|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Nasz piesek nie żyje:-(
Dziś ojciec go znalazł rozjechanego przez samochód :-( Wiem że może się wydawać że to "tylko" pies ale jestem kompletnie rozbita, on był jak nasz synuś |
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova strasznie mi przykro...tule mocno
U nas leje,u Was tez? |
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie leje ale pada. ..brat pogoda tragedia. Nic tylko łapać doła:banghead:
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
ojej Lenova, tule mocno
jedyna mądra rzecz jaka mi przychodzi do głowy to nowy piesek, niestety ale to najlepiej leczy ból- sama od x lat nieustannie mam psy i tylko to pomagało na stratę ![]() Bokeh- jak dla mnie to rosołek owiany legendą oczywiście nie zwykły rosołek jaki jadamy w niedzielę- na YT w zasadzie to każdy inaczej przyrządzał ramen, tyle,że oni np sami robią makaron ryżowy (ja nawet nie probowałam). Czytałam kiedyś,że ramen w każdym regionie Japonii jest gotowany z innych skłądników ( mięsa) są mistrzowie, którzy gotują go po kilka godzin![]() generalnie ja na wieprzowy się nie skusiłam bo nie jadam zup na wieprzowych wywarach- a to już wg japończyków chyba ne ramen ale z wieprzowym mieśem jako dodatek owszemale niech mnie meneq sprostuje bo to tylko to co wyczytałam
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-10-22 o 10:53 |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej ale mi przykro ![]() 3maj się kochana pada a muszę wyjść po chleb i pasuje mi sie do administracji przejść. kolejna książeczka czynszowa bez rozliczenia wody. a potem pewnie przywalą gigantyczną dopłatę po nowym roku
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosty tani szybki i oczywiście pyszny przepis na ciasto ze śliwkami. .. proszę
))))) zna któraś?A jakiś przepis na dobrą sałatkę z łososiem? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- U nas zawsze jest ciasto ILLUSION to na maślance ale tym razem chciałam coś innego. A robie jeszcze sennik na zimno-tz prosił. ... Niech ma
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Z drozdzami nie chce się bawić . Chciałabym jakieś kruche... to chyba zostanie to ILLUSION.
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Marsi a sprawdzona sałatka z łososiem?
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, tak strasznie mi przykro
tulę bardzo mocno!
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Neti ciasto ze sliwkami moge Ci podac jak siade do kompa.
Jest bardzo latwe. Ja zrobilam ciastka jaglane i Kuba juz o trzecie wola
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
ojej Lenova - bardzo mi przykro
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi a wiesz,ze mi ostatnio niw wyszla moja drozdzowka. Pierwszy raz mialam w niej zakalca :-/ chyba przez to,ze dalam inna blache niz zwykle...
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Lenova-przykro mi Ewik- jeśli o golarki chodzi. To tą co ma teraz to taka "zwykła" z brauna i przy większym zaroście jest za słaba. Musi jeszcze poprawić zwykłą jednorazówką żeby było bardzo bardzo gładko. Teraz zamówiłam mu taką z trzema ruchomymi głowicami i zobaczymy jak się sprawdzi. Czy będzie niezawodna i podoła wyzwaniom Wtedy Ci powiem czy warto w takie cuda inwestować
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova
((( strasznie mi przykro !!!!
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziś piździwka nie pogoda
ale mam plan że jak Leo wróci z przedszkola zakładamy kalosze, bierzemy parasole i idziemy świrować pawiana
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, zmęczona jestem tymi drobnymi utarczkami z moją mamą, a wierzcie mi, ze na prawdę ! (Pewnie nie wierzycie :P) staram się NIE Być policjantem:/ |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tyle zabawek Antonio każe ściągać sobie do usypiania. . Czy u Was tez tak?
|
#1490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak:/ Cytat:
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
No dobra, widzę że zrozumienia brak jak chodzi o moje narzekanie
nie no, wiem przecież ze Wam dzieciaczki wstają o nieludzkich godzinach i tym bardziej współczuję. Mimo wszystko dla mnie 4.5 godziny snu i świadomość że gdyby nie dziady za oknem to byśmy wszyscy radośnie spali jest wkurzająca.Lenova bardzo mi przykro ![]() jak Blanka zareagowała?Debrah ja Cię rozumiem, wiem jak wkurzające są takie drobne spory. Ja ostatnio czuje się jak ufoludek, już nawet tż jest przeciw, ostatnio była gadka o przedszkolu i metodach jakie tam stosują to stwierdził że będę się martwić jak młody juz będzie chodził tam, bo i tak nie mam na to wpływu Ale pogoda, leje od rana, może Was zdziwię ale lubię czasem jak tak jest, młody śpi ja pod kocykiem słucham deszczu, szkoda ze masło mi się skończyło bo głodna jestem a nie przewiduję wychodzić :P może przydałoby się jeszcze ogrzewanie bo u nas niet i trochę zimno :P ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Silver, to u Was chyba inaczej jest z tymi mieszkaniami niż u nas, bo niby u nas o przyznaniu tych do remontu decyduje kolejność zgłoszeń i co kwartał jest nowa lista. Ostatnio byliśmy pod koniec kwartału to babka mówiła ze nie ma sensu się zapisywać bo dużo chętnych jest i żeby się zapisać na nową listę. Ciekawa jestem tylko czy będą same mieszkania w kamienicach z piecami, bo takiego to na pewno nie chcemy. Z centralnym byłoby super... |
|
|
|
#1492 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1 albo 2 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez tak wcczoraj chcialam ale kalosze w przedszkolu, musze zakupic drugie zeby tak nie nosic w te i wewte ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Yellow 4,5 godziny snu wspolczuje, ja bym nie dala dlugo rady, mi i 8 czasami malo a jak z piecem mieszkanie, to przeciez chyba mozna zrobic centralne? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Dzis w szkole, dzwoni mi komorka, dzwonili z przedszkola, ze Nati chora, ma wysypke, w buzi, na raczkach i nozkach, pojechalam po Nia o odrazu do lekarza, i to wirus jakis, dzieci w przedszkolu zazwyczaj mają, nic nie dala na to powiedziala, zeby 2, 3 dni do przedszkola nie chodzic i wsio. Czy to jest tzw. przez Was 3-dniówka? Gorączke miała tylko wczoraj wieczorem. Myslalam ze maz bedzie troche ze mnie dumny, ze przez telefon sie dogadlam i sama do lekarza i tez sie dogadalam ale nic, dla Niego to wszystko takie normalne. I żal mi bo w piatek o 17 jest wieczór lampionów, beda kielbaski z grilla i ognisko, na zakonczenie ferie, i tak myslalam jak jej zejdzie to ale chyba nie wypada isc jak w przedszkolu tego dnia nie bedzie?? za wczesnie chyba po tym wirusie, co myslicie??? na spacery mozemy chodzic byleby nie do przedszkola |
|||||
|
|
|
#1493 | ||||
|
Lurker ;)
|
a idz w cholere z tym schudnac musze, a Ty tu takie rzeczy wklejasz
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja po moim psie z dziecinstwa plakalam dluzej niz za czescia rodziny...Cytat:
Teraz to juz w ogole musze cos szybko znalezc, skoro bedziemy musieli wymienic piec Boje sie wlaczac ciepla wode, robie to na chwile przy otwartym oknie, albo nie na cala pare( czuc opary gdy leci z kranu wrzatek, piec/komin nie daje rady z taka iloscia oparow).Super, zamiast slubu bedzie nowy piec Bylam dzis w lidlu, kurtek narciarskich pelne kosze! Kombinezonow juz nie :P Za to kupilam jeansy dla malej, takie miekkie, proste za dyche
|
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
Sarah, niby można, ale jakie? Nie chcemy mieć pieca centralnego na węgiel, bo ja całe życie mieszkam w mieszkaniach gdzie trzeba palić i powiedziałam ze nigdy więcej. A gazowe czy elektryczne to znów wysokie zużycie i opłaty... dlatego wolałabym miejskie.
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Little a jakieś raty na TZ na ten piec? nie da rady ?
u mnie w lidlu też pełne kosze to tylko o Wittchena tak się biją
|
|
|
|
#1496 |
|
Lurker ;)
|
Yellow ja jestem przeciwna ogrzewaniu gazowemu( wiadomo czemu:P) ale przy nowych piecach, tych lepsiejszych, kondensacyjnych nie wychodzi tam mega drogo jak nam np. Elektryczne wychodzi niby podobnie do gazowego cenowo, zalezy tez od metrazu. Co do piecow weglowych rozumiem, t. tak mieszka, zapierdala na 4 pietro z weglem hehehe
Marsi mozna owszem, myslalam zeby polowe zaplacic na miejscu, a polowe ceny pieca rozlozyc na male raty. Dochodzi tez instalacja nie wiem ile wyjdzie u innego fachowca ;/ tak czy siak kupa kasy
|
#1497 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahahaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kina, myśmy byli ostatnio na filmie "Więzień labiryntu". Super!!!
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
lenova bardzo współczuję silver no u nas w mieście przydział na mieszkania dostają osoby które niemal nie mają dochodów, bodajże do 517zł, jak my składałyśmy z siostrą to przydział dostałyśmy, numerek i trzeba było czekać. Teraz z racji rodziny bym się musiała przepisać na większe mieszkanie ale nie wiem czy mi się chce, w sensie tak jak pisałam u nas te mieszkania są owszem na stałe ale "tylko" do mieszkania, nie można ich potem sprzedać ani wynajmować, przy przeprowadzce trzeba "zdać" mieszkanie do spółdzielni i przechodzi na kogo innego a my za jakiś czas się chcemy budować więc nie wiem czy jest sens pakować kupę kasy w takie mieszkanie żeby potem je do spółdzielni oddawać :/ little, u nas się pokomplikowało tzn mieszkanie jest teoretycznie nasze, po podziale majątku przy rozwodzie mojej mamy i ojca, ale nie przypilnowałam papierologii, tzn nie uparłam się na przepisanie na nas czy Piotrusia no i po wpakowaniu 15tys na remont dowiedzieliśmy się jakiś czas temu, że mama za jakieś 5 lat to mieszkanie będzie sprzedawać tadaaaam! Taka sytuacja.u nas też leje paskudnie :/ Pietraszka zostawiliśmy dzisiaj w domu bo chyrlał w nocy okrutnie i nie spał od 2.30 do 6 masakraMoja sis mieszka obecnie w Poznaniu i dzisiaj dostaję smsa - będę u was za 1,5h niespodzianka taka hehe strasznie się ucieszyłam Też mnie coś rozkłada, kaszlę jak gruźlik a tu insanity wieczorem poza kaszlem nic mi nie jest więc nie wiem co to ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#1499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas pobudka o 7.30 to norma ![]() Cytat:
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo z tymi napisami i ogladaniem filmu moj TZ ma to samo
![]() Dlatego dla niego musi byc lektor albo film pl ![]() Milka w carrefourze jest po 1,99. Wzielam 5, bedzie na tydzien ![]() LITTLE, nie musisz jesc calego kubka (jak ja niestety :/), ale 2-3 lyzeczki..... ![]() Co do pieca - nie wiem co bym zrobila na Waszym miejscu, ale na pewno balabym sie tam mieszkac... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

oczywiście nie zwykły rosołek jaki jadamy w niedzielę- na YT w zasadzie to każdy inaczej przyrządzał ramen, tyle,że oni np sami robią makaron ryżowy (ja nawet nie probowałam). Czytałam kiedyś,że ramen w każdym regionie Japonii jest gotowany z innych skłądników ( mięsa) są mistrzowie, którzy gotują go po kilka godzin
ale z wieprzowym mieśem jako dodatek owszem
a muszę wyjść po chleb i pasuje mi sie do administracji przejść. kolejna książeczka czynszowa bez rozliczenia wody. a potem pewnie przywalą gigantyczną dopłatę po nowym roku

22.05.2008
14.08.2011
Wtedy Ci powiem czy warto w takie cuda inwestować
trzymam kciuki, zeby sie udalo ogarnac mieszkanie!

w efekcie ANI RAZ nie byliśmy RAZEM w kinie
U nas wszystko dobrze, byliśmy ostatnio na usg i jak narazie wychodzi na to że będzie drugi synek