![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
agosek - w poscie chyba 711, italinkaa napisala ze strączkowe mozna jesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Przyczajenie
|
eh. wiem, że dziś zjadłam trochę za mało, ale naprawdę nie mam na nic ochoty. a po plasterku szynki wieczorem naprawdę czuję się lepiej niż np. po jabłku.
zjadłam nektarynkę ![]() mm... mleko + płatki... mleko chamuje spalanie tłuszczu, więc nie polecam. dietetyk mojej młodszej siostry, kiedy była na diecie powiedział, że jeżeli chce jeść płatki to z jogurtem naturalnym. od lutego do maja byłam na diecie 1000kcal i schudłam 12kg. i wtedy jadłam b. pełne 1000kcal. teraz przestałam i przez cały lipiec nie mogę wrócić do diety. ciągle podjadałam. ale teraz się uparłam. chciałam dziś zrobić sobie jednodniową głodówkę, albo zjeść tylko śniadanie, IIśniadanie i obiad, ale nie wyszło. niemartwcie się, bo do anorektyczek się zaliczać raczej nie będę. w ten weekend byłam tak o na mazurach z rodzicami, żeby odwiedzić siostrę na obozie harcerskim i ciągle się obżerałam. udało mi się przytyć 2kg i nie mogę sobie wybaczyć. teraz przy 170 ważę 63kg, tak na marginesie. i szczerze mówiąc, gdyby ktoś podstawił mi o dwudziestejtrzeciej paczkę chipsów czy inny zakazany owoc zjadłabym go bez myślenia o kaloriach ![]() i od kiedy schudłam 12kg przytyłam 3kg. przez wieczorne podjadanie właśnie, bo w dzień za dużo nie jem. więc trzymać za mnie kciuki, bo teraz moja chwila prawdy będzie ![]() pozdrawiam i dziękuję Ci Agosek, że się o mnie martwisz;* to miłe... a jutro na obiad zamierzam zjeść pierś z kurczaka i warzywa. bo mi koleżanka dziś smaku narobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
bjut-uspokoilaś mnie
![]() ![]()
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A reszta niestety out, chociaż czasami jak Ci się zdarzy takowe zjeśc to przecież świat się nie zawali ![]() A co do owoców - z tymi też z umiarem na redukcji, najlepiej do godziny 16. No i nie kilogramami ![]() Wszystko jest ładnie opisane w podwieszonych wątkach w dietetyce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Dużo zależy od osoby.... Jeśli chudniecie jedząc strączkowe - nie ma powodów do wyrzucania. Generalnie są nie polecane, profilaktycznie można nie jeść
![]() Cytat:
Skup się na poprawnym komponowaniu posiłków, a nie liczeniu kalorii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
Agosek - cieszę się;-)
jeżeli ktoś je te płatki Fitness to niech pamięta, że są ciężkie! i, np. 100kcal to b. mało. ja jadłam je na IIśniadanie z jabłkiem/kiwi czy jakimś innym owocem. tylko nie bananem lub winogronami, bo to prawdziwe bomby kaloryczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
U
Sniadanie-jogurt jagodowy+grejfrut 2 sniadanie:brzoskwinia + kilka krakersow bez cukru Lunch-2 kanapki z chuda wedlina,jablko-skusilam sie takze na mala paczke M&M w pracy. Obiado-kolacja-Salatka(dziki losos z puszki,zielona papryka,czerwona cebula,pomidor,czarne oliwki,1 lyzeczka oliwy z oliwek,kilka kropel cytryny,sol pieprz)+ ciemne pieczywo. Na deser chyba zjem muesli z jogurtem albo loda. Oprocz tego jak zwykle 5 szklanek wody i cherbata z zytryna. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak zawsze mnie zastanawiało - dlaczego rośliny strączkowe 'utrudniają' zrzucanie kilogramów ? czy z bananem czy z winogronami - te płatki same w sobie to bomby kaloryczne, gdyż zawierają ogromne ilości cukru i pochodnych. Fitness to one są... tylko z nazwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
BAN stały
|
![]() ![]() u mnie ciągle angielszczyzna...- człowiek docenia jedzonko z Polski siedząc tutaj... ostatnio zostałam uznana za Angoli za dziwaczkę, bo nie zamawiam jedzenia w firmowej kantynie tylko noszę jedzenie z domu, pije niegazowaną wodę i jem owocki (wiem.. w nich też chemia, bo w ogóle a)nie gniją, b) są nieskazitelnie piękne....). Jakoś nie przeszłaby mi przez gardło ani ta mdła pseudopomidorowa fasolka, jajecznica rozmamłana na mega ilości tłuszczu, ociekający tłuszczem bekon, jajka sadzone, smażone pieczarki, wstrętnie obleśne kiełbaski, placki pseudoziemniaczane, kaszanka, frytki w bułce polane octem itp......... dla mnie to profanacja jedzenia ![]() spróbujcie sobie to wyobrazić (wszystko) na jednym talerzu....... obok postawić puszkę coli to ich standardowy posiłek a) o 8. rano i o 19. wieczorem!!!! chce do Polski !! ![]() u mnie dziś z jedzeniem podobnie jak wczoraj............. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mój jadłospis jednego dnia wygąda jepiej a innego gorzej, może poprostu mam inne podejście do jedzenia, a jadłospisu nie traktuje jako czegoś tak waznego itd. co nie znaczy też że zawsze jjem tak mało, czasem mam ochotę na komponowanie posiłków a czasem chce coś zjesc bo po prostu mi smakuje..tak samo jak czasem mam apetyt a czasem nie a co do różnych diet, różni "wykształceni i z doświadczeniem" ludzie ukaldają diety, i jedne okazują się dobre a drugie złe, więc wykształcenie raczej nie przesądza o tym, że ktoś będzie dobry w swoim fachu..to tyle ode mnie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Wracam po przerwie. Do tej pory, przez 3 tygodnie, schudłam 4 kilo. W międzyczasie miałam okres, więc wolę liczyć jako 3 stracone kilogramy
![]() Dziś, redukcja ofkors: Sniadanie: sałatka z puszki tunczyka, pomidora, papryki, malosolnego i oliwek. Jabłko. IIsniadanie-koktajl DietaFit, jako posilek po treningu siłowym. Ma, moim zdaniem dobrą proporcję weglowodanów i białka. Ja nie dam za bardzo rady jeść po wysiłku, dlatego popróbuję tego. Obiad: 3 kawałki pieczonego w folii schabu z fitupem do mięs, sałatka z pomidorów, cebuli i oliwek, jabłko. Na deser, w ramach grzechu-pół bułki kajzerki. Ależ była pyszna.. ![]() Podwieczorek-mama właśnie robi śledzie w czosnku, więc wiadomo ![]() Kolacja-wiejski, mam już do niego stosunek niemalże miłosny ![]() ![]()
#732 |
Wtajemniczenie
|
italianko - a jakie zdrowe tłuszcze powinnam jeść? jak odróznic je od tych niezdrowych? i czemu serek topiony odpada? myślałam, że to wlasnie zdrowy tłuszcz?
a jeśli nie serek topiony to co powiesz na rama creme bonjour jogurtowy z wasa na śniadanko? ![]() o a teraz mi sie jeszcze przypomnialo, czy śmietankowy twaróg ( 50 % tluszczu ) w takich foliowych opakowaniach ( mam nadzieje, że wiecie o jaki mi chodzi ![]() ![]() Edytowane przez (:Iza:) Czas edycji: 2007-07-25 o 16:21 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
venus-its lajk low for de fyrst sajt
![]()
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co zrobic jesli sie straaaasznie objadlo? Przerwac diete? Jesc mniej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz jak ten twaróg ma 50 %... w 100 g. to sobie policz ![]() a na wcześniejsze pytania nie odpowiadam bo były skierowane do Italiaanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
kaza86 - poczekac az strawimy i potem poćwiczyc, a na drugi dzien zjesc troszke mniej zeby bilans sie wyrównal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
ather - to nic, że byly skierowane do italianki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
A ja od rana zjadłam kromkę chleba z dżemem i kakao...
#739 |
Raczkowanie
|
nie wiem czym tu się chwalić... totalna głupota...
jeśli można wiedzieć po co zamieściłaś tego posta?
#740 |
Zadomowienie
|
- musli z czekoladą i mlekiem 0,5%
kawa z mlekiem -activia truskawkowa -ryba smażona + surówka z kapusty z innymi warzywami 1l soku pomidorowego jablko -zaraz bedzie serek wiejski z jakimiś dodatkami KONIEC |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Śn. musli z mlekiem
O. 2 ziemniaki z koperkiem, gołabek, młoda kapustka, surówka z pomidorów i swiezych ogórków P. mloda kapustka i 2 kromki razowca 1 z serkiem naturalnym druga z wedlinka, jabłko K. planuje twarozek z ogórkiem + kromka razowca z wedlinka Prosze o korekte |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowe tłuszcze (w skrócie NNKT - nienasycone kwasy tłuszczowe): np. orzechy włoskie, laskowe, pestki dyni, słonecznika, migdały, siemie lniane, pistacje. Oliwa z oliwek, avocado, tłuszcz z ryb. A tłuszcze nasycone, których powinniśmy spożywanie ograniczyć to jest np. z mięsa, z serów, itd.itd. Serki topione na redukcji niestety odpadają gdyż zwierają duże ilości tłuszczy nasyconych. Tak samo tej ramy i inne takie. Wybieraj chudy twaróg (0,5%). Ewentualnie półtłusty (ma ok. 4% tłuszczu). A z tym twarogiem śmietankowym to mnie zwaliłaś z nóg ![]() te pieczywo wasa... odpuściłabyś sobie, zastępując chlebem razowym / żytnim lub ewentualnie pieczywem chrupkim ale ciemnym, nie tym 'puszystym' tylko z dziurkami i cienkim. twardszym... niedobrym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Kaza86 - nie opłaca się przerywać diety. ja się właśnie dziś objadłam bardzo, bardzo. zjadłam śniadanie - jajecznica z 2 jajek[bez masła czy czegoś] bez soli czy bułki lub chleba. a na obiadokolację polędwice w panierce(moja mama robiła) i ziemniaki i tak ok. dwie łyżki jogurtu naturalnego. zjadłam bardzo dużo, bo było taaakie pyszne^^ ale jak teraz podliczyłam to zakładam, że jajecznica to 200kcal(raz czytam, że 212, raz, że 170... więc tak na oko mówię), do tego około 200-300kcal polędwicy i 300kcal ziemniaków(kompletnie nie mam pojęcia ile zjadłam, naprawdę to jest bardzo zawyżone) to na koncie mam tylko 800kcal. pewnie zjem dziś też dziś śliwkę(1-3) a to jakieś 100kcal. więc w normie.
ale i tak za dużo zjadłam na tą obiadokolację. i jakie to niezdrowe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
ather - dzieki
![]() ![]() a co do tego pieczywa wasa to zazwyczaj jjem to zwykle żytnie ( z tymi 'dziurkami' wlasnie i baaardzo mi smakuje ale niestety teraz w sklepie nie bylo i skusilam sie na to pszenno-kukurydzine dlatego ze jedna kromka ma tylko 19 kcal hyhy ![]() ![]() a oto kolejny spis tego co dzis zjadlam do korekty ![]() ![]() 1) ogórek + pieczywo razowe + makrela wędzona 2) 2 jajka na twardo + pomidor + piecz raz 3) makrela + ogórek + wasa 4) fasolka + jajecznica ( z 1 jajka ) + pomidor 5) serek wiejski jak widac dzis staralam sie do każdego posilku dodawac jakies warzywko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Gdzie się podziały tamte czasy, gdy zamieszczane to jadłospisy miały przynajmniej po jednej ręce i nodze? Wtedy wydawało się, że często kiepawo, a teraz to już tragedia...
U mnie klasycznie tak sobie: śn.: grahamka + przylepka + twaróg, kiełki, rzodkiewki, ogór małosolny, pomidor i kawa z mlekiem. Dżemu mam chwilowo po kokardę. II śn.: (a właściwie przekąska na szybko w pracy) jabłko zielone i pół wyjątkowo wstrętnej nektarynki. "lunch": sałatka z sałaty lodowej, połowy pomidora, dwóch małosolnych, rzodkiewek, trzech pieczarek, kiełków i puchy tuńczyka. Obiadokolacja: duża micha zupy ogórkowej z mięsem z indyka i ziemniakami zabielanej jogurtem. Jako iż się nie redukuję (bo to to chyba to stanu cienia) to w ramach deseru zjem sobie mrożony kefir z mrożonymi truskawkami w ilości jednego pucharka ![]()
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
łeee a ten watek mnie zaskoczył
![]() nie wiedziałam ze taki istnieje ![]() wiec: na śniadanko: skibka chlebażytniego z soja z serkiem białym ogorkiem i ketchupem obiad: leczo wraz z ryzem i kotletami sojowymi kolacja: dokończenie lecza ![]() inne : jogurt juz dizsja nic wiecej nie jem bo za tydz na wakacje jade a musze zrzucic jakeis 3 kolo<wow>
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Ja się nie chwalę. Odpowiadam na pytanie w temacie. To nie jest głupota. To się nazywa jadłowstręt...
#748 |
Zadomowienie
|
![]()
Hi
![]() ![]() prostu go uwielbiam.A to bardzo pomaga.Ale wracając do tematu: ŚNIADANIE:drożdżówka OBIAD:pierogi KOLACJA<zaraz heh ![]() Oprócz tego oczywiście multum wody ![]() To tyle na dziś... Pozdrooo
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem Ptysiu czy wiesz jaki jest temat? dziewczyna napisala co zjadla a niewazne czy to jest zdrowe czy nie...i tak wiekszosc ludzi je niezdrowo, a duzo wczesniejsze posty dziewczyn tez wcale nie są "zdrowe" ...wiec wiecej luzu ![]()
![]() |
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak można tak mało jeść? Moje jadłospisy są bardzo, bardzo dalekie od ideału (w zdrowym pojęciu, a nie Waszym!), ale gdybym miała przeżyć caly dzień na drożdżówce, pierogach i 2 kanapkach albo robić sobie wyrzuty, że zjadłam aż 800 kal... Przecież to nienormalne!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.