Scent Bar LIV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 20:27   #1861
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Tiaaaa , to lepiej ludzi straszyć potępieniem za przebranie się za dynię a nie za to że kłamią , kradną , oszukują , lekceważą , zabijają , traktują innych jak śmieci , ścierki itp
przeciez jedno drugiego ne wyklucza,grzechy sa rózne
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:28   #1862
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Zgubiłam młotek dziabię orzechy włoskie kluczem francuskim...

Przyjaciel wesołego diabła był smutny i pamiętam,że na nim płakałam. Por monstrum za to - cudo!
Stary 2014-10-23, 20:31   #1863
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ale obchodzenie Halloween nim nie jest.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:36   #1864
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Cytat:

nie splesniala , wygląda tez normalnie, tylko ma zapach taki kwaskowo-gnilny i w konsystencji sie zrobiła taka jakby jak domowe ptasie mleczko do ktorego sie dało za duzo galaretki

dziwne to...

ale w sumie nie wszystko przeciez sie nadaje do słoikowania, przetwoty sie trzymaja bo są albo słodzone, albo mają naturalne pektyny,albo są kiszone itp..a ta dynia to w sumie nie wiem na jakiej zasadzie ma sie trzymac...

bo dajmy nato ziemniak gotowany zapasteryzowany i tak raczej sie zepsuje (chyba? )

w tej dyni dziwi mnie to ze podczas pasteryzacji wszystkie wieczka mi wklęsły...a potem częśc z nich odklęsła
musico sama z siebie była felerna , może przenawożona , przenawożone warzywa sie bankowo psują mimo prawidłowej konserwacji
Cytat:
no własnie! ale cos w tym jest bo mojej siostrze tez sie spsuła ta dynia
rodzinnie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Joł baru
Czuję się prześladowana przez śmierdziuchów tamwajowych...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
przeczytałam, że machniesz szczypiorkiem

i chuda jak patyk

znad nawrotu/kolejnej choroby
Ale obstawiam jakiegoś wirusa, a nie suchy zębodół, bo w nocy miałam gorączkę i dreszcze, kapanie z nosa i czuje straszną słabość w kończynach
A dzisiaj zamiast wygrzac się w wyrku, to będę po mrozie latać wieczorem po Warszawie do chirurga, mam nadzieję, że dzisiaj chociaż uda się zafastrygować tę dziurę w dziąśle

Mówiłam już radosną wieść, że u siebie w domu mam zepsutą jakąs pompkę od grzejników i zanim przyjdzie facet do naprawy w poniedziałek albo we wtorek (a miał być już 2 tygodnie temu!), to mam się farelką dogrzewać? Na dworze mróz w nocy, a ja chora i przy farelce Dobrze, ze weekend wolny, chyba przez 2 dni nie wyjde spod kołdry
Kill me, now

Nienawidzę zimy!!!!!!!!!
1. nie lubieu i nie mam
2.noooo
3.wirus jak nic
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

I mam pyanie do Was a szczególnie do Parabelki
polecicie jakiś dobry ciśnieniomierz?
ja mam Omron nagdarstkowy i normalny naramienny , najlepsze były rtęciowe ale ni ma im mniej ma funkcji tym lepiej , wystarczy żeby pokazał ciśnienie i tętno , gwizdać i tańczyć już nie musi
Cytat:
czy sciaganie obuwia gdziekolwiek..to juz jakas plaga jest...ja sie w koncu kiedys pozygam..nie wiem co ludziom do łba strzeka zeby sciagac buty w kinie ,teatrze, restauracji czy w pracy i nie...nie interesuje mnie ze im niekomfortowo, ich sprawa, jak sciagna buty to niekomfortowo bedzie wiekszej ilosci osobb
o matko , z tym sie nie spotkałam ale jeżeli się już porzygasz to mam nadzieję że właśnie do takiego ściągniętego buta jako karny odwet Opatrzności za ściąganie butów w miejscu publicznym
Cytat:
pozatym -wiecie jak sie czesto zwracam do małej? per didu włąsnie , no masakra co ten fisash robi z ludźmi

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:45   #1865
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ale obchodzenie Halloween nim nie jest.

a czy haloween nie odnosi sie do okultyzmu, kontaktu z duchami, demonami, swiatem zmarłych?
Stary 2014-10-23, 20:47   #1866
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Najchętniej przygarnęłabym własną mroczną chmurkę

Cytat:

Tak, w takiej sytuacji ważne nawet, żeby się rozwlekał w nieskończoność
ano

Cytat:
A ja abażur nocnej lampki, tylko takie światło mi służy. Widzicie to?

Cytat:

pamiętam ze "oglądałam" to wyłącznie zza fotela lub kanapy

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Od dawna poluje na Raw Sugar, ale chyba już nie do dostania....
ryli?
a ja akurat mam resztkę i mówisz że juz drugi raz nie kupię?
no tak, typowe

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:47   #1867
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Moja muzyczna trauma z dzieciństwa to Belinda Carlise La Luna, hmmm. Nie mogę tego słuchać.
mnie sąsiedzi z góry przez równy rok puszczali "Rivers of Babylon" Boni eM

Cytat:
przygas swiatło

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
cytatka z lubimyczytać.

Cytat:
ale chyba przebranie się za dynię jest grzechem niporównanie lżejszym niż kradzież czy kłamstwo , nie ma przykazania "za dynię sie nie przepierać" a didom trzeba wbić w głowę czego nie robić z rzeczy międzyludzkich przede wszystkim . Poza tym nieświadomość grzechu nie czyni , więc lepiej by się zajęła katechetka wbijaniem żeby nie kłamać , ludzi szanować itp

a ad sinupret dyni - czy Ty ją ugotowałaś przed wsadzeniem do słoja czy surowy przecier pasteryzowałaś ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-10-23, 20:49   #1868
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ad sinupret Halloweenu przecież to nic zaskakującego, że kościół tępi - tradycja pogańska. Co prawda też nie widzę bezpośredniego odniesienia do satanizmu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:50   #1869
Parabelka
Panaroja

Cytat:
a czy haloween nie odnosi sie do okultyzmu, kontaktu z duchami, demonami, swiatem zmarłych?
halloween to przecież takie celtyckie zaduszki , kontakt ze zmarłymi tak ,ale to w formie pierwotnej , W tej chwili nikt nie schodzi do warstwy znaczeniowej tylko wszyscy radośnie się przebierają za co popadnie , i radośnie imprezują/zbierają cukierki bez żadnych duchowych konotacji

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-10-23, 20:56   #1870
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ale chyba przebranie się za dynię jest grzechem niporównanie lżejszym niż kradzież czy kłamstwo , nie ma przykazania "za dynię sie nie przepierać" a didom trzeba wbić w głowę czego nie robić z rzeczy międzyludzkich przede wszystkim . Poza tym nieświadomość grzechu nie czyni , więc lepiej by się zajęła katechetka wbijaniem żeby nie kłamać , ludzi szanować itp

a ad sinupret dyni - czy Ty ją ugotowałaś przed wsadzeniem do słoja czy surowy przecier pasteryzowałaś ?

nie na takiego przykazania,ale jest "nie bedziesz miał bogów cudzych przede mną"

dynie ofkors gotowałam, potem ofkors pasteryzowałam. wkladajac ja do uprzednio wymytych wygotowanych 15 nimut goroncych słoików i zakrecjac wygotowanymi gorocymi zakretkami

Cytat:
Ad sinupret Halloweenu przecież to nic zaskakującego, że kościół tępi - tradycja pogańska. Co prawda też nie widzę bezpośredniego odniesienia do satanizmu.

własnie,
co do satanizmu to chodzi niby o to ze la vey twirdzi ze w te noc jest najwieksze swieto satanistyczne..ale ja nie wiem czemu kosciol sie przejmuje tym co mówi la vey

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
halloween to przecież takie celtyckie zaduszki , kontakt ze zmarłymi tak ,ale to w formie pierwotnej , W tej chwili nikt nie schodzi do warstwy znaczeniowej tylko wszyscy radośnie się przebierają za co popadnie , i radośnie imprezują/zbierają cukierki bez żadnych duchowych konotacji

jakos mnie to nie przekonuje jednak, to tak jakby ktos mowił ze stawia sobie tarota ot tak dla zabawy bez zadnych konotacji.
samo przebieranie sie za demony szkielety i inne potwory jest antykatolickie
Stary 2014-10-23, 20:56   #1871
gryx82
BAN stały

Cytat:
Naprawdę cchesz wiedzieć?

