Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 13:13   #2341
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ale nie masz pewności, że będzie bolało na tyle, żeby brać leki. A przeciwgorączkowe? Skąd wiadomo czy zadziałało czy nie.
Po co to dawać skoro może się okazać że nie było powodu?

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
no ja wiem, wiem, generalnie sie z Toba zgadzam i ja bym nie dala w tym przypadku
Ale tak sobie pomyslalam, ze czasami byloby to dobre rozwiazanie
Jak np wzielam znieczulenie przed porodem, a nie czekalam az mnie zacznie bolec

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Sukces butelkowy! Wczoraj jak Wiki byla glodna to zaparzylam jej koperek. Chwilke z nią walczylismy, ale wkoncu zaczela ssac duzo nie wypila,ale zawsze to cos, przynajmniej nie miala problemu z kupa dzis rano jak zwykle. Przed chwilka gdy sie obudzila, znow sprobowalam. Polozylam ją obkk siebie jak zwykle do karmienia, podstawilam pierś i obok butelke. Czula mleczko i chwycila wkoncu butlę wypila nawet wiecej niz wczoraj. Ale sie ciesze,jak glupia
no to gratulacje
Szykuj się do nauki
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:21   #2342
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ja miałam to samo pierwszą noc w szpitalu mały w ogóle nie jadł, bo ja byłam zmęczona i spałam i mały w ogóle mnie nie obudził na drugi dzień już w nocy sie budził, ale ogólnie spał długo i nie płakał tylko kwilił, a teraz to sie drze jak by mu ktoś krzywdę robił

a inne dzieci też sie darły, obok leżała gigantka, której dziecko biedne tak wrzeszczało, a ona spała jak zabita aż położna przychodziła aby ja obudzić
Wiktoria tez prawie wogole nie jadla i spadla z wagi 3320 na 3180 jakos. A w drugiej dobie dostalam taki nawal, ze wyciskalam mleko z piersi na reczniki jednorazowe i pieluszki tetrowe. Zaluje, ze nie mialam wtedy laktatora

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
NagiAkt
Tuśka trzyma już ślicznie głowę leżąc na brzuszku.
Wygina się do mostka muszę ja trzymać bo się tak odbija nogami od mojego brzucha że w końcu z kolan mi zeskoczy.
Uśmiech się i gada z nami ;-)
Odkryla ze ma paluszki i bawi się nimi zerka na nie i zezola robi.
Ale musza cieszyc takie osiagniecia nie moge sie doczekac pierwszego usmiechu !

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48409413]Ja ściągnęłam tego ebooka z tego linka, który jedna z dziewczyn podawała i żadnego numeru karty nie podawałam.

http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-pdf-d254722277

Musicie klinkąć w przycisk "download file", ale nie ten na górze na środku, ale niżej, obok przycisku "add your account". Ściągnęłam na dysk bez żadnego problemu.

Albo bezpośrednio stąd:
http://ebookbrowsee.net/gdoc.php?id=...d2&c=254722277[/QUOTE]

tez sciagnelam z tej stronki bez problemu

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
U mojego tak samo - część na stole, część pod stołem

Też miałam takie pobolewania brzucha jak na okres przez ostatni tydzień, a w sobotę pojawiła mi się krew. Pierwsze co pomyślałam - okres, ale tej krwi było może ze 2 łyżki stołowe i potem już nic, a dziś śluz sie pojawi - czyżby dni płodne???? Jutro idę do gina w końcu

Moja też czasem tak ma, ale nie wiem od czego to, z tym, ze zauważyłam że jak jest cieplej w pokoju to więcej się przeciąga i wydaje różnych dźwięków...

Moja Lenka uwaliła wczoraj z rana taką kupę, że musieliśmy ją wykąpać, bo nawet włosy z tył miała ufajtane
Takie nocne gadanie zawsze nas budzi. Nigdy praktycznie nie plakala w nocy tylko wlasnie prowadzila monolog

I chyba tez dostalam okres

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:34   #2343
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

u nas tez gada po nocach... masakra niby śpi, a przez sen jęczy
jak mam ją nad ranem u siebie w łózku, to wystarczy wtedy przekręcić na boczek/drugi boczek/plecy/brzuch i przestaje, ale jak jest w łóżeczku u siebie to przecież nie będę wstawać
Stary 2014-10-06, 14:29   #2344
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Dziewczyny które mają juz maty edukacyjne..Jakie polecacie???
Mój dopiero zaczyna sie interesować innymi rzeczami niz sufit
A ja wolę stopniowo wprowadzać nowe rzeczy, bo w tedy mam spokój przez jaki czas... Teraz dzieki karuzeli jest grzeczny, ale niedługo pewnie mu sie znudzi tak jak bujaczek , wiec musze kupić matę, mysle że bedzie już zainteresowany[COLOR=Silver]

tak sie zastanawiam...ostatnio mi środowiskowa wspominała, ze mały im bedzie starszy tym bedzie bardziej niegrzeczny...a u niego działa to wq drugą stronę, bo jest dużo grzeczniejszy niż na poczatku i sam dłuzej potrafi sie czyms zajać

my mamy taką http://allegro.pl/fisher-price-mata-...639757358.html polecam

może chodziło o takie dziecko, które ma rok, dwa, trzy lata. Wtedy na prawdę dzieci dają popalić oczywiście zależy też od dziecka.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Mogę się wypowiedzieć raptem od godziny, więc pierwsza obserwacja: są ładniejsze :-P mają piękne żywe kolory i są porządnie wykonane. Może dziewczyny które mają je dłużej się wypowiedzą
potwierdzam zabawki lamaze są bardzo porządnie wykonane i fajne

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Bez obrazy ale dla mnie to jest chore. Wy też bierzecie codziennie leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe "na zaś" ?

Leki podaje się na objawy a nie przed..
ja też nie podałabym leku bez powodu

Moje dziecko usnęło wczoraj o 13 i spało do 7 rano. o 17, 22 i 2,30 karmiłam go na śpiku. Nawet oka nie otworzył

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:34   #2345
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my mamy taką http://allegro.pl/fisher-price-mata-...639757358.html polecam

może chodziło o takie dziecko, które ma rok, dwa, trzy lata. Wtedy na prawdę dzieci dają popalić oczywiście zależy też od dziecka.

potwierdzam zabawki lamaze są bardzo porządnie wykonane i fajne

ja też nie podałabym leku bez powodu

Moje dziecko usnęło wczoraj o 13 i spało do 7 rano. o 17, 22 i 2,30 karmiłam go na śpiku. Nawet oka nie otworzył
Wyciagasz z łozeczka? Nie budzi sie?
Stary 2014-10-06, 14:46   #2346
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Wyciagasz z łozeczka? Nie budzi sie?
w łóżeczku karmiłam pieluchę zmieniłam mu 2 razy i też się nie obudził

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 15:00   #2347
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
w łóżeczku karmiłam pieluchę zmieniłam mu 2 razy i też się nie obudził

Muszę spróbować w takim razie
Stary 2014-10-06, 15:20   #2348
gosia3103
Zakorzenienie

Kurcze muszę do tej lalki z lamaze jakiś spinacz dokupić, bo ma taką dziwną zawieszkę że nijak tego na wózek nie zaczepię. Wszystkie te zabawki tak mają?
Stary 2014-10-06, 15:22   #2349
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Kurcze muszę do tej lalki z lamaze jakiś spinacz dokupić, bo ma taką dziwną zawieszkę że nijak tego na wózek nie zaczepię. Wszystkie te zabawki tak mają?
taka biala zawieszka odginana? Ja bez problemu zawieszam
Stary 2014-10-06, 15:41   #2350
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie białe kółko jak przy zabawkach z maty edukacyjnej.
Stary 2014-10-06, 15:51   #2351
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rycerza i tygrysa i obie tak mają. Widziałam w parku dziewczynę, miała zabawki klipsami fryzjerskimi przypięte mój wózek ma taką dziwną budę, że trudno cokolwiek do niej zamontować.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 16:06   #2352
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
taka biala zawieszka odginana? Ja bez problemu zawieszam
A to się odgina? Bo u mnie tylko na tyle żeby tam sznurek wsadzić :-P też mam taką budkę sztywną że takiego czegoś nie zaczepię.
Stary 2014-10-06, 16:18   #2353
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A to się odgina? Bo u mnie tylko na tyle żeby tam sznurek wsadzić :-P też mam taką budkę sztywną że takiego czegoś nie zaczepię.
Moje się odgina.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Mamy alergików, maluchów ze skazą i AZS lub nietolerancją laktozy, odkryłam, że jest dla naszych maluchów specjalny probiotyk ( coś jak biogaia, ale polskie), nazywa się latopic. Dziś podaję synkowi pierwszy raz. Madobre opinie, zobaczymy, może unormuje kwestię kup i dodatkowo pomoże na skórę.
Stary 2014-10-06, 16:31   #2354
gosia3103
Zakorzenienie

Szukam wszędzie w necie tych spinaczy-krabów i nic kurde nie ma, zaraz zdejmę jeden z suszarki na bieliznę :-P jakby która coś gdzieś takiego widziała tp dajcie znać...
Stary 2014-10-06, 18:04   #2355
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Lenka uwaliła wczoraj z rana taką kupę, że musieliśmy ją wykąpać, bo nawet włosy z tył miała ufajtane
wow, ale miała zasięg

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Sukces butelkowy! Wczoraj jak Wiki byla glodna to zaparzylam jej koperek. Chwilke z nią walczylismy, ale wkoncu zaczela ssac duzo nie wypila,ale zawsze to cos, przynajmniej nie miala problemu z kupa dzis rano jak zwykle. Przed chwilka gdy sie obudzila, znow sprobowalam. Polozylam ją obkk siebie jak zwykle do karmienia, podstawilam pierś i obok butelke. Czula mleczko i chwycila wkoncu butlę wypila nawet wiecej niz wczoraj. Ale sie ciesze,jak glupia
za sukces

Mamusie, którym dzieci zasypiają same - dajecie im smoka czy po prostu dziecko zasypia tak samo z siebie bez żadnych "wspomagaczy" ? Chciałabym, żeby moja Hanka tak zasypiała! Bo póki co to jest bujanie, przytulanie, bujanie, przytulanie i czasem nawet ok.godziny nam schodzi. W dzień to mogę ją bujać, ale w nocy mnie to wykańcza. Często sama przysypiam, a ona dalej oczy jak 5 złoty

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 18:09   #2356
h4linka
Zadomowienie

Kupiłam w leroyu glinkę do odciskania, zobaczymy jak to działa.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 18:14   #2357
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
wow, ale miała zasięg

za sukces

Mamusie, którym dzieci zasypiają same - dajecie im smoka czy po prostu dziecko zasypia tak samo z siebie bez żadnych "wspomagaczy" ? Chciałabym, żeby moja Hanka tak zasypiała! Bo póki co to jest bujanie, przytulanie, bujanie, przytulanie i czasem nawet ok.godziny nam schodzi. W dzień to mogę ją bujać, ale w nocy mnie to wykańcza. Często sama przysypiam, a ona dalej oczy jak 5 złoty
Ja daję smoka, a ona i tak ma to w nosie :-P
Stary 2014-10-06, 18:23   #2358
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
wow, ale miała zasięg

za sukces

Ja daję smoka i przytrzymuję go leżąc w łóżku z ręką przewieszoną przez balustradę łóżeczka, bo mój syn nie opanował umiejętności utrzymania smoka w buzi uwielbia go ssać, ale mu ciągle wypada... i tak sobie przysypiam.
Stary 2014-10-06, 18:26   #2359
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja daję smoka i przytrzymuję go leżąc w łóżku z ręką przewieszoną przez balustradę łóżeczka, bo mój syn nie opanował umiejętności utrzymania smoka w buzi uwielbia go ssać, ale mu ciągle wypada... i tak sobie przysypiam.
Stary 2014-10-06, 18:30   #2360
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
wow, ale miała zasięg

za sukces

Ja odkladam do luzeczka bez smoka i sama zasypia
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 18:40   #2361
neska1412
Raczkowanie

Hej.
Mielismy cięzką noc bo mały sie cały czas budził :/ Ale bąki mu szly takie, jakby sie grochówy najadl
W końcu zrobiłam sobie morfologie, bo po porodzie miałam anemie ale teraz juz wszystkie wyniki w normie

Wczoraj skończył mi się połóg. Wymyśliłam sobie, że sprobuje cos podziałac z mężem. Nie byłam jeszcze u lekarza ale mowie delikatnie zobaczymy co jest grane. Umyłam się po godzinie poszłam do lazienki a na wkladce krew i z przytulanek nici.. taka żywo czerwona chociaz mam już tylko takie brudne upławy. Myślalam ze dostałam okresu ale rano już nic. Nie wiem co to było... I pobolewał mnie troche kregodsłup w dole i brzuch. Kurcze...
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 19:35   #2362
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

gosia, to trzeba w bok odgiąc
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 20:26   #2363
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mój mały sam zasypia, ale w sumie to samo tak wyszło, nie próbowaliśmy go celowo odkładać. Wieczorem po karmieniu już przysypia z ciumkiem w buzi na kocyku i jak zaśnie całkiem to go odkładam do łóżeczka tylko. W nocy też, nakarmię, odbijamy i odkładam, jak nie chce spać to nie śpi, ale jakoś w nocy nie płacze, że jest sam i chce być przytulony tylko się na coś zapatrzy. W dzień ma inaczej

A śpi nam tak jak Twoja Hania wczoraj i w sumie to ma jak w zegarku te pobudki co 5-6h, potem po 3-4h i ostatnia po 2h.

A nie ma Ci kto pomóc, mama, chrzestna? U nas chrzciny już w ta niedziele i praktycznie wszystko przygotowuje moja mama i teściowa, nie wiem jak sama miałabym to ogarnąć.
My też chrzcimy w tą niedzielę. Obiad i gorące danie zamówiłam (katering), placki ze 3 strzelę w piątek, 2 sałatki zrobię w sobotę i świętujemy.

Byłam dziś u gina. Podczas badania mówi do mnie"a Pani to w ogóle rodziła?" a ja mu na to "no prawdopodobnie". Mówi, ze wszystko super się zagoiło, macica powróciła do stanu sprzed ciąży i mam żyć pełnią życia. Pytałam o tą krew co miałam plamienie w sobote i powiedział, ze tak się może zdarzać przy owulacji, ale okres do mnie szybko nie przyjdzie, bo karmię piersią. Także lux
Stary 2014-10-06, 20:41   #2364
Polly_
grozi wypollizowaniem

gdzie sie kupuje akcesoria do chrztu-opaski, buciki?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 20:51   #2365
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Olivia zasypia sama
w nocy jak ja karmie to odkladam to gada do siebie, nie placze i usypia po 20 minutach czasem krocej.
Nigdy malej nie usypialam w sensie noszenie na rekach czy bujanie
Mala jak chce to spi a jak nie to nie

Mala wazy 5,200
i ma 57 cm

Bylam u dermatologa wiec jest lipa..
PAni powiedziala ze laser zadko sie sprawdza
robila go kilka razy i efekt byl gorszy niz przed zabiegiem i jej klijetki plakaly po tym ze strasznie wyglada..
operacja plastyczna mowila ze tez to jakies wyjscie ale mowila ze nie ma zadnych studiow na ten temat i ze zadko sie to sprawdza ze efekt jest zadowalajacy i ogolnie mnie pocieszyla ze te rozstepy z czasem zbledna
dostalam masc na blizny i mam smarowac
Tz mi jutro ja kupi i zobaczymy co z tego wyjdzie
ogolnie jestem rozczarowana wizyta bo myslalam ze bedzie jakies skuteczne rozwiazanie a jak widac go nie ma

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:02   #2366
patrycja19894
Wtajemniczenie

Połozyłam małego do kołyski i czekam czy sam zaśnie. Narazie prowadzi konwersacje z ciemnością :-D
Stary 2014-10-06, 21:02   #2367
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A po co to badanie moczu? Czy dziecko zdrowe tak?
Tak

Cytat:
My też chrzcimy w tą niedzielę. Obiad i gorące danie zamówiłam (katering), placki ze 3 strzelę w piątek, 2 sałatki zrobię w sobotę i świętujemy.

Byłam dziś u gina. Podczas badania mówi do mnie"a Pani to w ogóle rodziła?" a ja mu na to "no prawdopodobnie". Mówi, ze wszystko super się zagoiło, macica powróciła do stanu sprzed ciąży i mam żyć pełnią życia. Pytałam o tą krew co miałam plamienie w sobote i powiedział, ze tak się może zdarzać przy owulacji, ale okres do mnie szybko nie przyjdzie, bo karmię piersią. Także lux
Taaaa..ja też karmię piersi a tylko i okres już miałam

Zaczarowana, przykro mi, że niewiele da się zrobić
A Olivia to kawał dziewczyny!! Urodziły się z moją Hanią tego samego dnia, a Olivia jest od niej 5 cm dłuższa i cięższa prawie kilo

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:04   #2368
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
gosia, to trzeba w bok odgiąc
Tak, wpadłam już na to, ale i tak nie jestem w stanie tym zaczepić o wózek, bo na końcu budki mam rączkę do przenoszenia (nie wiem czy wszystkie wózki tak mają) i ona ma ze trzy cm średnicy ;-) potrzebuję czegoś co ją obejmie, mam zawieszkę lwa chyba firmy canpol i ona ma właśnie taki spinacz jakby kraba..
Stary 2014-10-06, 21:10   #2369
damcilapke
Rozeznanie

ja bylan z nalyn w przychodni i w piatek wazyl 5260 majac miesiac i dwa dni czyli od urodzenia przybral 1260g. a cm nie wien ile ma :/ ale ubranka mamy 62/68

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 21:19   #2370
gosia3103
Zakorzenienie

Mi dziś mama kupiła ciuszki dla małej w lidlu. Rajstopki 62/68 są dłuższe niż spodnie 74/80, aż je zmierzyłam i mają dokładnie 52 cm... A sweterki są jak na dwulatka :-P ehh wysłać mamę na zakupy, prawie się obraziła, jak pytałam czy nie było aktualnych rozmiarów ;-)

Kasia, co myślisz o czytaniu globalnym? Jestem ciekawa Twojego zdania jako nauczycielki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości