9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 12:42   #2521
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Iza wyprzedaję co mi zostało torebki do mrożenia i sterylizacji pojemniki na pokarm ubranka których młoda nosić nie będzie no i tę nieszczęsną emmaljungę na części
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:33   #2522
Oldzia20
Raczkowanie

Celebrinfea jakie masz pojemniki na pokarm (czy do mrozenia sie nadaja) ile sztuk? i cena
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:51   #2523
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mam nówki medeli jak młoda zje to powiem Ci ile. Jak przeprowadzka?
Stary 2014-10-16, 14:10   #2524
Oldzia20
Raczkowanie

Kurcze ja potrzebuje aventu:/ a woreczki do mrozenia to spory koszt(chyba ze masz wieksze niz 100ml?) a robie zapasy dla dziadkow co by mi na chwile Mloda zabrali bo z nia sie nic nie da zrobic nie wiem czy to przez nowe miejsce ale w ogole nie spi a jak zasnie to na chwile i jest ryk, wzielismy mate edukacyjna i zaprzyjaznia sie z nia na noce wracamy na stare mieszkanie takze z noca nie ma zle Tz maluje sypialnie teraz takze to co najwazniejsze idzie do przodu a potem wszystko poukladac to moge jak juz calkiem bedziemy tutaj. Najgorsze bedzie sprzatanie tamtego mieszkania....wtedy ja bede dzialac a tz chodzic na spacerki czytam Was i chyba nie tylko moja taka marudka a najlepsze, ze marudzi o smoka dam Jej go, by po chwili go wypluc i wcisnac piesc, albo nie kciuk a palec wskazujacy? i jest mistrzem w rzucaniu smokiem, potem go szukam w promieniu metra...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Glupek ze mnie przeciez moge przelewac pokarm do innych pojemnikow, niekoniecznie musza pasowac do laktatora :p
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:14   #2525
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Butelki mam 150ml 6 szt coś takiego:

http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...M/Ceneo#review

Torebki mam:
Medeli:150ml 3 opakowania po 20szt
Lansinoh 180ml 1 opakowanie po 25szt

Cen będę szukać bo już nie pamiętam jak to orientacyjnie stoi (Medela w sensie) Lansinohy za 18 bo mają otwarte kartonowe opakowanie.
Stary 2014-10-16, 14:45   #2526
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Agatka w oczach twojego syna widze delikatne pozytywne szaleństwo musicie mieć wesoło
Celebrinfea co sprzedajesz na all ?

Cinilla to juz wiem komu Mikołaj oddał całe zapotrzebowanie na nocny sen. Budził sie dzisiaj w nocy co godzinę !!!!

Do tego nie płacze tylko krzyczy/piszczy. Robi takie głośne pojedyncze a! I czeka i tak kilka razy. Zawału mozna dostać w nocy . Na dodatek z wielkim upodobaniem zaczął gryźć/ ssac swoje przedramię ( głownie prawe).
Cycka zawsze zjadał szybko (5-7 min) ale teraz to juz przesada je 2 minuty i zaczyna świrować....no normalnie nie poznaje własnego dziecia ! Chyba mi go podmienili. Na razie mieliśmy 2 takie noce. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj....
Dokładnie tak robi Oliwka w nocy - tylko ze raz- jak krzyknęła to myślałam że zejde hehe później nie mogłam spać. No i moja tez bije rekordy w szybkości jedzenie a jak ja chce przetrzymać to tyk
Stary 2014-10-16, 15:02   #2527
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Ale to nie zdarza sie codziennie, choc czesciej niz rzadziej.

Mam nadzieje, ze,drugie tez bedzie aniolem takim jak Laura ale slyszalam ze jak jedno jest grzeczne to kolejne da popalic :-P
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Cinnila też to słyszałam aż się boję pomyśleć. Aczkolwiek chyba przez to że siostra teraz urodziła i ma drobinę w domu to mi się coś w głowie poprzestawiało i chciałabym drugie już teraz natychmiast...
a tż tylko patrzy jak na wariatkę...

Eh no trzeba będzie ruszuć tyłek ale najpierw allegro powystawiam
ejj dziewczyny nie straszcie bo ja się już napaliłam na drugie i zaraz po nowym roku jak tylko zmienimy mieszkanie mam zamiar wziąć się do roboty
Cytat:
Agatka w oczach twojego syna widze delikatne pozytywne szaleństwo musicie mieć wesoło
Celebrinfea co sprzedajesz na all ?

Cinilla to juz wiem komu Mikołaj oddał całe zapotrzebowanie na nocny sen. Budził sie dzisiaj w nocy co godzinę !!!!

Do tego nie płacze tylko krzyczy/piszczy. Robi takie głośne pojedyncze a! I czeka i tak kilka razy. Zawału mozna dostać w nocy . Na dodatek z wielkim upodobaniem zaczął gryźć/ ssac swoje przedramię ( głownie prawe).
Cycka zawsze zjadał szybko (5-7 min) ale teraz to juz przesada je 2 minuty i zaczyna świrować....no normalnie nie poznaje własnego dziecia ! Chyba mi go podmienili. Na razie mieliśmy 2 takie noce. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj....
może to skok rozwojowy?
Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Kurcze ja potrzebuje aventu:/ a woreczki do mrozenia to spory koszt(chyba ze masz wieksze niz 100ml?) a robie zapasy dla dziadkow co by mi na chwile Mloda zabrali bo z nia sie nic nie da zrobic nie wiem czy to przez nowe miejsce ale w ogole nie spi a jak zasnie to na chwile i jest ryk, wzielismy mate edukacyjna i zaprzyjaznia sie z nia na noce wracamy na stare mieszkanie takze z noca nie ma zle Tz maluje sypialnie teraz takze to co najwazniejsze idzie do przodu a potem wszystko poukladac to moge jak juz calkiem bedziemy tutaj. Najgorsze bedzie sprzatanie tamtego mieszkania....wtedy ja bede dzialac a tz chodzic na spacerki czytam Was i chyba nie tylko moja taka marudka a najlepsze, ze marudzi o smoka dam Jej go, by po chwili go wypluc i wcisnac piesc, albo nie kciuk a palec wskazujacy? i jest mistrzem w rzucaniu smokiem, potem go szukam w promieniu metra...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Glupek ze mnie przeciez moge przelewac pokarm do innych pojemnikow, niekoniecznie musza pasowac do laktatora :p
to możemy nasze córy w zawodach wystawić, ja wiecznie szukam smoka w promieniu 1-2m i do tej pory wsadzała 3 paluchy do buzi ale jak ostatnio się pogryzła to już jakoś mniej je do buzi pcha

hej! no ja jestem bardzo zadowolona z mojej niani zwłaszcza,że zrobi czasem drobne zakupy, poprasuje i raz w tygodniu pościera kurze- odkurzy więc super! miesięcznie wychodzi ok. 1300 zł ale ona miała jedną z najniższych stawek a zrobiła najlepsze wrażenie i obecnie jest ok.6-7 h dziennie

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:05
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:06   #2528
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Jak Was czytam to mysle, ze ja mam chyba jakies idealne Dziecko. Jeremi praktycznie nie płacze, jak jest zmęczony albo głodny to miauczy troche. Ale ja nie mam z Nim ogólnie żadnych problemów. Je ładnie, spi super... I wiecznie sie cieszy

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:20   #2529
rybka13
Zakorzenienie

Hej.
Oluch za paszport. Macie polski czy brytyjski? Kiedy sie wybieracie do Pl i z jakiego lotniska?

i like it wow juz drugie, fajnie, kujcie zelazo poki gorace Przepraszam, ze pytam, ale czemu masz opiekunke? Tak po prostu do pomocy, czy moze pracujesz? Byc moze pisalas, ale bylam troche nieobecna...

My dzis mielismy wizyte z pielegniarka srodowiskowa i moj trzymiesieczniak wazy 7.90
A stale pokarmy powiedziala, aby wprowadzac po 6msc, takie sa najnowsze zalecenia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:46   #2530
agnes208
Zakorzenienie

Rybka no to ladna waga a ile ma cm. Moj 10dni przed skonczeniem 4miesiaca wazyl niecale 7kg
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:03   #2531
Iza188
Rozeznanie

Malwiska dobrze wiedzieć, że nie tylko na mnie dziecko krzyczy. W kupie raźniej
Ilikeit no moze faktycznie skok. Czytałam tez gdzieś, ze niektórym dzieciom zeby doczekają nawet na dwa miesiące przed wyjściem...

Mamaya nie wiem jak inne mamy, ja nie odbieram zachowania Mikołaja jak problemu. Tez jest idealny. Myśle, ze inne dziewczyny sie ze mną zgodzą co do swoich bąbli.
To, ze sie nie wyspie kilka razy na 3 mce? Na studiach wiecej nocy zarywalam i żyje
A płacz? Nie znam dziecka, które nie płacze. Przecież to jedyny sposob komunikowania sie małego człowieka.
Nie mowię o takim ciągłym chorobliwym płaczu np. z bólu.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:14   #2532
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze,drugie tez bedzie aniolem takim jak Laura ale slyszalam ze jak jedno jest grzeczne to kolejne da popalic :-P
O nie nie! Ja dementuję! Matyldka była kochanym, grzecznym, przesypiającym noce niemowlakiem, a Ignaś jest jeszcze cudowniejszy bo nad ranem ma funkcję drzemki której Matyldka niestety nie miała ;p Także u mnie narazie dwa aniołki (tzn niemowlaki aniołki, bo teraz to córy już takim aniołkiem bym nie nazwała ), zobaczymy co będzie dalej

rybka przypomina mi się na raty.. jestem w szoku i gratuluję ząbków! szalone tempo, ale najważniejsze że bezobjawowo lub prawie bezobjawowo to Szymek przechodzi

i like it zdrowe tempo lubię to ja poczekam jeszcze 1,5 roku
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:40   #2533
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Malwiska dobrze wiedzieć, że nie tylko na mnie dziecko krzyczy. W kupie raźniej
Ilikeit no moze faktycznie skok. Czytałam tez gdzieś, ze niektórym dzieciom zeby doczekają nawet na dwa miesiące przed wyjściem...

Mamaya nie wiem jak inne mamy, ja nie odbieram zachowania Mikołaja jak problemu. Tez jest idealny. Myśle, ze inne dziewczyny sie ze mną zgodzą co do swoich bąbli.
To, ze sie nie wyspie kilka razy na 3 mce? Na studiach wiecej nocy zarywalam i żyje
A płacz? Nie znam dziecka, które nie płacze. Przecież to jedyny sposob komunikowania sie małego człowieka.
Nie mowię o takim ciągłym chorobliwym płaczu np. z bólu.
Zgadzam się z każdym słowem. Moja córa też idealna, a jeśli płacze (niewiele ) to wiem, że nie bez powodu. Choć ja się wysypiam nocami już od prawie dwóch miesięcy to jednak Młoda za dnia daje popalić, ale nie jest to dla mnie kłopot. Aktualnie przewraca się na brzuch w ciągu kilku sekund i strasznie wścieka się gdy nie może wyjąć rączki, która zawinęła jej się pod brzuchem a przewrotki robi jakieś 10 razy na godzinę (pomijając przerwy na sen i jedzenie

Właśnie zobaczyłam zdjęcie synka mojej znajomej, który ma 4,5 mca. Siedzi podparty poduszkami. Oczywiście podpis: "siedzi już sam"
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:53   #2534
Celebrinfea
Wtajemniczenie

ehhh wyścig od pierwszego miesiąca...
Stary 2014-10-16, 17:00   #2535
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
ejj dziewczyny nie straszcie bo ja się już napaliłam na drugie i zaraz po nowym roku jak tylko zmienimy mieszkanie mam zamiar wziąć się do roboty
My to sie za robote wezmiemy jakos w lipcu jak Laura bedzie miec rok. ;-) chcialabym urodzic w 2016 roku :-P

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

My dzis mielismy wizyte z pielegniarka srodowiskowa i moj trzymiesieczniak wazy 7.90
A stale pokarmy powiedziala, aby wprowadzac po 6msc, takie sa najnowsze zalecenia
O to moja wazyla 7.10 ;-)
Stary 2014-10-16, 18:09   #2536
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

My dziś na spokojnie, nawet nie mam co pisać
Byłyśmy z córą na spacerze 11-14 szkoa tylko, bo zaczęło padać, schowałyśmy się w parku pod drzewem, które zaczęło potem przeciekać

A popołudniu niestety kiśniemy w domu, bo ciągle siąpi :/ no ale córa większość takich pochmurnych dni przesypia, a ze synkiem zawsze znajdą się pomysły na spędzenie czasu.

Co do dzieci, to nie ma co porównywać i mówienie o dziecku idealnym jet dla mnie śmieszne, bo każde dziecko jest inne i dla każdej mamy to jej dziecko jest najcudowniejsze

Też mogę powiedzieć, że moje dzieci są super

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

A co do kolejnego dziecka, to jak dla mnie to wiosna 2017 by pasowała
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:16   #2537
mamaya
Zakorzenienie

Chyba mnie zle zrozumialyscie. Ja nie mam na mysli tego, ze moje Dziecko jest idealne, bo nie płacze, przesypia noce i jest uśmiechnięte, a Wasze płaczą, budzą sie w nocy etc.
Nie znacie takiego skrótu myślowego?

iPhone
Stary 2014-10-16, 18:19   #2538
rybka13
Zakorzenienie

agnes no moj sie urodzil prawie kg wiekszy od twojego, ale chyba i tak szybciej przybiera, w sumie to nie wiem po czym, bo mleka zjada mniej niz mu przysluguje wedlug tabeli ma mleku. A co do dlugosci, to nie wiem, bo u nas mierza dopiero na rok o ile dobrze pamietam. Po urodzeniu poprosilam o zmierzenie i mial niby 51cm, niby- bo wydaje mi sie ze to mierzenie to takie na odczepnego bylo, corka miala 53cm, a ciuchy po niej byly prawie za male, ona w nich "plywala". Teraz jak lezy na przewijaku to jest prawie przez cala dlugosc, wiec ma pewnie ponad 60cm, urosl by tyle przez 3msc?

Debesciara dzieki

Iza zgadzam sie, moje dziecko tez jest idealne. Pobudki w nocy to nie problem, decydujac sie na dziecko liczylam sie z tym, ze moge byc nie wyspana.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:28   #2539
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jak Was czytam to mysle, ze ja mam chyba jakies idealne Dziecko.
Dla mnie to zabrzmiało jednoznacznie, nie znam Twoich skrótów myślowych

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

[QUOTE=rybka13;48554389]agnes no moj sie urodzil prawie kg wiekszy od twojego, ale chyba i tak szybciej przybiera, w sumie to nie wiem po czym, bo mleka zjada mniej niz mu przysluguje wedlug tabeli ma mleku. A co do dlugosci, to nie wiem, bo u nas mierza dopiero na rok o ile dobrze pamietam. Po urodzeniu poprosilam o zmierzenie i mial niby 51cm, niby- bo wydaje mi sie ze to mierzenie to takie na odczepnego bylo, corka miala 53cm, a ciuchy po niej byly prawie za male, ona w nich "plywala". Teraz jak lezy na przewijaku to jest prawie przez cala dlugosc, wiec ma pewnie ponad 60cm, urosl by tyle przez 3msc?
[\QUOTE]

Moja miała 51 a teraz ma 3,5 miesiąca i ma ok. 63 cm. Wg takiej tabeli co mam o rozwoju dziecko rosnie 2-3 cm na miesiąc, to pewnie też uśrednione jest.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:37   #2540
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Moja dziś rekordy pieluch pobiła dziś od dawna musiałam jej pampka założyć bo wszystko schnie/jest w praniu. Skubana nauczyła się że jest siku jest zmiana pieluchy. Co z tego że spokojnie jeszcze z 5 takich 'sików' by się zmieściło... Po dzisiejszym dniu tylko wyglądam paczek z dodatkowymi wkladami
Stary 2014-10-16, 18:46   #2541
Iza188
Rozeznanie

Mamaya to jakoś bardzo mocno skróciłaś swą myśl
Z reszta chciałabym Ci przypomnieć, ze chwaląc swoje dziecko tutaj, mozesz wywołać wilka z lasu. Był taki czas, ze jak tylko któraś sie podzieliła jakims sukcesem to zaraz wszystko szlag trafiał

Rybka oprócz wzrostu ( mierzonego od czubka głowy do stop) na to czy dane ubrania pasują maja wpływ proporcje długości głowy, szyi, tułowia i nóżek.
Dwoje dzieci moze mieć 53 cm ale jedno ma tułów krótszy a dłuższe nóżki a drugie odwrotnie...
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:49   #2542
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Chyba mnie zle zrozumialyscie. Ja nie mam na mysli tego, ze moje Dziecko jest idealne, bo nie płacze, przesypia noce i jest uśmiechnięte, a Wasze płaczą, budzą sie w nocy etc.
Nie znacie takiego skrótu myślowego?

iPhone
Znam ten skrót myślowy tak rzeczywiście mówią wszyscy jeśli dziecko ogólnie rzecz biorąc nie sprawia problemów. Na zasadzie "masz dziecko idealne, wszystko przy nim zrobisz i jeszcze się wyspisz do tego" I rozumiem, że o to Ci chodziło A to, że dla każdej matki jej dziecko jest idealne to już inna sprawa kompletnie. Inna przestrzeń znaczeniowa, że tak mądrością rzucę
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:10   #2543
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
O nie nie! Ja dementuję! Matyldka była kochanym, grzecznym, przesypiającym noce niemowlakiem, a Ignaś jest jeszcze cudowniejszy bo nad ranem ma funkcję drzemki której Matyldka niestety nie miała ;p Także u mnie narazie dwa aniołki (tzn niemowlaki aniołki, bo teraz to córy już takim aniołkiem bym nie nazwała ), zobaczymy co będzie dalej

rybka przypomina mi się na raty.. jestem w szoku i gratuluję ząbków! szalone tempo, ale najważniejsze że bezobjawowo lub prawie bezobjawowo to Szymek przechodzi

i like it zdrowe tempo lubię to ja poczekam jeszcze 1,5 roku
moze się uda, że przed 30 trójka będzie
Cytat:
My to sie za robote wezmiemy jakos w lipcu jak Laura bedzie miec rok. ;-) chcialabym urodzic w 2016 roku :-P

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

O to moja wazyla 7.10 ;-)
A jeżeli mogę wiedzieć to dlaczego 2016 jakiś szczególny powód?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytowalam jeszcze parę rzeczy ale pisze z tableta i mi wsyslo połowę Rybka ty chyba pytałas o nianie...prowadzę firmę i uwielbiam swoją pracę dlatego chciałam wrócic do niej w miarę szybko
Stary 2014-10-16, 19:12   #2544
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

A jeżeli mogę wiedzieć to dlaczego 2016 jakiś szczególny powód?[COLOR="Silver"]
Nie ma szczeholnego powodu oprocz tego ze chcialabym zeby roznica wieku byla 2 lata.
Stary 2014-10-16, 19:24   #2545
debesciara
Zadomowienie

Ja tez bym chciała 2016 z tym że najchętniej listopad-grudzień, i mam powód mały 16 to moja ulubiona liczba

A co do idealnego dziecka to myślę że to śmiałe stwierdzenie bo dla każdego ma to inny wymiar, bo spi całą noc, bo pięknie przybiera na piersi, bo siada w otoczeniu poduszek w wieku 4,5 miesiąca... Także jak dla mnie stwierdzenie mamayi ze jej dziecko jest idealne jest ok, bo każda lub prawie każda z nas może tak powiedzieć, gorsze jest stwierdzenie że na podstawie tego co piszemy o naszych dzieciach to Jeremi jest idealny.. z porownywaniem byłabym ostrożniejsza

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Nie ma szczeholnego powodu oprocz tego ze chcialabym zeby roznica wieku byla 2 lata.
No właśnie i to też, dużo osób twierdzi że to dobra różnica, ha tez tak myślę z tym ze teraz będę celowala w różnicę 2,5 roku bo przynajmniej u Matyldki w tym czasie dużo było waznych krokow rozwojowych, postepow itp no i ten nieszczęsny bunt.. chociaż to w sumie chyba lepiej przechodzić z małym dzieckiem niż w ciąży...

Stary 2014-10-16, 19:43   #2546
mamaya
Zakorzenienie

Widze, ze niestety tylko Domi zrozumiała co mam na mysli.

iPhone
Stary 2014-10-16, 19:46   #2547
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Ale to nie zdarza sie codziennie, choc czesciej niz rzadziej.

U mnie to się nie sprawdziło, obaj chłopcy są grzeczni, starszak ma swoje odpały ale to chyba jak każde zdrowe dziecko w tym wieku, jako niemowlak był aniołkiem.

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Caramel, ja też spod Łodzi pochodzę, mojej rejony
O jak miło że jest jeszcze ktoś z moich stron

Cytat:
Jak Was czytam to mysle, ze ja mam chyba jakies idealne Dziecko. Jeremi praktycznie nie płacze, jak jest zmęczony albo głodny to miauczy troche. Ale ja nie mam z Nim ogólnie żadnych problemów. Je ładnie, spi super... I wiecznie sie cieszy

iPhone
Nie martw się jeszcze ci da popalić jak nie za miesiąc, to za rok. Andrzej też był bardzo grzecznym niemowlakiem no ale łatwo to powiedzieć o dziecku, które jest zdrowe, nic go nie boli, nie ma kolek itp. Co do reszty zgadzam się z Debeściarą z takimi porównaniami lepiej być ostrożniejszym.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:51   #2548
agnes208
Zakorzenienie

Rybka bambusiek moj smyk jak sie urodzil mial 50cm teraz 64 wiec chyba moze tyle. Jezt lekko ponad 50centyl wiec sredniak z niego

Co do drugiego dziecia ja sie wciaz zastanawiam i chcialabym i nie, boje sie ze nie bede umiala podzielic im rowno milosci. Znam rodziny gdzie rodzicom sie ta sztuka nie udala min z tego powodu moja mama tez chciala jedno dziecko. Niestety moja babcia nie potrafila rowno dzieciom okazac milosci i mama miala uraz o to chyba dlatego jestem jedynaczka.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:10   #2549
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Rybka bambusiek moj smyk jak sie urodzil mial 50cm teraz 64 wiec chyba moze tyle. Jezt lekko ponad 50centyl wiec sredniak z niego

Co do drugiego dziecia ja sie wciaz zastanawiam i chcialabym i nie, boje sie ze nie bede umiala podzielic im rowno milosci. Znam rodziny gdzie rodzicom sie ta sztuka nie udala min z tego powodu moja mama tez chciala jedno dziecko. Niestety moja babcia nie potrafila rowno dzieciom okazac milosci i mama miala uraz o to chyba dlatego jestem jedynaczka.
U mojego teścia było podobnie z nierownym traktowaniem.. no ale ich było chyba ośmioro w domu.. no i tesciu ma tylko dwójkę dzieci, teściowa chciała więcej, ale on kategorycznie nie.. Sprawiedliwe traktowanie i poświęcanie wystarczająco dużo uwagi to wielka sztuka, ale wydaje mi się że to zależy od człowieka... Jak się chce i stara żeby żadne z dzieci nie było ppszkodowane to będzie dobrze, choć wiadomo że raz jedno będzie wymagało więcej uwagi raz drugie.. ale jeśli tylko się starasz to już jesteś na dobrej drodze Mi rodzice nie poswiecali zbyt duzo czasu bo bardzo duzo pracowali.. gdybym miała rodzeństwo, w czasie gdy rodzice pracowali spedzalabym ten czas z bratem/siostrą a nie sama czy z koleżankami.. poza tym w czasach nastoletnich nie bardzo odpowiadalo mi to ze skupiano zbytnio na mnie uwagę. . Gdybym miała rodzeństwo moze by zeszli ze mnie ; p

Stary 2014-10-16, 21:20   #2550
i like it
Rozeznanie

hmmm u mnie z tą różnicą wieku to jest tak,że między mną a bratem jest 1,5 roku różnicy a między kuzynem z którym do tej pory jestem blisko związana rok. Może dlatego jak się okazało,że wychowywanie dzieci nie jest takie straszne postanowiłam myśleć o drugim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości