|
|
#121 | |
|
Kociara
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Wszystko mi póki co wychodzi (oprócz ciast, nie piekę, bo szkoda mi kasy na te wszystkie formy itp. a suma sumarum to i lepiej, bo rzadziej jemy słodkie ). W komentarzach autorka często doradza czym zastąpić dany składnik, co z czym podać itp. Ja bardzo lubię gotować, tylko często nie mam pomysłu (w głowie posiadam tylko kilka przepisów, zawsze gotowałam z neta i rzadko kiedy gotuję coś więcej niż dwa-trzy razy, bo już mam następne w kolejce). No i stąd to jedzenie na mieście, bo nie muszę wymyślać Ale z blogiem gotuję już prawie codziennie od dwóch miesięcy, może dla niektórych to banalne, ale jestem z siebie dumna (mój portfel również) Trzymam kciuki za przegonienie chandry |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Koleżanka ma i jest z nich bardzo zadowolona
|
|
|
#123 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie chcę spróbować raz jeszcze. Bieganie w terenie nie do końca mi odpowiada, wolę na bieżni. Wtedy mogę ustawić odpowiednią prędkość, czas i jakoś tak sprawniej to idzie![]() Nie mam pojęcia jaki mam typ stopy... Dziękuję za rady Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też często tak mam, że "kanapki zrobię rano", a rano wolę dłużej pospać i w ten sposób ląduje w bufecie. Wiadomo, nie przynosi to pozytywnych efektów ani figurze, ani zdrowiu, ani finansom... Dlatego chcę się wziąć za siebie nie tylko pod względem cielesnym , ale też zacząć uczyć się zarządzać finansami, bo niestety jestem straaaasznie rozrzutna.Dziękuję za radę odnośnie butów, pojadę przymierzyć Zdrówka życzę ![]() Cytat:
Jeśli natomiast szukasz zamiennika kalendarza kieszonkowego w trochę większej wersji to myślę, że będziesz zadowolona.Cytat:
Niestety, dla mnie, polska kuchnia w domu to przede wszystkim schabowe, mielone czy inne mięsa plus ziemniaki i surówka. Ja lubię dania ciekawe, inne, a jednocześnie sama nie umiem gotować albo po prostu nie próbuje Na szczęście mój chłopak jest mistrzem kuchni, lubi pichcić i też chętnie wynajduje coś niestandardowego. Ja z kolei lubię program Piotra Ogińskiego Kocham gotować ![]() Dziękuję, mam nadzieję, że chandra prędko przejdzie Cytat:
![]() Swoją drogą- na jakimś blogu przeczytałam ciekawą notkę o oszczędzaniu. Dzisiaj kupiłam dwa słoiczki (jeden dla siebie, drugi dla mamy) - ja wrzucam do słoiczka pięciozłotówki, mama dziesięciozłotówki. W przypadku mojego słoiczka trzeba do niego wrzucić wszystkie piątki, które znajdą się w portfelu, nie można ich wydawać. Na razie słoik jest ubogi, ale liczę, że z czasem będzie tam większa sumka. Na razie tylko myślę nad celem, waham się póki co, bo mam kilka typów
|
|||||||
|
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bourjois FP też bardzo lubię ale moim ostatnim odkryciem jest podkład Pierre Rene Skin Balance Cover, który kosztuje jakieś 25zł a efekt zapewnia świetny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ćwiczeń to ja nie mam się czym pochwalić ale dumna jestem z tego, że udało mi się wprowadzić rutynę pielęgnacji wieczornej . Do tej pory to traktowałam to trochę po macoszemu, czasem jak mi się nie chciało to jedynie prysznic i do łóżka. Ale jakiś czas temu postanowiłam bardziej zadbać o siebie. I już od miesiąca codziennie stosuję balsam do ciała, serum ujędrniające do pośladków, krem do stóp, odżywkę do rzęs i balsam do skórek wokół paznokci. Wszystkie te kosmetyki mam zebrane w ładnym koszyczku na szafce nocnej przy łóżku i na noc aplikuję po kolei. Początkowo się do tego zmuszałam a teraz już weszło mi w nawyk . Może to nic wielkiego ale takie małe kroczki naprawdę dają efekty, a przede wszystkim udowadniają, że można się zmobilizować i dbać o siebie regularnie. To samo zrobiłam wcześniej z piciem wody - zaczęłam nosić wodę ze sobą wszędzie, mieć na biurku w pracy zawsze szklankę i zmuszać się żeby dużo pić. Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez kilku szklanek wody, piję bardzo dużo a słodzonych napoi w ogóle nie ruszam. Czas teraz na wprowadzenie rutyny w kwestii ćwiczenia bo od samego smarowania się balsamami i innymi cudami skóra nie zrobi się jędrniejsza
|
|||
|
|
|
#125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
każda potrawa jaką robiłam z niego była bardzo udana a z blogów z dietetycznymi przepisami polecam ten: http://feed-me-better.blogspot.com/ ![]() wczoraj zaczęłam znów 30ds z Jillian (już raz zrobiłam cały program) i muszę powiedzieć, że jestem w szoku że mi tak dobrze poszedł, nawet nie musiałam robić przerwy nie wiem czy zrobię cały czy tylko 1 i 3 poziom bo 2 szczerze nie znoszę a hantle mam od Tż metalowe z możliwością dokładania ciężaru co jest fajne bo ja np. bardzo szybko przyzwyczaiłam się 1kg hantli i później ich już nie czułam więc zwiększyłam sobie ciężar najpierw do 1,5 a później jeszcze do 2kg na rękę |
