Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 21:05   #4261
Melanchton
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Rozumiem to psychiczne obciążenie, nic fajnego Człowiek się już nie cieszy, że ma wybór, tylko go to przytłacza

Trochę z innej beczki, jakie znacie najbardziej wydajne odżywki/maski, a jakie najmniej? Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę

Podobną historię miałam ostatnio z odżywką Ziaji z cermidami, używałam jej do zmywania, starczyła mi na 4 razy, a efekt w porownaniu do maski marny. Na szczęście kosztowała piątaka

Za to np. taka kokosowa maska Chantal bardzo fajnie powleka włos, można nakładać malutko, a efekt jest. Podobnie mam z maskami Elseve z serii repair

Rozumiem doskonale. Pierwszą puchę oddałam. Drugą zużyłam w bólach kładąc garściami. Działanie super, ale ten zapach Im dlużej używałam, tym bardziej byłam obrzydzona. Typowy śmierdziuch to nie jest, ale straszny dusiciel. Do działania tej maski pasowałby mi świeży, owocowy zapach, a nie takie coś
Color to chyba najwydajniejszy z Kallosów, hehe. A pachnie olejem lnianym, jak na mój gust. I aż takie odpychające to nie jest.
Mega-niewydajna jest AiK, nakładam solidną garść i znika na włosach, natomiast mistrz wydajności to IMHO bananowy Stapiz.

Stary 2014-09-14, 21:16   #4262
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Color to chyba najwydajniejszy z Kallosów, hehe. A pachnie olejem lnianym, jak na mój gust. I aż takie odpychające to nie jest.
Mega-niewydajna jest AiK, nakładam solidną garść i znika na włosach, natomiast mistrz wydajności to IMHO bananowy Stapiz.
Bardzo różnie odbieramy zapachy, choć gdzieś ktoś kiedyś pisał, że ten Color ma trochę inny zapach w tzw. nowej wersji. Niestety, nie sprawdzę, gdyż nie jestem z drogeryjnych wąchaczy stada
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:22   #4263
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę z innej beczki, jakie znacie najbardziej wydajne odżywki/maski, a jakie najmniej? Ostatnio się nad tym zastanawiałam. Zazwyczaj schodzi mi 15-20ml na raz. kupując szampon Seboradin dostalam miniaturkę maski z naftą. 50 ml tubkę zużyłam na raz Dając mniej, nie czułam, że cokolwiek mam na włosach. Tania nie jest i zdecydowanie się nie skuszę
Najmniej wydajna - Artego odżywka wygładzająca o konsystencji mleczka do demakijażu.
Najbardziej - chyba Sleek R&S. Resztki litrowej puszki dalej straszą w kącie łazienki, nie umiem go zużyć.

Cytat:
Rozumiem doskonale. Pierwszą puchę oddałam. Drugą zużyłam w bólach kładąc garściami. Działanie super, ale ten zapach Im dlużej używałam, tym bardziej byłam obrzydzona. Typowy śmierdziuch to nie jest, ale straszny dusiciel. Do działania tej maski pasowałby mi świeży, owocowy zapach, a nie takie coś
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48136360]Wiesz z czym mnie kojarzy się zapach tego Kallosa? Z mydłem, które w wielkich baniakach miała moja babcia w garażu i w którym to mydle topiliśmy z kuzynem ślimaki [/QUOTE]

Cytat:
Dla mnie Color kiepsko działa (właśnie z ulgą skończyłam), ale znośnie pachnie. Nadpsutym ciastkiem znaczy

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48137914]Słuchaj, moje włosy to też nie cud natury, pod względem gęstości są bardzo normalne, bardzo dużo robi po prostu cięcie. Gdy miałam włosy cięte na prosto to same z siebie wyglądały na mega gęste, ale mnie szalenie przytłaczały.[/QUOTE]

Zdecydowanie tak. Też mam około 10 cm w kucyku, a z objętością bywa bardzo różnie. Bywa bardzo przeciętna, bywa imponująca (to głównie przy falach po koczku). Swoje robi tez skłonność do strączkowania - ona objętość zabiera.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:30   #4264
hello_nka
Raczkowanie

ImageUploadedByWizaz Forum1410723003.272426.jpg
Wlasnie zauwazylam!!!!!
Ale sie jaram, po niecalym miesiacu pielegnacji takie antenki z baby hair mam na calej glowie!!!
Ale to motywujace

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zapuszczamy! cel- 60cm
hello_nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:35   #4265
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hello_nka Pokaż wiadomość
Załącznik 5791206
Wlasnie zauwazylam!!!!!
Ale sie jaram, po niecalym miesiacu pielegnacji takie antenki z baby hair mam na calej glowie!!!
Ale to motywujace
Gratuluję dzidziusiów
Stary 2014-09-14, 22:48   #4266
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Wchodze sobie po 2óch dniach nieobecności, a tu taki elaborat do czytania Widzę wzmożoną aktywność weekendową i wracam do nadrabiania

Nadrobiłam Was!

Kamiliah - fajne to Twoje cięcie było (nie, żeby teraz bylo gorzej), uwielbiam sobie Twoje włosy oglądać.

Swan999 - jaki przyrost! Jak na 13 miesięcy i 2 cięcia w międzyczasie to jest baaardzo dobrze.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-09-14 o 23:01
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 23:51   #4267
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hello_nka Pokaż wiadomość
Ja zapuszczam wlosy z asymetrycznego boba.. Przod mam tak juz prawie do ramion ale tyl jeszcze króciutki.. Mam plan do konca roku zapuscic tak, zebym mogla zrownac juz tyl z przodem a nie stracic jakos super z dlugosci.. Trzymajcie kciuki!
ja zaczynałam tak samo jak Ty :P po rozjaśnianiu ścięłam włosy do ramion i sobie pomyślałam, że chcę boba (bo mi się długie lata marzyła taka fryzura), ale fryzjerka ścięła mi o wiele za krótko ! (ja chciałam takiego długiego boba do ramion) NIGDY WIĘCEJ

to było w listopadzie zeszłego roku, ale już je wyrównałam po długości - i to było ich jedyne cięcie od tragicznej wizyty w listopadzie. Końcówki są ok, ale włosy mi się tragicznie układają i czekam na podcięcie jak na szpilkach <3 ale pójdę w październiku jak zacznie się rok akademicki i będę we Wrocławiu bo tam mam ukochaną fryzjerkę <3

wstawię aktualizację przed i po podcieciu

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Proste wykończenie było moim marzeniem przez wiele lat, kiedy fryzjerzy wmawiali mi, że tak się nie da, ale teraz wszędzie widzę dziewczyny z tak właśnie ściętymi włosami i przestało mi się to podobać. Niestety tak już mam, że jak coś wchodzi w powszechną modę, to z automatu przestaje mnie interesować
mam tak samo: zawsze na opak jak wszyscy coś robią to ja odwrotnie :P

Cytat:
Zdecydowanie tak. Też mam około 10 cm w kucyku, a z objętością bywa bardzo różnie. Bywa bardzo przeciętna, bywa imponująca (to głównie przy falach po koczku). Swoje robi tez skłonność do strączkowania - ona objętość zabiera.
Ja mam właśnie skłonność do strączkowania straszna rzecz! mam manie przeczesywania włosów w ciągu dnia- wtedy są bardziej puszyste.
jutro z ciekawości sprawdzę ile cm mam w kucyku, ale na pewno będzie marnie.

A ja byłam dzisiaj na basenie i potem w saunie na 10 min. z kallosem algowym na głowie próbowałyście? ja czytałam kiedyś na jakiś blogu wpis właśnie o nakładaniu odżywki na włosy do sauny (bo w cieple lepiej włosy wchłaniają, a ja mam niskoporowate). nie powiem, żebym zauważyła jakąś dużą różnicę
Stary 2014-09-15, 00:39   #4268
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Swan999 - jaki przyrost! Jak na 13 miesięcy i 2 cięcia w międzyczasie to jest baaardzo dobrze.
Cieszę się, że włosy tak mi rosną Mam nadzieję, że takie tempo przyrostu utrzyma się przez następny rok, albo niech będzie najlepiej jeszcze szybsze

