![]() |
#4531 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() tylko u niego to nie jest spowodowane zmianą czasu a odstawieniem od piersi i tym, że nie umie/nie chce/nie może zasnąć w dzień. jak gdzieś jedziemy to padnie w samochodzie. a tak to nie ma drzemki i pada np o 16 albo o 17 Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba, że też zasnęli Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas jutro pierwsze wyjście w zimówkach Lasockiego. zobaczymy jak się sprawdzą Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ modyfikacji ![]() ehh... miałam dzisiaj tyle zrobić i praktycznie nic nie zrobiłam ![]()
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
hej to ja
![]() ![]() znów długo mnie nie było, ale Oliwia ostatnio nie radzi sobie z tą jesienno-zimową pogodą i tym razem ma infekcję gardła a konkretnie mega zaflegmione , więc nocki kiepskie. Do tego od wczoraj katar ![]() podaje jej deflegmin i próbuję ją oklepywać ale jak zaczynam to O. się wygłupia i mnie też klepie , tyle ze jak mi przywali w klate to szok! ![]() jak zwykle u mnie brak czasu - kiedy się to zmieni ![]() a żeby podkreslic jaka moja córcia jest grzeczna: rozpędziła się w salonie i biegnie, biegnie dotarła do przedpokoju niestety nie zdążyła wyhamować i "poszła na czołówkę"ze ścianą ![]() ![]() ![]() A i pochwalę się że zaczyna fajnie gadać ![]() wczorajsza scenka mnie powaliła ![]() O. wzięła reklamówkę napakowała w nią zabawki, klocki itp. założyła sobie ją na rękę, na drugą założyła wiaderko i mówi: Mamuś, papa! ja: Oluś a gdzie ty idziesz? O: klepu ja: do sklepu? a co mamie kupisz? O: psiepsi (pepsi) i wychodzi do kuchni, po chwili wraca i mówi: mamuś juś ![]() ale naskrobałam, jak zobaczycie tak długiego posta to nawet nie będzie się Wam chciało czytać ![]() ------------------------------------------------ a może spróbuję coś Was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Oliwci po jakimś tygodniu wszystko ładnie zeszło ale nadal nie znam 100% przyczyny powstania tego dziadostwa ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-10-31 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ___________ J. też sprząta... jakiś czas temu miał kilka dni, że lubił zwiewać z nocnika, sikać na podłogę, biec po czyste skarpetki do szuflady i nimi wycierał podłogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Annika a pamietasz nazwe masci? Masz sklad tej drugiej moze?
Mam kawalek do dermatologa swojego,a chlop ma w ciul dyzurow, to biorac pod uwage dojazd komunikacja miejska z pracy do zloba i do dermatologa to najwczeniej moglaby to byc 18....wiec na razie odpada.
#4535 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Udane te nasze dzieciaki są teraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I trzeba wybrać się jak najszybciej po inne zimówki bo narazie chodzi w adidasach a już zimno. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Alez ta pogoda jest zmienna - u nas 20 stopni i krotki rekawek
![]() Nie pamietam takiego 1-go listopada ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Hej
Anika - slicznie mowi, az mojej mamie to przeczytalam ![]() Dzis bylo lepiej - pobudka o 3 do 3.40 zabawa i usnol - pobudka o 6 ale udalo mi sie dobawic go do 7 ![]() No i mama dzis do mnie " a moze bysmy sobie rogalikow zrobily " wiec polazlam do sklepu - zaczynam walkowac kiedy to Milus podastawia krzeslo wspina sie na nie i mowi: - mama Ja.!! No i walkowal - efekt na zdjeciu ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1414857789.433749.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Oliwcia dziś
![]()
#4543 |
Zadomowienie
|
hej
anika Oliwka śliczności ![]() ![]() miała podcinane włoski? bo fryzurka boska Kasia super pomocnik z Milusia. rogaliki na pewno wyszły przepyszne to pomarańczowe na wałku to jakaś silikonowa powłoka czy coś w tym stylu? K. swoim zachowaniem na cmentarzu zdenerwował na codzień spokojnego tż-ta ![]()
#4544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do włosów to 1 raz miała tylko podcinaną grzywkę jakieś pół roku temu. Nic Jej nie ścinamy bo kochamy takiego Poczochrańca ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sąsiedzi są super, jedni polacy (30lat w Berlinie) reszta niemcy. zwyczaje no co i zakupy takie same. Tyle że nie umiem znaleźć mleka 2% ![]() ![]() urzędy spoko tyle że na konto czekamy cały czas eh... a nr potrzebny chociażby do załatwienia internetu. tż się uczy niemieckiego dobrze mu idzie, rok i będzie sprechać jak rasowy fryc ![]() muszę się jeszcze tym kindergeldem zając i tych opiekuńczym. a i dostalismy pismo z TK że zbliża się U7. Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne te wasze dzieciaki ![]()
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrupki kukurydziane to chyba ma hipp w rossmannie, ale nie jestem pewna, bo moze to byly jaglane.. Do U7 to jeszzce macie czas - lekarze chetniej zapisuja blizej drugich urodzin ![]() a ty uczysz sie niemieckiego? ![]() dlaczego czekacie tyle czasu na konto w banku? Ja mialam od reki ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Marcel pozazdroscil spotkania ze sciana i wczoraj nie wyhamowal przed kantem kanapy (dobrze, ze nie sciana, bo luk brwiowy pewnie byl by rozciety) - ma spuchniety lekko fioletowy luk brwiowy i oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku
- tak to czerwone xD na walku to silikonowa nakaldka. Walek kupialam jakies 3lata temu w Ikea ![]() No i rogaliki wyszly pyszne tylko jedna z 5 blaszek za bardzo sie siepkla xD. Jade do pracy - lekko mi sie nje chce. No ale kasa lepsza z niedziel ![]() Pozdrawiam was Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bo przez internet i czekamy teraz na papiery. ja się jeszcze nie uczę, tylko tyle co usłyszę jak tż powtarza i każe sie pytać. widziałam w Rewe mleko 1,8% ![]() te Hippa to wiem ale to taka mała paczuszka, a w pl to ja kupowałam od razu takie duże chyba jak z 5 takich hippowych. tą Hippową to Florek zje w 5min. dobra to paru rzeczy tu nie ma, no trudno będzie trzeba importować, ale są fajne jogurty i słodycze jakich nie ma w pl. tą wodę muszę jeszcze obczaić, ale to jak jestem sama z Florkiem w sklepie to nie da rady. a Florek mi taka siarę dzisiaj zrobił ![]() dziś ostatnie malowanie drzwi tż malował, rozłożone farby po domu, ubrałam florka i dałam do wózka żeby sama ubrać buty itd a żeby mi florek nie łaził. wyjechałam wózkiem na klatkę, i wyciągam go z wózka bo nie umiem z nim w woózku zjechać ze schodów. BOOOOSHE DARŁ SIĘ JAKBY GO ZE SKÓRY OBDZIERALI, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale moze w koncu cos ruszy ![]() My mleko pijemy tylko tluste 3,8 lub 3,9 ![]() W niektorych marketach sa polskie produkty np. w Realu czy w Edece, trzeba sie rozejrzec ![]() a wode jakas na pewno kupisz ![]() z nauka jezyka to jak u dzeici - sluchanie plus nauka slowek (zeby miec jakis minimalny zasob), pozniej gramatyka ![]() Dowiedz sie o kursy integracyjne - czesto sa dofinansowywane - az szkoda nie skorzystac ![]() ![]() ehh przerabiam wlasnie stos zdjec, musze je teraz jeszcze obrobic w photoshopie - jest promocja w photodose na fotoksiazki to zrobilabym prezenty juz na swieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
ja już nie mam sił
![]() ![]() mam czymś kropić, przemywać czy do lekarza ![]()
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
okuliści nie cierpią przemywania herbatą, rumiankiem itp. - garbniki wysuszają śluzówkę, oko się naturalnie samo nie oczyszcza, więcej szkody niż pożytku
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym katarem to prawdopodobne bo od 3 dni mamy giganta ![]()
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Kasia włączyłam wczoraj tv ok 12.00 i mignęło mi tv trvam
![]() ![]() ![]() ![]() A jutro do pracy.... anika jak dzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
jak będzie bardzo ropiało, to bez antybiotyku w kroplach do oka może się nie obejść, ale może samo przejdzie - póki co możesz przemywać oczy solą fizjologiczną, ciepłą przegotowaną wodą i czyścić nos, żeby nie tarła i tyle
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie do reala nie chadzam. może się przejdę kiedyś. mój ulubiony to tak jak w pl Kaufland. rzeczowniki to jeszcze jakieś tam znam oprócz tych der die das, gorzej z czasownikami prawie nie znam. ale na razie mam inne problemy niż język. ja raczej nie jako imigrant. tylko zwykły fryc. ja też znowu robie na święta kalendarze. tylko jeszcze nie mam 13 zdj wybranych ![]()
![]() |
#4557 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam zrobić ale wykonanie mnie przerosło ![]() ![]() Cytat:
To akurat byli moi znajomi z tych gier więc czekali ![]() ![]() Co do drugiego... mam tak samo i to bardzo często ;P Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jaki pomocnik ![]() ![]() Śliczności ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Hej hej
Pani, ![]() JolanT, Ewa kabareciara ![]() ![]() Klementyna, biedna ta dziewczynka ze szpitala ![]() Achna, z chinczyka padłam ![]() Monicca, ![]() Anika, ![]() ![]() ![]() Monika.g, Jakub sprzątacz ![]() Kasia, Emilian boski! ![]() Z grubsza nadrobiłam. Teraz napisze co mi sie przydarzylo, jak ktos nie chce niech nie czyta ![]() Zagineła moja ukochana kicia. Na szczescie juz sie znalazła, ale co przezyłam to moje. W czwartek wieczorem zorientowałam sie że brakuje mi jednego kota. Zaczełam jej szukać wszędzie w domu, na dachu (bo kiedys nam tam znikneła na kilka godzin), nie ma, kamien w wode. Nawet nie mogłam sobie skojarzyc kiedy i jak mogła wyjść. Okazało się ze jakims sposobem w srode poźnym popoludniem udalo jej sie wyjsc na klatke schodową. Musiala tam siedziec jakis czas, ale nie miauczala (taki ma sposób bycia). Syn sasiadki (mieszkamy dzrzwi w drzwi ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-11-02 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
cześć!
alliw jakie świnie z tych sąsiadów ![]() A nawet jeśli nie poznali, to skoro wiedzą, że macie koty a ten siedział na klatce to chyba wypadałoby zapukać i spytać czy Wam nie uciekł ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.