|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Nie, dlaczego?
Będziemy wynajmować. Już kilka razy mówiłam, że mamy działkę niedaleko miasteczka, w którym aktualnie mieszkam i jeśli będziemy się starać o kredyt, to na budowę domu właśnie na tej działce - raczej nie planuję kupować mieszkanka (ale kto wie...). Na razie chcemy coś fajnego wynająć. Cytat:
A Twój?
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pereleczka spi juz prawie godzine
dzwonilam do orendża o ten moj internet. ogolnie bylam nastawiona bojowo ale koniec koncow wyszlo ze moge zostac przy tej umowie jaka mam czuje sie usatysfakcjonowana bo przy nowej placilabym niby tylko 5 zlotych wiecej ale za punkt honoru postawilam sobie zeby sie nie dac zbalamucic ![]() nieeeeeeeeeeee, zamkneli do nastepnych wakacji nasz basen |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Wam w k. elaborat zostawiłam, który poniekąd nakreśli sytauację, czemu mnie mniej.
Nie odpuszczam Was, teraz troszkę nadrobię i postaram się codziennie pisać. |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, to ciezki kaliber!
![]() moj kombajny ![]() to mowisz ze niezle zarabia? szybko chyba sie wybil, co? u mojego nie ma takiego typowego awansu, co najyzej moga mu dac w nagrode inna czesc do spawania ale jak opowiada ile maja "starzy" to glowa puchnie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ania - nie podczytuj z ukrycia tylko wbijaj od razu!!!! co tam u Was?
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
ania,
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem stale od 14 lipca codziennie tutaj i czytam tylko, mam nadzieje, ze nikomu to nie przeszkadza? lubie wiedziec co u Was, a Lady i Ewulko moja też chodzi do przedszkola od 4 sierpnia jako jedyna nie płacze i chętnie zostaje, Pani Ja chwali, bo przecież Ona dopiero osłuchuje się z j. niemeickim wszystko zależy od tego jakie dziecko jest, inne płaczą, serce pęka jak słyszę, ale już jest lepiej i dzieciatka coraz mniej płaczą, chwilkę tylko i przestają. Czesto jest tak ze jak jedno się rozpłacze, to wtedy cała reszta zaczyna. Tutaj było tak ze pierwsze 2 tygodnie ja bylam z Nia, najpier po 1,5 godziny po 2 i w sumie u nas juz pierwszego dnia zostala sama z pania godzinkę. I tak z dnia na dzien coraz dłużej. Trzymam kciuki zeby Wasze dzieci również chetnie i bez płakusiania zostawały. Tak jak pisałam moja chętnie zostawała, ale np. dziś prawie wszystkie dzieci płakałay i Ona tez nie chciała puscic Mamusi, Pani Ją wzięła i Ona sie rozpłakała, Pani kazała mi wyjść, myslalam ze serducho mi pęknie zamknełam drzwi i mysle sobie zaraz wrócę po Nią i co chwila i już nie płakała. Pisałyście także że dzieci ida do starszaków, ja wiem, ze to wszystko zalezy od dziecia, ale ja no bym wolała, bo ja wychodzimy i Nati widzi starsze dzeci to ciągnie bardzo do nich. U Niej w grupie sa dzieci zblizone wiekowo, ale takie bardzo spokojne, a moja to szogunek mały i cały czas ciągnie Ją do starszych. Będzie dobrze, trzymam kciuki, i wiem jak się stresujecie, ja miałam to samo. ![]() Są kamerki w Waszych złobkach? bo wtedy jest fajniej można zajrzec i zobaczyc co dziecię robi i czy nie płakusia. |
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
sarah - fajnie ze sie odezwalas? brawa dla dzielnej coruni!
|
|
|
|
#1958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
mówiłam Wam już, że ma urlooooooop to nic, ze pogoda do d.upy, ważne, że rano wstawać nie musiałam 12 godzin, cuuuuuudotrochę z Wami, trochę z TŻ, bo nie wiem kiedy i na jak długo przyjedzie Cytat:
Cytat:
![]() własnie chcę dzisiaj zamówić trampolinę i takie pytanie mam: ma któraś z Was taką, co u góry ta siatka jest przyczepiona jeszcze do obręczy? o taką http://allegro.pl/trampolina-z-ringi...512820585.html ; piękny Pietraszko; tak się wkręcisz, że będziesz biegać z aparatem wszędzie ![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam to samo w ciąży, mogłam spać wszędzie i o każdej porze; szwagierka mi przez to synka wróżyła ![]() uważaj na siebie i buziaki dla Pitera
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady - na odwrót, Ania idzie do MŁODSZEJ grupy. Teoretycznie powinny być dzieci od 9 do 18 miesiąca. Już wiem, że za 15 dzieci w wieku Ani będzie jeszcze 4, a reszta to maluszki.
Co do adaptacji - u nas nie można z dzieckiem być na sali Ja planuję w poniedziałek zaprowadzić Anię po śniadaniu (na bank na powitanie nic nie zje, więc dam jej śniadanie w domu) i odebrać właśnie nie wiem - albo przed obiadem (u nas 11 15) albo po obiedzie. W drugi dzień zaprowadzę już na śniadanie, i też na obiedzie już zostanie. I zależności od tego jak będzie reagować albo już zacznę zostawiać na drzemkę i odbierać bezpośrednio po, albo dopiero w drugim tygodniu to wprowadzę. Taki mam plan, ale też zobaczymy jak Ania będzie reagować. Tłumaczę jej, nie wiem na ile to rozumie i przyjmuje do wiadomości, ale już bawimy się w żłobek, sprawdzamy obecność itd.Też się boję, ale wiem, że muszę zaufać opiekunkom, bo jak ja będę się bać to tym bardziej ona. Wiem, że muszę jje mówć kiedy ją odbiorę i dotrzymać słowa, wiem że musze ją wpierać i żegnać z uśmiechem. No i to naarazie tyle mojego planu, zobaczymy. Ale staram się nie dołować i pozytywnie nastrajać - Ania w w domu jest małym szogunem, ale w obecności innych dzieci staje się n"niewidzialana" martwei mnie to, nie walczy o swoje, nie walczy o zabawki, jak jakieś dziecko jest głośno ucieka do mnie itd. Nie chcę, zeby była wycofana i tłumaczę sobie, że tam zdobędzie "obycie" z dziećmi, jednak w domu tego kontaktu nie ma.Z innej strony - myślę o sobie troszeczkę, że ja sama przez te 2 lata bardzo się zmieniłąm, jak spotykam się ze znajmomymi to jakaś taka nieśmiała, wycofana jestem a kiedyś byłam wulkanem energii, zawsze broniłam swojego zdania itd.Więc muszę wyjśc do ludzi po prostu, rozpocząć pracę żebym czuła, że na coś "zasługuję" itd. Uważam, że to poniesie za sobą obupólne korzyści, choć bardzo się boję raz o anię, dwa o to że nikt mnie nie chce do pracy
|
|
#1961 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mało Ci jeszcze ![]() ![]() Cytat:
super wiadomość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
no to trochę nadrobiłam.
Dzieciaczki cudowne ![]() Black fajnie ze Wam się wiedzie dobrze Lady kciukaski za pietraszka, jak tam kanapa? Ja mam okazję rozwazyc czy od stycznia dać Dawida na 2-3 godziny do przedszkola prywatnego.,, Sarah, przecież fajnie, że jesteś ![]() Sylwietta ja gorąco Ci kibicuje cokolwiek postanowisz Jak tam ciężaróweczki? mam do Was prośbę.. możecie (której się chce) szacunkowe koszty Waszych wesel mi podać (sale, ork, kam itp ) elllmi gdzie miałaś wesele?
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
a mało
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
o czyms nie wiemy?
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie trampolin, to skąd dziewczyny macie? jakie koszta? ja ostatnio słyszałam że w tesco były z 500na 250?
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn? a nie lepiej isc za ciosem, odchwac dwojke (trojke , czworke ) i potem miec "swiety spokoj" ![]() bo wiesz jak to jest potem, im czlowiek starszy tym wiecznie "cos" :/ Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:57 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Witam się po kolejnej nieprzespanej nocy. NIe wiem dokłądnie co się dzieje z Blanka-chyba zęby idą ale nie wiem czy tylko to. Takie histeryje kilkugodzinne urządza w nocy że masakra, czasem wygląda jakby jakaś opętana była. Strasznie mi jej szkoda, nie wiem jak jej pomóc. Kopie też nogami i wije się jak wąż, możliwe że w tym wieku jeszcze kolki ma ? Black- bardzo miło się czyta, że młodym ludziom się udaje godnie żyć , bardzo się cieszę ![]() Sarah- witaj . Brawa dla dzielnej Natki ![]() Hope- u nas wesele wyniosło ok 25 tys. 1000 zl ksiądz, 1500 dj z wodzirejem, 2 tys kamerzysta z foto(po znajmości) reszta na sale. Wiem , że płaciliśmy 135 zł za os. No ale to było 3 lata temu w lubelskim.
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, dlatego też nie chce Bóg wie ile zwlekać. Ale teraz mam nerwowy czas, Dawid jest OKROPNY chyba lęki nocne doszły bo piszczy w nocy i woła mnie albo TZta. Na pewno nie chce takie różnicy jak między mną a siostrą bo to duża
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli co, szykuje sie kolejne watkowa impreza?
![]() kiedy? masz juz wybrana suknie? ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
no i w ogole GRATULEJSZYN!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram sie codziennie podczytywac co tam u Was ale zawsze jak zabieram sie do odpisania to cos staje na przeszkodzie ![]() Przede wszystkim chcialam z calego serca pogratulowac Insolito kolejnego szczescia!!! A Jakiej dwoch kobietek U nas wszystko ok, Lili sie strasznie rozgadala, liczy do 10 (po angielsku ) teraz uczy sie kolorow Kupilam im niedawno zjezdzalnie, taka mala, do salonu i od ponad tygodnia jest ogromny szal. Najlepszy zakup ever To chyba tyle z nowosci ![]() Silver jeszcze mala prywata do Ciebie - alez Ty sobie teraz wygladasz ![]() Sylwia, wow, nie ukrywam, ze jestem w w szoku ale strasznie mocno trzymam kciuki, zeby tym razem sie udalo i z calego serca zycze Wam jak najlepiej Black brawa za decyzje i kciuki, zeby wszystko poszlo po Waszej mysli ![]() Wszystkie zdjecia dzieciaczkow piekne
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
To zes teraz palnela jak lysy grzywka o kant stolu
![]() hej hej! |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, na razie wczoraj padło a moze byśmy się w końcu hajtnęli i zbieram informacje pogladowe
![]() niestety ale data nas 3ma, dlatego że TZ uzależnia ją od brata aż wyjdzie ... ja tylko liczę że nie będzie to później niz 2 lata, a poza tym jest coś takiego jak przepustka ![]() suknia, no tu mówcie na mnie co chcecie, ale ja od zawsze myślałam i dalej myślę, że nie będę sukniz salonu brać, bo często widzę na olx czy fb jak dziewczyny wystawiają piękne za niewielkie pieniadze, byle w szafie nie siedziały.. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- |
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
My w piątek na weselu byliśmy, teściowa z Igorem została, teść też przyjechał i do 19 był. Tak się wyganiał młody na podwórku że w sobotę spał w dzień 4 godziny dobrze bo też się połozyliśmy i odespaliśmy trochę tańce ![]() Sylwia - bardzo bardzo kibicuję Ci żeby wszystko się ułożyło ![]() silver - ale Daria śmieszka, cudna, razem z nią się usmiechałam jak glądałam ![]() hope - ja nie pomoge chyba bo ślub brałam 5 lat temu, a zresztą koszty chyba zależą tez od wielkości miejscowości przynajmniej jeśli chodzi o salę. Black - super że sie układa tak fajnie i zamieszkacie osobno insolito - I tak codziennie....no ale później minęło na szczęście. Tylko że ja nie miałam żadnych mdłości...Jeszcze co do niemówienia Piotrusia to on wcale nic (oprócz tego co po swojemu) czy jakies 2-3 słowa mówi? Igor tez malutko, wypisywałam niedawno. Doszło do tego koko na kurczaka i kaka na kaszkę. On jak nowe słowa zaczyna mówić to tak szeptem przez pewien czas jakby sie wstydził. No i nadal nie mówi mam i tata. Jak pytam gdzie jest tata to pokazuje w kierunku męża palcem i uśmiech od ucha do ucha a jak pytam gdzie mama to podchodzi usmiechnięty z wystawionym palcem i wbija mi go w nogę ![]() sarah - I trzymam kciuki za wszystkie żłobkowe dzieciaczki!
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
illusion dlatego zaznaczyłam poglądowe
![]() dziewczyny Sylwietta napisała na fb kilkanaście minut temu: Help me! Wynajmę mysią dziurę. Cena nie gra roli. martwię się
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
hope a co niby mialybysmy myslec ja tez bym nowej sukni raczej nie kupowala, tym bardziej, ze znajac mnie na pewno nie nadawalaby sie pozniej do odsprzedania.Brawa za decyzje Juz sie nie moge zdjec ze slubu doczekac
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w koncu zaczelam zyc po malu, dzieki przedszkolu, bo jade Natusie zaprowadzic odebrac, wiec zaczelam gadac, no i to co z ksiazek rozni sie od tego jak rozmawaiaja w realu, na zakupy jade, i poznalam dziewczyne polkę, która jest tutaj 2 miesiące więc mam koleżankę Nataszka moja kochana, zywa dziewczyna, szogunek malutki, ale jednoczesnie przytulasna strasznie, z mowa kiepska, ale to normalne u dzieci, ktore maja do opanowania dwa jezyki marteie sie o Jej przyszlosc, mimo, ze malutka jest, musi znać język polski z gramatyka, z literaturą, naszą historię, itd... Ona musi byc polką Siostra ok, skonczyła szkołę podstawową z czerwonym paskiem, jestem z Niej dumna, Cytat:
|
||
|
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze
|
|
#1977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam w "Kwiecie Lotosu" w Wielogłowach http://www.kwiat-lotosu.pl/ ; podam Ci wszystko, bo mam spisane, tylko muszę poszukać tego zeszytu mi też by w sumie było ![]() Cytat:
właśnie jestem na kupnie, dziś muszę zamówić i próbuję się coś dowiedzieć Cytat:
ale chyba jednak zaczekamy do przyszłego roku i wtedyCytat:
brawa dla Lili ![]() Cytat:
Cytat:
co do pogrubionego, to identycznie miałam ![]() a co do wesela, to to zdjęcie na FB własnie tam robione? cuuudnie wyglądałaś
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
tak jak kiedys wspominałam, jestem caly czas odkad mam net,
czasami chce o cos zapytac, bo nie mam kogo ale głupio tak jakoś, wiec czytam, czasami zdarza sie, ze akurat "same" odpowiadacie na nurtujące mnie pytania a korzystajac z okazji , jesli ktora mialaby ochote zerknac, co jest lepsze dla szoguna mojego, może kóraś z Was i mogłaby się wypowiedzieć, ten konik fajny w sumie ma 35cm do siedziska, ale boje sie, ze mimo wszystko gibnie sie na nim do tyłu, http://allegro.pl/bujany-konik-na-bi...543278016.html i dlatego zastanawiam się czy nie lepiej takie cuśśś, tutaj moze szalec, bo te zwierzaczki leżą, wiec krzywdy sobie nie zrobi http://allegro.pl/pluszak-maskotka-n...547369248.html |
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna...
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sukni, sama miałam używkę, wcale tego przeciez nie widac po sukni. Teraz i tak wisi w garderobie i sie kurzy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Będziemy wynajmować.
Już kilka razy mówiłam, że mamy działkę niedaleko miasteczka, w którym aktualnie mieszkam i jeśli będziemy się starać o kredyt, to na budowę domu właśnie na tej działce - raczej nie planuję kupować mieszkanka (ale kto wie...). 
A Twój?

ale koniec koncow wyszlo ze moge zostac przy tej umowie jaka mam
czuje sie usatysfakcjonowana bo przy nowej placilabym niby tylko 5 zlotych wiecej ale za punkt honoru postawilam sobie zeby sie nie dac zbalamucic 

i pierwsze próby fotoszopa
Niestety mój syn nie podziela moich zainteresowań i od 1.5 tyg. tugezuje od 1 do 5 każdej nocy
. Oprócz tego ciągle mnie mdli więc jak tylko mogę to się kładę leniuchować, czytam Was wtedy na tel
martwei mnie to, nie walczy o swoje, nie walczy o zabawki, jak jakieś dziecko jest głośno ucieka do mnie itd. Nie chcę, zeby była wycofana i tłumaczę sobie, że tam zdobędzie "obycie" z dziećmi, jednak w domu tego kontaktu nie ma.
a kiedyś byłam wulkanem energii, zawsze broniłam swojego zdania itd.

22.05.2008
14.08.2011