Scent Bar LIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 16:11   #4081
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
ALE - jest jakaś kawa mielona co nie smakuje octem?
hm, a mnie to właśnie głównie rozpustne smakują kwaśno.. a na mielonych kawach (niektórych przynajmniej) widziałam że bywa napisane czy większa czy mniejsza kwasowość

Cytat:
wygląd wyglądem, różne włosy oczy itepe są bardziej akceptowalne bo każdy się wyglądem różni i do takich różnic jesteśmy przyzwyczajeni sami od małego, nie trzeba nam tłumaczyć, że każdy ma inny wygląd bo to widać na co dzień. ale z wiarą jest gorzej bo 3/4 do 99 % grupy ma klepane od małego jedno i to samo. i tu nagle ktoś o innych poglądach wyróżnia się bardziej. jest większe poczucie solidarności i przyzwolenia grupy na nękanie tego odmieńca. bo MY mamy komunię i rowerek i imprezę, a ON nie. to on jest gorszy.
bo się nie tłumaczy dzieciom, że są inne wiary. po co. żeby jeszcze zmieniło zdanie jak dorośnie i co ja sąsiadom powiem? bo będzie szatanistą? bo to grzech wierzyć w coś innego i mówić o tym bo bo tak jak nakłanianie do grzechu? a po reszcie po wuj sobie komplikować życie niech to tłumaczy szkoła od tego jest.
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To nie jest bez sesnu, ostracyzm religijny to jest wyjątkowa miazga. To nie rude włosy. to innego typu wykluczenie, nie są te powody jednakowo silne w społeczeństwie dzieciaków. No i to o czym mówisz, wielokultorowość, wielonarodowość zaczyna się ledwie dziać, to jeszcze nie jest powszechne i tylko w wielkich miastach. W reszcie kraju dalej krucjata trwa
Przeżywają, choć coooraz mniej, wszystko się pomaaaału zmienia, kwestia pokoleniowa.
a moim zdaniem to się wcale nie bierze z dzieciaków... to się ewentualnie bierze z rodziców, bo dzieci wg mnie maja prostsze spojrzenie i prostsze powody nielubienia kogoś - w sensie "bo ona jest głupia i zmyśla" a nie "bo ona nie przystąpiła do komunii"

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Odmieńców się w grupie (zwłaszcza wśród dzieci) nękało jak świat światem niezależnie od powodu odmienności.
Co, jako kujon noszący okulary od ósmego roku życia, i to taki, który zawsze wolał poczytać książkę niż iść na zabawę, wiem z autopsji

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Kameno, nie glutem lnianym a lnem mielonym
acha nie załapałam, fakt, drobna różnica

Cytat:
kąpot nie ale we szklance skórkę od banananana, na to woreczek z obciętym rogiem i ten obcięty róg do środka na taki jakby lejek wcisnęłam, umocowałam woreczek gumką do wuosów na szklance żeby po szkle nie wyłaziły i wszytkie dziady latające się złapały. nie wyjdą bo som gópie i nie wiedzom, że po dziurce od lejka się wyjdzie. cisną się do góry i wynijść nie mogą
genialne!!!!!!!!!!!!!!!

dziś wypróbuję, bo akurat mam hodowlę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 16:13   #4082
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

a ja lubieu Botytris bardzo jestem nudna
Ja też Obecnie nurzam się w Bal d'Afrique i chcę wiecej więcej więcej - mam totalną fazę na słodkie zapachy.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 16:15   #4083
Florens
Zakorzenienie

macham znad smsa od Kozy pyta jak moje samopoczucie

no dobra, już wyjaśniam, w moim życiu od niedawna koegzystują dwie kozy , jedną dobrze znacie (to owo urządzenie grzewcze) druga zaś jest nowa/nowy. To mój wspaniały stomatolog, dr. Koza

przelatuję Was z doskoku i przelotem, bo mam Mam na stanie

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 16:30   #4084
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

a moim zdaniem to się wcale nie bierze z dzieciaków... to się ewentualnie bierze z rodziców, bo dzieci wg mnie maja prostsze spojrzenie i prostsze powody nielubienia kogoś - w sensie "bo ona jest głupia i zmyśla" a nie "bo ona nie przystąpiła do komunii"
No bierze się koniec końców z rodziców, aaaaaale większość rodziców że antychryst jest be = większość dzieciaków myśli to samo. Czyli jak jeden rodzic uświadomi swego dida inaczej, to i tak na ostracyzm naraża.

U dzieciaków to właśnie odbywa się tak - " jaki inny, jakiś dziwny, co z nim jest nie tak?" Przerabiałam, bo mieliśmy w klasie jednego. Nie wiadomo o czym z nim gadac, kim on jest, co sobie myśli, z obcej planety jakiś. Takie mniej więcej wrażenia. Żal mi go było, skumplowałam się, no i mnie wykluczyli na jakiś czas. Musiałam się odkumplować, żeby nie trzymać z cytuję "odmieńcem".

To wszystko jest przecież sprytnie tak włąśnie skonstruowane, żeby czym skorupka za młodu , zanim jeszcze nastąpi samodzielne, krytyczne myślenie, zanim zaczną kontestować sytuację. Potem niektórzy odkrywają że to bujda na resorach, i jako dojrzałe osoby stanowią już o sobie i decydują co kupuję jak i dlaczego.

W społeczeństwie zdominowanym przez katolickie nazwijmy to zachowania, obrzędy zrozumiałym dla mnie jest lęk powiedzenia w sumie małemu dziecku - słuchaj Kazik, tak na prawde to Boga nie ma, mówię Ci to ja Mamusia i Tatuś, i miej gdzieś co pomyślą inni. To może i onzaczac z jednej strony odwagę rodzica, ale z drugiej lekkomyslność. Bo już odpowiadamy za drugą osobą. Szczerze, mam z tym spory dylemat co bym zrobiła, na moją korzyść działą czas, bo czasy się szybciej teraz zmieniają. Ale zaiste nie wiem, czy jest jakieś bezbolesne dla dzieciaka rozwiązanie w tej sytuacji. W sensie jeśli rodzice niewierzący.

No bo ja póki co odpowiadam tylko za siebie, i tylko moją sprawą jest co ja sobie myślę i robię i można mi tera naskoczyć. Ale kiedyś to będzie rzutować na dziecko i co wtedy lepsze? Dziś tego nie wiem.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-17 o 16:33
Stary 2014-09-17, 17:01   #4085
Polly_
grozi wypollizowaniem

golden- przyszedł mi do głowy zasłyszany sposób, moze owin go kocykiem do usypiania i takiego zawinietego spróboj odłozyc do łózeczka?

a w nocy jak sie budzi to nic nie pomaga na szybkie ponowne uśniecie? smoczek? głaskanie? ręka na czole? szmatka na głowie lub przy buzi?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:06   #4086
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
No bierze się koniec końców z rodziców, aaaaaale większość rodziców że antychryst jest be = większość dzieciaków myśli to samo. Czyli jak jeden rodzic uświadomi swego dida inaczej, to i tak na ostracyzm naraża.

U dzieciaków to właśnie odbywa się tak - " jaki inny, jakiś dziwny, co z nim jest nie tak?" Przerabiałam, bo mieliśmy w klasie jednego. Nie wiadomo o czym z nim gadac, kim on jest, co sobie myśli, z obcej planety jakiś. Takie mniej więcej wrażenia. Żal mi go było, skumplowałam się, no i mnie wykluczyli na jakiś czas. Musiałam się odkumplować, żeby nie trzymać z cytuję "odmieńcem".

To wszystko jest przecież sprytnie tak włąśnie skonstruowane, żeby czym skorupka za młodu , zanim jeszcze nastąpi samodzielne, krytyczne myślenie, zanim zaczną kontestować sytuację. Potem niektórzy odkrywają że to bujda na resorach, i jako dojrzałe osoby stanowią już o sobie i decydują co kupuję jak i dlaczego.

W społeczeństwie zdominowanym przez katolickie nazwijmy to zachowania, obrzędy zrozumiałym dla mnie jest lęk powiedzenia w sumie małemu dziecku - słuchaj Kazik, tak na prawde to Boga nie ma, mówię Ci to ja Mamusia i Tatuś, i miej gdzieś co pomyślą inni. To może i onzaczac z jednej strony odwagę rodzica, ale z drugiej lekkomyslność. Bo już odpowiadamy za drugą osobą. Szczerze, mam z tym spory dylemat co bym zrobiła, na moją korzyść działą czas, bo czasy się szybciej teraz zmieniają. Ale zaiste nie wiem, czy jest jakieś bezbolesne dla dzieciaka rozwiązanie w tej sytuacji. W sensie jeśli rodzice niewierzący.

No bo ja póki co odpowiadam tylko za siebie, i tylko moją sprawą jest co ja sobie myślę i robię i można mi tera naskoczyć. Ale kiedyś to będzie rzutować na dziecko i co wtedy lepsze? Dziś tego nie wiem.
ale Rejcz, czym te dzieciaki mają nasiąkać w domu? kolacją wigilijną, święceniem jajek i imprezą komunijną? nie sądzę, żeby w większości polskich domów rzeczywiście odbywały się modlitwy przed jedzeniem, regularne chodzenie do kościoła, przystępowanie do spowiedzi, rozmowy o bogu... no chyba że czasy się aż tak zmieniły ale za moich kk/bóg/religia to nie był żaden temat do rozmowy wśród rówieśników... a miałam różnorodność religijną i w podstawówce i w liceum, ale to nie był powód "nielubienia" kogoś. tego Twojego "odmieńca" rzeczywiście traktowaliście inaczej tylko z tego powodu że nie obchodził świąt wielkanocnych?

edit: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...0-2011.svg.png
statystycznie średnio 40% chodzi do kościoła - komunię przyjmuje kilkanaście %
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-09-17 o 17:10
Stary 2014-09-17, 17:59   #4087
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Golden
, a próbowałaś leżeć koło małego? Znaczy spać razem? Mimo to wstaje i ryczy i trzeba nosić? Bo może wystarczy bliskość?
raz śpi a raz trzeba wstawać a jak śpi to się i tak przebudza co trochę tylko patrzy czy jestem powierci się i kima. a jak wstaje to wstaje na całego. a ja się budzę czy się tylko wierci czy budzi
Cytat:
Golden - idąc tropem Betty i poszpitalnej traumy - może światło? Nocą jakaś lampka jest? W sumie to ja nie wiem czy didy nie wolą czarnej ciemności ale czy zauważasz że to w ogóle jest jakiś czynnik czy nieistotne? Ja, sobie wyobrażam, że będąc takim dideczkiem mogłoby mi być za gorąco, za zimno, NIEWYGODNIE, za ciemno, za jasno, coś zapachowo by mnie dręczyło, za sucho (powietrze) To takie prozaiczne oczywistości ale tyle jestem w stanie sobie wyobrazić. Czy za samotnie, nie wiem, skoro wcześniej spałam smacznie w objęciach Morfeusza jedynie.
przerabiałam wszystkie warianty bez różnicy poza temp. bo za gorąco to nie może być. no i nie jest. zostaje "lubię spać z kimś na jego rękach" ale w takim razie dlaczego w ciągu dnia śpi bez problemu bez pobudek?

mam nadzieję, że już prędzej niż później z tego wyrośnie albo się oduczy, z moją pomocą
Stary 2014-09-17, 18:01   #4088
Redhaired Witch
Nindżopesz

Yyy, zmieniając temat na perfumeryjny offtop: czy komuś się podoba Nu EDP? Znaczy czy jest nudne, zbyt orientalne, pańciowate? Waham się czy puścić w świat, z jednej strony kręci mnie ten kardamon no i jest wycofane czyli nie odkupię, z drugiej to taki zwykły zapach... Czy nie zwykły...?
Ale dylematy

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
raz śpi a raz trzeba wstawać (...) a ja się budzę czy się tylko wierci czy budzi
Ale raz śpi - czyli zawsze do przodu
Też się budziłam póki nie zatkłam se uszu stoperami, muahaha <złowieszczy śmiech>. No i duże łóżko polecam.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:23   #4089
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Yyy, zmieniając temat na perfumeryjny offtop: czy komuś się podoba Nu EDP? Znaczy czy jest nudne, zbyt orientalne, pańciowate? Waham się czy puścić w świat, z jednej strony kręci mnie ten kardamon no i jest wycofane czyli nie odkupię, z drugiej to taki zwykły zapach... Czy nie zwykły...?
Ale dylematy
.
pogrubione
mi się nu edp podoba, a co

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-17, 18:24   #4090
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mi się nu edp podoba, a co
Nie pomagasz

Stary 2014-09-17, 18:35   #4091
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Nie pomagasz
o, pamiętam, że nu edp podoba się też osom lepiej?

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-17, 18:47   #4092
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
o, pamiętam, że nu edp podoba się też osom lepiej?
Teraz idealnie!

Stary 2014-09-17, 18:58   #4093
neska951
Zakorzenienie

Joł baru

Cytat:
Ale dylematy [COLOR="Silver"]
A ja nie znam i bardzo nad tym ubolewam albowiem chciałabym poznać...

Rachelo /po pobieżnym czytaniu może maluszek jest wysoko reaktywny . Można spróbować metody zwanej holender nie pamiętam...
cztery coś tam ...polegającej na odtworzeniu warunków w łonie mamy, czyli ma być ciemno, cicho, ciasno... Wyobraźcie sobie że całe życie żyjecie w wodzie a tu nagle wyciągaAle z drugiej strony dziecko powinno być już gotowe do życia poza łonem mamy... Jednak byćc może czasem ni jest i trzeba stworzyć mi że tak powiem gładki start u nas
Stary 2014-09-17, 19:15   #4094
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Win, spóźnione życzenia, żeby wszystko Ci się poukładało jak najlepiej, i bez bólu w stopie, ani kręgosłupie, ani nigdzie, i dużej wygranej w totka i w ogóle wszystkiego najlepszego!

Cytat:

did ryczy, dobrej nocy tym co bedą spać

niestety nie mam zielonego pojęcia jak pomóc

Cytat:
co do zaś kwestii Tru i H. to w sumie nie mam zdania no bo z jednej strony to rzeczywiście nagle znienacka zmienia pogląd więc można by przyjąć że i w innych kwestiach może się okazać równie mało stabilny
Już się okazywał, Kam
W gruncie rzeczy to chyba o to mi najbardziej chodzi - że ZNOWU coś powtarzał latami, po czym bęc i zmiana o 180 stopni. Oraz o to, że to jest przyłączanie się do tego, czego w naszym kraju nienawidzę - że kk się we wszystko wtrąca i narzuca, bo niby ma tylu wyznawców, a większość tych wyznawców ma podejście czysto pogańsko-obrzędowe, jak rodzina H. chociażby, jakim cudem kiedykolwiek ma być inaczej jak wszyscy stadem tam lezą z podkulonym ogonem - po co? Bo ślubik, bo rodzina, bo sratatata. A potem wszyscy narzekają, że kościół się wtrynia - ale to właśnie oni sprawiają, hipokryci. Płacą za śluby, pogrzeby i tym podobne imprezy, a to nie jest tylko ładna oprawa wydarzenia, to jest cały pakiet - oprawa plus legitymizacja narzucania światopoglądu całemu państwu, no bo ludzie potrzebują kościólka widocznie, a jak tak wszyscy potrzebują to przecież nie ma problemu, żeby zasady przez wszystkich "wyznawanej" religii były też prawem w państwie? No przecież, że nie ma

Mam też kilka bliskich osób wśród rodziny i znajomych, które są NAPRAWDĘ wierzące, i naprawdę poważnie to traktują, i dla nich takie coś to po prostu swiętokradztwo, niemiło im z tą myślą, paradoksalnie bardziej im leży moje podejście, jasno się opowiadam po pewnej stronie choć pewnie im smutno, że się będę smażyć w piekle, niż kogoś, kto wyciąga łapska po coś co dla nich jest swięte, a dla niego g*** znaczy.

Więc czuję się po prostu zdradzona - przez osobę, która podobno miała taki sam pogląd jak ja na te sprawy, a wspólny światopogląd i wartości są dla mnie cholernie ważne w związku, moge mieć znajomych wierzących, niewierzących, pseudokatolików okolicznościowych (tych od ładnej oprawy ślubików, chrzcików i komunii coby did nie odstawał), ale nie mogłabym być z wierzącym facetem (zresztą żaden naprawdę wierzący by nie chciał ze mną być), ani z takim ni w te ni wewte.

Smutno mi, ale to jest chyba po prostu kropla, która przelała czarę

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Co do H. to jeszcze jedno pytanie czy on wierzy w chrzest? Bo może akurat w to wierzy
Jak to wierzy w chrzest? Że się polewa główkę i to usuwa jakiś grzech z którym ponoć każdy się rodzi? Wątpie. Chociaż penis go wie w gruncie rzeczy

Cytat:
A może Did ryczy bo nie wiem boli go coś w tym procesie wzrostu? O czym np nikt nie wie, bo wiadomo ino o zębach i o gazach, kolkach, ale może boli go kurde każda kość bo rośnie? Może mięśnie mu dokuczają bo sie rozwijają czy jakoś tak? Można się śmiać, wiem jak kuriozalnie to brzmi, ale skoro nawet sami lekarze nie wiedzą o co kaman, to wszystko być może, prawda?
to nie jest kuriozalne, są takie bóle wzrostowe, przecież jak kość rośnie to mięsień się musi dostosować, i się rozciąga = boli

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
A Botrytisa w ogóle nie mają
Jak znasz Escadę Collection to one są prawie identyczne

Cytat:
ale to jest bezsensu bo każdy jest inny i zawsze znajdzie się powód, żeby kogoś z grupy wykluczyć jesli tylko grupa chce bo kogoś nie lubi... sytuacja materialna, rude włosy, grubość, chudość, same dwóje, same piątki, krzywe zęby, jąkanie się, okulary.... plus, przecież w klasie często znajdują się innowiercy, nie tylko dzieci ludzi niekościelnych ale i muzułmanie, świadkowie jehowy, prawosławni itp. i nie sądzę żeby te wszystkie ośmiolatki przeżywały z powodu braku imprezy komunijnej jakąś niewyobrażalną traumę... poza tym w klasie czy na podwórku są przeważnie różne grupy, nie tylko jedna jednorodna.
Otóż to. W mojej klasie była Cyganka - nie było problemu. Był prawosławny - no problem. Były osoby, które nie miały modnych gadżetów, bo rodziców nie było stać - i tu był problem

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Szukaj na opakowaniu "vinegar free/essigfrei"

Cytat:
Ale dylematy
nu jest super

Znaczy tak, tak, puść w świat - do mnie

I fogle to jeszcze chciałam spytać, bo znalazłam w otwartych zakładkach zdjęcie kociaka z obciętymi paluszkami na fejsie - to ktoś stąd wrzucał linka?

I po drugie, och, obym tylko takie dylematy miała: który kolor?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ktory kolor.jpg (26,7 KB, 16 załadowań)

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2014-09-17 o 19:19
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:19   #4095
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Trzeba się ustawić na wspólne obwąchiwanie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
nu jest super
Też nie pomagasz Znaczy - zostaje.
A kolor 4.

Stary 2014-09-17, 19:34   #4096
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
jak chcesz to służę kroplą

Cytat:
W
Już się okazywał, Kam

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-17, 19:37   #4097
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
A kolor 4.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:17   #4098
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
hm, a mnie to właśnie głównie rozpustne smakują kwaśno.. a na mielonych kawach (niektórych przynajmniej) widziałam że bywa napisane czy większa czy mniejsza kwasowość

genialne!!!!!!!!!!!!!!!

dziś wypróbuję, bo akurat mam hodowlę
posprawdzam, może się i skuszę na mieloną

no tez i do tego mówiłam - wsjo od rodziców. przychodzi dzieciak ze szkoły i mówi mamo tato a bo jasiu nie chodzi z nami na religię i wtedy siedzi na świetlicy i jak on ma fajnie i ja tez chcę. mama tata wtedy krucjatę na rzecz religii przeprowadzają mieszajac jasia z błotem i wmawiając dziecku swemu, że jaś zły niedobry i nie taki, bo chodzić powinien bo tak. idzie dzieciak do szkoły i to samo powtarza kolegom bo ałtorytety w domu tak powiedziały to on się dzieli wiedzą. koniec sznurka jaś jest uznany za dziwadło bo nie chodzi na religię i nikt się z nim już nie kumpluje. a wystarczyło powiedzieć inaczej to co się powiedziało.

a do muszek - tylko trzeba im zapewnić miejsce do wzlatywania
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
no dobra, już wyjaśniam, w moim życiu od niedawna koegzystują dwie kozy , jedną dobrze znacie (to owo urządzenie grzewcze) druga zaś jest nowa/nowy. To mój wspaniały stomatolog, dr. Koza
hahaaa fiedziałam
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
golden- przyszedł mi do głowy zasłyszany sposób, moze owin go kocykiem do usypiania i takiego zawinietego spróboj odłozyc do łózeczka?

a w nocy jak sie budzi to nic nie pomaga na szybkie ponowne uśniecie? smoczek? głaskanie? ręka na czole? szmatka na głowie lub przy buzi?
kocyk nie daje rady, wierzga się potwornie i przykrywam go dopiero jak zaśnie, próbowałam owijać czasem zaśnie jak mnie zobaczy lub usłyszy, ale to rzadko. śpię w tym samym pokoju co on. ale najczęściej budzi się trochę i w sekundzie jest płacz i tym płaczem budzi się na całego i tu już nic nie działa muszę bujać aż padnie. czasem pada po minucie, czasem po 2 h
chyba zostaje mi przeczekiwać te ryki i nie bujać
Cytat:
Yyy, zmieniając temat na perfumeryjny offtop

Ale raz śpi - czyli zawsze do przodu
Też się budziłam póki nie zatkłam se uszu stoperami, muahaha <złowieszczy śmiech>. No i duże łóżko polecam.
meakulpa

nom do przodu ale chciałabym rozwiązanie długofalowe i skutkujące conocnie a nawet spanie z nim nie ma takiego pola rażenia ja zatykałam poduszką uszy. wytargał mi włosy i musi leżeć przy mnie inaczej się turla i wierci aż się przyturla do mnie a potem się turla i wierci przez sen. a potem się budzi tak że ten, ja mam spanie ogólnie nie bardzo czy śpimy razem czy nie

dobra, nie będę robić oftopa
Stary 2014-09-17, 20:20   #4099
Parabelka
Panaroja

macham i znikam
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

ja bym capła po odlewce każdego, do porównania

OMG Slumberhouse w lului!
Ale tylko ekstrakty w zbójeckiej cenie 590 za 30ml

A Botrytisa w ogóle nie mają
w Galilu kiedyś był , ale nie wiem czy jeszcze jest .

Cytat:
Dałabym Ci dała Booootrytisa sampla, no i mogę dać serio, ale kurde na mój gust to on nie dla Cię. Dla zaspokojenia rządzy powonienia mogę słać, ale to taki gryzący drapiący mniód i nic więcej. Gryczany w dodatku Ja lubię, ale z rzadka, np jak trzaska -20 C.
Teresa Werner ?
Cytat:
Jestem w stanie to zrozumieć, tylko na mój gust to się w ten sposób w dziecku umacnia przekonanie, że wszelka odmienność jest be i że należy równać do szeregu i z niczym się nie wyróżniać. A jakby tak od małego tłumaczyć, ze ludzie są różni? Jedni obchodzą takie święta, bo wierzą w jedno, drudzy inne bo wierzą w coś innego. Jedni się ubierajaw taki a nie inny sposób, bo taki jest ich zwyczaj / kultura, a inni robią inaczej, bo maja inne poglądy. A tak - co z tego, ze tyle jest medialnego hałasu w kwestii tolerancji, akceptacji odmienności itepe, skoro człowiek ma od maleńkości wpierane, ze jedynie słuszna jest doktryna katolicka, choćby jeszcze w tym wieku nie rozumiał, o co chodzi. Indoktrynacja w pełni.
no ba

Cytat:
ale to jest bezsensu bo każdy jest inny i zawsze znajdzie się powód, żeby kogoś z grupy wykluczyć jesli tylko grupa chce bo kogoś nie lubi... sytuacja materialna, rude włosy, grubość, chudość, same dwóje, same piątki, krzywe zęby, jąkanie się, okulary.... plus, przecież w klasie często znajdują się innowiercy, nie tylko dzieci ludzi niekościelnych ale i muzułmanie, świadkowie jehowy, prawosławni itp. i nie sądzę żeby te wszystkie ośmiolatki przeżywały z powodu braku imprezy komunijnej jakąś niewyobrażalną traumę... poza tym w klasie czy na podwórku są przeważnie różne grupy, nie tylko jedna jednorodna.
ale różnice typu oczy włosy duży mały sa powszechne i póki to nie jest odstępstwo od normy typu łysa głowa albo okulary jak denka od butelek , są akceptowane , rzecz polega na tym , że dziecko odbiega od reszty postępowaniem , nie przechodzi rytuału jak cała grupa , więc nie może do grupy należeć . Podejrzewam że to jakieś pozostałości ewolucyjne wykrywania członków obcego plemienia na przykład , którzy mogli stanowić zagrożenie , ale to tylko moja hipoteza ten , kto nie robi tego co my jest obcy i niebezpieczny .
Cytat:
znalazłam sposób na wyłapanie muszek owocówek jestę geniuszę
mam całe stado w domu z powodu octu jabłkowego nastawionego i fogle
Cytat:
Odmieńców się w grupie (zwłaszcza wśród dzieci) nękało jak świat światem niezależnie od powodu odmienności.
Co, jako kujon noszący okulary od ósmego roku życia, i to taki, który zawsze wolał poczytać książkę niż iść na zabawę, wiem z autopsji

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ostatnie odkrycie w sprawie nocnego płaczu
p o pierwsze dzieci w drugim roku życia mają lęki nocne , będące odreagowaniem przeżyć dziennych , po drugie w tym wieku karmienie piersią jest sporadycznym dokarmianiem , po trzecie obolałe brodawki mają matki dopiero zaczynające karmić przy nieprawidłowej technice karmienia , po czwarte mechanizmem zabezpieczającym przed następnym didem jest karmienie piersią bez przerwy nocnej , a jak did ma półtora roku spokojnie można następne już robić bo i piersią się zwykle nie karmi a did da se radę na zwykłym żarciu

Cytat:
kąpot nie ale we szklance skórkę od banananana, na to woreczek z obciętym rogiem i ten obcięty róg do środka na taki jakby lejek wcisnęłam, umocowałam woreczek gumką do wuosów na szklance żeby po szkle nie wyłaziły i wszytkie dziady latające się złapały. nie wyjdą bo som gópie i nie wiedzom, że po dziurce od lejka się wyjdzie. cisną się do góry i wynijść nie mogą

próbuję od 2 dni usypiania inaczej, niestety z rykiem chociaż chciałam tego ryku uniknąć ale chyba nie ma wyjścia innego. myślałam, że może ktoś coś bezpłaczowego stosował, jakiś myk, i podpowie ale to chyba się tak nie da
1 zgaaaapiaaaaam jesteś zaiste genialna
2.bez ryku się nie da raczej
Cytat:
Sprytne Mnie zawsze zastanawia, gdzie się one podziewają, gdy w domu owoców dojrzałych nie ma i jakim sposobem tak szybko je wykrywają
no też meni to zastanawia - nie ma nie ma nie ma i nagle od razu cała chmara znikąd usunie się wszystko co owocowe i natychmiast znikają

Cytat:
nie idzie o samą komunię jako taką , gdyby to było bo ja wiem rytualne budowanie szopy na drewno , które wszyscy robią w wieku 9 lat byłoby to samo - idzie o wyłamanie z obyczaju grupy czyli obcość społeczną . Dla prawidłowego rozwoju społecznego niezbędna jest mniejsza czy większa akceptacja w grupie , wiadomo że zawsze jest mniejsza albo większa , każdy jakoś jest odmienny , ale te odmienności są w pewnych granicach tolerowane . W momencie kiedy dziecko do tej pory takie samo jak inne nie przystępuje do rytuału , który obejmuje wszystkich , jest odsuwane przez grupę jako niewtajemniczone , obce , stanowiące element niezaakceptowany przez obyczaj . Jeżeli dziecko jest innowiercą i dzieci o tym od początku wiedzą - jest ok . Ale jeżeli z pozoru wszystko jest normalnie - w momencie przejścia przez rytuał odrzucą , i to niestety taka uroda rozwoju .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:20   #4100
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale Rejcz, czym te dzieciaki mają nasiąkać w domu? kolacją wigilijną, święceniem jajek i imprezą komunijną? nie sądzę, żeby w większości polskich domów rzeczywiście odbywały się modlitwy przed jedzeniem, regularne chodzenie do kościoła, przystępowanie do spowiedzi, rozmowy o bogu... no chyba że czasy się aż tak zmieniły ale za moich kk/bóg/religia to nie był żaden temat do rozmowy wśród rówieśników... a miałam różnorodność religijną i w podstawówce i w liceum, ale to nie był powód "nielubienia" kogoś. tego Twojego "odmieńca" rzeczywiście traktowaliście inaczej tylko z tego powodu że nie obchodził świąt wielkanocnych?

edit: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...0-2011.svg.png
statystycznie średnio 40% chodzi do kościoła - komunię przyjmuje kilkanaście %
Kam, nie rozumiesz chyba o co mi chodzi, dla dzieciaków samo inny niż my było kapą, bo dla nich to nie religijność, dla nich ta komunia, spowiedzi, kościółek z rodzicami co niedziela itp to jak oddychanie, dla nich to norma. Taką mają perspektywę, tylko takie życie znają i tylko takie uważają za normę. one nie postrzegają tego tak jak my tutaj,
I tak, traktowali go gorzej z tego powodu że należał do innej wiary, jakby się trafił taki 8letni ateista to by go chyba podpalili. Autentyk. Bo niewierzący to nie inna wiara tylko kurde belans jakiś diabeł wcielony czy inne barachło. Dzieci tego nie ogarniają takim rozumem jak my.

Wiadomo jednak, każdy ma inne doświadczenia.

Ja np jako dzieciak już zadawałam niewygodne pytania na religii. Nie wiedziałam że są niewygodne, ale czytałąm dużo historii, o ewolucji ble ble i nijak mi nie pasowało do tych bezedur w salce katech wciskanych. I mnie skarcono, no a że byłam szczyl to się wystrachałam.
Dziś jest już inaczej, ale pracowałamw szkołach i słyszałam swoje. Jak pytałam swoich rodziców jako did, to się biedni migali bo też nie wiedzieli co z tym fantem zrobić - odpowiadali coś w stylu wiesz, jest historia i jest wiara, to dwie rózne rzeczy i nie było dyskusji, bo było to niewygodne.

Ale wracając do sedna, chciałabym widzieć tych rodziców co małemu wtłaczają Kazik boga nie ma i nie będziesz chodził na religię (nie wiem niestety jak można sie z tego wypisac) i żyj sobie z tym. Radź se. Po prostu takie sprawy są zbyt skomplikowane na tak młody wiek szkolny, a wówczas już jest po sakramencie i klamka zapada Całe zwątpienie, świadome szukanie pojawia sie później, ale później już mózgi trochę wyprane.

Tru fajnie napisała niżej - kk jest w systemie, każdym, to są już osobne prawa.
Wyjście z tego to moim zdaniem kwestia czasu, pokoleń.

Cytat:
Ale dylematy
Nie sprzedawaj, nie mój Ci on (pieprz? ) ale nie wart pozbywania się

Cytat:

Rachelo /po pobieżnym czytaniu może maluszek jest wysoko reaktywny . Można spróbować metody zwanej holender nie pamiętam...
cztery coś tam ...polegającej na odtworzeniu warunków w łonie mamy, czyli ma być ciemno, cicho, ciasno... Wyobraźcie sobie że całe życie żyjecie w wodzie a tu nagle wyciągaAle z drugiej strony dziecko powinno być już gotowe do życia poza łonem mamy... Jednak byćc może czasem ni jest i trzeba stworzyć mi że tak powiem gładki start u nas
Właśnie I bądź tu mądry ...
No i 5 miech to już też nie taki start.
Niemniej dzieki. Przekażę.
Cytat:

to nie jest kuriozalne, są takie bóle wzrostowe, przecież jak kość rośnie to mięsień się musi dostosować, i się rozciąga = boli

1. Rozumiem, że już czarę napełniał Przykro mi.

2. OOoooo dzięęęki czyli czasem logika nie zawodzi

3. 4. Ale tylko dlatego że dawno Cię w takim nie widziałam, niedawno był blond, kiedyś tam fiolet, no to teraz najrudszy odcień rudego Bo pasują Ci wszystkie.
Stary 2014-09-17, 20:21   #4101
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
dobra, nie będę robić oftopa
Róóób, toć to taki żarcik branżowy stosowany kiedy zaczynamy tu gadać o perfumach
A dida masz faktycznie ruchliwego... Ty w ogóle masz okazję spać?

Stary 2014-09-17, 20:25   #4102
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
no tez i do tego mówiłam - wsjo od rodziców. przychodzi dzieciak ze szkoły i mówi mamo tato a bo jasiu nie chodzi z nami na religię i wtedy siedzi na świetlicy i jak on ma fajnie i ja tez chcę. mama tata wtedy krucjatę na rzecz religii przeprowadzają mieszajac jasia z błotem i wmawiając dziecku swemu, że jaś zły niedobry i nie taki, bo chodzić powinien bo tak. idzie dzieciak do szkoły i to samo powtarza kolegom bo ałtorytety w domu tak powiedziały to on się dzieli wiedzą. koniec sznurka jaś jest uznany za dziwadło bo nie chodzi na religię i nikt się z nim już nie kumpluje. a wystarczyło powiedzieć inaczej to co się powiedziało.
a mnie to wcale nie przekonuje, za proste, moim zdaniem po pierwsze dzieci swój rozum mają i raczej nie przyjmą tłumaczenia "bo tak" tylko będą drążyć "a dlaczego powinien" a po drugie jak jasiu jest fajny kumpel to raczej żadne krucjaty tego nie zmienią

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-17, 20:29   #4103
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

ale różnice typu oczy włosy duży mały sa powszechne i póki to nie jest odstępstwo od normy typu łysa głowa albo okulary jak denka od butelek , są akceptowane , rzecz polega na tym , że dziecko odbiega od reszty postępowaniem , nie przechodzi rytuału jak cała grupa , więc nie może do grupy należeć . Podejrzewam że to jakieś pozostałości ewolucyjne wykrywania członków obcego plemienia na przykład , którzy mogli stanowić zagrożenie , ale to tylko moja hipoteza ten , kto nie robi tego co my jest obcy i niebezpieczny .

nie idzie o samą komunię jako taką , gdyby to było bo ja wiem rytualne budowanie szopy na drewno , które wszyscy robią w wieku 9 lat byłoby to samo - idzie o wyłamanie z obyczaju grupy czyli obcość społeczną . Dla prawidłowego rozwoju społecznego niezbędna jest mniejsza czy większa akceptacja w grupie , wiadomo że zawsze jest mniejsza albo większa , każdy jakoś jest odmienny , ale te odmienności są w pewnych granicach tolerowane . W momencie kiedy dziecko do tej pory takie samo jak inne nie przystępuje do rytuału , który obejmuje wszystkich , jest odsuwane przez grupę jako niewtajemniczone , obce , stanowiące element niezaakceptowany przez obyczaj . Jeżeli dziecko jest innowiercą i dzieci o tym od początku wiedzą - jest ok . Ale jeżeli z pozoru wszystko jest normalnie - w momencie przejścia przez rytuał odrzucą , i to niestety taka uroda rozwoju .
Podepnę się i poprę, bo się sama wysłowić nie potrafię tj przekazać tego o co mi chodzi. Ty to wyjasniłaś precyzyjnie.
Stary 2014-09-17, 20:31   #4104
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

1 albo 4 te bym próbowała przynajmniej na sobie

Red - sypiam przeważnie od 9 do 10 jak ma drzemkę pierwszą, o ile nie mam czegoś do zrobienia co z nim przytomnym nie jest możliwe do zrobienia oraz niedzielne dopołudnia, kiedy M jest w domu. dlatego to taki problem dla mnie. max 3 h w nocy i jedna na dniu wiem że żart ale zawaliłam i tak Baru

Kam - no takie do końca proste to nie, ale jedne dzieci będą drążyć dlaczego tak, przecież jaś jest normalny i ja go lubię, a drugie się ucieszą, że w sumie mają powód do nielubienia tego jasia, bo chyba i tak nie bardzo go lubią już z innych powodów i kolejny kamyczek do ogródka wrzucą. dzieci są różne, różnie reagują, ale mi chodzi o postawę rodziców. są tacy którzy od małego tłumaczą różne rzeczy, dzieci są przyzwyczajone do zadawania pytań i otrzymywania mądrych wyważonych odpowiedzi, nie naładowanych emocjami, a są i tacy którzy zamiast tłumaczyć włączą tv, albo powiedzą za mały jesteś na takie pytania a po co ci to wiedzieć albo właśnie wytłumaczą tak jak potrafią najlepiej, złą emocją, próbując coś tym ugrać na przyszłość, zamknąć ewentualną drogę do swobodnego myślenia dziecka w tym temacie. mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. dziecko samo z siebie rzadko kiedy ma siłę woli postawienia się ojcu, matce jeśli ci mówią coś takiego, mówię o małych dzieciach, one nie mają własnego światopoglądu, dopiero go sobie wyrabiają na podstawie tego co miały w domu i co teraz mają w szkole, własne zdanie na tematy różne dopiero się kształtuje więc ciężko im, wielu przynajmniej, myśleć samodzielnie i podważać opinię rodziców w tym a tym temacie. starsze tak, ale młodsze nie. i nauczone że myśli się za nie, wsłuchane w takie niesprawiedliwe oceny, drukują je sobie na długo i potem powielają w innych sytuacjach i swoim zachowaniu.
tak myślę przynajmniej.

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-09-17 o 20:42
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:38   #4105
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
to ja chyba nie wiem o co chodzi, myślałam, że o elektryczną
elektryczny to jest ekspres do kawy ciśnieniowy lub przelewowy, a kawiarka to takie coś - do obsługi na kuchence, ma wielkość wyższego kubka

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:39   #4106
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
max 3 h w nocy i jedna na dniu
I tak od 9 miesięcy? Tak się da żyć?? Toć piszą o ponurych konsekwencjach, np. o depresji...

Stary 2014-09-17, 20:43   #4107
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
I tak od 9 miesięcy? Tak się da żyć?? Toć piszą o ponurych konsekwencjach, np. o depresji...
A jest jakieś wyjście? Nie ma wyjścia.
Stary 2014-09-17, 20:47   #4108
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A jest jakieś wyjście? Nie ma wyjścia.
Pigułki nasenne i niech TŻ się czasem buja... Żłobek

Stary 2014-09-17, 20:52   #4109
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
haha podejrzewam, że budowanie szopy dzieciaki uznałyby za dużo fajniejsze niż komunia a pogrubionego nie rozumiem, jak did normalnie na religię chodzi to i raczej do komunii pójdzie bo czemu nagle miałoby się rodzicom odwidzieć a jak od początku nie to sama piszesz że będzie ok... tu widzę problem tylko w tym że religia jest w szkołach, bo jak dziecku się zachce z ciekawości czy dla towarzystwa chodzić to mu chyba rodzice nie zabronią, a wtedy może zechcieć też komunię mieć... ale chyba da się to jakoś mądrze ogarnąć, wszak ludzie ogarniają.

Cytat:
Kam, nie rozumiesz chyba o co mi chodzi, dla dzieciaków samo inny niż my było kapą, bo dla nich to nie religijność, dla nich ta komunia, spowiedzi, kościółek z rodzicami co niedziela itp to jak oddychanie, dla nich to norma. Taką mają perspektywę, tylko takie życie znają i tylko takie uważają za normę. one nie postrzegają tego tak jak my tutaj,
I tak, traktowali go gorzej z tego powodu że należał do innej wiary, jakby się trafił taki 8letni ateista to by go chyba podpalili. Autentyk. Bo niewierzący to nie inna wiara tylko kurde belans jakiś diabeł wcielony czy inne barachło. Dzieci tego nie ogarniają takim rozumem jak my.

Wiadomo jednak, każdy ma inne doświadczenia.

Ja np jako dzieciak już zadawałam niewygodne pytania na religii. Nie wiedziałam że są niewygodne, ale czytałąm dużo historii, o ewolucji ble ble i nijak mi nie pasowało do tych bezedur w salce katech wciskanych. I mnie skarcono, no a że byłam szczyl to się wystrachałam.
Dziś jest już inaczej, ale pracowałamw szkołach i słyszałam swoje. Jak pytałam swoich rodziców jako did, to się biedni migali bo też nie wiedzieli co z tym fantem zrobić - odpowiadali coś w stylu wiesz, jest historia i jest wiara, to dwie rózne rzeczy i nie było dyskusji, bo było to niewygodne.

Ale wracając do sedna, chciałabym widzieć tych rodziców co małemu wtłaczają Kazik boga nie ma i nie będziesz chodził na religię (nie wiem niestety jak można sie z tego wypisac) i żyj sobie z tym. Radź se. Po prostu takie sprawy są zbyt skomplikowane na tak młody wiek szkolny, a wówczas już jest po sakramencie i klamka zapada Całe zwątpienie, świadome szukanie pojawia sie później, ale później już mózgi trochę wyprane.

Tru fajnie napisała niżej - kk jest w systemie, każdym, to są już osobne prawa.
Wyjście z tego to moim zdaniem kwestia czasu, pokoleń.
.
no autentyko, nie rozumiem nie rozumiem też skąd to coniedzielne chodzenie na mszę wszystkich jak leci skoro statystyki kościelne mówią co innego, nawet w najbardziej aktywnych pod tym względem parafiach jest 80% a bywa i 30% - a 30 lat temu dużo więcej nie było

ja mam zupełnie inne doświadczenia, pamiętam co innego, jako dziecko na religię chodziłam i do kościoła też na samym początku czysto mechanicznie bez zastanawiania się, potem chyba z przyzwyczajenia aż do klasy 6 czy też 7 kiedy to świadomie już wyszłam podczas mszy (już nie pamiętam na co to była reakcja) i nie wróciłam

u nas normą było to że jedni do kościoła chodzą a inni nie - a niektórzy chodzili bądź też nie chodzili do cerkwi

i raczej chodzenie było z musu, bo rodzice kazali a takim niechodzącym się nawet zazdrościło bo nie musieli

no dobrze, kwestia czasu, piszesz, pokoleń, ale do cholery jak ma się cokolwiek zmieniać jak wszyscy się boją i nie chcą tym biednym dzieciom zaszkodzić i rosną kolejne takie pokolenia....

ja z całego serca kibicuję moim przyjaciołom, którzy dziecięcia nie ochrzcili, ślubu kościelnego nie biorą (na razie zresztą jeszcze nie mają żadnego) a co gorsza dziecię najprawdopodobniej będzie wegetariańskie - no cudaki i odmieńcy po prostu i zapewne też źli rodzice bo świadomie narażają dziecko na ostracyzm i traumy

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-17, 21:01   #4110
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
A ja se myślę, o jakie waty (lm od "wata") Ci chodzi
Też tak najpierw pomyślałam

Cytat:
Rozumiem Co nagle, to po diable
No
Cytat:

uprzejmie melduję że osiągnęłam absolutne mistrzostwo wszechświata i okolic jeżeli idzie o głupie sny - śniło mi się , że w mieszkaniu moich rodziców , już zresztą nieistniejącym , siedzieli dwaj Indianie kalifornijscy i z apetytem i zachwytem jedli kupę tygrysa
i nie , nic nie piłam , nie wąchałam ani zastrzyków nie brałam

Cytat:

niektóre formy żeńskie już się zdążyły zadomowić , ale ministra to paranoja
Ja proponuję ministerkę

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
dobry
snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę
Myślę, że z wzajemnością

Cytat:

jeść już nie bardzo w nocy chyba że kolacji nie zje, rytuały ma, wieczory spokojne ma, usypiałam na rękach no ale dwa ostatnie wieczory odkładam zanim zaśnie żeby sam usnął w tym łóżeczku. nie podoba mu się to wczoraj się nie podobało przez 2,5 h ale nie zmienia to sytuacji nocnej, nadal wstaje co paręnaście minut, max co pół h i zasypia na rękach. jak odkładam to się budzi. moge go usypiać ale niech śpi w nocy

Hmm jednak podejrzewam, że ten did coś kombinuje we takim razie

Padam na wszystko a będzie jeszcze gorzej
Tego posta zaczęłam pisać kilka godzin temu, ale nie zdążyłam go dokończyć
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości