|
|
#1861 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar LIV
przeciez jedno drugiego ne wyklucza,grzechy sa rózne
|
|
#1862 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Zgubiłam młotek
Przyjaciel wesołego diabła był smutny i pamiętam,że na nim płakałam. Por monstrum za to - cudo!
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1864 | |||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2.noooo 3.wirus jak nic Cytat:
im mniej ma funkcji tym lepiej , wystarczy żeby pokazał ciśnienie i tętno , gwizdać i tańczyć już nie musi ![]() Cytat:
ale jeżeli się już porzygasz to mam nadzieję że właśnie do takiego ściągniętego buta jako karny odwet Opatrzności za ściąganie butów w miejscu publicznym ![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1865 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a czy haloween nie odnosi sie do okultyzmu, kontaktu z duchami, demonami, swiatem zmarłych?
|
|
#1866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pamiętam ze "oglądałam" to wyłącznie zza fotela lub kanapy ![]() ryli? ![]() a ja akurat mam resztkę i mówisz że juz drugi raz nie kupię? no tak, typowe
|
|||
|
|
|
#1867 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ale chyba przebranie się za dynię jest grzechem niporównanie lżejszym niż kradzież czy kłamstwo , nie ma przykazania "za dynię sie nie przepierać" a didom trzeba wbić w głowę czego nie robić z rzeczy międzyludzkich przede wszystkim . Poza tym nieświadomość grzechu nie czyni , więc lepiej by się zajęła katechetka wbijaniem żeby nie kłamać , ludzi szanować itp ![]() a ad sinupret dyni - czy Ty ją ugotowałaś przed wsadzeniem do słoja czy surowy przecier pasteryzowałaś ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1868 |
|
Nindżopesz
|
Ad sinupret Halloweenu przecież to nic zaskakującego, że kościół tępi - tradycja pogańska. Co prawda też nie widzę bezpośredniego odniesienia do satanizmu.
|
|
|
|
#1869 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
|
|
|
|
#1870 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie na takiego przykazania,ale jest "nie bedziesz miał bogów cudzych przede mną" dynie ofkors gotowałam, potem ofkors pasteryzowałam. wkladajac ja do uprzednio wymytych wygotowanych 15 nimut goroncych słoików i zakrecjac wygotowanymi gorocymi zakretkami ![]() Cytat:
własnie, co do satanizmu to chodzi niby o to ze la vey twirdzi ze w te noc jest najwieksze swieto satanistyczne..ale ja nie wiem czemu kosciol sie przejmuje tym co mówi la vey ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
jakos mnie to nie przekonuje jednak, to tak jakby ktos mowił ze stawia sobie tarota ot tak dla zabawy bez zadnych konotacji. samo przebieranie sie za demony szkielety i inne potwory jest antykatolickie
|
|
|
#1871 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A już podobno najpiękniej rosną (nie czytaj, będzie obrzydliwe nieco) na ludzkim oborniku Cytat:
Cytat:
Sęk w tym, że Wszystkich Świętych i Zaduszki również wywodzą się z praktyk pogańskich, ale zostały przez KK odpoganizowane i przyjęte w poczet praktyk katolickich, w przeciwieństwie do Halloween, opierającego się na wierze w duchy, demony i na ich zstępowaniu tego właśnie dnia na ziemię, co jest z nauką Kościoła niezgodne, o! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1872 |
|
Nindżopesz
|
Betty, wykrakałam. Dorzuciłam szczyptę kwasku - niby bez zmian. Dorzuciłam drugą - ph spadło na 3
A że nie miałam sody to postanowiłam tylko zwiększyć mililitraż ale zrobiłam to na oko Co prawda nic mi w tym toniku twarzy nie wypali, co najwyżej nie zadziała wystarczająco skutecznie.Ten g...cośtam też mnie kusi, może inną razą. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Look dla Polly: http://wvoodoo.tumblr.com/post/96327666382 fryz na Chińczyka i nindżopszowe zwisy
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na All ani śladu. Przeylożylam się i znalazlam w jednym sklepie, ale tylko 1,7 gr za 29 zł plus wysylka ... http://www.everydayminerals.com.pl/raw-sugar-p328.html I w zestawach 2,5 gr, po 96 zl w promo, tylko nic więcej z tego Zestawu nie potzrebuję ![]() http://www.everydayminerals.com.pl/n...dnia-p203.html |
|
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest to samo co teraz, tylko wywodzi się z kiedyś. Było formą oswajania śmierci, a dziś stanowi formę rozrywki. Bez konotacji. Oni też dziękowali za plony etc. Nie miało to żadnego związku z szatanem. Żadnego. To nie jest łamanie zasad wiary. Ale w obchodach Halloween nie ma żadnej czci ku żadnym bogom. Liiiitooooości, nie ejsteśmy w średniowieczu, a tak się zachowujemy. Wszystko się zmienia, świat się zmienia, można brać przykład i sie swietnie bawić ( cóż złego w czerpaniu przykłądów z USA jak sami nie umiemy?) Można dumać 2 listopada nad grobem bliskich. Można wszystko. I to się nie wyklucza właśnie. Skończmy (w sesnie my - naród) zachowywać się jak w Średniowieczu, że wszystko co inne jest be i herezja bo sztan tam siedzi! Cytat:
Cytat:
Bingo! Konkurencja! Ot co! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-23 o 21:16 |
|||
|
|
|
#1875 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Ni ma śmiechu, serio mówię. Ani się nie obejrzysz a potrzebne będzie Ci dyskretne wyszczuplenie policzków. A może kiedyś komuś będziesz mógł takiej rady eksperckiej użyczyć.
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Przeż czarownice, pająki, i inne Rodziny Adamsów są w bajkach dla dzieci. Jest to fikcją, zabawą. Przebieramy się w dzisiejszych czasach dla zabawy. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-23 o 21:23 |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie podoba mi sie ta fryzura,jest taka grzybna ![]() rejcz wszystko ładnie tłumaczysz, ale to nie moja wina ze wiara kk opiera sie na tym co kk twierdzi a nie pospolity obywatel sobie umysli i wytłumaczy po swojemu. według oficjalnego stanowiska kościoła obchodzenie haloween jest sprzeczne z byciem dobrym katolikiem i w sumie o czym my tu dyskutujemy? tak jest koniec enter, czy sie komus podoba czy nie. tak samo se mozemy rozkminiac o antykoncepcji , a stanowisko kosciola jest jedno i nie podlega zadnej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
nie chce mi sie juz tłumaczyc dlaczego, w dzisiejszych czasach robimy rózne rzeczy dla zabawy i wolnoi nam, ale dlaczego nas oburza ze kościół tego nie pochwala? no ludzie...my postrtzegamy to tak, a kosciół inaczej, chyba kosciół moze miec inne zdanie niz ty i ja?
|
|
|
#1878 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Piję m.in. do barokowych tańców śmierci, które wiszą po kościołach (np. u krakowskich bernardynów), czy praktyk typu wielkopiątkowa procesja z czaszkami Arcybractwa Męki Pańskiej (istniejącego przy krakowskich franciszkanach).---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Dobrze prawisz. |
|
|
|
|
#1879 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() powiem wam na koniec co ja osobiscie mysle o halołyn. otoz mysle ze rzucenie sie polakow na halołym jest bezmyslnym podązaniem za zachodnią modą, a do wprowadzenia tej mody przyczyniły sie czynniki bezposrednio zainteresowane zarobieniem na niej, a my dalismy sie na to nabrac, normalnie poleźli w halołyn jak barany ![]() czekam az lobby hodowców indykow wprowadzi u nas mode na swieto dzięczynienia
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-10-23 o 21:42 |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kościół może mieć inne zdanie, wobec czegoś co jest sprzeczne z tym co głosi, bo to kościół, a nie osoboba prywatna co se je może zmieniać elastycznie wedle upodobań. A w tym wypadku, to nie ejst sprzeczne, albowiem praktyki związane ze świętem zmarłych uznawanym przez KK mają równie pogańskie pochodzenie, i to jest jakby to samo. Chodzi o hypokryzję KK, to żeśmy zaakceptowali a tego nie. I basta. To jest żałosne, i Kościół nie daje pełnej informacji. Ściemnia. Kłamie. To jest to o czym dyskutuję. Ta konkretna siostra, edukując dzieciaki, świadomie nie podała żadnej prawdziwej, konkretnej informacji. Tylko skłamała. Imo to ona popełniła grzech. |
|
|
|
|
#1881 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie no! krew mnie zalała!
kupilam na all kubeczek i doszedł z połamanym uszkiem!!!! co teraz powinnam zrobic???? jakiego ja mam ostatnio pecha do allegro czy to sie nigdy nie skonczy?
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i te barany lubią to. Widać cieszą się, że jest jakiś społeczny modny zryw dający im przyzwolenie żeby się poprzebierać, wyluzować itp. No taki owczy pęd, to się zgadza, ale całe kk to owczy pęd, wszystko inne też. Dlatego powtórzę się nie ma co dramatyzować na jeden temat, tylko nabrać troszkę szerszej perspektywy. Zobaczyć jak to wszystko naprawdę z boku wygląda, wrzucić wszystkich pod uwagę, a nie tylko zerojedynko zachód be - my - za☠☠☠iści. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-23 o 22:00 |
|
|
|
|
#1883 |
|
grozi wypollizowaniem
|
k..a k..a !
jestem wsciekla jak juz dawno nie byłam to miala bnyc pierdołka dla dida kupiona spontanicznie, dla przyjemnosci mania a tu taki kurdwa niefart znów.... zaczynam sie bac o mojego narsa
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-10-23 o 21:58 |
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
o boze..ale to nasza tradycja ktora byłą od dawna, nikt nam jej nie wcisną w celu komercyjnym
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
W celu komercyjnym wciskamy ja sami sobie, nasi naszym, nie mów że tego nei widzisz. I to jest jeszcze bardziej żałosne imo. Bo zrobił się cyrk. I to nasi naszym go fundują. Więc cyrk na włąsnej tradycji to chyba większy żal i hańba.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-23 o 22:05 |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Foty uszkodzenia? No tu, to chyba jakieś odszkodowanie od pp powinien dostać sprzedawca ( jak lecialo w paczce), i chyba do niego należy dokladne zabezpieczenie przesylki?No to kase powinien oddać, albo doslać nowy? |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze i tak, ale to temat na odrębną dyskusje, chociaz ja nie bardzo czuje ten cyrk, serio. mnie chodziło z tym halołinem o to ze polacy skonsumuja cokolwiek co im sie rzuci, bez zadnej refleksjii to mi sie nie podoba, a to co zrobilismy z włąsna tradycja to osobny temat. ja wofgole jestem jakas dziwna chyba bo mnie halołym obrzydza, tak samo jak mc donald na przykład ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- mic-wyznaczylam cie do rozwazania zagadki mojej dyni , mie zawiedź moich nadzieji ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
w sumie moze mi odpisac ze pewnie rozbiłam sama ,a przesyłak była w sumie dosyc dobrze zabezpieczona ,ale nie była to paczka uwaga szkło wiec poczta nic nie zwroci w ramach odszkodowania
|
|
|
#1890 |
|
Wpisz tu zomzing
|
potwierdzam; kiedyś oriflame coś miało oraz vipera, ale wypollyzowano odpowiedni odcień ivory
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

ale jeżeli się już porzygasz to mam nadzieję że właśnie do takiego ściągniętego buta 

Sęk w tym, że Wszystkich Świętych i Zaduszki również wywodzą się z praktyk pogańskich, ale zostały przez KK odpoganizowane i przyjęte w poczet praktyk katolickich, w przeciwieństwie do Halloween, opierającego się na wierze w duchy, demony i na ich zstępowaniu tego właśnie dnia na ziemię, co jest z nauką Kościoła niezgodne, o! 
Co prawda nic mi w tym toniku twarzy nie wypali, co najwyżej nie zadziała wystarczająco skutecznie.
czy to sie nigdy nie skonczy?