|
|
|
|
#126 | ||||||
|
AGA :)
|
Cytat:
Ja teraz mam dziadka nokie E63, jak kupowałam to był to jeden z większych modeli, ale teraz telefony są tak duże, że faktycznie mój przy tych nowościach jest malutki ![]() Myślę nad xperią, może L (biała)? Chciałabym kupić za gotówkę a szczerze mówiąc szkoda mi wydawać tysiąc albo więcej zł. na telefon Cytat:
Powodzenia! Ja wczoraj jezdziłam na rowerku stacjonarnym W końcu się wzięłam! Hantle też mam, dostałam cały zestaw od tżta, ale jakoś mi się nie chce z nimi ćwiczyć :/ Cytat:
Cytat:
Ja nie mam czasu, chęci i umiejętności - chyba przede wszystkim umiejętności :/ Cytat:
Mam nadzieję że będę zadowolona Jeśli chodzi o słoiczkowe oszczędzanie to moja teściowa od dawna wrzuca 5 do słoiczka, uzbierała już cały duży słoik (któryś raz Teraz tż podchwycił i też ma swój słoiczek Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja też mam już wypracowany taki rytuał wieczory Trzymam kciuki za ćwiczenia! Znalazłam na dozie to czarne serum drenujące reduktor celulitu z ziaji rebuild, ale kosztuje 18 zł. Chyba sporo drożej ? Wydawało mi się, że któraś pisała, że kupiła go za 14 zł?
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
śliczne
![]() ja z kulinarnych blogów polecam http://www.jadlonomia.com/ wszystko pyszne i zdrowe ale wege oraz http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/ tu są przepisy i jadłospisy 1500-1600kcal na cały tydzien, plus naukowe ciekawostki o diecie i odchudzaniu. autorka niedawno ukonczyła studia dietetyczne. Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2014-11-04 o 08:48 |
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
o qchenne inspiracje też bardzo lubię
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak zwykle z pytaniami
![]() Co sądzicie o biżuterii beller? Bardzo podobają mi się te łańcuszki, ale obawiam się czy zawieszki trzymają się na miejscu, czy nie przesuwają się wszystkie w dół. PS. to jest chyba złota biżuteria, prawda? |
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
ale mają ceny
weszłam na jakiś złoty łańcuszek to było napisane, że złoto 14karatowe a więc to gorsze moim zdaniem za mniejsze pieniądze można znaleźć coś równie ładnego u jubliera
|
|
|
|
#132 | |
|
batonik
|
Cytat:
Ja za to jak zepnę pośladki, jestem mistrzem w oszczędzaniu. Niestety przy ostatniej wyprzedaży pękłam i worek z pieniędzmi otworzył się. Teraz odkładam już na nowy samochód, ale zbliżający się okres wyprzedażowo-świąteczny zapewne sprawi, że w styczniu zacznę od zera Swoją drogą dostałam podwyżkę o jakiej marzyłam i zastanawiam się, jaką nagrodę sobie sprawić Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-11-04 o 09:37 |
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja raz spadłam z bieżni i od tego czasu nie mogę się przekonać
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę robić kanapki przed pracą, bo wczorajszych bułek nie zjem kiedyś kupowałam chleb więc to jeszcze przeszło, ale teraz jedynie bułki ze słonecznikiem. Dlatego przed pracą wchodze do piekarni, a jeśli nie zdąże jeszcze przyjść do domu i je przygotować to biorę ze sobą wędlinę w pudełku i na miejscu przygotowuję Ja też cierpię katusze, oj cierpię... Ponad 2 lata temu tak się zmotywowałam, że nawet latem jedyne słodkie, na które sobie pozwalałam to były lody wodne jadłam zdrowiej (choć zdrowo to za dużo powiedzianeKiedyś też byłam mistrzem oszczędzania, a teraz... tragedia ![]() Cytat:
dzięki. Zajrzę dzisiaj, może jeszcze będą.Gratuluję systematyczności |
||
|
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kupowałam u operatora, ale tam w przystępnej cenie zazwyczaj są tylko buble dlatego tym razem nawet nie będę się rozglądać w salonie, bo duuużo bym przepłaciła... Pozostają raty Cytat:
w przyszłym miesiącu sobie może sprawię łańcuszek i bransoletkę. Również polecam Ci rozejrzeć się u jubilerów sskers, gratulacje
|
||
|
|
|
#137 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a przekrój wieku - od 0 do 100 chyba nawet dziewczyny z wózkami dziecięcymi takimi specjalnymi do joggingu śmigają
|
|||||
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w rodzinnej miejscowości już nie jest tak tłoczno, w sobotę wieczorem to raczej mogę się pozdrowić z panami spod monopolowego kwestia zmiany myślenia i podejścia, chociaż wiadomo, że każdy się obawia oceniania
|
|
|
#139 | |
|
batonik
|
Dziękuję
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- |
|
|
|
|
#140 | |||
|
|
Cytat:
ohh ile ja bym dała żeby tak ok 56-57 ważyć Teraz ważę 51-52 (W końcu udało mi się wrócić do wagi sprzed szpitala), ale chciałabym ważyć więcej. Niestety, mam taki metabolizm, że pewnie nie da rady. No i kości mam bardzo drobniutkie. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#142 |
|
|
sskers super gratulacje !!!
Wstępnie umówiliśmy się ze znajomymi na wspólną zabawę sylwestrową, idziemy na bal
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Sskersik, gratulacje
Tylko nie wydaj na głupoty
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz obrona w lutym i nie wiem co dalej z magisterką, Ty chyba teraz już kończysz?
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do outletu Nike, tego w Szadolkach, to uwazaj, bo mozna sie przejechac z cenami- niestety.Za to dobrze wyposazony jest sklep outletowy Asics Osobiscie polecam zmierzyc buty w sklepie firmowym (Nike ma w Rivierze, ale pojedyncze modele sa tez w Intersporcie w tym samym centrum),a kupic przez internet. Roznica w cenie potrafi siegac kilkuset zlotych (tak mialam wlasnie z lunar flyknit 2). W Intersporcie jest tez bieznia, na ktora mozesz wejsc i sie przebiec w mierzonych butach. Warto, bo te ktore potrafia byc z pozoru mega wygodne podczas mierzenia/chodzenia w trakcie biegu potrafia zrobic prawdziwe "ała" stopom:/ Bieganie na dworzu, w pewnym momencie, jest naturalnym krokiem naprzod. Sama tez przez dlugi czas uwielbialam bieznie, az nagle sie okazalo,ze bieganie nad morzem jest o niebo przyjemniejsze. Dzis wracam do biegania zaczynajac od silowni, ale mam nadzieje,ze w weekend pojde juz na dwor
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
batonik
|
Cytat:
). Od ponad 2 lat pracuję w firmie geodezyjnej. I zajmuję się..wszystkim. Dlatego moje dni wolne polegają na odbieraniu telefonów. To było moje pierwsze wolne, gdzie dostałam jednego smsa i miałam święty spokój, mogłam odpocząć.---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Wpadło mi kilka rzeczy w oko w Zarze ![]() Cytat:
A praca jaką wykonujesz satysfakcjonuje Cię? Czy wolałabyś pracę zgodnie z kierunkiem? Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-11-04 o 12:04 |
||
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Jakąś nagrodę musisz sobie sprawić Ja czuję wielką potrzebę kupienia sobie czegoś i nie dociągnę chyba do wyprzedaży, ale kiedy przeglądam strony, to nic mnie nie powala i wszystko wydaje mi się niewarte swojej ceny. Jak żyć
|
#149 |
|
batonik
|
Jest chyba jakaś aplikacja do tego celu. Nie tak dawno OnaZakupoholik robiła porządki na insta, zapytaj ją
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na temat pracy wolałabym nie pisać na forum
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Trzymam za Ciebie kciuki! Jak często planujesz chodzić na siłownię?
400-500 zł. Chciałabym kupić do 300-350 zł.
Ale z blogiem gotuję już prawie codziennie od dwóch miesięcy, może dla niektórych to banalne, ale jestem z siebie dumna (mój portfel również) 

na ostatnią chwilę poratowałam się w sklepie rogalem mlecznym i daniem w 5 minut...
Bardzo chętnie odświeżyłabym sobie Jeżycjadę 

. Może to nic wielkiego ale takie małe kroczki naprawdę dają efekty, a przede wszystkim udowadniają, że można się zmobilizować i dbać o siebie regularnie.
Powodzenia! Ja wczoraj jezdziłam na rowerku stacjonarnym
klask i:

weszłam na jakiś złoty łańcuszek to było napisane, że złoto 14karatowe a więc to gorsze