Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 22:59   #121
Ciemna163
Kociara

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
U mnie to raczej wynika z obżarstwa Z chłopakiem BARDZO często wychodzimy zjeść coś na miasto. Gdybyśmy jeszcze poszli na jakąś sałatkę to pół biedy, ale stale pizza hut albo inne niezdrowe jedzenie. Do tego słodycze i tak kilogramy lecą w górę. W zeszłym roku przez rok udało mi się nie jeść słodyczy, trzymałam się bardzo restrykcyjnej diety, ale efekty były rewelacyjne. Teraz niestety pofolgowałam i efekty tego również widać. Na początku byłam załamana, ale stwierdzam, że od siedzenia i marudzenia jeszcze nikt nie zmienił życia, więc czas ruszyć pupeczkę i będzie dobrze Trzymam za Ciebie kciuki! Jak często planujesz chodzić na siłownię?

Dziękuję za rady Akurat w sobotę jadę na zakupy, planuję kupić nowe łóżko, taką wielką pufę (może któraś z Was wie gdzie taką znajdę), firany, lampkę i inne bzdety.
Teraz wróciłam na studia, a jutro po miesięcu przerwy wracam do pracy, może to też doda mi energii. Co prawda praca nie jest pracą mojego życia, ale jak doświadczenie pokazuje- im więcej obowiązków, tym większa dyscyplina

Dziewczyny, polecicie jakieś buty do biegania? Dzisiaj byłam w Nike, ale ceny są strasznie wysokie 400-500 zł. Chciałabym kupić do 300-350 zł.
My też często jemy na mieście, ale ostatnio już dużo mniej, bo wkręciłam się w gotowanie z Kwestii Smaku - kocham tego bloga Mnóstwo niebanalnych przepisów, dania wychodzą jak z restauracji Wszystko mi póki co wychodzi (oprócz ciast, nie piekę, bo szkoda mi kasy na te wszystkie formy itp. a suma sumarum to i lepiej, bo rzadziej jemy słodkie ). W komentarzach autorka często doradza czym zastąpić dany składnik, co z czym podać itp. Ja bardzo lubię gotować, tylko często nie mam pomysłu (w głowie posiadam tylko kilka przepisów, zawsze gotowałam z neta i rzadko kiedy gotuję coś więcej niż dwa-trzy razy, bo już mam następne w kolejce). No i stąd to jedzenie na mieście, bo nie muszę wymyślać Ale z blogiem gotuję już prawie codziennie od dwóch miesięcy, może dla niektórych to banalne, ale jestem z siebie dumna (mój portfel również)

Trzymam kciuki za przegonienie chandry
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 23:05   #122
caarolaaa
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:

Dziewczyny, polecicie jakieś buty do biegania? Dzisiaj byłam w Nike, ale ceny są strasznie wysokie 400-500 zł. Chciałabym kupić do 300-350 zł.
Ja osobiście nie mam butów do biegania, ale mam w planach kupić Asics Gel-Zaraca 3 Koleżanka ma i jest z nich bardzo zadowolona

caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 00:33   #123
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Może masz gdzieś w okolicy outlet Nike? Ja mam swoje stamtąd i zapłaciłam mniej niż 300zł.
Sprawdziłam w internecie, rzeczywiście w Gdańsku jest outlet Nike. Dziękuję za radę, na pewno przejdę się tam

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
Ja po poltoramiesiecznej przerwie tez mam w planie wrocic wreszcie do biegania i przy okazji zaczac chodzic na silownie
Co do butow to biegalas juz wczesniej czy to zupelne poczatki? bo jesli dopiero zaczynasz to moze warto pomyslec o kalenji z decathlona? sa niedrogie, a krzywdy nie zrobia, no i przy niewielkim nakladzie finansowym mozna sie przekonac czy bieganie to wlasnie to
Natomiast jesli faktycznie chcesz wydac w graniacach 300-350zl to moze supernova glide boost? ja mam wersje 4 i jestem nimi zachwycona- wygodne, nie obcieraja, niezle na twarde podloze.
Mam rowniez flyknit lunar 2 z Nike'a i rowniez polecam, ale jesli nie trafisz na promocje to niestety mocno przekraczaja budzet...

A wiesz jaki masz typ stopy? i na jakim podlozu masz zamiar biegac?
Biegałam, aczkolwiek ta przygoda nie trwała długo W każdym razie chcę spróbować raz jeszcze. Bieganie w terenie nie do końca mi odpowiada, wolę na bieżni. Wtedy mogę ustawić odpowiednią prędkość, czas i jakoś tak sprawniej to idzie
Nie mam pojęcia jaki mam typ stopy...
Dziękuję za rady Buty z Decathlona widziałam, ale nie mierzyłam. Może rzeczywiście na początek lepiej zainwestować w coś niedrogiego.

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
u mnie właśnie w tym miesiącu za dużo było jedzenia na mieście ogólnie ostatni rok miałam dosyć intensywny i teraz przez miesiąc nicnierobienia tak wyszło... a planuję chodzić min. 3 razy w tygodniu, ale docelowo właśnie z 5-6, wiadomo, że jakiś dzień na odpoczynek na razie mam karnet na miesiąc i zobaczę czy wpadnę trochę w nawyk. Wolałabym też biegać, ale niestety jak tylko robi się chłodniej to katar jest u mnie tragedią i nie mam jak poprawnie oddychać
damy radę
Ja biegam tylko na bieżni na siłowni. Jakoś do dworu nie mogę się przekonać, chociaż byłaby to bardziej ekonomiczna opcja

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
U mnie też obżarstwo ale staram się ograniczyć słodycze... ale dzisiaj np. zjadłam ciastka belvita
no i np. do pracy nie wzięłam kanapek, bo otworzyłam wędlinę kupioną w biedrze - H.Kania) i mimo, że była hermetycznie zapakowana i data przydatności ok to śmierdziała, była nieświeża na ostatnią chwilę poratowałam się w sklepie rogalem mlecznym i daniem w 5 minut...
Ja do biegania kupiłam Kalenji w decathlonie za 89zł. Niewiele w nich biegałam ale ćwiczę w nich też w domu. Od tygodnia mi nie przechodzi choroba gardła, a też planowałam w końcu zacząć to nieszczęsne bieganie
Miło słyszeć, że nie tylko ja chcę zrezygnować ze słodkości. Jakoś raźniej, kiedy wiem, że nie tylko ja przeżywam takie katusze
Ja też często tak mam, że "kanapki zrobię rano", a rano wolę dłużej pospać i w ten sposób ląduje w bufecie. Wiadomo, nie przynosi to pozytywnych efektów ani figurze, ani zdrowiu, ani finansom... Dlatego chcę się wziąć za siebie nie tylko pod względem cielesnym, ale też zacząć uczyć się zarządzać finansami, bo niestety jestem straaaasznie rozrzutna.
Dziękuję za radę odnośnie butów, pojadę przymierzyć
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Kalendarz na gumkę? Macie może zdjęcia? Szukam kalendarza na kolejny rok, najlepiej nie takiego kieszonkowego, bo się nie zmieszczę No i w stonowanym kolorze, papuzie esy floresy odpadają
Któregoś dnia zerknęłam na te kalendarze, ale kompletnie mi nie podpasowały. O ile wizualnie są ok, całkiem ciekawe, to są takie chudziutkie, malutkie i to mi nie pasuje. Ale też zależy czego oczekujesz od kalendarza. Ja dużo notuję i lubię mieć miejsce, lubię czuć spory zeszyt Jeśli natomiast szukasz zamiennika kalendarza kieszonkowego w trochę większej wersji to myślę, że będziesz zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
My też często jemy na mieście, ale ostatnio już dużo mniej, bo wkręciłam się w gotowanie z Kwestii Smaku - kocham tego bloga Mnóstwo niebanalnych przepisów, dania wychodzą jak z restauracji Wszystko mi póki co wychodzi (oprócz ciast, nie piekę, bo szkoda mi kasy na te wszystkie formy itp. a suma sumarum to i lepiej, bo rzadziej jemy słodkie ). W komentarzach autorka często doradza czym zastąpić dany składnik, co z czym podać itp. Ja bardzo lubię gotować, tylko często nie mam pomysłu (w głowie posiadam tylko kilka przepisów, zawsze gotowałam z neta i rzadko kiedy gotuję coś więcej niż dwa-trzy razy, bo już mam następne w kolejce). No i stąd to jedzenie na mieście, bo nie muszę wymyślać Ale z blogiem gotuję już prawie codziennie od dwóch miesięcy, może dla niektórych to banalne, ale jestem z siebie dumna (mój portfel również)

To super, że preferujesz różnorodne gotowanie Niestety, dla mnie, polska kuchnia w domu to przede wszystkim schabowe, mielone czy inne mięsa plus ziemniaki i surówka. Ja lubię dania ciekawe, inne, a jednocześnie sama nie umiem gotować albo po prostu nie próbuje Na szczęście mój chłopak jest mistrzem kuchni, lubi pichcić i też chętnie wynajduje coś niestandardowego.
Ja z kolei lubię program Piotra Ogińskiego Kocham gotować
Dziękuję, mam nadzieję, że chandra prędko przejdzie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie mam butów do biegania, ale mam w planach kupić Asics Gel-Zaraca 3 Koleżanka ma i jest z nich bardzo zadowolona

Dziękuję za radę, zaraz poszukam w internecie cóż to za model

Swoją drogą- na jakimś blogu przeczytałam ciekawą notkę o oszczędzaniu. Dzisiaj kupiłam dwa słoiczki (jeden dla siebie, drugi dla mamy) - ja wrzucam do słoiczka pięciozłotówki, mama dziesięciozłotówki.
W przypadku mojego słoiczka trzeba do niego wrzucić wszystkie piątki, które znajdą się w portfelu, nie można ich wydawać. Na razie słoik jest ubogi, ale liczę, że z czasem będzie tam większa sumka. Na razie tylko myślę nad celem, waham się póki co, bo mam kilka typów
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:11   #124
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
HOT HOT Sama czaję się na futrzaka ze Strawka ale cena..

Zazdroszczę! A mogłabym czytać je na tablecie Samsung? w sensie czy to jakiś format pdf? Ostatnio czytałam Lekcje Madame Chic na moim tablecie i bardzo przyjemnie mi się czytało Czy byłaby szanna aby wysłać na maila? Bardzo chętnie odświeżyłabym sobie Jeżycjadę

Udało mi się dorwać podkład Bourjous! Kupiłam Flower Perfection w kolorze prawie najjaśniejszym (52) i to strzał w dziesiątkę! Kolor pięknie pasuje do mojej cery- no moja skóra! Podkład świetny cały dzień na buzi się trzyma! Krycie idealne nie za mocne nie za słabe, no dla mnie bomba!
Jasne, wyślij mi swojego maila na PW
Bourjois FP też bardzo lubię ale moim ostatnim odkryciem jest podkład Pierre Rene Skin Balance Cover, który kosztuje jakieś 25zł a efekt zapewnia świetny

Cytat:
To niedobrze... ale na pewno szybko przyzwyczaisz się do tej smutnej, szarej rzeczywistości

Ooo, za ile? Dopiero co wczoraj myślałam o 1kg hantlach! bo ćwiczyłam z Jilian i pomyślałam sobie, że przydałyby się jutro wejdę do biedry
Zapłaciłam 20zł, dokładnie kupiłam te różowe

Cytat:

Swoją drogą- na jakimś blogu przeczytałam ciekawą notkę o oszczędzaniu. Dzisiaj kupiłam dwa słoiczki (jeden dla siebie, drugi dla mamy) - ja wrzucam do słoiczka pięciozłotówki, mama dziesięciozłotówki.
W przypadku mojego słoiczka trzeba do niego wrzucić wszystkie piątki, które znajdą się w portfelu, nie można ich wydawać. Na razie słoik jest ubogi, ale liczę, że z czasem będzie tam większa sumka. Na razie tylko myślę nad celem, waham się póki co, bo mam kilka typów
Może i ja wprowadzę tą metodę w życie? Bo naprawdę powinnam nauczyć się bardziej oszczędzać

Co do ćwiczeń to ja nie mam się czym pochwalić ale dumna jestem z tego, że udało mi się wprowadzić rutynę pielęgnacji wieczornej . Do tej pory to traktowałam to trochę po macoszemu, czasem jak mi się nie chciało to jedynie prysznic i do łóżka. Ale jakiś czas temu postanowiłam bardziej zadbać o siebie. I już od miesiąca codziennie stosuję balsam do ciała, serum ujędrniające do pośladków, krem do stóp, odżywkę do rzęs i balsam do skórek wokół paznokci. Wszystkie te kosmetyki mam zebrane w ładnym koszyczku na szafce nocnej przy łóżku i na noc aplikuję po kolei. Początkowo się do tego zmuszałam a teraz już weszło mi w nawyk . Może to nic wielkiego ale takie małe kroczki naprawdę dają efekty, a przede wszystkim udowadniają, że można się zmobilizować i dbać o siebie regularnie.

To samo zrobiłam wcześniej z piciem wody - zaczęłam nosić wodę ze sobą wszędzie, mieć na biurku w pracy zawsze szklankę i zmuszać się żeby dużo pić. Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez kilku szklanek wody, piję bardzo dużo a słodzonych napoi w ogóle nie ruszam.

Czas teraz na wprowadzenie rutyny w kwestii ćwiczenia bo od samego smarowania się balsamami i innymi cudami skóra nie zrobi się jędrniejsza

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:19   #125
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

też uwielbiam tego bloga każda potrawa jaką robiłam z niego była bardzo udana moim hitem jest łosoś w papilotach a ze słodkości wielkanocna babka migdałowa z białą czekoladą- robię zawsze trzy bo jeszcze po jednej dla Rodziców i Teściów

a z blogów z dietetycznymi przepisami polecam ten: http://feed-me-better.blogspot.com/

wczoraj zaczęłam znów 30ds z Jillian (już raz zrobiłam cały program) i muszę powiedzieć, że jestem w szoku że mi tak dobrze poszedł, nawet nie musiałam robić przerwy nie wiem czy zrobię cały czy tylko 1 i 3 poziom bo 2 szczerze nie znoszę a hantle mam od Tż metalowe z możliwością dokładania ciężaru co jest fajne bo ja np. bardzo szybko przyzwyczaiłam się 1kg hantli i później ich już nie czułam więc zwiększyłam sobie ciężar najpierw do 1,5 a później jeszcze do 2kg na rękę
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:40   #126
Ag4
AGA :)

Cytat:

Nie wiem czy nie będzie dla Ciebie za duży bo chyba przesiadłabyś się z dużo mniejszego telefonu, prawda?
Teraz przeczytałam kolejne recenzje tych telefonów, które rozważałam i zarówno o samsungu jak i o lg pisali, że może się trochę zacinać
Własnie dlatego nie myślałam o samsungu bo koleżanki z pracy mają i narzekają, że się tnie :/
Ja teraz mam dziadka nokie E63, jak kupowałam to był to jeden z większych modeli, ale teraz telefony są tak duże, że faktycznie mój przy tych nowościach jest malutki
Myślę nad xperią, może L (biała)? Chciałabym kupić za gotówkę a szczerze mówiąc szkoda mi wydawać tysiąc albo więcej zł. na telefon

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Kupiłam dziś też hantle 1kg w Biedronce. Takie śliczne neoprenowe różowe, może zmotywują mnie do ruszenia tyła i poćwiczenia
Powodzenia! Ja wczoraj jezdziłam na rowerku stacjonarnym W końcu się wzięłam!
Hantle też mam, dostałam cały zestaw od tżta, ale jakoś mi się nie chce z nimi ćwiczyć :/

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Kalendarz na gumkę? Macie może zdjęcia? Szukam kalendarza na kolejny rok, najlepiej nie takiego kieszonkowego, bo się nie zmieszczę No i w stonowanym kolorze, papuzie esy floresy odpadają
Jest w wątku dot. dodatków z gazet na plotkowym

Cytat:
Zazdroszczę!!! Ja nie mam czasu, chęci i umiejętności - chyba przede wszystkim umiejętności :/

Cytat:

Któregoś dnia zerknęłam na te kalendarze, ale kompletnie mi nie podpasowały. O ile wizualnie są ok, całkiem ciekawe, to są takie chudziutkie, malutkie i to mi nie pasuje. Ale też zależy czego oczekujesz od kalendarza. Ja dużo notuję i lubię mieć miejsce, lubię czuć spory zeszyt Jeśli natomiast szukasz zamiennika kalendarza kieszonkowego w trochę większej wersji to myślę, że będziesz zadowolona.

Ja teraz mam dość spory kalendarz i niestety okazał się za duży. Lubię mieć zawsze kalendarz w torebce a ten duży mnie ogranicza bo nie we wszystkie się mieści, dlatego kupiłam teraz taki malutki z gumką Mam nadzieję że będę zadowolona

Jeśli chodzi o słoiczkowe oszczędzanie to moja teściowa od dawna wrzuca 5 do słoiczka, uzbierała już cały duży słoik (któryś raz Teraz tż podchwycił i też ma swój słoiczek

Cytat:

Co do ćwiczeń to ja nie mam się czym pochwalić ale dumna jestem z tego, że udało mi się wprowadzić rutynę pielęgnacji wieczornej . Do tej pory to traktowałam to trochę po macoszemu, czasem jak mi się nie chciało to jedynie prysznic i do łóżka. Ale jakiś czas temu postanowiłam bardziej zadbać o siebie. I już od miesiąca codziennie stosuję balsam do ciała, serum ujędrniające do pośladków, krem do stóp, odżywkę do rzęs i balsam do skórek wokół paznokci. Wszystkie te kosmetyki mam zebrane w ładnym koszyczku na szafce nocnej przy łóżku i na noc aplikuję po kolei. Początkowo się do tego zmuszałam a teraz już weszło mi w nawyk . Może to nic wielkiego ale takie małe kroczki naprawdę dają efekty, a przede wszystkim udowadniają, że można się zmobilizować i dbać o siebie regularnie.

To samo zrobiłam wcześniej z piciem wody - zaczęłam nosić wodę ze sobą wszędzie, mieć na biurku w pracy zawsze szklankę i zmuszać się żeby dużo pić. Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez kilku szklanek wody, piję bardzo dużo a słodzonych napoi w ogóle nie ruszam.

Czas teraz na wprowadzenie rutyny w kwestii ćwiczenia bo od samego smarowania się balsamami i innymi cudami skóra nie zrobi się jędrniejsza
klask i:
Ja też mam już wypracowany taki rytuał wieczory i picie wody także Trzymam kciuki za ćwiczenia!

Znalazłam na dozie to czarne serum drenujące reduktor celulitu z ziaji rebuild, ale kosztuje 18 zł. Chyba sporo drożej ? Wydawało mi się, że któraś pisała, że kupiła go za 14 zł?

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:44   #127
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:

śliczne

ja z kulinarnych blogów polecam http://www.jadlonomia.com/
wszystko pyszne i zdrowe ale wege

oraz http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
tu są przepisy i jadłospisy 1500-1600kcal na cały tydzien, plus naukowe ciekawostki o diecie i odchudzaniu. autorka niedawno ukonczyła studia dietetyczne.

Edytowane przez SzyszkaChmielu
Czas edycji: 2014-11-04 o 08:48
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:48   #128
201604250957
Konto usunięte

o qchenne inspiracje też bardzo lubię
Stary 2014-11-04, 08:51   #129
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
śliczne

ja z kulinarnych blogów polecam http://www.jadlonomia.com/
wszystko pyszne i zdrowe ale wege

oraz http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
tu są przepisy i jadłospisy 1500-1600kcal na cały tydzien, plus naukowe ciekawostki o diecie i odchudzaniu. autorka niedawno ukonczyła studia dietetyczne.
też bardzo lubię qchenne inspiracje

Stary 2014-11-04, 09:32   #130
201606210931
Konto usunięte

Ja jak zwykle z pytaniami

Co sądzicie o biżuterii beller? Bardzo podobają mi się te łańcuszki, ale obawiam się czy zawieszki trzymają się na miejscu, czy nie przesuwają się wszystkie w dół.

PS. to jest chyba złota biżuteria, prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bel.jpg (57,5 KB, 58 załadowań)
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:34   #131
201604250957
Konto usunięte

ale mają ceny weszłam na jakiś złoty łańcuszek to było napisane, że złoto 14karatowe a więc to gorsze moim zdaniem za mniejsze pieniądze można znaleźć coś równie ładnego u jubliera
Stary 2014-11-04, 09:34   #132
sskers
batonik

Cytat:
Mój tż tak przez rok oszczędzał. Z czasem zamiast pięciozłotówek lądowały również papierki i takim sposobem uzbierał prawie całą kwotę na nasze wakacje

Ja za to jak zepnę pośladki, jestem mistrzem w oszczędzaniu. Niestety przy ostatniej wyprzedaży pękłam i worek z pieniędzmi otworzył się. Teraz odkładam już na nowy samochód, ale zbliżający się okres wyprzedażowo-świąteczny zapewne sprawi, że w styczniu zacznę od zera Swoją drogą dostałam podwyżkę o jakiej marzyłam i zastanawiam się, jaką nagrodę sobie sprawić

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2014-11-04 o 09:37
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:48   #133
fablous
Zakorzenienie

sskers gratuluję podwyżki

Stary 2014-11-04, 10:02   #134
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Mój tż tak przez rok oszczędzał. Z czasem zamiast pięciozłotówek lądowały również papierki i takim sposobem uzbierał prawie całą kwotę na nasze wakacje

Ja za to jak zepnę pośladki, jestem mistrzem w oszczędzaniu. Niestety przy ostatniej wyprzedaży pękłam i worek z pieniędzmi otworzył się. Teraz odkładam już na nowy samochód, ale zbliżający się okres wyprzedażowo-świąteczny zapewne sprawi, że w styczniu zacznę od zera Swoją drogą dostałam podwyżkę o jakiej marzyłam i zastanawiam się, jaką nagrodę sobie sprawić
gratulacje, pamiętam jak zaczynałaś dopiero pracę w zawodzie i zazdrościłam ci, bo też studiuję na tej uczelni co ty
Cytat:
Ja biegam tylko na bieżni na siłowni. Jakoś do dworu nie mogę się przekonać, chociaż byłaby to bardziej ekonomiczna opcja
ja na początku biegałam po ciemku, bo się wstydziłam, teraz nawet jak widzę jakiś głupi wzrok to myślę sobie, że biegam i robię coś dla siebie więc nie mam co się przejmować ja raz spadłam z bieżni i od tego czasu nie mogę się przekonać

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:15   #135
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam w internecie, rzeczywiście w Gdańsku jest outlet Nike. Dziękuję za radę, na pewno przejdę się tam

Biegałam, aczkolwiek ta przygoda nie trwała długo W każdym razie chcę spróbować raz jeszcze. Bieganie w terenie nie do końca mi odpowiada, wolę na bieżni. Wtedy mogę ustawić odpowiednią prędkość, czas i jakoś tak sprawniej to idzie
Dziękuję za rady Buty z Decathlona widziałam, ale nie mierzyłam. Może rzeczywiście na początek lepiej zainwestować w coś niedrogiego.

Miło słyszeć, że nie tylko ja chcę zrezygnować ze słodkości. Jakoś raźniej, kiedy wiem, że nie tylko ja przeżywam takie katusze
Ja też często tak mam, że "kanapki zrobię rano", a rano wolę dłużej pospać i w ten sposób ląduje w bufecie. Wiadomo, nie przynosi to pozytywnych efektów ani figurze, ani zdrowiu, ani finansom... Dlatego chcę się wziąć za siebie nie tylko pod względem cielesnym, ale też zacząć uczyć się zarządzać finansami, bo niestety jestem straaaasznie rozrzutna.
Dziękuję za radę odnośnie butów, pojadę przymierzyć
Zdrówka życzę

To super, że preferujesz różnorodne gotowanie Niestety, dla mnie, polska kuchnia w domu to przede wszystkim schabowe, mielone czy inne mięsa plus ziemniaki i surówka. Ja lubię dania ciekawe, inne, a jednocześnie sama nie umiem gotować albo po prostu nie próbuje Na szczęście mój chłopak jest mistrzem kuchni, lubi pichcić i też chętnie wynajduje coś niestandardowego.
Ja z kolei lubię program Piotra Ogińskiego Kocham gotować
Dziękuję, mam nadzieję, że chandra prędko przejdzie

Dziękuję za radę, zaraz poszukam w internecie cóż to za model

, to zdrówko się przyda, bo w piątek mam jechać do chłopaka, do Warszawy, mieliśmy pozwiedzać
Ja muszę robić kanapki przed pracą, bo wczorajszych bułek nie zjem kiedyś kupowałam chleb więc to jeszcze przeszło, ale teraz jedynie bułki ze słonecznikiem. Dlatego przed pracą wchodze do piekarni, a jeśli nie zdąże jeszcze przyjść do domu i je przygotować to biorę ze sobą wędlinę w pudełku i na miejscu przygotowuję
Ja też cierpię katusze, oj cierpię... Ponad 2 lata temu tak się zmotywowałam, że nawet latem jedyne słodkie, na które sobie pozwalałam to były lody wodne jadłam zdrowiej (choć zdrowo to za dużo powiedziane) no i schudłam tak do 54kg. Teraz 57-57,5 a u mnie to widać, a przede wszystkim czuję po ubraniach.
Kiedyś też byłam mistrzem oszczędzania, a teraz... tragedia
Cytat:
Jasne, wyślij mi swojego maila na PW
Bourjois FP też bardzo lubię ale moim ostatnim odkryciem jest podkład Pierre Rene Skin Balance Cover, który kosztuje jakieś 25zł a efekt zapewnia świetny

Może i ja wprowadzę tą metodę w życie? Bo naprawdę powinnam nauczyć się bardziej oszczędzać

Ale fajne dzięki. Zajrzę dzisiaj, może jeszcze będą.
Gratuluję systematyczności ja powoli też się staram, ostatnio próbuję masować się tym masażerem z rossmanna, który był tu kiedyś polecany, trzeci dzień już ćwiczyłam... to dużo jak na mnie
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:15   #136
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Własnie dlatego nie myślałam o samsungu bo koleżanki z pracy mają i narzekają, że się tnie :/
Ja teraz mam dziadka nokie E63, jak kupowałam to był to jeden z większych modeli, ale teraz telefony są tak duże, że faktycznie mój przy tych nowościach jest malutki
Myślę nad xperią, może L (biała)? Chciałabym kupić za gotówkę a szczerze mówiąc szkoda mi wydawać tysiąc albo więcej zł. na telefon

Powodzenia! Ja wczoraj jezdziłam na rowerku stacjonarnym W końcu się wzięłam!
Hantle też mam, dostałam cały zestaw od tżta, ale jakoś mi się nie chce z nimi ćwiczyć :/

Jest w wątku dot. dodatków z gazet na plotkowym

Zazdroszczę!!! Ja nie mam czasu, chęci i umiejętności - chyba przede wszystkim umiejętności :/

Ja teraz mam dość spory kalendarz i niestety okazał się za duży. Lubię mieć zawsze kalendarz w torebce a ten duży mnie ogranicza bo nie we wszystkie się mieści, dlatego kupiłam teraz taki malutki z gumką Mam nadzieję że będę zadowolona

Jeśli chodzi o słoiczkowe oszczędzanie to moja teściowa od dawna wrzuca 5 do słoiczka, uzbierała już cały duży słoik (któryś raz Teraz tż podchwycił i też ma swój słoiczek

klask i:
Ja też mam już wypracowany taki rytuał wieczory i picie wody także Trzymam kciuki za ćwiczenia!

Znalazłam na dozie to czarne serum drenujące reduktor celulitu z ziaji rebuild, ale kosztuje 18 zł. Chyba sporo drożej ? Wydawało mi się, że któraś pisała, że kupiła go za 14 zł?
Mnie też się nie uśmiechało nigdy wydać tyle kasy, ale jestem wymagająca i tym razem chciałabym jakiś lepszy telefon zawsze kupowałam u operatora, ale tam w przystępnej cenie zazwyczaj są tylko buble dlatego tym razem nawet nie będę się rozglądać w salonie, bo duuużo bym przepłaciła... Pozostają raty
Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość

Co sądzicie o biżuterii beller? Bardzo podobają mi się te łańcuszki, ale obawiam się czy zawieszki trzymają się na miejscu, czy nie przesuwają się wszystkie w dół.

Mnie się podobają te celebrytki w przyszłym miesiącu sobie może sprawię łańcuszek i bransoletkę. Również polecam Ci rozejrzeć się u jubilerów

sskers, gratulacje
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:28   #137
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Kupowałam w sklepie Ziaji ostatnio krem ujędrniający za 16,70 zdaje się, to serum było w podobnej cenie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ale mają ceny weszłam na jakiś złoty łańcuszek to było napisane, że złoto 14karatowe a więc to gorsze moim zdaniem za mniejsze pieniądze można znaleźć coś równie ładnego u jubliera
Bellera miała chyba Migotka Mnie się bardzo podobał, ale cena jest bez sensu przy tylu karatch. Ostatnio dostałam od męża zestaw apartowski z bransoletką, podejrzewam że za połowę tej ceny, nie sprawdzałam, wygląda bardzo podobnie.

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
gratulacje, pamiętam jak zaczynałaś dopiero pracę w zawodzie i zazdrościłam ci, bo też studiuję na tej uczelni co ty

ja na początku biegałam po ciemku, bo się wstydziłam, teraz nawet jak widzę jakiś głupi wzrok to myślę sobie, że biegam i robię coś dla siebie więc nie mam co się przejmować ja raz spadłam z bieżni i od tego czasu nie mogę się przekonać
U mnie biega masa ludzi a przekrój wieku - od 0 do 100 chybanawet dziewczyny z wózkami dziecięcymi takimi specjalnymi do joggingu śmigają
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:34   #138
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
U mnie biega masa ludzi a przekrój wieku - od 0 do 100 chybanawet dziewczyny z wózkami dziecięcymi takimi specjalnymi do joggingu śmigają
we Wrocławiu też pełno osób, uwielbiam jak się pozdrawiam z kimś na trasie ale w rodzinnej miejscowości już nie jest tak tłoczno, w sobotę wieczorem to raczej mogę się pozdrowić z panami spod monopolowego kwestia zmiany myślenia i podejścia, chociaż wiadomo, że każdy się obawia oceniania

Stary 2014-11-04, 10:42   #139
sskers
batonik

Cytat:
sskers gratuluję podwyżki
Dziękuję O podwyżce wiedziałam od półtora miesiąca, ale nie wiedziałam ile, bo szef zachował to w tajemnicy. I dostałam taką kwotę, na jaką mocno liczyłam
Cytat:
Pamiętam Pracujesz już? Czy nadal tylko studia na pierwszym planie? Ile jeszcze zostało lat studiów?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Gratulacje
Cytat:
sskers, gratulacje

Stary 2014-11-04, 10:45   #140
Ag4

Cytat:
i schudłam tak do 54kg. Teraz 57-57,5 a u mnie to widać, a przede wszystkim czuję po ubraniach.
Kiedyś też byłam mistrzem oszczędzania, a teraz... tragedia

ohh ile ja bym dała żeby tak ok 56-57 ważyć Teraz ważę 51-52 (W końcu udało mi się wrócić do wagi sprzed szpitala), ale chciałabym ważyć więcej. Niestety, mam taki metabolizm, że pewnie nie da rady. No i kości mam bardzo drobniutkie.

Cytat:
Mnie też się nie uśmiechało nigdy wydać tyle kasy, ale jestem wymagająca i tym razem chciałabym jakiś lepszy telefon zawsze kupowałam u operatora, ale tam w przystępnej cenie zazwyczaj są tylko buble dlatego tym razem nawet nie będę się rozglądać w salonie, bo duuużo bym przepłaciła... Pozostają raty
Ja też nawet nie patrzę na ofertę operatorów

Cytat:
Kupowałam w sklepie Ziaji ostatnio krem ujędrniający za 16,70 zdaje się, to serum było w podobnej cenie
aa czyli nie jest duża przebitka, dziękuję!

Aga
Stary 2014-11-04, 10:49   #141
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję O podwyżce wiedziałam od półtora miesiąca, ale nie wiedziałam ile, bo szef zachował to w tajemnicy. I dostałam taką kwotę, na jaką mocno liczyłam
A mogę zapytać czym się zajmujesz? Zawsze zazdrościłam osobom, które pracują w zawodzie

Stary 2014-11-04, 11:00   #142
Ag4

sskers super gratulacje !!!

Wstępnie umówiliśmy się ze znajomymi na wspólną zabawę sylwestrową, idziemy na bal Mam nadzieję, że wypali

Aga
Stary 2014-11-04, 11:27   #143
fablous
Zakorzenienie

Dziewczyny czy da się usunąć kogoś z listy obserwujących na Insta?

Stary 2014-11-04, 11:39   #144
a34
Zakorzenienie

Sskersik, gratulacje Tylko nie wydaj na głupoty
Stary 2014-11-04, 11:51   #145
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:

Pamiętam Pracujesz już? Czy nadal tylko studia na pierwszym planie? Ile jeszcze zostało lat studiów?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

pracuję, ale nie w zawodzie teraz obrona w lutym i nie wiem co dalej z magisterką, Ty chyba teraz już kończysz?

Stary 2014-11-04, 11:53   #146
aniser
Zakorzenienie

Cytat:

Jestes z Trojmiasta? To tak jak i ja
Co do outletu Nike, tego w Szadolkach, to uwazaj, bo mozna sie przejechac z cenami- niestety.Za to dobrze wyposazony jest sklep outletowy Asics

Osobiscie polecam zmierzyc buty w sklepie firmowym (Nike ma w Rivierze, ale pojedyncze modele sa tez w Intersporcie w tym samym centrum),a kupic przez internet. Roznica w cenie potrafi siegac kilkuset zlotych (tak mialam wlasnie z lunar flyknit 2).
W Intersporcie jest tez bieznia, na ktora mozesz wejsc i sie przebiec w mierzonych butach. Warto, bo te ktore potrafia byc z pozoru mega wygodne podczas mierzenia/chodzenia w trakcie biegu potrafia zrobic prawdziwe "ała" stopom:/

Bieganie na dworzu, w pewnym momencie, jest naturalnym krokiem naprzod. Sama tez przez dlugi czas uwielbialam bieznie, az nagle sie okazalo,ze bieganie nad morzem jest o niebo przyjemniejsze.
Dzis wracam do biegania zaczynajac od silowni, ale mam nadzieje,ze w weekend pojde juz na dwor
Stary 2014-11-04, 12:03   #147
sskers
batonik

Cytat:
A mogę zapytać czym się zajmujesz? Zawsze zazdrościłam osobom, które pracują w zawodzie
Jestem po studiach geodezyjnych, tytuł inżynier (4 lata na zaocznych + rok zbierania się do obrony ). Od ponad 2 lat pracuję w firmie geodezyjnej. I zajmuję się..wszystkim. Dlatego moje dni wolne polegają na odbieraniu telefonów. To było moje pierwsze wolne, gdzie dostałam jednego smsa i miałam święty spokój, mogłam odpocząć.
Cytat:
sskers super gratulacje !!!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Sskersik, gratulacje Tylko nie wydaj na głupoty
Wpadło mi kilka rzeczy w oko w Zarze
Cytat:
pracuję, ale nie w zawodzie teraz obrona w lutym i nie wiem co dalej z magisterką, Ty chyba teraz już kończysz?
Nie poszłam na magisterkę. Wg mnie strata czasu i pieniędzy (a jeśli kiedyś będzie potrzeba zawodowa, pójdę). Najprawdopodobniej będę szła na podyplomowe z "projektowania" przestrzennego. Poza tym chciałabym wreszcie zrobić porządek z językiem i wziąć się za niego. Kurs chyba odpada, najpierw chciałabym dobrego nauczyciela, który odblokuje u mnie mowę.

A praca jaką wykonujesz satysfakcjonuje Cię? Czy wolałabyś pracę zgodnie z kierunkiem?

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2014-11-04 o 12:04
Stary 2014-11-04, 12:07   #148
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadło mi kilka rzeczy w oko w Zarze

Jakąś nagrodę musisz sobie sprawić Ja czuję wielką potrzebę kupienia sobie czegoś i nie dociągnę chyba do wyprzedaży, ale kiedy przeglądam strony, to nic mnie nie powala i wszystko wydaje mi się niewarte swojej ceny. Jak żyć
Stary 2014-11-04, 12:08   #149
sskers
batonik

Cytat:
Dziewczyny czy da się usunąć kogoś z listy obserwujących na Insta?
Jest chyba jakaś aplikacja do tego celu. Nie tak dawno OnaZakupoholik robiła porządki na insta, zapytaj ją

Stary 2014-11-04, 12:08   #150
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Nie poszłam na magisterkę. Wg mnie strata czasu i pieniędzy (a jeśli kiedyś będzie potrzeba zawodowa, pójdę). Najprawdopodobniej będę szła na podyplomowe z "projektowania" przestrzennego. Poza tym chciałabym wreszcie zrobić porządek z językiem i wziąć się za niego. Kurs chyba odpada, najpierw chciałabym dobrego nauczyciela, który odblokuje u mnie mowę.

A praca jaką wykonujesz satysfakcjonuje Cię? Czy wolałabyś pracę zgodnie z kierunkiem?
wchodzisz na moją działkę
na temat pracy wolałabym nie pisać na forum

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości