![]() |
#4081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Cytat:
![]()
![]() |
#4082 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Smiejcie sie ze mnie.... ale myslalam ze maluszki sie nie ruszaja az tak bardzo w naszym brzuchu.... myslalam ze to pozniej jak juz wszystko jest dobrze wyksztalcone. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja byłam rano w lidlu kupiłam córci spodnie na śnieg i o dziwo jakoś spokojnie dzisiaj było,a jechałam z myślą że nic nie dostanę. ![]() Dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie był reportaż o facecie którego dziewczyna podczas porodu zapadła w śpiączkę, i tylko dlatego że nie mieli ślubu nie chcieli wydać mu maluszka. Sąd się zlitował dał mu na razie synka do domu jako opiekunowi zastepczemu a na prawa ojcowskie musi czekać do listopada. Masakra nasze prawo polskie jest do dupy. Idę kobitki upiec ciasto, córka mnie zgłosiła w szkole i zrobię porzeczkowca. Miłego dnia ![]()
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2014-10-16 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Raczkowanie
|
cześć Mamusie
![]() dawno mnie nie było ale pojechałam do mamy i neta nie miałam ![]() lecę Was nadrabiać będę później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Crystal teraz mają one dużo miejsca więc mogą szaleć do woli
![]() ![]() A mi np. o wiele lepiej się śpi na prawym boku niż na lewym i często śpię na prawym.. :/ A dzisiaj miałam okropną noc, tŻ zrobił na kolacje tosty z cebulka i tak mi się potem ta cebula odbijała, że koszmar, już miałam w nocy budzić tŻ żeby na stację jechał po pepsi.. Nigdy więcej cebuli w ciąży! ![]()
#4086 |
Zakorzenienie
|
Tez oglądalam pytanie ma śniadanie i ta cała sytuacja z ojcem dziecka szok ;(
No ja też nie słucham non stop głośnej muzyki ale w aucie obowiązkowo ![]() Niedobrze mi po śniadaniu ;/ a jeszcze chrupki zjadłam z wczorajszego wieczoru
#4087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi wygodnie jest spac na brzuchu ale ponoc nie wolno ![]() nie wiedzialam, bylam przekonana ze maluszki fikaja ale sa spokojne jeszcze teraz ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Polskie prawo jest do d.... w wielu krajach jest tak, ze w urzedzie rejestrujesz siebie i partnera ze zyjecie jako para ale bez slubu, i to jest na papierze, mozna brac kredyt na mieszkanie, itd. tutaj to jest traktowane jak malzenstwo. Nawet jakies problemy w szpitalu itd. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 |
Rozeznanie
|
Dzięki kochane za rady, ale ajax nie poradził sobie z prysznicem, z umywalką kibelkiem super, ale ten prysznic to naprawdę wyzwanie i pójdę do pralni tam maja profesjonalne środki i może coś mi dadzą, niestety będzie musiało to być coś baaardzo mocnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim 19 tc jest napisane że dziecko już słyszy i mam wrażenie ze tak jest bo mały reaguje jak słyszy tżta czy siostre. Jest bardziej ruchliwy jak z kims rozmawiam. W aucie słucham radia i piosenek dla dzieci.
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Przykra sprawa z tym prawem w Polsce. Teoretycznie mogli zgłoś i do usg szybciej ojcostwo (czy sie mylę?) ale kto o tym myśli szybciej.
U nas związki partnerskie są traktowane na równi. My nie mamy ślubu i nie nie mieliśmy żadnych problemów z tym, kredyt na dom rowniez dostalismy bez problemu.
#4091 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() debraM- gratuluję córeczki ![]() Ja nie lubię słuchać głośno muzyki, słucham raczej R&B i soul, jazz, natomiast moja siostra w ciąży zaczęła słuchać muzyki klasycznej i do dzisiaj jej dwu letni synek zasypia właśnie przy niej, ciekawa sprawa bo odkąd pamiętam zaraz się przy tej muzyce uspokajał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Wiem o tym
![]()
#4094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że dziecko już słyszy i muzykę i głos. Jak TŻ mówi do brzucha, to mała się porusza, więc reaguje na głos ![]() Nie wiem co dziś ze sobą zrobić.... pierwszy raz porządnie się nudzę... masakra.....
![]() |
#4095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.smoczkow w szpitalu- bo mi nie zacytowalo- z medycznego punktu widzenia mowi sie i doradza by smoczkow nie dawac przed ukonczsniem 6tygodnia zycia bo moze to zaburzyc odruch ssania u dziecka a w rezultacie pozniej moga wystapic problemy z karmieniem piersia. Taka jest teoria. Praktyka nie wiem bo my smoczka nigdy nie stosowaliamy. Synek zasypial ze mna przy piersi a pozniej sam a do uspokojenia wystarczylo wziasc go na rece lub poglaskac. Oaobiscie nie widze zadnych zalet smoczka. Kiedys myslalam ze smoczek to taki magiczny przedmiot dzieki ktoremu wlasnie dzidcko sie uspokaja ale pozniej sie przekonalam ze jesli dziecko chce plakac to smoczek i tak bedzie wypluwalo a z kolei wychowane bez smoczka nauczy sie rowniez bez niego w nocy zasypiac...no i odpada problem z oduczaniem a z tym roznie. U niektorych super szybko i bez problemu, u innhch spore batalie. A oduczyc trzeba bo 3 latek ze smoczkiem, nawet juz 2 latek srednio wyglada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Kurcze to trzymam kciuki za wyniki i pomoc lekarza. Nie wiem co to te d-dimery ale na pewno lepiej by juz sobie znikaly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Nadrobiłam i teraz już będę na bieżąco się udzielać ![]()
#4099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie wolno spać na prawym? Ja często leże/śpię na prawym boku. Staram się jak najmniej leżeć/spać na wznak, ale nie zawsze mi to wychodzi ![]() lesyeux jak się dowiem o co chodzi z tym to dam znać ![]() ![]() Odnośnie wagi to ja od początku ciąży przytyłam 4.4 kg ![]() ![]() A jeśli chodzi o łazienkę to tak jak napisała tu jakaś dziewczyna bardzo dobre środki są w castoramie (bodajże firma Starwax- drogie, ale na prawdę skuteczne, koszt coś ok. 40 zł). Ja miałam z tej firmy środek pleśniobójczy i wystarczyło popsikać a po 15 minutach spłukać i efekt murowany. Ja zawsze musiałam to szorować, a i tak nie było widać, że w ogóle coś robiłam w tej łazience:P A po tym środku bez szorowania efekt się utrzymywał przez miesiąc ![]() ![]() Ok ja uciekam do fryzjera, podciąć trochę włosy ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Hehe..nam to w sumie tak wyszlo. Ja po przeczytaniu literatury czekalam do tefo 6 tygodnia, a pozniej mjalam pelno smoczkow...ale Daro wypluwal...wiec po tym jak wyplul wiekszosc stwierdzilam ze mam w nosie i trudno. No i nie zaluje...teraz mam z kolei z gory zalozenie ze nie dam smoczka ale mozd los mi splata psikusa.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-10-16 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przyjemności u fryzjera! Dziewczyny wstawię Wam kilka fotek znanych osób, zobaczcie jak wyglądali naturalnie, jeden wniosek się nasuwa: masz kasę, to możesz się przerobić na maksa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
Zasugerowałam się wczoraj którąś z Was (chyba Meganka) i weszłam na stronę Nexta. Bardzo spodobały mi się tam ubranka. Nie wiem do końca czy ceny są dobre czy nie, a skoro trochę rzeczy dostanę, trochę pewnie w lumpie kupie to i coś nowego, porządnego niech też dziecko ma. Kupiłam trójpak body http://pl.nextdirect.com/pl/g795422s...Success#676529 , trójpak pajacyków http://pl.nextdirect.com/pl/x54790s4#683147 i dla siebie spodnie http://pl.nextdirect.com/pl/x546234s...Status=Success. Zawsze staram się też jakiś rabat znaleźć i tutaj też mi się udało. Wpisując kod NXTBS dostaje się rabat - 35 zł na pierwsze zakupy przy zamówieniu powyżej 175 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zadomowienie
|
czułam taki ból, jak się ma czasem, jak się musi iść do toalety z powodu wibracji jelitowych, coś podobnego
![]()
#4106 |
Wtajemniczenie
|
też by mi się przydało ehhhhh
#4107 |
Zadomowienie
|
Najlepsze czego używałam to chlorowy W5 z Lidla w niebieskiej butelce. Usunie wszystko. Ciężko go dostać, ale może ci się uda.
#4108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Luzna25 czytam właśnie o twoich wynikach, tez niewiele o tym wiem. Mam nadzieję, ze w końcu coś lekarz zaradzi. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Dziś mam wizytę na 17, stresuję się, miałam okropne sny. Ale to chyba przez wczorajszy ból brzucha. Wydaję mi się, ze to była niestrawność jakaś, ale wieczorem wystraszyłam się, tak momentami bolał. Przez całą noc śniło mi się ze z Maleństwem coś nie tak. Na szczęscie od rana fika mi po brzuszku. Kochane uspokaja mamusie, że ma się dobrze. Ale dobrze, ze dziś wizyta. Niestety ide bez Tż. Zapowiedziałam że wracam z czymś w kolorze niebieskim, różowym albo neutralnym, jeśli lekarz nie podpatrzy.
![]() |
#4109 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() To ja uciekam poszukiwać środków na ten nieszczęsny prysznic. Buziaki dla Was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |||
Zadomowienie
|
Witam się i ja w dniu dzisiejszym
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tez wizytuję na za miesiac dokładnie 18 listopada ! ![]() wcześniej jednak mam połówkowe, będzie to 19 t 4 dzień ( 21 październik) mam nadzieje ze akurat na takie badanie ![]() MI ginka teraz powiedziała, o ho ho p. Paulinko, teraz po 20 tc to waga będzie leciałaaaaa jak szalona ![]() ![]() ale co tam :p wiosną rodzimy nasze skarby, piękna pogoda, spacerki pomogą Nam w zrzucaniu zbędnego balastu ![]() ![]() Ja słucham głośno i śpiewam . słucham hitów z radia i takiej tanecznej trance/techno ![]() Cytat:
![]() ![]() I dobrze, widzieć, że przysługuje Ci darmowe echo serca. Z zakupami nie zaszaleje, siostra ma dla mnie cały strych ciuszków w kartonach ![]() Cytat:
![]() mnie urzekła ta czapka, własnie z tej strony ! jest zabójczo słodka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.