|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() a Twój Tż też tak pracuje? czy źle zrozumiałam....? dziś kiepsko łapie przez tą chorobę, a jeszcze piszą, że Johny mi 1/3 mózgu zabrał to wiecie..... ciężko.... ![]()
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak chyba napina mi sie brzuszek, tylko tez tak macie ze nie jest to kragla pileczka tylko na dole do pepka, taki pelniejszy ksiezyc? ![]() Oczywiscie to nie boli, ale duzy dyskomfort... Odebralam wyniki prob watrobowych, wszystko w normie, a nawet w dolnych granicach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justana- wersja z różowym powinna sprawdzic się najlepiej, ze względu na to odcięcie od żółtych scian, tak jak jedna z dziewczyn już pisała ![]() Żanet- też odczuwam taki dyskofort i jest to b.nieprzyjemne, az czasami mnie zgina w pół i musze wtedy jak najszybciej usiąść :/ Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-05 o 16:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Wtajemniczenie
|
Ela, powolutku, Jaś się zagubiony czuje, mój syn pierwszy dzień w przedszkolu w 3latkach przesiedział przy biurku pani,potem sam siedział, sam się bawił, teraz ostro łobuzuje
Ja mam jakiegoś doła, pierwszy raz w tej ciąży chyba. Mama odebrała mój wynik wymazu z pochwy i nic nie wyszło, pokazała go od razu mojej ginekolog, bo miała dyżur w szpitalu I ona powiedziała, że w takim razie na następnej wizycie najprawdopodobniej założy mi pessar. W środę jestem umówiona na wizytę. Jakos ta mnie to zmartwiło strasznie. Chłopaki siedzą w piaskownicy, a ja leżę na kanapie sobie. Któraś z was ma już pessar, prawda? Paulina, Rosalie, żyjecie? Odezwijcie się słówkiem choć. A to czytałyscie? Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * * Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * * Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * * Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * * Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * * Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * * Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * * W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * * Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
#3426 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
![]() jak wcześniej pisałam, chciałam ćwiczyć krocze na baloniku epino. TŻ ciśnie żebym już kupowała... więc przed chwilką siadłam do kompa w celu zamówienia zestawu ![]() ![]() zamiennik to....................... ....... ........ korek analny !!! ![]() przesyłam podgląd jak wygląda epino, a jak zamiennik ![]() http://files.lehkyporod.cz/200000041...cfc/epi-no.jpg http://allegro.pl/pompowany-korek-an...522520036.html .....ciekawe.
#3428 |
Zakorzenienie
|
haha dobre indra ;p mam nadzieje ze nie doczeka mnie przywilej posiadania trzech sztuk ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Mnie nie zgina, ale jak mnie zlapie jak ide to musze przystanac. Doslownie brzuch mi ciazy w tej ciazy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Kasia się niedługo będzie mogla wypowiedzieć czy to się sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba cos wtym jest...przy kolejnych dzieciach chyba kobiety sie mniej denerwuja, wiedza co je czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
no, to może się potem przydać do innych czynności, niech wyobraźnia ma chociaż używanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
Coś w tym jest
![]() Ja w pierwszej ciąży o wiele bardziej się przejmowałam, no, może nie analizowałam tygodniami wózków i wzorków na pościeli ![]() Teraz już nie stresuję się wcale. Nie mieszkam na bezludnej wyspie, sklepy pełne, oby tylko do terminu donosić. Poza tym jest jeszcze to starsze dziecko, to ono jest teraz najważniejsze, jego potrzeby, problemy i samopoczucie. Na wiele rzeczy i przemyśleń nie ma zwyczajnie czasu.
#3434 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm tez slyszalam, ze tkana chusta lepsza, niedaleko siebie mam dobry sklep/poradnie, gdzie pracują Mamy zaangażowane w szkolenie i podobno nie ma problemu by podejść i zapytać się co i jak i poznac wiązania. poki co sama nie jestem jeszcze przekonana, czy zdecyduje się na chustowanie, ![]() Cytat:
no trochę mam tych rzeczy, ale nie sa to tylko rozmiary 56-62-68, ale zdarzają się i 80 lub 84 pojedyncze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mysle, ze nic Ci nie będzie. ja czasem mam ochote na kawe, częściej tylko gdy z kumpelami na miescie się widze ![]() Cytat:
ciekawa jestem... a co do cukrow, to po ilu mierzylas od zjedzenie torta? bo jak od razu to jeszcze nie cukier się nie rozszedł, może stad tak niski wynik.... ja po wizycie u diabetologa, dalsze trzy tygodnie diety i wizyta, paski przepisane. podobno nie jest zle, ale mam się pilnować i mierzyc. pokazałam wyniki moczu, to tylko wiem, ze to nic takiego, ze mam przesunąć na pozniejsza pore kolacje. grrr jakos mnie nie usatysfakcjonowała odpowiedz. i tyle. teraz oczekuje na 11wrzesnia na usg trzecie!!!
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Wtajemniczenie
|
Olya, ciekawy zamiennik, jak się okazuje na ciąży można nieźle zarobić, wystarczy ten sam produkt nazwać inaczej i dodać magiczną formułkę "dla kobiet przy nadziei" i juz można opchnąć za wielkokrotnosć rzeczywistej wartosci.
![]() |
#3436 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i chyba prawdziwe... ![]() pociesza mnie to, że u Was też tak bylo z tym przedszkolem... Cytat:
![]()
![]() |
#3437 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po zapoznaniu się z ofertą, stwierdzam, że korek analny lepszy, bo czarny :P Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-05 o 16:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Ciuszki poprane
![]() ![]() plus 3 bebny ktore juz upralam wczesniej(kocyki, rozki, posciel,pieluchy) ale jednak nie prasuje teraz, zajme sie tym w pazdzierniku A dzisiaj moja mama odebrala Werka i pani mowila ze uspokoila sie dopiero o 11..... caly czas mowila ze chce do mamy, a jak pani powiedziala ze mamusia jest w pracy to wrzasnela ze nie bo mama jest w domu, moze w tym tkwi problem , ze 2 mce wakacji z mama w domu a teraz rozlaka, juz jej powiedzialam dzisiaj ze w poniedzialek ide do pracy, tatus do pracy a ona do przedszkola, ciekawa jestem czy poskutkuje, pani mowi ze spokojnie mam jej dac czas 2-3 tyg. Dzisiaj mialam 2 dostawy : drzwi do prysznica , a drugi dostawca przywiozl cala armature , okazalo sie ze jedna umywala ma wade fabryczna, takie wglebienie no i pisalam juz do sklepu zeby wymienili, jak narazie nie odpisuja...
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-05 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Indra rozwaliło mnie to z monetą, że przy trzecim odejmuje sie z kieszonkowego
![]() Ale tak jest, ja zuuuuupełnie inaczej podchodze do sprawy niz za pierwszym razem.. ![]() Martha właśnie mierzyłam po 1,5 h tak jak mi kazala lekarka... także czegos nie rozumiem... ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- A na obiad zjadlam zurek i kotlety w sosie koperkowym z ziemniakami i surówką z kapusty i po 1,5 h miałam 110... ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Martha a staniki kupowałam w sklepie w Kołobrzegu z firmy MaMa by Alles... wcześniej nigdy nie spotkałam się z taką marką... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- W ogole maja świetne koszule i do karmienia i do szpitala wiec tez sobie zakupię ![]()
#3441 |
Wtajemniczenie
|
Indra teraz dopiero dotarlo do mnie o tym pessarze... cos mam z glowa
Czyli jednak ta szyjka nie najlepsza.... ktoras dziewczyna tutaj mA zalozony ale nie pamietam... Czekoladka ja od poczatku mojemu mowilam ze ide do pracy. Inaczejbyloby duzo gorzej.... Biedne te nasze dzieci. ... A ja juz sie zdazylam splakac. Jeszcze dzis ten zylak mnie boli strasznie... Masakra... ; (
#3442 |
Wtajemniczenie
|
Gonia ma pessar...
Indra bedzie dobrze! Ela a masz jakies leki na tego zylaka??
#3443 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogłam sobie wymarzyć lepszej opieki niż w kolejowym, wiem kto tak pracuje, jak tam jest, więc chciałabym znów tam rodzić a nie rodzić w nieznanym miejscu, no warunki w salach czy wc pozostawiają wiele do życzenia ale nie to jest najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi dziadkowie w tym roku 57 lat razem ![]() Wszystkiego dobrego dla rodziców ![]() Cytat:
![]() a od kiedy jest ten nowy ordynator, wiesz może? Co prawda moja koleżanka i żona kuzyna męża rodziły tam w grudniu i nie narzekały ale więcej czytałam jednak gorszych opinii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() A skąd jesteś jeśli można wiedzieć? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
aby więcej nieszczęść się dziś nie przytrafiło.. to właśnie tak zrobiłam... do łóżka i spać... obudził mnie mój TŻ, pranie zrobione ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() TŻ po pracy był jeszcze na zajęciach z angielskiego a M.już mega za nim tęskniła, siedziała na parapecie i śpiewała: "wracaj do domu przytul mnie, nie siedź w pracy cały dzień" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Dziewczyny, jeszcze tutaj też są warsztaty. Chyba mogą być fajne: http://www.swiadomamama.pl/events Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-05 o 18:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn też wie, że jestem w domu, bo muszę odpoczywać dużo, żeby dzidziuś nie urodził się za szybko.
Jutro rano zmierzę obwód brzucha ![]()
#3448 |
Rozeznanie
|
99 cm w pasie - 30 tc czy któraś też ma taki mały brzuch... ??
przytyłam ok 7 kg (a dzidzia waży 1,6 kg) to normalne ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
Anetka, jutro się zmierze na cczo, ale jeszcze niedawno miałam 95 cm. Możesz mieć mały, to podobno nie ma znaczenia
![]()
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie 117cm! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.