Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 07:14   #3661
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Witamy się w 21 tygodniu
☺☺☺

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam was w 18 tygodniu . Czekam właśnie na obchód czy dzis wyjdziemy czy nie . Noc miałam straszna - pecherz miałam tak ściągnięty ze zasnęłam dopiero o 3 a o 6 juz pobudka z termometrem ;/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby było już lepiej

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Nie przejmujemy sie waga do marca Przytylam 4 kg, a prawidlowo ok 12 jest, w marcu bedziemy sie martwily.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Jest jest hihi ale moj Tz mnie oduczyl, lubi jesc w miare zdrowo, pozniej bylam na diecie to calkiem zrezygnowalam, zmienilam nawyki w kuchni, i tak mi zostalo Ale mam ochote na chlebek z maselkiem otwarcie sklepu o 10.00 dorwe go

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

za 18 tydzien

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Wiesz, ze myslalam z TZ nad uzywanym, tylko ze u nas popularne sa w wozkach male plastikowe kolka, byc moze sa one dobre na nasze drogi tutaj, ale mi kompletnie sie one nie podobaja, stad taka opcja odpada

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

My tak, ale zakup w styczniu, zamowie przez smyka i mama odbierze w Polsce przed powrotem kupilabym w lutym, bo to najdrozsza rzecz z calej wyprawki, ale mam okazje kupic taniej, a akorat mama bedzie na urlopie w Polsce
Są i używane z oponami gumowymi tylko trzeba mieć szczęście by dostać w miarę normalnej cenie. Dam rade xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 07:15   #3662
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmujemy sie waga do marca Przytylam 4 kg, a prawidlowo ok 12 jest, w marcu bedziemy sie martwily.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Jest jest hihi ale moj Tz mnie oduczyl, lubi jesc w miare zdrowo, pozniej bylam na diecie to calkiem zrezygnowalam, zmienilam nawyki w kuchni, i tak mi zostalo Ale mam ochote na chlebek z maselkiem otwarcie sklepu o 10.00 dorwe go

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

za 18 tydzien

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Wiesz, ze myslalam z TZ nad uzywanym, tylko ze u nas popularne sa w wozkach male plastikowe kolka, byc moze sa one dobre na nasze drogi tutaj, ale mi kompletnie sie one nie podobaja, stad taka opcja odpada

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

My tak, ale zakup w styczniu, zamowie przez smyka i mama odbierze w Polsce przed powrotem kupilabym w lutym, bo to najdrozsza rzecz z calej wyprawki, ale mam okazje kupic taniej, a akorat mama bedzie na urlopie w Polsce
Wspolczuje ze az do 10 musisz taka glodna czekac :/ ja tez jak sie odchudzalam zmienilam nawyki i m.in.nie jadlam masla i nie slodzilam herbaty ale kilka lat pozniej jakos zaczelam znow maselkiem delikatnke smarowac....no i dzis smaruje.
Moze po ciazy wroce do nie smarowania a moze nie...sie zobaczy

Daro dzis pierwszy raz do dlugiej przerwie do zlobka...ale sie boje. Byle znow za tydzien czegos nie zlapal

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 07:19   #3663
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja wchodzę za 3 dni na wagę aż strach xd

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wspolczuje ze az do 10 musisz taka glodna czekac :/ ja tez jak sie odchudzalam zmienilam nawyki i m.in.nie jadlam masla i nie slodzilam herbaty ale kilka lat pozniej jakos zaczelam znow maselkiem delikatnke smarowac....no i dzis smaruje.

