|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
cholera jasna to mój tż jest jakiś dziwny
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
moze u ciebie jest inaczej ;d ale wydaje mi sie ze umawiane sa jak najpoznije ale jak sie samo zacznie to nie powstrzymuja juz po 36 tygodniu.
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Inka dobrze, że nic się nie stało ale bardzo współczuję stresu związanego z podróżą Madziqq no właśnie miałam Ci zasugerować, żebyś sobie wzięła to na co masz ochotę ![]() Suqub ja w domu też mam super ciśnienie a w gabinecie zawsze wysokie - tak już mam, raz się ginka przestraszyła i nawet dała receptę na leki ale ponieważ w domu jest ok to w końcu uznała, że widocznie tak mnie zawsze tam w przychodni denerwują ![]() Ja mam wizytę jutro - miałam teraz ponad miesiąc przerwy i nie mogę się doczekać jutra
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
My od września zero seksu :-( ale jeszcze tydzień może dwa i koniec celibatu :-D
Ja też mam jutro wizytę i idę z Tz :-D
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
a co to seks?buhhaha, ja jestem w 9mcu i tylko raz sie kochalismy heheh, ja nie chce, mąż wręcz przeciwnie, może dlatego taki zmierzły jest bo mu sperma na łeb wali
ej zapodajcie linka do tych opisow porodów z listopadówek, ja nie umiem tego znaleźć, wchodze tam i szukam i nic, nie wiem jak aj to patrze ale tam nic nie ma.. |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pod koniec pierwszej ciąży myłam podłogę na czworaka, kosiłam trawnik, myłam okna, uprawiałam "dziki" sex, a po wszystkim bolał mnie tylko kręgosłup raz (2 tyg. przed terminem) miałam cały dzień skurcze, które przeszły ok. północy jak tz zadzwonił do pracy, że nie przyjdzie na nockę bo pewnie zaraz urodzę ![]() a mi powróciła zgaga masakra jakaś normalnie
|
|
#1568 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic nie powie :pCytat:
Cytat:
A na listopadówkach przypadkiem nie ma tak, że są dane tych co urodziły i na końcu pisze opis i trzeba kliknąć ?
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Żołnierzyków....
Roksi ty jesteś niemożliwa.... |
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
Cytat:
![]() A poza tym to mojemu mężowi odbija totalnie na punkcie Małej, każe mi już łóżeczko ubierać i przygotować (termin mam na 30 grudnia ) żeby czekało gotowe na Małą i torbę do szpitala każe mi już pakować w razie W No masakra jakaś... I nie wiem co z tym łóżeczkiem zrobić, czy mu ulec i naszykować i przykryć jakoś firanką czy czymś żeby się nie kurzyło, czy kolejny raz tłumaczyć jak dziecku że to jeszcze sporo czasu
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Basjenia no co się śmiejesz, toż oni to całą armią strzelają jak to nazwać inaczej
Od razu mi się przypomniało jak nam salowa opowiedziała co to u nas się czasem wyprawia na porodówce jak jest poród rodzinny Iwona w sumie jak złożyła byś teraz łóżeczko to możesz nie wypakowywać materaca z folii jak w niej jest, albo przygotować wszystko i folią przykryć żeby się nie kurzyło
|
|
#1572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w tej sama się gorzej czuję i niestety potem twardnieje mi brzuch, więc odpuszczamy... Cytat:
dobry dzień
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze na porodówce?