Teraz przez dłuższy czas nie planuję żadnego podcinania, chciałabym nie musieć ciachać, aż osiągnę stanikową długość. Fajnie gdyby się tak udało.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 01:45   #4269
Melanchton
Zakorzenienie

Dla mnie "stanikowa długość" jest taka nijaka... może dlatego, że utrzymuję ją od X lat i bardzo zaczęła mi ciążyć. Nie powiem, też chciałabym boba, najlepiej takiego jak w załączniku, bez grzywki. Ostatni raz miałam takie krótkie włosy chyba 20 lat temu. Ale obiektywnie stwierdzam, że mogłoby mi być do twarzy w takiej fryzurze, choć pewnie nigdy jej nie zrobię, bo boję się, że zacznę "wyglądać na swój wiek" z krótszymi włosami, a tego bym nie chciała. Zostają więc tylko włosy do bioder! Jak na drugiej fotce. Ta "długość pomiędzy" zaczęła mnie już drażnić.
I jeszcze słowo na temat mycia: myję co drugi dzień, ale drugiego zwykle spinam, bo włosy są smętne i szorstkie równocześnie. Jeśli chodzę w rozpuszczonych myję codziennie rano i od jakiegoś roku suszę suszarką, bo inaczej wyschnięte byłyby późnym popołudniem dopiero (choć nie wynika to z porowatości, ale raczej z ilości włosów) co jest bardzo uciążliwe zwłaszcza zimą. Zainwestowałam w jonizującą Rowentę i bardzo sobie chwalę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bob+artystyczny+line+a.jpg (17,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.e.jpg (57,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-09-15, 08:48   #4270
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj na basenie i potem w saunie na 10 min. z kallosem algowym na głowie próbowałyście? ja czytałam kiedyś na jakiś blogu wpis właśnie o nakładaniu odżywki na włosy do sauny (bo w cieple lepiej włosy wchłaniają, a ja mam niskoporowate). nie powiem, żebym zauważyła jakąś dużą różnicę
Ja w ogóle nigdy nie zauważyłam różnicy pomiędzy sposobami czy czasem trzymania odżywki, więc dałam sobie spokój z łażeniem w czepku i innymi tego typu zabiegami. Jak coś działa, to zadziała i przez 3 minuty. Bardzo sobie chwalę moje nowe, minimalistyczne podejście do włosów

Przypomniało mi się, jak jakaś dziewczyna pisała, że ona w celu podgrzania włosów wsadza w turban nagrzany zasilacz od laptopa
Stary 2014-09-15, 08:50   #4271
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się, jak jakaś dziewczyna pisała, że ona w celu podgrzania włosów wsadza w turban nagrzany zasilacz od laptopa
To mi rozwaliło mózg
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:25   #4272
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Ja w ogóle nigdy nie zauważyłam różnicy pomiędzy sposobami czy czasem trzymania odżywki, więc dałam sobie spokój z łażeniem w czepku i innymi tego typu zabiegami. Jak coś działa, to zadziała i przez 3 minuty. Bardzo sobie chwalę moje nowe, minimalistyczne podejście do włosów

Hahahahahahah! Oja!
Chyba też sobie dam spokój z tą sauną.... Albo może spróbuję jeszcze raz z inną odżywką :-P
Stary 2014-09-15, 10:26   #4273
hello_nka
Raczkowanie

Cytat:

Wydaje mi sie, ze czepek + turban w zupelnosci wystarcza zeby utrzymac cieplo..;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zapuszczamy! cel- 60cm
hello_nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:18   #4274
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Zapach oleju lnianego jest dla mnie jeszcze gorszy

Napiszesz coś wiecej o bananowym Stapizie? Ostatnio go macałam, ale nie widziałam opinii

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48138365]Bardzo różnie odbieramy zapachy, choć gdzieś ktoś kiedyś pisał, że ten Color ma trochę inny zapach w tzw. nowej wersji. Niestety, nie sprawdzę, gdyż nie jestem z drogeryjnych wąchaczy stada [/QUOTE]
Kupiłam pierwszy baniak praktycznie od razu po premierze, jeszcze nie było o nim słychac na Wizażu czy blogach. nowszy baniak kupiłam w Hebe kilka miesięcy temu. Zapach odrzucał mnie tak samo, nie pamiętam jakolwiek różnicy

Cytat:
Najmniej wydajna - Artego odżywka wygładzająca o konsystencji mleczka do demakijażu.
Najbardziej - chyba Sleek R&S. Resztki litrowej puszki dalej straszą w kącie łazienki, nie umiem go zużyć.
Szkoda, że Artego to nie drogeryjna półka cenowa. Chętnie bym wypróbowała, kusi mnie też coś od Montibello i Kemon

A najbardziej wydajna maska mi się właśnie przypomniała. Anti age od Organique. Wystarczała mi ilość jak do posmarowania dłoni. Strasznie tłusta i powlekająca włosy. Solidna, ale dla mnie jednak za ciężka

Cytat:
Wchodze sobie po 2óch dniach nieobecności, a tu taki elaborat do czytania Widzę wzmożoną aktywność weekendową i wracam do nadrabiania

Nadrobiłam Was!

Kamiliah - fajne to Twoje cięcie było (nie, żeby teraz bylo gorzej), uwielbiam sobie Twoje włosy oglądać.

I jak tam na weselu? wybawiłas się dobrze?

Cytat:

Wyobraziłam sobie ten zwisający kabel

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Użyłam wczoraj nowej wersji olejkowej odżywki Gliss Kur. Niby po pierwszym razie za bardzo nie mozna niczego powiedziec, ale czuć, że coś pozmieniali. Jest mniej dociążająca, włosy zdecydowanie gorzej się rozczesują, mniej błyszczą. Wcześniejsza (o ile nie przeproteinowałam) robiła mi śliską taflę. Wczoraj po wysuszeniu miałam trochę sucharki bez blasku, czymś jakby powleczone. Rano po koczku są miękkie i gładkie, niby jest ok. przetestuję jeszcze z innym szamponem

Jeżeli dla kogoś stara wersja była doskonała, to radzę się zaopatrzyć, GK oszczędza na olejach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:22   #4275
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że Artego to nie drogeryjna półka cenowa. Chętnie bym wypróbowała, kusi mnie też coś od Montibello i Kemon
Przejrzałam co mają LokiKoki, ale niestety prawie wszystko ma nawilżacze Jedyne co mi wpadło w oko, to maska Arganicare, cenowo jeszcze do przeżycia (26 zł). Niech mnie ktoś poprawi, jeśli gadam bzdury, ale nawilżaczy tam chyba nie ma.
Ewentualnie jeszcze nad Elseve Fibralogy dumam, ale zdała by się jaka promocja

Najbardziej mnie frustruje, że wszystkie produkty wygładzające i do puszących się włosów mają nawilżacze, jakby jedynym powodem puchu była suchość.

Na szczęście wilgotność spada (55%), oby tak dalej
Stary 2014-09-15, 16:34   #4276
201801220933
Konto usunięte

Najgorsza jest długość mdz stanikiem a talią cały czas mam wrażednie ze włosy nie rosną, ja rok nie mogę z niej wyjść - jednak poprzysięgłam sobie że do końca tego roku dam radę, bo już niewiele brakuje. Dla długowłosych - czy zapuszczanie między talia a linią bioder też się tak samo dłuży?
W tamtym roku przed obcięciem udało mi się przekroczyć talię i mam wrażenie że widziałam postępy z miesiąca na miesiąc i zapuszczanie szło mi tak lekko.

Kupiłam dzisiaj garniera oleo (odzywkę) bo nie mam nic do nakładania na "parę minut" po porannym myciu, a godzinę z maską mi się nie chce chodzić - ma same pozytywne recenzje.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:50   #4277
Martyna0987
Raczkowanie

Mam tak samo. Włosy zawsze miałam tak między stanikiem a talią, a teraz to już w ogóle do pach
Zawsze chciałam mieć włosy do talii albo do pasa i nigdy mi się nie udało, bo ciągle ścinam Teraz damy radę, co nie?
Martyna0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:52   #4278
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzałam co mają LokiKoki, ale niestety prawie wszystko ma nawilżacze Jedyne co mi wpadło w oko, to maska Arganicare, cenowo jeszcze do przeżycia (26 zł). Niech mnie ktoś poprawi, jeśli gadam bzdury, ale nawilżaczy tam chyba nie ma.
Soki owocowe, które w niej są, śmiało pod humektanty podciągnąć można

Wróciłam z 1,9 litra odżywek do włosów i dwoma szamponami, o reszcie nie wspomnę
Stary 2014-09-15, 16:57   #4279
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martyna0987 Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Włosy zawsze miałam tak między stanikiem a talią, a teraz to już w ogóle do pach
Zawsze chciałam mieć włosy do talii albo do pasa i nigdy mi się nie udało, bo ciągle ścinam Teraz damy radę, co nie?
Ja ścięłam bo musiałam, nie dla kaprysu, ale zapuszczam juz tak długo że tez czasami mam dość. No i tkwię w tej długości okołostanikowotaliowej i już naprawdę mi się to znudziło. Dojście do talii byłoby wyraźnym postępem i nowym etapem, jeszcze tak z 5 cm. Damy rade jasne
Stary 2014-09-15, 17:21   #4280
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Najbardziej mnie frustruje, że wszystkie produkty wygładzające i do puszących się włosów mają nawilżacze, jakby jedynym powodem puchu była suchość.

Na szczęście wilgotność spada (55%), oby tak dalej
Kiedyś myślałam, że szukanie kosmetyków bez protein to wyzwanie... Czasem patrze na składy pod Twoim kątem i faktycznie jest ciężko coś znaleźć A jak Wella Pro Series, chyba miałaś, sprawiała się dobrze?
Zastanawiam się jakbyś reagowała na dodawanie odrobinki czegoś na parafinie do porcji gotowca. Tak robię z moją kaktusową Vatiką i jest super. Z tradycyjnym jej uzyciem miałam zawsze problem. Zmyłam za bardzo albo za mało. Mieszana z odzywką podkręca wygładzenie i blask.

Jak mi się skończy Vatika, to chyba wypróbuję tej oliwki Bambino, notka K. mnie przekonała

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Wróciłam z 1,9 litra odżywek do włosów i dwoma szamponami, o reszcie nie wspomnę
Co kupiłaś? Ciekawa jestem jak zawsze

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-09-15 o 17:23
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 17:51   #4281
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie "stanikowa długość" jest taka nijaka... może dlatego, że utrzymuję ją od X lat i bardzo zaczęła mi ciążyć. Nie powiem, też chciałabym boba, najlepiej takiego jak w załączniku, bez grzywki. Ostatni raz miałam takie krótkie włosy chyba 20 lat temu. Ale obiektywnie stwierdzam, że mogłoby mi być do twarzy w takiej fryzurze, choć pewnie nigdy jej nie zrobię, bo boję się, że zacznę "wyglądać na swój wiek" z krótszymi włosami, a tego bym nie chciała. Zostają więc tylko włosy do bioder! Jak na drugiej fotce. Ta "długość pomiędzy" zaczęła mnie już drażnić.
Dokładnie to samo myślę, ale z drugiej strony miewałam już włosy kończace się w okolicach pośladków (szczegół, że jako10-11 latka) więc, po prostu ta długosć wydaje mi sie za krótka, taka jakby "w połowie drogi".

Cytat:
Czego to desperatki nie wymyślą ja słyszałam za to, że można ręcznik którego urzyjemy jako turbanu podgrzac w mikrofali. To już mi się wydaje sensowaniejsze, ale hm... nie znam się: czy można w ten sposób zrobic coś ręcznikowi, albo samej mikrofali?

Cytat:
A najbardziej wydajna maska mi się właśnie przypomniała. Anti age od Organique. Wystarczała mi ilość jak do posmarowania dłoni. Strasznie tłusta i powlekająca włosy. Solidna, ale dla mnie jednak za ciężka

I jak tam na weselu? wybawiłas się dobrze?
Mam wrażenie, że Biovaxy są dośc wydajne.

Było bardzo dobrze, chociaż na 3 dni przed myślałam już, że nie dojadę. Najpierw jęczmień na oku, który nie poddawał sie tradycyjnym sposobom i spacyfikowalam go w końcu maścią od okulisty, a następnie mój partner 2 dni przed przypomniał sobie, że ma garnitur w domu rodzinnym 300 km od siebie No ale wszystko opanowaliśmy i było na prawdę warto

O weselu, ale już nieofftopowo: Widziałam kilka dziewczyn z bardzo ładnymi fryzurami (czasami upięciami, cześciej jednak ładnie wystylizowanymi rozpuszczonymi włosami). Czy musze pisać, że to były te dziewczyny które zajeły się swoimi włosami same (co do wielu z nich mam pewność ponieważ przebywałyśmy w tym samym hotelu)? Pozostałe osoby o kótrych mam 100% pewności, że udały się do fryzjera miały na głowach jakieś sztywne, polakierowane do granic możliwości hełmy. Mam wrażenie, że nadal wiele fryzjerek potrafi bardziej skrzywdzić niż pięknie uczesać.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Najgorsza jest długość mdz stanikiem a talią cały czas mam wrażednie ze włosy nie rosną, ja rok nie mogę z niej wyjść - jednak poprzysięgłam sobie że do końca tego roku dam radę, bo już niewiele brakuje. Dla długowłosych - czy zapuszczanie między talia a linią bioder też się tak samo dłuży?
W tamtym roku przed obcięciem udało mi się przekroczyć talię i mam wrażenie że widziałam postępy z miesiąca na miesiąc i zapuszczanie szło mi tak lekko.

Kupiłam dzisiaj garniera oleo (odzywkę) bo nie mam nic do nakładania na "parę minut" po porannym myciu, a godzinę z maską mi się nie chce chodzić - ma same pozytywne recenzje.
Potwierdzam, potwierdzam i jeszcze raz potwierdzam.

Cytat:

No to czekamy na szczegóły

Cytat:
Zastanawiam się jakbyś reagowała na dodawanie odrobinki czegoś na parafinie do porcji gotowca. Tak robię z moją kaktusową Vatiką i jest super. Z tradycyjnym jej uzyciem miałam zawsze problem. Zmyłam za bardzo albo za mało. Mieszana z odzywką podkręca wygładzenie i blask.

Jak mi się skończy Vatika, to chyba wypróbuję tej oliwki Bambino, notka K. mnie przekonała
Ooo posiadaczka parafinowo - olejowej Vatiki mam pytanie: jak to to pachnie? Da się znieść? Bo mnie bardzo ciągnie do Vatiki na zimę (parafina) i się zastanaiwam czy to będzie równie straszne dla mojego nosa co Amla. Mam ochotę na Vatikę z czarnuszka lub czosnkiem.

Patrzcie jakie włosy

http://www.haartraumfrisuren.de/

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-09-15 o 17:54
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:05   #4282
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Co kupiłaś? Ciekawa jestem jak zawsze
Dyktuję trendy

Litrowy balsam Anti-age od Romantic (9,99zł), balsam Venity z gingko biloba (4,70zł za 400ml), odżywkę do włosów normalnych Exclusive Collection od Bio Cosmetic Sweden (w zestawie z żelem pod prysznic 7,99zł, 500ml), szampon Isana Urea (2,99zł) i Joanna Naturia z miętą i wrzosem (500ml za 6,90zł).

Na chwilę czuję się kosmetycznie zaspokojona, zakupy na Allegro poczekają
Stary 2014-09-15, 18:07   #4283
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:

Patrzcie jakie włosy

http://www.haartraumfrisuren.de/
Och Są takie długie, i do tego idealnie zdrowe na całej długości i grube! Bajecznie wyglądają w warkoczu

Jaki jest 'termin przydatności' suszonych ziół? Rok temu w kwietniu kupiłam suszone liście pokrzywy, trzymałam przez ten czas w szafce i nie otwierałam. Mogę ją normalnie zaparzać i pić, czy za długo leżała?
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:09   #4284
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Jaki jest 'termin przydatności' suszonych ziół? Rok temu w kwietniu kupiłam suszone liście pokrzywy, trzymałam przez ten czas w szafce i nie otwierałam. Mogę ją normalnie zaparzać i pić, czy za długo leżała?
Powąchaj i sprawdź, czy nie zawilgły. Jeśli nie czuć pleśni ani wilgoci to możesz pić
Stary 2014-09-15, 19:49   #4285
201801220933
Konto usunięte

Zawsze jak się napatrzę na takie włosiska to dostaję prawdziwego kopa motywacyjnego - ogólnie dziwi mnie, że tak mało "inspiracji" się tu pojawia .
Fajny ten garnier oleo - ma konsystencje bardziej jak gęsta maska niż zwykła odzywka

http://www.senzalimiti.net/deutsch/k...kollektion.htm - odnośnik z bloga , piękne ozdoby - będę takie kupować jak już włosy stworzą ładnego koka bez oszukiwania

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-15 o 19:54
Stary 2014-09-15, 20:33   #4286
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu studzisz moje zapały Dobrze więc, że dzisiaj kupiłam w Carrefourze za szalone 3,19 zł odżywkę do włosów ekstremalnie suchych z Nectar of Nature. Konsystencję ma tłustawą, zapach jak AiK Garniera tylko bardziej ulepkowy. W składzie nic nawilżającego

Cytat:
Kiedyś myślałam, że szukanie kosmetyków bez protein to wyzwanie... Czasem patrze na składy pod Twoim kątem i faktycznie jest ciężko coś znaleźć A jak Wella Pro Series, chyba miałaś, sprawiała się dobrze?

Wella to takie 6/10, chociaż może za rzadko jej używam (przeważnie raz na tydzień), może przy częstszej znajomości pokazałby co potrafi.
Dzięki za inspirację w sumie mogę się pobawić z naftą, bo ostatnio coś o niej zapominam

Cytat:
Zawsze jak się napatrzę na takie włosiska to dostaję prawdziwego kopa motywacyjnego - ogólnie dziwi mnie, że tak mało "inspiracji" się tu pojawia .
http://www.senzalimiti.net/deutsch/k...kollektion.htm - odnośnik z bloga , piękne ozdoby - będę takie kupować jak już włosy stworzą ładnego koka bez oszukiwania
Ozdoby piękne, zastanawiam się tylko czy nadają się do każdych włosów, także takich mało posłusznych.
Stary 2014-09-15, 20:41   #4287
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Powąchaj i sprawdź, czy nie zawilgły. Jeśli nie czuć pleśni ani wilgoci to możesz pić
Pachnie tak samo, jak zaraz po zakupie więc wygląda na to że jest okej Biorę się za picie!

Cytat:
O właśnie! Czasem znajdę w sieci nieziemskie włosy, i mam ochotę podzielić się ze światem swoim znaleziskiem Był kiedyś temat o inspiracjach włosowych, szkoda, że umarł
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 21:14   #4288
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Ozdoby piękne, zastanawiam się tylko czy nadają się do każdych włosów, także takich mało posłusznych.
Tego typu ozdoby są według mnie właśnie do mało posłusznych grubych falowanych włosów, które wybornie prezentują się w upięciach - można je poskręcać, przygładzić i wszystko jest na miejscu . Ja tak robię co dzień od roku z różnymi ozdobami w wielu wariantach . Problem pojawia się właśnie przy typowych śliskich gładkich włosach - patrz zdjęcia włosów eve w upięciach

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
O właśnie! Czasem znajdę w sieci nieziemskie włosy, i mam ochotę podzielić się ze światem swoim znaleziskiem Był kiedyś temat o inspiracjach włosowych, szkoda, że umarł
Dlatego ja zawsze wrzucam tutaj linki i zdjęcia, które na mnie wywarły największe wrażenie.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-15 o 21:15
Stary 2014-09-15, 21:39   #4289
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu studzisz moje zapały Dobrze więc, że dzisiaj kupiłam w Carrefourze za szalone 3,19 zł odżywkę do włosów ekstremalnie suchych z Nectar of Nature. Konsystencję ma tłustawą, zapach jak AiK Garniera tylko bardziej ulepkowy. W składzie nic nawilżającego
Powiem Ci, że ta dziwna, nieznana mi wcześniej odżywka z Bio Cosmetic Sweden też nie ma humektantów
Stary 2014-09-15, 23:06   #4290
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że ta dziwna, nieznana mi wcześniej odżywka z Bio Cosmetic Sweden też nie ma humektantów
Gdzie ją dorwałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości