|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
pysia Mój był u fryzjera, na ciachaniu i przy okazji fryzjer te włosy mu ułożył (ale on ma bardzo gęstą czuprynę i bez pomocy fryzjera by się nie obeszło).
tinyheart Niestety pytania rodziny nie pomagają, ale tutaj warto wpuszczać jednym i wypuszczać drugim uchem ![]() ![]() I tu chyba sedno problemu. Białe koszule przydadzą się na każdą okazję, te ivory i ecru - tylko na ślub. A niedobrze, żeby coś za długo zalegało w magazynie. A na weselu to pewnie miałaś taneczne poprawiny po własnym ![]() Anesthesia Warto walczyć, bo inaczej wmówią Ci, że pan młody powinien wyglądać np. tak: ![]() A co do pani fryzjerki - jesteś w dobrych rękach ![]() monidot Bańki fajna sprawa, jednak mogą zaplamić sukienkę. asiulek Braku stresu u Ciebie zazdroszczę ![]() Must Faktycznie sporo spraw ![]() czekooczekolada Mój TŻ zawsze nosi poszetki na formalne okazje, śluby, pogrzeby, chrzciny. moskit Ja bym wzięła coś matowego, tiul i ewentualnie pod niego jakiś materiał. Satyna czasami bywa za bardzo błyszcząca. Ze spraw ślubnych - nie przestaje mnie zadziwiać pomysłowość na plenery pewnych fotografów. Umówiłam się na Starym Mieście z koleżanką, patrzę - a tam sesja plenerowa. Młoda para idzie sobie najbardziej zatłoczoną ulicą w całym Krk, ludzi tabuny, obok dorożki. Nie wiem, czy to będzie taka świetna pamiątka - tu czułe spojrzenia, a tam kolejka na kebsa ![]()
#2583 |
Raczkowanie
|
nigdy nie może być zbyt dobrze....przygotowania w pełni, ja szczęśliwa i nagle okazało się, że mój tata ma guza na migdałku...umieram ze strachu, żeby nie okazało się, że to rak...
![]()
#2584 |
Rozeznanie
|
corn- Dziękuje
![]() A sesja w centrum ![]() ![]() Ewelinka- Sio od netu! Wiem, że chcesz się oczytać ale internet tylko pogarsza takie sytuacje. Mam nadzieję, że to nic poważnego A my (tzn ja z TŻtem ) od wczoraj dochodzimy sprawy mojej sukni, zdecydowałam się ją wykupić. Kiedyś się jeszcze przyda... i nie wiem teraz co i jak no bo formalnie miałam ją odebrać 22ego no ale zaliczka jest, paragon jest, więc mam nadzieję, że dopnę swego
#2585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaś chodzi o słoiki to nie wiem czy patrzyłaś może do hurtowni społem, obok cmentarza na grunwaldzkiej w BB?
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do drugiego - tż powinien sam mieć głos w koszuli, bo kolor mega różnicy nie robi, a wg mnie powinnaś się sugerować swoją opinią i tż, a nie mamy. Ja argumentu zacytowanego nie stosowałam nigdy, bo nigdy nie staję do tż w opozycji narzeczona+teściowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale porządnie na pewno nie będzie wyglądał bez krawata bądź muszki czy musznika. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() piona, ja też! ![]() Mega się martwię makijażem. Dzwoniłam do innej dziewczyny, ale nie może mi zrobić próbnej, a dla mnie to ryzyko. Zastanawiam się wciąż nad koleżanką, która malowała mnie na wesele do siostry tż. Wtedy pomalowała mnie zbyt ciemno, ale może gdybym jej powiedziała, jak chcę, to by tak zrobiła. Moja mama jest przeciwna, bo jej się nie podobało, jak byłam umalowana, ale przynajmniej wszystko mi się dobrze trzymało (co prawda się nie spociłam jakoś, nie piłam, i nie miałam składanych życzeń, ale teraz też piła nie będę a poprawki na sali i tak mogę mieć; nie wiem jak z życzeniami ![]()
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy dzisiaj wino ![]() 7 butelek czerwonego półwytrawnego + 1 na spróbowanie ![]() 7 butelek białego półsłodkiego + 1 na spróbowanie ![]() Uff, pozałatwiane trochę.. DZISIAJ: - kupione wino - auto odstawione do mechanika 27.08 - ja do fryzjera - ja do kosmetyczki na depilację wąsika 28.08. - TŻ do dentysty 29.08 - naprawa felg c.d. 30.08 - podjechać do kwiaciarni obejrzeć bukiety ślubne na żywo - wieczór panieński - wieczór kawalerski 1.09 - dentysta - ja - spotkanie z DJem - spotkanie z menadżerką hotelu - kupić napoje - przymiarka sukienki - ostateczna (lub w inny dzień, pani ma dzwonić). 2.09 - paznokcie - ja - brwi - regulacja + henna - ja 3.09 - fryzjer - M. - lekcja tańca - odebrać suknię ślubną 4.09 - oddać auto do myjni - wydrukować winietki, menu, plan stołów 5.09 - zawieźć na salę wódkę, napoje, winietki, plan stołów, menu - przećwiczyć pierwszy taniec - spakować się do mamy i do Hotelu 6.09 - 7:00 wstajemy - śniadanie, prysznic itp. - 8:30 - TŻ odwozi mnie do mamy, jedzie do Hotelu - 9:00 świadek przywozi mi kwiatek do włosów - 9:00-11:00fryzjer (ja), w międzyczasie mama prasuje koszulę dla TŻta itd. - 10:30 TŻ ze świadkiem odbierają auto, bukiet, panie w kwiaciarni przystrajają klamki; chłopaki odstawiają do mojej mamy bukiet i auto. - 11:00 mama fryzjer - 11:00-13:00 makijaż (ja) - po mnie makijaż mamy - 13:00-14:00 - jedzenie czegoś, kawa, ubieramy się. - 14:00-14:15 wychodzimy - 14:45 na miejscu, spisujemy dokumenty itp. - 15:20 ślub, życzenia, zdjęcia - 16:30 na sali -> powitanie chlebem i solą, rozbijanie kieliszków, obiad, pierwszy taniec itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam na 11:00, a mimo to nie wyspałam się i cały czas gdzieś gnałam ![]() Cytat:
![]() Widziałam ostatnio zdjęcia jakiegoś PM, który miał w kieszonce poszetkę i butonierkę, od razu rzucało się w oczy i głupio wyglądało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
moj TZ z racji tego ze jest ogolony na zero,nie ma zadnego wyboru w fryzurze
![]() kieszonke w garniaku ma lekko zaszyta ale ja odprujemy i bedzie na poszetke ![]()
#2590 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanko odnośnie pasków CREST - do tych, które używały bądź używają:
CO ROBICIE ZE ŚLINĄ? ![]() ![]() Zapomniałam też dodać o nowych pomysłach moich rodziców: - pomysł mojego taty: on jest gospodarzem na weselu, więc będzie przez mikrofon witał gości i zapowiadał gorące dania i zachęcał do jedzenia ![]() Było mi w ogóle wstyd za swoich rodziców. Nie dość, że mama mówi, że to JEJ wesele, to tata że to ON jest gospodarzem (i to wszystko przy mamie tż, która płaci tyle samo, jak nie więcej, za wesele). Mama tż potem mówiła, że ich pominęli, że chciała powiedzieć, że ona tu ciągle jest i też płaci... - pomysł mojej mamy: po poprawinach w niedzielę zostajemy u nich w domu na noc i na następny dzień, bo moja mama ma rozpoczęcie roku i nie bierze na ten dzień urlopu a trzeba zostać z młodszym bratem (czyli mam spać w pokoju z mężem, starszym bratem, na dole rodzice z młodszym bratem, rano ma nas obudzić najmłodszy i mamy z nim siedzieć - no miesiąc miodowy jak się patrzy ![]()
#2591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o paski to ja też miałam nadprodukcję śliny od razu gdy tylko je wkładałam do buzi ![]() ![]() 4DDŚ <3 Odebrałam dzisiaj suknię, halkę i bolerko! Opłaciliśmy transport do końca, jutro szorujemy auto po raz drugi i będziemy woskowali. W czwartek próba w kościele, sprzątanie naszej góry, musimy zawieźć alkohol na salę żeby nie robić tego w piątek czy sobotę ![]() Ogólnie jestem o wiele spokojniejsza niż tydzień czy dwa tygodnie temu, nie wiem czemu. Nawet jak ubrałam suknię to byłam taka wyciszona, szczęśliwa ale jednocześnie taka spokojna ![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-08-26 o 15:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Konto usunięte
|
Korzystając z plugawej pogody, zachęcającej do nicnierobienia, załatwiliśmy dziś całe dwie rzeczy:
- zamówiłam bukiet: białe róże + białe storczyki jakieś tam + czarne ozdoby (pióra, kryształki, perełki itp.), wydłużony kształt - za 150 zł - kupiłam pończochy samonośne i do pasa oraz sam pas, wszystko z Veneziany I się zmęczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny odebrałam suknię,jest idealna !
![]() ![]() Mam welon do ziemi i na pasku od gorsetu doszyta jeszcze srebrną aplikacje także coś pośrodku się błyszczy.Pani krawcowa doszyła mi w 5 minut . Jestem bardzo zadowolona z salonu.Nawet dostałam prezent i zyczenia ![]() Zostało tylko kilka dni do ślubu, nie mam czasu nawet ,żeby przeczytać wasze posty ,więc tylko pochwalę się moją suknią ![]() ![]() PS zdjęcia są dosyć ciulowo zrobione także proszę nie zwracać na to uwagi Edytowane przez ewapucy Czas edycji: 2014-08-26 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Wtajemniczenie
|
Corn, nie no, na tyle móżdżku mamy żeby nie dać się zrobić na ruskiego księcia
![]() ![]() Co do pleneru, to wszystko zależy od tego, jak to wyglądało, ale ja osobiście mam sentyment do sesji ślubnych "miejskich". Sami z TŻ myślimy nad kilkoma fotami na rynku, ale utrzymując jednak romantyczno-intymny klimat, a nie w tłumie turystów ![]() ![]() Dotka, jest gorąco! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się dziś umówiłam do fryzjera na wtorek oraz załatwiłyśmy z mamą kierowcę dla gości, trochę w ciemno, ale auto ma całkiem niezłe no i niska cena. Wygląda na to, że to już niemal wszystko załatwione, został kontakt z foto, zespołem, cukiernią i kamerzystą. No i byłam na poszukiwaniach tej nieszczęsnej piżamki i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | ||||
Konto usunięte
|
A ślub na którą?
![]() Cytat:
![]() Masz ![]() Cytat:
![]() Ja nie byłam na próbnym make upie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś byliśmy w Siedlcach. Poszliśmy do galerii, siedzieliśmy tam pół dnia. Kupiliśmy słodycze do koszy dla rodziców, kolczyki (małe i wiszące), bibułki matujące, plastry na odciski, 2 pary spodenek dresowych sobie kupiłam białe majteczki, parasol czarny, cukierki na wyjście, dokupiliśmy szampana, wino, balony. Wczoraj chrzestny Tż przywiózł 8l bimbru. Nie wiem po co to komu bo mamy bimber od sali ale spoko ![]() Dostaliśmy tez pieniądze od dziadków Tż ![]() Wczoraj podalismy liste gości. Jestem wkurzona bo mój łańcuszek nadal nie doszedł, jakby jeszcze mało stresów ![]() Kolczyki-podobają mi się, ale na co dzień. Ślubne chciałam inne, dłuższe. Ale Tz jęczał że te za długie, za wielkie, za drogie-bo zwykłe nie srebrne. I nigdzie nie znalazłam odpowiednich. Wkurzyłam się więc wzięłam pierwsze lepsze żeby mieć z głowy. Dzwoniliśmy do organisty-zażyczył sobie 350zł ![]() Dziś jestem u siebie w domu. Jutro farbuje włosy, jadę kupić perfumy, sprzątam klatkę i mieszkanie chrzestnego. W czwartek jedziemy do Tż, sprzątamy remizę, dekorujemy, rozstawiamy stoły, naczynia. W piątek paznokcie, odbiór sukni, do księdza, spowiedź, zawożenie wszystkiego na salę, odebranie koszy od kwiaciarki ![]() Sobota: z rana wieszanie tych durnych balonów, fryzjer, makijaż, odebranie bukietów. Przyjeżdża świadkowa, ubieramy się, przyjeżdża Tż ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-08-26 o 17:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Na 18
O 11 fryzjer, 13 makijaż 15.30 ubieranie zapas w razie jakichkolwiek komplikacji, 17 błogosławieństwo. 17.30pod kościół podpisy ,18 msza
#2598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na takie okazje jak wesela mój TŻ zawsze nosi poszetkę, to jest bardzo eleganckie moim zdaniem, więc nie jest to na pewno jakiś znak rozpoznawczy PM ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- ewapucy, suknia piękna i świetnie na Tobie lezy ![]()
![]() |
#2599 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O tam nie byłam , przy okazji tam pewnie niedługo zaglądnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam od 11 fryzjera, po nim od razu makijaż, w jednym salonie. Idę odebrać bukiety i czekam aż mogę się ubierać. Koło 15 zaczniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
Must Gratuluję załatwionych spraw
![]() Cały czas o nich myślimy czy zamawiać czy nie ![]() ewelinka16169 trzymaj się, będzie dobrze ewapucy śliczna suknia ![]() mysza93 gratuluję zakupów ![]() My dziś kupiliśmy: - muszkę typu "hollywood" - pasek - koszulę zapinaną na spinki - spinki - i dla mnie rękawki na 3/4 (co prawda suknie mam białą a te rękawki mają trochę inny odcień, ale to tylko awaryjnie je założe, a może uda mi sie jeszcze coś innego dokupić) - zdjęcie w załączniku Ps. dziewczyny mam pytanko. Pewnie już nieraz o tym pisałyście. Jak dzielicie koszty jeśli rodzice Wam dokładają do wesela a macie np nieproporconalną liczbe gości tzn z jednej strony jest ich dużo więcej? U nas z mojej strony jest 30 a z Tżta 47. Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-08-26 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję, fizycznie już ok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bańki może i fajnie wyglądają, ale może się robić trochę ślisko po nich ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.krawatikoszula.pl/koszule..._247_2179.html Super ![]()
![]() |
#2603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam wszystko wcześnie z zapasem czasowym bo mam syna i nie wytrzymam go nie przytulac cały dzień ![]() Dziś przedostatni raz tańczylismy i wyszło nam super !!!!!!! Jestem mega zadowolona z narzeczone. Kwiaty strasznie skoczyły w górę więc koszty nam się zwiekszaja eh Kupiłam dziś figi na ślub pod suknie bo stanika Nie mam bo mam go w sukni ![]() ![]() Kupiłam też na wszelki wypadek sandalki białe na koturnie takiej wysokości jak szpilki. w razie gdyby nogi mi się zmęczyly i fotografa i kamerzysty już nie będzie to sobie zmienie. chociaż te moje docelowe są bardzo wygodne i myślę że przetańcze w nich całą noc ![]() Mały mój ma super graniturek z mucha jak tata i mini butonierke materiałówy kwiatek przyszyty będzie wyglądał cudnie Zero stresu Humor mi się poprawił już nie mogę się doczekać TEGO DNIA Tż mówi że chodziłam taka dziwna bo wiadomo: kobieta która jęczy w nocy, nie warczy w dzien ![]() ![]() A wy trzymacie/trzymałyscie celibat?: ) ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładna suknia. Pięknie leży tylko wydaje mi sie że pod pachą się na zdjęciu tak jakby podwijała.
Mój mąż był u fryzjera w sobote , w środę mu obcinał a w sobotę układał. Ja nienawidzę jak u faceta na włosach jest żel , wygląda to okropnie . Mój ma włosy na bok więc fryzjer mu to super utrwalił a włosy nie były niczym obślizgnięte :P Zresztą tata , brat i świadek też byli:P Cała ekipa od rana:P Celibat- to beżżennosc , czyli nie wchodzenie w związek małżeński. Jesli chodzi o wstrzemiężliwośc to od pierwszej spowiedzi ( do której byłam 2,5 tyg przed ślubem ) to zachowaliśmy ją.
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-08-26 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zadomowienie
|
Dobrze, ze między Wami jest lepiej, trzymam
![]() ![]() Cytat:
![]() Piękna suknia ![]() Melduję się na 3 dni przed Wielkim Dniem ![]() Mało bywałam ostatnio, bo pochłonęło mnie załatwianie kredytu (który załatwiliśmy! ![]() Właściwie prawie wszystko załatwione - zostało nam zwiezienie alkoholi i wszystkich gratów na salę, podziękowania dla rodziców i spowiedź ![]() ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas dzisiaj równy miesiąc do ślubu!
![]() Wieczorem nadrobie forum i wrzucę menu, które wysłał nam szef kuchni ![]()
#2607 |
Zadomowienie
|
Koszmar !!!!!!
Pojechałam do manikiurzystki i malowała mi mega krzywo paznokcie do tego nie chciały się trzymać i ciągle odpadal lakier. Miała mi robić rzesy Ale już jej się czas skończył bo następna klientka i wyszłam w takich nie uzupełnionych. zaczęłam płakać że na 3dni przed ślubem nikt nie znajdzie terminu dla mnie i będę musiała robić sama i robiłam a rzesy przyklieilam na pasku żeby nie było widać różnicy. to tragedia
#2608 |
Zadomowienie
|
ewapucy, ładnie
![]() mysza, wydawało mi się, że chyba już pytałam, ale pobieracie się może w okolicach Siedlec? monidot, u nas było tak, że Rodzice Męża płacili za swoich gości, moi zrobili wiejski stół. Resztę mieliśmy naszą ![]() sweetsunday, tak jest wtedy ślisko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2610 |
Konto usunięte
|
Ja też nie mam stanika, jak zdejmę kieckę to teoretycznie powinnam zostać w stringach i pończochach (pomimo mojej niechęci kupiłam białe, niech TŻ się jara - mi kojarzą się jedynie z jakimś pornolem, ale nic mi w sumie nie ubędzie jak raz takie paskudztwo założę
![]() ![]() Nie i nie zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.