Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 13:11   #4201
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
moja gin też mówiła,że 6 miesięcy odczekać na zajście w ciążę.

a kombinezon fajniutki!

Ech wróciłam z zakupów, byłyśmy z mamą.Szukałyśmy ciuszków dla Natki, m.in.chciałam cieplejszy sweterek bez kapturka, bryndza totalna:/

czy myślicie,że czarna czapka i rękawiczki dla młodej to przesada?nie ma na stronie h&m ale to jest takie włochate, na czapce jest jakiś kotek czy coś...
Ja tam przeszkód nie widzę
No może tylko tyle, że do czarnych rękawiczek każdy paproszek się przyczepi i będzie widoczny.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:16   #4202
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwsze Urodziny świętuje:

Polusia

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Sto Lat Kochana Śmieszko
spóźnione wszystkiego naj Polusia

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej,
witam się po kolejnej nocy z akcją katar i zęby

szukam w necie jakiejś fajnej kurtki i nic mi się nie podoba
zdrówka
Stary 2014-10-22, 13:28   #4203
ja :)
Zakorzenienie

Motyl czemu nie? Myśle ze będzie dobra. I to prawda - tez szukałam takiego swetra ostatnio i cieżko..

Dzięki angelika

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

http://mamadu.pl/114735,w-posredniak...e-chca-ich-dac

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:45   #4204
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny poradzcie cos bo juz nie wiem co mam robic z tym moim małym dzikusem WSZYSTKO wpycha do buzi i gryzie no masakra.Co chwile jej cos wydzieram z buzi.To jakieś niteczki to jakies okruszki (przeciez ciagle sprzatam nie wiem skąd to )kable gryzie piloty to firanke to żaluzje to klocki to zabawki gryzie to kubek nawet maskotki i kocyk tak gryzie i drze mocno, że zawsze nitki wydrze z nich
normalnie ostatnio nie umie sie normalnie bawic tylko wszystko na siłe wpycha do buzi i ucieka przedemną zebym jej nie zabrala
wasze dzieci tez tak mają?
ehh nic nie mów... moja też wszystko bierze do buzi... no masakra! pomimo ze codziennie odkurzane jest:/
Stary 2014-10-22, 15:46   #4205
Isabell12
Zadomowienie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Polusia wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Zuzia i Janek naj najlepsze zyczenia

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
W Krakowie leje tak ze nie ma jak z domu wyjść.
Dziewczyny juz nie mam pomysłu w co się bawić z maciuchem. Od rana ciągle cos mu wymyslam.
Rzucie jakimś pomyslem
my gramy w piłkę, bawimy się w chowanego, oglądamy książeczki o zwierzątkach- mały uwielbia, ja robię wieżę z klocków a mały rozrzuca, a ostatnim hitem jest ciężarówka- mamy taka dużą z wadera wozimy klocki i wszystko co się da nawet Piotrusia i to jest najlepsze, moze tam siedzieć w niej a choćby i godzinę

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

lula- najlepsze życzenia dla Tż
tassia my ostatnio bawimy się jeszcze doniczkami takimi małymi po kaktusach , mam takich 5 kolorowych, ale mogą być np. kubeczki, chowam pod jeden piłeczkę do pingponga i jak mały podnosi po kolei te doniczki i trafi akurat na piłeczkę to jest hurra ( ja krzyczę) i się śmieje i bije sobie brawo, też bardzo lubi tą zabawę i bańki mydlane są u nas mega, mały nawet sam próbuje dmuchać jak mu trzymam to "kółeczko" do robienia baniek

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
Odnośnie wkurzajacych pytan: Pamiętacie jak rok temu dzwoniły telefony do każdej z nas z standardowym pytaniem: urodziłas już?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie to samoPrzez to i ja swiruje,bo się martwię,że ma tylko dwa zęby i nie chodzi..Odnośnie karmienia dziecka.Mieszkała przez chwilę koło mnie rodzinka i babka często mnie zagadywala.Mają dziecko z lipca,więc trzy miesiące starsze od Helki.I ta babka do mnie,że ten mały tylko cycka,że nie chce jej jeść obiadkow,ale jak mu da chipsy i batony to zjada wszystko

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dodi obyś nie wypowiedziała tego w złą godzinę ja też się martwiłam, a później wyłaziły zeby jeden za drugim, na raz, oj ciężko było
nie martw się każde dziecko jest inne, a ząbki na pewno się pojawią

Cytat:
Odkrycie poranka- Maciej i jego 13 zebow
wow!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
z nami już ok.

Nocka w miarę ok, ale odkąd wstał to tylko płacze i jęczy. Więc nadal siedzi w domu, bo katar i kaszel też ma. A dzisiaj u nas straszny wiatr.
bidulek Kornel, zeby te choróbska już od was sobie poszły

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Hej

dziekujemy za zyczenia!

az cięzko mi uwierzyc ze moj maluszek ma juz roczek.

Z tej okazji przespal pieknie nockę (tzn. miał pobudki ale bez płaczu)

poza tym coraz więcej tupta na dwóch nożkach, potrafi juz przejsc całą naszą malutką kuchnię i salon!
oczywiście jak gdzies sie spieszy to na czterech
upieklam na dziś torcik. dla Jaśka wiec bez jajek, z budyniem dyniowym - ciekawe jak to będzie smakowało

izzabell ja w końcu kupiłam tą http://mediamarkt.pl/philips-suszark...82-00,id-35481
dzięki, miałam cię właśnie wywoływać do tablicy w sprawie suszarki, uprzedziłaś mnie, w sumie bardzo fajna, na pewno wezmę pod uwagę

Cytat:
Kupilam maciuchowi na ciuchach kombinezon
Co sadzicie?
Ujdzie?
podoba mi się, i cena jaka, to jeszcze fajniejszy
mój mały dostał na roczek taki fajny komplet kurteczka + spodnie na szeklach w takich trochę zbliżonych kolorach do waszego kombinezonu, także ok
[/B]

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

[/COLOR]dziękuję Wam za osp. w sprawie suszarek, jak zwykle mozna na Was liczyć, jesteście niezawodne

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:

czy myślicie,że czarna czapka i rękawiczki dla młodej to przesada?nie ma na stronie h&m ale to jest takie włochate, na czapce jest jakiś kotek czy coś...
nie mam nic przeciwko, no przecież całej jej na czarno nie ubierzesz, a czapeczka ma motyw z kotkiem więc widać ze dziecięca, jak dla mnie to sopko

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Ech wróciłam z zakupów, byłyśmy z mamą.Szukałyśmy ciuszków dla Natki, m.in.chciałam cieplejszy sweterek bez kapturka, bryndza totalna:/
no ja własnie też muszę za czymś cieplejszym sie rozejrzeć, ostatnio w pepko były takie bardzo fajne sweterki bez kapturków po 25 zł

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

patrzę przez okno i..... buro, ponuro, szaro, i wieje brrrrr

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

wiecie co ja tak pytałam o to czy dodajecie do kaszek mlecznych mm jeszcze bo ja dodaję, ale u mnie to wygląda tak że np. na 150 ml. wody sypię 3 płaskie łyżeczki od herbaty kaszki i dodaję jeszcze mm bo to takie strasznie wodniste jest, a mój kluch nie chce tej kaszki na gęsto jeść

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Isabell, piękny tort
Chodzenia na palcach ortopeda kazał nam przeczekac - podobno dzieci przechodzą taki etap i już/

O co chodzi z bilansem? Ja mam w książeczce bilans po drugim roku życia... po pierwszym też coś jest

Nie mam weny, nie mam siły i ochoty, coś mi wlazło w plecy i praktycznie nie mogę się rusza, a zginac w ogóle, nie mam literki ci (c z altem mi nie wchodzi), za to mam migrenę, okres i do dupy humor... a na dworze, wieje, leje i wilcy wyją... buuuuu
dzięki , vea a jak długo twoje dziecię chodzi na palcach bo u nas to już trochę trwa no tak ok. miesiąc, więc dlatego martwię się
co do bilansu podpinam się pod pytanie, bo sama o to miałam zapytać, co prawda na początku listopada ( dzisiaj akurat pani z przychodni dzwoniła) mamy szczepienie i wtedy na pewno mały będzie ważony mierzony i przebadany i tyle całego bilansu,

tulę Cię mocno na poprawę humoru

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

kurna....... oglądam rozmowy w toku, tak jednym okiem bo klepię na wizazu, i jest o laskach co to lubią żonatych facetów, no tak mnie to irytuje czy one zdają sobie sprawę ze rozwalają rodzinę , noszszsz....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

mały mi się właśnie obudził i zaczął marudzić tzn. wydawać odgłosy jakby pies szczekał , a ja latam od okna do okna i wyglądam czy jaki kundel mi na podwórko nie wlazł

dawałyście dzieciom słone paluszki ( ja kupuję szkolne z lajkonika w biedronce ) mały dzisiaj dorwał jednego i wyraźnie mu posmakowało

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

bosz mój wózek sam jeździ po ogrodzie

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-10-22 o 15:44
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:29   #4206
passion80
Zakorzenienie

Motyl jasne ze tak. Tez bym chciała. D z isi s j dostała komplet. W cudnym odcieniu roziu

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-10-22, 16:31   #4207
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Polusia wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Zuzia i Janek naj najlepsze zyczenia

my gramy w piłkę, bawimy się w chowanego, oglądamy książeczki o zwierzątkach- mały uwielbia, ja robię wieżę z klocków a mały rozrzuca, a ostatnim hitem jest ciężarówka- mamy taka dużą z wadera wozimy klocki i wszystko co się da nawet Piotrusia i to jest najlepsze, moze tam siedzieć w niej a choćby i godzinę

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

lula- najlepsze życzenia dla Tż
tassia my ostatnio bawimy się jeszcze doniczkami takimi małymi po kaktusach , mam takich 5 kolorowych, ale mogą być np. kubeczki, chowam pod jeden piłeczkę do pingponga i jak mały podnosi po kolei te doniczki i trafi akurat na piłeczkę to jest hurra ( ja krzyczę) i się śmieje i bije sobie brawo, też bardzo lubi tą zabawę i bańki mydlane są u nas mega, mały nawet sam próbuje dmuchać jak mu trzymam to "kółeczko" do robienia baniek

dodi obyś nie wypowiedziała tego w złą godzinę ja też się martwiłam, a później wyłaziły zeby jeden za drugim, na raz, oj ciężko było
nie martw się każde dziecko jest inne, a ząbki na pewno się pojawią

wow!

bidulek Kornel, zeby te choróbska już od was sobie poszły

dzięki, miałam cię właśnie wywoływać do tablicy w sprawie suszarki, uprzedziłaś mnie, w sumie bardzo fajna, na pewno wezmę pod uwagę

podoba mi się, i cena jaka, to jeszcze fajniejszy
mój mały dostał na roczek taki fajny komplet kurteczka + spodnie na szeklach w takich trochę zbliżonych kolorach do waszego kombinezonu, także ok
[/B]

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

[/COLOR]dziękuję Wam za osp. w sprawie suszarek, jak zwykle mozna na Was liczyć, jesteście niezawodne

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

nie mam nic przeciwko, no przecież całej jej na czarno nie ubierzesz, a czapeczka ma motyw z kotkiem więc widać ze dziecięca, jak dla mnie to sopko

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

no ja własnie też muszę za czymś cieplejszym sie rozejrzeć, ostatnio w pepko były takie bardzo fajne sweterki bez kapturków po 25 zł

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

patrzę przez okno i..... buro, ponuro, szaro, i wieje brrrrr

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

wiecie co ja tak pytałam o to czy dodajecie do kaszek mlecznych mm jeszcze bo ja dodaję, ale u mnie to wygląda tak że np. na 150 ml. wody sypię 3 płaskie łyżeczki od herbaty kaszki i dodaję jeszcze mm bo to takie strasznie wodniste jest, a mój kluch nie chce tej kaszki na gęsto jeść

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

dzięki , vea a jak długo twoje dziecię chodzi na palcach bo u nas to już trochę trwa no tak ok. miesiąc, więc dlatego martwię się
co do bilansu podpinam się pod pytanie, bo sama o to miałam zapytać, co prawda na początku listopada ( dzisiaj akurat pani z przychodni dzwoniła) mamy szczepienie i wtedy na pewno mały będzie ważony mierzony i przebadany i tyle całego bilansu,

tulę Cię mocno na poprawę humoru

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

kurna....... oglądam rozmowy w toku, tak jednym okiem bo klepię na wizazu, i jest o laskach co to lubią żonatych facetów, no tak mnie to irytuje czy one zdają sobie sprawę ze rozwalają rodzinę , noszszsz....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

mały mi się właśnie obudził i zaczął marudzić tzn. wydawać odgłosy jakby pies szczekał , a ja latam od okna do okna i wyglądam czy jaki kundel mi na podwórko nie wlazł

dawałyście dzieciom słone paluszki ( ja kupuję szkolne z lajkonika w biedronce ) mały dzisiaj dorwał jednego i wyraźnie mu posmakowało

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

bosz mój wózek sam jeździ po ogrodzie
Obawiam się,że tak będzie.Nie wiem czy to nie lepsze,że przy jednym bólu wychodzi większość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 16:47   #4208
anutka171
Rozeznanie

Najlepszosci dla Jasienka i Zuzi

Cytat:
woow! brawo

Cytat:
Wyjdą, nie martw się

U nas w domu szpital Emilka zasmarkana, kaszle, mnie gardło boli i katar mi się zaczyna, małż umiera, ale poszedł do pracy, tylko Kamil się trzyma
kurcze cos was sie te chorobska trzymaja
zdroweczka zycze

Cytat:
Co sadzicie?
Ujdzie?
bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
a mama mi wczoraj opowiadala, ze jakies dziecko ma 15 miesiecy i gada zdaniami, cos mi sie nie chce w to wierzyc
moj chrzesniak ma 18 miesiecy i od jakiegos miesiaca gada juz pelnymi zdaniami. takze to jest mozliwe
a najlepszy hit jak moja siostra kladla wczoraj Macka do spania, gasi swiatlo a on zaczal mowic "Bedzie zabawa, bedzie sie dzialo" (jak w tej piosence)

Cytat:
Nie mam weny, nie mam siły i ochoty, coś mi wlazło w plecy i praktycznie nie mogę się rusza, a zginac w ogóle, nie mam literki ci (c z altem mi nie wchodzi), za to mam migrenę, okres i do dupy humor... a na dworze, wieje, leje i wilcy wyją... buuuuu
Stary 2014-10-22, 17:19   #4209
your Angel
czyli Endżi

Też mam trochę problem, bo ceny sklepowe za kombinezoniki i zimowe kurtki są w moim odczuciu za wysokie, nawet z tym 30% rabatem. Coś na Allegro poszukam, kurteczki jesienne z Nexta po 15 zeta się udały

Tymczasem zasuwam ze zleceniami, jest fajnie

Poza tym przyszły dziś buty, bardzo mi się podobają, są przepiękne i jeśli tylko okażą się w miarę wygodne w użytkowaniu, to ubieram do ślubu Nawet tż się bardzo podobają a on czasem ma jakieś dziwne komentarze

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-10-22 o 17:21
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:28   #4210
tassia
Zakorzenienie

Isabel fajne pomysły na zabawy. Jutro będę testować bo zapowiada się tak piękna pogoda jak dziś.

Wrocilam z pracy tak WK.r.w. ona ze mam ochotę trzaskac czym się da. Dobrze ze Maciuch powitał mnie uśmiechem od ucha do ucha

A co do chodzenia na palcach to u TŻ w rodzinie wszystkie dzieci tak chodzą. To podobno genetyczne i przestają dopiero ok 6-8roku życia. Poważnie! Nalazili się po lekarzach i ortopedach ale taka ich uroda.
Maciuch na szczęście nie zyskał tego genu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:35   #4211
ja-ika
Zakorzenienie

Anutka,

Do mnie dziś przyszła sąsiadka i przyniosła siatę pampersów rozm 5 po swoim synku (3 latka) i kilka książeczek za kilka godzin znowu przyszła, tym razem z ciuszkami. Przyniosła nowy kombinezon z carters'a spodenki jeansowe ocieplane i sweterek Mówiła, że jeszcze sprząta, także mogę się jej spodziewać
Stary 2014-10-22, 17:38   #4212
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Anutka,

Do mnie dziś przyszła sąsiadka i przyniosła siatę pampersów rozm 5 po swoim synku (3 latka) i kilka książeczek za kilka godzin znowu przyszła, tym razem z ciuszkami. Przyniosła nowy kombinezon z carters'a spodenki jeansowe ocieplane i sweterek Mówiła, że jeszcze sprząta, także mogę się jej spodziewać
Fajnie,jaka to pomoc.Ja dostałam tylko dla noworodka i reszte muszę sama kupować.

Stary 2014-10-22, 18:16   #4213
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Anutka,

Ty farciaro!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Isabel fajne pomysły na zabawy. Jutro będę testować bo zapowiada się tak piękna pogoda jak dziś.

Wrocilam z pracy tak WK.r.w. ona ze mam ochotę trzaskac czym się da. Dobrze ze Maciuch powitał mnie uśmiechem od ucha do ucha

A co do chodzenia na palcach to u TŻ w rodzinie wszystkie dzieci tak chodzą. To podobno genetyczne i przestają dopiero ok 6-8roku życia. Poważnie! Nalazili się po lekarzach i ortopedach ale taka ich uroda.
Maciuch na szczęście nie zyskał tego genu

A co sie sie stało ze taki humor podły?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Też mam trochę problem, bo ceny sklepowe za kombinezoniki i zimowe kurtki są w moim odczuciu za wysokie, nawet z tym 30% rabatem. Coś na Allegro poszukam, kurteczki jesienne z Nexta po 15 zeta się udały

Tymczasem zasuwam ze zleceniami, jest fajnie

Poza tym przyszły dziś buty, bardzo mi się podobają, są przepiękne i jeśli tylko okażą się w miarę wygodne w użytkowaniu, to ubieram do ślubu Nawet tż się bardzo podobają a on czasem ma jakieś dziwne komentarze
Poka buty to te co tu wklejalas kiedys? Poka jak na żywo wyglądaja

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:02   #4214
inwersja
dryfuję słowami

W Uwadze w tvn znów o szpitalu w Zd-W.
Znam męża jednej z tych kobiet.

Swoją drogą przecież na naszym wątku niejeden bobas był "wyciskany" przez lekarza.
Miłosz mój też.
Stary 2014-10-22, 19:05   #4215
83monia
Zakorzenienie

a ja dzis dostalam w lumpku buty a la emu dla natki. nie przewiduje dlugich spacerow wiec powinny byc ok.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:11   #4216
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
W Uwadze w tvn znów o szpitalu w Zd-W.
Znam męża jednej z tych kobiet.

Swoją drogą przecież na naszym wątku niejeden bobas był "wyciskany" przez lekarza.
Miłosz mój też.
ogladalam... ta dyrektorke to bym po ryju wytrzaskala.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:14   #4217
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
Co sadzicie?
Ujdzie?
super
tez sie musze wybrac do lumpa za kombinezonem w ktorys dzien bo mamy tylko kurteczke a na nowy mnie nie stac

mi sie w smyku 1 straaaasznie podoba ale 100 az kosztuje
Cytat:
oby Ci szybko przeszedl bol plecow
a pogoda jak to na jesień niezwykle dołująca
Cytat:
Dziś Pierwsze Urodziny świętują:

Zuzinka i Jasiu

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Sto Lat Kochani

Sto Lat!! dla NASZYCH SOLENIZANTÓW
Cytat:
wow, niezle
Cytat:
Wyjdą, nie martw się

U nas w domu szpital Emilka zasmarkana, kaszle, mnie gardło boli i katar mi się zaczyna, małż umiera, ale poszedł do pracy, tylko Kamil się trzyma
zdrowka dla calej rodziny
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Nocka w miarę ok, ale odkąd wstał to tylko płacze i jęczy. Więc nadal siedzi w domu, bo katar i kaszel też ma. A dzisiaj u nas straszny wiatr.
zdrowko dla Kornika i dla reszty chorowitków
Cytat:
Mo mój właśnie 2015 sprzedał
tez tak chce
a propo....wlasnie gra
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Rozumiem cię, bo mnie też często wkurzają czyjeś komentarze na temat żywienia Oli, że tego jej nie daję, tamtego nie daję, krzywdę robię dziecku, bo jak to przecież roczne dzieci jedzą jużWSZYSTKO Tak samo zresztą irytują mnie ciągłe pytania, czy Ola chodzi, no jak to, jeszcze nie chodzi??? Tak jakbym jej nogi wiązała, żeby ją powstrzymać swoją drogą tchórz to moje dziecko jakich mało. Jak nie czuje, że stoi bez podparcia, to stoi, parę razy już zrobiła kilka kroków tak nieświadomie, bo się skupiała na czymś innym, ale tak poza tym, jak może się przytrzymać, to się trzyma, a jak nie to na dół i raczkuje z pchaczem dojdzie do końca p[okoju, to się obraca gdzie jestem i albo mnie za nogę albo siada i się zastanawia
ludzie potrafią być wkurzający

mnie wkurza z kolei strasznie to,że kazdy sie wtrąca w zywienie Julii czemu nie je tego albo tamtego, albo ciągle ją czymś napychają tesc jak ją bierze na spacer to jej daje chrupki,chleb, obwarzanka....ok ale ona przed wyjsciem przewaznie je i on wie o tym
moj tato na sile jej daje wszystko co my jemy nie waze smazone nie smazone, wpycha w nią bułki słodycze...zawsze jest wojna o to.Ciocie tżta jak do nich idziemy to to samo....na sile jej cos dają jesc nawet jak sie nie zgadzam i powatarzam sto razy ze dopiero jadła albo zeby jej nic nie dawac bo zachwile mleko na noc bedzie piła .nosz.... Kuźźwa

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

aaa zapomnialam jeszcze co mialam zapytac
waszym dzieciom też juz zdarza się że prawie nie spią w dzień? albo spią bardzo krótko? u nas coraz częsciej sie zdarza że spi przez caly dzien tylko 30min.
Dziś spała podczas spaceru tylko 10 minut i pozniej juz w ogole nie chciala

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:27   #4218
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja mam zwykłe tradycyjne sanki z oparciem a śpiworek mam osobno który mogę użyć zarówno na sanki jak i do wózka
Ja też takie mam

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

A i miałam pytać, kiedy będziecie przenosić dzieci do większego łóżka? Ja bym chciała na początku roku. Nie jest to za wcześnie?
Mnie się wydaje, że za wcześnie. Ja myślę tak ok dwóch lat.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:29   #4219
MsLullaby
Zakorzenienie

Właśnie musiałam napisać do tżta matki żeby mu chociaż SMS z życzeniami wysłała bo jest mu przykro ze zapomnieli :/

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 19:31   #4220
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie musiałam napisać do tżta matki żeby mu chociaż SMS z życzeniami wysłała bo jest mu przykro ze zapomnieli :/
Ja p.iiiiii

Ehh smutno

[/RIGHT]
Stary 2014-10-22, 19:34   #4221
kaska87
Zakorzenienie

jestem zdechła i wypompowana po tym szkoleniu jutro na 9:00 to się wyśpię, bo dzisiaj wstałam o 5:00 barbarzyńska pora

byle do weekendu, chociaż nie wiem... w weekend też o 6:00 będę wstawać bo mam zjazd

Lula mój łeb nie ogarnia... rodzisz dziecko, dbasz o nie kochasz i zapominasz o jego urodzinach

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:35   #4222
passion80
Zakorzenienie

I co szanowna mamusia na to?

Ta moja teściowa chyba nie jest taka zla

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ja juz mam weekend

Stary 2014-10-22, 19:35   #4223
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
I co szanowna mamusia na to?

Ta moja teściowa chyba nie jest taka zla

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ja juz mam weekend

Nic póki co, zobaczymy

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 19:44   #4224
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem zdechła i wypompowana po tym szkoleniu jutro na 9:00 to się wyśpię, bo dzisiaj wstałam o 5:00 barbarzyńska pora

byle do weekendu, chociaż nie wiem... w weekend też o 6:00 będę wstawać bo mam zjazd

Lula mój łeb nie ogarnia... rodzisz dziecko, dbasz o nie kochasz i zapominasz o jego urodzinach
Spoko, moja też kiedyś nie pamiętała daty mojego urodzenia. Wkurzałam się na nią za to, to w końcu przyswoiła sobie.
Raz jak trafiłam do szpitala, to nie dość, że podała zły dzień (miesiąc właściwy) to i rok też.
Stary 2014-10-22, 19:45   #4225
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Kaśka jeśli Cię to pocieszy to ja wstaje 5.20 a jeszcze sen przerywany wstawaniem do Amelki

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:46   #4226
kaska87
Zakorzenienie

Inwersja
ja sobie po prostu tego nie wyobrażam ale może to wynika z z relacji rodzice dzieci ehhh....

Stary 2014-10-22, 19:46   #4227
teacherka
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie życzenia!
Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka, Jasia
I spóźnione naj naj dla Poli

U nas w sumie jeszcze prawie 3 godziny, Zuzka urodziła się o 23.12... Już dzis zapowiedziałam, ze chyba dopiero na osiemnaste urodziny pozwolę jej czekać do tej godziny.
Ależ to minęło... co ja Wam będę pisać, same wiecie.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 19:47   #4228
kaska87
Zakorzenienie

Jasieńku, Zuziu jeszcze zakręcona ciotka Wam życzy słodkiego życia, rośnijcie maluchy!

Stary 2014-10-22, 19:48   #4229
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Moja t z dbaniem o dzieci nie ma nic wspólnego zresztą jakbyś wiedziała jak jej wychowywanie (kupowanie nalewki synom gimnazjalistom żeby wygonic ich z domu bo kochanek przyjdzie) wyglądało to tym bardziej byś nie ogarniala

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-22, 19:49   #4230
tassia
Zakorzenienie

Inwersja jak u was? Cis zanilklas ostatnio!

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości