![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]()
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni
![]() Ja mam dopasowany płaszcz więc nastawiam się na noszenie niezapiętego. Szkoda mi kasy na kupowanie czegoś na ciążę. Mam tylko nadzieję, że zima późno się zacznie a ja nie przenoszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
Dokładnie ja tez już sie martwię jakie tu spodnie kupić o butach nie wspomnę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1895 |
Wtajemniczenie
|
no, zadzwoniłam
dni adaptacyjnych nie będzie jako takich, ale w czwartek i w piątek można przyjść z dzieckiem i oprowadzić po przedszkolu, pokazać salę itp itd... chociaż tyle...
#1896 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli masz zwyrodniały kręgosłup to ma prawo Cię boleć... i własnie w krzyżu najmocniej bo to tam własnie jest największy punkt przegięcia teraz i odchylenie od normy. też jestem zwyrodnialcem i też mnie napieprza :/ od 2 tygodni się umawiam na kinesiotaping, bo "może pomoże" i nie mam czasu się umówić ![]() Cytat:
że za duża w biuście to nie ma co marudzić, oby po porodzie nie okazała się za mała ![]() świetny jest! ten biały stelaż mega ![]() Cytat:
Cytat:
miałam umowę na zastępstwo, która właśnie się skończyła (no dobra, kończy się w niedzielę ![]() ![]() ![]() dyr mi obiecała, że jeśli tylko kiedyś jeszcze będą mieli wakat logopedyczny, to w pierwszej kolejności dzwoni do mnie. ale wiadomo, wakaty są głównie wtedy jak jakaś w ciążę zachodzi ![]() i tak to jest w państwówce w moim zawodzie i w moim mieście - głównie pracuje się na zastępstwo za cieżarne; i takie życie od zastępstwa do zastępstwa. w międzyczasie umowy o dzieła w prywatnych przedszkolach i prywatne dzieci "na czarno". teraz nic na oku nie mam, zresztą nie wiem kto przy zdrowych zmysłach by mnie zatrudnił 2 miesiące przed porodem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że można dziecku pokazać wcześniej przedszkole ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lepsze to niż nic...
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
To fakt, w lato bylo lepiej, zarzucilas worek, rozklapane baleriny i heja, a teraz ;/ zwlaszcza ze ja pewnie w grudniu urodze ;/ czesc z was w pazdzierniku, to jeszcze luzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
teraz zamierzam wyprac wszystkie dresiki , kobminezony bo to i tak warstwa wierzchnia a pod koniec wrzesnia reszte ciuszkow ![]() Cytat:
![]() aa, w takim razie powodzenia w realizacji planow zawodowych ![]() ale sie objadlam jajecznica ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po I pracuję w państwowce i zależy mi na tej pracy (drugiej takiej nie znajdę, nawet się nie łudzę tym bardziej że była niestety załatwiona przez znajomości;/) i chcę tu wrócić ale dostać też bezproblemowo max urlopu tj. na rok. I tak sobie wymyśliłam, że jeśli teraz zostanę dłużej to potem będzie mniej problemów. Wiem że urlop mi się należy tak czy siak ale mając na względzie powrót i dobre stosunki, chce być fer, do mojej kierowniczki i przede wszystkim do moich współpracowniczek, których nie chciałabym zostawic ot tak poprostu. Ogarniam robotę na tyle ile mogę a potem jakoś sobie będą musiały poradzić ![]() po drugie czuję się jeszcze w miarę dobrze, nie mam problemów większych z brzuchem (no może od kilku dni jest mi ciężej) mam robotę siedzącą, wygodną i bezpieczną. Dlatego postanowiłam zostać ile się da. W domu bym tylko sie nakręcała, myślała a tak za wiele czasu na rozpamiętywanie że to już tylko 3 miesiące nie ma czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam tez wyjście awaryjne w razie wu gdybym nie wróciła do aktualnej pracy. Też zakładam firmę fotograficzną i lecę z koksem ![]() ![]()
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
Nie przesadzajcie, chyba gorzej by było w styczniu albo lutym rodzic,
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Czekolada z tymi cytrynami sama sie ostatnio zdziwiłam kupiłam jedna i ponad 3 zł zapłaciłam masakra :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Raczkowanie
|
My nie mieliśmy w przedszkolu żadnych dni adaptacyjnych, otwartych itp. Przyprowadzało się dziecko we wrześniu i tyle. Potem było jakieś spotkanie na którym omawiano co mamy do przedszkola przynieść, jakie będą opłaty itd.
Głupio tak teraz wszystko odkręcać jak się dziecku coś obiecało- współczuję, bo właśnie najgorzej jest tak nakręcić dziecku w głowie. Ja dzisiaj spałam do 7 i mam cały dzień do tyłu. Nie wiem co się stało, że pies obudził tylko mojego męża i to całe szczęście bo zaspał do pracy, ale nie chciał iść na dwór tylko wlazł na jego miejsce i poszedł dalej spać. Obudziłam się o 7 i jestem zła na siebie bo nic nie mam zrobione i zabrać też się do niczego nie mogę. Syn poszedł na grzyby z dziadkiem, mamy las za płotem i moje dziecko codziennie chce chodzić na grzyby. Ostatnio chodziłam z nim 3h po lesie i znalazłam tylko 3, a właściwie on znalazł. Justyna masz świetnego psa. Uwielbiam labradory ale jednak goldeny jeszcze bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||||||
Zakorzenienie
|
potencjalnie przy zwykłej opryszczce wargowej jakiekolwiek ryzyko, że wirus przedostanie się do płodu jest znikome, wirus zazwyczaj ogarnia tylko obszar wargi z marginesem 1cm, musiałoby się rozwinąć opryszczkowe zakażenie jamy ustnej albo coś jeszcze poważniejszego, żeby wirus przedostał się do krwioobiegu i dotarł do dziecka. no ale należy pamiętać że jednak jest to wirus z grupy TORCH więc bezpieczny nie jest tak ogólnie. ale jak mówiłam - szanse że z ust dojdzie do dziecka są maleńkie
![]() w każdym razie spokojnie, grunt żeby się szybko zagoiło ![]() Cytat:
![]() co do cukru: to Twoja diabetolog zaleciła Ci żebyś miała cukier 1h po posiłku 120? czy którejś innej dziewczynie? bo ja miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży, teraz niby obciążenie mi wyszło na granicy, ale jak zjem za dużo to mam i cukier 200 po 2h wiec sie pilnuje; do tego moja mama ma cukrzyce typu 2 i ani ona, ani ja NIGDY nie słyszałyśmy o tym żeby cukier po 1h miał wynosić 120. mama mówi że tyle to czesto nawet zdrowi ludzie nie mają bo własnie glukoza metrabolizuje się przez 2h. także mam wrażenie że to jakiś straszny rygor :/ spróbuj może na razie,m na tydzień, odpuścić węglowowodany w ogóle. zwłaszcza chleb, ryż i makaron i "puste" kasze (typu kuskus czy manna) i zmieniaki. może organizm po prostu potrzebuje odpoczynku, żeby sobie wszystko ustabilizować. odglukozuje się, trzustka unormuje wydzielanie insuliny - i wtedy może zacznij włączać pomalutku małe ilości węgli i sprawdzaj, jak reagujesz. ja miałam takie zalecenie w poprzedniej ciąży a moja mama miała przez pierwsze miesiące po zdiagnozowaniu cukrzycy. w ogóle mamy diabetolog twierdzi że insulina w zastrzykach to powinna być ostateczność, bo jak się dostarcza czegoś z zewnątrz to organ odpowiadający za wytwarzanie tego już w ogóle zaczyna mieć wszystko "w d*pie". na pocieszenie - moja mama ma cukrzycę typu 2, cukier po 2h od posiłku miewała po 300 i więcej, po obciążeniu glukozą też miała ze 350, ogólnie bardzo dużo. dostała tylko leki na bazie metforminy (doustne) i dietę. i tak jak pisałam, przez pierwsze miesiące nie jadła węglowodanów w ogóle, tylko produkty i niskim IG; potem zaczęła włączać różne węgle - teraz je niemalże wszystko, tylko w odpowiendich ilościach, proporcjach i odpowiednim układzie - i rzadko kiedy ma cukier powyżej 140 po 2h! trzymam kciuki, Ty też sobie dasz z tym radę! i próbuj się nie stresować, bo uwaga! stres lubi powodować hiperglikemię ![]() Cytat:
aaa to u mnie było bardzo podobnie. bardzo. żywy trup, to dobre określenie ![]() a miałaś transfuzję po porodzie? też muszę się zebrać i sprzedać rzeczy po młodej :/ i jeszcze stary aparat spróbować sprzedać, męża starą perkusję, i parę innych gratów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witaj ![]() termin masz 2-3 dni po mnie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
U Werki po opryszczce nie juz sladu
![]() ![]()
#1907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
to ja Wam teraz nawrzucam....
![]() spokojnie....to tylko zdjęcia moich ostatnich łowów z sh, ale już sobie powiedziałam że ostatnich, resztę zostawiam dziadkom, ciotkom itp. :P wszystko razem chyba wyszło 20 zł ![]() najlepsze zdobycze w sensie cenowo to kombinezon 4,90 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ja chyba w polowie wrzesnia zaczne prac wszystko ![]() A pieluchy tetrowe i kocyki tez pierzecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mignęło mi w dzisiejszych postach, że można będzie przyjść i na własną rękę się poadaptować. wykorzystaj to w 100% ![]() a z pieluchą jak - odpuściłaś mu dzisiejszą noc? Cytat:
![]() ![]() z RDW i MCV już Ela idealnie wyjasniła, a jaki masz teraz poziom RBC? ja czarny bym brała ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |||
Zadomowienie
|
Witam się " z rana"
![]() Dziś wyjątkowo wstałam w nocy na siku tylko raz ale kurcze myślałam, że nie dojdę do wc ![]() Dysia witam ![]() Mnie się podoba ten granatowy/ chabrowy. Cytat:
wszystko zależy od tego jaką masz temperaturę w domu i jaki ten pajac jest gruby, ja raczej będę zakładać tylko pajaca ( albo coś innego np. body+ poóśpiochy, spiochy), chyba, że dzieciątku będzie zimno to wtedy cieplej ubiorę. Nareszcie się doczekałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałam transfuzji, ponieważ miałam za wysoki poziom hemoglobiny 7, gdybym miała 6 to już przetoczyliby mi krew... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w poniedzialek po wizycie zamierzam wstapic do sh i moze tez cos jeszcze upoluje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1913 |
Wtajemniczenie
|
Silesianna 3,93 mam rbc norma od 4.0..
#1914 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze czeka wyprawienie imprezy urodzinowej bo za rowno miesiac mam urodziny..... nie wiem czy bede miala sile zeby stac przy garach, najwyzej zmowie jakis catering.
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zadomowienie
|
Hej dziwczyny
Ja dzisiaj obudziłam się koło 4, bo mnie katar męczył i nie mogłam spać. Wstałam z małżem przed 7, wypiłam kakao i po 8 mnie tak zmogło, że wstałam przed 11. Teraz gotuje sobie jajka i będę wcinać śniadanko. Gratuluje wam nowo rozpoczętych tygodni i Anuszce kolejnego trymestru. Lola a 32tc to chyba zaczyna 8 miesiąc co? Ja zaczynam jutro ![]() Aj cytrynki drogie coś wiem, bo piję często wodę z cytrynką. Lecę na śniadanko ![]()
#1917 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszych tygodniach życia dziecko ma jeszcze b. słabą termoregulację i łatwo sie wychładza, więc lepiej ubrać cieplej i ew rozbierać, jak się spoci. no i mi ktoś inteligentny podpowiedział, żeby nie sprawdzać na karku, tylko na pleckach - bo kark jest z reguły osłonięty, więc ze wzg na słabą termoregulację ma prawo być równie chłodny co policzki co kończyny, a osłonięte plecy już nie ![]() ![]() cudnie ![]() ![]() Cytat:
![]() mi tak w szkole rodzernia mówili, że pępka to juz się spirytusem nie przemywa, tylko wodą z mydlinami z szarego mydła, to ja mieliłam przed porodem szare mydło na pył żeby zrobić te mydliny ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem jakie teraz są tendencje, mam w nosie, kupiłam octenisept i gasziki leko i chyba będę przemywać tym, na co akurat będę miała fun ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o Boże a wiesz że na studiach tak na mnie wołali? ![]() ![]() Cytat:
także mnie też nie toczyli, zastrzyk w tyłek z żelaza za to dostałam. ała ![]() idę robić te pazury ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Wtajemniczenie
|
silesianna, tak, odpuściłam mu pieluchę, trochę czuję taki niedosyt, szkoda mi, ale w głowie mam tylko przedszkole teraz....
#1920 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dzis znow pada i ja mam totalnego lenia.. dysia nio i jednak te lozeczko z allegro,tak jak pisalas w Ikei duzo droższe i moj tz nie bral ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.