Róż w odcieniu brązowawym, taupe właśnie, takim błotniastym, służący najczęsciej do konturowania Robi cień, podkreśla się nim kości policzkowe, a raczej zagłębienia poniżej.
Szczerze? Na nic mi ta wiedza jednak
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Jesteśmy wesołe kosmiczne kurczaki
Będzie mi się teraz plątać po łbie

Cytat:
ej! przyjaciel wesołego diabła był super i pieczka tam grał (chyba) takiego starego dziada (zresztą gdzie on nie gra starego dziada )
Uwielbiam Pieczkę (choć mi się często z Niemczykiem myli) Ale diabeł zrył mi beret
Cytat:
ad sinupret dyni-to siostrez japka tez sie psuły Leek: to jakas klatwa ani chybi
Parabel ma rację z tym nawożeniem, legenda Urbana (albo i fakt autentyczny) głosi, że np. przenawożone ogórki lubią się psuć w słoikach A już podobno najpiękniej rosną (nie czytaj, będzie obrzydliwe nieco) na ludzkim oborniku
Cytat:
Kupiłam pora-potwora Biała i jasnozielona część ma 79 cm długości. Dopiero dalej zaczynają się liście.

Cytat:
Ej no, Diabel Piszczalka jest super
Ja kudlaty durnowaty...

Cytat:
Tiaaaa , to lepiej ludzi straszyć potępieniem za przebranie się za dynię a nie za to że kłamią , kradną , oszukują , lekceważą , zabijają , traktują innych jak śmieci , ścierki itp
No ale sorry, to nie ja ustaliłem kościelne prawo, ja tylko mówię, jak jest Sęk w tym, że Wszystkich Świętych i Zaduszki również wywodzą się z praktyk pogańskich, ale zostały przez KK odpoganizowane i przyjęte w poczet praktyk katolickich, w przeciwieństwie do Halloween, opierającego się na wierze w duchy, demony i na ich zstępowaniu tego właśnie dnia na ziemię, co jest z nauką Kościoła niezgodne, o!
Cytat:
o matko , z tym sie nie spotkałam ale jeżeli się już porzygasz to mam nadzieję że właśnie do takiego ściągniętego buta jako karny odwet Opatrzności za ściąganie butów w miejscu publicznym
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:06   #1872
Redhaired Witch
Nindżopesz

Betty, wykrakałam. Dorzuciłam szczyptę kwasku - niby bez zmian. Dorzuciłam drugą - ph spadło na 3 A że nie miałam sody to postanowiłam tylko zwiększyć mililitraż ale zrobiłam to na oko Co prawda nic mi w tym toniku twarzy nie wypali, co najwyżej nie zadziała wystarczająco skutecznie.
Ten g...cośtam też mnie kusi, może inną razą.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Look dla Polly: http://wvoodoo.tumblr.com/post/96327666382 fryz na Chińczyka i nindżopszowe zwisy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:08   #1873
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ryli?
a ja akurat mam resztkę i mówisz że juz drugi raz nie kupię?
no tak, typowe
Cyba faktycznie coś z nim zrobili...
Na All ani śladu.
Przeylożylam się i znalazlam w jednym sklepie, ale tylko 1,7 gr za 29 zł plus wysylka ...
http://www.everydayminerals.com.pl/raw-sugar-p328.html
I w zestawach 2,5 gr, po 96 zl w promo, tylko nic więcej z tego Zestawu nie potzrebuję
http://www.everydayminerals.com.pl/n...dnia-p203.html
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:11   #1874
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Halloween wywodzi się z tradycji pogańskich, ale KK zwalcza bo chce mieć monopol, albowiem KK robi to samo. Czyż nie nakazuje wierzyć w dusze zmarłych, czyż nie po to są zaduszki, tylko inna forma, a KK nie znosi konkurencji jak wiadomo

To jest to samo co teraz, tylko wywodzi się z kiedyś. Było formą oswajania śmierci, a dziś stanowi formę rozrywki. Bez konotacji. To my je sobie te konotacje wbijamy do głowy. Poza tym wcale nie jakieś złe, skoro chodziło o to samo, o dusze zmarłych.
Oni też dziękowali za plony etc. Nie miało to żadnego związku z szatanem. Żadnego.

To nie jest łamanie zasad wiary. W ogóle to przykazanie o cudzych bogach, to brzmi już jak slogan monopolisty, no sami powiedzcie.

Ale w obchodach Halloween nie ma żadnej czci ku żadnym bogom.
Liiiitooooości, nie ejsteśmy w średniowieczu, a tak się zachowujemy. Wszystko się zmienia, świat się zmienia, można brać przykład i sie swietnie bawić ( cóż złego w czerpaniu przykłądów z USA jak sami nie umiemy?) Można dumać 2 listopada nad grobem bliskich. Można wszystko. I to się nie wyklucza właśnie. Skończmy (w sesnie my - naród) zachowywać się jak w Średniowieczu, że wszystko co inne jest be i herezja bo sztan tam siedzi!

Cytat:

Cytat:
Szczerze? Na nic mi ta wiedza jednak

No ale sorry, to nie ja ustaliłem kościelne prawo, ja tylko mówię, jak jest Sęk w tym, że Wszystkich Świętych i Zaduszki również wywodzą się z praktyk pogańskich, ale zostały przez KK odpoganizowane i przyjęte w poczet praktyk katolickich, w przeciwieństwie do Halloween, opierającego się na wierze w duchy, demony i na ich zstępowaniu tego właśnie dnia na ziemię, co jest z nauką Kościoła niezgodne, o!

1. You never know
Bingo! Konkurencja! Ot co!

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-23 o 21:16
Stary 2014-10-23, 21:15   #1875
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

pamiętam ze "oglądałam" to wyłącznie zza fotela lub kanapy

Cytat:
mnie sąsiedzi z góry przez równy rok puszczali "Rivers of Babylon" Boni eM

Cytat:
1. You never know
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:20   #1876
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ni ma śmiechu, serio mówię. Ani się nie obejrzysz a potrzebne będzie Ci dyskretne wyszczuplenie policzków. A może kiedyś komuś będziesz mógł takiej rady eksperckiej użyczyć.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
jakos mnie to nie przekonuje jednak, to tak jakby ktos mowił ze stawia sobie tarota ot tak dla zabawy bez zadnych konotacji.
A to z kolei z jakiej paki? Przebrać się nie wolno? A jak mnie to wyszczupla ??????/

Przeż czarownice, pająki, i inne Rodziny Adamsów są w bajkach dla dzieci. Jest to fikcją, zabawą. Przebieramy się w dzisiejszych czasach dla zabawy.

Czas edycji: 2014-10-23 o 21:23
Stary 2014-10-23, 21:31   #1877
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Betty, wykrakałam. Dorzuciłam szczyptę kwasku - niby bez zmian. Dorzuciłam drugą - ph spadło na 3 A że nie miałam sody to postanowiłam tylko zwiększyć mililitraż ale zrobiłam to na oko Co prawda nic mi w tym toniku twarzy nie wypali, co najwyżej nie zadziała wystarczająco skutecznie.
Ten g...cośtam też mnie kusi, może inną razą.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Look dla Polly: http://wvoodoo.tumblr.com/post/96327666382 fryz na Chińczyka i nindżopszowe zwisy

nie podoba mi sie ta fryzura,jest taka grzybna

rejcz wszystko ładnie tłumaczysz, ale to nie moja wina ze wiara kk opiera sie na tym co kk twierdzi a nie pospolity obywatel sobie umysli i wytłumaczy po swojemu.
według oficjalnego stanowiska kościoła obchodzenie haloween jest sprzeczne z byciem dobrym katolikiem i w sumie o czym my tu dyskutujemy? tak jest koniec enter, czy sie komus podoba czy nie.

tak samo se mozemy rozkminiac o antykoncepcji , a stanowisko kosciola jest jedno i nie podlega zadnej kwestii

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ni ma śmiechu, serio mówię. Ani się nie obejrzysz a potrzebne będzie Ci dyskretne wyszczuplenie policzków. A może kiedyś komuś będziesz mógł takiej rady eksperckiej użyczyć.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A to z kolei z jakiej paki? Przebrać się nie wolno? A jak mnie to wyszczupla ??????/

Przeż czarownice, pająki, i inne Rodziny Adamsów są w bajkach dla dzieci. Jest to fikcją, zabawą. Przebieramy się w dzisiejszych czasach dla zabawy.

nie chce mi sie juz tłumaczyc dlaczego, w dzisiejszych czasach robimy rózne rzeczy dla zabawy i wolnoi nam, ale dlaczego nas oburza ze kościół tego nie pochwala? no ludzie...my postrtzegamy to tak, a kosciół inaczej, chyba kosciół moze miec inne zdanie niz ty i ja?
Stary 2014-10-23, 21:34   #1878
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Skoro nawiązania do śmierci i szkieletów są już be, to znaczy, że KK jednak się zmienia Piję m.in. do barokowych tańców śmierci, które wiszą po kościołach (np. u krakowskich bernardynów), czy praktyk typu wielkopiątkowa procesja z czaszkami Arcybractwa Męki Pańskiej (istniejącego przy krakowskich franciszkanach).

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
no ludzie...my postrtzegamy to tak, a kosciół inaczej, chyba kosciół moze miec inne zdanie niz ty i ja?
Dobrze prawisz.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:39   #1879
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Skoro nawiązania do śmierci i szkieletów są już be, to znaczy, że KK jednak się zmienia Piję m.in. do barokowych tańców śmierci, które wiszą po kościołach (np. u krakowskich bernardynów), czy praktyk typu wielkopiątkowa procesja z czaszkami Arcybractwa Męki Pańskiej (istniejącego przy krakowskich franciszkanach).

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Dobrze prawisz.
pewnie to zalezy od celu w jakim sie przebiera

powiem wam na koniec co ja osobiscie mysle o halołyn.
otoz mysle ze rzucenie sie polakow na halołym jest bezmyslnym podązaniem za zachodnią modą, a do wprowadzenia tej mody przyczyniły sie czynniki bezposrednio zainteresowane zarobieniem na niej, a my dalismy sie na to nabrac, normalnie poleźli w halołyn jak barany

czekam az lobby hodowców indykow wprowadzi u nas mode na swieto dzięczynienia

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-23 o 21:42
Stary 2014-10-23, 21:52   #1880
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

rejcz wszystko ładnie tłumaczysz, ale to nie moja wina ze wiara kk opiera sie na tym co kk twierdzi a nie pospolity obywatel sobie umysli i wytłumaczy po swojemu.
według oficjalnego stanowiska kościoła obchodzenie haloween jest sprzeczne z byciem dobrym katolikiem i w sumie o czym my tu dyskutujemy? tak jest koniec enter, czy sie komus podoba czy nie.

tak samo se mozemy rozkminiac o antykoncepcji , a stanowisko kosciola jest jedno i nie podlega zadnej kwestii

nie chce mi sie juz tłumaczyc dlaczego, w dzisiejszych czasach robimy rózne rzeczy dla zabawy i wolnoi nam, ale dlaczego nas oburza ze kościół tego nie pochwala? no ludzie...my postrtzegamy to tak, a kosciół inaczej, chyba kosciół moze miec inne zdanie niz ty i ja?
Polly ja wiem, że nie Twoja, ja nie traktuję tego personalnie, ot sobie rozmawiamy i tyle.

Kościół może mieć inne zdanie, wobec czegoś co jest sprzeczne z tym co głosi, bo to kościół, a nie osoboba prywatna co se je może zmieniać elastycznie wedle upodobań. A w tym wypadku, to nie ejst sprzeczne, albowiem praktyki związane ze świętem zmarłych uznawanym przez KK mają równie pogańskie pochodzenie, i to jest jakby to samo. Chodzi o hypokryzję KK, to żeśmy zaakceptowali a tego nie. I basta. To jest żałosne, i Kościół nie daje pełnej informacji. Ściemnia. Kłamie. To jest to o czym dyskutuję. Ta konkretna siostra, edukując dzieciaki, świadomie nie podała żadnej prawdziwej, konkretnej informacji. Tylko skłamała. Imo to ona popełniła grzech.
Stary 2014-10-23, 21:54   #1881
Polly_
grozi wypollizowaniem

nie no! krew mnie zalała!
kupilam na all kubeczek i doszedł z połamanym uszkiem!!!!
co teraz powinnam zrobic????
jakiego ja mam ostatnio pecha do allegro czy to sie nigdy nie skonczy?
Stary 2014-10-23, 21:57   #1882
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie to zalezy od celu w jakim sie przebiera

powiem wam na koniec co ja osobiscie mysle o halołyn.
otoz mysle ze rzucenie sie polakow na halołym jest bezmyslnym podązaniem za zachodnią modą, a do wprowadzenia tej mody przyczyniły sie czynniki bezposrednio zainteresowane zarobieniem na niej, a my dalismy sie na to nabrac, normalnie poleźli w halołyn jak barany

czekam az lobby hodowców indykow wprowadzi u nas mode na swieto dzięczynienia
Polly - a Wszystkich Świętych - nie jest bezpośrednio zainteresowane zarobieniem? No jest, nie dramatyzujmy, że Ci chcą nas orżnąć świnie kapitaliści z zachodu, jak sami konsumpcyjnie to robimy na własnym podwórku wewnątrz własnej tradycji. HIpokryzja - zachodnie be, ale sami robimy to samo.

A i te barany lubią to. Widać cieszą się, że jest jakiś społeczny modny zryw dający im przyzwolenie żeby się poprzebierać, wyluzować itp. No taki owczy pęd, to się zgadza, ale całe kk to owczy pęd, wszystko inne też. Dlatego powtórzę się nie ma co dramatyzować na jeden temat, tylko nabrać troszkę szerszej perspektywy. Zobaczyć jak to wszystko naprawdę z boku wygląda, wrzucić wszystkich pod uwagę, a nie tylko zerojedynko zachód be - my - za☠☠☠iści.

Czas edycji: 2014-10-23 o 22:00
Stary 2014-10-23, 21:57   #1883
Polly_
grozi wypollizowaniem

k..a k..a !
jestem wsciekla jak juz dawno nie byłam ,
to miala bnyc pierdołka dla dida kupiona spontanicznie, dla przyjemnosci mania a tu taki kurdwa niefart znów....
zaczynam sie bac o mojego narsa

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-23 o 21:58
Stary 2014-10-23, 21:58   #1884
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wyjątkowy pech.

Nie wiem, co, bo zwalą na transport. Dziiiiisas.
Stary 2014-10-23, 22:00   #1885
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly - a Wszystkich Świętych - nie jest bezpośrednio zainteresowane zarobieniem? No jest, nie dramatyzujmy, że Ci chcą nas orżnąć świnie kapitaliści z zachodu, jak sami konsumpcyjnie to robimy na własnym podwórku wewnątrz własnej tradycji. HIpokryzja - zachodnie be, ale sami robimy to samo.

o boze..ale to nasza tradycja ktora byłą od dawna, nikt nam jej nie wcisną w celu komercyjnym
Stary 2014-10-23, 22:03   #1886
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
o boze..ale to nasza tradycja ktora byłą od dawna, nikt nam jej nie wcisną w celu komercyjnym
W celu komercyjnym wciskamy ja sami sobie, nasi naszym, nie mów że tego nei widzisz. I to jest jeszcze bardziej żałosne imo. Bo zrobił się cyrk. I to nasi naszym go fundują. Więc cyrk na włąsnej tradycji to chyba większy żal i hańba.

Czas edycji: 2014-10-23 o 22:05
Stary 2014-10-23, 22:05   #1887
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde

Foty uszkodzenia?

No tu, to chyba jakieś odszkodowanie od pp powinien dostać sprzedawca ( jak lecialo w paczce), i chyba do niego należy dokladne zabezpieczenie przesylki?No to kase powinien oddać, albo doslać nowy?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:11   #1888
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Już nawet mam tytuł: Make life harder
taki już był

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:14   #1889
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
W celu komercyjnym wciskamy ja sami sobie, nasi naszym, nie mów że tego nei widzisz. I to jest jeszcze bardziej żałosne imo. Bo zrobił się cyrk. I to nasi naszym go fundują. Więc cyrk na włąsnej tradycji to chyba większy żal i hańba.

moze i tak, ale to temat na odrębną dyskusje, chociaz ja nie bardzo czuje ten cyrk, serio.

mnie chodziło z tym halołinem o to ze polacy skonsumuja cokolwiek co im sie rzuci, bez zadnej refleksjii to mi sie nie podoba, a to co zrobilismy z włąsna tradycja to osobny temat.

ja wofgole jestem jakas dziwna chyba bo mnie halołym obrzydza, tak samo jak mc donald na przykład

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
taki już był

mic-wyznaczylam cie do rozwazania zagadki mojej dyni , mie zawiedź moich nadzieji

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Kurde

Foty uszkodzenia?

No tu, to chyba jakieś odszkodowanie od pp powinien dostać sprzedawca ( jak lecialo w paczce), i chyba do niego należy dokladne zabezpieczenie przesylki?No to kase powinien oddać, albo doslać nowy?

w sumie moze mi odpisac ze pewnie rozbiłam sama ,
a przesyłak była w sumie dosyc dobrze zabezpieczona ,
ale nie była to paczka uwaga szkło wiec poczta nic nie zwroci w ramach odszkodowania
Stary 2014-10-23, 22:15   #1890
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
w tanich ciężko o jasne nieutleniajace się na pomaranczowo odcienie
potwierdzam; kiedyś oriflame coś miało oraz vipera, ale wypollyzowano odpowiedni odcień ivory

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości