![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Jezu... serce mi zamarło Marsi jak doszłam do czerwonej wiadomości od Jakiej to TZ mi mówi, że zbladłam.
![]() ![]() Dziewczyny teraz jest taki najgorszy czas na choroby ![]() ![]() Silver wiem, że Ci trudno ale szybciej mała dojdzie do siebie ![]() Ewulka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Dawid oszalał na punkcie Tubisów. Jak wcześniej w ogóle nie zwracał uwagi, tak teraz jak słyszy że Teletubisie to szał. CO najlepsze!! Wiecie jak ta franca za nimi powtarza! Jemu się żgutowi nie chce mówic! A jak dzisiaj go zostawiam, żeby obiad ugotować, to najpierw szybko przyleciał się przytulić, jak było "tulimy". A potem to słyszę: -trzy (czi) -sześć (śeść) -lala (jaja) -po -hejo (ejo) -cześć (cześ) -papa -nie ma i już nie pamiętam. No szok, a jak ja z nim gada, proszę żeby coś powtózył, to tylko nie i nie.! Btw wieczorem tez leciały i obciełam pazury bez najmniejszego jęku, plus ściągałam piśka. I jak mi nigdy nie pozwala, tak dzisiaj no problem. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Byliśmy dzisiaj w Tesco, widzę że już Little Wam o -30& powiedziała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Lurker ;)
|
Nawijko no to jestes moim ziomem widze
![]()
#4713 | |||||
Zakorzenienie
|
jak zobaczyłam czerwoną wiadomość, to aż mi się słabo zrobiło i tylko przewijałam szybko posty, żeby sprawdzić
![]() Sliver, trzymajcie się tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Dzizaz,Marsi,serce mi staneło jak zaczełam nadrabianie..... Jak to dobrze, ze Marince sie nie spieszy jeszcze
![]() ![]() ![]() ![]() Nawijko, co do braku drzemek,to u mnie bezdrzemkowo od jakichs 3 tyg juz. Tez na poczatku cyrki były, uspic sie nie dał mimo,ze sam prawie sie przewracał.Teraz juz przystosował sie do nowego trybui bezproblemowo wytrzymuje do około 20. A wstaje miedzy 7 a 8,takze git majonez ![]() Nawijko, Elllmi- no chce isc bo niby nie pieniądze ale zawsze cos, dobre i pół roku. A potem moze cos sie znjadzie innego z UP a jak nie to moze M. cos poszpera wsród znajomych. Co do małego- lubi byc na dole u t. to mam nadzieje, ze jakos początki przezyjemy.Ponadto M. moze na początku tak ustawiac dyzury zeby wiekszosc czasu z nim byc (bo wtedy mały bezproblemowo ogarania moją nieobecnosc), np na 14 czy 16. Bo to w muzeum staz,8-16 + dojazd 20 min. Oprowadzanie wycieczek, katalogowanie,smierdu pierdu,ogólnie narobic sie nie trzeba,byleby mnie tylko wybrały bo 6 osób skierowali z PUPu i mam czekac na tel w poniedziałek. Ewulko,gratulacje ogromne! zdolna bestia jestes ![]() Szaja,bo Ty pisałas,ze z R dzieci mają problemy- Bartulo nie ma najmniejszego ![]() Meneq,jeszcze nie gratulowałam udanego przelotu ![]() Ultra, ale wypasiona rezydencja ![]() Silver,ja wiem,ze jestes podłamana znowu szpitalem,ale tez wydaje mi sie,ze tam najszybciej Daria do siebie dojdzie,trzymajcie sie dzielnie ![]() Lady, okropnie odchorowaliscie te zeby... mam nadzieje, ze juz wiecej tak nie bedzie ![]() ![]() ![]() Little, buziak w czólko dla Niuni ![]() No i buziaki dla wszystkich chorowitków ![]() U nas kredki służą do gryzienia, ewentualnie mazania dywanu ![]() ![]() Klocki omija jak moze ![]() ![]() ![]() Co do ubran, to u nas tez sporo dobrych z sezonu wiosennego- bluzy,dresy,kurtki,czapki nawet. Musiałam bodziaki kupic 92 no i buty, a tak to garderoba wyposazona ![]() Wiecej nie pamietam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-09-25 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
u mnie w osiedlowym sklepie promo na czekolady milka za 2,50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie Was czytam i chyba mam szczescie bo my NIGDY nie zaliczylismy odparzenia, raz miala zaczerwienienie i zeszlo po 1 dniu. Tyle, ze ja chyba gdzieś tak od 3mca nie smaruje pupy po kazdym pampie (uznalam, że sam pampers dostatecznie nie pozwala skorze oddychać, żeby jeszcze potem warstwę kremu dawac - nie smarowalam niczym, nie wiem jak wy?)
