|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
A pachnie olejem lnianym, jak na mój gust. I aż takie odpychające to nie jest. ![]() Mega-niewydajna jest AiK, nakładam solidną garść i znika na włosach, natomiast mistrz wydajności to IMHO bananowy Stapiz. ![]()
|
|
|
#4262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej - chyba Sleek R&S. Resztki litrowej puszki dalej straszą w kącie łazienki, nie umiem go zużyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48137914]Słuchaj, moje włosy to też nie cud natury, pod względem gęstości są bardzo normalne, bardzo dużo robi po prostu cięcie. Gdy miałam włosy cięte na prosto to same z siebie wyglądały na mega gęste, ale mnie szalenie przytłaczały.[/QUOTE] Zdecydowanie tak. Też mam około 10 cm w kucyku, a z objętością bywa bardzo różnie. Bywa bardzo przeciętna, bywa imponująca (to głównie przy falach po koczku). Swoje robi tez skłonność do strączkowania - ona objętość zabiera. |
|||
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1410723003.272426.jpg
Wlasnie zauwazylam!!!!! Ale sie jaram, po niecalym miesiacu pielegnacji takie antenki z baby hair mam na calej glowie!!! Ale to motywujace ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze sobie po 2óch dniach nieobecności, a tu taki elaborat do czytania
Widzę wzmożoną aktywność weekendową i wracam do nadrabiania![]() Nadrobiłam Was! Kamiliah - fajne to Twoje cięcie było (nie, żeby teraz bylo gorzej), uwielbiam sobie Twoje włosy oglądać. Swan999 - jaki przyrost! Jak na 13 miesięcy i 2 cięcia w międzyczasie to jest baaardzo dobrze. Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-14 o 23:01 |
|
|
|
#4267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ja chciałam takiego długiego boba do ramion) NIGDY WIĘCEJ to było w listopadzie zeszłego roku, ale już je wyrównałam po długości - i to było ich jedyne cięcie od tragicznej wizyty w listopadzie. Końcówki są ok, ale włosy mi się tragicznie układają i czekam na podcięcie jak na szpilkach <3 ale pójdę w październiku jak zacznie się rok akademicki i będę we Wrocławiu bo tam mam ukochaną fryzjerkę <3 wstawię aktualizację przed i po podcieciu Cytat:
jak wszyscy coś robią to ja odwrotnie :PCytat:
straszna rzecz! mam manie przeczesywania włosów w ciągu dnia- wtedy są bardziej puszyste.jutro z ciekawości sprawdzę ile cm mam w kucyku, ale na pewno będzie marnie. A ja byłam dzisiaj na basenie i potem w saunie na 10 min. z kallosem algowym na głowie próbowałyście? ja czytałam kiedyś na jakiś blogu wpis właśnie o nakładaniu odżywki na włosy do sauny (bo w cieple lepiej włosy wchłaniają, a ja mam niskoporowate). nie powiem, żebym zauważyła jakąś dużą różnicę
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że takie tempo przyrostu utrzyma się przez następny rok, albo niech będzie najlepiej jeszcze szybsze ![]() Teraz przez dłuższy czas nie planuję żadnego podcinania, chciałabym nie musieć ciachać, aż osiągnę stanikową długość. Fajnie gdyby się tak udało. |
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie "stanikowa długość" jest taka nijaka... może dlatego, że utrzymuję ją od X lat i bardzo zaczęła mi ciążyć. Nie powiem, też chciałabym boba, najlepiej takiego jak w załączniku, bez grzywki. Ostatni raz miałam takie krótkie włosy chyba 20 lat temu.
Ale obiektywnie stwierdzam, że mogłoby mi być do twarzy w takiej fryzurze, choć pewnie nigdy jej nie zrobię, bo boję się, że zacznę "wyglądać na swój wiek" z krótszymi włosami, a tego bym nie chciała. ![]() I jeszcze słowo na temat mycia: myję co drugi dzień, ale drugiego zwykle spinam, bo włosy są smętne i szorstkie równocześnie. Jeśli chodzę w rozpuszczonych myję codziennie rano i od jakiegoś roku suszę suszarką, bo inaczej wyschnięte byłyby późnym popołudniem dopiero (choć nie wynika to z porowatości, ale raczej z ilości włosów) co jest bardzo uciążliwe zwłaszcza zimą. Zainwestowałam w jonizującą Rowentę i bardzo sobie chwalę.
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, jak jakaś dziewczyna pisała, że ona w celu podgrzania włosów wsadza w turban nagrzany zasilacz od laptopa
|
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba też sobie dam spokój z tą sauną.... Albo może spróbuję jeszcze raz z inną odżywką :-P
|
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze czepek + turban w zupelnosci wystarcza zeby utrzymac cieplo..;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napiszesz coś wiecej o bananowym Stapizie? Ostatnio go macałam, ale nie widziałam opinii ![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48138365]Bardzo różnie odbieramy zapachy, choć gdzieś ktoś kiedyś pisał, że ten Color ma trochę inny zapach w tzw. nowej wersji. Niestety, nie sprawdzę, gdyż nie jestem z drogeryjnych wąchaczy stada [/QUOTE]Kupiłam pierwszy baniak praktycznie od razu po premierze, jeszcze nie było o nim słychac na Wizażu czy blogach. nowszy baniak kupiłam w Hebe kilka miesięcy temu. Zapach odrzucał mnie tak samo, nie pamiętam jakolwiek różnicy ![]() Cytat:
A najbardziej wydajna maska mi się właśnie przypomniała. Anti age od Organique. Wystarczała mi ilość jak do posmarowania dłoni. Strasznie tłusta i powlekająca włosy. Solidna, ale dla mnie jednak za ciężka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Użyłam wczoraj nowej wersji olejkowej odżywki Gliss Kur. Niby po pierwszym razie za bardzo nie mozna niczego powiedziec, ale czuć, że coś pozmieniali. Jest mniej dociążająca, włosy zdecydowanie gorzej się rozczesują, mniej błyszczą. Wcześniejsza (o ile nie przeproteinowałam) robiła mi śliską taflę. Wczoraj po wysuszeniu miałam trochę sucharki bez blasku, czymś jakby powleczone. Rano po koczku są miękkie i gładkie, niby jest ok. przetestuję jeszcze z innym szamponem ![]() Jeżeli dla kogoś stara wersja była doskonała, to radzę się zaopatrzyć, GK oszczędza na olejach
|
||||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co mi wpadło w oko, to maska Arganicare, cenowo jeszcze do przeżycia (26 zł). Niech mnie ktoś poprawi, jeśli gadam bzdury, ale nawilżaczy tam chyba nie ma. Ewentualnie jeszcze nad Elseve Fibralogy dumam, ale zdała by się jaka promocja ![]() Najbardziej mnie frustruje, że wszystkie produkty wygładzające i do puszących się włosów mają nawilżacze, jakby jedynym powodem puchu była suchość. Na szczęście wilgotność spada (55%), oby tak dalej |
|
|
|
|
#4276 |
|
Konto usunięte
|
Najgorsza jest długość mdz stanikiem a talią cały czas mam wrażednie ze włosy nie rosną, ja rok nie mogę z niej wyjść - jednak poprzysięgłam sobie że do końca tego roku dam radę, bo już niewiele brakuje. Dla długowłosych - czy zapuszczanie między talia a linią bioder też się tak samo dłuży?
![]() W tamtym roku przed obcięciem udało mi się przekroczyć talię i mam wrażenie że widziałam postępy z miesiąca na miesiąc i zapuszczanie szło mi tak lekko. Kupiłam dzisiaj garniera oleo (odzywkę) bo nie mam nic do nakładania na "parę minut" po porannym myciu, a godzinę z maską mi się nie chce chodzić - ma same pozytywne recenzje. |
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
Mam tak samo. Włosy zawsze miałam tak między stanikiem a talią, a teraz to już w ogóle do pach
![]() Zawsze chciałam mieć włosy do talii albo do pasa i nigdy mi się nie udało, bo ciągle ścinam Teraz damy radę, co nie?
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z 1,9 litra odżywek do włosów i dwoma szamponami, o reszcie nie wspomnę
|
|
#4279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i już naprawdę mi się to znudziło. Dojście do talii byłoby wyraźnym postępem i nowym etapem, jeszcze tak z 5 cm. Damy rade jasne
|
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Wella Pro Series, chyba miałaś, sprawiała się dobrze?Zastanawiam się jakbyś reagowała na dodawanie odrobinki czegoś na parafinie do porcji gotowca. Tak robię z moją kaktusową Vatiką i jest super. Z tradycyjnym jej uzyciem miałam zawsze problem. Zmyłam za bardzo albo za mało. Mieszana z odzywką podkręca wygładzenie i blask. Jak mi się skończy Vatika, to chyba wypróbuję tej oliwki Bambino, notka K. mnie przekonała ![]() Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-09-15 o 17:23 |
||
|
|
|
#4281 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja słyszałam za to, że można ręcznik którego urzyjemy jako turbanu podgrzac w mikrofali. To już mi się wydaje sensowaniejsze, ale hm... nie znam się: czy można w ten sposób zrobic coś ręcznikowi, albo samej mikrofali?![]() Cytat:
Było bardzo dobrze, chociaż na 3 dni przed myślałam już, że nie dojadę. Najpierw jęczmień na oku, który nie poddawał sie tradycyjnym sposobom i spacyfikowalam go w końcu maścią od okulisty, a następnie mój partner 2 dni przed przypomniał sobie, że ma garnitur w domu rodzinnym 300 km od siebie No ale wszystko opanowaliśmy i było na prawdę warto![]() O weselu, ale już nieofftopowo: Widziałam kilka dziewczyn z bardzo ładnymi fryzurami (czasami upięciami, cześciej jednak ładnie wystylizowanymi rozpuszczonymi włosami). Czy musze pisać, że to były te dziewczyny które zajeły się swoimi włosami same (co do wielu z nich mam pewność ponieważ przebywałyśmy w tym samym hotelu)? Pozostałe osoby o kótrych mam 100% pewności, że udały się do fryzjera miały na głowach jakieś sztywne, polakierowane do granic możliwości hełmy. Mam wrażenie, że nadal wiele fryzjerek potrafi bardziej skrzywdzić niż pięknie uczesać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam pytanie: jak to to pachnie? Da się znieść? Bo mnie bardzo ciągnie do Vatiki na zimę (parafina) i się zastanaiwam czy to będzie równie straszne dla mojego nosa co Amla. Mam ochotę na Vatikę z czarnuszka lub czosnkiem.Patrzcie jakie włosy http://www.haartraumfrisuren.de/ Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-15 o 17:54 |
||||||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Litrowy balsam Anti-age od Romantic (9,99zł), balsam Venity z gingko biloba (4,70zł za 400ml), odżywkę do włosów normalnych Exclusive Collection od Bio Cosmetic Sweden (w zestawie z żelem pod prysznic 7,99zł, 500ml), szampon Isana Urea (2,99zł) i Joanna Naturia z miętą i wrzosem (500ml za 6,90zł). Na chwilę czuję się kosmetycznie zaspokojona, zakupy na Allegro poczekają
|
|
#4283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki jest 'termin przydatności' suszonych ziół? Rok temu w kwietniu kupiłam suszone liście pokrzywy, trzymałam przez ten czas w szafce i nie otwierałam. Mogę ją normalnie zaparzać i pić, czy za długo leżała? |
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze jak się napatrzę na takie włosiska to dostaję prawdziwego kopa motywacyjnego
- ogólnie dziwi mnie, że tak mało "inspiracji" się tu pojawia .Fajny ten garnier oleo - ma konsystencje bardziej jak gęsta maska niż zwykła odzywka http://www.senzalimiti.net/deutsch/k...kollektion.htm - odnośnik z bloga , piękne ozdoby - będę takie kupować jak już włosy stworzą ładnego koka bez oszukiwania
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-15 o 19:54 |
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze więc, że dzisiaj kupiłam w Carrefourze za szalone 3,19 zł odżywkę do włosów ekstremalnie suchych z Nectar of Nature. Konsystencję ma tłustawą, zapach jak AiK Garniera tylko bardziej ulepkowy. W składzie nic nawilżającego Cytat:
Dzięki za inspirację Cytat:
|
|||
|
|
|
#4287 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biorę się za picie!Cytat:
Był kiedyś temat o inspiracjach włosowych, szkoda, że umarł
|
||
|
|
|
#4288 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ja tak robię co dzień od roku z różnymi ozdobami w wielu wariantach . Problem pojawia się właśnie przy typowych śliskich gładkich włosach - patrz zdjęcia włosów eve w upięciach ![]() Cytat:
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-15 o 21:15 |
||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Człowiek się już nie cieszy, że ma wybór, tylko go to przytłacza
Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz
Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę
A pachnie olejem lnianym, jak na mój gust. I aż takie odpychające to nie jest. 

(ja chciałam takiego długiego boba do ramion) NIGDY WIĘCEJ 

Jedyne co mi wpadło w oko, to 
A jak Wella Pro Series, chyba miałaś, sprawiała się dobrze?