Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 09:22   #1021
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Dzień dobry z rana. Pierwszy raz w ciąży obudził mnie przed 6 mój synuś, tak brykał i męczyła go czkawka. Nawet lepiej, załatwiłam badania z rana, wyniki po jutrze. Za to zaraz się kładę, tak mnie muli

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość

purblanka masz wielkiego przytulasa, jak jest Ci ciężko to pisz, zawsze to lepiej się wygadać/wypisać.

Dziękuję za wszystkie miłe opinie odnośnie pokoju młodego.
Teraz chyba chwilę sobie poszyję kocyk, wieczorem mam wizytę, powiem doktorkowi o tych skokach ciśnienia zobaczymy co powie.
Miłego dzionka dla wszystkich.
Dziękuje za przytulasa, przyda się na pewno
Daj znać po wizycie, jestem ciekawa co Ci lekarz powie o tych skokach

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Witam się po długiej przerwie Dzień dobry

Długo mnie nie było ale dużo też się działo. W końcu się przeprowadziliśmy i w końcu funkcjonujemy w miarę normalnie

Widzę, że nowy wątek idzie pełną parą a ja muszę trochę nadrobić
Chciałam pogratulować świeżej mamusi i Wam dziewczyny nowych tygodni
My jutro zaczynamy 33. ale widzę, że niektóre z Was mają już 36.
No ale czemu ja się dziwię, przecież ja tu ostatnia urodzę

Życzę wszystkim miłego dnia
Ależ Cie dawno tu nie było Kobieto
Ja zaraz zaczynam 33, więc nie bądź taka hop do przodu, ostatnia to rodzę ja !

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryyy spało sie nieźle, 2 razy siku tylko było. Przyjaciólka która jest w 30 tyg ciąży wczoraj połozyła sie do szpitala bo ma glukozę w moczu,chyba ponad 100, wcześniej jak robiła krzywą wyszło jej wszystko ok. Wczoraj dzwoniłam do niej zapytać jak tam to mówi, że mogło wyjść dużo tej glukozy bo dnia poprzedniego po 18 jadła ciasto.. Możliwe to?
PurBlanuś- siarą się nie martw Dobrze, że jest a jeśli chodzi o Tż to myślę sobie, że może nie tyle się oddaliliście, co ty potrzebujesz teraz więcej, zainteresowania, ciepła, opiekuńczości, czułości, a wiesz jak to jest na odległość.. jak lizać lizaka przez papierek.. Wszystko sie ułozy zobaczysz. A jak masz doła to pisz
Dziękuje Gosiaku za wsparcie Chyba jest tak jak mówisz, że wymagam więcej niż zwykle...No ale właśnie dlatego tak mi źle

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt!

Trzymam kciuki dla potrzebujących!

Odnośnie nakłądek na sutki. Nie stosowałam. Na początku karmienie jest trochę bolesne, zanim brodawki się przyzwyczają i dziecko nauczy popranie ssać, ale da się przeżyć. Smarowałam zawsze swoim mlekiem po karmieniu. Krew mi tylko raz leciała - gdy Małemu wyszedł pierwszy ząb i się zapomniał Zatem nie ma reguły. Ja bym kupiła w razie czego już w szpitalu.

PurBlanka
ja mam męża na co dzień, ale jakoś nie jestem szczególnie traktowana. Robię to, co muszę, bo nikt za mnie nic nie zrobi, nawet jeśli mam gorszy dzień... Brak zrozumienia mnie czasem dołuje...

Ja byłam na wizycie w piatek. Małe miało ok. 2400g. Dość nisko już jest głowa, lekarz mówił, że za nisko jak na ten tydzień (34t1d), ale nic poza magnezem 3 razy dziennie nie zasugerował.

W trakcie porodu radzę słuchać położnej. Ona powie, w którym momencie jak oddychać, kiedy przeć itd. Mi niektóre polecenia wydawały się niewykonalne, a jednak się dało I szybko poszło
Ja sobie jakoś inaczej wyobrażałam ten stan w którym jestem, ale może i lepiej, że Tż się jakoś strasznie nade mną nie lituje...Chociaż mam wrażenie, że do niego do końca nie dociera to, co się dzieje, to, że już blisko do porodu itp...Na szczęście rodzice mnie traktują ulgowo, a jeszcze bardziej ulgowo od kiedy mam pessar.
Ale ładna waga dzidziolka
A co do nakładek, to ja też wolałabym karmić swoimi. A smarowanie swoim mlekiem dawało ulgę ?

Agatkia ! 37 ? Osz w mordeczkę To nieźle Ogromne gratki
W sr radzili właśnie w jakimś szerszym t-shircie..Ale obecnie nic dla mnie nie jest szerokie Chyba kupię jakąś wielgachną

Dariuska, czekam na wieści co do Sebusia
Farminka i za Was kciuki, niech Maluszek dobry tydzień jeszcze wysiedzi
Stary 2014-09-02, 09:23   #1022
farminka
Wtajemniczenie

Laila tak, teraz jak muszę leżeć to robią mi w domu, 2 razy w tygodniu. Wlasnie jestem po. Ogólnie nie wyszło źle.
Zapytalam przy okazji o te wymioty i podpowiedziała mi jeszcze, że tak może być przy skokach ciśnienia, więc mam sobie od wypadku sprawdzać parę razy dziennie czy jest ok. Teraz wyszło mi 115/85. Niby ok, ale jeśli to 85 by się podniosło to mogłam się źle czuć. Zazwyczaj miałam ciśnienie 90/60 wiec jak na mnie to faktycznie skoczylo
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:43   #1023
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tygodniu!

Do mnie dzisiaj przyjedzie wanienka i przewijk (miałam po Wojtku, ale jakoś tak zachciało mi się go rozłożycna części i wyprać i oczywiście zepsułam).

W czym będziecie rodzić? Szkoda mi koszul do karmienia... rozważam t-shirt męża lub kupno jakiejś taniej, najzwyklejszej na sam poród, którą zaraz po urodzeniu będę mogła zdjąć i o niej zapomnieć .
u nas w szpitalu dostajesz specjalną koszulę do rodzenia, która prawie nic nie zasłania
Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
magsiku Pokoik robi oooogroome wrażenie, brak języka w gębie , aby opisać to słowami!!!! Jak powiem że piękny to i tak za mało to bedzie <3 <3
a co do rodziny aby coś tam kupili, to przy byle okazji jak napomkną coś że muszą coś kupić,i zapytają czy jeszcze ci czegoś brakuje to powiedz, że jest taka rzecz tylko droższa, i fajnie by było jakby kilka osób/rodzin się na to złozyło. Ewentualnie jak nie znajdzie sie tyle osób do składki to powiedz żeby dołożyli sie tyle ile mogą a resztę Ty z Tż pokryjecie
dobry pomysł, muszę spróbować

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, moja noc też była ciężka i nie chodzi o siku.. od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa ręka, przeważnie w nocy, ale w dzień również, ale dzisiaj to już był szczyt, ból nie do wytrzymania, żadne machanie, rozmasowywanie itd. nie pomagało, masakra, co chwilę budziłam się z bólu czy któraś z Was też tak ma? m
czytałam, że to niby normalne pod koniec ciąży, potem ma przejśc, ale to jeszcze miesiąc się tak męczyc

a z innej beczki, kupiłam sobie w sierpniu spodnie w Happymum, ale po niecałym miesiącu się strasznie zniszczyły, popękały gumki, odbarwiły się itd. zareklamowałam je w sobotę i chciałam zwrotu gotówki, bo w sumie to już się nie opłaca wymiany na coś, ale dzisiaj dostałam odp, że reklamacja uznana i mam sobie przyjechac wybrac coś innego w tej samej lub wyższej cenie, trochę się wkurzyłam, ale chyba nie mam wyjścia, bo przeszukałam net i faktycznie przy pierwszej reklamacji nie muszą mi oddawac kasy
mi też drętwieją ręce ale z tego co wiem to tak ma być.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez edyttle Pokaż wiadomość
Która z was planuje zakup woombie lub ma jakieś doświadczenia z nim? Ja się na to coraz bardziej napalam i pewnie kupiec lub po proszę o kupienie siostry na spółę, bo i tak pytały się co chcę.
yyyyy nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, ale nie kupuję bo jakoś dziwnie mi to wygląda, jakby maluszki się gniotły

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Laila tak, teraz jak muszę leżeć to robią mi w domu, 2 razy w tygodniu. Wlasnie jestem po. Ogólnie nie wyszło źle.
Zapytalam przy okazji o te wymioty i podpowiedziała mi jeszcze, że tak może być przy skokach ciśnienia, więc mam sobie od wypadku sprawdzać parę razy dziennie czy jest ok. Teraz wyszło mi 115/85. Niby ok, ale jeśli to 85 by się podniosło to mogłam się źle czuć. Zazwyczaj miałam ciśnienie 90/60 wiec jak na mnie to faktycznie skoczylo
to w porównaniu do mnie i tak masz niskie

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:44   #1024
Ol7cia
Raczkowanie

Witam się i ja )

Nocka super, dzisiaj mało wiercenia więc spoko tylko tęsknię za moim "rogalem" ( którym oczywiście jest mąż )
Tak ostatnio na niego narzekałam i nie wiem czy to wyczuł czy co, ale w końcu wziął się za robotę powiedział, że jak tylko wrócę to, że będzie wszystko gotowe, tylko prosi mnie o jeszcze jeden dzień hehe
Zatem wrócę dopiero jutro, a co niech się wykaże, nie będę mu przeszkadzać.
Byłam dzisiaj u fryzjera co by wyprowadził trochę te moje włosy, bo od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży postanowiłam zapuszczać włosy z krótkich typu chłopczyca, niestety idzie to mozolnie i jak na razie udało mi się wyhodować do ucha, ale o kitce nie mam jeszcze co marzyć.

Gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni 37 tyg brzmi już dumnie nic tylko czekać jak się porody niedługo zaczną

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Która z was planuje zakup woombie lub ma jakieś doświadczenia z nim? Ja się na to coraz bardziej napalam i pewnie kupiec lub po proszę o kupienie siostry na spółę, bo i tak pytały się co chcę.
Woombie a co to ??????

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:44   #1025
magsik
Zadomowienie

chyba się zdrzemnę bo coś oczy mi lecą

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-09-02, 09:50   #1026
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Mi tak w połowie drętwiały nogi i ręce w dzień i w nocy i gadałam z ginem i coś mi przypisał, ale przez mój budyń nie pamiętam .
Co do reklamacji to może warto pomyśleć o jakiejś tunice lub dłuższej bluzce w której będzie Ci dobrze karmić. Dziewczyny nie liczmy za bardzo że już zaraz wrócimy do sylwetki przed ciąży. Szczególnie brzuszek potrzebuje dłuższego czasu.

Ja się nie mogę zmotywować do spakowania. Mam wrażenie, że jak się jeszcze nie spakowałam to jeszcze nie mam prawa rodzić z drugiej strony sama na siebie się denerwuje że tego nie zrobiłam. W pierwszej miałam już spakowaną chyba z ponad miesiąc wcześniej i przenosiłam. Pamiętam jak się denerwowałam jak ją widziałam w pokoju i jeszcze te dni mi się tak dłużyły. Teraz mam wszystko pochowane i jakoś mi lżej.
Ja mam w planach pakowanie na dziś, ale tak mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Czyli wszystko dobrze

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:53   #1027
poczwarkah
Rozeznanie

Ja nie kupuję osłonek - według położnych z SR, karmienie nie powinno boleć, a jeśli tak jest, to znaczy że coś robisz źle. Jak będą problemy to raczej skorzystam z poradni laktacyjnej.
Ale powiem Wam tak szczerze że jakoś wyjątkowo spokojna jestem o to karmienie. Niby wiem, że wiele kobiet ma problemy... ale dla mnie to jest tak naturalna i pierwotna sprawa, że jakoś nie dochodzi do mnie że mogłabym być w tej grupie.

Dzisiaj w nocy to już myślałam że cienko będzie - obudził mnie mega ból brzucha jak na miesiączkę, do tego ból krzyża i kłucie w szyjce. Przez chwilę myślałam że to już, ale jakoś przeszło i zasnęłam... Dziecko rusza się jakby mniej dzisiaj...
Ale nie mam jeszcze fotelika i wanienki dla dziecka, nie mogę rodzić!!!

Do tego znowu faza na nabiał, chociaż trochę dziwna. Jadłabym wszystko co z mlekiem non stop. Niestety jednocześnie dostałam chyba jakiejś nietolerancji laktozy, bo od wczoraj co zjem to zaraz bóle i biegunka.

Oj, wynarzekałam się dzisiaj wyjątkowo dużo!

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 10:11   #1028
slomka
in the dark of night

Edytte - ja mam woombie, taki otulacz
No i gratulacje 37 tc

I witam się z rana
Stary 2014-09-02, 11:47   #1029
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
To moja bedzie miala 4 kg hehe
roznie to bywa może zwolnic z przybieraniem. Nela przez cala ciaze była raczej drobinka i średniakiem, a na koniec tak przybrala, ze miała mieć te 4kg. i faktycznie urodzila się 3930, ale według mnie była naprawdę mala nie była takim napakowanym bobaskiem sumo (czego trochę się obawiałam hehe). była za to dluga 59cm, wiec ubranka 56 nosila tylko 2 tygodnie. a później panna nam tak zwolnila z przybieraniem, ze pediatra non stop się czepial, wiecznie było mało, mało - i to straszne sugerowanie, ze trzeba dokarmiać, ze ja glodze :P uslyszalam nawet od jednej z pielęgniarek, ze dziecko jak jest glodne to z osłabienia może wcale nie plakac tylko spac bo broniłam się, ze gdyby była glodna to nie spalaby tak ladnie, plakalaby itd. także no...nastawcie się na wszechobecne "dobre rady" i robienie z Was wyrodnych mamusiek hehe. nam w końcu dali spokoj, mloda ma się niezle, jest chudzielcem i dobrze nam z tym

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaką słodką zawieszkę do wózka kupiłam
sliczna, gdzie kupilas?

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
U nas też tak często się choroby zaczynają, że Tż coś z pracy przytacha, on zdrowy, a ja z Łucją zdychamy
hehe, zazwyczaj trzymamy się dzielnie. w sumie Nela przez 15 mies. miała tylko 2 razy katar i trzydniowke - bilans niezły (patrząc na dzieciaki znajomych, które chorują średnio raz w miesiącu )
niestety tym razem poległam ale apteczkowe cuda dla niemowlakow niezle stawiają na nogi
gdyby ktoras się zastanawiala, to TAK WARTO KUPIC INHALATOR. wiem, ze dla Was to jeszcze odlegle i kosmiczne, ja tez kiedyś myslalam, ze to sprzet typowo medyczny i po cholerę mi w domu...coz uparlam się, kupiłam i ratujemy się cala rodzina

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki później nadrobie, jutro na 8 na oddział już z Sebikiem
Dziś pobieranie krwi... był krzyk, pisk, zaniósł się i ja się poryczałam oczywiście Nie mogli mu pobrać bo tak się spiął że nie chciała lecieć ale była rzeźnia
A co to będzie jutro
biedny

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Przepraszam, ze dopiero teraz piszę, ale musiałam się zdrzemnąć, bo stres zrobił swoje i jak wróciłam byłam bardzo zmęczona. Synek jest ogólnie zdrowy, bo przy okazji badania tych nerek miał też robiony skan wszystkich narządów i wszystkie funkcjonują prawidłowo. Waga potwierdzona 2200-2300 natomiast nerki ... są rzeczywiście za duże norma jest do 4 cm (górna granica) a on ma 4,6 działają bez zarzutu produkują mocz i są żywe a to najważniejsze! Kolejna wizytę i usg mamy 8.10, żeby sprawdzić czy nadal rosną.
Dziękuje wszystkim trzymającym kciuki
eee na pewno wszystko ok. wystarczy, ze lekarz postawi krzyżyk myszki trochę dalej i już pewnie sa rozbieznosci. najważniejsze, ze nerki pracują. nie martw się na zapas.
w szpitalu lezala ze mna babeczka, której podczas prenatalnych wyszlo dość duże prawdopodobieństwo zespołu downa. nie zgodzili się na amniopunkcje, nie chcieli dociekać. przyjęli to na klate... podziwiałam, bo w domu maja już spora gromadke. po narodzinach pierwsze słowa taty do maleńkiej "ale nas nastraszylas" urodzila się zdrowa jak ryba.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

Dziewczyny mam pytanko, czy Wy macie zamiar używać/ albo doświadczenie z tymi osłonkami na sutki do karmienia
ja jak byłam nigdy tego w Polsce nie widziałam, ale moja koleżanka ostatnio tego używała...

Karmienie piersią aż tak boli, że te osłonki są czy co?
To mam na myśli:
http://www.aptekagemini.pl/avent-osl...-2-sztuki.html
ja korzystałam, ale glownie dlatego, ze mala miała problem z dostawieniem do jednej piersi. w nakladce mleko samo trochę się gromadzilo, wiec ladnie zaczynala ssac i już w trakcie mogłam nakladke sciagnac w końcu nie były nam potrzebne. no i faktycznie jeśli sutek zostanie pogryziony to jest to jednak ulga... choć trochę dziecko rozleniwia, działa jak smoczek, który jednak sa na początku laktacyjnej przygody jest odradzany.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
mmmm, czasem brodawki pękają i są poranione, zależy od brodawek, to po pierwsze a po drugie czasem ma się takie brodawki, że karmienie jest bardzo trudne, chodzi mi o kształt, wtedy takie nakładki bardzo pomagają
wlasnie tak
ej Slomka i inne mamusie, które maja już starsze dzieci: CO TYM RAZEM CHCECIE ZMIENIC, NA CO ZWROCICIE WIEKSZA UWAGE? macie jakies takie tematy, w których chcecie być "lepsze", albo wiecie, ze z braku wiedzy dalyscie plame?

my na pewno wieksza uwagę przywiążemy do roznorodnosci stron - podczas kapieli, noszenia, odkładania do spania. niby asymetria Neli była ulozeniowa już z brzuszka, ale za pozno ja u nas zauważyli. niby nic strasznego, ale sporo mnie to kosztowalo nerwow.

i druga sprawa - wspomniane wcześniej karmienie. tym razem zupełnie oleje rady innych, nie będę sobie zawracać glowy komentarzami, ze może za mało mam pokarmu, ze może mało treściwy :P gdyby ktoras chciała to na fejsie jest fajna grupa o karmieniu piersią, porady, wskazówki, a przede wszystkim wielka motywacja plynaca od innych mam piszcie priv to będę mogla Was dolaczyc.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
U mnie jesień w pełni. I to nie ta złota, tylko pochmurna, zimna i jeszcze mżawka...
O 14 byliśmy po Łucje w p-lu. Ucieszyła się na nasz widok, ale miała pretensje, że już musi do domu jechać Pani bardzo ją chwaliła, była grzeczna i chętnie brała udział w zabawach. Ona sama uważa, że było super
dorosla samodzielna panna kiedyś w duchu smialam się z mam panikujących przed pierwszym dniem w przedszkolu, szkole...a teraz kiedy sama jestem mama nie wiem jak odetne pepowinke

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
a tak na razie wygląda pokój po remoncie, jeszcze trzeba firanki i zasłonki założyć, poustawiać meble i kupic sofę ale już coś jest
suuuper. to sa naklejki czy farba fluoresencyjna? wygląda kosmicznie! moja siostra wlasnie urzadza pokoj pierwszoklasisty i mysle, ze bylby pod wrazeniem. także no, może odgapimy?

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
to wszystko robił mąż ja tylko wybierałam kolorystykę i wymyśliłam paski. Sufit przedstawia niebo z przełomu września/października, a na ścianie też w płycie gk jest ręcznie wycinana rakieta i orbita, które są podświetlane ledami.
ok już doczytałam, ledy! super.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Ja dziś jadłam domowe krokiety z mięskiem i kapustą kiszoną A do tego barszczyk. Mamusie wyroby są najlepsze

Dzięki za przytulasa, przyda się...Kiedy wraca ? Ciężko powiedzieć. Jak wyjeżdżał to niby na chwilę, żeby zarobić na początek z Dzidziusiem. Teraz wymyśla, że jakby ładna wypłata była, to może by został, bo szkoda rzucać taką pracę. To mnie też dobija. Jestem sama z tym wszystkim, mówię mu, że mogę urodzić szybciej itp, do niego to nie dociera...Myśli, że skoro mam termin, to urodzę wtedy. Dlatego nie mam do czego odliczać Żyję od telefonu do telefonu. Jest mi strasznie po prostu. Nie wiem czy do niego nie dociera, że potrzebne mi jego wsparcie ? Cieszę się, że Wasi Mężczyźni tak o Was dbają, pomagają, kupują. Mój tylko gada- "odpoczywaj". Ach musiałam się wygadać. Położę się, bo rano na mocz, morfologie i inne świństwa.
Dobranoc Kochane
Kochana, spojrz na to inaczej - ciesz się, ze masz takiego wspaniałego meza, który chce Wam zapewnić spokojne zycie. pomysl ilu jest facetow, którzy znikają w chwili, gdy dowiedzą się o ciąży, nie placa alimentów, unikają odpowiedzialności. Wasz tatuś wyjechal teraz, kiedy jeszcze sama swietnie sobie radzisz. jasne, ze milo byłoby gdyby był obok i na kazde zawolanie...ale dzwoni, jest na bieżąco i po porodzie pewnie będzie już tylko Wasz a kasa zawsze się przyda. zawsze szukaj tych dobrych stron!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, moja noc też była ciężka i nie chodzi o siku.. od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa ręka, przeważnie w nocy, ale w dzień również, ale dzisiaj to już był szczyt, ból nie do wytrzymania, żadne machanie, rozmasowywanie itd. nie pomagało, masakra, co chwilę budziłam się z bólu czy któraś z Was też tak ma? m
czytałam, że to niby normalne pod koniec ciąży, potem ma przejśc, ale to jeszcze miesiąc się tak męczyc
lykaj dodatkowo magnez. mnie dretwialy nogi, pojawialy się bolesne skurcze. przeszlo

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
kilka mamusiek majowych 2013 korzystalo i chwalily ale glownie przy dzieciach, które miały silny odruch moro (drganie rak podczas snu) i z tego powodu się wybudzaly. smiesznie wygladaja takie malutkie dzidzie w kaftanie bezpieczeństwa hehe. ja nie korzystałam, ale Nela uwielbiala spac i spala w każdej możliwej pozycji. to ja ja musiałam budzic na jedzenie i mysle, ze akurat jej takie "krepowanie" nie pasowaloby.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:59   #1030
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję osłonek - według położnych z SR, karmienie nie powinno boleć, a jeśli tak jest, to znaczy że coś robisz źle. Jak będą problemy to raczej skorzystam z poradni laktacyjnej.
Ale powiem Wam tak szczerze że jakoś wyjątkowo spokojna jestem o to karmienie. Niby wiem, że wiele kobiet ma problemy... ale dla mnie to jest tak naturalna i pierwotna sprawa, że jakoś nie dochodzi do mnie że mogłabym być w tej grupie.
miałam tak w pierwszej ciąży. bylam pewna, ze po prostu będę karmic i już. w szpitalu na dzień dobry pojawil się problem z przystawieniem do jednej piersi, polozne przychodzily, ustawialy dziecko i wychodzily...a po cc wiadomo, ciężko samemu odwzorować co i jak. w końcu z pomocą naszego tatusia jakos nam się udało. ale pojawil się nawal (o którym niewiele wiedziałam) i spanikowalam. wydawalo mi się, ze cyce eksplodują...odciagalam i w momencie było 2 razy tyle. dziecko spalo. skorzystałam z porady obecnej tam poradni laktacyjnej. babeczka przyszla, kazala isc pod prysznic (zimna, ciepla), masowac, odciagac...pilam szalwie i udało się nad tym zapanować, choć pojawila się już goraczka, drgawki i było nieciekawie. wtedy pomyslalam, ze nie dam rady i nikt nie mowil, ze to będzie taaaakie trudne :P i żeby było smieszniej uwielbiałam kazda chwile, kiedy mala ssala! już w domu kolejny nawal, dzwoniliśmy po polozna z przychodni. w ruch poszla kapusta, laktator i znow udało się to jakos przetrwać, ale naprawdę nie bylam gotowa na takie "przygody" z laktatorem zaprzyjaznilam się na dluzej, bo 3 mies. po porodzie miałam operacje i zostawiałam mala na tydzień. laktacje udało nam się rozhulać ponownie (co było kolejnym wyzwaniem!), a w 8 miesiącu corka sama postanowila się odstawić i bylam zrozpaczona jak ona może, po tym wszystkim, po całej tej mojej walce o kazda krople :P wtedy karmienie piersią było moja obsesja. nie wiem dlaczego az tak się nakrecilam i walczyłam jak lwica wokół same komentarze, ze nie przybiera, ze po co odciągam latwiej będzie przez ten tydzień dac mm niż mrożonego fast fooda :P gdybym teraz miała ocenic ten okres to był naprawdę cudowny i mam nadzieje, ze przy Zojce będę widziala już tylko pozytywne strony

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

ufff to się rozpisałam, ale nadrobione! mloda zaraz wstanie, a na mnie czekaja zalegle obowiązki miłego dnia mamuśki!
Stary 2014-09-02, 12:33   #1031
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

diabli: to ladnie przybrala Twoja mala. ja wiem, ze bedzie krotka. ale moze byc malym grubaskiem albo dlugim chudzielcem. mozliwosci jest sporo. zreszta, w ciagu ostatnich tygodni dzieci niby podwajaja swoja wage, wiec skoro ma 1600, to dociagnie do 3 kg. mysle, ze starczy.

witam sie w tygodniu nr 33

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 12:58   #1032
nowa8686
Zakorzenienie

Dzien dobry.

U nas pranie pelna para maz robi . A góra prasowania rośnie
Dobrze, ze ma ten urlop bo duzo mi pomaga.
Brzuch mnie pobolewa, plecy zaczynają dokuczac... I w nocy bardzo brzuch mnie ciagnal...

Mamad moje dziecie tez nisko a dopiero w czwartek zaczynam 34 tydz. I sie martwie...

Farminka juz blizej niz dalej

Zazdroszcze Wam tych 36, 37 tygodni...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:08   #1033
ever_92
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ojojoj co tu się dzieje, 37 tc lecą szoook.

Ja tylko na chwilę dziś...

Dziewczyny jak pierzecie te części od wózka, których nie da się ściągnąć do prania ręcznego (np. w misce) a są z materiału? Gąbką? Boję się, że proszek zostanie i będzie go widać

Dziś o dziwo ładna pogoda i będzie przez kilka dni, to chcę co nieco przeszorować
Stary 2014-09-02, 13:11   #1034
nowa8686
Zakorzenienie

Ever moj maz pozycza od brata jakas maszyne parową, gdyby nie to chyba bym wodą z plynem umyla... Sama nie wiem. Z proszkiem to roznie bywa,my mamy ciemny to bylo by znac chyba...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:19   #1035
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
eee na pewno wszystko ok. wystarczy, ze lekarz postawi krzyżyk myszki trochę dalej i już pewnie sa rozbieznosci. najważniejsze, ze nerki pracują. nie martw się na zapas.
w szpitalu lezala ze mna babeczka, której podczas prenatalnych wyszlo dość duże prawdopodobieństwo zespołu downa. nie zgodzili się na amniopunkcje, nie chcieli dociekać. przyjęli to na klate... podziwiałam, bo w domu maja już spora gromadke. po narodzinach pierwsze słowa taty do maleńkiej "ale nas nastraszylas" urodzila się zdrowa jak ryba.
Dzień Dobry
Lekarz dokładnie zmierzył, bo w szpitalu te same wymiary podała inna lekarka więc to nie to. Są po prostu zbyt duże, ale działają prawidłowo. W tym tyg. co jestem powinny mieć średnio 2 cm górna granica to 4cm a jest 4,6 cm i ta różnica zaniepokoiła mojego gina, dlatego skierował na badanie u specjalisty badań prenatalnych. Kolejne badanie u tego samego specjalisty 08.10 w celu sprawdzenia czy nerki nadal rosna...
Dziś po wizycie u mojego ginekologa dowiedziałam się, że cc wykonają z 38 tc więc za 5 tyg. zostanę mama po raz drugi.
Za tydzień kolejna wizyta tym razem z USG 4D i w koncu bede miała zdjęcie synka

Gratuluje wszystkim mamusiom rozpoczęcia 37 tc Znaczy, że już możecie rodzić

za wizyty.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:20   #1036
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny

sa pozytywne strony braku laptopa, nagle mam wiecej czasu

ja bede rodzicc w szpitalnej koszuli

dzis witamy sie z Piotrusiem w 38 tygodniu i dzis tez wizytujemy o 17, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku z moim bąbelkiem i ,ze do porodu jeszcze daleko prosimy o kciuki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:23   #1037
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jak pierzecie te części od wózka, których nie da się ściągnąć do prania ręcznego (np. w misce) a są z materiału? Gąbką? Boję się, że proszek zostanie i będzie go widać

Dziś o dziwo ładna pogoda i będzie przez kilka dni, to chcę co nieco przeszorować
Możesz użyć płynu do naczyń, albo płynu do prania.
Ja gąbkę namaczałam w wodzie nalewałam płynu i szorowałam później pod prysznicem płukałam.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:23   #1038
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

ever: u nas tez dzisiaj sloneczko. cud normalnie. sprobuj plynem albo zelem do prania, nie zostawi osadu jak proszek.

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-09-02, 14:25   #1039
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry
Lekarz dokładnie zmierzył, bo w szpitalu te same wymiary podała inna lekarka więc to nie to. Są po prostu zbyt duże, ale działają prawidłowo. W tym tyg. co jestem powinny mieć średnio 2 cm górna granica to 4cm a jest 4,6 cm i ta różnica zaniepokoiła mojego gina, dlatego skierował na badanie u specjalisty badań prenatalnych. Kolejne badanie u tego samego specjalisty 08.10 w celu sprawdzenia czy nerki nadal rosna...
Dziś po wizycie u mojego ginekologa dowiedziałam się, że cc wykonają z 38 tc więc za 5 tyg. zostanę mama po raz drugi.

Gratuluje wszystkim mamusiom rozpoczęcia 37 tc Znaczy, że już możecie rodzić

za wizyty.
Fajnie masz, że już znasz termin

Cytat:

Ja prałam wodą z odrobiną proszku. Nic nie zostało, ale rozpuściłam ten proszek dokładnie. Ale to tylko wewnątrz wózka, tam gdzie jasne elementy. Z zewnątrz, ciemne elementy przemyłam samą wodą.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

sa pozytywne strony braku laptopa, nagle mam wiecej czasu

ja bede rodzicc w szpitalnej koszuli

dzis witamy sie z Piotrusiem w 38 tygodniu i dzis tez wizytujemy o 17, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku z moim bąbelkiem i ,ze do porodu jeszcze daleko prosimy o kciuki

Fotelik przyszedł Mogę rodzić

Była dziś u mnie położna, trochę o szpitalu poopowiadała, o porodzie itp i już jestem nieco spokojniejsza Za tydzień znowu się spotkamy, muszę sobie listę pytań przygotować, bo tak z głowy to pozapominałam oczywiście...
Tętno młodego książkowe
Wogóle wyszedł mi wynik gbs pozytywny i też mi tłumaczyła co dalej z tym robić.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty

Niunia

Bobas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 14:33   #1040
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć mumusie

U mnie ostatnio coś dni pełne roboty, ciągłe wizyty u lekarzy, zakupy, odwiedziny (nagle wszystkim się zachciało dowiedzieć jak tam), znowu dostałam masę malin i przerabiam na soki, żeby mieć co pić jak się mała urodzi Mało czasu siedzenie w necie zostaje, poza tym jakoś weny nie mam na pisanie.

Widziałam zbiorowe narzekanie w weekend, niestety tez nie jest kolorowo - ciężko mi się zasypia (nogi cierpną, biodra bolą, mała szaleje, spojenie łonowe daje mi w kość...nawet nie wstaję jakoś szczególnie często na siku, ale ogólnie ciężko jest!), kłuje mnie non stop pod żebrem, ciezko mi się oddycha, palce mi spuchły i trochę stopy (bolą jak chodzę) i szczrze mam dość! I jeszcze moja ukochana zgaga do tego! Dramat!

Wczoraj USG, nasza malutka już 2300g, wszystkie odczyty ok, obróciła się elegancko, ale niestety owinęła pępowiną wokół szyi Lekarz kazał się nie przejmować, bo dużo dzieci tak ma, a nawet babeczki nie wiedzą (lekarze nie mówią, żeby nie siać paniki) ale uprzedził, że przy porodzie warto o tym wspomnieć i monitorować tętno bardzo dokładnie!

Mój prowadzący za to mnie dzisiaj wpienił, znowu łaska wielka, że zwolnienie mi daje, a tu prawie 9 miesiąc! No jasne idź i zapier......jak ja nawet leżąc jęczę, że mnie wszystko boli! Aaa i ponoć szyjka już się przygotowuje do porodu, więc możliwe, że terminu nie dotrwam, chociaż mówił, że raczej za 2 tygodnie jeszcze zdązymy się zobaczyć.

Jutro zaczynamy 36 tydzień, wczoraj miałam badanie na Hbs, powtórka HIV, Kiła i żółtaczka chyba Dzisiaj pobierany GBS i mam się powoli na ktg umawiać (może komuś pomoże).

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jestem ospała okropnie, idę się kimnąć, ponadrabiam Was wieczorkiem i postaram się coś pocytować Miłego popołudnia!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:52   #1041
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
diabli: to ladnie przybrala Twoja mala. ja wiem, ze bedzie krotka. ale moze byc malym grubaskiem albo dlugim chudzielcem. mozliwosci jest sporo. zreszta, w ciagu ostatnich tygodni dzieci niby podwajaja swoja wage, wiec skoro ma 1600, to dociagnie do 3 kg. mysle, ze starczy.

ja już nie wierze w takie podwajanie itd. wszyscy mówili, ze na pol roku dziecko MUSI podwoić swoja wage, na rok potroić...biorac pod uwagę prawie 4kg Nelusi to obecne 9,5 w 15 miesiącu zycia nijak ma się do tej teorii hehe

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
ja w takim razie witam się w 32 tyg. choć mój gin liczy skończone, wiec zawsze mnie spowalnia hehe.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Dzień Dobry
.
pewnie wszystko się wyrowna

Cytat:
.
zazdroszczę. mój lekarz w pierwszej ciąży zgodzil się na cc 3 dni przed terminem a terminy nas ponaglaly, bo onkolodzy i endo chcieli mnie mieć szybko na wylacznosc :P z drugiej strony ciesze się, ze dla niego liczyla się przede wszystkim mala, bo my tez wcześniej uparliśmy się, ze operacji w ciąży mieć nie będę. mysle, ze tym razem będzie podobnie. mam termin na 28.10, wiec może wyjecze rozwiazanie kilka dni wcześniej może tez 22 jak Nela

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Cześć mumusie

U mnie ostatnio coś dni pełne roboty, ciągłe wizyty u lekarzy, zakupy, odwiedziny (nagle wszystkim się zachciało dowiedzieć jak tam), znowu dostałam masę malin i przerabiam na soki, żeby mieć co pić jak się mała urodzi Mało czasu siedzenie w necie zostaje, poza tym jakoś weny nie mam na pisanie.

Widziałam zbiorowe narzekanie w weekend, niestety tez nie jest kolorowo - ciężko mi się zasypia (nogi cierpną, biodra bolą, mała szaleje, spojenie łonowe daje mi w kość...nawet nie wstaję jakoś szczególnie często na siku, ale ogólnie ciężko jest!), kłuje mnie non stop pod żebrem, ciezko mi się oddycha, palce mi spuchły i trochę stopy (bolą jak chodzę) i szczrze mam dość! I jeszcze moja ukochana zgaga do tego! Dramat!

Wczoraj USG, nasza malutka już 2300g, wszystkie odczyty ok, obróciła się elegancko, ale niestety owinęła pępowiną wokół szyi Lekarz kazał się nie przejmować, bo dużo dzieci tak ma, a nawet babeczki nie wiedzą (lekarze nie mówią, żeby nie siać paniki) ale uprzedził, że przy porodzie warto o tym wspomnieć i monitorować tętno bardzo dokładnie!

Mój prowadzący za to mnie dzisiaj wpienił, znowu łaska wielka, że zwolnienie mi daje, a tu prawie 9 miesiąc! No jasne idź i zapier......jak ja nawet leżąc jęczę, że mnie wszystko boli! Aaa i ponoć szyjka już się przygotowuje do porodu, więc możliwe, że terminu nie dotrwam, chociaż mówił, że raczej za 2 tygodnie jeszcze zdązymy się zobaczyć.

Jutro zaczynamy 36 tydzień, wczoraj miałam badanie na Hbs, powtórka HIV, Kiła i żółtaczka chyba Dzisiaj pobierany GBS i mam się powoli na ktg umawiać (może komuś pomoże).

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jestem ospała okropnie, idę się kimnąć, ponadrabiam Was wieczorkiem i postaram się coś pocytować Miłego popołudnia!
serio prowadzący widzi problem w wystawieniu l4 na koncowce, gdzie już moglabys rodzic? jakiś szaaaaloooony lekarz hehe.
Stary 2014-09-02, 16:50   #1042
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

diabli: nie musi byc podwojona waga. jak dla mnie im drobniejsze dziecko, tym lepiej. mam bardzo waskie biodra i nie chcialabym rodzic klocuszka. ja 33 tc wg kalendarza ciazy na telefonie, nie wiem, jak mi to nalicza.

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-09-02, 16:55   #1043
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:

Kochana, spojrz na to inaczej - ciesz się, ze masz takiego wspaniałego meza, który chce Wam zapewnić spokojne zycie. pomysl ilu jest facetow, którzy znikają w chwili, gdy dowiedzą się o ciąży, nie placa alimentów, unikają odpowiedzialności. Wasz tatuś wyjechal teraz, kiedy jeszcze sama swietnie sobie radzisz. jasne, ze milo byłoby gdyby był obok i na kazde zawolanie...ale dzwoni, jest na bieżąco i po porodzie pewnie będzie już tylko Wasz a kasa zawsze się przyda. zawsze szukaj tych dobrych stron!

Dziękuje za wsparcie ! Ja to wiem wszystko, że dobrze, że pracuje, zarabia...Tylko on ma wizje "a może tam zostanę dłużej, uzbieramy na coś" (nie mamy swojego mieszkania, każde mieszka u rodziców, jesteśmy dopiero narzeczeństwem). No zobaczymy, staram się myśleć pozytywnie

Ja dziś w ciągu dnia spałam 3 godziny Nie wiem, co mnie wzięło. Miałam dzień lenia, nie robiłam totalnie nic i dobrze mi z tym Jutro po 5 rano rodzice jadą na urlop. Muszę sobie jakoś zaplanować ten okres, żeby nie zwariować Na pewno znowu będę Wam narzekać ! A na kilka nocek na pewno pojadę spać do kumpeli. Sama w wielkim domu z dwoma psami które szczekają nocą na jeże mnie nie przekonuje. Poza tym muszę napalić w piecu, żeby mieć ciepłą wodę- już w kwietniu miałam przygodę ze strażą, zapalił mi się komin...Ja podziękuje, wolę się umyć w misce z wodą z czajnika Albo do sąsiadów pójdę
Za tydzień o tej porze będę po wizycie i podglądaniu mojego Maluszka
Gratuluję Wam kolejnych tygodni, wizyt, wzrostu wag Maluszków...Dopiero co dotarłam na wątek- połowa lipca, a tu już niedługo połowa września I się zacznie...
Stary 2014-09-02, 16:55   #1044
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Cześć mumusie

Przed samym porodem robią jeszcze usg, więc będą widzieć czy się odwinęła z tej pępowiny. Co do zwolnienia to naprawde dziwny ten lekarz

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-02, 17:37   #1045
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:

serio prowadzący widzi problem w wystawieniu l4 na koncowce, gdzie już moglabys rodzic? jakiś szaaaaloooony lekarz hehe.
hehe ja bym powiedziała, że mocno powalony lekarz

a tak w ogóle przypomniało mi się, że nie imprezowałam z wami w weekend i od razu skojarzył mi się ten obrazek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg demot.jpg (29,5 KB, 8 załadowań)

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 17:46   #1046
magsik
Zadomowienie

Jestem już po wizycie, jest żle mam całkowicie skróconą szyjkę i dziecko jest w kanale rodnym, do tego zagrożenie zatruciem ciążowym, jutro mam iść do szpitala, ryczę od godziny bo nie jestem spakowana, a mąż akurat poleciał dziś do angli i nie mogę się z nim skontaktować. Dziewczyny, które były w szpitalu powiedzcie mi czy jak szyjka jest już skrócona to znaczy że już nie wyjdę ze szpitala, mam już wszystko brać dla siebie do porodu, nie wiem co robić, a cała się trzęsę i tu nikogo nie mam żeby mi pomógł

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-09-02, 18:03   #1047
ever_92
Zadomowienie

DIABLI kupiłam te zawieszke na http://www.lirumlarumleg.dk/ - duński sklep
Stary 2014-09-02, 18:06   #1048
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Jestem już po wizycie, jest żle mam całkowicie skróconą szyjkę i dziecko jest w kanale rodnym, do tego zagrożenie zatruciem ciążowym, jutro mam iść do szpitala, ryczę od godziny bo nie jestem spakowana, a mąż akurat poleciał dziś do angli i nie mogę się z nim skontaktować. Dziewczyny, które były w szpitalu powiedzcie mi czy jak szyjka jest już skrócona to znaczy że już nie wyjdę ze szpitala, mam już wszystko brać dla siebie do porodu, nie wiem co robić, a cała się trzęsę i tu nikogo nie mam żeby mi pomógł

Przede wszystkim sie uspokoj i nie denerwuj... Wiem łatwo sie mówi... Ale nerwy nic nie pomogą, gdyby było zle to kazali by Ci juz jechać i by Cię zatrzymali. Wiec spokojnie. Spakuj to co najważniejsze i rani pojedź do szpitala. Maź pewnie zaraz tel. odbierze. Nie masz żadnych znajomych?sasiadow?rodzin y?
Skąd jesteś?
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:09   #1049
ever_92
Zadomowienie

MAGSIK ja Ci nie powiem, bo nie wiem... Ale nie brzmi za fajnie... i w szpitalu z powodu ciąży (odpukać) jeszcze nie byłam...
Ale spróbuj zachować spokój
Gdyby było bardzooo źle- na pewno byś już została w szpitalu!

Edytowane przez ever_92
Czas edycji: 2014-09-02 o 18:10
ever_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:09   #1050
OkoPani
Wtajemniczenie

magsik, nie martw się, jak pisze Laila, gdyby trzeba było to by Cie od razu do szpitala wyslali spakuj co masz, pojedz, nie denerwuj się bo to może tylko zaszkodzić. a Tobie już niedaleko do tp, wiec nawet gdyby mieli Cie zatrzymać to i tak dzidzia jest już na tyle duza ze sobie poradzi poza brzuchem.
trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości