|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry z rana. Pierwszy raz w ciąży obudził mnie przed 6 mój synuś, tak brykał i męczyła go czkawka. Nawet lepiej, załatwiłam badania z rana, wyniki po jutrze. Za to zaraz się kładę, tak mnie muli
![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać po wizycie, jestem ciekawa co Ci lekarz powie o tych skokach ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zaraz zaczynam 33, więc nie bądź taka hop do przodu, ostatnia to rodzę ja ! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale ładna waga dzidziolka ![]() A co do nakładek, to ja też wolałabym karmić swoimi. A smarowanie swoim mlekiem dawało ulgę ? Agatkia ! 37 ? ![]() ![]() ![]() ![]() W sr radzili właśnie w jakimś szerszym t-shircie..Ale obecnie nic dla mnie nie jest szerokie ![]() ![]() Dariuska, czekam na wieści co do Sebusia ![]() Farminka i za Was kciuki, niech Maluszek dobry tydzień jeszcze wysiedzi ![]()
![]() |
#1022 |
Wtajemniczenie
|
Laila tak, teraz jak muszę leżeć to robią mi w domu, 2 razy w tygodniu. Wlasnie jestem po. Ogólnie nie wyszło źle.
Zapytalam przy okazji o te wymioty i podpowiedziała mi jeszcze, że tak może być przy skokach ciśnienia, więc mam sobie od wypadku sprawdzać parę razy dziennie czy jest ok. Teraz wyszło mi 115/85. Niby ok, ale jeśli to 85 by się podniosło to mogłam się źle czuć. Zazwyczaj miałam ciśnienie 90/60 wiec jak na mnie to faktycznie skoczylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() ![]() ![]() Nocka super, dzisiaj mało wiercenia więc spoko tylko tęsknię za moim "rogalem" ( którym oczywiście jest mąż ![]() Tak ostatnio na niego narzekałam i nie wiem czy to wyczuł czy co, ale w końcu wziął się za robotę powiedział, że jak tylko wrócę to, że będzie wszystko gotowe, tylko prosi mnie o jeszcze jeden dzień hehe ![]() Zatem wrócę dopiero jutro, a co niech się wykaże, nie będę mu przeszkadzać. Byłam dzisiaj u fryzjera co by wyprowadził trochę te moje włosy, bo od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży postanowiłam zapuszczać włosy z krótkich typu chłopczyca, niestety idzie to mozolnie i jak na razie udało mi się wyhodować do ucha, ale o kitce nie mam jeszcze co marzyć. Gratuluje wszystkim rozpoczętych tygodni ![]() ![]() ![]() Woombie a co to ??????
#1025 |
Zadomowienie
|
chyba się zdrzemnę bo coś oczy mi lecą
#1026 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Ja nie kupuję osłonek - według położnych z SR, karmienie nie powinno boleć, a jeśli tak jest, to znaczy że coś robisz źle. Jak będą problemy to raczej skorzystam z poradni laktacyjnej.
Ale powiem Wam tak szczerze że jakoś wyjątkowo spokojna jestem o to karmienie. Niby wiem, że wiele kobiet ma problemy... ale dla mnie to jest tak naturalna i pierwotna sprawa, że jakoś nie dochodzi do mnie że mogłabym być w tej grupie. Dzisiaj w nocy to już myślałam że cienko będzie - obudził mnie mega ból brzucha jak na miesiączkę, do tego ból krzyża i kłucie w szyjce. Przez chwilę myślałam że to już, ale jakoś przeszło i zasnęłam... Dziecko rusza się jakby mniej dzisiaj... Ale nie mam jeszcze fotelika i wanienki dla dziecka, nie mogę rodzić!!! ![]() Do tego znowu faza na nabiał, chociaż trochę dziwna. Jadłabym wszystko co z mlekiem non stop. Niestety jednocześnie dostałam chyba jakiejś nietolerancji laktozy, bo od wczoraj co zjem to zaraz bóle i biegunka. Oj, wynarzekałam się dzisiaj wyjątkowo dużo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
in the dark of night
|
Edytte - ja mam woombie, taki otulacz
![]() No i gratulacje 37 tc ![]() I witam się z rana ![]()
![]() |
#1029 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
roznie to bywa
![]() ![]() ![]() ![]() sliczna, gdzie kupilas? ![]() Cytat:
![]() niestety tym razem poległam ![]() ![]() gdyby ktoras się zastanawiala, to TAK WARTO KUPIC INHALATOR. wiem, ze dla Was to jeszcze odlegle i kosmiczne, ja tez kiedyś myslalam, ze to sprzet typowo medyczny i po cholerę mi w domu...coz uparlam się, kupiłam i ratujemy się cala rodzina ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
w szpitalu lezala ze mna babeczka, której podczas prenatalnych wyszlo dość duże prawdopodobieństwo zespołu downa. nie zgodzili się na amniopunkcje, nie chcieli dociekać. przyjęli to na klate... podziwiałam, bo w domu maja już spora gromadke. po narodzinach pierwsze słowa taty do maleńkiej "ale nas nastraszylas" ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ej Slomka i inne mamusie, które maja już starsze dzieci: CO TYM RAZEM CHCECIE ZMIENIC, NA CO ZWROCICIE WIEKSZA UWAGE? macie jakies takie tematy, w których chcecie być "lepsze", albo wiecie, ze z braku wiedzy dalyscie plame? my na pewno wieksza uwagę przywiążemy do roznorodnosci stron - podczas kapieli, noszenia, odkładania do spania. niby asymetria Neli była ulozeniowa już z brzuszka, ale za pozno ja u nas zauważyli. niby nic strasznego, ale sporo mnie to kosztowalo nerwow. i druga sprawa - wspomniane wcześniej karmienie. tym razem zupełnie oleje rady innych, nie będę sobie zawracać glowy komentarzami, ze może za mało mam pokarmu, ze może mało treściwy :P gdyby ktoras chciała to na fejsie jest fajna grupa o karmieniu piersią, porady, wskazówki, a przede wszystkim wielka motywacja plynaca od innych mam ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ufff to się rozpisałam, ale nadrobione! mloda zaraz wstanie, a na mnie czekaja zalegle obowiązki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
diabli: to ladnie przybrala Twoja mala.
![]() ![]() ![]() ![]() witam sie w tygodniu nr 33 ![]()
#1032 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
![]() U nas pranie pelna para ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze ma ten urlop bo duzo mi pomaga. Brzuch mnie pobolewa, plecy zaczynają dokuczac... I w nocy bardzo brzuch mnie ciagnal... Mamad moje dziecie tez nisko a dopiero w czwartek zaczynam 34 tydz. I sie martwie... Farminka juz blizej niz dalej ![]() Zazdroszcze Wam tych 36, 37 tygodni...
#1033 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ojojoj co tu się dzieje, 37 tc lecą
![]() Ja tylko na chwilę dziś... Dziewczyny jak pierzecie te części od wózka, których nie da się ściągnąć do prania ręcznego (np. w misce) a są z materiału? Gąbką? Boję się, że proszek zostanie i będzie go widać ![]() Dziś o dziwo ładna pogoda i będzie przez kilka dni, to chcę co nieco przeszorować ![]()
#1034 |
Zakorzenienie
|
Ever moj maz pozycza od brata jakas maszyne parową, gdyby nie to chyba bym wodą z plynem umyla... Sama nie wiem. Z proszkiem to roznie bywa,my mamy ciemny to bylo by znac chyba...
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz dokładnie zmierzył, bo w szpitalu te same wymiary podała inna lekarka więc to nie to. Są po prostu zbyt duże, ale działają prawidłowo. W tym tyg. co jestem powinny mieć średnio 2 cm górna granica to 4cm a jest 4,6 cm i ta różnica zaniepokoiła mojego gina, dlatego skierował na badanie u specjalisty badań prenatalnych. Kolejne badanie u tego samego specjalisty 08.10 w celu sprawdzenia czy nerki nadal rosna... Dziś po wizycie u mojego ginekologa dowiedziałam się, że cc wykonają z 38 tc więc za 5 tyg. zostanę mama po raz drugi. Za tydzień kolejna wizyta tym razem z USG 4D ![]() ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom rozpoczęcia 37 tc Znaczy, że już możecie rodzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() sa pozytywne strony braku laptopa, nagle mam wiecej czasu ![]() ja bede rodzicc w szpitalnej koszuli ![]() dzis witamy sie z Piotrusiem w 38 tygodniu i dzis tez wizytujemy o 17, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku z moim bąbelkiem i ,ze do porodu jeszcze daleko ![]() ![]()
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gąbkę namaczałam w wodzie nalewałam płynu i szorowałam później pod prysznicem płukałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
ever: u nas tez dzisiaj sloneczko.
![]() ![]() ![]()
#1039 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fotelik przyszedł ![]() ![]() Była dziś u mnie położna, trochę o szpitalu poopowiadała, o porodzie itp i już jestem nieco spokojniejsza ![]() Tętno młodego książkowe ![]() Wogóle wyszedł mi wynik gbs pozytywny i też mi tłumaczyła co dalej z tym robić. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mumusie
![]() U mnie ostatnio coś dni pełne roboty, ciągłe wizyty u lekarzy, zakupy, odwiedziny (nagle wszystkim się zachciało dowiedzieć jak tam), znowu dostałam masę malin i przerabiam na soki, żeby mieć co pić jak się mała urodzi ![]() Widziałam zbiorowe narzekanie w weekend, niestety tez nie jest kolorowo - ciężko mi się zasypia (nogi cierpną, biodra bolą, mała szaleje, spojenie łonowe daje mi w kość...nawet nie wstaję jakoś szczególnie często na siku, ale ogólnie ciężko jest!), kłuje mnie non stop pod żebrem, ciezko mi się oddycha, palce mi spuchły i trochę stopy (bolą jak chodzę) i szczrze mam dość! I jeszcze moja ukochana zgaga do tego! Dramat! Wczoraj USG, nasza malutka już 2300g, wszystkie odczyty ok, obróciła się elegancko, ale niestety owinęła pępowiną wokół szyi ![]() Mój prowadzący za to mnie dzisiaj wpienił, znowu łaska wielka, że zwolnienie mi daje, a tu prawie 9 miesiąc! No jasne idź i zapier......jak ja nawet leżąc jęczę, że mnie wszystko boli! Aaa i ponoć szyjka już się przygotowuje do porodu, więc możliwe, że terminu nie dotrwam, chociaż mówił, że raczej za 2 tygodnie jeszcze zdązymy się zobaczyć. Jutro zaczynamy 36 tydzień, wczoraj miałam badanie na Hbs, powtórka HIV, Kiła i żółtaczka chyba ![]() Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jestem ospała okropnie, idę się kimnąć, ponadrabiam Was wieczorkiem i postaram się coś pocytować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ja w takim razie witam się w 32 tyg. choć mój gin liczy skończone, wiec zawsze mnie spowalnia hehe. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
diabli: nie musi byc podwojona waga. jak dla mnie im drobniejsze dziecko, tym lepiej.
![]() ![]() ![]()
#1043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś w ciągu dnia spałam 3 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień o tej porze będę po wizycie i podglądaniu mojego Maluszka ![]() Gratuluję Wam kolejnych tygodni, wizyt, wzrostu wag Maluszków...Dopiero co dotarłam na wątek- połowa lipca, a tu już niedługo połowa września ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle przypomniało mi się, że nie imprezowałam z wami w weekend i od razu skojarzył mi się ten obrazek ![]()
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie, jest żle mam całkowicie skróconą szyjkę i dziecko jest w kanale rodnym, do tego zagrożenie zatruciem ciążowym, jutro mam iść do szpitala, ryczę od godziny bo nie jestem spakowana, a mąż akurat poleciał dziś do angli i nie mogę się z nim skontaktować. Dziewczyny, które były w szpitalu powiedzcie mi czy jak szyjka jest już skrócona to znaczy że już nie wyjdę ze szpitala, mam już wszystko brać dla siebie do porodu, nie wiem co robić, a cała się trzęsę i tu nikogo nie mam żeby mi pomógł
#1047 |
Zadomowienie
|
DIABLI kupiłam te zawieszke na http://www.lirumlarumleg.dk/ - duński sklep
![]()
#1048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim sie uspokoj i nie denerwuj... Wiem łatwo sie mówi... Ale nerwy nic nie pomogą, gdyby było zle to kazali by Ci juz jechać i by Cię zatrzymali. Wiec spokojnie. Spakuj to co najważniejsze i rani pojedź do szpitala. Maź pewnie zaraz tel. odbierze. Nie masz żadnych znajomych?sasiadow?rodzin y? Skąd jesteś?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
MAGSIK ja Ci nie powiem, bo nie wiem...
![]() Ale spróbuj zachować spokój ![]() ![]() Gdyby było bardzooo źle- na pewno byś już została w szpitalu!
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg ![]() Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-09-02 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Wtajemniczenie
|
magsik, nie martw się, jak pisze Laila, gdyby trzeba było to by Cie od razu do szpitala wyslali
![]() trzymam kciuki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.