|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry z rana. Pierwszy raz w ciąży obudził mnie przed 6 mój synuś, tak brykał i męczyła go czkawka. Nawet lepiej, załatwiłam badania z rana, wyniki po jutrze. Za to zaraz się kładę, tak mnie muli
![]() Cytat:
Daj znać po wizycie, jestem ciekawa co Ci lekarz powie o tych skokach ![]() Cytat:
Ja zaraz zaczynam 33, więc nie bądź taka hop do przodu, ostatnia to rodzę ja ! ![]() Cytat:
Chyba jest tak jak mówisz, że wymagam więcej niż zwykle...No ale właśnie dlatego tak mi źle ![]() Cytat:
Ale ładna waga dzidziolka A co do nakładek, to ja też wolałabym karmić swoimi. A smarowanie swoim mlekiem dawało ulgę ? Agatkia ! 37 ? To nieźle Ogromne gratki W sr radzili właśnie w jakimś szerszym t-shircie..Ale obecnie nic dla mnie nie jest szerokie Chyba kupię jakąś wielgachną Dariuska, czekam na wieści co do Sebusia ![]() Farminka i za Was kciuki, niech Maluszek dobry tydzień jeszcze wysiedzi
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Laila tak, teraz jak muszę leżeć to robią mi w domu, 2 razy w tygodniu. Wlasnie jestem po. Ogólnie nie wyszło źle.
Zapytalam przy okazji o te wymioty i podpowiedziała mi jeszcze, że tak może być przy skokach ciśnienia, więc mam sobie od wypadku sprawdzać parę razy dziennie czy jest ok. Teraz wyszło mi 115/85. Niby ok, ale jeśli to 85 by się podniosło to mogłam się źle czuć. Zazwyczaj miałam ciśnienie 90/60 wiec jak na mnie to faktycznie skoczylo
|
|
|
|
#1023 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
)Nocka super, dzisiaj mało wiercenia więc spoko tylko tęsknię za moim "rogalem" ( którym oczywiście jest mąż ) Tak ostatnio na niego narzekałam i nie wiem czy to wyczuł czy co, ale w końcu wziął się za robotę powiedział, że jak tylko wrócę to, że będzie wszystko gotowe, tylko prosi mnie o jeszcze jeden dzień hehe Zatem wrócę dopiero jutro, a co niech się wykaże, nie będę mu przeszkadzać. Byłam dzisiaj u fryzjera co by wyprowadził trochę te moje włosy, bo od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży postanowiłam zapuszczać włosy z krótkich typu chłopczyca, niestety idzie to mozolnie i jak na razie udało mi się wyhodować do ucha, ale o kitce nie mam jeszcze co marzyć. Gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni nic tylko czekać jak się porody niedługo zaczną ![]() Woombie a co to ??????
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
chyba się zdrzemnę bo coś oczy mi lecą
|
#1026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie kupuję osłonek - według położnych z SR, karmienie nie powinno boleć, a jeśli tak jest, to znaczy że coś robisz źle. Jak będą problemy to raczej skorzystam z poradni laktacyjnej.
Ale powiem Wam tak szczerze że jakoś wyjątkowo spokojna jestem o to karmienie. Niby wiem, że wiele kobiet ma problemy... ale dla mnie to jest tak naturalna i pierwotna sprawa, że jakoś nie dochodzi do mnie że mogłabym być w tej grupie. Dzisiaj w nocy to już myślałam że cienko będzie - obudził mnie mega ból brzucha jak na miesiączkę, do tego ból krzyża i kłucie w szyjce. Przez chwilę myślałam że to już, ale jakoś przeszło i zasnęłam... Dziecko rusza się jakby mniej dzisiaj... Ale nie mam jeszcze fotelika i wanienki dla dziecka, nie mogę rodzić!!! Do tego znowu faza na nabiał, chociaż trochę dziwna. Jadłabym wszystko co z mlekiem non stop. Niestety jednocześnie dostałam chyba jakiejś nietolerancji laktozy, bo od wczoraj co zjem to zaraz bóle i biegunka. Oj, wynarzekałam się dzisiaj wyjątkowo dużo!
|
|
|
|
#1028 |
|
in the dark of night
|
Edytte - ja mam woombie, taki otulacz
No i gratulacje 37 tc I witam się z rana
|
|
#1029 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
roznie to bywa
może zwolnic z przybieraniem. Nela przez cala ciaze była raczej drobinka i średniakiem, a na koniec tak przybrala, ze miała mieć te 4kg. i faktycznie urodzila się 3930, ale według mnie była naprawdę mala nie była takim napakowanym bobaskiem sumo (czego trochę się obawiałam hehe). była za to dluga 59cm, wiec ubranka 56 nosila tylko 2 tygodnie. a później panna nam tak zwolnila z przybieraniem, ze pediatra non stop się czepial, wiecznie było mało, mało - i to straszne sugerowanie, ze trzeba dokarmiać, ze ja glodze :P uslyszalam nawet od jednej z pielęgniarek, ze dziecko jak jest glodne to z osłabienia może wcale nie plakac tylko spac bo broniłam się, ze gdyby była glodna to nie spalaby tak ladnie, plakalaby itd. także no...nastawcie się na wszechobecne "dobre rady" i robienie z Was wyrodnych mamusiek hehe. nam w końcu dali spokoj, mloda ma się niezle, jest chudzielcem i dobrze nam z tym ![]() sliczna, gdzie kupilas? Cytat:
niestety tym razem poległam ale apteczkowe cuda dla niemowlakow niezle stawiają na nogi gdyby ktoras się zastanawiala, to TAK WARTO KUPIC INHALATOR. wiem, ze dla Was to jeszcze odlegle i kosmiczne, ja tez kiedyś myslalam, ze to sprzet typowo medyczny i po cholerę mi w domu...coz uparlam się, kupiłam i ratujemy się cala rodzina ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Cytat:
w szpitalu lezala ze mna babeczka, której podczas prenatalnych wyszlo dość duże prawdopodobieństwo zespołu downa. nie zgodzili się na amniopunkcje, nie chcieli dociekać. przyjęli to na klate... podziwiałam, bo w domu maja już spora gromadke. po narodzinach pierwsze słowa taty do maleńkiej "ale nas nastraszylas" ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
w końcu nie były nam potrzebne. no i faktycznie jeśli sutek zostanie pogryziony to jest to jednak ulga... choć trochę dziecko rozleniwia, działa jak smoczek, który jednak sa na początku laktacyjnej przygody jest odradzany.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
ej Slomka i inne mamusie, które maja już starsze dzieci: CO TYM RAZEM CHCECIE ZMIENIC, NA CO ZWROCICIE WIEKSZA UWAGE? macie jakies takie tematy, w których chcecie być "lepsze", albo wiecie, ze z braku wiedzy dalyscie plame? my na pewno wieksza uwagę przywiążemy do roznorodnosci stron - podczas kapieli, noszenia, odkładania do spania. niby asymetria Neli była ulozeniowa już z brzuszka, ale za pozno ja u nas zauważyli. niby nic strasznego, ale sporo mnie to kosztowalo nerwow. i druga sprawa - wspomniane wcześniej karmienie. tym razem zupełnie oleje rady innych, nie będę sobie zawracać glowy komentarzami, ze może za mało mam pokarmu, ze może mało treściwy :P gdyby ktoras chciała to na fejsie jest fajna grupa o karmieniu piersią, porady, wskazówki, a przede wszystkim wielka motywacja plynaca od innych mam piszcie priv to będę mogla Was dolaczyc.---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
kiedyś w duchu smialam się z mam panikujących przed pierwszym dniem w przedszkolu, szkole...a teraz kiedy sama jestem mama nie wiem jak odetne pepowinke ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
a kasa zawsze się przyda. zawsze szukaj tych dobrych stron!---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
ale glownie przy dzieciach, które miały silny odruch moro (drganie rak podczas snu) i z tego powodu się wybudzaly. smiesznie wygladaja takie malutkie dzidzie w kaftanie bezpieczeństwa hehe. ja nie korzystałam, ale Nela uwielbiala spac i spala w każdej możliwej pozycji. to ja ja musiałam budzic na jedzenie i mysle, ze akurat jej takie "krepowanie" nie pasowaloby.
|
||||||||||
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z laktatorem zaprzyjaznilam się na dluzej, bo 3 mies. po porodzie miałam operacje i zostawiałam mala na tydzień. laktacje udało nam się rozhulać ponownie (co było kolejnym wyzwaniem!), a w 8 miesiącu corka sama postanowila się odstawić i bylam zrozpaczona jak ona może, po tym wszystkim, po całej tej mojej walce o kazda krople :P wtedy karmienie piersią było moja obsesja. nie wiem dlaczego az tak się nakrecilam i walczyłam jak lwica wokół same komentarze, ze nie przybiera, ze po co odciągam latwiej będzie przez ten tydzień dac mm niż mrożonego fast fooda :P gdybym teraz miała ocenic ten okres to był naprawdę cudowny i mam nadzieje, ze przy Zojce będę widziala już tylko pozytywne strony ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ufff to się rozpisałam, ale nadrobione! mloda zaraz wstanie, a na mnie czekaja zalegle obowiązki miłego dnia mamuśki!
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
diabli: to ladnie przybrala Twoja mala.
ja wiem, ze bedzie krotka. ale moze byc malym grubaskiem albo dlugim chudzielcem. mozliwosci jest sporo. zreszta, w ciagu ostatnich tygodni dzieci niby podwajaja swoja wage, wiec skoro ma 1600, to dociagnie do 3 kg. mysle, ze starczy. ![]() witam sie w tygodniu nr 33
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U nas pranie pelna para maz robi . A góra prasowania rośnie Dobrze, ze ma ten urlop bo duzo mi pomaga. Brzuch mnie pobolewa, plecy zaczynają dokuczac... I w nocy bardzo brzuch mnie ciagnal... Mamad moje dziecie tez nisko a dopiero w czwartek zaczynam 34 tydz. I sie martwie... Farminka juz blizej niz dalej Zazdroszcze Wam tych 36, 37 tygodni...
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ojojoj co tu się dzieje, 37 tc lecą
szoook.Ja tylko na chwilę dziś... Dziewczyny jak pierzecie te części od wózka, których nie da się ściągnąć do prania ręcznego (np. w misce) a są z materiału? Gąbką? Boję się, że proszek zostanie i będzie go widać ![]() Dziś o dziwo ładna pogoda i będzie przez kilka dni, to chcę co nieco przeszorować
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Ever moj maz pozycza od brata jakas maszyne parową, gdyby nie to chyba bym wodą z plynem umyla... Sama nie wiem. Z proszkiem to roznie bywa,my mamy ciemny to bylo by znac chyba...
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz dokładnie zmierzył, bo w szpitalu te same wymiary podała inna lekarka więc to nie to. Są po prostu zbyt duże, ale działają prawidłowo. W tym tyg. co jestem powinny mieć średnio 2 cm górna granica to 4cm a jest 4,6 cm i ta różnica zaniepokoiła mojego gina, dlatego skierował na badanie u specjalisty badań prenatalnych. Kolejne badanie u tego samego specjalisty 08.10 w celu sprawdzenia czy nerki nadal rosna... Dziś po wizycie u mojego ginekologa dowiedziałam się, że cc wykonają z 38 tc więc za 5 tyg. zostanę mama po raz drugi. Za tydzień kolejna wizyta tym razem z USG 4D Gratuluje wszystkim mamusiom rozpoczęcia 37 tc Znaczy, że już możecie rodzić za wizyty.
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() sa pozytywne strony braku laptopa, nagle mam wiecej czasu ![]() ja bede rodzicc w szpitalnej koszuli ![]() dzis witamy sie z Piotrusiem w 38 tygodniu i dzis tez wizytujemy o 17, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku z moim bąbelkiem i ,ze do porodu jeszcze daleko prosimy o kciuki
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gąbkę namaczałam w wodzie nalewałam płynu i szorowałam później pod prysznicem płukałam. |
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
ever: u nas tez dzisiaj sloneczko.
cud normalnie. sprobuj plynem albo zelem do prania, nie zostawi osadu jak proszek.
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fotelik przyszedł ![]() Była dziś u mnie położna, trochę o szpitalu poopowiadała, o porodzie itp i już jestem nieco spokojniejsza Za tydzień znowu się spotkamy, muszę sobie listę pytań przygotować, bo tak z głowy to pozapominałam oczywiście...Tętno młodego książkowe ![]() Wogóle wyszedł mi wynik gbs pozytywny i też mi tłumaczyła co dalej z tym robić. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty
|
|||
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mumusie
U mnie ostatnio coś dni pełne roboty, ciągłe wizyty u lekarzy, zakupy, odwiedziny (nagle wszystkim się zachciało dowiedzieć jak tam), znowu dostałam masę malin i przerabiam na soki, żeby mieć co pić jak się mała urodzi Mało czasu siedzenie w necie zostaje, poza tym jakoś weny nie mam na pisanie.Widziałam zbiorowe narzekanie w weekend, niestety tez nie jest kolorowo - ciężko mi się zasypia (nogi cierpną, biodra bolą, mała szaleje, spojenie łonowe daje mi w kość...nawet nie wstaję jakoś szczególnie często na siku, ale ogólnie ciężko jest!), kłuje mnie non stop pod żebrem, ciezko mi się oddycha, palce mi spuchły i trochę stopy (bolą jak chodzę) i szczrze mam dość! I jeszcze moja ukochana zgaga do tego! Dramat! Wczoraj USG, nasza malutka już 2300g, wszystkie odczyty ok, obróciła się elegancko, ale niestety owinęła pępowiną wokół szyi Mój prowadzący za to mnie dzisiaj wpienił, znowu łaska wielka, że zwolnienie mi daje, a tu prawie 9 miesiąc! No jasne idź i zapier......jak ja nawet leżąc jęczę, że mnie wszystko boli! Aaa i ponoć szyjka już się przygotowuje do porodu, więc możliwe, że terminu nie dotrwam, chociaż mówił, że raczej za 2 tygodnie jeszcze zdązymy się zobaczyć. Jutro zaczynamy 36 tydzień, wczoraj miałam badanie na Hbs, powtórka HIV, Kiła i żółtaczka chyba Dzisiaj pobierany GBS i mam się powoli na ktg umawiać (może komuś pomoże). Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jestem ospała okropnie, idę się kimnąć, ponadrabiam Was wieczorkiem i postaram się coś pocytować Miłego popołudnia!
|
|
|
|
#1041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ja w takim razie witam się w 32 tyg. choć mój gin liczy skończone, wiec zawsze mnie spowalnia hehe. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Cytat:
a terminy nas ponaglaly, bo onkolodzy i endo chcieli mnie mieć szybko na wylacznosc :P z drugiej strony ciesze się, ze dla niego liczyla się przede wszystkim mala, bo my tez wcześniej uparliśmy się, ze operacji w ciąży mieć nie będę. mysle, ze tym razem będzie podobnie. mam termin na 28.10, wiec może wyjecze rozwiazanie kilka dni wcześniej może tez 22 jak Nela ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
jakiś szaaaaloooony lekarz hehe.
|
||||
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
diabli: nie musi byc podwojona waga. jak dla mnie im drobniejsze dziecko, tym lepiej.
mam bardzo waskie biodra i nie chcialabym rodzic klocuszka. ja 33 tc wg kalendarza ciazy na telefonie, nie wiem, jak mi to nalicza.
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś w ciągu dnia spałam 3 godziny Jutro po 5 rano rodzice jadą na urlop. Muszę sobie jakoś zaplanować ten okres, żeby nie zwariować Na pewno znowu będę Wam narzekać ! A na kilka nocek na pewno pojadę spać do kumpeli. Sama w wielkim domu z dwoma psami które szczekają nocą na jeże mnie nie przekonuje. Poza tym muszę napalić w piecu, żeby mieć ciepłą wodę- już w kwietniu miałam przygodę ze strażą, zapalił mi się komin...Ja podziękuje, wolę się umyć w misce z wodą z czajnika Albo do sąsiadów pójdę Za tydzień o tej porze będę po wizycie i podglądaniu mojego Maluszka Gratuluję Wam kolejnych tygodni, wizyt, wzrostu wag Maluszków...Dopiero co dotarłam na wątek- połowa lipca, a tu już niedługo połowa września
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle przypomniało mi się, że nie imprezowałam z wami w weekend i od razu skojarzył mi się ten obrazek
|
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie, jest żle mam całkowicie skróconą szyjkę i dziecko jest w kanale rodnym, do tego zagrożenie zatruciem ciążowym, jutro mam iść do szpitala, ryczę od godziny bo nie jestem spakowana, a mąż akurat poleciał dziś do angli i nie mogę się z nim skontaktować. Dziewczyny, które były w szpitalu powiedzcie mi czy jak szyjka jest już skrócona to znaczy że już nie wyjdę ze szpitala, mam już wszystko brać dla siebie do porodu, nie wiem co robić, a cała się trzęsę i tu nikogo nie mam żeby mi pomógł
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
DIABLI kupiłam te zawieszke na http://www.lirumlarumleg.dk/ - duński sklep
|
#1048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim sie uspokoj i nie denerwuj... Wiem łatwo sie mówi... Ale nerwy nic nie pomogą, gdyby było zle to kazali by Ci juz jechać i by Cię zatrzymali. Wiec spokojnie. Spakuj to co najważniejsze i rani pojedź do szpitala. Maź pewnie zaraz tel. odbierze. Nie masz żadnych znajomych?sasiadow?rodzin y? Skąd jesteś?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
MAGSIK ja Ci nie powiem, bo nie wiem...
Ale nie brzmi za fajnie... i w szpitalu z powodu ciąży (odpukać) jeszcze nie byłam...Ale spróbuj zachować spokój ![]() Gdyby było bardzooo źle- na pewno byś już została w szpitalu!
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-09-02 o 19:10 |
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
magsik, nie martw się, jak pisze Laila, gdyby trzeba było to by Cie od razu do szpitala wyslali
trzymam kciuki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

masz wielkiego przytulasa, jak jest Ci ciężko to pisz, zawsze to lepiej się wygadać/wypisać.

Dzień dobry 

Chyba jest tak jak mówisz, że wymagam więcej niż zwykle...No ale właśnie dlatego tak mi źle 

czy któraś z Was też tak ma? m

A do tego barszczyk. Mamusie wyroby są najlepsze
Żyję od telefonu do telefonu. Jest mi strasznie po prostu. Nie wiem czy do niego nie dociera, że potrzebne mi jego wsparcie ? Cieszę się, że Wasi Mężczyźni tak o Was dbają, pomagają, kupują. Mój tylko gada- "odpoczywaj". Ach musiałam się wygadać. Położę się, bo rano na mocz, morfologie i inne świństwa.

szoook.
13.12.13