|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wysadzając dziecko reaguje na sygnały jakie mi daje przed zrobieniem siku/kupki. Wysadzam ją ona się załatwia. nie zmuszam jej do tego, bo to nie jest założeniem metody. Nie chce to nie trzymam na siłe, a "wpadkami" sie nie przejmujemy ![]() ![]() Co do stresu i aspektów psychologicznych to tego poprostu nie ma. dziecko nie jest zmuszane, wiec nie ma go co stresować, moja córka nawet jest zadowolona (dziś był bunt to odpuściliśmy na kilka pieluch i znów się cieszy) to tylko w kwestii wyjaśnienia bo nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać ![]() A lekarz pewnie by Cie nie zjadł jeżeli by wiedział jakie są założenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zaraz Ci wyslę tego maila, zupełnie zapomniałam ![]() mądry lekarz na pewno by tego nie skrytykował, ale z lekarzami różnie bywa ![]()
![]() |
#1354 |
Zadomowienie
|
Ciekawy artykuł o sadzaniu na nocnik http://www.mamazone.pl/artykuly/male...na-nocnik.aspx
A tu kiedy powinno się wysadzać http://parenting.pl/portal/trening-czystosci A ja nie myślę o własnych ambicjach tylko o przyszłości dziecka i późniejszy jego rozwój Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-15 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Ja do Jeremiego mowię przez większa cześć czasu, kiedy nie spi. Ale jasne, ze zdarza sie, ze milcze. Aczkolwiek On uwielbia jak mowię, zawsze jak nie spi na spacerze to przygląda sie na mnie i gaworzy. Wiec sobie rozmawiamy.
Ja bardzo lubię do Niego gadać, uwielbiam to ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam zamiar zacząć sadzac synka na nocnik od 6. Miesiąca tzn. Jak będzie w miarę pewnie siedzial. Po prostu żeby się przyzwyczaił i oswoil z tym. Jednocześnie nie będę rezygnować z pampersow do roczku a potem już tylko na noc. Nie wiem czy dobrze myślę bo to moje pierwsze dziecko... każdy na swój własny sposób ale moja bratowa miała problem z synkiem bo bał się nocnika a z kolei też nue chciała go do niczego zmuszać. Jednak odpieluchowanie to trudny temat .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Raczkowanie
|
Dusiu zle zrozumialas wysadzanie
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys wam pisałam że moje dziecko ma aktywnosc z rana, pozniej od 10 do 13 spi, poznij znow aktywnosc z drzemkami do 17, karmienie spacer na którym śpi i kąpiel a dzisiaj spała na spacerze do 13 pozniej nakarmilam i drzemała, o 15;30 obudzila sie i byla marudna, napiła się 5minut mleczka i spi do tej pory ... zaraz czas na karmienie i spacer a ta sobie drzemie w najlepsze ![]() mam wrazenie że ona z dnia na dzien coraz wiecej spi, albo ma jeden dzien marudny a nastepne przesypia - jak kiedyś marudziłam że moje dziecko w ogóle nie spi to teraz jest odwrotnie i też się zaczynam martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie martwcie sie końcem lata. Ma byc ładnie do końca października. A potem tylko święta, wiosna i znowu lato. Będziemy juz biegały za naszymi szkrabami
![]() Apropos rozmawiania z dziećmi to trzeba pamietać aby dawać im szanse na "odpowiedz". Gdzieś w tv mówili, ze dzieci wychowywane przez dziadków zaczynaja pózniej mowić i gorzej komunikują swoje potrzeby w przyszłości wlasnie dlatego, ze dziadkowie zalewają je potokiem słów, nie oczekując w ogóle sygnałów zwrotnych. Nie wiem czy jest to poparte jakimiś badaniami, ale wg mnie brzmi całkiem logicznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos rozmawiania z dzieckiem to jedyne czego się trzymam to mówienie w normalny sposób. Bez seplenienia i zdrabniania ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-15 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mowię normalnie, chociaż czasami wyrwie mi sie jakies zdrobnienie ![]() Ale to przez jednego z dziadków, ktory tak do niego mowi. To tak słodko wyglada, jak dojrzały facet zaczyna dziecinnie gadać na widok wnuka, ze aż podlapalam pare zwrotów hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |||
Zakorzenienie
|
Ja też skorzystałam z gotowców. Świeże i ciepłe przywieźli mi na umówioną godzinę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do karmienia, to nie zawsze na mm dziecko dłużej śpi. Moja budzi się co 2,5-3 godziny czy to dzień czy noc ![]() Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-09-15 o 20:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też byłam dziś na zakupach i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się z nad cyca ![]() Joanna u mnie zostało tylko wieczorne i poranne karmienie, Mała jest w miarę spokojna wtedy. W ciągu dnia jak się okazało to nie problem ilosci pokarmu ale tego,że ona po prostu woli butle nie powiem bo mi taki system póki co bardzo odpowiada i mam zamiar tak pociągnąć jeszcze z miesiąc ale chyba nie dłużej choć zobaczymy... ![]() jestem po pierwszym dniu w pracy i.... jest bosko ![]() ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-09-15 o 21:21 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zadomowienie
|
Heloł, heloł, heloł
![]() Witam się po urlopowej nieobeności, zupełnie nie miałam czasu do Was zajrzeć, więc mam sporo do nadrabiania.. chociaż z góry przepraszam, zapewne wszystkiego nie nadrobię ![]() Zostawić Was na tydzień a Wy już chodzicie do pracy i wysadzacie dzieci ![]() ![]() Dla pracujących mam duży szacun, ja wzięłam roczny urlop z góry... a jeśli można spytać, co Was skłoniło do przerwania macierzyńskiego? a może nie przerwałyście, tylko macie jakiś dobry układ z szefem? ![]() A co nocnika.. nie zgłebiałam tematu, kiedyś tylko widziałam w ddtvn jak Reni Jusis wysadzała 2 miesięczne dziecko i wydało mi się to śmieszne trochę.. No ale jeśli jest to jakaś metoda i rodzicom się chce śledzić sygnały dziecka.. Przy pierwszym dziecku to może realne,przy kolejnym chyba już nie ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam baaardzo pobieżnie, może jutro coś więcej poczytam ![]() Powiem Wam, że dobrze nam zrobiły te wakacje, fajnie się oderwać od codzienności ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam spać, musiałam dziś sama dzieci ogarnąć do spania bo tż chooory, tzn coś z żołądkiem, ja też osłabiona bo wczoraj mnie rewolucja żołądkowa dopadła, a dziś biedny tż... no i same wiecie... nic gorszego niż chory chłop, gorzej niż z dzieckiem ![]() ![]() ![]() No dobra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
DEB też lubię Bieszczady, ogólnie to uwielbiam góry, ale do Bieszczad mam najbliżej, bo ze 2 godziny drogi i widać pierwsze pagórki
![]() Jeśli chodzi o mówienie do dzieci to ja nie widzę nic złego w "zdrobnieniach", przecież nikt nie mówi tak na okrągło do dziecka, a tym bardziej na pewno nie ma to wpływu na jego mówienie w przyszłości. Bez przesady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
Fame, zgadzam sie w 100%, jeśli chodzi o zdrobnienia.
Nie toleruje seplenienia do Dziecka, ale zdrobnienia? A dlaczego nie? W rozmowie z dorosłym zdarza mi się zdrabniać i mowić na przykład „pieniążki” czy „słoneczko”. I co w tym złego niby? Wysłane z iPhone
![]() |
#1370 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Debesciara, super, że urlop udany ![]() ![]() Młoda obudziła się o 6, zjadla i dosypia dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Napadł mnie syndrom perfekcyjnej pani domu i juz wysprzatalam całe mieszkanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
sadzane na nocnik zbyt wcześnie mogą zacząć używać innych mięśni do kontroli oddawania moczu. To z kolei w znacznie starszym, dorosłym wieku może powodować bóle kręgosłupa i nieprawidłowości w trzymaniu moczu oldzia tu w tym fragmencie nie chodzi o sposób ułożenia na nocniku tylko o mięśnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do szefa to ... ja go nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() miłego dzionka ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Rozeznanie
|
Malwiska, uwierz mi, to się nie zdarza codziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() debeściara, świetnie że wyjazd się udał ![]() ![]() co do zdrabniania, to ja mowię do małej normalnie, chociaż często wyrywa mi się głupie "cio tam" ![]() ![]() ![]() witam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
a właśnie, Oldzia - dziękuję bardzo za książkę
![]() ![]() dusia, może najpierw byś sobie poczytała o co kaman, a potem się wypowiadała? ![]()
![]() |
#1378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dusia_tcv. Dziewczyny dobrze mówią. Poczytaj najpierw. Ja nie jestem wielką zwolenniczką NHN ale nie widzę w tym nic złego. Nikt nie ma zamiaru wysadzac na siłę dziecka... NHN i to o czym piszesz to dwie różne rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zadomowienie
|
Czytałam i wiem o co chodzi
![]() ![]() Sam fakt wypatrywania sygnałów i wysadzanie po spaniu piciu to tak ale tak małe dziecko dla mnie osobiście jest za małe i bała bym się komplikacji w dalszym życiu Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-16 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co tam laseczki znowu spięcia ![]() ![]() ![]() Debiś super, że jesteś zadowolona to naważniejsze , a tak poza tym to zazdroszczę ![]() ![]() Malwiska dzięki za link zakupię od razu dwa bo starszej rzeczy mam w jakimś obleśnym pudełku ![]() Co do zdrobnień to czasami mówię do małej jak marudzi cio tam? I nie widzę w tym nic strasznego ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.