no tak cała armia jak by nie patrzeć. poprostu nigdy na to sama nie wpadłam ![]() musze do pracy jechać a jaeszcze z łóżka sie nie wygramoliłam... |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz tez od jakiegos czasu sexsu nie ma bo jest zakaz. Ale zawsze sa inne formy rozladowania napiecia
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Złóż łóżeczko, a materacyk w foli zostaw, prześcieradła ani innych rzeczy nie zakładaj bo się zakurzy. Tylko naszykuj wszystko w jednym miejscu aby w razie czego nie trzeba będzie szukać. Myśmy tak zrobili w sobotę
Łóżeczko się wietrzy a mój mąż jest dumny że złożył synkowi łóżeczko i nawet do niego mów: "Gabryś tatuś Ci już łóżeczko złożył " Ja mam termin na 26 grudnia, ale wolę wcześniej wszystko naszykować. A torbę nie mam spakowaną ale wszystkie rzeczy do szpitala mam włożone w jeden karton i w razie czego do torby wystarczy wrzucić. Muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić
|
|
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
Roksi-żołnierzyki
w ogóle śmiesznie z tym seksem, moj np mowi, że małą walnie w głowę i on nie chce A wczoraj zniknął chyba na 4h i wrócił bez niczego dopiero teraz się pogodziliśmy, wyycałował mnie i brzuch jak bysmy się z miesiąc nie widzieli ehhh a poszło o głupi obiadA ja nie wiem kiedy urodzę, bo kompletnie nic nie czuje, nei mam zadnych skurczy, nie czuje małej, żeby była jakoś nisko, nic mnie nie boli, z cycorów nic nie leci...może ja nie jestem w ciąży?
|
|
|
|
#1578 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
co do spraw seksu no u mnie bez zmian przynajmniej co drugi dzien czasami codziennie ,tylko pozycje sie zmieniaja zaleznie od trymestru
![]() i tak jak alekaz pisala sa rozne formy seksu i gdybym miala przez lekarza narzucony przymusowy celibat to napewno nie katowalabym siebie ani tz tylko przeszla do innej formy osiagniecia przyjemnosci zreszta niedlugo bedziemy mogli sie wykazac przeciez po porodzie przez 6 tygodni tradycyjny seks nie wchodzi w gre
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
dobrze Agacia mówisz... chociaż ostatnio rozmawiałam ze starą doświadczoną fizjoterapeutką ciążową i mówi że kiedyś to było nie do pomyslenia... że 6tyg przed już byl celibat żeby przypadkiem nie doszło do infekcji....
dobrze że czasy się zmieniły:P lece do roboty póki mam siłę... |
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio po zajęciach w SR z pielęgnacji i kąpieli malucha musiałam kosmetyki i inne gadżety już w pudełkach "tematycznie" poukładać, tzn. to do kąpieli, to do przewijania, to ew. leki i inne cuda bo ma być gotowe i czekać, no wariactwo jakieś. Ale z drugiej strony się cieszę że zmieniło mu się podejście, bo już kiedyś Wam pisałam że mój mężu to taki mało prorodzinny i romantyczny, a teraz to się niekiedy zastanawiam gdzie mi męża podmienili
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Zostalo tylko odkurzenie i umycie podlug
u nas lozeczko stoi od 3 dni hehe ubiore je po 4 listopada po wizycie.
|
|
#1584 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
hello
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie codzinnie, ale czas od czasu- rozmawialam z lekarzem i byłam u laryngologa i nić niepokojącego nie widzą![]() Cytat:
No chyba ze coś sie dziejeCytat:
Cytat:
![]() OO to może u mnie też dlatego - mam uczulenia na kurz/roztocza. Mi też kazali brac wit C aby wzmacnic naczynkaCytat:
Ja swojemu powiedziałam, ze jak nie wytrzymam a on będzie ciągnął to rzucę sie na pierwszego lepszegoSasia , ja czasami też sie zastanawiam czy napewno w ciąży jestem, jak mam dobre dni i nic mnie nie boli ![]() Kurcze, już 3 razy dzinnie sie smaruję a na piersiach wciąz pojawiają sie nowe rozstępy |
||||||||
|
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
czytalam w ksiazce "w oczekiwaniu na dziecko" że to normalny objaw w ciąży i nie należy się przejmować, szczegółów nie pamiętam ale bardzo racjonalnie to bylo wyjasnione.
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie, mój ojciec będzie miał dziś operację ortopedyczną, myślicie że mogę go odwiedzić??
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba u ciebie ja po pierwszym dziecku nawet dwóch tygodni nie wytrzymałam
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko napisalam ze 6 bo nie chcialam byc kontrowersyjna haha
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To czekam na relacje ![]() U nas dzis wizyta na 17.15 usg 4 trym :€ ciekawe ile młody przybrał ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

dopiero teraz się pogodziliśmy, wyycałował mnie i brzuch jak bysmy się z miesiąc nie widzieli
Nie codzinnie, ale czas od czasu- rozmawialam z lekarzem i byłam u laryngologa i nić niepokojącego nie widzą