Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 09:58   #2821
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Aniu, tak, tak jak pisałam o ślinotoku jak ponad rok temu, bo właśnie tak to wtedy wyglądało i podobnie wygląda teraz
Aaa Bo ja liczylam na zdjecie nowego auta

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:08   #2822
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie bo zapomniałam : super się Hania bawi, śliczna jest <3

Kurdę, Ami się zaczęła fajnie bawić Duplo, co chwilkę woła : "mama, popa, Ama sama!" ewnetualnie "Mami!" żebym coś pomogła, ale mamy małą płytkę konstrukcyjną i szybko nie ma miejsca. Czemu gooopia płytka konstrukcyjna wcale nie taka wielka ma kosztować 50 zł no paranoja z tą ceną. Chyba zacznę przegrzebywać all i znajdę używkę.
A swoją drogą czy wasze dzieci oprócz typowego "mama tata" używają formy "mami, tati?" Albo "mamiś!" "tatiś"?
Tak śmiesznie, jest normalne "mamo, mama' a tamto jest jakby "mamusiu, tatusiu"
taaaak, Leo uwielbia się bawić słowami, jak się wygłupia to robi grubym głosem mamuuuu a jak sie tuli to mowi maminia albo mama mia
tata to tylko tati albo marcin
a najlepiej mowi na S - nie brat tylko brać
bo Samuel nie umie wypowiedzieć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:14   #2823
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
A, i jeszcze - Nawijko - pytałaś, gdzie ta chata: oczywiście, że na zadupiu, 50 km od centrum GDN, ja będę mieć do pracy 43 km, tz o parę więcej, z tym że ja będę jeździć do biura jakieś 2-3 razy w tygodniu, a tz też może pracować z domu. W ogóle to parę minut od miejsca, w którym mamy działkę i mieliśmy się budować. W samej wiosce jest przedszkole, szkoła, kościół, sklep, remiza i finito

Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa. W tym tygodniu sporo powinno się wyjaśnić. Póki co nie mam nawet umowy przedwstępnej, a już wybierałam tapetę do pokoju Julkowego
http://livingstyle.pl/floral-backgro...-57751632.html
lub
http://livingstyle.pl/pretty-romanti...-42911740.html

Miłego dnia, spadam pracować
Podziwiam za wybor miejsca - ja jestem mieszczuch typowy!!

A tapety obie fajne!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to normalne,że Leo nie interesują zabawki? on woli bawić się patykiem,kapselkiem, grać na gitarze, rzucać ziemią w ogrodzie
od dłuższego czasu nie kupuję nic do zabawy poza książeczkami bo wszystko jest na 3 minuty, a na innych rzeczach potradi skupić się naprawdę bardzo długo
Moj ma tak samo, od zawsze
dlatego zabawek mamy pewnie niewiele, bo wszystkie ma w nosie.
Aktualnie dorwal miotle z szafy i zamiata

Potrzebuje chyba wsparcia
Kuba jest od kilku dni tak nieznosny, ze ciezko mi
Dzis np wyrwal listwe w salonie, potem zrzucil wiaderko z malinami i wymazal sie nimi w poblizu swiezo zlozonego prania Wlazi wszedzie, psuje co mu sie podoba i wciaz nie je...
znow wszystko wywala z szafek, takze mamy wieczny burdel wszedzie, bo sprzatanie mu nie w glowie :/
Na moje zakazy lub odwracanie uwagi reaguje glosnym "nieeeeeeeee" i wyciem, a ja juz nie wiem w ktora dziure sie schowac, zeby przetrwac...
Kubus jest bardzo glosnym dzieckiem. Jak nie krzyczy to piszczy albo placze. A ja bym chciala choc chwilke ciszy... Dzis tu juz chcialam wyc razem z nim, a gdzie do konca dnia!