Daro dzis pierwszy raz do dlugiej przerwie do zlobka...ale sie boje. Byle znow za tydzien czegos nie zlapal

Ja gdy się odchudzalam to nie słodzilam herbaty tak zostało do dziś. Pizzy nie jadłam nie jem tez. No może czasem ale przez mojego tz bo nie może zjeść sam całej . Pić pije tylko wodę choć czasem łyk słodkiego napoju nie odmowie ale to tylko łyk. A przez łyk nic się nie stanie uważam. wczoraj jedliśmy znowu frytki a kiedyś wcale mnie na nie nie checilo. Ach ta ciąża xd

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:

Ja gdy się odchudzalam to nie słodzilam herbaty tak zostało do dziś. Pizzy nie jadłam nie jem tez. No może czasem ale przez mojego tz bo nie może zjeść sam całej . Pić pije tylko wodę choć czasem łyk słodkiego napoju nie odmowie ale to tylko łyk. A przez łyk nic się nie stanie uważam. wczoraj jedliśmy znowu frytki a kiedyś wcale mnie na nie nie checilo. Ach ta ciąża xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-13, 07:27   #3664
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam sie z rana.....ale mi się ciężko wstawało......ehhh Tż obudził wstajac do pracki ...... idę coś zrobić na śnaidanko sliuuup bo sie ludzik dopomina J
I coś mnie w gardle drapie....oby nie choróbsko!
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o kurcze ale szybko zleci
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
trzeba watkową brame wam przygotować
tylko zamiast butelek %%% na przykład barszczyk czerwony J

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
My dla dziewczynki mamy już wybrane imię Oliwka
Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Gorzej jak się okaże, że to chłopak. Rozważamy mu dać na imię Borys albo właśnie Aleksander lub Hubert
strasznie mi sie podoba Oliwia-ale neistety u nas we Wro teraz jedno z najpopularniejszych imion i już teraz wiekszosć dziewczynek na osiedlu to właśnie Oliwia.... :/ u nas na razie wyszedł,ze chłopak wiec problem z głowy J

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

ja oglądałam ten odcinek dzisiaj, masakra jakaś, też się wzruszyłam
Cytat:
.

Ja wczoraj ogłądałam film przyrodniczy i rozpłakałam sie jak orka goniła foke bo chciała ja zjeść...i ona taka biedna uciekała i oczka takie robiła jak kot ze shreka.....cholerna orka L

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
cześć wszystkim mamusiom
Cytat:

pierwsze o co zapytam to czy przyjmiecie jeszcze jednego grubaska?
Witamy J
Stary 2014-10-13, 07:28   #3665
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
oooj samaka narobiłaś, teraz i ja mam ochotę na cheleb ale taki jaki babcia w piecu piekła i cieplutki z duużą ilością prawdziwego masła i grubą solą omomom a zamiast tego owsianeczka na mleczku w gęstej papce i oglądam bajke 'przyjaciele myszki miki' haha

i ja już sporo przytyłam, tak myślałam czy możeby poćwiczyć chociaż pośladki i uda, dzidziusiowi raczej by się nić nie stało, jak uważacie? a zapisałyście się już do szkoły rodzenia? ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie
Kasze manne tez bym zjadla, zawsze dostawalam z malinami i sokiem ze sloiczka ja zapisuje sie na basen za dwa tygodnie i juz bede chodzic do konca ciazy plus cwiczenia w domu, chociaz boje sie je robic... Nie wiem gdzie tak naprawde lezy granica w cwiczeniach w domu....ale mysle ze pocwicze z tv mam program do cwiczen specialny, uzywalam podczas diety, ale sa tez bardzo spokojne cwiczenia tam i na Youtube widzialam sporo filmikow dla kobiet w ciazy. Do szkoly rodzenia to dopiero na kolejnym spotkaniu mam sie zadeklarowac jesli chce, ale oczywiscie chcemy z mezem, nie wiem ile zrozumiem, ale mysle ze warto. Spytaj swojego lekarza, albo w szpitalu w ktorym chcesz rodzic, kolezanka w Polsce poszla do swojego szpitala, i tam ja pokierowali
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 07:30   #3666
Missandei
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Bardzo Was przepraszam, że praktycznie mnie nie ma, ale w pracy straszny młyn, jeszcze troszkę to potrwa, ale na pewno nie zniknę! W związku z tym mała prośba:

Bardzo proszę o PW odnośnie zmiany kolorków w pierwszym poście!
Czy chłopczyk, czy dziewczynka, każdej gratuluję!

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 07:31   #3667
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witamy się w 21 tygodniu

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Oby było już lepiej

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Są i używane z oponami gumowymi tylko trzeba mieć szczęście by dostać w miarę normalnej cenie. Dam rade xd
za 21 tydzien ale ten czas szybko leci
u nas niestety nie znajde ale w Polsce spory wybor jest z normalnymi kolami, jest w czym wybierac
Stary 2014-10-13, 07:33   #3668
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
za 21 tydzien ale ten czas szybko leci
u nas niestety nie znajde ale w Polsce spory wybor jest z normalnymi kolami, jest w czym wybierac
Myślę sobie boże za 19 tygodni poród o jej strach he xddd

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Pijemy sok z malin naturalny dostałam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-13, 07:34   #3669
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze godzinka i troszke tez nie slodzilam herbaty, a od tygodnia wrocilam do picia herbat z cukrem.... zmiana ogromna dla mnie, ale bardzo mi smakuje hihi Po ciazy, bede chciala karmic piersia, wiec na diete mi nie bedzie wolno pojsc, ale zmienic nawyki zywieniowe na zdrowsze to czemu nie
raz sie rozchorowal to juz drugi nie powinien, 3 mam kciuki zeby bylo juz dobrze
Stary 2014-10-13, 07:35   #3670
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze godzinka i troszke tez nie slodzilam herbaty, a od tygodnia wrocilam do picia herbat z cukrem.... zmiana ogromna dla mnie, ale bardzo mi smakuje hihi Po ciazy, bede chciala karmic piersia, wiec na diete mi nie bedzie wolno pojsc, ale zmienic nawyki zywieniowe na zdrowsze to czemu nie
raz sie rozchorowal to juz drugi nie powinien, 3 mam kciuki zeby bylo juz dobrze
Ja słodzilam gdy piłam zielona herbatę bo tak mnie po niej meczyly mdłości xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-13, 07:35   #3671
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie ma wszystko to co chciałabym miec - cena tez przystępna bo ok 1300 zł gondola i spacerówka ( nosidełko i tak dokupie z maxi cosi cabrio fix - możliwe ze używane )

Kolor hmm ten szary fajny dosc np . Na białej ramie tylko nie wiem jak z praktycznością ( do wyboru jest srebrna i biała ) właśnie jakis uniwersalny aby na dalsze potomstwo sie przydał

hej ja chcę kupić bebetto silva bardzo podobny do tego twojego, koniecznie biała rama a kolor granatowy, koleżanka ma ten model i jest bardzo zadowolona
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 07:37   #3672
ojustyna
Zadomowienie

mamusie i dzidziusie miłego i spokojnego dnia
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 07:43   #3673
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.....ale mi się ciężko wstawało......ehhh Tż obudził wstajac do pracki ...... idę coś zrobić na śnaidanko sliuuup bo sie ludzik dopomina J
I coś mnie w gardle drapie....oby nie choróbsko!
tylko zamiast butelek %%% na przykład barszczyk czerwony J

strasznie mi sie podoba Oliwia-ale neistety u nas we Wro teraz jedno z najpopularniejszych imion i już teraz wiekszosć dziewczynek na osiedlu to właśnie Oliwia.... :/ u nas na razie wyszedł,ze chłopak wiec problem z głowy J

Ja wczoraj ogłądałam film przyrodniczy i rozpłakałam sie jak orka goniła foke bo chciała ja zjeść...i ona taka biedna uciekała i oczka takie robiła jak kot ze shreka.....cholerna orka L

Witamy J
ostatnio z TZ ogladalismy program cos jak ''trudne sprawy'', jak syn bije matke i nie ma zadnego szacunku, i on uczestniczyl w programie, gdzie mial poczuc, to samo co jego matka,albo takie ksiezniczki co nic nie robia w domu i wymagaja od rodzicow jeszcze.... itd a ja co chwile bylam wzruszona i plakalam TZ sie ze mnie nie mogl przestac smiac.... a ja mowie, bozeeee zobacz jakie to smutne kochanie....

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Myślę sobie boże za 19 tygodni poród o jej strach he xddd

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Pijemy sok z malin naturalny dostałam
Nie boj sie napewno nie bedzie bolec. Ja staram sie nie myslec i nie panikowac, chociaz to trudne..... ale wydaje mi sie ze same sie nakrecamy a pozniej nas to boli to tylko jeden, dwa dni umierania Kurcze polowa juz mija

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Bardzo Was przepraszam, że praktycznie mnie nie ma, ale w pracy straszny młyn, jeszcze troszkę to potrwa, ale na pewno nie zniknę! W związku z tym mała prośba:

U mnie narazie nic sie nie zmienilo Ty tam bardziej spokojniej w tej pracy, bez wariowania prosze

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Ja słodzilam gdy piłam zielona herbatę bo tak mnie po niej meczyly mdłości xd
Byl czas ze zielona pilam codziennie po kilka torebek I tez nie kazda jest dobra, bo raz wypilam u kolezanki, to czulam jakby to bylo mydlo w wodzie :/
Stary 2014-10-13, 07:44   #3674
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja też dzisiaj pierwszy raz poszła do przedszkola po dwóch tygodniach i też się tego obawiam bo na dzień dobry widziałam już dwójkę zasmarkanych i kaszlących dzieciaków z jej grupy więc szlak już mnie trafił z samego rana.

Ja też nie mogłam spać coś dzisiaj najpierw obudziłam się o 2 na siku i nie mogłam dlugo zasnąć jak już zaczynałam to córka przyszła do mnie po to bym ją przykryła bo ona nie umie i znowu nie mogłam zasnąć a jak zadzwonił budzik to myslałam że padne normalnie oczy na zapałki chyba zaraz kawkę sobie zrobię
Stary 2014-10-13, 07:53   #3675
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie boj sie napewno nie bedzie bolec. Ja staram sie nie myslec i nie panikowac, chociaz to trudne..... ale wydaje mi sie ze same sie nakrecamy a pozniej nas to boli to tylko jeden, dwa dni umierania Kurcze polowa juz mija

bedzie bezbolesnie ,szybko I na luzie damy rade -no przecież samo dziecie nie wyjdzie a zleci jeszcze szybciej-zaraz święto zmarłych,za chwile w skelpach pojawią sie mikołaje-wiec grudzień też zleci szybko ,sylwester, no I w nowym roku już rzut beretem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 08:10   #3676
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
W moje urodziny Szczęśliwy dzień

Ja dzis znów wygrzebałam kilka drobiazgów w tkmaxx
słodkie

Cytat:
Pewnie, witam Cię i ja

Tez mam taka nadzieję ja już USG we wtorek jeszcze tylko jutro i ok. 11h już będę na wizycie
mam ogromną nadzieję, że bejbik ułoży się tak, by móc powiedzieć co ma miedzy nóżkami!!!
ja też już nie mogę się doczekać wtorku! Ale my mamy wizytę dopiero na 17.30 ale to już jutro!!!

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość

U nas nadal Dziewczynka, chyba, że jutro się o czymś dowiem

Cytat:
[/COLOR]za dwa dni przyjdzie lodowka i w moim ulubionym kolorze ( dzieki TZ ), chociaz taka sama biala byla tansza wreszcie normalne zakupy na tydzien a nie codziennie biegam do sklepu i mysle co kupic na jeden raz dla dwoch osob
A jaki to kolor lodówki?

Ja miałam iść dziś zanieść mocz do analizy i zaspałam. Materiału już nie przyjmują, tylko do 9 mam nadzieję, że jak jutro rano zaniosę, to na popołudnie już będzie wynik moczu
Od kilku dni mam koszmary nad ranem, normalnie śnią mi się różni ludzie z różnych przedziałów czasowych mojego życia i to w dziwnych sytuacjach ze mną. Budzę się normalnie spocona rano i z walącym sercem... o co chodzi...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:28   #3677
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie bezbolesnie ,szybko I na luzie damy rade -no przecież samo dziecie nie wyjdzie a zleci jeszcze szybciej-zaraz święto zmarłych,za chwile w skelpach pojawią sie mikołaje-wiec grudzień też zleci szybko ,sylwester, no I w nowym roku już rzut beretem
mysle dokladnie tak samo Wczoraj w ikei pelno rzeczy swiatecznych powystawiali

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
słodkie

ja też już nie mogę się doczekać wtorku! Ale my mamy wizytę dopiero na 17.30 ale to już jutro!!!

U nas nadal Dziewczynka, chyba, że jutro się o czymś dowiem

A jaki to kolor lodówki?

Ja miałam iść dziś zanieść mocz do analizy i zaspałam. Materiału już nie przyjmują, tylko do 9 mam nadzieję, że jak jutro rano zaniosę, to na popołudnie już będzie wynik moczu
Od kilku dni mam koszmary nad ranem, normalnie śnią mi się różni ludzie z różnych przedziałów czasowych mojego życia i to w dziwnych sytuacjach ze mną. Budzę się normalnie spocona rano i z walącym sercem... o co chodzi...
Kolor srebrny, szary, cos takiego, wazne ze nie bialy, bo nie przepadam tez mnie mecza sny od jakiegos czasu
Stary 2014-10-13, 08:34   #3678
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Ja weszłam dzisiaj rano na wagę i od początku przytyłam 3,5 kg ale ja mam sporą nadwagę więc muszę się pilnować i postanowiłam że jak urodzę to biorę się ostro za siebie żeby ważyć i wyglądać tak jak przed pierwszą ciążą, ja należę do tych zawziętych już raz 30 kg schudłam więc teraz też się uda, tylko boję się bo lata już nie te i ciało też nie jest tak jędrne a nie chce mieć obwisłej skóry, bo to wygląda okropnie moja znajoma schudła 25 kg w 3 m-c i powiem wam nie wygląda dobrze właśnie przez tą skórę ale ona wcale nie ćwiczyła i myślę że to przez to.

Co do programu o albinosach też się popłakałam, niestety znam tą chorobę gdyż moja znajoma w marcu urodziła dziewczynkę właśnie chorą na to świństwo, mała najprawdopodobniej nie będzie widzieć, no i musi uważać na słońce, bardzo mi jej żal, u nich to właśnie ona ma w sobie ten gen i przekazała go córce, po prostu serce pęka.
Stary 2014-10-13, 08:37   #3679
lesyeux
Zadomowienie

Witam

Cytat:
ja nie przepadam za herbatą. nie słodzę kawy odkąd wypiłam 1 raz
jedynie rozkoszuje się w mięcie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

Ja też nie mogłam spać coś dzisiaj najpierw obudziłam się o 2 na siku i nie mogłam dlugo zasnąć jak już zaczynałam to córka przyszła do mnie po to bym ją przykryła bo ona nie umie i znowu nie mogłam zasnąć a jak zadzwonił budzik to myslałam że padne normalnie oczy na zapałki chyba zaraz kawkę sobie zrobię
Zasnęłam z oporem ale za to miałam sen, czy fajny, trochę dziwny ze miałam swoją dzidzie na rękach i tak z nią chodziłam, i miałam ją wsadzoną pod kurtkę

Cytat:
słodkie
a ja nie wiem, czy dzisiaj nie podjadę do Pani dr byłam w wc i jak się podcierałam, to miałam taki brązowy papier.... jakby śluz z krwią, ale brązowy. może po wczorajszym fiku miku, jak sie jeszcze raz takie cos wydarzy dzisiaj, zmiatam do ginki.
dodam, ze nic mnie nie boli itp. i tylko jak otworzyłam oczy nieodbrze mi
ja codziennie nadal
Stary 2014-10-13, 08:41   #3680
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ja weszłam dzisiaj rano na wagę i od początku przytyłam 3,5 kg ale ja mam sporą nadwagę więc muszę się pilnować i postanowiłam że jak urodzę to biorę się ostro za siebie żeby ważyć i wyglądać tak jak przed pierwszą ciążą, ja należę do tych zawziętych już raz 30 kg schudłam więc teraz też się uda, tylko boję się bo lata już nie te i ciało też nie jest tak jędrne a nie chce mieć obwisłej skóry, bo to wygląda okropnie moja znajoma schudła 25 kg w 3 m-c i powiem wam nie wygląda dobrze właśnie przez tą skórę ale ona wcale nie ćwiczyła i myślę że to przez to.

Co do programu o albinosach też się popłakałam, niestety znam tą chorobę gdyż moja znajoma w marcu urodziła dziewczynkę właśnie chorą na to świństwo, mała najprawdopodobniej nie będzie widzieć, no i musi uważać na słońce, bardzo mi jej żal, u nich to właśnie ona ma w sobie ten gen i przekazała go córce, po prostu serce pęka.
no o rzeczywiście smutne.. ja mam w pracy kolegę z tą przypadłością i ma straszną wadę wzroku, jak czyta coś w komputerze to głowę ma przy samym monitorze, do tego oczy mu drgają i uciekają tęczówki, biedak.
Co do formy, ja mam ten sam cel, po porodzie wziąć się za siebie, bo wiem, że najlepiej się czułam z wagą sprzed 3 lat i chciałabym ją z powrotem osiągnąć. Poza tym uwielbiam być w formie, zaraz inaczej mi się żyje, jak ćwiczę i jestem w regularnym ruchu, co w okresie przed ciążą niestety zaniedbałam.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:

a ja nie wiem, czy dzisiaj nie podjadę do Pani dr byłam w wc i jak się podcierałam, to miałam taki brązowy papier.... jakby śluz z krwią, ale brązowy. może po wczorajszym fiku miku, jak sie jeszcze raz takie cos wydarzy dzisiaj, zmiatam do ginki.
ja codziennie nadal
może być po fiku miku ale obserwuj, jakby co, to jedź dziś
Stary 2014-10-13, 08:48   #3681
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

lata nie maja znaczenia Ja dwa razy schudlam po 10 kg, teraz wrocilam do dawnej wagi i znow 10 kg nadwagi.... ale, pierwszy raz jak schudlam, cwiczylam, cialo wygladalo super po takiej diecie, drugi raz sie odchudzalam ale bez cwiczen, i niestety ale efekty nie te same.... bylo widac golym okiem.
Stary 2014-10-13, 08:50   #3682
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

może być po fiku miku ale obserwuj, jakby co, to jedź dziś
pewnie po przytulankach -polez-poobserwuj a jak sie nic nie zmieni to do lekarza
My juz tak dawno nie mamy fiku miku.... jak mi wróciło to teraz TŻ ma blokade,brzuch rośnie,dziecko kopie -mówi że nie może sie przemóc coby nie zrobic krzywdy. Tłumaczenia że nic mu sie nie stanie nic nie dają
Stary 2014-10-13, 08:52   #3683
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Zasnęłam z oporem ale za to miałam sen, czy fajny, trochę dziwny ze miałam swoją dzidzie na rękach i tak z nią chodziłam, i miałam ją wsadzoną pod kurtkę

ja codziennie nadal
kawy tez nie slodze kawy juz nie pilam od 4 miesiecy, nie moge jej przelknac teraz.... Moze zadzwon do ginki i spytaj czy powinnas sie tym martwic czy nie. telefon nie zaszkodzi oczywiscie.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
pewnie po przytulankach -polez-poobserwuj a jak sie nic nie zmieni to do lekarza
My juz tak dawno nie mamy fiku miku.... jak mi wróciło to teraz TŻ ma blokade,brzuch rośnie,dziecko kopie -mówi że nie może sie przemóc coby nie zrobic krzywdy. Tłumaczenia że nic mu sie nie stanie nic nie dają
ja od dwoch trzech tygodni nic , czuje sie jakby to byly lata.....
Stary 2014-10-13, 08:52   #3684
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
lata nie maja znaczenia Ja dwa razy schudlam po 10 kg, teraz wrocilam do dawnej wagi i znow 10 kg nadwagi.... ale, pierwszy raz jak schudlam, cwiczylam, cialo wygladalo super po takiej diecie, drugi raz sie odchudzalam ale bez cwiczen, i niestety ale efekty nie te same.... bylo widac golym okiem.
no ćwiczenia dają naprawdę dużo. Jak pierwszy raz w życiu wprowadziłam w życie regularne treningi (1x w tygodniu siłownia i 2x w tygodniu bieganie) to schudłam szybko i jakiejś wielkiej diety przy tym nie robiłam. Od biegania najszybciej spalał się tłuszczyk, a na siłce rzeźbiłam delikatnie mięśnie.
No ale dziś mogę pomarzyć o tamtym wyglądzie, póki co
Będziemy się wzajemnie dopingować jak przyjdzie czas
Stary 2014-10-13, 08:55   #3685
lesyeux
Zadomowienie

aj! mam nadzieję, ze to nic strasznego. że jednorazowa akcja
idę odpoczywać. jakby co pojadę na wizytę.
6 TYGODNI NIE WIEM CO Z MOIM MALEŃSTWEM!
Stary 2014-10-13, 08:55   #3686
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Kolor srebrny, szary, cos takiego, wazne ze nie bialy, bo nie przepadam tez mnie mecza sny od jakiegos czasu
też wybraliśmy do naszego mieszkania srebrną, bardzo ładnie się prezentuje
Stary 2014-10-13, 08:57   #3687
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam dzis bardzo fajny wozek
bebetto holand
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...ednim-modelem/

Ma bardzo dobre opinie - ktoś moze sie nad nim zastanawia ? Cena jak na wozek z tak dobrymi opiniami w rankingu nawet przystępna !

Co myślicie ?

Buziaki

Ja mam upatrzony Bebetto Luca, starszy model, ale tego Hollanda nie widziałam jeszcze nigdzie, a wygląda niemalże identycznie. Luca jest ekstra, przynajmniej na bezzałogowe przejażdżki między sklepowymi półkami, jakie nim urządzałam sobie wczoraj Do tego ta amortyzacja na moje wiejskie drogi w sam raz. Prawdopodobnie decydujemy się na szary (to mój warunek) z białą ramą (warunek TŻ'ta).

Cytat:

ja oglądałam ten odcinek dzisiaj, masakra jakaś, też się wzruszyłam.
Jakieś 2 miesiące temu szefowa przyleciała do nas spotkanie nam zrobić i wtedy właśnie opowiadała na świeżo po spotkaniu z członkiem ekipy Martyny o tym, że właśnie skończyli kręcić o dzieciach albinosach i co tam się wyprawia. Wszystkie ryczałyśmy masakrycznie.

Cytat:
oooj samaka narobiłaś, teraz i ja mam ochotę na cheleb ale taki jaki babcia w piecu piekła i cieplutki z duużą ilością prawdziwego masła i grubą solą omomom a zamiast tego owsianeczka na mleczku w gęstej papce i oglądam bajke 'przyjaciele myszki miki' haha
Jak będę miała dzisiaj czas upiekę sobie chlebka z tym, że mam maszynę do tego to się nie narobię

Cytat:
Ja herbaty nie słodzę od nastu lat. Jak przestałam w szkole podstawowej, tak teraz baaaardzo rzadko to robię. Za to od miesiąca nałogowo używam do tego miodu .

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:01   #3688
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Ja herbaty nie słodzę od nastu lat. Jak przestałam w szkole podstawowej, tak teraz baaaardzo rzadko to robię. Za to od miesiąca nałogowo używam do tego miodu .
ja ostanio uzależniłąm się od herbaty z miodem ,cytryną i malinami (od babci mojej) sliuup
Stary 2014-10-13, 09:07   #3689
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Witam

ja codziennie nadal
Sny przeważnie są dziwne Mi się wczoraj śniło, że urodziłam 3 mies. przed terminem i byłam zła, bo powiedziałam do Małego "dlaczego musiałeś się urodzić 27 grudnia?", ale najdziwniejsze w tym wszystkim było to, że urodził się mały jak Calineczka może 7-8cm, więc go ciągle karmiłam, żeby nadrobił te 3 mies. co już w brzuszku nie chciał siedzieć no i nosiliśmy go w torebce, bo w wózku by się zgubił
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:21   #3690
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
LejdiAga13 gratuluję synka
Zielone Oko gratuluję córeczki!

Wspaniale, że dzieciaczki zdrowo się rozwijają
Cytat:
Moj Tz z poczatku sie bal, ale zabralam go do mojego ginekologa jak mialam wizyte i mu nagadal i teraz sie nie boi

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

gratulacje coreczki

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

odpoczywaj duzo, i wstawaj jak najmniej jesli bole sie nasilaja, bedzie dobrze

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

corce mojego meza zdarza sie obudzic przed 6 ale juz coraz rzadziej a w weekend to budzi sie ok 8.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Moze przeziebilas pecherz? ja mam problemy z toaleta od kilku dni dzisiaj zazylam proszki i nie pomogly, myslalam ze zaczne latac a tu nic najwazniejsze ze krwawienie przeszlo

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

ja mam wrazenie, ze cos mnie puka, akorat jak cos robie, lub jestem w pozycji siedzacej i jestem w halasliwym miejscu, i nie moge sie wczuc w to, wiec nie jestem w stanie tego potwierdzic

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

sliczny jest

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Pewnie i tak cos ominelam ale w koncu udalo mi sie was nadrobic a to tylko jeden dzien My w trakcie przeprowadzki , ktora potrwa jeszcze tydzien, narazie to siedze sobie na podlodze i tak jem kolacje i siedze przed komputerem ale dzis juz duzo kartonow zwiezlismy
ostatnio czesto sni mi sie malenstwo.... Nie wiem czy to wina tego ze mysle o nim przed snem, czy mojej paniki a boje sie kazdego dnia....
ktos pisal o omdleniach, ja prawie zemdlalam dwa razy, ale wszystko mam w normie, wiec lekarz tylko kazal mi uwazac, pic duzo wody, i nie glodzic sie, a najlepiej miec cos pod reka w torebce.
Dziękuję

Cytat:
U mnie mój mąż już wybrał i będzie Kuba, ale najlepszy hit wymyśliła moja teściowa, która stwierdziła że ma być Kazimierz ( po dziadku męża), ja jej na to że na pewno nikt nie będzie okaleczał mojego syna, a ona że chociaż żeby było na drugie bo u niej w rodzinie jest tradycja że muszą być dwa imiona, ale ja się na to na pewno nie zgodzę i ona powinna już o tym wiedzieć bo taka sama była sytuacja jak się urodziła Martynka, teściowa była wręcz oburzona że nie ma drugiego imienia i kazała mężowi jechać zmienić ale ja się sprzeciwiłam chyba wtedy pierwszy raz i moja córka nie ma drugiego imienia w akcie urodzenia. A swoją drogą to Kuba będzie po pradziadku mojego męża więc powinna być zadowolona ale ona zawsze musi wtrącić swoje trzy gorsze. Dobrze że dzisiaj jedziemy na zakupy i nie będziemy musieli jechać do niej na kawkę, ale znowu będzie miała powód do obrażenia się, po prostu ręce opadają
Ale jazda z tą teściową.. Współczuję ..

Cytat:
Hej mamusie
My jeszcze w szpitalu jesteśmy ale mysle ze jutro najpóźniej w czwartek wyjdziemy . Sikam juz mniej ale i tak dosc często - dziecko jest bardzo nisko wiec uciska na pecherz ... Próbowałam nawet nogi na łóżku trzymać ale nie przesunie sie malec )

Widziałam dzis bardzo fajny wozek
bebetto holand
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...ednim-modelem/

Ma bardzo dobre opinie - ktoś moze sie nad nim zastanawia ? Cena jak na wozek z tak dobrymi opiniami w rankingu nawet przystępna !

Co myślicie ?

Buziaki

Fajnie wygląda, cena też dobra

Cytat:
Wiele z Was ma juz wybrany wozek ? Bo ja juz tego nie ogarniam na wątku )

My też mamy wybrany Bady Desing Lupo Comfort

Cytat:
U nas od miesiąca nic, przez to moje łożysko, czuję się z tym źle bo brakuje mi czułości

Hej Wam

Rano byłam na badaniach bo w środę wizyta..
W sobotę byliśmy w kinie na Bogowie fajny film, ale obok mnie siedziało starsze małżeństwo i babka cały film komentowała Wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę do Torunia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości