|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Hej, dawno nie pisałam, ale biegam i załatwiam multum spraw w związku z przeprowadzką. U mnie waga długo stała w miejscu - 57 kg przy 177 cm wzrostu. Teraz ruszyłam i mam 3 kg do przodu. Myślałam, że trochę sporawo, ale idealnie zgodnie z tym kalkulatorem, do którego linka któraś z Was wkleiła. Mam przeogromne parcie na słodycze. Staram się raczej sięgać po owoce, ale ciężko mi sobie odmówić np. ciasta. A dziś jadę do rodziców na knedle ze śliwkami
![]() Cytat:
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Trochę mnie nie było i wybaczcie, ale nie nadrobię 40 stron ![]() Mam nadzieję, że wszystkie wizyty były udane
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu bym musiala isc sciac z dwa cm bo koncowki sie juz rozdwajaja za duzo rozowego to fakt nasze raczej bedzie kremowo brazowe, pod warunkiem ze nic sie nie zmieni i lekarz nam nie powie ze jednak dziewczynka
|
|
|
|
|
#1474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja uwielbiam takie cuda -------------------------------------------------------------------------- a co do placków, to kiedyś, też podstępem je kupiłam bo Tż chciał placki, a ja na samą myśl tarkowania ziemniaków dostaje wariacji , zrobiłam je a Tż do mnie, ale pyszne jakie chrupiące hih ![]() Cytat:
albo pryngels orginalne, rewlacjaaaaaaaa zaczęłam dłubać słonecznik albo dynię. na diecie tak robiłam, jak miałam chęć, i powiem wam, że mimo że słonecznik ma kcal i dynia prażona, to ładnie chudłam. wiec teraz tez tak to oszukuję ![]() ups to nie wychodź z domu Cytat:
tych spożywczych hehe powiem Wam taka moją historie, przypomniało mi się: Robiłam badania okresowe do pracy jakos 2 lata temu , tam laryngolog, okulista, rentgen, wizyta w laboratorium. no i na koniec wizyta u lekarza, zatwierdzającego badania. a on do mnie tak : Ja nie mogę Pani podbić badań, ponieważ nie wykonała Pani wszystkich badań. a ja że tylko te miałam zaznaczone, a doktor : , no dobrze, a badanie ginekologiczne? a ja: jak ginekologiczne, pierwsze słyszę, to teraz robi się jeszcze badania ginekologiczne?? a doktor: jak kobieta jest w zaawansowanej ciąży, to powinna mieć też badanie ginekologiczne. a ja: panie doktorze, ale ja w ciąży nie jestem ![]() a doktor jak błyskawica, podbił mi badania i tyle byłam u niego, uciekłam szybko... Maskra! z jednej str głupio mi było/ byłam zażenowana, a z drugiej to jemu chyba bardziej i jakoś to przeżyłam ![]() ------------------------------------------------------------------------- a u mnie zmiana planów obiadowych, ani placków nie będzie, ani ryżu tylko zorbiłam sama PIZZE
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama miala podobna sytuacje jak bylysmy dziecmi, dlugo nie mogla zejsc z wagi po dwoch ciazach niestety. Mowie do TZ ze w piatek jak jedziemy do mamy to zupa polska ogorkowa bedzie a on... a moze moja tesciowa ma jeszcze pizze schowana dla mnie hahaha ![]() ![]() ja dlubie pistacje czasami, pomimo tego ze sa bardzo kcal, za to sa bardzo zdrowe uwielbialam jesc te monstery jak bylam dzieckiem to bylo cos jak mama nam nasypala do miseczek
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pizza w sobotę jadłam taką naprawdę pyszną, a tŻ się ze mnie śmiał , że jak kiedyś chciał ją zamówić to powiedziałam , że nie bo za dużo miecha, a w sobotę jadłam, aż się uszy trzęsły Ja zjadłam pierogi ze szpinakiem
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczy zamawiałam tu: mamabu.pl, do wieczora 26.09. wysyłka jest za darmo ![]() link do prześcieradeł: http://mamabu.pl/kategoria/dla-niemo...k-pink-no-more a Tamto drugie już znikło ze strony. Ale można kupić na pewno na showroom.pl i pewnie gdzies jeszcze, marka: Pink No More niezła historia, na miejscu doktorka to bym się pod ziemię zapadła Cytat:
Pewnie gwiazdy z hollywood to tak, ale te nasze polskie to chyba nie mają smoczków i grzechotek ze złota
|
||
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ nic nie wie, 22.10 mam wizytę u fryzjera, to się zdziwi, jak mnie zobaczy![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam buszować po takich stronach, nawet jak nic nie kupuję![]() Cytat:
Cytat:
No i jadę kiedyś w zimowy dzień, pociąg stanął na 1,5h w miejscu w szczerym polu. W przedziale hajcówa na maksa, okna zaparowane, że świata nie widać, pełno ludzi smród ich potu... No to biorę się za otwieranie okna. Już babuśki krzywo na mnie patrzyły, co ja głupia zimą robię. A ja mocuję się dalej, bo okno przymarzło. Naprzeciw mnie siedział facet, delikatnie mówiąc postawny. Poprosiłam go o pomoc, czy mógłby uchylić trochę okno. A on spojrzał w prawo, potem w lewo i mówi do mnie tak: Nie! Jak Ci gorąco to się poodchudzaj! Zabił mnie ten tekst. Szczęka mi opadła i dosłownie mnie zamurowało...
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bede ostatnia ktora potwierdzi plec bo dopiero w listopadzie
|
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena nie mala za taka kurke ale sama bym sie skusila chociaz wydatkow tyle przed nami ze jak cos dodam jeszcze to moj TZ chyba zrobilby sie lekko czerwony , bo nie jest to cos z listy a znowu zgodzil sie na wozek ( bardzo mu sie spodobal , pokazywalam mu na youtubie wszystkie funkcje itd ) , a nie bylo mowy o takich pieniadzach ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() Ja scinalam wlasnie do ramion, bylo mi zal ale byly w tragicznym stanie i potrzebowaly tego ciecia a teraz ladnie rosna nie to co wczesniej Takze mala zmiana jest dobra
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-24 o 15:27 |
||
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam pocytowane od rana i wszystko sie usunęło ![]() Jest po rozmowie z mamą, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej przeraża mnie ta odleglosc od domu, jak nie mogę im pomóc![]() Dzisiaj posadzilam krokusy w ogródku, mam nadzieje ze na wiosnę ładnie wyrosną ![]() Pisalyscie o wadze w ciazy, ja mam1-1.5 kg na plusie ale nie porównuje z nikim innym, bo każda z nas jest inna, z inną wagą startowała, prowadzi różny tryb życia itp. Najważniejsze według mnie aby sie w miarę możliwości zdrowo i dobrze odżywiać, na odchudzanie przyjdzie czas po porodzie ![]() Cytat:
moze jakies spotkanie z przyjaciółkami poprawi Tobie nastrój?
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościel do lozeczka dałam chyba w okolicy roczku, nie pamietam teraz dokładnie Cytat:
Moja mama kiedyś miała sytuacje w sklepie: Przyszedł starszy pan (w wyglądu ponad 50 lat, moze wiecej) z małą dziewczynką. Dziecko koniecznie chciało cos słodkiego, to mama mówi: jak poprosisz dziadka to kupi cos Tobie, na co facet sie oburzył i powiedział, ze nie jest dziadkiem tylko tatą mama przeprosila i od tej pory juz uważa z okreleniami tata/dziadek Słyszałam tez o sytuacji jak matka z córką leżały razem na porodowce, każda ze swoim dzieckiem
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci mamy, która umie szyć. Moja co prawda też trochę umie, ale jest to jedna ze znienawidzonych przez nią czynności. Moja mama jest raczej stonowaną osobą i nie używa przekleństw, a jak podszywała mi spodnie, to byłam w szoku, że ona zna takie wyrażenia Za to umie i lubi robić na drutach i szydełku![]() a jaki wózek wybraliście? Cytat:
A co do pogrubionego- zgadzam się z Tobą w 100% ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama konczyla szkole krawiectwa, ale jak robila nam spodniczki i sukieneczki to nie wychodzily tak piekne jak teraz ![]() ![]() To juz nie daleko do twoich urodzin pokaz TZ kurke ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
zaluje ze nie mieszkamy blizej zeby moc im pomagac. A przydaloby sie. Samo bycie obok duzo daje.---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Moj tata wkrotce skonczy 50 lat i ma kilkuletniego synka. ![]() Znam dwie siostry ktore rodzily w podobnym terminie, odleglosc kilku dni. i mam tez kolezanke ktora rodzila w tym samym dniu co jej mama w ciazy blizniaczej i one lezaly razem w szpitalu
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-24 o 16:12 |
|||
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo facetowi to trzeba pewne rzeczy zwizualizować. Ja też bazowałam na filmikach z youtube jak wybierałam z tż wózekkurkę to swoją drogą, ale ja mu muszę torbę do wózka pokazać (w ramach prezentu)
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj ciężki dzień u mnie po tych wymiotach ;/
czuję się jak po piciu alkoholu.
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak jestesmy zdecydowani a jaki wybraliscie? ![]() Widze ze nie tylko ja mam ten problem z torba hihi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a torba taka- http://www.skiphop.pl/torby/6-chelsea.html Zależało mi na tym, żeby wyglądała podobnie do damskiej torebki ![]() Cytat:
także wiem, co czujesz
|
||
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta torba fajnie bedzie pasowac do wozka ![]()
|
|
|
|
|
#1496 | ||||
|
Zadomowienie
|
bardzo lubi takie pierożki
smaczne są tez krokiety ze szpinakiem i serem żółtym Cytat:
jaki cymbał! Cytat:
Cytat:
coś pomoże ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ja to tak, ciut mniej wydam na niego bo te Wasze to konkretne ceny
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-09-24 o 17:08 |
||||
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie przepadam za szpinakiem
a w ciąży nie wyobrażam sobie tego przełknąć;p---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nouvelle śliczne rzezcy, obczaje stronę jak tylko wrócę z pracy
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj melduję się bardzo późno
Byłam na spacerze i póki było słoneczko posiedziałam trochę w parku. Dziś rano było u nas tylko 5*C więc trzeba się sprężać i jeszcze skorzystać z ostatnich cieplejszych dni.Tak ogólnie czytając Wasze wypowiedzi dodam jak zwykle swoje 3 grosze Co do spadków wagi ja myślę, że po wymiotach to też w sporej mierze wina odwodnienia i trzeba starać się uzupełniać płyny ![]() U nas też pościeli nie będzie. Kupiłam śpiworek w takim słonecznym żółtym kolorze i wydaje mi się praktyczny i całkiem ciepły. Za to na pewno dokupię kocyk za jakiś czas. A na zaparcia polecam musli codziennie na śniadanie, z tym, że to profilaktyka, a najpierw trzeba się dobrze przeczyścić Na mnie też działają suszone śliwki, koniecznie dobrze popite ciepłą wodą.Któraś z Was ma może taki kojec/poduszkę ciążową? Mam okazję odkupić taką w kształcie C, używaną, ale w dobrym stanie i tanio z tym, że nie wiem czy to faktycznie przydatne?
Eliza, 22.02.2015, 3640g ![]() Edytowane przez gusia825 Czas edycji: 2014-09-24 o 17:37 |
|
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i TZ w kazdym miesiacu cos wymysla z samochodem ze trzeba to, tamto.... ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
bo wlasnie rozmyslam ktory bardziej sie przyda, a napewno wezme ten drugi ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

Ale nawet nie wiem, co Ci poradzić...

przeraża mnie ta odleglosc od domu, jak nie mogę im pomóc
(w ramach prezentu)
jaki cymbał!