Dodatkowo chyba powoli frustruje mnie siedzenie w domu, a TZ nie chce slyszec o zlobku i nie widzi problemu. Ale to raczej temat na dluzsza wypowiedz

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-09-08 o 10:20
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:20   #2824
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Kurdę, Ami się zaczęła fajnie bawić Duplo, co chwilkę woła : "mama, popa, Ama sama!" ewnetualnie "Mami!" żebym coś pomogła, ale mamy małą płytkę konstrukcyjną i szybko nie ma miejsca. Czemu gooopia płytka konstrukcyjna wcale nie taka wielka ma kosztować 50 zł no paranoja z tą ceną. Chyba zacznę przegrzebywać all i znajdę używkę.
A swoją drogą czy wasze dzieci oprócz typowego "mama tata" używają formy "mami, tati?" Albo "mamiś!" "tatiś"?

Małpuje mnie Ami strasznie, wczoraj użyłam do Tż słowa "moment" i Ami teraz ciągle jak ja coś chcę to mi mówi "mement, mement" i chce mi robić "tawę" w kubku moim (mam taki ulubiony)
Taknu nas jest tata, tatusiu,
Dziadzia, dzidziuś
Mama, mamo, mika
Baba, baba jaga
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:21   #2825
Debrah
Zakorzenienie

To się wypowiedz Nawijko , chętnie wesprzemy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:41   #2826
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

A tapety obie fajne!

Dzis np wyrwal listwe w salonie, potem zrzucil wiaderko z malinami i wymazal sie nimi w poblizu swiezo zlozonego prania Wlazi wszedzie, psuje co mu sie podoba i wciaz nie je...
znow wszystko wywala z szafek, takze mamy wieczny burdel wszedzie, bo sprzatanie mu nie w glowie :/
Na moje zakazy lub odwracanie uwagi reaguje glosnym "nieeeeeeeee" i wyciem, a ja juz nie wiem w ktora dziure sie schowac, zeby przetrwac...
Kubus jest bardzo glosnym dzieckiem. Jak nie krzyczy to piszczy albo placze. A ja bym chciala choc chwilke ciszy... Dzis tu juz chcialam wyc razem z nim, a gdzie do konca dnia!

Dodatkowo chyba powoli frustruje mnie siedzenie w domu, a TZ nie chce slyszec o zlobku i nie widzi problemu. Ale to raczej temat na dluzsza wypowiedz

O jak ja Cie rozumiem! Yae tez ma trudny rtap. W domu w sumie, to mnie bawi i nic sobie z tego nie robie, ale wystarczy, ze wyjdziemy z domu... Chociaz ciekawa obseteacja: jest tz, jest ok. Dzis pojechalysmy do sklepu po zakupy na kolacje: krotkie i konkretne. Wiecie jak sie skonczyly? Ja zaplakana w asyscie dwoch pracownic sklepu.yae uciekla ze swojego wozka najpierw, to odstawilam i wyprobowalam po kolei trzy wozki sklepowe dla dzieci i jeden zwykly na zakupy. Nadal nie chciala siedziec, no to bedziemy chodzic. Minute za reke chodzilaa potenm sie zaczelo, porywanie wszystkiego z polek, wchodzenie na regaly, probowala ugryzc inna klientke. Ja jestem sama, nie moge przerwac zakupow, bo z glodu padniemy. I tak juz jest ciezko, bo od dwoch tygodni jemy albo zupki chinskie, albo na jednej nodze na miescie. Za dwa tygodnie lot. Zaczynam byc w stresie, ze Yae nie wysiedzi nawet obowiazkowego czasu na start i ladowanie. A nie daj boze niech turbulencje beda... W sklepie o pomoc poprosilam i babki cudne byly i swietnie zareagowaly. Ale jest ciezko jak nigdy dotad
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:49   #2827
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah u nas jest tatuuuuuuu mama dalej niet, ale skubaniec rozgadal sie po swojemu niesamowicie po tym tyg w zlobku, musze go nagrac bo potrafi monologi po 15-20min wczesniej sie to nie zdarzalo.
Debrah ile z siostra sie nie widzialas? Zazdroszcze, ja za moja siostra tak strasznie tesknie

Nawijko tule

Marsi, nie wyobrazam sobie oddania naszej koty, zawylabym sie na smierc chyba, zreszta wzielismy ja ze schroniska i mialabym ja oddac? Serce by mi peklo.... Jest z nami od 4lat, byla przy pierwszych dniach Pietraszka, mlody ja ubostwia, poza tym ona jest chora..... Nie jej wina (( dlatego szukamy jakiegokolwiek wyjscia......

Ehhhh za 10min drzemka w zlobku, boje sie niesamowicie.......

Ewulka jak tam kochana?

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 10:58   #2828
nafiyqa
Zakorzenienie

meneq, pocieszasz, bo widze, ze moze byc gorzej...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:59   #2829
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

A tapety obie fajne!

kochana, pocieszę- to wszystko mija
co prawda moj Leo nie płacze ale bardzo krzyczał, to trwało z miesiąc dwa
zobaczysz będzie dobrze, ja swojego dzieciaka z dnia na dzien nie poznaje
wyrwałości kochana
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:00   #2830
ezzo
Zadomowienie

hej

witam się i ja po weekendzie, my dla odmiany znowu na weselu byliśmy, tym razem nie balowaliśmy do rana bo idą trójki i strasznie mi się moje dziecie męczy. Meneq Ty serio pisałaś o tym, że w Japonii nie ma czegoś takiego jak problemy z ząbkowaniem?

Ultra gratuluję decyzji, co do tapety to pierwsza mi się bardziej podoba

Zdrówka dla wszystkich pochorowanych

Cytat:

Małpuje mnie Ami strasznie, wczoraj użyłam do Tż słowa "moment" i Ami teraz ciągle jak ja coś chcę to mi mówi "mement, mement" i chce mi robić "tawę" w kubku moim (mam taki ulubiony)
u nas, też jest mama, mamunia, mamusiu, tata i tatuś, ale tez bardzo często mama ewa i tata maciek.
Wczoraj mnie rozczulił bardzo, bo wracaliśmy autem od teściów, wiec kawał drogi, to nasza bida taka umęczona, ręce w buzi non stop i woła "mama pomoź, mama pomóź" aż mi się łezka w oku zakręciła, i dzisiaj w nocy to samo "mama pomóź"

ellmi ja nie chciałabym zabrzmieć jak niedowiarek i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzesz ale jak będziesz miała ochotę to wrzuć nam filmik Fifka jak recytuje wierszyk, może być ten od teściowej po prostu chciałabym usłyszeć takiego małego brzdąca mówiącego tak pełnymi zdaniami.

Nawijko
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:01   #2831
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Śliczne
Dziękuję Chyba tylko Tobie się spodobały
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziecie odstawione do zlobka, plakal dzisiaj troche ale jak tylko zobaczyl "swoja" pania to polecial jak na skrzydlach dzisiaj zostaje na drzemke wiec bardzo, bardzo prosze o kciuki

Z kota zle, w ogole nie korzysta z kuwety i zasikuje nam kanape, w calym mieszkaniu smierdzi jak sie wchodzi na kanapie nie idzie siedziec, cos strasznegojuz nie wiemy co z nia robic, zasypujemy soda i octem a sika i tak, kominek zapachowy dziala u nas 24/dobe bo serio, wytrzymac nie idzie;(

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Kciuki za Piotrusia
A co do kota to strasznie współczuję jedna wielka masakra bo wiem jak to śmierdzi
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem wogóle co to jest
Też nie wiedziałam, ale sprawdziałam na YT
Cytat:
A! Tż wczoraj kupił mi samochód
Łał!! Tak sam od siebie?
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

wesele udane na ślubie dwa razy się popłakałam. jak zobaczyłam parę młoda a potem na przysiędze. co było trochę komiczne bo Pan Młody zaczął strasznie płakać a Pannę Młodą ogarnął pusty śmiech
Moja Mama sobie świetnie poradziła wyjechaliśmy jak Hania spała, podobno jak sie obudziła to nas szukała i była smutna ale zaraz poszli na plac zabaw także jakoś pomogli Jej zapomnieć. na noc też zasnęła bez problemu
a my się wybawiliśmy, natańczyliśmy, najedliśmy Tż nie pił bo prowadził, za to ja mogłam pierwszy raz od ponad 2 lat nawet bimbru posmakowałam

ale teraz Hania ma katar pewnie ode mnei się zaraziła:/ no i znowu na szczepienie nie pójdziemy:/

Ultra gratuluję dezycji o zakupie!

elllmi u nas też się zaczęły pady na ziemię

szaja zdrówka dla D

ania cudny ten otulacz

Lady ja też kocham Holiday i mój Tż też (ale się nikomu nie przyzna)

oglądała któraś wczoraj ten program na tvn Mama kontra Mama? żenujący jak dla mnie:/

jeszcze Wam pokażę Hani zabawę z lalkami
https://www.youtube.com/watch?v=l27l...ature=youtu.be
Super , że wesele udane my idziemy się bawić w piątek.
Hania jest cudna pięknie się bawi

Cytat:
Daria mówi tylko "mama, tata".
Kciuki za usg. Ja też się stresowałam , a jak się później okazało - niepotrzebnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 11:27   #2832
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej

witam się i ja po weekendzie, my dla odmiany znowu na weselu byliśmy, tym razem nie balowaliśmy do rana bo idą trójki i strasznie mi się moje dziecie męczy. Meneq Ty serio pisałaś o tym, że w Japonii nie ma czegoś takiego jak problemy z ząbkowaniem?

Ultra gratuluję decyzji, co do tapety to pierwsza mi się bardziej podoba

Zdrówka dla wszystkich pochorowanych

u nas, też jest mama, mamunia, mamusiu, tata i tatuś, ale tez bardzo często mama ewa i tata maciek.

Wczoraj mnie rozczulił bardzo, bo wracaliśmy autem od teściów, wiec kawał drogi, to nasza bida taka umęczona, ręce w buzi non stop i woła "mama pomoź, mama pomóź" aż mi się łezka w oku zakręciła, i dzisiaj w nocy to samo "mama pomóź"

ellmi ja nie chciałabym zabrzmieć jak niedowiarek i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzesz ale jak będziesz miała ochotę to wrzuć nam filmik Fifka jak recytuje wierszyk, może być ten od teściowej po prostu chciałabym usłyszeć takiego małego brzdąca mówiącego tak pełnymi zdaniami.

Nawijko

Serio serio
Stary 2014-09-08, 11:37   #2833
litllesweetangel
Lurker ;)

Dzwonila do mnie babka z agencji w ktorej bylam ostatnio na rozmowie. Ma jakies 3 propozycje, jutro tam ide. Podala nazwe firmy i widze, ze to typowa produkcja jakies wtryskarki, galwanizowanie, montaz. Ehh a tak bardzo nie chcialam wracac do punktu zero i tak skonczyc ;/

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Nawijko u nas to samo ;/ byle cos zbroic. Jak jej cos zabiore to potrafi swiadomie podejsc i mnie walnac ;/ Albo podchodzi uderzy mnie w twarz tak, ze okulary spadaja i sie cieszy Dzisiaj rzucala ziemniakami po calym pokoju. Juz nie mam sily, nie raz podnioslam na nia glos ;/ Na zewnatrz wyrywanie sie na rekach, na nozkach uciekanie albo placz, bo zmeczona i nie chce isc. Z jedzeniem- to jest plucie, wylewanie mleka na sofe(juz nie mam sily jej czyscic). Bunt dwulatka jest koszmarny, a to dopiero poczatek

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:41   #2834
nancykenator
Zakorzenienie

dzień dobry
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:42   #2835
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej

ellmi, ja też bym chciała
Stary 2014-09-08, 11:59   #2836
iffonka7
Zadomowienie

hej

Po ostatniej przerwie w pisaniu jakos nie potrafie się wbić, chyba muszę się na nowo wprawić.

Od jakiegoś miesiąca może dwóch mam problem z Bartkowymi kupami i brzuszkiem, od czasu do czasu budzi się z wielkim płaczem, nie da się dotknąć i strasznie wierci się. Do tego mam bardzo brzydkie kupy raz ze śluzem, raz rzadkie. Od paru dni dawałam mu na noc do mleka espumisan i spał spokojnie wczoraj wieczorem zapomniałam mu dac i znowu w nocy wielki płacz. Nie mam pojęcia co to może być, jutro oddam jego kupke do badania, chyba że znowu wróciła alergia na białko mleka krowiego ale w sumie już gdzieś od marca mały pije normalne mm i do tej pory było ok.
Stary 2014-09-08, 12:13   #2837
Debrah
Zakorzenienie

Też bym chciała usłyszeć jak Fifi albo Oliwka mówią bo to na pewno urocze. Ani coraz więcej mówi też i strasznie mnie to jara więc chętnie posłucham.

Meneq: współczuję, mam nadzieję że dacie radę w samolocie. Sięgnij po pbp, lub książkę' jak mówić żeby dzieci nas słuchały jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły " ~ myślę że idealne na ten czas dla Was.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:15   #2838
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

Po ostatniej przerwie w pisaniu jakos nie potrafie się wbić, chyba muszę się na nowo wprawić.

Od jakiegoś miesiąca może dwóch mam problem z Bartkowymi kupami i brzuszkiem, od czasu do czasu budzi się z wielkim płaczem, nie da się dotknąć i strasznie wierci się. Do tego mam bardzo brzydkie kupy raz ze śluzem, raz rzadkie. Od paru dni dawałam mu na noc do mleka espumisan i spał spokojnie wczoraj wieczorem zapomniałam mu dac i znowu w nocy wielki płacz. Nie mam pojęcia co to może być, jutro oddam jego kupke do badania, chyba że znowu wróciła alergia na białko mleka krowiego ale w sumie już gdzieś od marca mały pije normalne mm i do tej pory było ok.
Współczuje://;// Ja jakbym miała znowu to przechodzić to chyba bym się załamała...

Poczytalam ale nie mam siły cytować, objeździłam dziś wszystkie urzędy w mieście, bo zaczął się sezon na skladanie papierów o rodzinne i wychowawczy- pamiętam, jak nie miałam jeszcze samochodu i musiałam wszedzie autobusem jeździć to była katorga....cały dzien z zycia wyjęty, a dziś od rana do 13 zalatwiłam wszystko.

Tztowi juz sie skonczył urlop my u tesciów, Amelka mi daje tak popalić, ostatnio płakałam z bezsilnosci bo ona sama juz nie wiedziala czego chce... na dodatek boi sie kąpać w brodziku;( od tygodnia jej nie umyłam porządnie głowy tylko zmoczyłam bo taka była histeria, nie mam pomysłu jak jej juz myć głowę w brodziku? wcześniej była wanna... help!

poza tym w weekend spalismy juz w naszym domku, co prawda rozpierdziel niesamowity był, ale jedna noc to co tam, piec jest wiec było cieplo;p prad jest wiec luz. W tym tygodniu koncza ocieplenie poddasza, zostaje tylko łazienka i moge isc mieszkac, bo największy balagan sie posprzata;p a tak w trakcie. Z T. spoko, ale na swoim to jednak na swoim....

Marsi, nie moge sie przyzwyczaić, że bedziesz mieć dziewczynkę;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-09-08 o 12:16
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:28   #2839
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Poczytalam ale nie mam siły cytować, objeździłam dziś wszystkie urzędy w mieście, bo zaczął się sezon na skladanie papierów o rodzinne i wychowawczy- pamiętam, jak nie miałam jeszcze samochodu i musiałam wszedzie autobusem jeździć to była katorga....cały dzien z zycia wyjęty, a dziś od rana do 13 zalatwiłam wszystko.

Jak byliśmy na urlopie z kąpaniem bylo to samo. Za chiny nie chciała się myć w brodziku. Skutkiem tego było, że tylko dwa razy na 9 dni udało mi się umyć jej głowe, bo była histeria nieziemska.

Lady, a Wasz kot nie kwalifikuje się do operacji? Pisałaś, że ma kamienie w pęcherzu? Albo coś sobie wymyśliłam.., bo jeśli tak to mój pies miał kamienie struwitowe w pęcherzu i został poddany operacji. Do dzisiaj jest na specjalnej karmie, żeby te kamienie nie odnawiały się. Pogadaj z jakimś dobrym wetem, może jest dla niej jakiś ratunek. Wiem jak śmierdzą kocie szczochy... ma sa kra...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 12:33   #2840
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

jutro ostatni dzień urlopu mam, dzisiaj TŻ pojechał do pracy, ehh szara rzeczywistość wraca
E, myślałam, że się ucieszysz, że jedzie

Cytat:
Insolito, wszystkiego najlepszego spóźnione
No i oczywiście Hje
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam Deli u t. bo juz sie chyba przeprowdzili?
Widać t. trzyma rygor i Deli z laptopa nie może korzystać

Cytat:
Nie chcę martwić, ale może być gorzej..... Choć też musi w końcu minąć

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, pocieszę- to wszystko mija
co prawda moj Leo nie płacze ale bardzo krzyczał, to trwało z miesiąc dwa
zobaczysz będzie dobrze, ja swojego dzieciaka z dnia na dzien nie poznaje
wyrwałości kochana
Jak? U nas nie mija od dobrych 4 miesięcy, a teraz nawet się pogorszyło do straszliwego apogeum...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-09-08 o 12:36
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:38   #2841
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko u nas to samo ;/ byle cos zbroic. Jak jej cos zabiore to potrafi swiadomie podejsc i mnie walnac ;/ Albo podchodzi uderzy mnie w twarz tak, ze okulary spadaja i sie cieszy Dzisiaj rzucala ziemniakami po calym pokoju. Juz nie mam sily, nie raz podnioslam na nia glos ;/ Na zewnatrz wyrywanie sie na rekach, na nozkach uciekanie albo placz, bo zmeczona i nie chce isc. Z jedzeniem- to jest plucie, wylewanie mleka na sofe(juz nie mam sily jej czyscic). Bunt dwulatka jest koszmarny, a to dopiero poczatek
Nie to ze się chwalę czy coś ale szczerzę współczuję, bo moje dziecko to jednak przeważnie aniołek, mam nadzieję że nie doczekam takich czasów jak u WAS. Czasem mnie uderzy w twarz ze śmiechem ale mam wrażenie ze to traktuje jako jakąś zabawę, tupie ze złosci i czasem piszczy ale widze że to i tak nic.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:38   #2842
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Serio serio
Z czego to w takim razie wynika? My jesteśmy nadgorliwe, czy te dzieciaki faktycznie inne?

A dzisiaj w polskim radio w jedynce była jakaś dłuższa audycja o Japonii, ja trafiłam na fragment o wielkości mieszkań, wypowiadał się Polak, który poślubił Japonkę. Mówił o domu i pięknym ogrodzie teściowej, który niestety tsunami zrównało z ziemią.

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2014-09-08 o 12:41
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:39   #2843
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Jak byliśmy na urlopie z kąpaniem bylo to samo. Za chiny nie chciała się myć w brodziku. Skutkiem tego było, że tylko dwa razy na 9 dni udało mi się umyć jej głowe, bo była histeria nieziemska.

Lady, a Wasz kot nie kwalifikuje się do operacji? Pisałaś, że ma kamienie w pęcherzu? Albo coś sobie wymyśliłam.., bo jeśli tak to mój pies miał kamienie struwitowe w pęcherzu i został poddany operacji. Do dzisiaj jest na specjalnej karmie, żeby te kamienie nie odnawiały się. Pogadaj z jakimś dobrym wetem, może jest dla niej jakiś ratunek. Wiem jak śmierdzą kocie szczochy... ma sa kra...
Może sie przyzwyczai? bo wanny długoo nie będzie, w nowym domu tez na razie nie robimy góry a na dole tylko będzie brodzik, w dodatku płaski(miało być w ogóle bez brodzika, ale jednak bedzie;])

Lady, współczuje mega z tym kotem, rozumiem przywiązanie.. ale ten zapach by mnie doprowadził do szału. Oby się udało znaleźć złoty środek na to.

My mamy psa tzn suczke;> kupiliśmy owczarka niemieckiego długowłosego siedzi z Edziem fajnie, bo Ed ma teraz kompankę a do domu to nie chce psa, na razie.. ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-09-08, 12:41   #2844
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

A nie je przypadkiem za duzo cukru?
Stary 2014-09-08, 12:42   #2845
ewulkaaa
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY!

Ultra - piękne te tapety i gratulacje wyboru domu!

Debrah
- co do jedzenia to chleb je normalnie, bułkę odrywa co do zdrobnień to...eheeem...najpeirw musimy zacząć mówić

Marsi - u nas też zabawki to zło, woli biegać, skakać, turlać się, kręcić i wszystkie zabawy wybagające ruchu. Ostatnio na smacerze w trójkę bawiliśmy się w berka

Lady - współczuję problemów z kotem, bardzo to musi być uciążliwe ja miałam kiedyś kota domowego (dalej żyje, tylko po przeprowadzce na wieś wybrał wolność, za cholere nie chciał wejść do domu, no to go zostawiłam bo coś tam miałam zrobić, no a on sobie znalazł miejsce, położył się spać i od tamtej pory nie wchodzi do domu w ogóle :noniewiem) no ale jak go dostałam to miał zapalenie jelit, miał taką biegunkę że WSZYSTKO w domu było w wiadomo czym, a jak śmierdział

Little - oby jutro były to jakieś porządne oferty, u mnie nadal cisze

My wczoraj spędziliśmy cudowny dzień, pojechaliśmy z Anią do krasiejowa i spędziliśmy tam caluśki dzień, ależ się Ania wybawiła, wybiegała itd jak wracaliśmy to juz przysypiała w samochodzie, ale jakoś tak nieswoja była...jak się okazało po powrocie do domu, miała gorączkę 39,5st. Wykąpaliśmy się, juz gorączka była 40,2 mialam wizję szpitala i IP, ale czopek zadziałał i już zaczęła spadać. Dziś rano było 38,3 , więc nie poszłyśmy do żłobka, tylko do lekarza. Ponoć to przez zęby, dziś nic już nie podawałam i gorączka sama przeszła, więc nie wiem co to było jutro mam nadzieję już normalnie pójdziemy, bo nie dość że adapacja nam kiepsko idzie, to jeszcze to

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:42   #2846
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
E, myślałam, że się ucieszysz, że jedzie

Dziękuję

Widać t. trzyma rygor i Deli z laptopa nie może korzystać

Nie chcę martwić, ale może być gorzej..... Choć też musi w końcu minąć

Jak? U nas nie mija od dobrych 4 miesięcy, a teraz nawet się pogorszyło do straszliwego apogeum...
tiaa... mam w tel net i moge sie podłączyć pod lapka, ale nie miałam czasu.

Nie mam pomysłu na obiad dla Amelki jakas zupke bym zrobila, ale ostatnio marnie z jedzeniem.

Hje, stara dup.ko, wszystkiego najlepszego

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-09-08, 12:46   #2847
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tiaa... mam w tel net i moge sie podłączyć pod lapka, ale nie miałam czasu.

Nie mam pomysłu na obiad dla Amelki jakas zupke bym zrobila, ale ostatnio marnie z jedzeniem.

Hje, stara dup.ko, wszystkiego najlepszego
Może zupa pomidorowa? U nas ta najlepiej przechodzi...

Ha, jestem młodsza od Ciebie!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:48   #2848
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Lady - Ania też odkąd chodzi do żłobka - szalony tydzień - się rozgadała po swojemu i baaardoz mnie to cieszy, może to jakiś krok na przód z naszym mówieniem, bo już sobie wkręcam różne rzeczy, ale powiem szczerze to mówienie po swojemu mnie zdecydowanie podbudowało

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:49   #2849
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A nie je przypadkiem za duzo cukru?

A mogłabyś rozwinąć swoją myśl dalej. Co cukier miał by z tym wspólnego? W sumie to kto wie czy nie zaczeło się to od momentu kiedy nasi sąsiedzi niemcy przyjechlali na urlop. Sąsiadka ciągle podała mu jakieś czekoladki przez płot a mi bardziej ja mówiłam że Bartek nie je czekalady to ona mu częście dawała.
Stary 2014-09-08, 12:50   #2850
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała tak, ma kamienie, ale wet powieedzial, że jeszcze nie kwalifikuje si,e do operacji, że szzkoda ją męczyć skoro jeszczse nie jest tak źle, mamy ją obserwować, kiedy przestanie całkiem sikać to od razu na stół a nie wiadomo, czy przeżyje w ogóle

Ewulka zdówka dla Ani!!!

Ellmi ja też miałam prosić o filnik, jestem cieekawa, jak takie maleństwo wygląda gadające

chociaż mojej kuzynki synek na roczek poszedł do fryzjera, siadł na fotelu i - pełnym zdaniem!!! Do fryzjerki "psisiedlem do pani ociąć włoski bo mam dzisiaj joczek"

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości