|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Bylam wczoraj na wizycie. Mialam usg i wszystko ok. Dzidzia sie rozwija prawidlowo. Widzialam malutkie raczki i stopki
Jestem duzo spokojniejsza. Z bolami glowy musze udac sie do neurologa... Wczoraj tez mnie meczyly. Ale tez mialam dosc intensywny dzien. Co do supli, ja teraz jak i w pierwszeh ciazy biore femibion classic i zawsze mialam dobre wyniki, dlatego teraz tez sie na nie zdecydowalam. W 1 ciazy mialam tylko od czasu do czasu krwawienia dziasel ale teraz nie dokucza mi. Pani dr poradzila mi na mdlosci jesc suszone figi. No zobaczymy, jeszcze tego nie probowalam. Szczerze mowiac coraz bardziej watpie, ze mi to minie kiedykolwiek. Jedyna pociecha to to , ze mam wiecej sil, nie muszr tyle spac. Wiecej rzeczy chce mi sie robic po prostu... Witam wszystkie nowe mamuski
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Olasia super, ze wizyta udana
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby neurolog pomógł |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze napisalam alaborat i mi skasowało
no to od nowa:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super, ze wszystko dobrze
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ale dziś długo pospałam, ostatnio budzę się później niż zwykle. Zawsze od 7 byłam na nogach, a tu patrzę na zegarek i oczom nie wierzę Ja bardzo chciałabym pójść do szkoły rodzenia, ale TŻ i nawet moja rodzina mówią, że to niepotrzebne. Mimo wszystko będę wiercić dziurę w brzuchu, bo czułabym się pewniej zdobywając w takim miejscu wiedzę i o porodzie i o podejściu do maleństwa. U mnie też przyjmują od 21 tygodnia, ale jest płatna. Jeszcze nie wiem ile. Dziewczyny, a czy Ojcowie Waszych pociech będą z Wami przy porodzie? Ja rozmawiałam z TŻ i oboje stwierdziliśmy, że chcemy taki rodzinny poród. Jednak moja teściowa wciąż stara nam się to wyperswadować z głowy. Jej zdaniem to jest głupia zachcianka kobiety. Zupełnie się z nią nie zgadzam, ale swoje muszę odsłuchać, dla świętego spokoju Miłego dnia Wam życzę
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to trzeba by przyspieszyc, wykonczyc watek i zrobic wreszcie liste, zeby bylo wiadomo, kto co
|
#2829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie przytulałam kibelka, tzn. mdliło mnie okrutnie, ale na tym się skończyło ![]() W ogóle to miałam dzisiaj idiotyczny sen Był juz marzec, urodziłam maleństwo i pierwsze co jak wyszłam ze szpitala, to pojechałam z maluchem do galerii handlowej do rossmana |
|||||
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż był przy porodzie i nie wyobrazam sobie tego bez jego wsparcia. Jesli oboje chcecie, to nie dajcie sie zniechecic. Zawsze tz moze wyjsc na koniec, gdyby nie dawal rady. A wieksza czesc porodu to nie samo parcie, ale skurcze, gdzie najbardziej boli, ale nie ma jakis strasznych widokow. Potrzeba wtedy bliskiej osoby, zeby pomasowala plecy, podawa picie albo zeby bylo na kogo pokrzyczec
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
EdithS- moj maz byl przy porodzie. Dla mnie to bylo wazne.
Zachcianka? Byc moze... ale w sumie po to ci faceci sa by spelniac nasze zachcianki i odwrotnie co nie? Mysle, ze to tez jest dobra dla faceta, duzo bardziej docenia wysilek ktory kobieta wklada by wydac na swiat dziecko. Nie musi ogladac wcale tylka hehe ale wazne jest by potrzymal za reke, odgarnial wlosy, przytulil...dopingowal slownie. papalinka- wlasnie widze, ze watek sie rozkreca, jeden dzen nie zagladalam a tu 4 strony naprodukowane
|
#2833 | ||
|
Zadomowienie
|
olasia Super! Dobrze, że pójdziesz do neurologa,
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Też zastanawialiśmy się nad obecnością męża przy porodzie i jeszcze nie umiem podjąć decyzji....
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadaniem teściowej bym sie nie przejmowala, to nie jej sprawa i nie powinna sie wtrącać! Papalinka rodzilam w uk i tutaj to norma. Słyszałam od poloznej o kobiecie co do domu szła 2 godziny po porodzie hardcore jak dla mnie
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie teściowa nawet nie wie ze jestem w ciąży ![]() A przy porodzie TŻ chce być, wiec myślę ze będzie - on się bardzo cieszy z dziecka, wszystkim SE ekscytuje, wózki ogląda, do smuka mnie ciągnie, to bardzo dla mniemile ze jest taki zaangażowany
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zadomowienie
|
papalinka83, olasia no ja też jestem tego zdania co Wy. I na szczęście TŻ mnie w tym wspiera.
Pamiętam jak moja siostra rodziła i szwagier był przy porodzie. Podczas bóli partych mała przekręciła się w brzuszku na skos, było już za późno na cesarkę i lekarze rozbujali Monikę, przewracali ją na boki, by mała się znowu przesunęła, ostatecznie musieli interweniować narzędziami i poród zakończył się szczęśliwie, a mała urodziła się zdrowa. A mój szwagier przyjechał po tej nieprzespanej nocy do nas do domu, opowiadał wciąż, jaka Monika była dzielna a potem pojechał do kościoła, żeby podziękować za córkę. Byliśmy w szoku, bo do kościoła nie chodził od dzieciństwa, a tu nagle poczuł taką potrzebę Myślę, że tamta noc wiele zmieniła w jego podejściu do życia ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ też się cieszy, przeżywa bardzo, bo to nasze pierwsze dziecko i zadaje mnóstwo pytań. Cieszy mnie to
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Ja wierze w to ze poród bardzo zbliża ojca do dziecka i to dla niego cenne doświadczenie
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Pozazdroscilam wczoraj tej ryby po grecku i dzisiaj na obiad tez mam
juz mi ślinka cieknie
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wyobrażam sobie mezA przy porodzie tzn chodzi Chyba o widok.. Z Resztą on absolutnie nie chce ale fakt takie wsparcie byłoby mile...
|
#2841 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez nie miałam na kim zdobyć doświadczenia i te 2 doby szpitalne był dla mnie tragiczne ![]() Pierwszego pampersa zmienialiśmy z mężem razem i trwało to chyba z 15 minut. nie wiedzieliśmy jak się za małęgo zabrać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się nauczyłam i już praktycznie o niczym nie mówię ani rodzicom ani teściom, po tym jak kilka razy usłyszałam, ze wymyślam Szkoda tylko, ze mój mąż jest klepą i bez problemu da się go podejść żeby się wygadał ![]() Teściów to najchętniej wysłałabym w kosmos. Tak mnie wkur.wiają (bo inaczej tego nazwać się nie da), ze normalnie jak słyszę coś o teściowej to mam dźwignięte ciśnienie
|
|||||
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obecności tŻ przy porodzie, ja bym chciała ale on chyba nie bardzo, ale może mu to się zmieni Ja od dwóch dni strasznie płaczliwa jestem, dzisiaj nawet przy kliencie się popłakałam, hormony szaleją
|
|
#2843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
W temacie porodu rodzinnego.
Mój TŻ stresował się przed pierwszym porodem bo wyobrazał sobie tryskającą krew jak w jakiejś rzeźni obejrzeliśmy kilka filmików z porodów sn i zmienił zdanie A słowem na porodówce to mnie akurat nie wspierał, ani nie dopingował tylko wkurzał jak na skurczach do mnie mówił Mimo tego, nie wyobrażam sobie porodu bez niego
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz byl przy porodzie. Przy tym chxialabym by rownjez byl bo jakos latwiej mi bylo ale nie wiem czy damy rade to zorganizowac gdyz ktos bedzie wtedy musial migiem zajac sie Darkiem.
Ale jestem zdanja ze na pewno nie wolno do tego zmuszac mezczyzny. On musi tego chciec i wtedy to ma sens. Oczywiscie kobieta tez nie powinna sie zmuszac bo " wszyscy tak robia". Jak nie chce to nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2846 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
dlatego już teraz mu mówię ( z przymróżeniem oka oczywiście ) że kiedy przyjedzie po nas do szpitala to pierwsze co on z dzieckiem w aucie sobie poczeka, a ja do galerii handlowej![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Miałam tam swojąginekolog dr Urszulę Kloc, jednak po przeprowadzce (30 km od Sando)zmieniłam też lekarza. Nigdy jakoś w Sandomierzu rodzić nie chciałam, chociaż bardzo żałuję że lekarza zmieniłam, bo to była najlepsza pani doktor według mnie.
|
|||
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spaaaaac! |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ jakoś sceptycznie podchodzi do uczestniczenia w porodzie. Ja go absolutnie zmuszac nie będe-to musi być jego decyzja ale nie ukrywam,że wolałabym by był ze mną. Z obserwacji znajomych par widze,iz wszyscy faceci mieli najpierw takie obawy I zarzekali się ,ze przy porodzie nie bedą to pożniej wszyscy uczestniczyli I z wypiekami na twarzach zdawali relacje jakie to super przeżycie
Mi mdłości ustają I zaczynam wracac do ludzi! Dalej mnie odrzuca od mielonego i klopsików... ale jest o nieeeebo lepiej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

oby neurolog pomógł 
no to od nowa:

Był juz marzec, urodziłam maleństwo i pierwsze co jak wyszłam ze szpitala, to pojechałam z maluchem do galerii handlowej do rossmana

07.07.2012