Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 20:15   #2041
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Śliczne te rożki Chyba zapiszę sobie tego sprzedawcę.
ja jestem zadowolona, rożek naprawdę fajny (mają też usztywniane), dobry kontakt i szybka przesyłka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:16   #2042
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Też ledwo wyszłam z drugiego pobrania, od razu rzuciłam się na kanapkę
Fajnie, że etutor przypadł Ci do gustu, żałuję, że nie stać mnie na abonament, bo uwielbiałam naukę tam
dzała.
siedziec nad tym dłuzej niz pól roku/rok raczej nie warto uwazam W tym czasie mozna przyzwoicie wszystko ogarnąć, nawet zaczynając od zera. Jak na razie robie +/-4lekcje dziennie, jak sie zrobi trudniej to nawet jak zrobie 2 dziennie to się wyrobie Bo jak wiadomo w nauce języka 80% to chęci i samozaparcie

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-27 o 20:18
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:19   #2043
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Heja!

Dopiero dotarliśmy do domu, jeszcze byłam u babci na urodzinkach

No więc po wizycie w sumie ok... Mała waży 1800 g i pani doktor powiedziała, że mała to raczej nie będzie... łożysko mam nisko na przedniej ścianie, ale nie jest przodujące, więc mówi, że się nie przejmować tym... co do morfologii... mam w piątek przyjść na oddział do niej i zrobią mi badanie na wchłanianie żelaza i jeśli wynik będzie niedobry to wtedy żelazo w zastrzykach... i jeszcze mi wymaz pobierze z Kryśki, co by sprawdzić, jak po leczeniu tym gyno femidazolem sytuacja się potoczyła..
No i tyle... Aha i młoda jest już główką do dołu... uffff...

Zmykam teraz, bo zaraz mam gości... zajrzę później!
Kasiu, jaka piękna waga już
Stary 2014-08-27, 20:19   #2044
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Słuchajcie stało się !!!!! Nadal jestem w szoku !!!
Pojechałam dziś do apteki po tą maść z wit A dla męża. Od razu miałam wracać ale.... obok apteki jest sh... wlazłam !
Po trudach udało mi sie kupić płaszczyk za 22zł
Własnie schnie po praniu. Jutro Wam wrzucę fotkę

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladko, nie swedzi i to mnie pociesza to sa takie czerwone plamki, niektore sie wysuszyly i skorka z nich zeszla. Czytalam, ze w ciazy czesto pojawiaja sie wysypki i znikaja po porodzie. Bede obserwowac. Nawet balsamem nie bede smarowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oby ci zeszlo po wapnie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
wlasnie czytam,ze mamy ten sam plan-lezec i pachniec
co do fugi..hehe..ja swojej juz nie widze..

a wiesz Aniu,ze cos mam z tego Boba..ostatnio u tesciowej na grillu na ogrodzie deske z kibelka odkrecalam.kolega tesciowej przykrecil deske azeby nie chodzila na podworko do wc i nie palila..a na grillu ja scisnelo a w domu wc bylo zajete i wzielam wkretarke i odkrecilam.kolega tesciowej do dzis nie wie,ye to ja
masz na mysli fugę Bożenkowa?:hahaha :
pociesze cie ,moj wzrok tez tam nie siega

a nosisz wkretarke w torebce??
Cytat:
dziewczyny pytanie, które chusteczki Huggies kupowałyście w Rossmanie? Z aloesem czy zwykłe?
zielone, niby polecane na blogu S... ale czytalam opinie ze sa zbyt mokre, zobaczymy najwyzej potem kupie pampersa , nam pasowaly , pamietam ze raz kupilam chusteczki nivei i szybko wysychaly

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:21   #2045
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

Coś mi sie wydaję że Lilka to będzie jedne z najpopularniejszych imion w tym roku już wszyscy Lilkują mi do brzucha więc nie ma odwrotu myślałam też o Hani ...
Lilka śliczne imię ale my chyba w końcu na Nadię się zdecydujemy jak spytaliśmy małej czy podoba jej się to imię - "odpukała" w brzuszek
Stary 2014-08-27, 20:23   #2046
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet no byc moze glowka w dol skoro tam czujesz ja raczej z boku czuje.
Kasia juz napisalam nie swedzi nie wiem skad to szybciej mialam i ginka mowila ze moze cos zjadlam. A teraz nie wiem.
Czekoladka ja wlasnie kupilam sugerujac sie opinka sroki

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:33   #2047
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj obejrzałam dwa fyny które przyjechały dla klienta i stały na sklepie (babka dala mi cynk:P) iii wiecie co, zakochałam się praktycznie w kolorze którego pod uwagę w ogóle nie brałam;p jest śliczny ale kusi mnie jeszcze granat z bielą marine ladny ale szary zdecydwanie lepiej się prezentuje!
znaczy się przekonujesz się do szarości :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Futbolowa u was to istny maraton imprezowy

Dopadly mnie skurcze BH , tak mysle ze to to, brzuch twardnieje i spina sie na chwile i mam przy tym parcie na pecherz...
ja właśnie mam problem z odróżnieniem.....bo często chyba mała się wypina i też mam parcie na pęcherz (zazwyczaj wtedy mam koślawy brzuszek heh). a czasem cały napięty i wtedy to chyba te BH tak ?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
A mi znowu wysypka na piersi i brzuchu wyskoczyla pije wapno ciekawe czy przejdzie jak ostatnio, bo troche gorzej to wyglada. Ciagle cos.

a ja mam od tygodnia może 1,5 tyg. tylko na prawej ręce małe krosteczki, mało widoczne, jak podrapię to bardziej je widać, ale nie chcą zejść.....i tylko w jednym miejscu mam, już się oglądałam czy nie mam nic gdzie indziej, ale nie widzę. Brzuch mnie ostatnio codziennie swędzi ale to chyba normalne? no i raczej krostek na nim nie mam, może jakieś pojedyncze, ale nie tak jak na ręce...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość

Odnośnie wicia gniazda to ja sobie postanowiłam, że wszystko będzie gotowe miesiąc przed terminem. Myślicie, że to może za wcześnie czy za późno? Boję się trochę, że ostatni miesiąc będę musiała leżeć, albo trafię do szpitala, albo dziecko się wcześniej urodzi... a z drugiej strony boję się, co ja będę robiła przez ten ostatni miesiąc jak wszystko będzie gotowe, a ja na chodzie?
ja na koniec września chcę mieć wszystko już domknięte, czyli też tak m-c przed tp. nie chcę się potem stresować, że czegoś nie mam, albo nie zdążyłam...
Stary 2014-08-27, 20:33   #2048
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet brzuch to pewno rosnie. A te na rece Cie nie swedza?jak nie to pol biedy moze sprobuj z wapnem

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-27, 20:34   #2049
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej . Podczytuje ale jakos nie mialam o czym pisac.
Dzis bylam na usg3d/4d z nagraniem plytki. Fajnie mala wyglada wazy juz albo 1400(29tydzien poczatek) wszystkie pomiary zgadzaja sie z wiekiem, lekarz mowil ze nie ma zadych zastrzerzen do malej n. Ulozona posladkowo i moze naciskac mi na pecharz co robi bardzo czesto. ja mialam jedno bo mala albo wredna albo wstydliwa nie chciala pozowac do zdjec w 3d chowala sie i zaslaniala raczka.
super, że wszystko ok
Stary 2014-08-27, 20:36   #2050
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja!

No więc po wizycie w sumie ok... Mała waży 1800 g i pani doktor powiedziała, że mała to raczej nie będzie... łożysko mam nisko na przedniej ścianie, ale nie jest przodujące, więc mówi, że się nie przejmować tym... co do morfologii... mam w piątek przyjść na oddział do niej i zrobią mi badanie na wchłanianie żelaza i jeśli wynik będzie niedobry to wtedy żelazo w zastrzykach... i jeszcze mi wymaz pobierze z Kryśki, co by sprawdzić, jak po leczeniu tym gyno femidazolem sytuacja się potoczyła..

super, że wszystko dobrze i gratki lekarza, że wysyła Cię na porządne badanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Kasiu, super, że wszystko ok z małą

Ela, szkoda z tym przedszkolem, ale jakoś synka psychicznie nastawisz, u mnie były dni adaptacyjne, ale syn był tylko na jednym i zaczął płakać jako jedyny, jak pani wyprosiła rodziców na 15min z sali, potem 2 tygodnie płakał z rana, na szczęscie dla mnie to TŻ go prowadzał rano, pamiętam jak się zakradaliśmy, żeby zobaczyć, czy na placu zabaw Staś się bawi czy może płacze gdzieś w kącieTeraz uwielbia przedszkole i często wychodzimy ostatni, to on się jeszcze bawi.
Co do spania, to u nas nie ma piżam, dzieci śpią w koszulkach i majteczkach, większość śpi, nawet jak w domu nie śpią już, reszta zazwyczaj lezy i słucha muzyki. W grupie jest zupełnie inaczej, z jedzeniem też, są dzieci, które nie jedzą, ale większość ma apetyt i je normalnie. Teraz są inne czasy,nikt do jedzenia nie zmusza.
Dobrze zrobiłaś z tymi majteczkami do spania, wystarczy dziecku stresu, rodzeństwo, przedszkole, jeszcze przyjdzie czas.

Ja też pępek spirytusem rozcieńczonym smarowałam i ładnie się zagoiło.

Paulina, możesz lubić niska temperturę 19stopni, ale w trakcie i po kąpieli jednak musi być cieplej, mój kuzyn nagrzewał kuchnię na maksa, bo córka strasznie marzła, oni sie rozpływali, a małą i tak trzeba było szybko ubierać i potem ugrzać jeszcze, bo aż sie szara robiła, mój syn nie lubił zbyt ciepło i czapeczkę po kąpieli i w domu miał ubraną raz. Dzieci lubia na golaska poleżeć albo z gołą pupą po przewijaniu i wtedy raczej lepiej mieć cieplej w domu, a często wietrzyć pomieszczenia. Zobaczysz jakie będziesz miała dziecko, ciepło czy zimnolubne.

U mnie bałagan, TŻ wymienia prysznic na wanne i jest sajgon.
no szkoda, szkoda, ale jakoś to ogarniemy.... mam nadzieję...

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
to super, że jest ok!

ja też znam takich, którzy przy pierwszym dziecku nagrzewali tak, że aż z nich kapał pot, wanienki, sranienki i inne takie. Przy trzecim myli już pod kranem

szukam sobie jakiejś sukienki na chrzest na niedzielę 7 września. Zastanawiam się pomiędzy: http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-i...549898743.html tą: http://allegro.pl/hm-mama-czarna-suk...540828523.html ; tą: http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-v...536510571.html ; tą: http://allegro.pl/sliwkowa-sukienka-...512219640.html a tą: http://allegro.pl/happy-mum-happymum...533526149.html

jakieś podpowiedzi?
i wzięłaś którąś? mnie dwie osttanie się podobają, ale już aukcje zakończone, więc pewno już wybrałaś

Cytat:
Dzis bylam na usg3d/4d z nagraniem plytki. Fajnie mala wyglada wazy juz albo 1400(29tydzien poczatek) wszystkie pomiary zgadzaja sie z wiekiem, lekarz mowil ze nie ma zadych zastrzerzen do malej n. Ulozona posladkowo i moze naciskac mi na pecharz co robi bardzo czesto. ja mialam jedno bo mala albo wredna albo wstydliwa nie chciala pozowac do zdjec w 3d chowala sie i zaslaniala raczka.
fajowo

my byliśmy u rodziców, Johny caaaaałe popołudnie na dworze z dziadkiem "pracował", a ja leżałam na leżaku na tarasie odpoczęłam sobie..... potem zjedliśmy kiełbaski z ogniska i do domu, bo komary się wyłoniły...

jutro wizyta.....
Stary 2014-08-27, 20:36   #2051
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie stało się !!!!! Nadal jestem w szoku !!!
Pojechałam dziś do apteki po tą maść z wit A dla męża. Od razu miałam wracać ale.... obok apteki jest sh... wlazłam !
Po trudach udało mi sie kupić płaszczyk za 22zł
Własnie schnie po praniu. Jutro Wam wrzucę fotkę
no to super to będzie początek Twojej przygody z sh, coś czuję
Stary 2014-08-27, 20:38   #2052
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co wiem to wniosek mozna zlozyc juz 2 tyg. przed tp
a skad masz wniosek? bo szukalam w necie i nie ma
Nie potrzeba żadnych "specjalnych wniosków" wystarczy napisać podanie na kartce i dostarczyć pracodawcy, takie tam "w związku z urodzeniem dziecka (wszystkie dane,termin) proszę o udzielenie urlopu... Itd) jest na to 2 tyg po porodzie. Wg mnie nie bardzo jest sens robienia tego przed urodzeniem bo konieczne jest dostarczenie aktu urodzenia w oryginale , ZUS życzy sobie oryginał aktu, jeżeli chcemy go pózniej odzyskać trzeba pisać ekstra podanie do nich :-/. Odpisy w sumie i tak sie 3 dostaje wiec chyba raczej nie potrzebne

Cytat:
Heja!

To super, ze z malutka wszystko ok , już spora kluseczka z tej Twojej córeczki

Cytat:
Futbolowa u was to istny maraton imprezowy

Dopadly mnie skurcze BH , tak mysle ze to to, brzuch twardnieje i spina sie na chwile i mam przy tym parcie na pecherz...
Ło matko ja mam już od 5 miesiąca, teraz to kilka razy dziennie :-/, nic przyjemnego i rzeczywiście przy pełniejszym pecherzu jest nieźle
Ja najgorzej mam jak jeżdzę samochodem :-/

Cytat:
Gratuluje udanej wizyty takie usg przy tej wielkości dziecka musi być fajna sprawą

Ja dzis wymaszerowalam na zakupki i spacerek , odkryłam jeden duży show ale strasznie tam drogo :-/ na wyprzedażach w sklepach mozna kupic ciuszki nowe w tej samie cenie co u nich używane

Ale zachaczylam o pepco (nawet nie wiedziałam ze jest u mnie na osiedlu ) kupiłam pajaca, czapeczkę, półśpiochy i kocyk cienki taki milusi oczywiście żeby brzuszek nie był smutny to kupiłam mleczko w tubce i rzeczy na zrobienie jutro "kopca kreta"
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:40   #2053
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet no byc moze glowka w dol skoro tam czujesz ja raczej z boku czuje.
Kasia juz napisalam nie swedzi nie wiem skad to szybciej mialam i ginka mowila ze moze cos zjadlam. A teraz nie wiem.
Czekoladka ja wlasnie kupilam sugerujac sie opinka sroki

To tak jak ja a byłam dzisiaj w centrum handlowym i zapomniałam cąlkowicie o tej promocji w Rossmanie.....

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Zanet brzuch to pewno rosnie. A te na rece Cie nie swedza?jak nie to pol biedy moze sprobuj z wapnem

właśnie swędzą....ale tak z 1-2 razy na dzień...
Stary 2014-08-27, 20:42   #2054
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet hm...mnie nie swedzi i tym sie pocieszam,bo juz naczytalam sie o cholestazach i innych badziewiach...a moze po prostu cos Cie ugryzlo?

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-27, 20:44   #2055
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

zielone, niby polecane na blogu S... ale czytalam opinie ze sa zbyt mokre, zobaczymy najwyzej potem kupie pampersa , nam pasowaly , pamietam ze raz kupilam chusteczki nivei i szybko wysychaly
ja używałam przy młodej tylko zielonych huggiesów i niebieskich toujoursów z lidla, bo to były jedyne chusteczki które Malwi nie uczulały. huggiesy absolutnie nie były wg mnie zbyt mokre?
a co do nivea miałam identyczne odczucia, wysychały błyskawicznie, miałam tylko jedno opakowanie bo one z kolei mega uczulały młodą mnie zresztą też jak się później okazało

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

ja właśnie mam problem z odróżnieniem.....bo często chyba mała się wypina i też mam parcie na pęcherz (zazwyczaj wtedy mam koślawy brzuszek heh). a czasem cały napięty i wtedy to chyba te BH tak ?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

a ja mam od tygodnia może 1,5 tyg. tylko na prawej ręce małe krosteczki, mało widoczne, jak podrapię to bardziej je widać, ale nie chcą zejść.....i tylko w jednym miejscu mam, już się oglądałam czy nie mam nic gdzie indziej, ale nie widzę. Brzuch mnie ostatnio codziennie swędzi ale to chyba normalne? no i raczej krostek na nim nie mam, może jakieś pojedyncze, ale nie tak jak na ręce...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

ja na koniec września chcę mieć wszystko już domknięte, czyli też tak m-c przed tp. nie chcę się potem stresować, że czegoś nie mam, albo nie zdążyłam...

tak, to zapewne BH, czujesz całą macicę od góry do dołu napiętą? i zaczyna się stopniowo i potem ten skurcz się "rozlewa" i obejmuje cały brzuch, trzyma tak chwilę a potem odwórconą "falą" ustępuje? one się będą nasilać... mnie jak złapie jak gdzieś idę to muszę się zatrzymać

a dłonie i stopy Cię nie swędzą? bardzo to swędzenie jest uciążliwe, czy do zniesienia?

ja bym chciała mieć wszystko domknięte do połowy października ale nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzę czarno to widzę ogólnie
pod koniec poprzedniej ciąży to już głównie w łóżku leżałam, na nic nie miałam siły, teraz sie z tym liczę, ale mam nadzieje że jednak aż tak nie będzie...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:44   #2056
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Zupkę chińską zjedz

nie mam w domu ale najadłam się smażonego makaronu z jajkiem sadzonym i wszystko to popiłam wodą gazowaną... zaraz wybuchnę

Cytat:
no czkawka to codziennie jest czasem nawet po przebudzeniu już czuję heh

co do kolorów, na forum deccoria.pl ostatnio ktoś dodał zdjęcia pokoiku dziecięcego, w którym jest połączenie kolorów żółtego i różu, muszę powiedzieć, że super to wygląda

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

ja najczęściej czkawkę czuję na dole po lewej stronie (jakby przy jajniku), więc chyba jest główką do dołu ?
Połączenie żółtego z różem jest na prawdę sliczne

Cytat:

oby ci zeszlo po wapnie

masz na mysli fugę Bożenkowa?:hahaha :
pociesze cie ,moj wzrok tez tam nie siega

a nosisz wkretarke w torebce??
Więc jutro podjadę do Rossmana i je kupię. Zobaczyny co w trawie piszczy. Najwyżej nstępne kupie inne. Choć widzę, że produkty Huggies sa bardzo dobrze oceniane

a teraz pochłaniam sliwki z kruszonką i oglądam "Cud Narodzin"... dziś mam wieczór tasiemca

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-27 o 20:47
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:49   #2057
Zanet84
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj spodnie
powiem Wam, że bardzo dużo jest fajnych spodni takich a'la dresowych i nie tylko w sklepach, strasznie podobały mi się takie melanże, szarości ale tu nie mogłam trafić z rozmiarem. Wszystkie na gumkach w pasie (ale nie ciążowe) takie by nosić pod brzuszkiem
Ja ostatecznie kupiłam w Sinsay za 39,99 zł czarne ze ściągaczami na dole (nie wyglądają jak dresowe, bardziej jak alladynki lub coś w ten deseń) ale sporo jest też w New Yorkerze. Także polecam zajrzeć no i długości całkiem przyzwoite

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Zanet hm...mnie nie swedzi i tym sie pocieszam,bo juz naczytalam sie o cholestazach i innych badziewiach...a moze po prostu cos Cie ugryzlo?

no właśnie to nie ugryzienie...tego nie jest dużo, może na powierzchni 5cm x 5cm.....hmmm chyba też muszę poczytać coś, bo w sumie na razie to bagatelizowałam, skoro tylko na jednej ręce w jednym miejscu

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

tak, to zapewne BH, czujesz całą macicę od góry do dołu napiętą? i zaczyna się stopniowo i potem ten skurcz się "rozlewa" i obejmuje cały brzuch, trzyma tak chwilę a potem odwórconą "falą" ustępuje? one się będą nasilać... mnie jak złapie jak gdzieś idę to muszę się zatrzymać

a dłonie i stopy Cię nie swędzą? bardzo to swędzenie jest uciążliwe, czy do zniesienia?
co do skurczy, to nie wiem czy cal jest napięta, na pewno wtedy cały dól mam napięty i też ciężej się idzie, jakby kamień ktoś mi włożył, ale trwa to kilka sekund i mija, raczej nie boli a dyskomfort powoduje

co do krostek, na dłoniach i stopach nie mam i nie swędzą. tylko w tym jednym miejscu to mam, raczej do zniesienia aczkolwiek czasem się podrapię
a i dodam że mam to na odcinku pomiędzy nadgarstkiem a łokciem, wewnętrzna część ręki na żyłach (nie na dłoniach)

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-27 o 20:58
Stary 2014-08-27, 20:59   #2058
LolaMontez
Wtajemniczenie

Mnie te skurcze atakują cały brzuch a na wysokości pępka po obu stronach takie dwie kule jakby były bliźniaki to bym myślała ze naraz główki wypychają z całej siły ostatnio na szkole rodzenia mówiła nam położna żeby w czasie takiego skurczy oddychać przeponą, długi wydech nosem pompujacy powietrzem dół brzucha i powolne wypuszczanie ustami i powiem Wam ze działa bo troszkę szybciej puszcza
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:06   #2059
Zanet84
Zakorzenienie

o wilku mowa.....czkawka

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Mnie te skurcze atakują cały brzuch a na wysokości pępka po obu stronach takie dwie kule jakby były bliźniaki to bym myślała ze naraz główki wypychają z całej siły ostatnio na szkole rodzenia mówiła nam położna żeby w czasie takiego skurczy oddychać przeponą, długi wydech nosem pompujacy powietrzem dół brzucha i powolne wypuszczanie ustami i powiem Wam ze działa bo troszkę szybciej puszcza
też tak mam czasami, ale poniżej linii pępka...z tym że są dni że mam kilka razy, a są dni że wcale

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 21:14   #2060
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
no to super to będzie początek Twojej przygody z sh, coś czuję
niewykluczone w każdym razie czuję się zmotywowana dzisiejszym nabytkiem
Stary 2014-08-27, 21:19   #2061
martha330
Zakorzenienie

mnie swedza stopy, a to zle? cos to może oznaczac?

Ela jutro trzymamy kciuki za wizyte

tymczasem zostałam slomiana wdowa, TZ pojechal do pracy, jutro nie wraca, bo ma pomoc swojej mamie, potem do pracy, w piątek tez nie wraca i potem praca i będzie dopiero w sobote rano ( a mamy tylko ok 18km w jedna strone ) nie to nie.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:27   #2062
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:

ja skurcze BH mam od dawna... do tej pory nie były groźne bo łapały mnie kilka razy w ciągu ale nie codziennie. Lecz ostatnie dni co sie Wam skarżyłam to były właśnie te skurcze ale utrzymywały się całymi dniami i nocami plus bóle w krzyżu. Nic fajnego

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Przetestowałam na sobie wielokrotnie. Działa

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

tymczasem zostałam slomiana wdowa, TZ pojechal do pracy, jutro nie wraca, bo ma pomoc swojej mamie, potem do pracy, w piątek tez nie wraca i potem praca i będzie dopiero w sobote rano ( a mamy tylko ok 18km w jedna strone ) nie to nie.
Współczuje zbliżającej się samotności
Ja bym chyba nie dała rady... siła przyzwyczajenia

Ze stopami nie pomogę
Stary 2014-08-27, 21:28   #2063
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

współczuję :/ mojemu też sie zaraz zaczną delegacje...

co do swędzenia - może oznaczać po prostu że masz suchą skórę albo jakąś reakcję alergiczną ale pod koniec ciąży uporczywe swędzenie może oznaczać też cholestazę, która potrafi być mocno niebezpieczna. to dość rzadka choroba, ale jak coś swędzi bardzo, tak że nie można się powstrzymać od drapania, to najlepiej szybko powiedzieć o tym ginowi i/lub zrobić szybciutko badania (ASPT, ALT, i nie pamiętam, trójglicerydy? transaminazy? bilirubine??? yyy nie pamiętam :/ )

edit: sprawdziłam - bilirubine, FOSFATAZĘ, aspat i alat.

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-08-27 o 21:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 21:39   #2064
Kasia427
Wtajemniczenie

A mnie boli w krzyzu, az do nogi promieniuje a ani na basen ani zadnych cwiczen nie moge ...
Stary 2014-08-27, 22:04   #2065
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję :/ mojemu też sie zaraz zaczną delegacje...

co do swędzenia - może oznaczać po prostu że masz suchą skórę albo jakąś reakcję alergiczną ale pod koniec ciąży uporczywe swędzenie może oznaczać też cholestazę, która potrafi być mocno niebezpieczna. to dość rzadka choroba, ale jak coś swędzi bardzo, tak że nie można się powstrzymać od drapania, to najlepiej szybko powiedzieć o tym ginowi i/lub zrobić szybciutko badania (ASPT, ALT, i nie pamiętam, trójglicerydy? transaminazy? bilirubine??? yyy nie pamiętam :/ )

edit: sprawdziłam - bilirubine, FOSFATAZĘ, aspat i alat.
silesianna jesteś niezastapiona dziekuje!
sprawdze sobie co to za badania i w razie czego zrobie, choć nie posadzam się u te cholestaze

Cytat:
A mnie boli w krzyzu, az do nogi promieniuje a ani na basen ani zadnych cwiczen nie moge ...
oj Kasiu może się przeforsowalas?

wybrałam wozek - tzn na 90 % camarelo carera będzie .
choć wpadl mi w oko coletto dante, ale jednak to nie to.

Stary 2014-08-27, 22:11   #2066
ela_86
Wtajemniczenie

a dzisiaj ryczę na "Dniu Zagłady"...
Stary 2014-08-27, 22:16   #2067
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny pytanie, które chusteczki Huggies kupowałyście w Rossmanie? Z aloesem czy zwykłe?
ja wzięłam "pure" ale widzę, że większość z Was wzięła te drugie;p

Cytat:
no czkawka to codziennie jest czasem nawet po przebudzeniu już czuję heh

co do kolorów, na forum deccoria.pl ostatnio ktoś dodał zdjęcia pokoiku dziecięcego, w którym jest połączenie kolorów żółtego i różu, muszę powiedzieć, że super to wygląda [COLOR="Silver"]

ja najczęściej czkawkę czuję na dole po lewej stronie (jakby przy jajniku), więc chyba jest główką do dołu ?
ja bardziej na środku czuję czkawkę
obejrzalam, fajnie się preentuje ale chyba zostanę z tym zielonym do tego naszego zółtego

Cytat:
znaczy się przekonujesz się do szarości :P[COLOR="Silver"]
z tymi szarościami to ktoś mnie "zaraził" hihi ale mojemu mężusiowi też się bardziej podobał od tego marine
koniec września, dokładnie ja tak samo no poczatek października najpóźniej. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że mała tfu tfu tfu będzie się pchala szybciej na świat.

Cytat:

bidulka, ja bym nie dała tak rady;/ jak to już dzisiaj pisałam albo wczoraj, jestem chyba uzależniona

dodatkowo gratki za wszystkie udane wizyty
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:25   #2068
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
ja wzięłam "pure" ale widzę, że większość z Was wzięła te drugie;p
W moim Rossmanie nie widziałam tych Huggiesow. Na Gemini zamowilam te zielone.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:26   #2069
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a dzisiaj ryczę na "Dniu Zagłady"...
ogladalam przelaczalam tez na dwojke, na "Zycie"

Stary 2014-08-27, 22:49   #2070
silesianna
Zakorzenienie

Martha nie ma za co! I tez Cie nie posadzam ale warto to miec z tylu glowy, na wszelki wypadek odpukac oczywiscie i tak dalej.

Ja sie nie nastawiam ze wczesniej urodze. Obstawiam ze w okolicach terminu lub kilka dni pozniej. No, drugie dzieci podobno zazwyczqj rodza sie wczesniej od pierwszych, moze dlatego nie wroze sobie ze przenosze 2 tygonie ale raczej nie mysle o porodzie przed terminem. Z malwa staralam sie nastawiac na porod 10 maja - 2 tyg po teminie, bo stwierdzalam ze pozniej to iuz chyba sie nie da ale moj gin mnie ostrzegal od 33tc ze mi sie szyjka skraca, od 37 juz przepuszczala jeden palec, gin moil ze moze byc i na dniach, wszywcy dookola mowili ze to na pewno juz bo mam brzuch tak nisko... i to jednak wplywa na psychike i ja sama zaczelam myslec ze to juz zaraz, w sumie to od 1 kwietnia siedzialam jak na szpilkach ze spakowana torba. oczywiscie urodzilam dokladnie w terminie, ani dnia wczesniej... ostatnie 3 tygoenie to byla katorga przez to oczekiwanie... teraz mam zamiar sobie tyle zadan zaplanowac na ostatni czas, zeby nie czekac i nie myslec. Teraz jus mi nikt nie wmowi ze moge urodzic wczesniej, wypre to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości