Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 10:27   #1621
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

elo i ja sie witam

Zjadłam przez cały dzien 6 wiogronek tak jakos dziwnie sie czuje.Potem poszlam po kajajzerki i zjadłam z sammi warzywami ja. Popiłam kefirkiem i chyba do wieczora starczy nie mam apetytu w ogole

U nas było brzydko a robi sie ładnie.Mdłosci niestety sa...Ale weszłam bez problemu w spodnie sprzed ciazy i zapiełam sie bez problemu

Ktos jeszcze czasem spi na brzuchu?Nie moge sie oduczyc
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:28   #1622
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
elo i ja sie witam

Zjadłam przez cały dzien 6 wiogronek tak jakos dziwnie sie czuje.Potem poszlam po kajajzerki i zjadłam z sammi warzywami ja. Popiłam kefirkiem i chyba do wieczora starczy nie mam apetytu w ogole

U nas było brzydko a robi sie ładnie.Mdłosci niestety sa...Ale weszłam bez problemu w spodnie sprzed ciazy i zapiełam sie bez problemu

ja śpię na boku lewym i prawym na brzuchu już długo nie śpię całe szczęście
my dziś tylko szklanka owsianki z miodem jakoś nie mam apetytu ;/ cofa mnie
i tak sobie siedzę i czekam by czasem w łazience nie wylądować

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:36   #1623
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
elo i ja sie witam

Ja do tej pory nie usnę inaczej niż na brzuchu ale w nocy budzę się najczęściej na plecach będę tak zasypiać pewnie do czasu aż będzie mi wygodnie.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:36   #1624
anastazja_a
Raczkowanie

Dziewczyny- bardzo mi /nam miło! jak widać ja się dzisiaj w pracy obijam, bo na forum siedzę ciagle :P
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:42   #1625
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny- bardzo mi /nam miło! jak widać ja się dzisiaj w pracy obijam, bo na forum siedzę ciagle :P
praca nie ucieknie
ile można pracować

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-25, 10:42   #1626
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
hehe mój jak dowiedział, się że raczej córa to jak wyszliśmy z gabinetu powiedział "no to będę musiał z kijem do przedszkola chodzić" choć on twierdzi jak się go lekarz spytał czy widzi , to on chciał powiedzieć tak widzę syn .. Trochę zawiedziony jest , ale już się przyzwyczaił , że raczej córcia będzie, ale mi zapowiedział, że będziemy tak długo próbować aż ustrzeli syna
mój teść tak strzelał i tym sposobem ma cztery córki i mego męża jako piątego rodzynka

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:51   #1627
EdithS
Zadomowienie

Wróciłam z netto, kupiłam te leginsy z puszkiem w środku, kosztowały 19,99. Jeszcze nie przymierzałam, więc nie wiem, czy nadają się na wyjścia, ale w razie czego będą cieplutkie po domu.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj już po badaniu krwi, a jutro na 18.30 wizyta i USG . Mam lekkie obawy, nie wiem czemu, ale jakieś czarne chmury za mną chodzą.

Jutro może po wizycie podjedziemy do fotografa odebrać nasze zdjęcia ślubne to wstawię kilka do klubu.
Będzie dobrze Kochana fajnie, że odbieracie zdjęcia, pamiętam, jak ja po nasze biegłam w podskokach

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
hehe mój jak dowiedział, się że raczej córa to jak wyszliśmy z gabinetu powiedział "no to będę musiał z kijem do przedszkola chodzić" choć on twierdzi jak się go lekarz spytał czy widzi , to on chciał powiedzieć tak widzę syn .. Trochę zawiedziony jest , ale już się przyzwyczaił , że raczej córcia będzie, ale mi zapowiedział, że będziemy tak długo próbować aż ustrzeli syna
Mój TŻ miał tak samo. Wciąż wierzył, ze będzie syn. Nawet ostatnio zapytał, czy nie pojawiło się Małej coś między nogami. Mówi, że się bardzo cieszy z Córci, ale także zapowiedział, że następny musi być syn

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
hej hej
tak to ja lubię łączyć śledzie z owsianką z kakaooo
haha a co mi tam
tydzień spałaś to musisz być wyspana :P
ja to też często się wzruszam , wg jak czuję jak mi się brzuch napina i wiem że moja kruszyna się przewraca napewno bo to takie chwilowe jest
A ja nie cierpię śledzi i w ciąży się to nie zmieniło. Odstrasza mnie od ogórków kiszonych i ryb, a zawsze uwielbiałam

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Slawomira ?? a jest takie imie? EdithS- wspolczuje...
w ogole jak czytam te wasze historie... smiac sie chce ale zdaje sobie sprawe, ze to moze byc dolujace tak caly czas. Moja tesciowa z kolei w ogole sie nie wyraca, nigdy nie wpiera swojego zdania choc jak sie rozni od naszego to o tym powie ale w taki taktowny sposob, ze nie czuje sie jakas glupia czy cos Jedyne co mnie bawi to to, ze ona jako, ze jest w polowie niemka, w polowie polka i duza czesc zycia spedzila w de to ma.zle zdanie o polskiej sluzbie zdrowia i uwaza, ze ja powinnam jechac do niemczech urodzic. Ale ja nie wiem jak jej wytlumaczyc, ze nie mam ubrazpiecznia i sie boje jechac ( do np mojek mamy w de) w wysokiej ciazy i czekac na porod. Pod koniec ciazy przeciez codziennie przychodzi sie na Ktg i monitoruje sie dzidziusia a tam kto mi to zrobi? bez ubezpieczenia? Dodam, ze to badanir uratowalo mojego synka poniewaz szybcirj zadecydowano i porodzie- mlodu mial juz niedotlenienie.

svm - mi tes sie podoba Lilianna, ale tez Zosia a raczej Sophie i Laura.
a dla chlopca to strasznie podoba mi sie Leon, Leo, Leos takie mega slodkie mi sie wydaje ale tezet to by chcial juniora Mateusza Ja sie nie zgadzam, powiedzialam mu, ze tym razrm to ja ide do urzedu po akt urodzenia hehe ale Marcela a wlasciwie Marsela wybralismy razem.
Podoba mi sie tez imie Korneliusz ale nie pasuje nam do nazwiska, albo Aleks, Oskar..
Moja teściowa to w głębi serca dobry człowiek i wiem, że gdybym potrzebowała jej pomocy, to nie wahałaby się w ogóle i wiem, ze dobrze nam życzy. Ma tylko jedną mocno rzucającą się wadę: rządzi, wszędzie wpycha swoje zdanie, nie ma taktu i do niej to nie dociera, ona uważa, że nic złego nie robi no to chyba wyszło trochę więcej Kiedyś się wkurzałam wciąż, a teraz mi to wisi i z tym mi lepiej, ona gada, a ja wypuszczam to drugim uchem
A co do imion, to Liliankę i Zosię mamy w najbliższej rodzinie,więc z automatu musieliśmy się z tymi imionami pożegnać

Cytat:
Napisane przez anastazja_a Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! nie zaglądałam tu chyba jeszcze, a przeciez juz tyle na forum siedze...Miło mi Was powitać i podzelic się moja radością - jestem w 11 tc i wczoraj byliśmy na USG - reszcie zobaczyłam - albo własciwie nie ja zobaczyłam, tylko doktor - swoje maleństwo. Mam termin niby kwietniowy, ale rożnie to moze być więc i do Was się przyłączę...mogę?
Hej, witam! Gratulacje po wizycie!

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
U mnie też poszło tylko w brzuch więc od 2 tygodni w spodniach ciążowych śmigam, w sumie sama się dziwię jak była w ciąży z córą to najpierw poszło mi w nogi ręce i tyłek a brzuch to było widać gdzieś od 23 tc a teraz 17tc leci i już widać dosyć wyraźnie brzuszek ale może przy chłopaku tak jest nie narzekam
u mnie trudno stwierdzić, TŻ i rodzina twierdzą, ze poza brzuszkiem i biustem nic mi nie urosło. Ale ja już przed ciążą czułam się o parę kilo cięższa. Jak mnie widzi jakaś rodzina dalsza po latach to mi mówią, że się zaokrągliłam i na buzi też. Nie lubię takich tekstów, ale ludzie tak robią, widzą Cię po latach i zamiast zapytać co u Ciebie to walą: Uhu, przytyłaś przez te lata!

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Widze, ze sie przewija temat tesciowych. Moja przyszla tesciowa to zlota kobieta, wszystko by zrobila zeby nam jako tako w miare dobrze bylo. Ale z racji tego, ze da nam pieniadze na remont albo kupi cos dla dzieci to uwielbia wybierac wszystko sama bez zadnej konsultacji z nami najlepiej jak z nia rozmawialam przez telefon i mowilam o bukiecie slubnym. Odrazu cisza w sluchawce i odpowiedz "ale... czemu taki? Z czerwonych roz? teraz juz takich sie nie robi... ja np. mialam ze storczykow, piekny byl. Mozna naprawde ladny bukiet wybrac a nie taki... taki... KLASYCZNY". Zamurowalo mnie powiedzialam, ze pomysle jeszcze, ale juz zdecydowalam. Beda czerwone roze i koniec Lubie moja tesciowa, ale mam nadzieje, ze nie bede musiala nigdy z nia mieszkac.
Moja w dniu ślubu powiedziała na temat mojego wyglądu ogólnie tylko jedno zdanie: A bukiet mogłaś mieć bardziej kolorowy ani o sukni, ani o fryzurze, nic

Cytat:
U mnie tez 2 kilko na plusie...

A co do glowy... no coz czasem trzeba dac sobie odpoczac... polezec... zostawic wszystkie sprawy na jutro, pojsc na spacer... tak zwyczajnie przystopowac.
No właśnie, masz absolutną rację, ja też staram się to wdrażać w życie. Relaks i spokój

Cytat:
ja to chciałam chłopaka czarka ale mój mówi jak to brzmi Cezary fajnie masz męża o imieniu Cezary
Mi też się podoba Czarek, obstawialiśmy dla synka, może kiedyś
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 10:51   #1628
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
mój teść tak strzelał i tym sposobem ma cztery córki i mego męża jako piątego rodzynka
właśnie u mnie tak jest .. nas 4 dziewczyny w rodzeństwie i brat na końcu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-25, 10:53   #1629
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Hehhe, no fakt, mój własny ojciec tak samo i co? Ma 4 córki, syna już nie ustrzelił
Stary 2014-09-25, 10:53   #1630
lejdi_aga13
Rozeznanie

moje dziecko chyba sobie płec zmienilo. Jak uwielbiałam słodzcze w 9-14 tyg tak teraz jem same kiszone ogorki,kapuste kiszona, same wtrwane rzeczy...
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:54   #1631
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
elo i ja sie witam

Ja tez ciagle spie na brzuchu, inaczej nie zasne...

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 10:54   #1632
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
elo i ja sie witam

Ja się czasami położę, ale trochę mi nie wygodnie. Ogólnie cale życie prawie śpię na lewym boku, bo tak mi najwygodniej.

Cytat:
Ale w końcu ustrzelił Moja nauczycielka WF-u z gimnazjum cały czas rodziła chłopaków (niemalże do ostatniego dnia chodziła zawsze do pracy i baaaardzo szybko wracała po porodzie, a że ja podstawówkę, gimnazjum i liceum do tej samej szkoły chodziłam to się przewijała i miałyśmy super kontakt). Śmiała się, że będzie miała drużynę piłkarską. Jak po maturze odchodziłam była w piątej ciąży, ale nie wiedziała jeszcze czy chłopak czy dziewczynka.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 10:56   #1633
luzna25
Zadomowienie

Widzę, że wy też macie takie "cudowne" teściowe jak ja Nie dość, że mieszka ulicę tylko ode mnie to wydaje jej się, że jest najmądrzejsza. A największą wadą jej jest, że lubi uszczęśliwiać mnie na siłę Wczoraj wynalazła jakiś swój płaszcz chyba jeszcze z lat 90-tych, albo i 80-tych nawet i koniecznie chciała, żebym w nim chodziła, bo przecież nie mogę chodzić z brzuchem na wierzchu! (w swoje kurtki już się nie zapinam). No a drugą wadą jej jest, że ona ma 4 synów i nie rozumie, że ja jako kobieta potrzebuję się ładnie ubrać itp. Dla niej fryzjer, kosmetyczka, czy kupowanie ciuchów to zbędny wydatek.
Już nie wspomnę o jej poglądach jeszcze za czasów PRL-u. Myśli, że ja będę wychowywać dziecko tak samo jak ona 30 lat temu swoich synów. Niestety czasy się zmieniły i teraz mam dostęp do rzeczy, które nam ułatwiają życie, więc czemu z nich nie korzystać?

A co do Waszych dolegliwości bólowych to bardzo Wam współczuję! Mnie na szczęście od początku ciąży los oszczędza i tylko czasem jakiś ból głowy mi się zdarzy No ale za to mam problemy z gęstością krwi i biorę zastrzyki- coś za coś jak to mówią:P
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:06   #1634
olasia
Zadomowienie

Alemmi bejbik skacze dzisiaj, coraz mocniej czuje juz nawet jak poloze reke na brzuchu Smieszne to takie, wcale nie wierzylam, ze w drugiej ciazy szybciej czuc a jednak to prawda, nastawialam sie tak najwczesniej na 19tydzien

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:06   #1635
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
:

ja sypiam :p tak mi najwygodniej i jeszcze jak nogę wysoko zadrę do góry a jak Tż nie na nocce to na nim ją uwieszam ale tylko wtedy kiedy już ma mocny sen, bo marudzi, ze go boli jak tak robię a oźniej to nie czuje

mnie trochę głowa przestała bolec i przejadę się chyba do miasta. pojadę na ciucholand i do sklepu dla dzieci, jutro idę odwiedzić tygodniowa Oliwię do koleżanki i chcę coś kupić ładnego dla małej królewny
Stary 2014-09-25, 11:08   #1636
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Oj, macie problemy z teściowymi, jeszcze jak mieszkacie oddzielnie to pół biedy, gorzej jak taka upierdliwa kręci się na co dzień.
A ja swoją teściówkę uwielbiam Przez kilka mies. mieszkaliśmy z mężem z jego rodzicami, to nawet więcej czasu spędzałam z teściową niż Czarkiem Fajnie się dogadujemy, kobieta umie doradzić, ale jest w tym tak delikatna, że aż się chce korzystać z rad, a przynajmniej nad nimi zastanowić. Ogólnie to dobrze trafiliśmy, bo mamy fajnych rodziców, bardzo pomocnych. Jednak mimo dobrych relacji nie wyobrażamy sobie mieszkania z rodzicami. Samemu sobie na własnym to zupełnie inny komfort życia

Czarek w końcu zaczął myśleć na poważnie o imieniu dla chłopca (jeszcze nie znamy płci, więc się podzieliliśmy,ja imię dla córki wybrałam już dużo wcześniej). Koniec z nazywaniem Kazio powiedział, że Janek to ładne imię i będzie mu się kojarzyć z ukochanym dziadkiem(śp). Mi też się podoba to imię, zastanawiam się tylko, czy ostatnio nie jest zbyt popularne.

Pozazdrościć teściów Janek to ładne imię i tak pozytywnie się kojarzy

Cytat:
elo i ja sie witam

Sypiam na brzuchu regularnie, nic maluchowi się nie stanie, ani go nie zgnieciesz ponoć groźniejsze jest spanie na plecach ze względu na ucisk tej głównej żyły w brzuchu, ale to w bardziej zaawansowanej ciąży
Stary 2014-09-25, 11:09   #1637
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bukka Pokaż wiadomość
Co sądzicie o liotonie Babydream fur Mama? Kupiłam, a potem mądrze sprawdziłam, że olejek ma więcej pozytywnych opinii...Postanowiłam zacząć się nasmarowywać w końcu czymś, co by potem nie żałować. Oczywiście pół godziny spędziłam przed półką z tymi wszystkimi specyfikami. Zawsze miałam problem z podemowaniem decyzji, ale teraz to się wręcz nasila :P
A co uważacie na temat sprzętów elektronicznych i przebywania w ich pobliżu w czasie ciąży? Mój partner ma pracę w domu i w dodatku ma fioła na punkcie różnych sprzętów. Niedawno się wprowadził, a dzisiaj przewiózł resztę urządzeń i teraz w jednym pokoju mam duży tv, komputer stacjonarny i dwa laptopy...Mamy małe, dwupokojowe mieszkanie, więc nie ma za bardzo możliwości manewrowania nimi. Dodam, że komputer i tv zazwyczaj działają przez większość dnia. Oczywiście teraz się zastanawiam, czy i jak to wpływa na maluszka, bo nie chcę świadomie mu szkodzić.
Macie jakieś zwierzaki w domu?
ja kupiłam lotion żeby go używać jak nie mam czasu czekać, aż mi jakaś oliwka/olej się wchłonie. A tak to używam oleju migdałowego/oliwki babydream fur mama/owliwki dla dzieci z hippa.

Jeżeli chodzi o sprzęty. W tej chwili wszystkie te sprzęty są na tyle nowoczesne, że naprawdę musiałabyś brzuchem leżeć na laptopie żeby jakieś promieniowanie miało mozliwość wpływu na dziecko. A i to nie jest pewne Wg mnie nie ma się czym przejmować, ale żadna z nas chyba nie jest w stanie odpowiedzieć Ci w 100% na to pytanie. To by się musiało zebrać jakieś konsylium złożone z lekarzy + speców od technologii. Ale jeżeli o mnie chodzi ja bym się nie przejmowała i zewsząd dochodzą do mnie informacje, że to nie jest szkodliwe (informacje oczywiście od lekarzy). Mnie jedynie głowa boli jak siedzę cały dzień przed kompem, ale to po prostu jak coś tam robię, a nie że tylko przebywam w pomieszczeniu, w którym jest komputer

Zwierzaki w domu mam - 3 koty. Nie mam toksoplazmozy, nigdy nie miałam. Koty wychodzą na dwór, ja się z nimi zawsze 'całowałam', spałam i nie zaszkodziło mi to. Jeżeli chodzi o zwierzęta przy dziecku to akurat nasze koty na noworodka reagowały bardzo dobrze. Jak dziecko zaczynało płakać, to pierwszy przy dziecku był kot

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:10   #1638
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Alemmi bejbik skacze dzisiaj, coraz mocniej czuje juz nawet jak poloze reke na brzuchu Smieszne to takie, wcale nie wierzylam, ze w drugiej ciazy szybciej czuc a jednak to prawda, nastawialam sie tak najwczesniej na 19tydzien
zazdroszczę Ci ruchów ja się wzruszam jak brzuch się robi napięty przez chwilę bo wiem że dziecko się przewraca bosko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-25, 11:10   #1639
luzna25
Zadomowienie

A apropo imion dla dzidziusia Ja rozważam imiona: Przemysław, Rafał, Bartłomiej, Dariusz. A na liście rezerwowej: Radosław i Wojciech.
Ale muszę Wam się przyznać, że jeszcze nie rozmawiałam z mężem na ten temat, bo on chyba nie chce zapeszać

Co sądzicie o tych imionach? W sumie wszystkie nam pasują do nazwiska i nikogo w rodzinie nie mamy o tym imieniu

niunia_ona ja też się nie mogę doczekać ruchów dziecka

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:13
Stary 2014-09-25, 11:12   #1640
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
A apropo imion dla dzidziusia Ja rozważam imiona: Przemysław, Rafał, Bartłomiej, Dariusz. A na liście rezerwowej: Radosław i Wojciech.
Ale muszę Wam się przyznać, że jeszcze nie rozmawiałam z mężem na ten temat, bo on chyba nie chce zapeszać

Co sądzicie o tych imionach? W sumie wszystkie nam pasują do nazwiska i nikogo w rodzinie nie mamy o tym imieniu

Rafał tak mój tż ma

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-25, 11:13   #1641
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że wy też macie takie "cudowne" teściowe jak ja Nie dość, że mieszka ulicę tylko ode mnie to wydaje jej się, że jest najmądrzejsza. A największą wadą jej jest, że lubi uszczęśliwiać mnie na siłę Wczoraj wynalazła jakiś swój płaszcz chyba jeszcze z lat 90-tych, albo i 80-tych nawet i koniecznie chciała, żebym w nim chodziła, bo przecież nie mogę chodzić z brzuchem na wierzchu! (w swoje kurtki już się nie zapinam). No a drugą wadą jej jest, że ona ma 4 synów i nie rozumie, że ja jako kobieta potrzebuję się ładnie ubrać itp. Dla niej fryzjer, kosmetyczka, czy kupowanie ciuchów to zbędny wydatek.
Już nie wspomnę o jej poglądach jeszcze za czasów PRL-u. Myśli, że ja będę wychowywać dziecko tak samo jak ona 30 lat temu swoich synów. Niestety czasy się zmieniły i teraz mam dostęp do rzeczy, które nam ułatwiają życie, więc czemu z nich nie korzystać?

A co do Waszych dolegliwości bólowych to bardzo Wam współczuję! Mnie na szczęście od początku ciąży los oszczędza i tylko czasem jakiś ból głowy mi się zdarzy No ale za to mam problemy z gęstością krwi i biorę zastrzyki- coś za coś jak to mówią:P

Łomatkoboska, Twoja teściowa się zachowuje jak babcia mojego tż! Jakiś czas temu chciała żebym już zaczęła robić przeciery owocowe do kaszek z owoców, z działki A ja taka biedna byłam obolała.. Wymioty, skurcze.. I jak powiedziałam, że jak już będzie trzeba to najwyżej kupię w sklepie - to się obraziła na amen Z 2 tygodnie ciszy były
Stary 2014-09-25, 11:19   #1642
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

Przemek kojarzy mi się tylko z moim byłym ale to nie jest istotne Wszystkie imiona ładne, mi się najbardziej podoba Wojtuś

Cytat:
ja jeszcze tej chwili się nie doczekałam mam nadzieję, że już niebawem
Stary 2014-09-25, 11:19   #1643
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
elo i ja sie witam

Ja wchodze w jeansy bez problemu, ale czuje sie nie komfortowo i przez to czesciej chodze w spodniach dresowych i legginsach.
Owoce wlasnie objadam sie pomaranczami, i czekam na TZ az przyjedzie na swoja przerwe i zjemy spagetti
Ja spie na brzuchu, i na plecach, i na prawej stronie dosc czesto, ciezko mi sie spi na lewej tylko i przede wszystkim gonie mojego Tz bo sie wtula kiedy idziemy spac, a mi to zaczelo przeszkadzac odkad jestem w ciazy.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:25   #1644
crystal25
Zakorzenienie

My z tesciowa sie sklocilismy na amen chwile po naszym slubie i jest spokoj a z tesciem to raz na miesiac na obiedzie sie widzimy, i wystarczy, tyle ze jemu wszystko nie pasuje, nigdy nie powie dobrze, a zawsze dobije za to moj TZ uwielbia swoja tesciowa, bo sie nie wtraca, chce nam zawsze pomagac, i widze ze w jego rodzinie nie czul takiej milosci i ciepla rodzinnego jak jest u nas,i nikt mu zle nie powie albo ze jest taki i taki....
Stary 2014-09-25, 11:25   #1645
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Łomatkoboska, Twoja teściowa się zachowuje jak babcia mojego tż! Jakiś czas temu chciała żebym już zaczęła robić przeciery owocowe do kaszek z owoców, z działki A ja taka biedna byłam obolała.. Wymioty, skurcze.. I jak powiedziałam, że jak już będzie trzeba to najwyżej kupię w sklepie - to się obraziła na amen Z 2 tygodnie ciszy były

No to wiesz o czym mówię Tylko, że moja się obraża, ale dalej gada Omija ten etap ciszy:P A jeśli chodzi o przeciery to moja mi nic nie każe bo ona twierdzi, że ja nic nie potrafię Przynajmniej z tym mam spokój

W ogóle dla nich to jest nie do pomyślenia, że w sklepie tyle mają, że aż sprzedają :P

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:27
Stary 2014-09-25, 11:29   #1646
crystal25
Zakorzenienie

wy tak o imionach, a jak poznalam TZ to smialam sie z niego ze ma damskie imie
Stary 2014-09-25, 11:30   #1647
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
właśnie u mnie tak jest .. nas 4 dziewczyny w rodzeństwie i brat na końcu
Moj tata za to ustrzelil chlopaka na samym poczatku :-D a potem juz 5 babek mu sie trafilo. Takze mamy brata rodzynka najstarszego
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:31   #1648
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wy tak o imionach, a jak poznalam TZ to smialam sie z niego ze ma damskie imie
Jakie?
Stary 2014-09-25, 11:32   #1649
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Teraz jest nowa technologia i na pewni nic nie szkodzi

Polecam czarne kalosze z Decathlonu z działu do jazdy konnej, bardzo zgrabne są i niedrogie

Ja olejek babydream przelewam sobie do szklanej buteleczki z pompka bo wkurza mnie ze z oryginalnego opakowania wylewa sie przy nakładaniu na rękę. Ide dzisiaj po lotion bo rano to olejek nie bardzo przed praca, za mało czasu.

W ogóle wczoraj brzuch mi urósł wyglada juz jak mały ciążowy a nie spożywczy, fajny jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
one są zaje..... To znaczy osobiście ich nie mam, bo już od dwóch lat nie mogę dojechać do Decathlonu. Ale wg mnie to jedne z niewielu kaloszy wyglądających jak zwykłe oficerki A teraz jeszcze cena im na stałe zjechała w dół chyba

ja mam 162 cm wzrostu Co jest, same drobinki mamy na wątku?

smv mi też się imię Liliana podoba. i właśnie ten skrót Lili Tylko, że teraz to już mi się bardzo kojarzy z tą dziewczyną z Project Runway

Cytat:
Dzień chłopaka coś kupujecie swoim tż? bo ja się zastanawiam właśnie.;p
Ja to mam większy problem, bo jeszcze tego samego dnia mój tata ma urodziny A tż nic nie kupuję chyba, w ten dzień i tak go nie będzie w ramach dnia chłopaka zrobię mu jakąś dobrą kolację w weekend

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:35   #1650
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
ja narazie 2.4 kg do przodu muszę się ze słodyczami pożegnać na dobre , bo te 2 kg szybko przyszły a choruje na niedoczynność tarczycy to ciężko jest wtedy.
Moja znajoma przytyła bez ciąży 8 kg bardzo szybko nie zmieniając ilości jedzenia i okazało się że ma niedoczynność , mówi ze jak te 8 kg siedzi tak siedzi. Z tarczycą nie ma żartów a w ciąży tym bardziej
Bierzesz leki na niedoczynność?

Cytat:
o nie nie tyle razy próbować nie będziemy dla mnie dwójka dzieci to max

Cytat:

Cytat:

niunia_ona ja też się nie mogę doczekać ruchów dziecka
Mi się najbardziej podoba Wojciech i Bartłomiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości