy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.