Meneq pytalas o pampersy - ja bd uzywałam przy najmniejszym rozmiarze, bo wtedy byly lepsze, niz dady 1 (najslabsze jakoś). A potem już tylko Dady, Bd przy wyższych numerach w moim odczuciu się kiepskie, wlasnie sztywne i jakies takie zapięcia malo wygodne. A Dady są super, bardzo blisko pampersa. nancy : czyli bawi się fajnie, ale tym co go w tym momencie fascynuje. A wspina ci się na krzesla, stoly itp? to dla mnie jest najbardziej meczące, wystawać przy maluchu jako asekuracja. Zwlaszcza wieczorem, zamiast spania ![]() Sytuacja z dziś. Robiłysmy razem kotlety, Ami rozsypala trochę bułki tartej, zatroskana taka, ja jej mowię, ze zaraz posprzatamy razem i nie ma problemu, i dalej cos tam dlubie przy mięchu. Ami poszla do lazienki, wziela mopa i mizia po tej podlodze, bułce Ja: Kochanie, a co ty robisz? A: Myje! Mopem! Ja: Aaa, bo bulka się rozsypala, tak? A: Taaak! Ama! spsiontam! Mama! Popa! Tu! Ja: A moze ja ci trochę pomogę? A: Moje! Siama! Spsiontam! Mama ić, obiaaaa. (w wolnym tlumaczeniu : "ja sama posprzatam, a ty idź do garów mamo..") Także no! niech jej tam do 18 zostanie , błagam :d |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Lurker ;)
|
Ta Milka... Matka najpierw mnie cisnie, ze jestem gruba i mam brzuch jak w ciazy, a dzis przyniosla mi 300 gramowa Milke
![]() Debrah bierzesz te kurtke z F&F dla Ami?
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-09-25 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Debrah wspinał się a od wczoraj wyciąga ręce i mamaaaaa,żeby go posadzić na krześle, nie chce się wspinać, chociaż już całkiem nieźle mu szło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Ja także oglądam "jesteś bogiem"-byłam/jestem wielką fanką PFK, no i trochę też jestem zawiedziona filmem no ale cóż ;/ U nas we wtorek szczepionka była, Młoda do dzisiaj marudna;/ Marsi-Trzymaj się kochana i jedz i pij ![]() Ewulka-gratuluję magistra ! ![]() Silver-Dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla Daruni ![]() Wybaczcie, ale więcej nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do pampków, to ja miałam 1 z Pampersa,a potem juz tylko Dadami leciałam. Trzy dni temu mu sie odparzenie zrobiło bo z kupsztalem latał piernik wie ile...Nie pokazał,nie powiedział, nie było czuc.... Ja do kąpania, a pupa ogien.... Ale na noc linomagiem wysmarowałam zielonym i rano było ok. Aha,bo jeszcze temat spania na poduszkach sie przewinał- Bartulo juz ponad pól roku tak spi.Ale płaska ta poduszka, ja tez wsyokich nie lubie bo mnie zawsze kark boli. Jeszcze mam prosbe- zaopiniujcie! Bo chcemy małem,u pokoik ogarnąc (ten,z którego wyniósł sie ten popierprzony braciszek tzta), ale on mały jest 2mx3m ![]() http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...621956770.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE!!!! ![]() Marsi - ale nam napedzilyscie stracha!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta ja bym się bała że mi lapnie z tego łóżka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- doooopa tam,jeszcze sie wyspie,zostaje w internetach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez jedynie co to zaczerwienienia ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- sylwietta - tez bym sie bala ze mlody mi pierdutnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
marsi kamien z serca! Pij teraz, na Wasze zdrowie
ezzo dziekuje. Odpuscilamsobie odciaganie. W ogole nie wiem, jak sobie moi rodzice rade dadza... Wesele juz w sobote! nawijko Yae wlasciwie widziala sie z moja rodzina kolejno w wieku 3 (tata), 5(mama) oraz 9 (bracik) miesiecy. Nie wiem, czy to zupelny przypadek, ale najlepiej reaguje na mojego brata, pozniej mame a na koncu tate. Fakt, bracik ma swietne podejscie, mam nadzieje, ze ma wolny sobotni wieczor. Udany lot to polowa sukcesu. A wlasciwie to bylo nic w porownaniu do tego, co sie teraz dzieje. Roznica w czasie wynosi 7h. Do tego zmiana miejsca, ludzi, nawet jedzenie jest inne. Zimno jest. Yae jest wyglupiona, wystraszona i ciagle zmeczona. Ze spaniem mamy takie jazzy, ze w ogole nie wiadomo o co chodzi. Ja nie potrafie pomoc, musze byc ciagle obok - rece lub uu. W dodatku moi rodzice pokupowali wypasione zabawki i inne duperele a zapomnieli o tym jaka Yae jest zywa i nic a nic nie przygotowali mieszkania na pobyt malego dziecka. Wiec jesli nawet na moment Yae sie ode mnie odklei, to musze za nia krok w krok chodzic. Wyobrazcie sobie, ze moja mama zostawila wszystkie swoje kosmetyki na wierzchu na polce, do ktorej Yae ma nieograniczony dostep. Obok stoi krysztalowa misa z drobna bizuteria - ja tylko czekam az Yae zbije. I na kazdym kroku takie kwiatki. Powiem szczerze: liczylam, ze chociaz troche odpoczne a na dobra sprawe mam 10 razy gorzej niz na co dzien. Jeszcze za tz tak bardzo tesknie. ultra bedziemy probowac z pisakami, ale u nas ruszylo z kredkami po kupieniu duzego bloku do rysowania. little Ye wczoraj zalapala o co chodzi z naklejkami i jesli tylko na moment przestanie plakac, to sie nimi bawi. Sa tez plusy pobytu w Pl - skompletowalam serie z ul. Czeresniowej i kupilam "Nacisnij mnie". Zawsze chcialam ja miec, jesli nie dla Yae, to dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||
Zakorzenienie
|
własnie zrobiłam sobie sałatkę na jutro do pracy, zdrowe odżywianie, blebleble....i skończyłam jeść bułkę z lidla z nadzieniem kokosowym
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wiem, o czym mówisz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Co do poduszek - moja śpi na swojej "puci" ( od "podusia") jakoś chyba od hm 10-11ca?
Czyli juz długoooo. Musi ją mieć, wszedzie ja zabiera. Rano jak wstaje to do drugiego pokoju idzie z podusią pod pachą właśnie. Little : chcę ją bardzo, ale w moim tesco była jedna sztuka 92 ( i większe) ostatnio, boję się że juz nie będzie, jeszcze jak taka promo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
debrah ja mowie o pieluchomajtkach. Nie ma szans na zalozenie zwyklej pieluchy, od ponad roku tylko pieluchomajtki. Pampers tez szorstki bardzo. Bd szorstki, ale jest chlonny. Dady dzis nie bylo. Jeszcze Tesco ma dobre podobno.
U nas nigdy nie bylo odparzenia i niczym nie smarowalismy zapobiegawczo. Yae miala jakas wysypke na poczatku przygody z plywalnia - albo od wody, albo od pieluch i wtedy puder dzieciecy z cynkiem sie spisal. Teraz na noc pudrujemy, ale nie leczniczo a jest to nasz rytual ;-) nawijko na mnie czeka Milka Oreo w kuchni, dzis moj wieczorek zapoznawczy z nia. Tylko Yae musi zasnac najpierw... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
taka sytuacja basenowa z dzisiejszego dnia...
chcemy przejsc z mlodym z brodzika na wiekszy basen. przy schodach ojciec uczy plywac swojego syna. my chcemy sie przeslizgnac obok nich a tu nagle ten tatus wyjezdza z tekstem: - Uwazaj, zaczekaj, przepuscimy dziewczynke (ze niby Kube ![]() ![]() za chwile slysze dalej - to nie dziewczynka? -nie, chlopiec!!!!!!!!!!!!!!!!! ! -a to przepraszam, ten stroj mnie zmylil - (ja, w myslach )o ch.uju zloty!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale jak tak patrzę na tą dwójkę maluchów, to zastanawia mnie jak fajnie się razem bawią; bo u nas jak Filip zejdzie się z Lolkiem albo Leosiem, to zabawa polega na tym, że jeden zabiera drugiemu to, czym ten akurat się bawi i tak na zmianę; albo druga opcja jest taka, że w ogóle nie zwracają na siebie uwagi ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ale fajnie wygląda ![]()
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
WOWOWWWWWWWWWWWW Pstryniu,jaką masz piękną córeczke!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmmm, chyba JUŻ mnie przekonałyscie co do (nie) zakupu ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-09-25 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej ze on widzial tylko glowe Kuby w NIEBIESKIM czepku i NIEBIESKA rozmyta plame od stroju bo wszyscy bylismy juz zanuzeni po szyje w wodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Debrah prawdopodobnie bede jutro w tesco, wziac Ci jesli bedzie?
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Meneq: Yae nie je slodyczy? jakie masz zdanie odnosnie ich tak w ogole, jestem ciekawa bo zawsze masz ciekawe spostrzeżenia odnośnie zdrowia/jedzenia ?
(Ami nie je typowych słodyczy, jeśli już to zwyklego herbatnika, ciastko owsiane, paluszka lub chrupek kuku, wafel ryżowy i wsio) ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak mi się taka opcja oplaca, mimo kosztow przesyłki, bo nie wiem kiedy sama moglabym się do tesco doczołgać (tz wraca ostatnio z pracy przed 19;/ a wychodzi o 7 ), a pewnie znikna natychmiast, za taką cenę. Przeleję ci natychmiast ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Deli, szukasz czajnika - w Biedronce mają teraz być, zobacz sobie http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...-pomyslem-cz-1
#4737 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Dzieki, mam taka nadzieje... Zartujesz? Toz to papier scierny jest, na co dzien uzywamy takich miekkich jak platki kosmetyczne ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Sikam z "corki" pstryczka! ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
Nie je, po naszych przygodach po bialym cukrze ograniczylam jego spozycie. Cukru ma pod dostatkiem, poniewaz je bardzo duzo owocow - w domu nawet trzy razy dziennie. Z cukru i tluszczu ze slodyczy sklepowych nie ma zadnego pozytku. Ostatnio powoli wprowadzam cukier brazowy i syrop klonowy w ciastach, ciastkach i pieczywie wlasnej roboty. Musze to zrobic, poniewaz jedna z glownych przypraw w kuchni japonskiej jest cukier. Poza tym, kiedys zacznie jesc slodycze (bo nie bede mogla wszystkiego kontrolowac) i uwazam, ze nie moga funcjonowac ma zasadzie "zakazanego owocu". Chce jej pokazac, ze zdrowe slodycze i w rozsadnych ilosciach sa ok. Zdarzaja nam sie wyjatki, bardzo rzadko ale jednak. Np. podczas lotu: zjadla krakersy w ksztalcie samolotu, pretzle - chmury, zamowilam dla siebie posilek koszerny, bo slyszalam, ze jak na pokladowe jedzenie, to jest pyszny i rzeczywiscie taki byl, a ze dla Yae linie lotnicze zaoferowaly breje w sloiczku od 4 lub 10 miesiaca, ktorej wiedzialam, ze nie zje, to jadla ze mna. A polowa mojego posilku to byly slodycze: krakersy na smietanie, mus jablkowy, pudding czekoladowy i chalwa mistrzostwo swiata; sprawiedliwie na pol zjadlysmy. Natomiast dzis spedzilam mase czasu na zakupach, zeby wybrac dla Yae jogurt, naturalny zdrowy jogurt. Toz to koszmar byl, jak nie cukier to mleko w proszku. Do czwartego roku zycia tworza sie nawyki zywieniowe, reguluje metabolizm, mowi sie, ze pierwsze trzy lata sa w odzywianiu najbardziej znaczace. Chce zeby miala podstawy dobre. Wynioslam to z domu, z ta roznica, ze ja do jedzenia zmuszana bylam. U nas na podwieczorek zdarzaja sie i zdrowe slodkosci, ale i koreczki z brokula z serem. .Zbilansowane, roznorodne, sezonowe i mozliwie zdrowe - takie zasady przyjelam i na razie dzialaja; jeszcze lokalne(!). ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Szczerze powiedziawszy, to jestem jeszcze bardziej restrykcyjna odnosnie kupnych nietypowych slodyczy, akceptuje tylko ciastka z rodzynkami bez cukru. U nas drugie sniadanie i podwieczorek sa uzupelnieniem trzech glownych posilkow, a niestety herbatnik czy paluszek nic nie daje poza radoscia chrupania. I nie ma podjadania. Tylko jestesmy w zupelnie odmiennych sytuacjach - Yae je wszystko, w sporych ilosciach, chetnie probuje nowych smakow. Podejrzewam, ze gdyby jadla jak Amelka, to nawet w "niezdrowy" sposob probowalabym pewnie ja naklonic do jakiegokolwiek jedzenia. ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Alez w mojej okolicy jest duzo dzieci i w ogole nie do pomyslenia, zeby w Japonii przy takiej pogodzie na spacery byly zabierane. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- I jeszcze jedna historia ze sklepu: stoje przed polka z jogurtami, Yae spi w nosidle i podchodzi jakas paniusia i mowi: Biedne dziecko jak slodko spi! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Moj relaks potrwal 2h. Potem Kuba zaczal wycieczki do salonu, wiec postanowilam polezec z nim, zeby mocniej usnal, a potem mialam ambitny plan powrotu przed tv. Obudzilam sie 5min temu, chyba nic ciekawego juz nie leci, nie?
![]() Nadrobie jutro! |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48286014] moje prawnie 7 dni wisiało kiedyś ![]() [/QUOTE] Jak pojechałam na delegację to właśnie moje spodnie tak wisiały przez tydzień na deszczu bo nikomu nie przyszło do głowy żeby sprzątnąc ![]() Cytat:
![]() Dopiero w połowie filmu się połapałam i już nie było sensu. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Co do pieluch to 85% to papmersy, dady kupuję tylko wtedy jak niemam pampersów w promocji. Sytuacja w kuchni - słodka ![]() Cytat:
Jak tak czytam ile wasze dzieci móią to jestem przerażona i chyba do lekarza się wybiorę bo Oliwka nie mówi nic poza mama, am i baba.Wszystkorozumie, jak coś chce to palcem pokazuje, widzę że denerwuje się że nie może się "dogadać".
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
hej!
obejrzelismy wlasnie z Kuba masze i niedzwiedzia-REWELACJA!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.