Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 16:53   #4651
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Dziękuję Wam kochane za tyle ciepłych słów na temat naszych ślubnych zdjęć, jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Może coś pomożecie wymyślić. Otóż zaczęłam 2 miechy temu pracę jako niania aktualnie 9 miesięcznego bobasa. Wszystko jest super, tylko mały jest w takim wieku, że uwielbia ciągnąć za włosy (które notabene coś ostatnio mi chyba trochę więcej wypadają) i mam problem z fryzurą do pracy (no i na cały dzień). Zazwyczaj albo wysoki kucyk albo francuz i już nie mam wiecej pomysłów a potrzebuję coś w miarę szybkiego. Wszystkie upięcia na boku odpadają bo będzie Małego korciło no i kłosy też odpadają bo mnie prostują. Gumki oczywiście bez metalowych szpejów używam
Znam ten ból, oj znam, miałam tak z moim synkiem, ile on mi włosów wyrwał Chyba tylko jakiś wysoki kucyk wchodzi w grę.

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
ja własnie pierwszy raz używałam dyfuzora w sobotę tak właśnie jak Mysia pokazała. Wyszło mi całkiem nieźle. Zdj w załączniku
Wyszło cudnie! Pięknie spiraloski

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
no dobra
ja chce, żeby moje wlosy wygladaly tak jak rano przed odgnieceniem (tak za słaby stylizator, ale jakoś ciagle nie umiem żelu ogarnąc - tylko kremu ciut i pianki), przód teraz jest ok, ale tył
Kochana, a może jednak spróbuj żelu, wydaje mi się, że ten krem i pianka niezbyt dobrze Ci robią. Odżywka bs pod żel koniecznie, a żel na ociekające z wody włosy i ciekawa jestem, co się u CIebie pojawi. Bo coś czuję, że z żelem byłoby super

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie wyszło.

W załącznikach moje loki z wczoraj. Żel Joanna Styling Effect Bardzo Mocny + odrobina Joanny Mrożącej. Przyjaciółki mnie zapytały, czy ścięłam włosy. xD (No smutnooo miiiii, że są takie krótkie przez skręt.... :<) Wolę efekt bez Mrożącej.
Ale jakie wrażenie robi taki skręt, rewelacja

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Napaciałam biowax, moje włosy chyba lubią tą maseczkę. Wczoraj trochę się obkupiłam ciuchowo i do tego kupiłam szamponik i żel aloesowy bo akurat była promocja, spróbuję też na włosy
Biovaxa masz tego do blondu co?
Też się obkupiłam, bluzeczki, spódniczki, a tu jesień idzie

Cytat:
Napisane przez Newquay Pokaż wiadomość
Po pierwsze dziewczyny bardzo Wam dziekuje za zainteresowanie i chec pomocy. Jest mi bardzo milo. Duzo czytalam i wiem, ze tabletki anty wplywaja na skret i dlatego w koncu zdecydowalam sie je odstawic. Wlosy myje z regoly co dwa dni, czasem robie dluzsza przerwe, bo podobno dobrze je przetluscic. Wlosy myje czasem fioletowym szamponem, a zwykle czarnym Schwarzkopf Gliss Kur i nakladam ta sama odzywke lub Szamponem z Guhl do kreconych wlosow i wtedy nakladam odzywke tez z Guhl z tej serii badz tez ostatnio z Joanny uzywam szamponu i odzywki z keratyna. Raz lub dwa razy w tygodniu nakladam Maske np z John Frieda sher blonde do blond wlosow. Po umyciu wlosow nakladam olejek np z loreala, albo olejek arganowy, olejek orientalny macademia -Yang z Marion, albo olejek do kreconych wlosow z cameleo. od tygodnia nie susze wlosow suszarka, jedynie sam czubek, bo mi po prostu zimno w glowe, czekam az wlosy troche przeschna i potem troszke susze ta gore ledwie cieplym powietrzem i tylko chwilke. Kupilam jeszcze Maske z Cameleo do wlosow kreconych i jeszcze jedna z keratyna, do tego tez z cameleo keratyna plynna i z Joanny tez plynna odzywka z keratyna, w spreyu. Czasem uzywam pianki do wlosow kreconych z John Frieda i spreyu do ukladania lokow tez z Frieda. Wlosy czesze szczotka, mam taka ulubiona, bo grzebieniem szerokim ni w zab nigdy nie moglam lokow rozczesac, strasznie ciaglo i bolalo. Na suche wlosy nakladam jeszcze Jakis olejek (z wymienionych). Dzis kupilam recznik z mikrofibry, bo podobno bardziej sie nadaje. Wlosy rozjasnialam co dwa miesiace, ale odrosty. Wlosy mam wlasciwie Cale blond, bo fryzjerka robila mi zapienienia. Uf to chyba tyle Dziewczyny probuje dodac zdjecia jesli sie w tym poscie nie uda to sprobuje w nastepnym
Pierwsze zdjecie jest aktualne, wlosy sa troche przyklepane,bo mialam zwiazane, z regoly sa bardziej napuszone, kolejne dwa zdjecia sa sprzed rozjasniania.
Ile hormony potrafią zdziałać, ja już nigdy nic hormonalnego nie wezmę, za dużo złego mi zrobiło.
Faktycznie keratyny za dużo, dziewczyny dały Ci już przykłady maseczek i odżywek, teraz tylko wprowadzić to w życie i znaleźć swoją metodę stylizacji

Cytat:
Dziekuje za odpowiedz. Kosmetykow z keratyna uzywam od sierpnia. Na to mi wychodzi, ze dobrze zrobilam rezygnujac z zabiegu keratynowego u fryzjera.

Mam troche glupiutkie pytanie czy oliwa z oliwek bedzie dobra na nalonocne olejowanie? Akurat mam w domku I czy ewentualnie moge do niej dodac olejek arganowy?
Można mieszać oleje, ale może na początek lepiej oliwę solo, żeby zobaczyć, jak działa

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Witam, dołączę do wątku ponieważ wydaje mi się że moje włosy mają skłonność do falowania i chciałabym spróbować jakoś to wydobyć. To moje już któreś z kolei podejście, ale już kilka razy się zniechęciłam. Mam włosy do ramion, wycieniowane lekko na końcach, czytałam trochę wątki i wiem że powinnam wycieniować włosy warstwowo, ale na razie chcę je trochę zapuścić i dopiero za to się zabrać.
Do tej pory myłam włosy codziennie, chociaż myślę, że wytrzymywałyby co drugi dzień zwykłym szamponem, po każdym myciu nakładałam odżywkę ze spłukiwaniem. Raz w tygodniu nakładam olej na włosy (aktualnie mam olej khadi amla) i raz w tygodniu maskę na ok 0,5 godziny (Alterra granat, lub aloesowa z drogerii Natury) Teraz chcę wprowadzić mycie odżywką, kupiłam odżywkę Pottersa i odżywkę bs Joanny. Pierwszy raz umyłam odżywką Pottersa i nałożyłam joannę i włosy miały straszny przyklap, teraz drugi raz umyłam odżywką i nic już po niej nie nakładałam, znowu mam przyklap. Zastanawiam się czy próbować dalej to mycie odżywką i dać czas na przyzwyczajenie czy kupić jakiś łagodny szampon. Może doradzicie mi co do dalszej pielęgnacji.
A jak dokładnie myłaś odżywką? Bo nieumiejętne mycie może spowodować przyklap, ja tak miałam z początku
Jest u mnie na blogu instrukcja, jak ja myję, zobacz sobie:
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...a-krok-po.html

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A propos szamponu Babydream... Podczas mojej wizyty u Mysi, napisała mi ona listę produktów, których powinnam używać i tam jest napisane:
"szampon J&j classic/ Hipp/ J&J płyn dla noworodków 3w1/Ziajka (w żadnym wypadku NIE!!!! Babydream, Bambino, Bambi)". I się zastanawiam czemu. Bo dużo kręconowłosych sobie chwali ten Babydream.
A bo babydream się albo kocha, albo nienawidzi ponoć
Ja nie lubię go, pląta, mam po nim kaczuszkę i swędzi mnie czasem skóra głowy. Może to Mysia miała na myśli
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:03   #4652
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Mmm, szampon na safari. Pachnie jakoś fajnie?

Ja w sumie jak tak patrze to celuje w jak najtańsze odżywki i szampony. Kiedy nie wiedziałam co i jak z odżywkami to potrafiłam wydać stówę na jedną i nie uzyskać żadnego efektu więc mam awersję do drogich kosmetyków znanych firm.
Kupiłam w życiu 2 drogie maski (około 100zł jedna) i nigdy więcej

Cytat:
Apropo żeli to mi właśnie wykipiał lniany. Wrrr.
He he, też mi kiedyś kilka razy wykipiał

Cytat:
No na maskę to muszę wybulić więcej bo biowaxy kosztują tu 2x tyle.. ale takie 500 ml starcza na wiele miesięcy ;D za to na twarz czy ciało wydaję groszowe sprawy to od czasu do czasu sobie pozwolę. Nawet mój tż twierdzi, że jak na kobietę to wydaję naprawdę mało
Szkoda, że nie masz tam u siebie biovaxów.
Twarzowe kosmetyki na szczęście robię sobie sama z półproduktów, to po czasie często wychodzi taniej, tylko na początku trzeba kupić troszkę

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Stoje Tu żywym dowodem!

ja jakoś nie jestem w ogóle przekonana do tego całego delikatnego mycia, facel mi zrobił łupież , swedziała mnie skóra.
Wzmagalo się wypadanie i miałam wrażenie, że włosy po nim są po prostu wciąż brudne.
Ja to jestem chyba z tych co sls muszą rzucić bo włos ma czysty być.
Muszę czuć tą świeżość, uniesienie, co nawet po alterze jest kiepskie.
Plus
ja w większości noszę rozpuszczone wlosie, i uwierzcie za każdym razem jak myje to woda leci nieźle brudna,
Więc... pozostaje mi tylko pozazdrościć tym u których się to sprawdza, bo włosy pewnie szczęśliwsze.
U mnie same delikatne myjadła nie przejdą, swędzenie i łupież, kocham jedynie mycie odżywką, coś delikatnego raz na tydzień i oczyszczacz raz na 2-3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
A no pojawił, jestem strasznie zadowolona!

Jaka jest różnica między kremem do stylizacji loków, mleczkiem a żelem?
Hmm, konsystencja No i żele PRZEWAŻNIE mają więcej polimerów i lepiej podkreślają skręt, kremy dają naturalniejszy efekt i włosy żyją trochę bardziej swoim życiem, lubią też obciążyć, mleczka niby lżejsze. Ale wszystko zależy od składu i receptury

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Hej
Mam do was ogromną prośbę. Chciałabym wrócić do naturalnych włosów.
Bardzo długo były prostowane, prawie codziennie, 3 razy robiłam na nich encanto. Mimo to są w dobrej kondycji dzięki olejowaniu, nakładaniu na nie masek, regularnemu podcinaniu, czyli ogólnie mówiąc dbaniu o nie.

Dzisiejsze zdjęcia włosów po:
Mycie szampon Babydream
Maska Planeta organica TA
Odżywka b/s Joanna len i rumianek
Plunking
Włosy nie były czesane
Suszone naturalnie.
Włosy ścięte w kształt literki U, nie chcę ich cieniować

Nie lubię kłaść na włosy dużej ilości kosmetyków b/s, pianek, żeli itp. chociaż wiem, że piękne loki wymagają kosmetyków do stylizacji.
Niestety moje włosy dość szybko się 'rozprostowują'.

Czy mogę liczyć na jakieś porady?
Ale długie
UGniatałaś je z odżywką b/s? Teraz tylko zadbać o odżywianie i skręt
Jakie tam maski i odżywki masz w zanadrzu?

Cytat:
Dziewczyny wrzucam zdjecie po mojej dzisiejszej kuracji niestety albo nie sluzy mi odzywka z Joanny, albo olejowanie, bo zawsze po umyciu wloski nieco bardziej mi sie kreca, dopiero po czasie rozluzniaja sie. Zalaczylam zdjecia. Oliwe z oliwek trzymalam na wlosach jakies 2 godziny, a odzywke moze z godzine. Po splukaniu wloskow wtarlam w nie odrobinke olejku arganowego. Mam jeszcze nadzieje na odbudowe wlosow, ale co raz czesciej mysle o obcieciu wlosow na krotko i zafarbowaniu na naturalny ciemny kolor, wtedy wloski szybciej sie odbuduja. No, ale tak mi szkoda tego blondziku
Domyłaś wszystko kochana dobrze? Bo coś mi się wydaje, że albo im za ciężko, albo oliwa się nie domyła.U mnie robi zawsze matowe, strączkowane coś

Przyszedł mój wyczekiwany biovax gold, nowa maseczka od nich
Wklejam zdjęcie i skład dla zainteresowanych, choć cena to jakieś 20zł za tylko 125ml.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC2173.jpg (54,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KODC2175.jpg (28,8 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-09-03 o 17:05
Stary 2014-09-03, 17:18   #4653
Klaudenc
Moderator

Myszka 2020- ciuchowo mam na tyle dobrze że temperatura zazwyczaj jest tu najniższa -5 i jesienią czy zimą zazwyczaj 5-10 więc mogę takie lżejsze ubrania nosić ;D

Tak, do blondu. Dziś dodałam do niego aloes i pięknie nawilżył, bardzo jestem zadowolona bo solo działa nawet bardzo szybko i widać efekt. A biowaxy kupuję online na polskim shopie ale koszt 500 ml to ok. 10 funciaków - uważam że jednak warto.

Daj znać jak ta maska, słyszałam o niej niedawno - to złoto w składzie + nowość więc wiadomo cena wyższa. Ja z chęcią jeszcze kupię kiedyś aloesowego i pomarańczowego... chyba napiszę do sklepu z prośbą o opakowania 250 ml w ofercie
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:32   #4654
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kupiłam w życiu 2 drogie maski (około 100zł jedna) i nigdy więcej

He he, też mi kiedyś kilka razy wykipiał

Szkoda, że nie masz tam u siebie biovaxów.
Twarzowe kosmetyki na szczęście robię sobie sama z półproduktów, to po czasie często wychodzi taniej, tylko na początku trzeba kupić troszkę

U mnie same delikatne myjadła nie przejdą, swędzenie i łupież, kocham jedynie mycie odżywką, coś delikatnego raz na tydzień i oczyszczacz raz na 2-3 tygodnie

Hmm, konsystencja No i żele PRZEWAŻNIE mają więcej polimerów i lepiej podkreślają skręt, kremy dają naturalniejszy efekt i włosy żyją trochę bardziej swoim życiem, lubią też obciążyć, mleczka niby lżejsze. Ale wszystko zależy od składu i receptury

Ale długie

Domyłaś wszystko kochana dobrze? Bo coś mi się wydaje, że albo im za ciężko, albo oliwa się nie domyła.U mnie robi zawsze matowe, strączkowane coś

Wklejam zdjęcie i skład dla zainteresowanych, choć cena to jakieś 20zł za tylko 125ml.
Głowę umylam dwa razy. Myślę, że solidnie wiec chyba oliwa mi nie służy. Musze kupić jakiś olejek, jeszcze nie wiem jaki.
Newquay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:55   #4655
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Głowę umylam dwa razy. Myślę, że solidnie wiec chyba oliwa mi nie służy. Musze kupić jakiś olejek, jeszcze nie wiem jaki.
Ważne, żeby kupić czysty olej, może być spożywczy nawet. Skoro nie lubią oliwy to mogą polubić omega 6 np. olej winogronowy, słonecznikowy, rzepakowy, z orzechów włoskich. I skład musi być taki że masz 100% danego oleju, ale bardzo fajnymi olejami podobno są też te olejki z alverde co Ci podlinkowałam bo takie olejki w mini buteleczkach do końcówek to są olejki z islikonami - dobre do zabezpieczania ale nie do olejowania.

trzymajcie kciuki, jadę jutro do collegu na rozmowę
Stary 2014-09-03, 18:03   #4656
Imperfecta
Zakorzenienie

W poniedziałek minął rok mojego włosomaniactwa i tak przeglądnęłam stare zdjęcia, aż mi się prostują na widok tego co było
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:07   #4657
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Ważne, żeby kupić czysty olej, może być spożywczy nawet. Skoro nie lubią oliwy to mogą polubić omega 6 np. olej winogronowy, słonecznikowy, rzepakowy, z orzechów włoskich. I skład musi być taki że masz 100% danego oleju, ale bardzo fajnymi olejami podobno są też te olejki z alverde co Ci podlinkowałam bo takie olejki w mini buteleczkach do końcówek to są olejki z islikonami - dobre do zabezpieczania ale nie do olejowania.

Będę trzymała kciuki
Musze wybrać jakiś inny olej w takim razie. Nadchodzi czas wielkich zmian dla moich wlosiakow w piątek wielkie zakupy
Stary 2014-09-03, 18:18   #4658
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale długie
Tak, ugniatałam z odżywką b/s, ale tylko przez chwilę
Wszystko mam rosyjskie :
maski: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iu-wlosow.html

odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow-wlosow.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:03   #4659
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
A to może ta oliwa, ja też jej nie lubię A masz ten olej arganowy, z którym chciałaś mieszać oliwę? On mógłby być dobry Albo faktycznie coś z omega 6
Zobacz na tabelki, żeby się w tym omegach co nieco zorientować
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html

Cytat:

Rzepak kochana to tak patrzę, że więcej omega 9
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
W poniedziałek minął rok mojego włosomaniactwa i tak przeglądnęłam stare zdjęcia, aż mi się prostują na widok tego co było
He he Prawda

Cytat:
Kuszą mnie te rzeczy z morza martwego
Maskę marokańską i balsam uwielbiam
Ciekawa jestem, co by było po ugniataniu najpierw na odżywkę b/s, a potem na żel lniany albo na piankę
Stary 2014-09-03, 19:20   #4660
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawa jestem, co by było po ugniataniu najpierw na odżywkę b/s, a potem na żel lniany albo na piankę
Mazidła z morza martwego działają na moje włosy jeszcze lepiej od marokańskich
Jutro wypróbuję żel lniany i piankę Chociaż przyznaję, że nie lubię mieć tak dużo kosmetyków b/s na głowie :P
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:43   #4661
Dink
Rozeznanie

Cytat:
Niektóre fale i loki nie lubią mycia odżywką. Możesz dać jeszcze parę szans lub czas na przyzwyczajenie się do nowej pielęgnacji. Jeśli dalej będą niezadowolone - przerzuć się na szampon z łagodniejszmymi detergentami* na codzień, a tego z SLS używaj raz na jakiś czas.
Dziękuję za odpowiedź, jeszcze trochę popróbuję z tym myciem odżywką

myszka2020 dzięki za linka, myję podobnie tak jak opisałaś, czyli kilka razy paćkam na skórę głowy i dłużej niż szamponem, tyle że z wodą nie mieszałam
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:52   #4662
Klaudenc
Moderator

myszka 2020- o patrz, nie wiedziałam ;D myślałam że to omega 6 i 3.

Odstawiłam proteinki i używam tego biowaxa, a włosy są zadowolone co raz bardziej.. niestety plączą się okropnie bo z tej suchości aż takie fruwacze mam. Nawet są mocniejsze - wcześniej łatwo wychodziły, a teraz siedzą dzielnie i jak delikatnie pociągnę za włos to boli cebulka. Jest sporo kłujących włosków i pokazało się kilka pojedynczych - są grubsze i ciemne. Może po tym sumplemencie bo brwi i rzęsy oraz paznokcie też lepiej się miewają ;D

Te alverde mają ładne składy, szkoda że nie mam możliwości kupienia ich.
Stary 2014-09-03, 21:06   #4663
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Mazidła z morza martwego działają na moje włosy jeszcze lepiej od marokańskich
Jutro wypróbuję żel lniany i piankę Chociaż przyznaję, że nie lubię mieć tak dużo kosmetyków b/s na głowie :P
Nie kuś mnie, ostatnio zamówiłam 2 nowe maski, a mam jeszcze kilkadziesiąt odlewek

Cytat:

myszka2020 dzięki za linka, myję podobnie tak jak opisałaś, czyli kilka razy paćkam na skórę głowy i dłużej niż szamponem, tyle że z wodą nie mieszałam
Czyli może za dużo objętościowo odżywki myjącej poszło - bo nie rozwodniłaś i dlatego mogło się nie domyć Ale nie upieram się, być może to nie metoda dla Ciebie, ale fajnie popróbować i się przekonać

Cytat:
myszka 2020- o patrz, nie wiedziałam ;D myślałam że to omega 6 i 3.

Odstawiłam proteinki i używam tego biowaxa, a włosy są zadowolone co raz bardziej.. niestety plączą się okropnie bo z tej suchości aż takie fruwacze mam. Nawet są mocniejsze - wcześniej łatwo wychodziły, a teraz siedzą dzielnie i jak delikatnie pociągnę za włos to boli cebulka. Jest sporo kłujących włosków i pokazało się kilka pojedynczych - są grubsze i ciemne. Może po tym sumplemencie bo brwi i rzęsy oraz paznokcie też lepiej się miewają ;D

Te alverde mają ładne składy, szkoda że nie mam możliwości kupienia ich.
Rzepak zachowuje się u mnie podobnie jak oliwa, więc to musi być omega 9
Niektóre alverde są świetne, szkoda, że do nich też nie masz dostępu
Zwłaszcza olejek arganowy do włosów i odżywka z morelą i cytryną
Cieszę się, że włoski dochodzą do siebie
Stary 2014-09-03, 21:14   #4664
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Mam ten peeling z serii z Morza Martwego wielbie go. W niedziele zostawiłam go po peelingu ze złota maska, ta ajurwedyjska. Miałam taaak cudne włosy.. Szkoda ze szłam spać bo to wszystko zepsuło a reanimacji nie ogarnęłam.
myszka2020 spróbuję jutro znów z żelem. Mam chyba lidlowy i chyba Joaska mrozaca tez. Zobaczymy czy coś pokażą czy nie (a potem popsuje wsio i tak jazda na rowerze ))))) )

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:30   #4665
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Rzepak zachowuje się u mnie podobnie jak oliwa, więc to musi być omega 9
Niektóre alverde są świetne, szkoda, że do nich też nie masz dostępu
Zwłaszcza olejek arganowy do włosów i odżywka z morelą i cytryną
Cieszę się, że włoski dochodzą do siebie
Sezamek fajny olej bo on ma chyba po równo - jedyny minus że śmierdziuch hehe ;D póki co się nie olejuję jako tako - mam gp z arganem i musztardowy to kładę raz na tydzień bo z taką częstotliwością myję mniej więcej.

Niestety nie mam nikogo kto by mi mógł kupić. Może kiedyś będzie okazja to dorwę, póki co doceniam nasze polskie cuda biovax pobił na łeb nawet organic. Ja się strasznie cieszę bo o wzmocnienie mi chodziło, - nawet ładnie im się urosło i niedługo będzie bob
Stary 2014-09-03, 22:24   #4666
MyNameIsSophie
Rozeznanie

Dziewczyny, ja mam podobny problem do Newquay, więc będę się stosować do tego, co Jej poradziłyście i mam nadzieję, że skręt wróci.

Mam tylko pytanie, możecie doradzić jakąś odżywkę bez spłukiwania?
MyNameIsSophie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 22:58   #4667
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez MyNameIsSophie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam podobny problem do Newquay, więc będę się stosować do tego, co Jej poradziłyście i mam nadzieję, że skręt wróci.

Joanna z lnem i rumiankiem lub inna z joanny albo maseczka ziaja do farbowanych - ta z ziaji jest super jako b/s, bardzo emolientowa.
Stary 2014-09-03, 23:11   #4668
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Pusza, pusza kochana. Chociaz musze przyznac, ze od kiedy schna mi same to duzo mniej sie pusza. A Ty jak odbudowalas wloski? Jesli mozesz to wstaw fotke
Niestety, ale ich jeszcze nie odbudowałam, bo dopiero niedawno zaczęłam o nie dbać. Ale przede wszystkim olejowanie bardzo mi pomogło.

Zdjęcie pierwsze z maja, drugie aktualne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sghrs.jpg (88,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5061.jpg (90,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-09-04, 00:29   #4669
MyNameIsSophie
Rozeznanie

Cytat:
Joanna z lnem i rumiankiem lub inna z joanny albo maseczka ziaja do farbowanych - ta z ziaji jest super jako b/s, bardzo emolientowa.
Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź .
Joanna była u mnie taka sobie, wypróbuję ziaję.
Dzisiaj jako bs użyłam balsamu mrs potters, mycie joanna rzepa i jako odżywka ds biovax do suchych i zniszczonych. Mam nadzieję, że nie będzie źle.
Ale joanną chyba nie powinnam myć często włosów?
MyNameIsSophie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 02:03   #4670
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Jaka jest różnica między kremem do stylizacji loków, mleczkiem a żelem?
Powiedziałabym, że różnią się mocą i ciężkością. Mleczka są raczej delikatniejsze, żele są i słabe i mocne, ale że tak powiem nie tak treściwe jak kremy. Kremy mają bazę tłuszczową, mogą łatwo obciążyć, zwłaszcza fale. - Z moich doświadczeń Wiadomo, że wszystko zależy od składników.
Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
u mnie przestawienie na delikatne myjacze (teraz facelle lub naturia siberica neutral) sprawiło cuda. bo nie swędzi mnie skalp.
jak tylko myślę o oczyszczaniu - to juz mnie wsio swędzi. więc robie maks co 2 tyg (wypada w ten weekend)
Ale ja myje włosy często, chociaż ostatni troche mniej, jak mi się nie podobaja rano to związuje i tyle.
Jak miałam problemy z suchą skórą to ani Facelle ani BD nie był dobry, oba szkodziły. Dobrze spisywał się balsam do kąpieli BDFM, potem kupiłam Fitomed z mydlnicą do włosów suchych i jest super! Co prawda zawiera SLS, ale dalej w składzie, ma mydlnice lekarską,która czyści włosy, jest łagodny Szampon Hipp też świetny i bardzo się pieni, ale pozmieniali w nim coś, nie wiem jak to wpłynęło na jakość.

Cytat:
Ooo nowość...
...yyy quaternium-87 (czy to to samo co w makadamia i kokos?), gliceryna wysoko- no i koniec podniecenia. Ale nie skreślam. Daj znać jak się spisuje
Cytat:
A może to ta maseczka? No i ja po dwukrotnym myciu rypaczem bym miała większy puch. Naolejowane włosy możesz zwilżyć, i nałożyć odżywkę, żeby zemulgowała olej, najlepiej taką którą można myć(o ile masz dostęp), a dopiero potem szampon.
A co do keratyny, to wszystkie proteiny bym odstawiła na razie.
Czym zabezpieczasz włosy?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
To się podziel metamorfozą
Cytat:
Bardzo chciałam rosyjskie kosmetyki, mam tylko maseczkę drożdżową, olejek babuszki, serum przeciwłupieżowe, ale już mi się odechciało w związku z sytuacją na wschodzie
Cytat:

Próbuj, bo warto. Na razie na zmianę z szamponem jeśli są obciążone. Jeśli stwierdzisz, że na pewno skórze głowy to nie pasuje, zostaje omo
Cytat:

Joanny Naturie, Mrs Potters, Joanna mleko i miód, Farmona Herbal care, Green Pharmacy z olejkiem arganowym-to jest d/s ale bardzo lekka. Możesz próbować wszystkie d/s jako b/s w małej ilości, najlepiej emolientowe.

Dziś, no dobra, już wczoraj, złowiłam okiem żel z Tafta. Nigdy wcześniej go nie widziałam. Zaraz dorwałam się do składu i zapragnęłam. Bez alkoholu, wysoko vp/va, PVP, pantenol, łatwo zmywalny sylikon po zapachu. Może by zastąpił Issanę? Zrobiłam zdjęcie ale ledwo co widać. Powstrzymałam się od zakupu, bo mam jeszcze Isany w zapasie, Bootsa, Żel z czarną rzepą, Joanne mrożącą-niewypał i Taft Speed Gel. Jeszcze by się coś znalazło...
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/taft-zel-...ga-strong.html
O, znalazłam. Proszę link jakby się któraś chciała skusić, ja chyba poczekam

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Niestety, ale ich jeszcze nie odbudowałam, bo dopiero niedawno zaczęłam o nie dbać. Ale przede wszystkim olejowanie bardzo mi pomogło.

Na miniaturce widać lepiej Gładsze, ujarzmione, brawo
Cytat:
Dzisiaj jako bs użyłam balsamu mrs potters, mycie joanna rzepa i jako odżywka ds biovax do suchych i zniszczonych. Mam nadzieję, że nie będzie źle.
http://wizaz .pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3623 -tą joanną?(usuń spację pomiędzy wizaz, a pl). Ona jest mocna. Radziłabym raz na jakiś czas.
Link do żelu nie zadziałał, więc podaję jeszcze raz http://www.superkoszyk .pl/taft-zel-do-wlosow-150-ml-invisible-power-hold-mega-strong.html (spacja pomiędzy koszyk, a pl). A może któraś z Was już go miała? Jak wrażenia?
Stary 2014-09-04, 08:55   #4671
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Podzielę się na blogu jak znajdę trochę czasu
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:49   #4672
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
A to może ta oliwa, ja też jej nie lubię A masz ten olej arganowy, z którym chciałaś mieszać oliwę? On mógłby być dobry Albo faktycznie coś z omega 6
Zobacz na tabelki, żeby się w tym omegach co nieco zorientować
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html

Rzepak kochana to tak patrzę, że więcej omega 9
Trzymamy kciuki

He he Prawda

Mam olejek arganowy z Rossmana. Sama nie wiem co wybrac. Moze dzis skocze do sklepu z naturalnymi kosmetykami i cos tam wynajde, najpierw jednak musze jeszcze troszke poczytac.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Powiedziałabym, że różnią się mocą i ciężkością. Mleczka są raczej delikatniejsze, żele są i słabe i mocne, ale że tak powiem nie tak treściwe jak kremy. Kremy mają bazę tłuszczową, mogą łatwo obciążyć, zwłaszcza fale. - Z moich doświadczeń Wiadomo, że wszystko zależy od składników.

Jak miałam problemy z suchą skórą to ani Facelle ani BD nie był dobry, oba szkodziły. Dobrze spisywał się balsam do kąpieli BDFM, potem kupiłam Fitomed z mydlnicą do włosów suchych i jest super! Co prawda zawiera SLS, ale dalej w składzie, ma mydlnice lekarską,która czyści włosy, jest łagodny Szampon Hipp też świetny i bardzo się pieni, ale pozmieniali w nim coś, nie wiem jak to wpłynęło na jakość.

Ooo nowość...
...yyy quaternium-87 (czy to to samo co w makadamia i kokos?), gliceryna wysoko- no i koniec podniecenia. Ale nie skreślam. Daj znać jak się spisuje

A może to ta maseczka? No i ja po dwukrotnym myciu rypaczem bym miała większy puch. Naolejowane włosy możesz zwilżyć, i nałożyć odżywkę, żeby zemulgowała olej, najlepiej taką którą można myć(o ile masz dostęp), a dopiero potem szampon.
A co do keratyny, to wszystkie proteiny bym odstawiła na razie.
Czym zabezpieczasz włosy?

Bardzo chciałam rosyjskie kosmetyki, mam tylko maseczkę drożdżową, olejek babuszki, serum przeciwłupieżowe, ale już mi się odechciało w związku z sytuacją na wschodzie

Próbuj, bo warto. Na razie na zmianę z szamponem jeśli są obciążone. Jeśli stwierdzisz, że na pewno skórze głowy to nie pasuje, zostaje omo

Joanny Naturie, Mrs Potters, Joanna mleko i miód, Farmona Herbal care, Green Pharmacy z olejkiem arganowym-to jest d/s ale bardzo lekka. Możesz próbować wszystkie d/s jako b/s w małej ilości, najlepiej emolientowe.

Dziś, no dobra, już wczoraj, złowiłam okiem żel z Tafta. Nigdy wcześniej go nie widziałam. Zaraz dorwałam się do składu i zapragnęłam. Bez alkoholu, wysoko vp/va, PVP, pantenol, łatwo zmywalny sylikon po zapachu. Może by zastąpił Issanę? Zrobiłam zdjęcie ale ledwo co widać. Powstrzymałam się od zakupu, bo mam jeszcze Isany w zapasie, Bootsa, Żel z czarną rzepą, Joanne mrożącą-niewypał i Taft Speed Gel. Jeszcze by się coś znalazło...
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/taft-zel-...ga-strong.html
O, znalazłam. Proszę link jakby się któraś chciała skusić, ja chyba poczekam

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Na miniaturce widać lepiej Gładsze, ujarzmione, brawo

http://wizaz .pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3623 -tą joanną?(usuń spację pomiędzy wizaz, a pl). Ona jest mocna. Radziłabym raz na jakiś czas.
Link do żelu nie zadziałał, więc podaję jeszcze raz http://www.superkoszyk .pl/taft-zel-do-wlosow-150-ml-invisible-power-hold-mega-strong.html (spacja pomiędzy koszyk, a pl). A może któraś z Was już go miała? Jak wrażenia?
Moze maseczka, nie mam pojecia kochana. Ale wloski byly bardzo obciazone, wyschly same i kompletnie nie bylo skretu.

Wloski zabezpieczam olejkami, mam kilka, olejek z loreala kwiatowy, olejek arganowy, Marion macademia- yaung,z cameleo olejek do kreconych wlosow, z schaumy. Najbardziej lubie arganowy i ten z Mariona po nim wloski pieknie pachna i slicznie sie blyszcza.

Dziewczyny a co myslicie o maseczce z żółtek? Stosowalyscie? Jakie efekty? Dawno temu nakladalam na wloski i chyba byly bardzo mieciutkie po zoltkach. To bylo lata temu i pamietam jak przez mgle
Stary 2014-09-04, 10:49   #4673
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Joanna to akurat ciekawy szampon, mój ulubiony. Bo są szampony mocne, typowe rypacze, są bardzo delikatne i są takie średnie, czyli mają sls pomieszany z czymś delikatniejszym i po prostu myją ale nie robią totalnego zdzierania. I joanna rzepa jest takim średnim szamponikiem, nie za mocny ale nie za delikatny. Zależy od ilości składników

to ta maseczka:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wny-kolor.html

Newquay - to zależy, zółtka maja proteinki i mogą wysuszać ale mogą też dobrze odżywiać. jak teraz używałaś tak dużo z keratyną to żółtka lepiej nie używać ale jak się nieco nawilzą to spróbuj, ja miałam kiedyś śliczne włosy po takiej maseczce.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-04 o 10:53
Stary 2014-09-04, 10:54   #4674
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość

Gratuluje, widac spora roznice.
Mam prosbe czy mozesz napisac jak dbasz o wlosy i jakich olejow uzywasz?
Czy na Twoich wloskach jest rozjasniacz czy farba?
Ile czasu zajelo Ci doprowadzenie wloskow do takiego stanu?
Sto pytan do hehe wybacz, ale jestem pod wrazeniem i musze sie dowiedziec co i jak
Stary 2014-09-04, 11:12   #4675
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O, wygląda na treściwą i "masłowatą" ta maska. Jest taka?
Bo mam sklep Ziai niedaleko siebie i tanizny tam są z tej marki, a nie tak jak w drogeriach, gdzie czasem cena to 150-170% ceny ze sklepu firmowego.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:26   #4676
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Bo mam sklep Ziai niedaleko siebie i tanizny tam są z tej marki, a nie tak jak w drogeriach, gdzie czasem cena to 150-170% ceny ze sklepu firmowego.
Nie jest gęsta, ale jest taka śliska jak masełko właśnie. Jak kładę biowax to używam maski ilości łyżeczki od herbaty, a tej używam o wiele mniej bo jest taka treściwa i dobrze pokrywa włosy. Ma też przyjemny i delikatny zapach. Jak masz tanio to kup, moze akurat podpasuje
Ja płaciłam 2 funciaki na promocji, niektóre z ziaji kosztuja tu nawet 4-5. Trzeba przepłacać niestety ^^

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-04 o 11:29
Stary 2014-09-04, 12:00   #4677
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Joanna to akurat ciekawy szampon, mój ulubiony. Bo są szampony mocne, typowe rypacze, są bardzo delikatne i są takie średnie, czyli mają sls pomieszany z czymś delikatniejszym i po prostu myją ale nie robią totalnego zdzierania. I joanna rzepa jest takim średnim szamponikiem, nie za mocny ale nie za delikatny. Zależy od ilości składników

to ta maseczka:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wny-kolor.html

Newquay - to zależy, zółtka maja proteinki i mogą wysuszać ale mogą też dobrze odżywiać. jak teraz używałaś tak dużo z keratyną to żółtka lepiej nie używać ale jak się nieco nawilzą to spróbuj, ja miałam kiedyś śliczne włosy po takiej maseczce.
Sluszna uwaga Klaudenc tak tez zrobie dziekuje

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Kochane ulozylam sobie zestaw ratunkowy dla moich wlosow, oto on:

-Bübchen Kinder shampoo do (kazdego mycia)
-Garnier Naturalna Pielęgnacja Ultra Doux, Szampon
odbudowujący do włosów suchych, zniszczonych olejek z awokado i masło karité (szampon sls do mycia raz w tygodniu )
-Alterra, Haarkur Granatapfel & Aloe Vera (Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych -Granat i aloes) i tu pytanie co radzicie zamiast niej, bo u mnie w miescie nie ma Rossmana i moge jej nie znalezc.
-Alverde, Haarol Mandel Argan, olejek do włosów, posluzy do olejowania
Co sadzicie o takim zestawie? Zmienilybyscie cos? Cos dodaly? Prosze o opinie.

Mam pytanie ktora z Was dziewczyny stosowala :
- cos z linii L'Oreal Professionnel, Serie Expert, Absolut Repair,
-cos z Klorane z serii na bazie drzewa egipskiego ?
Stary 2014-09-04, 12:24   #4678
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

cos z linii L'Oreal Professionnel, Serie Expert, Absolut Repair ?
Ja miałam maskę i jakieś serum w ampułkach. To było jeszcze przed włosomaniactwem więc nie zwróciłam uwagi na sklad. Co do efektu to nic nie dało, kasa w błoto ale może u Ciebie będzie inaczej.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:41   #4679
Cukiiereczek
Raczkowanie

Zaczęłam reanimować włosy wodą i joaśką. Oto efekty. Chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej Tak prezentują się dwa dni po myciu.

Żeby nie było nie mam takich dużych, czarnych odrostów, nie wiem czemu zdjęcie tak wyszło, aż dzisiaj siedziałam i w lusterku oglądałam

DSC_0661.jpg

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:56   #4680
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:

Płyn do kapieli też lubię, Fitomed też, ładnie pachnie i się pieni, lubie pianę.
Hippa mialam 2 razy, ten zmieniony juz nie jest taki fajny, coś dodali co podsusza.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
mi te maski i odzywki b/s ziai jakos nie podeszły, mam wrażenie, że coś tam nie gra, głównie obciążały i straczkowaly włosy.

poniosłam dziś spektaku;arną porażke stylizacyjną (a umówmy się ze jazda na rowerze też się do tego przyczyniła)
więc macie w zamian moj warkocz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140904_164143.jpg (80,7 KB, 31 załadowań)

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości